Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Eric A. Blake
 
Reeven Callagher
 
Claire P. Collins
 
Edgar S. Winters
 
Samuel T. Collins
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Melia&Nick-Exam...exam everywhere

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Nicholas Hill
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : újságíró
Hozzászólások száma : 509

TémanyitásTárgy: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   Pént. Jan. 24 2014, 20:43

Egészen elképesztő, hogy, amikor már archaikus boldogságban baktatnék a diploma felé, tudván, hogy csak pár lépés választ el a nemes papírtól, az egyetem még visszakézből mindig ad egy kiábrándító pofont és kár örvendve az arcomba röhögi, hogy 'Még van egy vizsgád, ami ugyan jövőd szempontjából teljesen lényegtelen, de addig nem engedlek el, amíg legalább egy vérszegény kettest nem produkálsz rajta. Mellesleg a szakdolgozatoddal is le vagy maradva.' Csodálatos. Pezsgőmámoros fogadalmam miszerint az új évben, nem leszek 'lastminute' ember sajnálatos módon kezd elhalálozni. Az új állás és az abba fektetett lelkes, (mert ott legalább lelkes vagyok), energia kezd hiányozni. Szép dolog, ha az egyetem mellett már nem csak gyakornokoskodsz, hanem kenyér kereső, adózó állampolgár vagy, de a hivatalos okirat kell és újdonsült főszerkesztőm válogatott módon fenyeget ennek jelenlegi hiánya miatt. 'Legkésőbb júniusig Nick. Legkésőbb, mert ha addig nem lesz meg...' Heti rendszerességgel a fejemre olvassa. Eddig Judynál megvolt az az előnyöm, hogy bevethettem sármom és bókokkal pótolhattam a képesítést, de mostantól a boldog békeidőknek vége a férfi főnökkel. Meg kell szereznem azt a nyomorult Whitman kötetet. Nem értem, hogy miben fog ez hasznomra válni, de az előírások szerint kell és egymagam háborgása nem változtat ezen. Szimbolista irodalom Amerikában. Újság író akarok lenni az ég szerelmére sőt, már az vagyok, mi a francért nyálazzam át felszínes hazai poéták költeményeit? Még mielőtt bekanyarodnék a könyvtárba veszek egy kávét, dupla adagot a biztonság kedvéért. Szükségem lesz rá, efelől kétségem sincs. Lankadó életkedvvel tárom ki a nyikorgós ajtaját. Nem akarom elhinni, hogy a Francesnek nincs pénze arra, hogy megolajoztassa ezt az ócskavasat. Jó kedélyt erőltetve köszönök a laptopjába mélyedt csajnak, aki röntgenszerűen méri végig mai öltözékemet., amit egy elégedett mosollyal nyugtázok. Egy távolabbi asztalra lerakom a koffeintől fűtött papírpoharat és elindulok a polcok közé. Walt Withman, merre vagy?    
Vissza az elejére Go down
Melia Lawson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 7

TémanyitásTárgy: Re: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   Vas. Jan. 26 2014, 11:31

