Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Vas. Ápr. 12 2015, 22:38

Kivételesen üresnek mondható a közös tanári helyiség, ahol mindenki tart némi cuccot, mert a tanszéki szobákban nem lehet elférni. Legalábbis nekem nehéz, mert folyton hatvan kiló fénymásolt lappal mászkálok, meg tankönyvvel, meg szótárral, meg egyebek. Szóval épp Elaine asztalánál bóklászom, hogy majd hagyok neki egy üzenetet, hogy a holnapi ebédet most nem tudom tartani, mert van némi többletmunkám otthon. Gyönyörűen ráírtam egy postitre, mert lemerült a mobilom és ismerem magam, otthon minden gondolatom Amelia körül fog forogni. Persze elejtem az egyik könyvem, azért lehajolok, de ahogy meg egyenesedem a csípőmmel meglököm az asztalt és a szélén levő papírkupac úgy ahogy van leborul a csudába, pontosabban egy srác lábai elé szinte. Magamban elrebegek egy villámgyors imát, hogy ne tapossa össze a papírokat, mert Elaine kinyír.
-Egy lépést se! Könyörgöm! - Fekszem az asztalon, mert a szerencsétlen reflex bennem van hogy elkapjam ami potyog, de csak többet levertem, mint amúgy. Látszik is a fejemen, hogy ezt nagyon nem így képzeltem, és most finom voltam.
Egyébiránt fekete öltönynadrág és egy sötétebb kék ing van rajtam, talán nem néz diáknak a másik, bár azon sem szoktam meglepődni, kölyökképem van. Na meg csak pár hónapja dolgozom itt, nem ismerek még sok embert, ahogy ők sem feltétlen engem.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Vas. Ápr. 12 2015, 23:02

Órák után nekiindultam, hogy elrendezzem ezt a cikk ügyet. Lesz valami konferencia négy hónap múlva, és a dékán a múltkor kedvesen megemlítette nekem, hogy milyen rangos ez a rendezvény, és érdeklődve megkérdezte, hogy ugye szeretnék részt venni rajta egy előadással az egyetemet képviselve.
Eddig ez meg sem fordult  fejemben, sőt, úgy általában nem vagyok egy konferenciára járók, előadásokat tartó típus, de hát új munkahelyen legyen tettre kész az ember, szóval serényen bólogattam, hogy persze, persze, minden vágyam, hogy eljussak oda, és hát nincs nagyobb megtiszteltetés, mint az egyetemet képviselni.
Na, a nagy bizalom persze csak odáig tartott, amíg igent mondtam, utána közölte, hogy mielőtt leadom a cikket, szeretné ő is elolvasni. Szóval annyira már nem bízott meg bennem, hogy olvasatlanul elküldhessem. Mára kérte az anyagot, ami el is készült, csak reggel lekávéztam, aztán begyűrtem a táskámba a nagy rohanásban, és most úgy néz ki, mintha valami lomtalanításból megmentett régi újság lenne a kezemben.
Nyilván nem akartam így leadni, hát nekilódultam a tanári felé, hogy újra kinyomtassam. Szerencsétlenségemre, összefutottunk a folyosón, és meglátta a papírt a kezemben.
- Látom, Christian, dolgozott rajta! - jegyezte meg eléggé szarkasztikusan, és a kezét nyújtotta érte, én meg kényszeredetten mosolyogtam.
- Ez csak a piszkozat, mindjárt kinyomtatom a véglegeset, uram.
- Rendben, hozza az irodámba!
- Máris viszem.
Na, ezek után nyargaltam be a tanáriba, mint egy megbokrosodott paripa, újra. A reggeli rohanás után már mit nekem még egy vágta. Valami komolyabb robajra értem be, úgy tűnt éppen átrendezik a  termet.
-Egy lépést se! Könyörgöm!
Ez nem volt könnyű. Mármint megállni az iratkupac előtt. Éppen nem léptem rá, és lábujjhegyen, előredőlve egyensúlyozok, kezemmel körözve. A saját papírjaim is elszállanak, és lágy ívű lebegés után csatlakoznak földön heverő testvéreikhez. Nem baj, nekem nem kellenek, mert úgyis újra akarom nyomtatni az egészet.
Sikerül állva maradnom, és azonmód irányt váltok, lecsapva egy másik asztal szabad computeréhez. Ha elérem az e-mailjeimet, minden rendben lesz. Az összes cuccot el szoktam küldeni saját magamnak, hogy elérhető legyen bárhol, ahol géphez jutok. Így aztán én vagyok saját magam legjelentősebb levelezőpartnere is.
Most nem érdekel, hogy ki bontja a termet, tanár vagy diák, legyen az ő dolga. Az sem érdekel, hogy a "Az antropomorphé válsága - A rút esztétikája és a kiművelt emberalak a „poszthegeli” művészetfilozófiában" című szösszenetem hogyan illik a többi lap közé témában és megjelenésben. Én most csak nyomtatni akarok, ha lehetséges.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Vas. Ápr. 12 2015, 23:13

~Ú banyek... - Csódálatos első gondolat, ahogy nézem a szálló papírokat, amik tovább népesítik a padló populációját. Mintha csak osztódnának, de erre ki adott engedélyt? És akkor most olvassak bele Elaine cuccaiba? Jobb híján...
Bár szavam nem lehet, teljesítették a kérésem, szóval lógok egyel még így is a másiknak.
-Bocs haver, többszörös baleset volt... pillanat és... öhm... kiválogatom...? - Van némi bizonytalanság a hangomban mert azt látom hogy gyűrödtebb amit ő szétszórt de ez nem biztosíték arra, hogy menni fog a tökéletes szelekció. De mielőtt még valami berohanna, feltápászkodom és leguggolok, elkezdem összeszedegetni, egyelőre válogatás nélkül.
-Látom nagyon sietsz... bocs tényleg... - Pillantok fel rá, remélem azért nem füstöl a billentyűzet az ujjai nyomán, mert a stressz így csak nő bennem, hogy ő rohanna, miattam nem tud meg hasonló csekélységek, amik beárnyékolják a postitos üzenet tökéletes mivoltát és kivitelezését.
Persze belenézek, mert Elaineről tudom mit tanít, de a srácról nincs sejtésem, de ahogy beleolvasok egy lapba kutyafuttában... csak azért sejtem hogy filozófia, vagy legalábbis valami olyan vonalon mozog az a rész, hogy vannak kulcsfogalmak és amennyit tanultam nem tök kínai a dolog.
-Wow... ezt érted is? - Kiszalad, elnézést, de én sokszor elgondolkoztam azon vajon csak egymás után dobálják a szavakat azok akik ilyet írogatnak, vagy értik is a szöveg kohézióját és tartalmát.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Vas. Ápr. 12 2015, 23:34

