Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Judith Moody
 
Vincent Sparks
 
Sebastian McBridge
 
Joshua McBridge
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 F/307 Fránya vizsga!

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Hale Salisbury
avatarFilmművészet
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 358

TémanyitásTárgy: F/307 Fránya vizsga!    Pént. Jún. 13 2014, 09:28

A helyzet az, hogy meg kéne lépni. Szaros vizsga, remélem hamar letudható. Ha a tanár személye nem lenne csalogató, külsőleg, akkor be sem jönnék.
Az meg már tökre mellékes, hogy el fogok késni, mert kicsit nehezen másztam ki Nick mellől az ágyból. Főleg, hogy neki vége az évnek, nem is volt túl segítőkész, hogy meginduljak. A készülődés mindig is úgy néz ki, hogy vizsgára nem árt kicsit… köhöm jobban felkészülni bluzilag és a többi.
Sosem lehet tudni mellbedobással mennyit lehet nyomni a jegyen.
Van Isten, lehet igaza Joshnak, mert végül nem kések el, sőt mi több elsőnek érek be, vagy már mindenki a teremben van, ami nem lehetséges, mert ez szóbeli, nem?
Izgatottan ficergek az ablak mellett állva. Lehet ennyire lecsúsztam és már el is mentek? Nem jól tudtam, hogy mikor lesz? Nem is ma van? Ah basztikula. Lehet nem ma lesz a vizsga? Már lehet… milyen nap van? Péntek. 13. Ahhhh. Ne már. Mondjuk egy ideje ez szerencsés napnak lett titulálva, mert jót tesz a szerencsejáték iparnak. Lottózz, totózz, kaparj és vakarj, fektess be és ki…. Nem olyan kicsit sem, mint a Valentin nap… illetve az ár nem, annak nekem mostantól van értelme. Szép dolog a szerelem, kivéve, ha a pasim elmegy NY.-ba és engem nem visz magával… így már nem olyan szép, sőt. Bassza meg a jeges medve.
Most komolyan ennyit késtem? Nem hiszem el, nem késhettem ennyit. Most hol van mindenki? Volt másik időpont? Akkor minek vagyok itt fél tízkor? Nem hiszem el.
A tenyerem meg nem lazán kezd izzadni. De rühellek vizsgázni. Szóban meg főleg, mondjuk egy ilyen pasinál… Hatezer lesz a vérnyomásom amúgy is. Várakozásba kezdek, közben a tételeimet pörgetem, de minek már? Amit nem tudtam így sem fogom, semmi sem marad a fejemben. Folyton csakis Nickre gondolok. Ha elmegy és itt hagy, akkor minek is vizsgázom? Úgyis öngyilkos leszek. Na jó az  talán nem. Kéne nekem egy piszcomókus, aki megvigasztalna. Ugyan már csak 5 és fél óra repülővel. Oh istenem. Elmegy, illetve el kéne mennie, csak nem akar, de kéne neki. El kéne küldenem, mert azt nem akarja, hogy vele menjek. Nem szeret…
Nem vizsgázni jöttem? Oh baaakerre.
Az órámra pillantok 35. Most mi van? Hol van már mindenki? Egyedül leszek? Úristen, csak nem… Milyen cinkes lenne már. Mondjuk… a tanár is egyedül lesz. Hüüüm.
Földszint 307-es terem. Neeeem, neeeem! Azt tudtam, hogy földszint, de hogy pont a 307-es terem. Nah, most aztán menni fog. Tuti, hogy le fogok vizsgázni abban a teremben.... Amiben.... Ah, ne már!
Vissza az elejére Go down
Alan Washington
avatarOktató
Életkor : 43
Foglalkozás : Filmkészítés és operatőri ismeretek gyakvezető
Hozzászólások száma : 86

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    Pént. Jún. 13 2014, 15:17

