Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Leopold K. Lindhardt
avatarVároslakó
Életkor : 29
Foglalkozás : Kritikus, szerkesztő
Hozzászólások száma : 263

TémanyitásTárgy: "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold   Hétf. Jan. 02 2017, 15:35

Beteg ötlete támadt. Leopold esetén ez nem teljesen szokatlan, de lehet közrejátszik az is, hogy most hetekre be lett zárva a lakásba, míg lábadozott. Quentin szokás szerint vizsgáztat az egyik folyosón, ahol rettegő diákok imádkoznak a kettesért. Szerencsétlenek... Örül, hogy neki sosem kellett barátjánál vizsgáznia. De! Gondolta meglepi valami ökörséggel, valami olyan rövidfilmmel, ami emlékezetes. Igen ám, de ő nem ért a teremben lévő kütyükhöz. Kicsit sem... Úgy sejti Rev sem, mivel Ő ilyen fényképész palánta, de gond egy szál se! Leopold sosem félt segítséget kérni, akkor sem, ha emiatt teljesen idiótának nézik. Megkérdezett pár diákot merre vannak a műsorgyártásos "kollégák", hol van éppen vizsga. Olyan negyed óra múlva már az egyik terem előtt ácsingózik, hogy kijöjjön egy ember, aki vizsgázott, ergo szabaddá váljon és letámadhassa. Fel is csillan a szeme, mikor a delikvens elhagyja a termet, valami magas ázsiai - agyán végigfut ez mennyire paradox, mert az ázsiaiak alacsonyak nem? Aztán már vigyorogva támadja be.
-Csá haver! Na hogy ment? Görbül a jegy? Ráérnél? Most, hogy túl vagy mindenen... ideje lenne kirúgni a hámból, ma már úgy sincs értelme a könyveket bújni, ki kell pihenni a vizsgát!
Már vonja is félre, jelezve a többieknek, hogy esélyük sincs megkérdezni a srácot mi volt benn, mert neki kell, vele van, kész.


_________________

Az okos ember hülyéskedik, a hülye ember okoskodik...
Vissza az elejére Go down
Edgar S. Winters
avatarAdmin
Életkor : 27
Hozzászólások száma : 117

TémanyitásTárgy: Re: "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold   Hétf. Jan. 02 2017, 15:51

Egy újabb vizsga pipa. Nem, ez most nem volt olyan egyszerű, de nem is volt vészes. Nekem legalábbis nem tűnt annak, még ha kicsit le is izzadtam az első 5 percben. Most hogy meg vagyok, minden szuper. Leszámítva a csávót, aki letámad.
- Tessék? - kicsit odébb lépek, nem vagyok benne biztos, hogy velem akar beszélni. Végig mérem, és ezer százalék, hogy az életben nem láttam még. Ettől függetlenül válaszolok neki - Köszönöm, elég görbe. Ami azt illeti ráérek, de szerintem összekever valakivel...
Vázolom fel neki a szitut, bár az is igaz, hogy nem túl sok hozzám hasonló szaladgál errefelé, azért van egy kettő, és lássuk be, a legtöbb "amerikai" elég nehezen tesz különbséget.
- Sok sikert a további kereséshez! - mondom végül és biccentek is egyet, majd szépen elindulok a büfé felé, mert bizony megéheztem és a minimum, hogy eszem egy hamburgert meg iszom egy jeges teát. Még akkor is, ha a fehér ingnek nem tesz jót a burger. Legfeljebb veszek egy másikat.
Vissza az elejére Go down
http://www.frances.hungarianforum.com
Leopold K. Lindhardt
avatarVároslakó
Életkor : 29
Foglalkozás : Kritikus, szerkesztő
Hozzászólások száma : 263

TémanyitásTárgy: Re: "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold   Hétf. Jan. 02 2017, 16:27

-Jól hallottad, nincs semmi baj a hallásoddal, nem károsult odabenn sem.
Vigyorog kíméletlen, mert imádja kiakasztani az embereket, kisebb sokkot okozni, de ő bízik benne, hogy a meglepetés miatt vagy utána legalább belemennek az agyatlan ötletébe.
-Dehogy keverlek, pont Te kellesz! Főleg, ha görbül a jegy.
Na igen, az csak grátisz, mivel akkor nem egy tompa agyúval hozta össze a sors. Ebből következik, hogy a sors is ezt akarja, ámen!
-Jaj ne már haver!
Követi, le sem lehetne vakarni, elszánt és nem fél rámenős lenni.
-Leopold vagyok. Tudod kellene nekem egy műsorgyártásos hallgatótárs, aki segít egy f.sza kis ajándékot összerittyenteni a barátomnak. Ez amolyan hálakisfilm lenne, vágod! Na és Téged ajánlottak, hogy Te biztos lennél annyira jó fej és segítőkész, hogy ne tegyem tönkre a suli berendezését és ilyenek. Szerintem egy óra maximum, kikapcsolódnánk, buli lesz, nem valami komoly dologra kell gondolni. Nőket csak azért nem szerzek hozzá, mert sok idő lenne. Vagy sok pénz, de most egyikkel sem rendelkezem...
Nevet fel legyintve, közben követi a srácot a büfé fele, de látszik nem érdekli merre megy, csak az, hogy valahogy meggyőzze a másikat és rábólintson.