- Nem kell kiválogatni, mert újranyomtatom. - vetem oda gyorsan, mielőtt feleslegesen fáradna vele a kolléga(?).
A gép halk morranással felpörög, és nekikezd a bebootolásnak. Most nekem csak várnom kell, így ráérek megnézni, mit is művel a másik. Olvas. Mivel a papíron, amit a kezében tart, van pár kávéfolt, feltételezem, hogy az én cikkembe pillant bele.
A reakció kábé az, amit vártam. Ezen mindig muszáj mosolyognom.
- Ó, hidd el, Te is érted, csak másképp kell mondani. Hallottad már azt, hogy "ez olyan ronda, hogy már szép"? Na, röviden erről van szó.
Közben megjelenik a bejelentkező képernyő, és nekem a gép felé fordul a figyelmem. Beütöm a logint és a jelszót,
másodsorra sikerült is rendesen, és megnyitom a böngészőt.
- Elnézést! - vetem oda, amiért máris félbehagyom a megkezdett társalgást. - A dékánnak kell leadnom ezt a cikket, és már várja.
Közben ellenőrzöm, hogy a nyomtatóban van-e papír. Ugyan mért is lenne? Űzött vadként tekintek szét a szobában, hogy honnan lehetne zsákmányolni konkrétan nyolc oldalnyi makulátlan gyönyörűséget. Persze ennél sokkal egyszerűbb lenne e-mailben elküldeni a cuccot, de a főnök régimódi, és nyomtatásban kérte. Vagy csak spórol a papírral?
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Hétf. Ápr. 13 2015, 00:10

-Oh... bocs... - Nekem ez úgy jön le, hogy az már összekoszolódott, hagyjuk akkor, kezdem előről. Valószínű nem loptam be magát a szívébe, remek kezdet. Bár ez megcáfolni látszik mikor csak nem ignorál füstölögve hanem válaszol, teljesen rendes módon.
-Hmm... szóval ez olyan rettentő tudományosan hangzik és muszáj jelentenie valamit csak én vagyok kevés, értem, értem... leragadtam a metafizikai rejtelmeiben, mint valami végeláthatatlan mocsárban... - Csóválom a fejem, hogy esélytelen hogy felfogjam mi van a papíron, de nem kétlem, hogy fontos és mélyenszántó, mint mondtam én lemaradtam valahol anno, de csúnyán. Nem is olvasgatom nagyon tovább, hanem pakolászom, szedegetem, immár csak úgy egybeömlesztve, majd szétválogatom.
-Tényleg bocs... amúgy rendes fazon, nyugi. - Bizonygatom, hogy kicsit megnyugodjon és ne gépeljen idegességében félre még hatszor.
Látom azt is hogy nagyon sasol, mondhatni hevesen pásztázza a tanárit.
-Mit keresel? Ha papírt, az szemben a szekrényben van. - Elvégre nyomtatni akar és azon kívül nem tudom mi érdekes lehetne még.
-Te új vagy? Még nem láttalak... mármint. Én az vagyok, szóval ez is közrejátszik, csak sokat lógok itt ha épp fordítok. - Mert amióta kicsit túlvállaltam magam, muszáj vagyok benn is fordítani, mert így gyorsabb. Otthon már kevesebb időm van és nem akarom azokat sem hanyagolni, kínos lenne loholni a határidő közelsége miatt. Nem szokásom. Legalábbis eddig nem volt, fogalmazzunk úgy.
Közben már a felét összeszedtem, asszem kell egy újabb post-it, hogy jövök egy csokival is, bocsesz...

//Ide még alkottam gyorsan xD//

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Hétf. Ápr. 13 2015, 08:07

Első dolgom, hogy a szekrényből előásom a papírokat, és újratöltöm a nyomtatót. Közben megpróbálom a dékánt begyömöszölni a "rendes fazon" skatulyámba. Végül is kaptam tőle munkát, szóval egy szavam nem lehet rá. A tanári kart elnézve, szerintem a legnyomosabb érv a személyem mellett az volt, hogy még nem vagyok harminc. Ez egy fiatalos suli. Vajon ha rájönnek, hogy lélekben néha ezer évesnek érzem magam lapátra tesznek?
- Kösz!
A nyomtatás elindul, és nekem van megint egy kis időm, hogy a másik új srác (ő is új?!) lelkivilágával is törődjek.
- Nem vagy kevés. Ez a tudományos maszlag arra való, hogy elriassza a laikusokat, akiknek néha éppen olyan értelmes és értékes gondolataik vannak, mint a diplomával rendelkezőknek. Én általában a diákjaimtól tanulok legtöbbet a mai kor filozófiai-felfogásáról. Ők is értelmezik a világot, csak másképpen. És tekintve, hogy a világ iszonyatos mértékben átalakult, az ő látásmódjuk sokkal időszerűbb, mint mondjuk ... - belenézek a papírba, kiről is írtam én ebben az esszében - Hegelé. Viszont a régieknek is igazuk van, mert a világ ugyan átalakult, de a benne élő emberek totál ugyanolyanok.
Na, megint tartottam egy kiselőadást. De vége a nyomtatásnak, és ez figyelmeztet, hogy álljak le én is.
- Különben igen, új vagyok. Christian Archer, az új filozófia tanár. - mutatkozom be, és kezet nyújtok.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Szer. Ápr. 15 2015, 23:14