Drága nejem hosszúujjú inget vasalt, ami nem igazán tett boldoggá ma reggel, tekintettel léve arra, hogy reggel is 40 fok volt legalább. Hihetetlen, de a meleg a tanárokat is megviseli, főleg, mivel az egyetem nem minden terme légkondicionált. Viszont a vizsgatermem az lesz, és esküszöm, olyan rohadt hidegre állítom, hogy minden rövid szoknyás, köldökig gombolt blúzocskás lánykára ráfagyjon az alsója, és hogy felül meglehetősen látványos legyen, ki milyen melltartót is visel, ha visel egyáltalán.
A tanároknak is kell valami móka vizsga közben, nem? Mások Candy Crusht játszanak a pad alatt (tudom, mert kicsi fiam is állandóan azt buzerálja tanulás helyett), de nekem azért ennyire nem fekszik a technika.
Szóval a hónom alá csapom a laptopot, az azonnali jegybeírás érdekében (nehogy már otthon még adminisztrálgatnom kelljen), másik kezemben ott van a fantasztikus kávém, mely nélkül nem indul el nap, és igaz, hogy ez már ma a harmadik, a diákok mekegését-makogását nem lehet kibírni enélkül. Pedig az ember azt gondolná, hogy huszon-x évesen képesek normálisan, összefüggő, kerek mondatokban prezentálni magukat, főleg, ha otthon felkészülhettel a felére előre, a másik felére meg elvileg kaptak tétellistát. HÁT NEM. De hát ez bizonyára a mai oktatás rákfenéje - én nem értek hozzá. Legszívesebben mindenkit órai munka alapján ítélnék meg, de állítólag az túl szubjektív. Vagy gyakorlati tárgyakból gyakorlatban vizsgáztatnám őket. Kár, hogy én csak bevezető tárgyakat tanítok.
Leballagok a lépcsőn ráérősen, hiszen rengeteg időm van még. Legalábbis, azt hiszem. Aztán megpillantom a folyosón a lányt, aki úgy toporog, mint egy kiskacsa, akinek vécére kell mennie, csak épp nem tudja eldönteni, melyik irányba induljon.
- Jó reggelt! - köszöntöm, majd előveszem a kártyát a farzsebemből és becsippantom magam a terembe. Benyitok, és rögtön beállítom a légkondit, azaz megnyomom a gombot és leveszem a hőfokot 18-ra. Aztán kilesek a lányra.
- Kissé korán jött, nem? - nézem meg látványosan az órámat, amely bizony 09:38-at mutat, se többet, se kevesebbet, a vizsga pedig 10-től volt kiírva.
- Akar még izgulni idekint egy kicsit, vagy bejön? - kérdezem halál lazán. - Hozhat magának egy kávét az automatából, vagy vécé vagy bármi? - ajánlgatom, és közben tekintetem beméri, vajon mennyire fog megfázni a kicsike, és mennyire élesen fogom látni a potmétereket a blúz alatt.
Vissza az elejére Go down
Hale Salisbury
avatarFilmművészet
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 358

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    Pént. Jún. 13 2014, 15:53

Két dolog van, amit gyűlölök. A gondolat, hogy Nick elutazik és a vizsgák. Azt is agyon verném egy kalapáccsal, aki kitalálta őket. Minek? Mééér? Hát nem szívunk eleget a rohadt unalmas órákon? Szinte végig alszom az összeset. Tanulni meg annyit sikerült, amennyit szívem másik felének őrzője engedélyezett, nem sokat. Jó, hogy neki már mindegy, én meg simán megbukhatok. Szép az élet.
