Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Joshua McBridge
 
Sebastian McBridge
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Szer. Nov. 21 2012, 15:29

A rajzszakkörben az a jó, hogy nem kell beszélgetni. Legalábbis én ezért szeretem. Társaság van, de mindenki a modellre, vagy az éppen aktuális beállításra figyel, nem a mellette ülőre. Először így hittem. Aztán az élet meghazudtolt. Igaz, az elmúlt két évben legalább azt sikerült elérnem, hogy hozzám, ne szóljon senki sem. Én ugyanis, tényleg szeretek arra koncentrálni, amit rajzolok. Azt is tudja mindenki, hogy nem kér tőlem ceruzát tollat, radírt, akármit... Hozzon magával, nem vagyok jótékonysági ellátó szolgálat.
Na de, visszatérve a jelenbe... Most épp itt ülök a terembe, várom, hogy kezdjünk, de a mai kompozíció valahogy lassan áll össze. Mellesleg unalmasnak is látszik, szóval azzal töltöm az időt, hogy a többieket mustrálom. A többiek... Kis csoportokban ácsorogva beszélgetnek. Az egyetlen kivétel a mellettem ülő lány. Ő ha jól emlékszem, valamikor tavaly csatlakozott be. De már korábban is láttam. Azt hiszem ő is harmadéves, de teljesen más karra jár.
Pletykálnak róla ezt-azt. Gondolom ezért is nem beszélgetnek vele a többiek. Mert állítólag skizofrén. El tudom képzelni, hogy a sok idióta előtt felragyog Jim Carrey meg az Én, és én meg az Irén, vagy valami hasonló nagyon értelmes film, és rötön azt hiszi mindent tud. Ergó, hogy nem akar ilyen emberekkel kapcsolatban lenni. Habár, ha ez a film jut eszükbe, talán még nevetnek is egy jót. De a lényeg, hogy valójában nem tudják mivel állnak szemben, csak eljtélik, még mielőtt megismernék. Nem mintha én meg akarnám ismerni. Viszont nekem is van, hogy igényem támad a beszélgetésre. Másokkal meg nem sok esélyt látok arra, hogy ez sikerülhet. Ez részben az én hibám, eddig sem voltam túl szociális velük...
Lassan a helyükre kerülnek a dolgok. A napi beállítás is kész, és mindenki talál magának helyet, hogy elkezdhessük az alkotást. Én is előveszem a ceruzáimat, a rajztáblára teszem a lapomat, aztán szemlélni kezdem az előttem lévő tárgyakat. Tényleg ezt kéne lerajzolnom? Ezt?
- Ilyen unalmas és egyhangú csendéletet, életemben nem láttam még,,, Szerinted izgalmasabb lenne, ha véletlenül eltörne az az üveg?
Kérdezem meg a mellettem ülő lányt, és nem, nem érdekel, hogy még a nevét sem tudom. Ahogy az sem, hogy skizo-e vagy sem. Nem barátkozni akarok vele, csak egy kérdést tettem fel. Ettől még nem lehet baj. Igaz?

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Ophelia M. Watson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 26
Hozzászólások száma : 17

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Szomb. Dec. 22 2012, 10:21

Nem én vagyok a következő Da Vinci, ez egészen biztos, de Miss Darbus szerint teljesen tehetségtelennek sem nevezhetem magam. Ő úgy fogalmazott, sajátos a világmegközelítésem.
Ha ez alatt azt érti, hogy néha kissé megszalad a képzeletem és a "belső hang" vezeti a kezemben az ecsetet, ceruzát, akkor igaza van. Tényleg képes vagyok olykor elfelejtkezni a feladatról és nem azt rajzolni, amit látok, hanem azt, amit tudok.
Egy példán szemléltetve: múltkor gyümölcskosarat kellett rajzolnunk csendélet címén. A kosárban az ősz gyümölcseiből volt kirakva kompozíció, ám én rajzoltam bele ananászt is, mert szerintem roppantmód egyensúlyozottá tette a kép harmóniáját, holott ananászt az a gyümölcskosár álmában sem látott. És ez még egy általános kis példa volt, ettől súlyosabb dolgok is születtek már a "képzeletemnek" hála.
Ezért is járok egyébként a szakkörbe.
A pszichológusom szerint segít a valós és nem valós dolgok elválasztásában, ha modell után rajzol az ember. Ha ő mondja...
A szokásos helyemen ülök. Innét remekül belátni a termet és kellően távol esik mindenkitől ahhoz, hogy felesleges interakcióba keveredhessek velük. Nem mintha ők annyira keresnék a társaságom. Talán ezért is lepődtem meg kissé, mikor a mellettem levő rajzbaknál helyet foglalt Zin.
Nem tehet róla, tudom, de... kissé idegenkedem tőle, mert olyan ázsiai. Olyan más, mint a megszokott- Pedig nem lehet rossz ember, hisz ő a HÖK elnöke is, oda meg nem a két szép szeméért választják az embert. Mégis képtelen vagyok letuszkolni magamban a minimális ellenérzéseimet.
Aprót szusszanok és a készülő, mai csendéletet figyelem inkább a tollászkodó, pakolászó srác helyett. Igen ám, csakhogy Zin megszólít, én meg először kissé talán riadt, eszelős tekintettel fordítom arcomat felé.
- Szerintem sokkal jobb nekünk, míg egyben van, mert Miss Darbus képes és a legapróbb szilánkokat is lerajzoltatja velünk. - Viccesnek szánom, de én magam nem mosolyodom el, lévén az a fura, idegenkedő érzés a gyomrom táján nem nagyon akar megszűnni.