-Szerintem nem csak az emberek... az egész viselkedés és gondolkodásmód is, csak épp más köntöst kap. Mint a divat, külalakra változik, de a ruha marad, senki sem jár meztelenül. - Mosolygok, mert hát a világ és dolgai állandóbbak mint szeretnénk hinni. Persze lehet nem, de nem hiába mondják nincs új a nap alatt.
-De az jó ha tanulsz a diákjaidtól, hogy akarsz tőlük tanulni. Nekem a volt tanárom mindig azt mondta, az a jó tanár aki nem fél másnak igazat adni, még ha épp neki kéne az okosabbnak is lennie egy kérdésben. - Vigyorgok, csíptem azt a nőt, ha a tárgyai témáit nem is.
-Oh, Sebastian Drayton, francia tanár. - Adom a kezem én is és megrázom neki finoman, mosolyogva. - Ha leadtad a papírjaid nincs kedved inni egy teát vagy egy kávét? Van bögre, nekem meg teám, meg ahogy láttam közös kávé is akad. Addig összerakom Elaine papírjait. - Hátha van kedve még beszélgetni, bár lehet rohan órára vagy bárhova máshova. Nekem van még némi időm az órakezdésig.
Minden esetre már nincs sok papír a földön, nem kell kerülgetnie őket, már csak ki kell válogatnom ami nem Elaine-é, hanem Christian-é.
-Amúgy Chris vagy Christian? - Nem mindenki szereti ha becézik, nekem van rá hajlamom, de inkább rákérdezek.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Csüt. Ápr. 16 2015, 09:31

- A Chris rövidebb, nem kell fáradni a hosszabbal. De hallgatok mindkettőre. - kezdem mindjárt a végén a  válaszadást.
A felvetésen elgondolkodom, gyorsan megnézem a határidőnaplómat, hogy van-e felírva mára még valami, mert fejből sose tudom. Van: ISMERKEDÉS A KOLLÉGÁKKAL! Nem vagyok hülye, hogy ilyesmit is fel kelljen írni, illetve nem azért írom fel, mert magamtól ez nem jutna eszembe, illetve ... de, azrét. Na, szóval izé... ide is magamtól írtam fel, mert eszembe jutott, de csak otthon. Itt, egy új közegben, ahol amúgy is kissé még meg vagyok zavarodva ez már nem lenne annyira evidens. Na, lényeg a lényeg, elteszem a noteszt, és Sebastianra mosolygok.
- Egy tea jól esne, köszönöm! Mindjárt jövök, csak bemerészkedem az oroszlán barlangjába.
Szerencsére csak a barlang bejáratáig jutok, mert a dékánnak megbeszélése van, így a titkárnőjénél hagyom a cikket, és már mehetek is vissza. Nem habozok, úgy húzok el onnan, mintha tényleg veszélyben lennék. Pedig Seb szerint az öreg jó fej. De ezt majd máskor akarom megtapasztalni. Azt hiszem, még némi diákos betyárkedv munkál bennem. A többi tanárt már képes vagyok kollégának tekinteni, de a dékán megmaradt a "diri" kategóriában.
Újra belépve a tanáriba már rend van, a papírok visszakerültek az asztalra. Na jó. A rend azért túlzás. A szobán látszik, hogy itt dolgozni szoktak, nem múzeum, vagy kirakat. De ez így van jól. Szépek a sterilen berendezett helyek fényképei a lakberendezés magazinokban, csak mindig az az érzetem, hogy nem embernek való. Soha úgy nem fog kinézni egyetlen lakás sem, amiben laknak is.
- Szerintem a tanárnak nem kell okosabbnak lennie a diáknál. Akkor a 200-as IQ-val rendelkező tanulók nehezen járnának iskolába. Tájékozottnak kell lennie, és megfontoltnak, hogy tudja terelgetni a diákot a megismerés rögös útján. Ennyi. - folytatom a beszélgetés ott, ahol abbahagytuk.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Hétf. Ápr. 20 2015, 19:29

-OKés. - Majd akkor ahogy esik úgy puffan alapon szólítgatom. Közben bogarássza elmélyülten a naplóját, hm, de elfoglalt valakit fogtam ki, no de sebaj, egyszer csak ráér majd ha most nem is, nem?
-Légy Herkules, de azért ne nyiffantsd ki a cicust. - Vigyorgok, hogy okés, na meg hogy jön majd vissza. Addig míg elvan gyorsan... na szóval relatív gyorsan leválogatom a papírokat és hagyok még egy cetlit a drága Elaine-nek: "Véletlen volt, a sorrendet nem tudom, jövök neked egy csokival... Seby". Ne lepődjön meg hogy kusza össze-visszaság van, bár az a nő is elég szórakozott, de ezért szeressük.
Aztán át is sétálok a bögrékhez, előhalászok Chrisnek egyet, elöblítem neki.
Visszatér, felveszi az előbbi beszélgetés elcsippentett fonalát, tényleg szabad bölcsész, azok ilyenek.
-Hm, igen, meg tudnia kell melyik kérdésre hol lehet keresni a választ. Na meg a tanár attól tanár, hogy már komplexen átlátja az ismeretek kusza hálóit, össze tudja kötni a dolgokat a fejében, a diákoknak ezt is el kell sajátítaniuk. Bár vannak nagyon tehetségesek, öröm velük társalogni szakmai témában. - Nekem ilyen a francia és angol nyelvtani jelenségek, vagy az irodalmi beleérzések és meglátások, egy jó esszé vagy verselemzés. Vagy egy jó vers! Kedvelem a kortárs művészeket.
-Amúgy a filozófia mellett mást is kitaultál, vagy ezt fejlesztetted tökélyre? - Kíváncsiskodom, mert lehet mellette van más szakmája is, miért ne? Simán kinézem belőle hogy mindenféléhez ért.
Forralok közben vizet, megkérdem fekete vagy zöld teát kér, majd előveszek a hűtőből némi tejszínt (félig beköltöztem... na jó, csak pár dolgot hoztam teázáshoz, de kellett.) Ha fekete teát iszik mint én, akkor megkínálom őt is vele, bár asszem valahol van citromlé is ha az jobb neki.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Szer. Ápr. 22 2015, 09:37