Az órámra pillantok. Eltelt vagy másfél perc, én meg azt hittem tíz is már. Egyik lábamról a másikra álldogálok, mintha nem bírnám a komoly kilóimat eltartani. Mondjuk, ha éheznének. Szép téma, hogy is estem ide? Ma már amúgy is mindegy. Szőke vagyok és nem csak hajszínileg. Fáradt, mint egy beteg kecske. Jó kis hasonlat jó lesz ez a vizsga, csak még nem tudom mire. A tanár mindenesetre elég jófélének tűnik, messziről, félig lehunyt szemmel, és álomban.
Újra az órámra pislantok. Azta de gyorsan gondolkodom, egy perc sem telt el. Idehalok. A falnak kéne dőlni az lehet hideg és lehűtene, nem, azt hiszem nem fog. Semmi. Még ez az egy vizsga és adióóóóósz egyetem, kis időre.
Lépések zaja zavarja meg abbéli gondolataimat, hogyan fogom Nicket az ágyamhoz kötözni, neeem, nem úgy, csak, hogy ne menjen el, nem is úgy… Jó, hagyjuk. Ma is perverz a fantáziám. Bajban leszünk. Rövidke szoknyám, magas sarkúm és fehér blúzom, szigorúan nem magányosan kicsit üzletasszonyos külsőt kölcsönöz megjelenésemnek.
- Tiszteletem Professzor úr. – aj, de reméltem hogy nem jól emlékszem és nem jön senki. Dzsaltam volna haza, mondjuk előtte egy vigasz fagyi, hogy ilyen korán keltem és nem kellett volna. Egy csokis. Tekintetem végig siklik a férfin. Jól van, nem tűnik morcosnak, csak nem fal fel, vagy nem egyből, lehet sunyizik itt nekem. Le kéne higgadni. Lehet tényleg el kellett volna menni pisilni. Késő. A férfi után lépek, és ez AZ a terem. Ajjjaj. A tanári asztalról remélem nem egy búja hancur jut majd csak az eszembe.
Utána lépek, ahogy megnyitja a pokol termét, ahol lehet elégek a tudatlanság oltárán. Taníthatna biológiát… köhöm.
- Igyekeztem időben ide érni. – megcsillantok egy mosolyt. Én meg még azt hittem, hogy lekések. Remélem is, hogy lehűt és nem a kérdéseivel, hanem a levegővel. Mert zubog az agyvizem is, meg amúgy is folyton zsizsegek. Elég csak az otthon hagyott pasimra gondolni. Mi? Hozzám szólt?
- Áh, azt hiszem folytatom odabent az izgulást. Jó pont, hogy korán ide értem? – szívből remélem, de nem hiszem. Azért vidáman mosolygok, miközben belépek A terembe. Istenem. A tanári asztal felé nem is merek pislogni. A pasi felé sem lassan. Nem volt jó ötlet a kihívó blúz a rövid szoknya sem. Azt hiszem nem fogja díjazni. Tuti impotens.
- Nem köszönöm, még egy kávé és végem… - elhúzom a nyakam előtt az ujjam, hogy jelezzem idehalok. Újraélesztene? Érne plusz pontot? Hüm.
Lazán besétálok, mint aki nem tojt be és illedelmesen beülök a tanári asztallal szemközti asztalhoz. Istenem ez az asztal… Véégem. Kettecskén leszünk? Isteni. Most kezd el remegni a szám is… ÁÁÁÁÁ.