Ha az ember két vizsga között van és még mindig tanulni szeretne, akkor arra legalkalmasabb hely a könyvtár. Ott biztos, hogy senki sem zavar a tanulásban. Én, pont ezért vagyok most is a könyvtárban.  Holnap megint vizsgázok és még egy kicsit szeretnék tanulni. Van egy könyv, amit a tanár ajánlott az órán, gondoltam megnézem magamnak. Viszont a nagy keresgetésben az ember megszomjazik velem is ez történik, kiszaladok a büfébe egy palack vízért, aztán sietek is vissza a könyvtárba tanulni. Leülök egy székre és leveszem a szürke kardigánomat majd a mellettem lévő székre dobom. Előveszem a laptopot a táskából és bekapcsolom, sajnos ez a drágaság már ősrégi leletnek számít és lassú, de azért még működik.  Gyorsan megérdeklődöm csoporttársaim körében, hogy látták e, már a könyvet, vagy tudják e, hogy hol keressem. Persze válasz nem érkezik senkitől. Tekintetem az ajtó felé vándorol épp akkor, amikor egy feltűnően jóképű srác jön be rajta.  Ahogy észrevesz, szememet gyorsan lesütöm és érzem, hogy kezdek elpirulni. Ezt annyira utálom, ilyenkor annyira kiszolgáltatottnak érzem magam. Mikor már úgy gondolom, hogy nem erre felé néz, ismételten kidugom, a fejemet a laptop mögül, egy távolabbi asztalra pakol és a pocok felé veszi az irányt. Gondolhattam volna, hogy keres valamit, elmosolyodom, lecsukom a laptopot és felállok, most már tényleg meg kell keresnem azt a könyvet. Elindulok, a könyvespolcok felé közben azon gondolkodok merre is keressem azt a drága könyvet. Annyira belemerülök a gondolataimba, hogy észre sem veszem, hogy előttem áll valaki, és azzal a lendülettel neki is megyek, de egyből lepattanok róla. A következő pillanatban pedig, a földön találom magam.
- Áu! – Szalad ki belőlem, de gyorsan a szám elé kapom a kezem, mert a könyvtárban nem szabad hangoskodni. A tekintem szerencsétlen áldozatomra irányul. És bocsánatkérőn  pislogok rá.
Vissza az elejére Go down
Nicholas Hill
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : újságíró
Hozzászólások száma : 509

TémanyitásTárgy: Re: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   Vas. Jan. 26 2014, 21:17

Harmadszorra megyek végig a soron, egyre idegesebben. Itt a W, itt kell lennie annak a nyomorult kötetnek is. Enyhén szólva elképzelhetetlennek tartom, hogy bárki önként kölcsönözte volna ki huzamosabb időre. Nem hiszem el, hogy nem bírom megtalálni. Jó, akkor kezdjük újra. A rohadt életbe. Beállok a két könyvespolc közé, mint egy természetes gátként és mély levegőt véve próbálok ismét higgadtan újra nekilátni a kutakodásnak, amikor valaki belém jön. Mire felfogom a dolgot már tompa puffanás földet is ér és feljajdul. Hirtelen egy száznyolcvanas fordulatot teszek, hogy szembe találjam magam vele.  
- Éljen a vizsgaidőszak. Nem hiába mondom mindig, hogy veszélyes dolog. Jegyzem meg egy félmosollyal és kezet nyújtva felsegítem.
- Ne haragudj, nem akartam így elállni az utat, nem ütötted meg magad nagyon, ugye? Miután egy magasságba kerültünk, bár jónéhány centivel magasabb vagyok, felmérem kivel is van pontosan dolgom. Utálom ezt a szót és szinte soha nem használom, de máshogy nem lehet leírni: aranyos. Illetve ártatlan, legalábbis elsőre annak tűnik.  Valahol már láttam, nyilván a folyosón mentünk el párszor egymás mellett.
- Marketinges vagy ugye? Teljesen biztos, hogy arra a szakra jár, de még én is tévedhetek. A nevén kattogok. Hallhattam-e már? De nem, ilyen téren jó a memóriám. Emlékeznék rá, feltéve ha nem részegen szereztem tudomást róla.
- Én meg be sem mutatkozom. Nick vagyok, Nicholas Hill. Megnyerő ismerkedős mosolyt küldök felé. Ha olvas újságot párszor láthatta már odafirkantva az aláírásomat egy-két cikknél de nem törvényszerű , hogy a szerző kilétére is kíváncsi a kedves olvasó.
Vissza az elejére Go down
Melia Lawson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 7

TémanyitásTárgy: Re: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   Szer. Jan. 29 2014, 08:59