Zöld teát kérek, és lehuppanok egy székre.
- Tudod, ott már eleve baj van, ha a diákok az egyetemre még nem tartanak ott, hogy maguktól meglátnak egyes összefüggéseket. A felhozatal eléggé vegyes. Ráadásul itt a filozófia csak melléktantárgy, a legtöbbeknek egyáltalán nem kötelező, szóval felveszik a kreditért, és megpróbálják eléggé megúszósan megoldani a jegy megszerzését. Ha túl erőszakosan próbálom a fejükbe verni az ismeretet, akkor nem jönnek, ha túl lágyszívű vagyok, nem tanulnak semmit. Nem egyszerű.
Ezekre az apró nüanszokra, amitől a munkám amolyan borotvaélen táncolás színezetet is kap, csak nemrég jöttem rá. De igyekszem úgy megoldani az órákat, hogy észre se vegyék, hogy filozofálunk. Néha sikerül is őket "átvernem", néha nem.
- Ó, én nagyon vonalas voltam. - mosolyodom el a kérdésre. - A szüleim szerintem kicsit ebbe őszültek bele, hogy nem tanulok semmi olyasmit, ami védőhálóként szolgálhatna, ha esetleg az eredeti terv nem jön be. Azt hiszem, a filozófia egyszerre volt mentőöv és lázadás az otthoni pénzközpontú, és fogyasztói társadalmat istenítő életvitel ellen. Még a gimiben belekapaszkodtam, és nem is engedtem el.
A tea jó lesz, nem kérek most bele semmit, csak hasson, kicsit rázzon fel, rakjon helyre.
- Na és te hogy keveredtél ide az egyetemre? Te se vagy egy matuzsálem, ahogy elnézem.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Pént. Ápr. 24 2015, 21:03

Kényelembe helyezi magát és mivel zöld teát kér, hát abból a teafűből veszek el neki és rakom a teaszűrőbe, hogy ázzon. Magamnak feketét készítek közben.
-Szerintem attól függ mit tanul, mennyi előképzettsége van. Matekból baj persze, de például a filozófia és a nyelvészet pont olyan, hogy inkább a felsőoktatásban kapsz elég információt ehhez. - Vetem közbe mosolyogva, mert én inkább a meglévő tanult dolgok összefűzésére értem, nem az alapintelligenciára.
-Egyszerűen add le az anyagot, ha érdekesnek találják úgy is megtanulják, ha nem, akkor meg úgy sem. Ez már csak így megy. De mivel nem kötelező olyan nem veszi fel akit kicsit sem érdekli a tárgyad. Már ha nem véletlen veszi fel persze. - Mosolygok, eszembe jut Reeven, ő véletlen sem vette volna fel az órám.
-Ismerős! Én bankár kéne legyek, annak jobb a presztízse mint a fordítónak. Bár most hogy tanár lettem, szerintem kevésbé titkolják el otthon mivel foglalkozom. - Nevetek kicsit, mert meg tudom őt érteni. Ha ez tetszik, ezt kell csinálni.
-Áh, nem. Ebben a félévben jöttem, hogy a volt francia tanár kiment Marseille-be. Az igazat megvallva mindig akartam iskolába tanítani, csak eddig nem volt lehetőségem. Most megragadtam, de nem bánom! Szeretek itt tanítani. Meg kicsit olyan mintha újra egyetemista lennék, vagy olyasmi, tetszik. - Vigyorgok, szerettem egyetemre járni, most dolgozni is szeretek itt. (Bár a többi munkám is szeretem)
-Az ilyen szakkörök meg délutáni programok felkeltették már a figyelmed? Szerintem sok jó dolog van! - Kérdezgetem, közben beleiszom a teába, pont jó, örülök hogy felvetettem.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Hétf. Ápr. 27 2015, 19:41

- Bankár? Te?
Ez az első, ami megragadja a figyelmemet. Nem tudom elképzelni öltönyben, bankárosra nyírt rövid hajjal a srácot.
- Nekem a könyvelői pályát szánták. - közlöm aztán, de úgy, mintha a halálos ítéletemről lett volna szó.
Igen, a szülők végtelen jóakaratukban szeretnék a saját képükre formálni gyerekeiket még akkor is, ha ők maguk is boldogtalanok jelen állapotukban, mert ha nem így tennének, akkor be kellene vallaniuk, hogy az életük egy kudarchalmaz. Persze, lehet, hogy én is ilyen leszek húsz év múlva.
- Azért ebbe az egyetemistaságba ne éld bele magadat nagyon, mert átkerültünk a palánk túloldalára. Nem fogunk már közéjük tartozni, sőt, számonkérési időszakban inkább számítunk majd ellenségnek. - fenyegetem meg tréfásan.
Nekem nincsenek illúzióim. Látom rajtuk az ellendrukkerságot, amikor küzdök valamivel. És az is gyanús, hogy olyanok is felismernek, és fülig érik a szájuk a vigyortól, akiket nem tanítok. Szerintem elég sok minden terjed rólam diákkörökben, és nem az, hogy én vagyok Superman.
- Igen, néztem ezeket a délutáni elfoglaltságokat, de még csak tisztes távolból. Majd ha már tudom, hogy nem temet maga alá a saját munkám, akkor esetleg közelebb merészkedem. Egyébként sem hiszem, hogy lenne filozófia szakkör. De ha lenne és valaki jelentkezne rá, kikergetném a levegőre helyette.
Filozofáljon egy parkban, a tóparton, este a csillagok nézése közben, ehhez nem kell összegyűlni, sőt a kis kupacokban való filozofálás szerintem kifejezetten káros. Még esetleg kettesben elfogadható.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Csüt. Ápr. 30 2015, 22:29

-Jajaja, apám ki akart tanítaná rá, hogy átvegyem a helyét majd. De pff.... rohadtul nem nekem való! - Nevetek, mert annyira nem szeretek a számokkal varázsolni, a szavakkal jobb.
-Hú... az is egy ritka unalmas meló, sok a felelősség is, megértelek. - Micsoda "divatszakmák" vannak felsorolva kérem! De jobb így, mint tanárok beszélgetni szerintem.
-Áh, mikor első órán kiejtettem a ZH szót döbbentek néztek rám, vicces volt! De jah, érdekel hányan akarják majd elbratyizni a vizsgát a korom végett. - Nevetek kicsit, nem tudják még hogy komolyan veszem a számonkérést, hiába mondom el komolyan. Elkomolytalankodják, na még ilyet!
-Hát én se francia szakkört néztem, hanem fotóst. Hobb szinten, de komolyan érdekel a művészet, elvállaltam hogy felügyelem a szakkörét a fotósoknak, programokat szervezek nekik, de szerintem nagyon jó lesz. Már ki is néztem egy kiállítást, remélem lesz aki eljön! De pont ezért kicsit elrugaszkodhatnál, kikapcsolódás lenne neked is, meg segítesz is a suliban, szerintem tök jó! Csak van valami hobbid nem? - Kérdezek rá, biztos nem csak a filozófia érdekli, nem gondolom ennyire szakbarbárnak, hogy másról se szóljon az élete.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Pént. Május 01 2015, 14:53