Vissza az elejére Go down
Alan Washington
avatarOktató
Életkor : 43
Foglalkozás : Filmkészítés és operatőri ismeretek gyakvezető
Hozzászólások száma : 86

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    Pént. Jún. 13 2014, 16:23

A leányzó kicsit idegesnek tűnik. Elvigyorodom, kajánul. Aljas vagyok, egy picit. De a fogvillantást tulajdonképp gondolhatja "jó jelnek" is.
- Csak nem telemarketingezik diákmunkában? - kérdezem futólag. Ez a "tiszteletem", meg ez a felfokozott megszólítás, hát pont őrájuk jellemző, már csak azt kellett volna hozzá tennie, hogy "mély tiszteletem mélyen tisztelt professzor úr fensége". - Nem vagyok professzor - közlöm vele viszont a hűvös igazságot.
Jajj, szegény! Most össze fog zavarodni! Damian egyszer elmagyarázta, hogy nem jó ám, ha a tanár beszólogat vizsga előtt, mert azonnal a földbe döngöli a diák önbizalmát. Hát, bocsesz, de aki trollnak születik, az is marad, nem?
- Egyszerű tanár vagyok - magyarázom meg neki, hogy ne látsszak olyan okoskodó rohadéknak.
Na lássuk, mivel tudnánk ezt jóvátenni. Leteszem a gépet a fényesre vaxolt tanári asztalra, és egyszerűen nem tud nem feltűnni, hogy a lány szinte le se tudja venni a szemét eme remekbe szabottul fantáziátlan bútordarabról. Mondjuk elég masszív, biztos elbírna nem egy, hanem akár két testet is.
- A pontosság nagy erény - dicsérem meg, futtatva a szavakat jobbra-balra, remélem, a beszéd kicsit lenyugtatja, de nem... a legkevésbé sem. A mosolya amúgy bájos is lehetne, ha nem villogna körülötte a felirat, hogy "ROHADT IDEGES VAGYOK BSSZAMEG".
Felnevetek, mély hangom csak úgy bezengi a termet, na nem harsogok, de az akusztika kiváló (nem véletlenül előadóterem, nem pedig büfékocsi). Méghogy jó pont-e, hogy fél órával előbb ideért? Tökéletes! Így én se tudom nyugiban átnézni a dolgaimat, és a fiamat se tudom zaklatni egy kis ébresztéssel és noszogatással, hogy tanuljon, de igazából ez nem olyan nagy veszteség. Derűs vagyok ma és optimista, egyelőre.
- Persze, hogy jó pont. Remek pont.
Na, hát ezzel talán helyre is hozom az előbbi telemarketinges beszólást. 1-1, nemde? De. Leülök én is, felnyitom a gépet, félretolom, hogy rálássak az izgulós kis vizsgázómra. Elvigyorodom megint, sötét szemeimmel kizárólag az arcára fókuszálok, nem is a kemény mellekre, amik úgy ugranak elő a mellkasából, mint a rakéták.
- Ahogy érzi - felelem a kávé visszautasítására. Én mindenesetre beleiszom az enyémbe. Keserű, forró, épp, ahogy szeretem.
- Jól van, lazítson, nem fogom megenni. Hogy hívják? - kérdezem, amint megjelenik előttem a tanulmányi rendszer, és megnyitom az időpont virtuális vizsgalapját. Pontosabban, csak nyitnám, mert a rendszer nem engedi, fura. Összevonom a szemöldököm, majd felnézek.
- Hát, ahogy látom, egy perccel se kezdhetjük korábban a vizsgát, mint ahogy elrendeltetett. Addig bemelegítünk. Ha megígérem, hogy még játékon kívül vagyunk, és semmi hatása nem lesz a jegyére, elmeséli, mit gondol a kurzusról? - kérdezem, és kérlelő szemekkel nézek rá.
A diákok úgyse hiszik el, hogy amit mondanak, az nincs befolyással a jegyükre. Én se hinném el. És lehet, hogy sok helyen nincs is így, mert pofára megy az osztályzás, de ez az egész engem baromira nem érdekel. Az emberek túl komoylan veszik ezt az egész intézményi oktatás baromságot.
Vissza az elejére Go down
Hale Salisbury
avatarFilmművészet
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 358