//Bocsánat, hogy csak most. :$ //
Vissza az elejére Go down
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Pént. Dec. 28 2012, 23:02

Igazából utálom a kontaktlencsét. És már annyiszor megfordult a fejemben, hogy hagyom az egészet a francba, de egyszerűen valahányszor belenézek szemüveggel a tükörbe otthon elmegy az életkedvem is. Meg az is zavar, hogy az orromon van valami. Nem mintha a szememben ez a két kis izé, nem zavarna, de ezt legalább nem látják. Vagy ha igen, hát akkor sem vészes. Hogy ez honnan jutott eszembe. Az üvegekről... Üveg... átlátszó, van a szemüvegben is. Amit utálok, ahogy a kontaktlencsét is. Meg a többieket is, ahogy fecsegnek, és vidámak. Mi a halálnak örülnek ennyire? Nem mintha érdekelne, csak idegesítő. És ahogy őket bámulom, kedvem támad nekem is a társalgásra. És az egyetlen személy, akivel ezt megtehetem, láthatóan már attól is megijed, hogy hozzászóltam. S bár gyorsan reagál, attól még észrevettem a riadt tekintetét.
- Nem akartalak megijeszteni, bocsánat.
Mondom gyorsan, mert ha tényleg vannak pszichológiai próblémái, amikről nem tehet, akkor nem árt tisztázni, hogy én csak beszéletni próbálok. Mellesleg megijeszteni tényleg nem akartam. Őt nem. Másokat szoktam, de ez a lány amúgy rendesnek látszik. Meg gondolom magányos is, ha egyszer senki sem beszél vele. Pont mint én... Lehet megértenénk egymást. Bár az is lehet, ő is szereti azt állítani, hogy neki jó így egyedül - vagy ki tudja, neki lehet tényleg jó - és a háta közepáre kíván. De azért tetszik amit mondd. Még mosolyogni is tudok rajta.
Ilyenkor kéne egy fényképezőgép, hogy csináljak magamról egy fotót és elküldjem So Rának akkor talán nem nyaggatna ilyen baromságokkal, hogy mosolyogjak. Mindegy. Nem is értem, miért jutott most eszembe az a Pöttöm Panna.
- Ebben van valami - állapítom meg kissé elgondolkodva, aztán mivel most beszélhetnékem van, hozzáfűzöm - bár valószínűleg feltakarítanám, még mielőtt bárki rajzolni kezdene...
Na igen. Mert az igazság az, hogy engem idegesítene a sok kis szilán a földön. Nem azért mert valaki belelép, hanem mert rendet szeretek tartani magam körül, és ez ebbe nem fér bele. Komolyan szerintem én vagyok az egyetlen, akinek minden ceruzája rendesen ki van hegyezve, és szépen ki van készítve... és nem, nem vagyok kényszeres! Csak szeretem a rendet. Tényleg.

//semmi, én bocsi, hogy ez most ilyen gagyi...//

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Ophelia M. Watson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 26
Hozzászólások száma : 17

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Csüt. Jan. 03 2013, 16:37

- Semmi baj. Tényleg… - szabadkozom, noha pillantásom már újfent az előttem leledző rajztáblának adózik és folytatom az ecsetek előpakolászását, mintha az nagyon izgalmas elfoglaltság lenne. Ami azt illeti, az is. Nyugodt, rendszerezett… nincs benne semmi váratlanul érkező, meglepő vagy esetleg riasztó.
Ez a srác sem az a maga greszla alakjával, egyszerűen bizalmatlan vagyok az emberekkel, ennyi az egész. Hozzám nem szoktak „csak úgyból” szólni az emberek, általában van valami hátsó szándékuk; legyen az egyszerű kérés vagy nyilvános megalázás, beszólás.
Azért a mosolya eloszlat némi kétséget – és továbbiakat szül ez által. Vajon tényleg csak beszélgetni akar? De miért pont velem? Lehet a doki bérelte fel, mert egyedül, mint látható, nem nagyon megy ez a „szocializálódjunk kicsit” tréning…
Halvány mosolyt erőltetek magamra – nem is olyan nehéz, mint képzelem – és a fülem mögé tűröm fekete tincseimet, miközben Zin felé fordulok lassan.
- Miért takarítanád pont te fel? Vannak még itt páran és a takarítónőt sem véletlenül fizetik. Bár… - tekintetem elpillant a jelen levők felé, pillantásomban van valami jelzés értékű, hogy megvan a véleményem a jelen levőkről. – Szerintem a felük még csak seprűt sem látott életében, nemhogy fogjon a kezében egyet.
Így jobban megnézve a srácot, nem tűnik olyannak, mint a többség, na de ez nem ok a feltétlen bizalomra. A farkas is báránybundát húz a mesében, ha el akarja kapni az áldozatát!
- Mi a neved? – firtatom látszólag azért „békülékenyen”. Talán nem fogok belehalni abba, ha egyszer két mondatnál többet beszélgetek valakivel.
Vissza az elejére Go down
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Hétf. Jan. 07 2013, 14:33