A teázás egy kellemes időtöltés, főleg, ha jó beszélgetés is járul hozzá. Ez a beszélgetés pedig tényleg jó. Rokon lelkek vagyunk, sok hasonló problémával,így frissen becsöppenve a tanári hivatás útvesztőjébe.
- Ó, több ilyen szó is van, ami hasonló hatást vált ki: vizsga, beadandó, számonkérés, esszé, teszt... - sorolom vigyorogva. - De nem lettem amnéziás, én emlékszem arra, hogy két éve még én is pont ilyen fejet vágtam, amikor a katedrán valami kegyetlen ufó kiejtette a száján ezeket a hangsorokat.
Nem szabad erről a korról megfeledkezni, őrizni kell az emlékeit, és akkor legalább mi nem érezzük teljesen idegennek magunkat a diákoktól, még ha a nagy részük ellenséget is lát bennünk.
- A hobbik az én esetemben szigorúan olyan területre korlátozódtak eddig, amihez nem kellett sokat látni. Így az olvasáson kívül, amit nem voltam hajlandó feladni, maradt a zenehallgatás. Van egy csomó olyan zenemű, aminek szerintem minden egyes rezdülését ismerem, az összes hangot, ami elhangzik benne. De soha nem tanultam zenét, nem játszom hangszeren, az énekhang, mint olyan pedig szintén nem velem összeegyeztethető fogalom.
Amíg kicsi voltam, nyeszlet és ügyetlen, és pluszban még szemüveges is, nem sok játékba vettek be a srácok. Csak akkor kezdtem némi izmot magamra szedni, amikor végre felfedeztem az egyedül végezhető erősítő gyakorlatokat, és elég eszes és kitartó is voltam hozzá, hogy otthon végezzem őket. Fekvőtámaszt bárhol lehet nyomni, lépcső is volt a lakásban, és így tovább. Ennek köszönhető, hogy mire egyetemre kerültem már nem egy madárijesztő ballagott végig a kollégium folyosóin. De a közösségi sportok ettől még kimaradtak. Szóval a sport se az én asztalom, hacsak nem mondjuk biciklitúráról van szó.
- De a fotózás nem rossz dolog, csak éppen azon kívül, hogy a mobilomon mit kell megnyomni, hogy a képet eltárolja semmilyen ismeretem nincsen róla. - folytatom az elmélkedést. - Egyszer kaptam kölcsön egy fényképezőgépet az egyik haveromtól, még 10 éves koromban. Le akartam fotózni egy fészket, amit a közeli erdőben fedeztem fel. Valami olyan elképzelésem volt, hogy meglesem, ahogy kikelnek a fiókát. Felmásztam a szomszédos fára, és készítettem is pár fotót, de aztán megcsúsztam, és a gépet is, meg magamat is megfürdettem a patakban. Nem volt sikerem az akcióval. Azon a nyáron egy hónapig én csináltam minden házimunkát a haverom helyett otthon: fűnyírás, medencetisztítás, kutyasétáltatás, és így tovább. Még jó, hogy a WC-pucolás nem az ő feladata volt.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Pént. Május 01 2015, 22:13

-Jah, hát nem jó, de az hidd el rosszabb ha nem mondd semmit és úgy kell kinyomozni hogy akkor végül is mi a fene a követelmény! - Nevetek, mert hát engem az jobban bosszantott, nem tudom ő hogy volt vele.
-Hmm, értem, de egy csomó más hobbi is van amihez nem kell sasszem és kooperatív, hmm? Amúgy az én szemem sem jó, nehogy azt hidd, de hát attól még egy kis kreativitással minden megoldható! Kosarazni szeretsz? A barátomat mostanság elrángatom, ha gondolod egyszer csatlakozz, csak vigyázz vele, mindig ő nyer! - Nevetek, mert Josh jól nyomja, ritkán nyerek és néha megfordul a fejemben hogy hagyja, hmhm. - Én például sok rejtvényt fejtettem, szeretem a kvízeket is. Szerintem az egyetemen is vannak szervezve, kétlem hogy tanároknak tilos lenne a belépés. - Vigyorgok, elég elvont csapat lennénk, legalábbis mi ketten, de szerintem ő még vevő is lenne rá.
-Nekem is csak elméleti, nem fotózom profimód, sőt... - Nevetek mikor a fotózásról beszélünk. - A festészet amúgy is jobban vonz, de a fotózásban is rengeteg lehetőség van és imádom látni ténykedni a diákokat, nagyon ügyesek! - De tényleg, Aubrey is nagyon szép fotókat csinált, de a többiek is. Jó nézni őket, noha nem vagyok egy lelkes képnézegető valaki mert hamar elunom.
A kis történetre kínosan mosolygok.
-Figyelj, ez nem kéne hogy a kedved szegje, attól még az elgondolás jó volt! Csak a kivitelezés volt... kigondolatlan, de már nem vagy 10 éves, szóval már sokkal jobban csinálnád, miért nem próbálod ki újra? Gyakorlás nélkül semmit sem lehet elsajátítani. Én így voltam a főzéssel. Az elején mindent, de tényleg 'mindent odaégettem, meg elfűszereztem, vagy nyers maradt. Az öcsém közölte hogy olyan szutykot még nem evett. Aztán eltelt pár év és ugyan nem ettél a főztömből, de nincs rám panasz, sőt! Azt kell mondjam meg is szerettem sütni meg főzni, csak néha kicsit sok idő, időm meg mostanában kevés van, csupán ennyi a gond! - Vigyorgok, sóhajtok egy fáradtabbat, iszok is. De nem csüggedek, minden jó, csak győzzem tartani a tempót a többi nem számít.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Vas. Május 03 2015, 19:48