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    Pént. Jún. 13 2014, 18:38

A telemarketing olyan sértés, amire majdnem nem is reagálok, de kénytelen vagyok, mert miért is ne? Meg amúgy sem vagyok híres arról, hogy többször is megrágom a gondolataimat, mielőtt utat engednék nekik a szólás szabadság jogán.
- Szabad időmben szextelefont nyomatok, de biztosan tudom, hogy el tudnék adni egy méregdrága légfrissítő, ha a szükség úgy hozná. - elég talpraesett vagyok. Azért engedem meg magamnak ezt a bohó viccet, mert nagyon remélem, hogy Ő is annak szánta a sértést.
Vállat rántok. Tőlem kisinas is lehet, csak ajánljon meg egy jó jegyet és viszlát a nyárra. Hetekig erre sem nézek. Koncertekre vágyom, fürdőzésre, lazulásra, Nickre. Bah. Megint.
- Rendben van. - nekem aztán hullanyolc. Mégis rühellem, amikor elfelejtik, hogy Ők is voltak diákok, ők is átélték az egészet és nem szerették az ilyesfajta lealázásokat. Sose felejtsd el honnan jöttél, mert elveszted a célt, ahova tartasz. Ahogy édesapám szokta mondani.
Ha sejtené, hogy mennyire izgalmas tud lenni az az egyszerű asztal... tuti nem lenne ilyen laza. Késztetést érzek, hogy keresztezzem a lábaim az asztal alatt, de nincs az az isten, ami rávesz, hogy testjelekkel zárkózottságot sugalljak. Ülve kicsit jobban érzem magam, meg amúgy is oly mindegy. Akkor meg mitől remeg a gyomrom?
Igyekszem nem tudomást venni róla, és mivel színésznek készülök, ismerek pár technikát, amik segítenek agyban, ha nem is sokat, de kezdek rendesen látni.
Csak biccentek, hogy erény a pontosság, meg az őszinteség és a türelem, meg minden szarság, amik semmit sem érnek, ha ennyi a mögöttes tartalom. Nemhogy még ettem volna valamit, amitől most forogna a gyomrom, igaz. Jó ez így.
Sejtem, mennyire plusz, hogy itt vagyok, neki mindenképpen hamarabb letud és kioszthat egy jegyet, majd kínozhat mást, csak remélem, hogy nem ennyivel több időt töltünk együtt.
Nyugalmat próbálok erőltetni magamra, ahogy a géppel babrál. Azt a kört buktam, hogy nőiességemmel is elterelem kicsit, egyáltalán nem nézett meg, mint a szebbik nem képviselőjét. Remek. Emiatt is kár lenne izgulni.
- Köszönöm, de túl vagyok a reggeli kávémon. - volt benne némi fűszer, ami miatt azt hittem késében vagyok, már látom, hogy sietősre vettük a figurát. Pedig még a zuhany is élvezetekben gazdag volt. Remélem a gázt tapostam annyira, hogy bár korán itt voltam, mégis beszedtem pár büntetést. Az de királyságos lesz.
Hát pedig megkóstólhatna itt-ott- amott. Fél pillanatra pillantok az ajkára, jó, hogy éppen beszél, így talán nem bukok be vele. Talán.
- Hale, Salisbury. - megint a géppel ügyködik, remélem, hogy a kérdéseket olvassa, felpakolássza őket és már itt sem vagyok.
És bingó. Érj ide korábban, több idő a tanárral. Megérte, ügyes vagyok. Gondlatban vállon veregetem magam. Megengedek egy mosolyt, oly mindegy. Itt fogok szenvedni egy csomó ideig, akkor minek parázzak? Kár, hogy teszem. Kéne Nick. Nyugis hangja, illata, íze tuti sokkal jobban lennék, elvenné a félelmem, elhinném, hogy a világ szép és napsütéses.
Oh hogyne. Semmi köze nem lesz a jegyemhez, mi? Pont beveszem ezt a szar dumát. Pontosan tudom, hogy mindennek köze van mindenhez. Már a megjelenésem, első szavaim és a hajszínem alapján besorolt egy kategóriába. Ahonnan könnyen ugorhatok lefelé, de nehéz út vezet a csúcsra. Pillantásom megint az asztalra téved. Cseszd meg Nick. Húzz ki a fejemből!
- De csak soron kívül. - megvillantok egy kicsit nyugodtabb mosolyt. The play in the game.
Még ha hinnék is neki, milyen szar beugratós kérdés már ez? Tét nélkül, mi? Amúgy meg annyira mindegy. Kár is ezen görcsölni.
- Élveztem kicsit a kamerák mögé látni. Tavaly részt vettem egy reklám fogatáson, az egyik nagyobb tétsápólsó cég felkérésére, nagyon érdekes volt, de sosem gondoltam, hogy ilyen nehéz az operatőr élete. Jó érzés volt jobban rá látni. Azt mindig is tudtam, hogy nagyon összetett szakma, rengeteg dologból áll össze, színek, méretek, fényhatások. Mennyire kifinomult szín -és forma látás kell ehhez a szakmához. Bár én a kamera másik oldalán szeretném erősíteni a stábot, mégis örülök, hogy tanultunk róla, mert így innen is meg tudom közelíteni, még ha kis mértékben is. A gyakorlati órák kifejezetten élvezetesek voltak. - kivéve, amikor elhagytunk egy kamerát, igaz az izgalmas, volt, de az órák nagy részét rajzolással vagy ábrándozással töltöttem.
- Kezdem érteni, hogy sok színész miért adja a fejét a rendező szék meghódítására, egészen más perspektíva, eltérő kihívásokkal, jó volt elmélyedni benne. - meg abba, hogy a csajokkal folyton róla csacsogtunk, milyen lehet póló nélkül? Mitől izmos a hátsója? A gondolatot megmosolygom. Tuti kiakadna ha tudná, hogy sokkal jobban ismerjük a járást, lépteit, csípős megszólalásait, mint az óra anyagát.
Vissza az elejére Go down
Alan Washington
avatarOktató
Életkor : 43
Foglalkozás : Filmkészítés és operatőri ismeretek gyakvezető
Hozzászólások száma : 86

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    Szomb. Jún. 21 2014, 12:08