Ha az ember belefeledkezik, a dolgaiba nem mindig látja, mi történik előtte.  Hát, velem is pont ez történt. Annyira bele voltam merülve a gondolataimba és a könyvkeresésbe, hogy észre sem vettem az előttem álló fiút, akinek nekimentem. Most, meg itt vagyok a földön és ránézek.
- Hát igen úgy néz ki tényleg az, bár ezt sosem hittem el azoknak, akik mondták. – válaszolok neki, próbálok vicces lenni, bár nem biztos, hogy sikerült.  Érzem, ahogy az arcomba pír szökik.
- Semmi baj, igazából nekem kéne bocsánatot kérnem.  Nem figyeltem oda. Bocsi. Jaj, nem nincs semmi bajom. Jól vagyok. – esetlen mosoly ül ki az arcomra. Amint ismét két lábon állok, megigazítom a ruhámat és a hajamat is kiszedem az arcomból.  Most látom, hogy magasabb, mint én.  A srác nagyon helyes és aranyos bár még csak most találkozunk először, kedvesnek és mosolygósnak találom. De az is lehet, hogy csak azért látom így a dolgokat, mert most látom először. Bár az arca rémlik, mint ha már láttam volna valahol. Lehet, hogy már találkoztunk az egyik folyosón.
- Igen marketinges vagyok. - mondom hitetlenkedve .
- Honnan tudtad? – teszem fel a kérdést. Mert tényleg érdekel, hogy honnan tudja, milyen szakos vagyok. Most már teljes zavarban vagyok, ha belenéznék a tükörbe, akkor szerintem a fejem helyén egy vörös cékla lenne.
- Örvendek a találkozásnak, Nicholas. – a mosolyától szinte azonnal elolvadok, várjunk csak, Nicholas Hill ismerős a neve, de hol is hallhattam. Áh, igen megvan írt egy cikket az egyik újságba, de arra már emlékszem már, hogy miről is szólt a cikk. Most jut eszembe, hogy illene nekem is bemutatkoznom ha már ő bemutatkozott nekem.
- Az én nevem Melia, Melia Lawson.- mosolygok rá Nikchoasra és kinyújtom a kezem.  Hivatalos köszönés képen.
Vissza az elejére Go down
Nicholas Hill
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : újságíró
Hozzászólások száma : 509

TémanyitásTárgy: Re: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   Kedd Feb. 04 2014, 21:57

Muszáj egy halvány mosolyt eleresztem látva mennyire zavarban van.
- Mindketten túléltük és egyértelműen a vizsga a hibás. Próbálom oldani az idegességét, ami úgy tűnik percről percre fokozódik, de akkor hág csak tetőfokára, amikor beletrafálok a szakirányába.
- Gondolat olvasó vagyok. Az asztroshow oszlopos jósa. Érintéssel tapintok, szemüvegben tisztán látok. Magyarázom komolyan, mintha minden szavam való igaz lenne. Valahogy vissza kell rángatnom őt a földre.
- Egyszer láttalak kijönni egy marketinges óráról. Teszem hozzá némi hatásszünettel. Jelenlegi állapotában nem biztos, hogy fogta, hogy az előbbi csak poén volt. Gyors bemutatkozásom után felszisszenek, amikor a teljes nevemen szólít.
- Nick. Csak Nick. Tisztázom sietve. Csak a családtagjaimtól bírom elviselni ha Nicholasnak hívnak és még tőlük is nehezen.
- Részemről a szerencse drága Melia. Rázok vele kezet üzleties stílusban majd nekidőlök a könyvespolcnak.
- És milyen könyvet kerestél mielőtt belém botlottál? Érdeklődöm fürkésző tekintettel. Fiatalabb nálam, ahogy nézem, jó pár évvel is talán vagy csak többnek tűnik a korkülönbség, ki tudja?
-Győzelem! Kiálltok fel hirtelen, amikor megpillantom mögötte a Withman kötetet. Határozott mozdulattal kierőszakolom a bepréselt könyvek közül és diadalittasan az asztalra dobom a hűlőfélben lévő dupla kávém mellé és visszadőlök előbbi helyzetembe.  
Vissza az elejére Go down
Melia Lawson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 7

TémanyitásTárgy: Re: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   Csüt. Feb. 06 2014, 15:52