_________________

Az okos ember hülyéskedik, a hülye ember okoskodik...
Vissza az elejére Go down
Edgar S. Winters
avatarAdmin
Életkor : 27
Hozzászólások száma : 117

TémanyitásTárgy: Re: "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold   Hétf. Jan. 02 2017, 16:51

Felhúzom a szemöldökömet, és próbálom nem kiröhögni. Természetesen tudom, hogy hazudik. Nem ajánlhatott neki engem senki. Nem nagyon jártam az egyetem környékén az elmúlt hónapokban, mondhatni csak a vizsgaidőszakra jöttem vissza, mert nem akarok halasztani, minél előbb befejezem az egyetemet, annál jobb nekem. Szeretnék élesben riportokat készíteni és nem itt jópofizni az emberekkel. Persze tudom, hogy ezt is muszáj, így most sem tudok mást tenni, mint hallgatom a csávót és leszűröm a következtetést, hogy valóban nem nagy dolog, de azért még mindig nem vagyok biztos benne, hogy ez nekem jó.
- Nos, kedves... Leopold? - nem emlékszem pontosan, de mintha így mutatkozott volna be - Igazán értékelem, ezt a magaszatló szöveget, de elmondanád azt is, mi hasznom származik nekem abból, ha csak egy órácskát is erre áldozok az életemből? - Nem akarok amúgy nagyon bunkó lenni, de az éhség nem hagy nyugodni.
- Nőket egyébként 5 perc alatt lehet szerezni, de én most előbb egy hamburgert akarok - mondom végül, félig már-már beleegyezve, még ha nem is tudom miért jó ez. Ha másra nem, plusz egy kapcsolat, ami még jól jöhet valamikor a jövőben.
- Te amúgy mivel foglalkozol? - kérdezem, csakhogy tovább informálódjak, hasznos-e nekem ez a dolog, vagy sem. Közben meg mivel megérkezünk a büféhez megrendelem a hamburgeremet és a teámat is. Aztán ha megkapom, az egyik asztalhoz megyek és leülök enni. Leopold addig pedig, elmesélheti az életét. Vagy amit szeretne.
Vissza az elejére Go down
http://www.frances.hungarianforum.com
Leopold K. Lindhardt
avatarVároslakó
Életkor : 29
Foglalkozás : Kritikus, szerkesztő
Hozzászólások száma : 263

TémanyitásTárgy: Re: "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold   Hétf. Jan. 02 2017, 17:11

-Az! Bár a kedves erős jelző egyesek szerint, de ne higgy a pletykáknak.
Vigyorog, mert eszébe jut kedves Quen barátja órája, ott pedig a Lelketlen Leopold alliterációja, noha Leo barátunk minden csak nem lelketlen.
-Gyakorolsz. Éééés, ha tényleg jó lesz minden, akkor lesz egy jó pontod a drága Mr. Collinsnál, aki végül is csak egy neves rendező, sok fejest ismer, az egyik tanár itt az egyetemen, semmi extra...
Tárja szét a karját ártatlan mosollyal, de a vigyora elárulja, komolyan mondja.
-Na igen a fontossági sorrend: Kaja, pia, nők... vagy valami hasonló. Bár lehet igazad van, minden nő szeretne egy filmben szerepelni, tök mindegy, hogy csak pár perces...
Kissé sokat volt Chloéval, aki szégyellős és Tinával, aki leverne mindenkit, ha nem tetszik neki amit visszanéz. De ha már itt járnak, ő maga is kér egy szendvicset meg egy kávét majd.
-Kritikus vagyok és könyvolvasó. Meg lektorálok is néha, de elég kötekedőnek tartanak, pedig csak nem szeretek szutykot kiadni a kezemből.
Vág egy értetlen fintorszerűt és harap egy nagyot a szendvicsből, majd kicsit ingatja a fejét, hogy elmegy, bár magának jobbat csinálna. Igyekszik a nagyját lenyelni és félig takarja a száját mikor kérdez, mert unja csak a rágást hallgatni.
-Na és Te? Vagy már valahol? Mi leszel a nagybetűs életben?