Köhhöm! Kis híján kiköpöm a kávémat, de szerencsére nem, ehelyett félrenyelek egy fél cseppet, hát ez se sokkal jobb. Megköszörülöm a torkom, és félrefordulva köhintek kettőt.
- Hát ezt megérdemeltem - jegyzem meg aztán, egy percig se komolyan véve a kijelentését.
Valójában akár igaz is lehetne, amit a szextelefon szolgáltatásáról mond. Pontosan olyan lánynak néz ki, aki ilyesmit bevállalna, de nem tudom, neki vagy nekem lenne kínosabb, ha gratulálnék a szakmaválasztáshoz és a találékonyságához, és közölném, hogy testhezálló munka. Végül is a telefonhoz nem kell test. Pedig van neki, meglehetően csinos és friss, vak lennék nem észrevenni.
- Oké, fogtam - ismétlem el, hogy a kávé-dolgot már az imént is értettem, na de mindegy.
A nevét rögtön megtalálom a listán, jó, majd ha nyílik a rendszer, belelépek, de addig - rálesek a számítógép órájára - még van 8 perc.
Szóval, félretolom a gépet, középre veszem a kávém és alkarom az asztal élének támasztva előre hajolok. Hiszen akár bevette azt, hogy nem lesz semmi következménye, és játékon kívül vagyunk, akár nem, végül is beszélni kezd, ami egy nagyon remek tulajdonság (főleg ha az embernek szex hotline üzemel a "céges" telefonján), hiszen senki se szereti azokat a lányokat, akik túl sokáig ellenkeznek, és össze-vissza okoskodnak, főleg, ha amúgy az ember nem is akarja őket végigfektetni a csodás, masszív asztalon, ami erre egyébként tökéletesen alkalmas volna. Talán Miss Salisburynek is ez járt a fejében az imént.
A félév során már kiderült számomra, hogy az előttem ülő diákom színészkedik, vagy mondjuk inkább, hogy statisztáskodik, egyelőre. Nah, de a kérdésre mégse az a válasz érkezik, amit hallani akartam, mert ez mind blabla, még ha ilyen tüneményes őszinte mosollyal is adta elő. De rájövök, a valódi kérdést inkább nem erőltetem. Hiszen miért is épp tőle várnék visszaigazolást arról, hogy milyen tanár vagyok? Még ha ilyen rendes diák is.
- Azt hiszem akkor is a tökéletes választ mondaná, ha egészen másként gondolná, nem igaz? - érdeklődöm egy udvarias mosollyal, megsimítva az arcomat. Hagyjuk is, tegyük félre ezt a dolgot, jobb lesz visszatérni a témához. Az órára nézve rájövök, itt az idő, szóval belevághatunk.
- Viszont az kétségtelen tény, hogy minél több időt tölt az ember egy stábban, annál több értékes tapasztalata lesz - mondom, megbabrálva a jegygyűrűmet az ujjamon önfeledten. - Ha mást nem, azt talán megtanulta, hogy mindig forduljon a fény felé. Bár a projektmunkájuk is elég érdekes volt. A csapatból mégis kinek az ötlete volt azt a furcsa dokumentumfilmet leforgatni a zsebtolvajlásokról?


// bocs a késésért, közbejött pár dolog
Vissza az elejére Go down
Hale Salisbury
avatarFilmművészet
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 358

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    Kedd Jún. 24 2014, 15:08

Csak loppal merek elmosolyodni, hogy ütött a poénom. Reméltem, hogy kicsit sokkolom vele, de azt hiszem, hogy a tanárokat a szex témával már nem nagyon lehet sokkolgatni, elég jók benne, hogy ne mondhassunk nekik újat. Ám ahogy látom mégis sikerrel járok.
Hát igen. Megérdemelte. Bár kevés lennék hozzá én csak űzni szeretem a szexet, nekem nem elég beszélni róla. Nos, eszerint akkor vagy kurva leszek vagy ennyi. De inkább.. űzöm, Nickkel. Helyben vagyunk, máris kész vagyok, pedig csak rá gondoltam, így nehezen fogok bármire is koncentrálni. Főleg, hogy itt ez a helyre kis asztal… amin nagyon jó dolgokat lehet csinálni. El is kalandozik a tekintettem, már megint ugyanoda, persze, hogy naná. Szinte érzem a pasim illatát az orromban és már a gondolata is felhúz. Kiirály. Itt ülök egy vizsgán és kezdem magam szexuálisan felhúzni, remélem, hogy félre érti, mert a testem átveszi a hőjét a vágyaimnak, és sejtem, hogy sugárzok. Aztabasszus.
Ledarálok valami rizsát, mert miről is van szó? Játékon kívül vagyunk és csak beszélgetünk, szóval,…. Miért is nem csinálunk valamit azon az asztalon? Ööö, mert Nick agyvérzést kapna, meg szerintem a tanár asszonya sem örülne, bár mondjuk, melyik tanár nem vágyik a diákjára? Őket ez tartja fiatalon, ha csak nem impotens. Az is lehet, amilyen öreg.
- Miért tenném? Vizsgán kívül vagyunk, nem? – nem értem, akkor minek kell ehhez nekem tutiziher jó választ adnom? Nem számít, nem igaz? Az meg nem az én dolgom, hogy hízelegjek neki, nem is hiszem, hogy kéne. Nem igazán szeretem senki seggébe dugni a nyelvem, semmilyen mélyem. Nem tervem hát nyalni neki a véleményemmel.
Elnevetem magam a kérdés hallatán. Mert valljuk be nagyon véletlen szülte szituáció volt. Sokat agyaltunk, hogy mi legyen. Annyi minden jutott eszünkbe, hogy válogathattunk volna, de egyik sem volt az igazi.
- A helyzet az, hogy élet írta igaz sztori alapján döntöttük el. A metrón szemtani voltunk egy érdekes jelentenek, így döntöttük el, hogy megfilmesítjük. Bár nagyon érdekes volt, mert azt az akciót meghiúsítottuk, igaz Daniel szerzett egy csinos kis monokli is mellé. Biztos emlékszik rá, két órán keresztül sminkeltük, amitől olyan feje lett, mint egy viasz bábunak. – elnevetem magam, mert az vicces volt, aztán kijavítottuk és sokat tanultunk a sminkelésről. Az anyag is elég jó lett, sokan segítettek benne, marhasok fortélyt tanultunk, bár nem tervek ez útra térni. Pont elég, hogy apám maffiázik, majd lecsuknak miatta.// No para,majd igyekszem én is gyorsabb lenni Smile//
Vissza az elejére Go down
Alan Washington
avatarOktató
Életkor : 43
Foglalkozás : Filmkészítés és operatőri ismeretek gyakvezető
Hozzászólások száma : 86