Szóval ő is megtanult főzni. Egyre több a közös bennünk. De szerintem ő azért kevésbé gátlásos, mint én. Persze most, hogy ideköltöztem, és a kutya sem ismer, esetleg megpróbálhatnék túllépni ezen a koloncomon.
- Ó, az elgondolásaim általában jók, és a kivitelezéssel van a gond. Valami becsúszik. Itt van például ez a cikk. Elkészültem vele időre, szerintem jó is lett. Aztán ma reggel kinyomtattam, és nekiálltam átolvasni, ami szintén rendben van, de belefeledkeztem, és amikor az órára nézve megláttam, hogy már az előadóteremben kéne lennem, akkor ijedtemben leöntöttem kávéval. Szóval ilyen apró, előre nem látható, de szinte száz százalékig megjósolható balesetek szoktak beütni.
A tea elkészül, és én végre kezembe veszem a csészét, hogy belekortyoljak. Nyilván még jó forró, így aztán amint a számhoz emelem, azonnal bepárásodik a szemüvegem. Már megint elfelejtettem, hogy ez hogy is szokott menni. A korty kicsit megégeti a nyelvemet, amitől aztán még valamivel ingerültebb leszek. Mozdulok, hogy visszarakjam a teáscsészét az asztal szélére, csak éppen a bepárásodott szemüvegen keresztül nem látom teljesen pontosan, hogy hová is rakom. Amint érzem, hogy a csésze alja koppant egy szilárd felületen elengedem, hogy megtörölhessem a szemüvegemet, de vesztemre a csészét egy asztalon lévő könyv szélre raktam, és csak félig feküdt fel a felületre, így azonmód felborul, amint elengedem a fülét, és a forró tea végigfolyik az asztalon, és egy része lecsorog a lábamra.
- Aj, bassz ... - ugrok fel a hirtelen jött fájdalomra, és persze jól beverem a térdem az asztalba, a szék meg felborul mögöttem. Még jó, hogy legalább a káromkodás nem csúszott ki. Ott állok leforrázva, sejtem, hogy kisebb katasztrófát okoztam, csak éppen még nem látom. Na, éppen pont erről beszéltem.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Hétf. Május 04 2015, 23:00

-Mert negatívan állsz hozzá, meg kapkodsz, utóbbi komoly tényező, a kapkodás sehova sem vezet, hidd el, én is sokszor szívok ha kapkodok, de ilyenkor pont hogy megfontoltabbnak kell lenni! Simán baleset veszélyes! - Például kocsiban ha ül az ember és idegeskedik, a-a, nem jó!
-Amúgy amíg csak ennyi történik, addig nincs baj, max bosszantó! - Mosolygok, látom hogy míg iszik bepárásodik a szemüvege, na igen, ismerős, én is szívok vele néha, bár nekem könnyen lecsúszik az okuláré az orrom végére és mint valami öregember nézek ki mögüle.
Én magamban nyugodtan kavargatom a teám, csak úgy megszokásból, kortyolgatom, aztán látom, hogy az úgy nem lesz jó, de egy Mmmmm futja, hogy ne oda tegye, pont iszom, de már késő. Borul az egész.
-Hoppá, megesik, ne ess pánikba, na várj! - Teszem le a sajátom, majd gyorsan kotrok a zsebemből zsebkendőt és odateszem, az szívja fel a teát, ne a gatyája.
-Látod, jó hogy nem tejszínnel iszod, tiszta szerencse! - Nevetek kicsit, mert hát Uram Bocsá' ez vicces. - Na meg nem a fejed verted be, csak pozitívan Chris! Tess, itasd fel, hajrá! - Adok elfojtott vigyorral el adag zsepit neki is, majd kiemelem a teából a könyvet, csöpög belőle rendesen a lé.
-Öööö... remélem nem volt fontos vagy könyvtári... - Préselem a szám, kínosan mosolygok, próbálom azt is rendbe tenni.
-Amúgy minden okés? Lehet kéne rá tenned hideg vizes borogatást, ha nem vastag a nadrág, mert holnap piszkosul fog fájni, ha nem még most. - Noszogatom, hogy mentse a menthetőt, mert csúnyaságok lesznek itt.
Közben odamegyek mellé, nem, nem félek a közelében lenni, a földről is próbálom felitatni ami kipacsálódott.
-Főzzek másikat? - Kérdezem míg guggolok, takarítok.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Kedd Május 05 2015, 08:09

Az első sokk attól ér, hogy már megint bajt csináltam. A második viszont már a fájdalomtól.
- Sssssssz! - egyenlőre nem jön ki más a számon, csak az, ahogy szívom be a levegőt, kissé szaggatottan, és hangosan.
Sebastian tök rendes, ahogy nyugtat, de amikor a zsebkendőt a lábamra teszi, összerázkódom, aztán inkább átveszem az irányítást a saját sebem kezelése felett. Elveszem a zsebit, és a nadrágot is megcsippentem, hogy eltávolítsam a bőrömtől. Aztán kicsit rázogatom a lábamat, egyrészt mert fáj, másrészt, mert szeretném, ha az anyag gyorsan kihűlne. Kapok közben pár jó tanácsot, amik egy részével én is tisztában vagyok, de a tejszínes poénon még így is elvigyorodom, hogy közben rág a méreg és csillagokat látok.
- Őszintén mondom, nem akartam rögtön bemutatót is tartani.
A következő lépés, amikor már vissza merem engedni a combomra a nadrágot, hogy a szemüvegemet törlöm meg, és már látok is végre. Végignézhetem, hogy Seb a könyvet próbálja megmenteni. A próbálkozás hősies, de az eredmény maximum kielégítő lehet, már látom.
A vizes borogatást nem tartom ésszerűnek, így is eléggé nagy folt van a nadrágomon, ami igencsak gáz, nem kell még rátenni egy lapáttal. Hogy holnap fájni fog? Már most is fáj. Az az igazság, hogy az ilyen fájdalmakhoz már hozzászoktam.
- Van otthon spray égési sérülésekre, majd azzal lekezelem. - intéztem el a dolgot egy legyintéssel, de a kérdésre már jóval rémültebb választ adok. - Isten ments, nehogy csinálj! Ennyi elég volt mára. Egyébként meg - enyhülök meg -  Köszönöm a segítséget!
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Szer. Május 06 2015, 20:51