_________________

Az okos ember hülyéskedik, a hülye ember okoskodik...
Vissza az elejére Go down
Edgar S. Winters
avatarAdmin
Életkor : 27
Hozzászólások száma : 117

TémanyitásTárgy: Re: "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold   Hétf. Jan. 02 2017, 17:42

Jó pont egy tanárnál... Megfontolandó. Persze ez rögtön felviszi a befektetendő munka idejét is, mert silány munkát így már nem adhatok ki a kezemből. Ugyanakkor nem lenne jó elhalasztani a lehetőséget. Nem mintha a rendezés különösebben érdekelne. De ugye a kapcsolatok fontosak.
- Rendben, ez egész meggyőző - felelem végül, aztán mivel már kajám is van, viszonylag nyugodtan tudok figyelni. A megjegyzését a fontossági sorrendről, meg a nőkről elengedem a fülem mellett. A hamburger egyébként is jobban leköt.
- Könyvolvasó? - kérdezek vissza, mert őszintén szólva ilyen foglalkozásról még sosem hallottam. De baromi jó lehet, ha csak annyi a dolga, hogy elolvassa. Ahogy aztán folytatja, némileg megvilágosodom, hogy lektorkodásról és könyvkritikákról van szó. Nem hangzik túl jól fizető állásnak. - Ez érthető. Inkább az a fura, hogy a társadalomnak egyre kisebb elvárásai vannak a minőségi szövegek felé...
A megállapításom után nagyot harapok a burimba, majd szinte rágás nélkül nyelem le és iszom a teámból is egy keveset.
- Riporter - közlöm kurtán, mikor már semmi sincs a számban. - Milyen filmet csinálunk? - érdeklődöm, mert esélyes, hogy veszek még egy burgert, de nem szeretném ha sürgetne. Talán amíg elmeséli mit is akar pontosan, addig meg tudok kajálni normálisan.
Vissza az elejére Go down
http://www.frances.hungarianforum.com
Leopold K. Lindhardt
avatarVároslakó
Életkor : 29
Foglalkozás : Kritikus, szerkesztő
Hozzászólások száma : 263

TémanyitásTárgy: Re: "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold   Hétf. Jan. 02 2017, 21:00

-Ilyen a popszakma, meggyőzőnek kell lenni, de könnyű dolgom volt most, mert biztosan megnézi a munkánk.
Mosolyog, de ez tény, neki készül a film, alap hogy megnézi. Annyi, hogy szól, nézze meg alaposan még egyszer és hozzáteszi a srác nevét majd, hogy na Quen, Ő kellhet neked. Ha tényleg jó, Quen tudni fogja, mert Leopold nem ért ehhez.
-Durva mi? Azért pénzt kapni ami másnak a hobbija... de igen, egy része a munkámnak ez. Elolvasom a beérkező pályázatokat és kiértékelem.
Bólogat, hogy ez lenne a helyzet, imádja is, bár mikor valami rettenetet olvas mindig hatvanszor megkérdezi magától, miért ez a munkája.
-Uhm, ne is mond haver, kiakasztó... olyan könyveket is olvastam már, hogy komolyan, az elsős húgom is kevesebb helyesírási és szerkesztési hibát ejtett volna könyörgöm, de az emberek veszik a könyvet! Meg az olyan könyvek, ami a ponyvánál is ponyvábbak! Ha találok egy összetett mondatot már ujjongok... uh, hagyjuk-hagyjuk. Eszünk...
Nevet, majd inkább nyomatékot ad előbbi szavainak és harap még egy koleszosat.
-Azt' milyen riporter? Sport? Vagy helyszíni tudósító? Vagy olyan embereknek kínos kérdéseket feltevő?
Nincs riporter ismerőse, azaz a mai napig nem volt, érdekli. De érezni nem siet, most, hogy már talált magának segítséget.
-Hát... egy vizsgán megbuknék vele, mert qvára semmi hátterem nincs hozzá, mitől lenne jó, de igazából csak pár emléket akarok feleleveníteni és normálisan felvenni. Meg mondani pár szót, mert tudod, ha csak belemondom a nagyvilágba elszáll, így megmarad. Szóval miden tanács jól jön komám, mert akitől megkérdezhetném hogyan lenne jó, Őneki készül meglepetésbe, ergo.. Te leszel az ész a csapatban.
Vigyorog, mert számára mókás lesz, Quennek is az eredmény, de mivel baromságokat akar reprodukálni a srác is ökörködhet átéléssel ha olyan. Ha nem, akkor elég ha felveszi. Lehet inni is kéne, de talán jobb ha józanok maradnak.

_________________

Az okos ember hülyéskedik, a hülye ember okoskodik...
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: "Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold   

Vissza az elejére Go down
 

"Azért vannak a jó barátok..." Edgar/Leopold

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-