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    Hétf. Jún. 30 2014, 08:49

Mégis mi a fészkes fene ütött ebbe a lányba?! Nemhogy nem fázik a 19 fokban, még úgy nézem, melege is van. Zavarban lehet. Vagy hőhullám. Esetleg terhes. Azon tűnődöm, hogy ha itt most elájul nekem, vajon az egyetem orvosai érnének ki előbb, vagy a mentők? Bár alighanem előbb megkínálnám a homlokát némi hideg vízzel. Van itt a palackban bekészítve, rendes hely ez, komolyan veszik a vizsgaalkalmakat. Ezt az egész elájulásos műsort megakadályozandó, fogom a hűtött vizes palackot, felbontom és öntök neki a műanyag pohárba. Elé tolom.
- Igyon egy kicsit, jobban lesz. A hőfokot ennél lejjebb sajnos nem tudom venni, de nyugi. Igen, vizsgán kívül vagyunk, de egy kevésbé tökéletes válasz tartalmazhatja azt is, amit utált az egészben - magyarázom neki egy szelíd mosollyal, miközben visszarakom a palackot a helyére.
Érezheti, hogy szemmel tartom, az orrnyergem feletti gyanúránc egy darabig élesen kirajzolódik, majd lassan kisimul. Talán jobban van, hiszen nevet már. Jó. Lelkesen iszom bele a kávémba, a veszély elmúlt. Talán, még akkor is, ha mindent félreértelmeztem, és igazából nem is szomjas volt, hanem mondjuk éhes, csak épp nem briósra.
Miss Salisburynek olyan arca van, amit ha mosolyogni lát az ember, lehetetlen nem viszonozni. Lassan kezdem úgy érezni, elő kéne vennem a szigorú tanár arckifejezését, hiszen ez egy vizsga. De egy halvány mosolyt még megérdemel a szituáció.
- Emlékszem. El is dicsekedett a hősiességével - jut eszembe a dolog. - Próbált alkudni, hogy ezért jobb jegyet érdemel, vagy legalább veszélyességi pótlékot - idézem fel a fiú monológját, meg azt a pofátlan vigyorát, amivel valószínűleg egy női tanerőről azonnal ledumálta volna még az ajánlólevelet is, nemhogy a bugyit. - De mintha ő is színésznek készülne, nem? Nem volt egy műsorgyártásos sem a csoportjukban? - kérdezem, mert ez viszont az én hanyagságom. De az is lehet, hogy akit beosztottam hozzájuk, időközben úgy döntött, nem akar bejárni az órára. Vagy csak sose ért be időben.
- Mindenesetre a filmjük elég szórakoztató volt, nem tudom, hogy azok a kis sziporkás megjegyzések kinek a fejéből pattantak ki, de jó helyen voltak elhelyezve. A téma érdemelne egy kissé komolyabb kifejtést, például ha találtak volna egy igazi zsebtolvajt, nemcsak eljátssza az egyikük, az hitelesebbé tette volna, de ezzel a háttérinfoval csak az rendelkezik, aki ismeri önöket. Mindenesetre, egyikük se szerepeljen dokumentumfilmben, soha, soha, hacsak nem akarják megölni reményteli karrierjüket. Mert az olyan, mint egy reality show, csak egy kicsit jobb képminőséggel.
Elhallgatok, hagyom reagálni, mert a végén ez is egy olyan vizsga lesz, ahol csak én dumálok.
Vissza az elejére Go down
Hale Salisbury
avatarFilmművészet
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 358

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    Pént. Júl. 04 2014, 09:36