Mint valami vipera úgy sziszeg, de megértem, nem langyosra melegítettem a vizet...
Elveszi a zsepit, próbálja menteni a menthetőt, főleg a bőrét, ha már nem úszta meg szárazon. Persze próbálok vicceskedni, hátha elterelem legalább egy pillanatra a figyelmét a fájdalomról.
-Ó, szerintem nagyon is, tuti megrendezted és kitervezted az egészet, főleg mert valójában forgatókönyvírást akarsz tanulni, ezért álcából tanároskodsz és filozofálsz, de valójában azokat az előadásokat hallgatod és szorgosan jegyzetelsz! - nevetek, hülyülök, percig se higgye komolyan beszélek.
-Hmm, de felkészült valaki... - Sandítok rá, de mosolygok, akkor nincs gáz, otthon lekezeli. Fogadni mernék magában azon mérgelődik hol van az még hogy beléphet a lakása ajtaján...
Felnevetek, hogy megrémül a teától, mely most már mumussá avanzsálódott.
-Jójójó, akkor tea kilőve! Van más is, hideg cuccok, tudod, üdítő, ilyenek. - Vigyorgok, mert nem kell kiszáradnia egy kis incidens miatt.
-Ugyan, nincs mit. Na de várj... - Megyek valami szabadabb asztalhoz, hogy ott nyissam ki a könyvet és próbáljam felitatni amit fel lehet még, hátha...
-Figy', szerintem add be hogy ez egy ősi könyv, már sárgulnak a lapjai... - Vigyorgok, szerencsétlen könyv, jól megjárta ő is, de neki nem fog segíteni a spray sem.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Szer. Május 06 2015, 21:49

- Forgatókönyv írás? Azt is lehet itt tanulni?
Sebinek tényleg sikerült elterelnie a gondolataimat a combomról. Ez tulajdonképpen tényleg érdekelne. Nem mintha tehetségem lenne hozzá, de olyan érdekes, amikor egy szituáció párbeszédekben tud kibontakozni például!
Nyilván eléggé nevetséges, hogy most már a teától is félek, de az legyen magabiztosabb, akinek annyi rossz tapasztata van, mint nekem! De mindig azzal biztatom magam, hogy ha kis részletekben letudom a szerencsétlenség-adagomat, akkor a nagyok majd elkerülnek, azaz nem zuhan le a repülő, amire felszállok, meg ilyesmi.
A könyv kapcsán megcsóválom a fejem. Először is nem szoktam kamuzni, hazudni, meg ilyenek. De ennél nagyobb gond is van.
- Nem én kölcsönöztem. Gondolod, hogy aki itt hagyta elhiszi, hogy eddig is ilyen ronda volt, csak nem vette észre?
Nem, ez nem megoldás.
Mivel a gép még mindig be van kapcsolva, odaülök mellé, és felmegyek valami aukciós portálra, és hamar megtalálom a könyv egy használt, de jó állapotban lévő példányát. Megadom az azonosítómat, és megrendelem. Aztán írok egy cetlit, amiben elnézést kérek, és megígérem, hogy amint az új példány megjön, behozom. A cetlit majd berakom a könyvbe, ha Sebi feladta a mentőakciót.
Ekkor megnézem újra a nadrágomat. ennek még kell némi idő, hogy megszáradjon, és így kimenni az utcára ... elég nekem a reggeli paparazzi-művelet, amikor lóhalálában az órára rohanva kaptak le a srácok. Már látom is lelki szemeim előtt, hogy Archer tanár úr nagyon rohant .. képváltás ... de nem ért oda. Ezt nem. Ezt a magas labdát nem adom fel nekik.
- Szóval akkor fotószakkör, forgatókönyv írás ... egész jó. Majd gondolkodom rajta. - váltok témát, és megpróbálok nem figyelni arra, hogy nagyon fáj a combom.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Hétf. Május 11 2015, 21:08

-Aham, nem tudtad? A filmműveszti karon, színészetet is meg... hm, mintha lenne még valami azon a karon belül, de most meg nem mondom neked. Vagy csak odaképzeltem? - Ezen most tényleg elagyalok egy kicsit, mert nem tudom.
A teától aztán le is veri a víz, mint ő előbb a teát az asztalról, szóval nem kínálgatom vele. Még. Vagy most. Remélem azért nem fog megkövezni ha mondjuk egy hét múlva újra megkérdem van-e teázni egy húsz perce...
-Háááát... - Azt hittem ez az ő könyve és ebből tanít. Így egy fokkal problémásabb. Jó sok fokkal. - Ha olyan rosszul lát mint mi, esélyes. Na jó nem, ezt még én is észrevenném, hmm, háát... mit csinálsz, megveszed neki? - Az is egy megoldás, elég békés.
Valószínű egyre gondolunk, mert a géphez úl, pötyög, majd cetlizik.
-Szerintem telecetlizzük az irodát. A végén úgy fog kinézni a helyiség mint a Minden6óban mikor mondja csávó, hogy: "Imák, cetlik!". - Vigyorgok, nem tudom, látta-e a Kim Carrys filmet, de én szeretem, ez nem is rossz rész benne. Igazi post-it reklám.
Közben lecsöpög a könyv, én törölgetem, meg az asztalt, egész kulturált újra minden.
-Na ugye, hogy ugye! A végén beszippant az egyetemen, úgy kell majd kirángatni innen, hmmm? - Vigyorgok rá, visszaülök, hogy megigyam a maradék teám, szerencsére nekem nem a nadrágomból kell kiszopogatnom, elég a csészét a számhoz emelnem, ha inni akarok.
-A többi kollégát ismered már amúgy, vagy beszélgettél velük? - Nézek rá, látom méregeti a gatyáját, hát igen. Pont jó helyen öntötte le magát, de legalább nem fehér a gatya... legalább annyi.

