Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Yesterday at 18:58 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Sebastian McBridge
 
Isabella Williams
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Ophelia M. Watson

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Ophelia M. Watson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 26
Hozzászólások száma : 17

TémanyitásTárgy: Ophelia M. Watson   Kedd Nov. 13 2012, 01:20

OPHELIA MARGARET WATSON
beautiful insane

" You love me. Real ot not real? "

Neme:
Kor: 21 év
Kar és Szakirány: Marketing Komm. - Üzleti Marketing
Évfolyam: 3. évfolyam

Előtörténet:
- Szülei egyszerű,felső-középosztálybeli amerikai állampolgárok. Apja Richard Watson egy helyi kiskereskedést vezet az Alabama állam beli Birmingham-ben, míg édesanyja, Molly C. Watson ott segít be, mint üzletvezető és eladó.
- O.-nak átlagos gyerekkora volt, társasági és vidám kislányként tengette iskolás mindennapjait, szülei pedig nagy gondot fordítottak a lányuk taníttatására, hogy többre vigye majd, mint ők. Így esett meg, hogy a sikeres érettségi és felvételi után nehéz szívvel bár, de elengedték LA-be, a tőlük igencsak távoli Frances Egyetemre.
- A problémák már elsőéves korában elkezdődtek. Inkább magányosan olvasgatott tv-zett, éjszaka sokáig ébren maradt és az iskolai teljesítménye sokat romlott ...
- O. kerülte az új környezetét, visszahúzódóvá vált a társaival szemben és gyanakvóvá. Mindenkiben kapásból a rosszat feltételezte. Kollégiumi szobatársa gyakran látta üres tekintettel maga elé bámulni a szobájában. Megesett, hogy elfelejtett valamit, szétszórt volt és összességében "olyan fura".
- Második félév elején véresre vert egy focistát, mert állítása szerint zaklatta és bántotta. - Holott a srác csak a beadandóval kapcsolatban érdeklődött nála. Dr. Lowell, az egyetem pszichológusa ekkor állapított meg skizofréniát nála.
- Azóta rendszeresen jár a dokihoz beszélgetni, kezelésre és valami gyógyszert is szed. Betegsége élhető szinten van, de akadnak csúnya kirohanások... A terápia része egyébként az is, hogy minél többet legyen közösségben.

A karakter jelleme:
O. alapjáraton egy társasági, kedves lány...lenne, ha nem szenvedne skizofréniában. Ha ezt közli valakivel, akkor az illető nyilván kapásból hasadt személyiségre és hangok hallására asszociál. Tévesen.
" A skizofrénia agyi rendellenesség, mely befolyásolja az ember cselekedeteit, gondolkodását, és azt, ahogy a világot látja. A skizofréniában szenvedők a másképp észlelik a valóságot, sőt elvesztik a realitásérzéküket. Előfordul, hogy nem létező dolgokat látnak vagy hallanak, furcsa, zavarba ejtő dolgokat mondanak, azt képzelik, hogy mások kárt akarnak okozni nekik, vagy hogy folyamatosan figyelik őket. Mivel a valós és a képzelt közötti határvonal ennyire elmosódott, skizofréniában nehéz – sőt ijesztő – lehet a mindennapi teendők ellátása. Az érintettek erre a külső világtól való visszahúzódással reagálnak, vagy zavartan, félelemben intézik teendőiket."