Nekem akkor is melegem lenne, ha mínuszok lennének, főleg ha eszembe jut Nick. Nekem valahogy ettől van mindig felforr a vérem. Biztos vagyok benne, hogy ez nem segítene, teszem azt az Antarktiszon, vagy nem olvastam meg jéghegyeket, de nekem elég, hogy zsibbadjon a lelkem
Elmosolyodom az elém tolt poháron, nagyot kortyolok belőle, komolyan kezdek jobban lenni, már nem hat meg semmi. Oly mindegy, hogy mennyit ülök itt és mit teszek, a vizsgám lesz, amilyen lesz. Sokat nem fog már a dolog változni. Az első benyomást megszereztem, már úgy értem eldöntötte, mit gondol ezen sokat javítani nem tudok, csak rontani, mert az emberek ilyenek.
- A helyzet az, hogy még nem jutott időm megutálni a dolgokat. Bizonyára tudja, hogy nemrég vettek át, élvezem. Csak a tények zavarnak, a tételek. – vállat rántok, van egy halom dolog, amit ki nem állhattam. A monotonon zúgó hangja, a felsorolások, a tényfeltárások, amik olyan szárazok voltak, majd beledöglöttem Amikor az egész osztály előtt leégtem, mert gőzöm nem volt miről volt szó és egyből bebuktam. Biztosan emlékszik rá. Nah akkor rühelltem az egészet. Meg ráadásul az sem igaz, hogy átvettek. A jó családi viszonyok mindenen átrántanak. Ha apám nem lenne az aki, nem lenne nagykutya az alvilágban, nem fizetne ide annyit, amennyit, nem lennék most itt. De ezek hétpecsétes titkok.
Mégis vidáman mosolygok, mert ezek nem számítanak, és aztán este Nickkel eljátszottuk az egészet és egy kicsit más vége lett, ott a tanár a térdére fektetett és elfenekelt és aztán… Nem lenen szabad elfelejtenem, hogy egy vizsgán ülök. Kínomban az ajkamra harapok, mert az asztal is olyan emlékeket ébreszt bennem, amit nem ildomos elfelejteni és nem is menne. Vagy meg kéne ismételni, hajaj.
- Igen! Ez maximálisan rá vall. Nem jött neki össze? – elnevetem magam, mondta, hogy megpróbálja. Iszonyat sokat nevettünk, mert leforgattuk a jelenetet és mi sem adtuk meg neki a jobb osztályzatot. Igaz másnap hasizomlázam volt a nevetéstől, és őszpontszámban elég jót ért el. De mondtuk, hogy a tanárnál semmit sem ér el.
- Igen. A mi szakunkra jár. Azt mondják elég tehetséges. – ezek szerint mégsem elég jó, mert nem sikerült kiharcolnia a jobb jegyet, pedig elég jól csinálta, tényleg tehetséges.
- Nem, de boldogultunk, igaz emiatt volt egy két elrontott részünk, de összességében sikeres lett a filmünk, nem? – a kifejtésen jókat mosolygok. Terveztünk, hogy összehozunk valami igazi zsebtolvajt, apám még be is segített volna, csakhogy nem jött össze, mert a seggfej lebukott és abból is kergetőzés volt, mi meg visítottunk a nevetéstől. Komolyan kellett venni, pedig mindent bevetettünk.
- Oh örülök, hogy tetszett, az engem dicsér, a többiek nem voltak túl elragadtatottak tőle, de az volt a feladat, hogy mindannyian rejtsük bele az egyéniségünket. Nekem így sikerült. Mellé nagyon élvezetes volt, jókat nevettünk, izgalmas volt, tanultunk is belőle. – apám jóvoltából, illetve a kutyáinak hála elég sok belső infónk volt, ez tuti lejött a filmkockákról.
- Remélem, hogy nem skatulyáznak be, ha jövőre is lesz ilyen. A nyáron egyébként lesz reklámfilm forgatásom. – a dolog tök mellékes, de azét nagyon fontos, a karrierem szempontjából mindenképpen az. Ha nem lenne még három évem, viccesebb lenne, így azonban húzós lesz. Újra az asztal felé pillantok, akkor is ha előttem van, nem akarom folyton látni, mert… grrr. Egy vizsga közben is beindít. Veszélyes. Pillantásom sokadszorra fennakad a tanár gyűrűjén. Minek neki az?
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: F/307 Fránya vizsga!    

Vissza az elejére Go down
 

F/307 Fránya vizsga!

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Filozófia vizsga - Chris, Zin és Noah Joon

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-