//Bocs-bocs, adminisztrációs hibáim vannak az ímélemmel... Elee már szólt, sűrűbben lesem majd, írtatok-e,az értesítő szívat engem... megint... //

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Kedd Május 12 2015, 10:55

- Szerintem nem kéne több olyan dolgot csinálni, ami után cetliznünk kell! - rázom meg a fejem. - Mi vagyunk az új fiúk, nem kéne lebontania  helységet teljesen!
A rend nagyrészt helyreáll, már nem kell pakolásznunk. A beszélgetés is visszatér a korábbi témára. Visszaülök a székre, és megpróbálok elfeledkezni az egészről, bár a fájó comb, és a ráfeszülő vizes nadrág ezt elég nehézzé teszi.
- Eddig sem siettem haza, illetve igen, de csak a cikk miatt. A többi kollégát még nem ismerem, párakkal találkoztam futólag, de még senkivel nem beszélgettem így. De ami késik, nem múlik. Biztos lesz rá alkalom.
Ez a cikk fontos volt, sok energiát fektettem bele, végül is az első tudományos munkám itt, amolyan bemutatkozás, nem lehet félvállról venni. De mostantól több szabadidőm lesz, főleg, hogy hamarosan kitör a vizsgaidőszak, ami már csak a diákoknak kínszenvedés. Aztán az is lezajlik, és itt a nyár, a szabadság, és közel a tengerpart. Szó se róla vannak terveim, amiben szerepel pokróc, fürdőnadrág, és egy jó adag könyv is természetesen. A múltkor az "ezt el akarom olvasni" kupac szelíd egyszerűséggel ledőlt, amikor újabb könyvet tettem rá. Most két kupac van egymás mellett.
- Te jóban vagy már valakivel?
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Vas. Május 17 2015, 14:51

-Igyekszem, de nem egyszerű! - Nevetek, nem szoktam sűrűn bénázni, ez most pont így jött ki, de nem baj. Mondjuk a leforrázós részt kihagyhattuk volna, mert az fájdalmas volt neki, de amúgy ez még nem annyira vészes. Talán.
-Biztos vagyok benne, én kedvelem a kollégákat is, a diákokat is. Szerintem nagyon jó a légkör! - Biztatom hogy beszélgessen bátran másokkal is.
Én legalábbis folyamatosan leállok beszélgetni akivel lehet ha épp nem a fordítási elmaradásaim próbálom redukálni, mert mostanában ez eléggé elveszi az időm.
-Igen. Callidorát már régebbről ismerem, jól meglepődött mikor meglátott benn, mint tanár! - Nevetek, az jó volt, nem értette mit keresek benn és miért mondom hogy bocs, órám lesz, de később jövök. - Elainet is itt ismertem meg, mint téged, fura is volt kissé a kollégájának tekinteni magam, főleg hogy nem a tévéből mosolyog vissza rám. Meg hát a diákok közül sokakat tanítottam vagy tanítok franciául magánórában is, így ismerősökből nincs hiányom szerencsére.
Mosolygok, persze az egyetem elég nagy, rengeteg embert nem ismerek, de akadnak páran akiket igen.
-Amúgy régóta élsz Los Angelesben? Én csak pár éve, azért kérdezem.
Közben iszogatom tovább a teám, remélve ne zavarja.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Christian Archer
avatarOktató
Foglalkozás : filozófia tanár
Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Vas. Május 17 2015, 22:17

//Azt hiszem, a nyilvántartásod még mindig nem tökéletes. Smile //

- Én meg csak pár hete. - felelem nevetve. - Az állás miatt költöztem ide. Nem csak a kollégák újak, de a város is. Plusz ez az első munkahelyem, szóval összességében igencsak van mibe belerázódni.
Ez egy ilyen magányos "impossible mission". Se helyismeret, se rutin, se családi támogatás. Ugrás a nagyon, nagyon, nagyon mély vízbe. De persze az állásajánlatok nem záporoztak, hogy csak úgy könnyedén elvethessek egyet, csak mert még nem jártam arrafelé soha életemben.
Viszont ha úgy veszem, hogy van egy pár évfolyamtársam, ami jelenleg hot-dogot árul, vagy egyéb szakmához nem passzoló munkából tartja fenn magát, akkor mégiscsak jól csináltam valamit. Belegondolok, hogy mondjuk a szülővárosomban lennék tanár, és ismerném a tanítványaimat, mert mondjuk alattam jártak gimibe két évvel. Érdekes lenne. Nem, azt hiszem, jobb, itt idegenben, mert ők is emlékeznének rám, és abban nem lenne sok köszönet.
- Tudsz valamit az előző filozófiatanárról? Mért kellett egy új helyette?
A filozófiatanárok után általában nem kapkodnak, és akinek van egy állása, az meg nem ugrál, szóval lehet, a fickó vén volt, és már nincs is életben. Vagy fiatal volt és baleset érte. Vagy lefeküdt az egyik diákjával, és kirúgták. Számtalan variáció megfordult már a fejemben.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 32
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   Vas. Május 17 2015, 23:00

//Nem, meg szutyok hetem is volt, azoknak írtam sokszor, akik szóltak, írjak már, ne álljon, remélem a jövőhét idegkímélőbb lesz, bocs előre is, igyekszem :/ //

-Húú, hát akkor valóban... nem egyszerű! Előtte hol laktál? Ott nem tanítottál egyáltalán? - Nekem ez fura, én egyetem alatt adtam különórát, fordítottam, szóval dolgoztam is. De kellett is a tapasztalat, úgy gondolom. Persze nekem más volt, nem is annyira munkaként, mint gyakorlásnak fogtam fel az egészet. Már egészen addig míg én nem tartottam el Henryt, persze. Na jó ez sem igaz, anyáék küldtek néha pénzt, nekem... de Henry volt a fontos, ahogy mindig is.
-Nem, semmit. Őszinte leszek, azt sem tudtam volt. De úgy sejtem valami öreg prof lehetett, mert mondták vérfrissítés volt, pár tanár visszavonult, lehet a te elődöd is köztük volt. Vagy összejött az egyik fiatal diáklánnyal és inkább kilépett, ki tudja! - Nevetek, nem hiszem, de bármi megeshet.
-De egyébként az itteni emberek elég jók a szakmájukban úgy vettem észre, szóval lehet kapott valami egyéb jó állást, vagy kutatni ment, könyvet ír... Nekem valószínű a világlátottságom adta meg a pluszt, vagy nem tudom, mert annyira nem vagyok ismert, max fordítói körökben... - Vonok vállat, de tény, filozófiatanárból kevés van. Egész nap csak elmélkedni... meg is kattannék, az tuti. Nekem nem tesz jót, azt már kitapasztaltam.
-A diri sem mondta? - Vagy legalábbis nem utalt rá, az előd hogy csinálta? Abból le lehetne szűrni valamit.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian   

Vissza az elejére Go down
 

Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

 Similar topics

-
» hiszem, hogy két paralell történet a végtelenben összeérhet ~ Sebastian

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-