Szerepjátékos példa:
Idézet :
Álomtalan álom. Nincs is ennél jobb odalenn valahol a Földön, amit már jó ideje maga mögött hagyott. Hát még az űr végtelenjében! Az utolsó emléke a rajta úrrá levő unalmas közöny - nem túl izgalmas végignéznie, ahogy mindenkit hibernálnak, utolsók közt őt magát is - és Rae ezredes viccesnek szánt megjegyzése, amiben szép álmokat kíván. Majd besétál a kabinjába és hirtelen...
Felbolydul a világ. Mintha nem férne a bőrébe - törik, szakad fájdalmasan fémes hanggal. Csontos is törnek, ahogy valami közvetlen mellé vágódik be, isten se tudja mekkora sebességgel - neki pedig erre az első reakciója, hogy az övében levő fegyveréhez kap-na, ha lenne ott bármi is. Ettől sebezhetőnek és meztelennek érzi magát. Még ha nem is mutatja, azért rendkívüli módon frusztrálja a hiányosság. Szerencsére a vértől maszatos plexin túl megelevenedő pokolban senkinek sem fog ez feltűnni.
A becsapódás... a szomszédos kabint érhette el. Még kótyagos a feje, nehezére esik összeszedetten gondolkozni, de rossz a szájíze a cikázó gondolatokat illetően. Ahogy kitépi karjából az oxigént biztosító kis csövet és kitámolyog a fülkéből, már be is ugrik, miért: Rae ezredesé volt a mellette levő kabin.
~ Basztikula.~ A mellette levő fülkére mered, a sajátja ajtajában kapaszkodva meg. Tekintete metsző ürességgel van tele, ahogy a felettese maradványaira mered. Okkal gondolhatná bárki, sokkot kapott, noha pusztán tompának érzi magát ahhoz, hogy bármit is tegyen. És kissé hitevesztettnek is, ami azt illeti. Elbukott a feladatában, még ha nem is tehet róla. Ezen nincs mit szépíteni.
Segélykérések és kiabálások töltik be a teret a robajok után, melyek fokozatosan jutnak el az agyáig. Talán a Stephanie gombnyomásával járó hanghatás az, ami "felébreszti" ebből az éber álomból. Menten körbetekint és igyekszik kivenni bármit is a jelen helyzetből. Nehéz a hang forrását meglelnie innét, mivel szinte az egész teret betölti.
Azért megindul, maga mögött hagyva a néhai felettes tetemét. Gyorsan átáll az agya a krízishelyzetre, - hisz erre is ki van képezve, igaz, inkább földi viszonylatban - még ha kissé tompa továbbra is elméje.
A roncsok és kicsavarodott testek között megleli a kiabáló Monicát. Ha kiabál, az jó... az azt jelenti, hogy él és nincsen igazán komoly baja. Láthatólag nem is sérült, de azért ahogy odasiet hozzá és meglepő határozottsággal ragadja meg a vállát - kissé rá is támaszkodik, mert a nagy lendületet nem díjazza a teste még túlzottan - megkérdezi:
- Szedje össze magát. Megsérült? - Nem kimondottan az az őrangyal típus, ez süt felőle. A választ hallgatva nem is igazán figyel a lányra, tekintete továbbra is igyekszik a vészjelző hangjának forrását meglelni, illetve a komolyabb segítségre szorulókat kiszúrni.

A játékos:
Közel fél évtized szerepjátékozással a hátam mögött már rengeteg karaktertípust próbáltam, manapság inkább a szélsőséges dolgokat próbálgatom, keresem a kihívást.


A hozzászólást Ophelia M. Watson összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Ápr. 08 2013, 11:53-kor.
Vissza az elejére Go down
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Re: Ophelia M. Watson   Pént. Nov. 16 2012, 15:45

Szépséges Őrültem!

Nagyon jól kitaláltad ezt a karaktert, igazán tetszik, hogy ennyire más mint a megszokott. Gyönyörű szín folt leszel a köreinkben!

ELFOGADVA!


Már csak annyi dolgod van, hogy írd be magad a nyilvántartásba, nézz szét a HÖK-ben, és az egyéb extra lehetőségek közt (ezek remek társasági elfoglaltságok - megjegyzem én utálom, de az én pszichológusom is állítja, hogy szükségem van rá... Wink ) és foglalj koli szobát ^^

Z

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
 

Ophelia M. Watson

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Meseszereplők karakterlapjai-