- Hát igen a vizsga sok bosszúságot tud okozni. –mondom és akaratlanul is elmosolyodom. Vicces srácnak tűnik. Látom, rajta hogy próbálja oldani a feszültséget, ami nem mindig sikerül neki.
- Ez most komoly? – Teszem fel kérdésemet hitetlenkedve.
- Az asztroshow oszlopos jósa? – kérdezem, tőle, és felvonom a szemöldököm és remélem hogy csak viccel, de olyan komolyan adta elő magát, még csak el sem mosolyodott.
- Ugye most csak ugratsz? Kérlek, mond hogy csak ugratsz. – nem tudom eldönteni, hogy most csak viccelt vagy komolyan gondolja a gondolatolvasós történetet. Közben, ahogy ránézek és várom a válaszát, ami remélem ez lesz, hogy persze hogy vicceltem. Érzem, ahogy az arcomba ismét pír szökik, nem értem, hogy miért pirosodok, el akárhányszor egy fiúra nézek vagy beszélgetek eggyel.
- Uh… - szalad ki belőlem.
- Akkor megnyugodtam, már kezdtem azt hinni, hogy komolyan gondolod, amit mondasz. – mosolygok, rá közben lehajtom a fejem és a cipőmet kezdem nézegetni. Nem tudom, hogy jó választás volt a csizma, amit felvettem. Amikor felszisszen, gyorsan leveszem tekintetem a cipőmről és ránézek
- Bocsi, akkor, szia Nick. – köszönök neki újra egy kis mosollyal. Amikor kimondja, hogy Drága Melia csak még jobban elmosolyodok, mert senki nem hívott még így engem.
- Ő… Csak egy marketinges könyvet a címe Marketinglépések. – mondom, neki bár szerintem azt se tudja, hogy ezt a könyvet isszák e vagy eszik.
Épp hogy befejezem a mondatott, amikor hírtelen felkiált, még én is megijedtem, de nincs időm a meglepettségemmel foglalkozni, mert mögém nyúl.
- Áh… tehát ezt a könyvet kerested? – kérdezem tőle és egy kis mosoly lapul meg az arcomon. Amíg próbálja kierőszakolni a könyvet, elolvasom a címét, Walt Withman.
- Withmant olvasol? Ő az egyik kedvenc költőm. – vigyorgok, rá miközben vissza dől.
Vissza az elejére Go down
Nicholas Hill
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : újságíró
Hozzászólások száma : 509

TémanyitásTárgy: Re: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   Pént. Feb. 14 2014, 23:25

Teljes fapofával adom elő magam és úgy tűnik sikerül elbizonytalanítanom. Nem hiszem el, hogy komolyan egy percre is bevette az egészet, de kétségbeesését látván komolyra tervezett hatásszünet csúfos nevetésbe fullad.
- Nyugi, nem tartok otthon kristálygömböket, se fekete macskát. Vigyorgok továbbra is. Felfoghatatlan, hogy ennyire jól színészkedtem volna vagy csak ő túl naiv még.
- Mindjárt más. Nyugtázom elégedetten, amint már becenevemen szólít. Érdeklődve hallgatom, hátha tudok segíteni neki a könyvkeresésben. Mióta lettem ilyen jószívű?! Viszont bárhogy is az igyekezet már a címe alapján is holmi unalmas, száraz és számomra teljesen érdektelen szakirodalom lehet.
- Roppant érdekesnek hangzik. Jegyzem meg erős iróniával. Néhány küszködő mozdulattal kicibálom Whitman megsárgult lapjait és visszatelepedek iménti, lazán dülleszkedő, karba font helyzetembe.
- Az utolsó vizsgámra kell végigrágnom magam rajta. Nem vagyok elragadtatta tőle, bár az amerikai költészet sosem vonzott. Semmiről sem szól. De ha te látsz benne értéket, inkább nem kezdem el kritizálni.   Kacsintok és odalépek a kávémért.
- Az éltető koffein. Emelem pezsgőhöz hasonlóan magasba és kortyolok belőle. Már majdnem hideg, de nem zavar.
- Ez az első éved itt? Merről jöttél? Kíváncsiskodom, közben a papírpoharat szorongatva ráülök az asztalra. Kétlem, hogy a könyvtárosok értékelnék ezt, de nem érdekel.
Vissza az elejére Go down
Mesélő
avatarMesélő
Hozzászólások száma : 122

TémanyitásTárgy: Re: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   Vas. Május 25 2014, 22:25

A játék inaktivitás miatt
FAGYASZTVA!
( Ha folytatni szeretnétek, PM-ben jelezhetitek!)
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Melia&Nick-Exam...exam everywhere   

Vissza az elejére Go down
 

Melia&Nick-Exam...exam everywhere

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» To be continued-Hale&Nick
» Hospital- Elee&Nick

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-