Kivételes alkalom, hogy bocsánatot kérek, de ez persze, ő nem tudhatja. Korábban sosem beszéltünk, most is csak azért teszem mert unatkozom, és még ő tűnik – a pletykák ellenére is – a legnormálisabbnak. Az, hogy nem haragszik, furcsamód megkönnyebbüléssel tölt el. Pedig sosem izgat mások véleménye. Most mégis úgy érzem, sokat számít, hogy ő haragszik-e. Talán mert nem venném a lelkemre, ha miattam esetleg rosszabb állapotba kerülne. Bár én magam sem tudok sokat, arról a betegségről, amiben szenved, egy-két dologgal tisztában vagyok. Úgy hiszem, egy rossz mozdulattal, vagy egy félreérthető megjegyzéssel örökre elveszíteném, a még meg sem levő bizalmát.
- Akkor jó.
Adok hangot is megkönnyebülésemnek, aztán egy kicsit figyelem, ahogy az ecseteit pakolja. Láthatóan ő is szereti a rendet, ettől pedig jó kedvem lesz. Lám, lám, mégsem én vagyok az egyetlen. Ez azért jó. Ha legközelebb valaki megjegyzést tesz, akkor legalább már tudok példát hozni.
A beszélgetésünk mások számára – például a kissé odébb összeverődött társaságéra – nem lenne kielégítő. Nekem viszont nincs szükségem arra, amit ők kommunikáció néven művelnek. Teszek egy apró megjegyzést, mire már vissza is kérdez. Rápillantok, aztán követem a tekintetét, és ismét elmosolyodom, ahogy ő maga válaszolja meg a kérdést.
- Pont ezért. Meg mert a takarítók csak látszat takarítanak. Néztél már be a szekrény alá?
Fűzöm hozzá, aztán felvetek egy egyszerű kérdést. Bár nem tartom valószínűnek, hogy rajam kívűl bárki más is porcicák hajkurászásával töltené az idejét. Viszont, ha nincs más dolgom a HÖK-ben, akkor ez egy kifejezetten hasznos időtöltés. Hasznos, és nem kellemes, de nem lehet minden tökéletes. Számomra pedig a rend mellett a tisztaság is fontos. Szóval , ha már nincs mit rendezgetni, és még mindig van időm, akkor elkezdek takarítani.
- Zin. És téged, hogy hívnak?
Lehet a teljes nevemre volt kíváncsi, de azt a nagy többség ritkán képes megjegyezni. Ezt a legegyszerűbb kiejteni, ezt szoktam említeni ha rákérdeznek. És mivel illik, én is visszakérdezek, annak ellenére is, hogy már tudom a nevét. Számtalanszor láttam már a jelenléti íven, és tudja fene miért, megjegyeztem

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Ophelia M. Watson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 26
Hozzászólások száma : 17

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Kedd Jan. 22 2013, 13:19

- A szekrény alá? Miért, olyan kosz van a szekrény alatt? - kedvem lenne letérdelni és belesni az itteni alá, de nem teszem. Megszoktam már, hogy fékezzem az ilyen hirtelen jövő ötleteimet társaságban. Pedig ki tudja, mi lehet a koszon túl a szekrény alatt! Lehet, ott az ajtó Narniába... az enyém alatt otthon például a porcicákon túl egy szörny lakik. De nem bánt, csak a földön maradt tárgyaimat zabálja fel, ha nem vigyázok.
- O. Vagyis... Ophelia. - még mosolyt is megejtek mellé. Szeretem a nevem a hülye hasonlatok ellenére is. Szerintem Ophelia sokkal menőbb hősnője Shakespeare-nek, mint Júlia valaha volt.
Közben a tanár is betévelyeg a terembe, szóval zavartan sandítok Zin felé, szinte már bocsánatkérően, amiért a társalgás kicsit most abba marad, legalábbis, míg előadja az instrukciókat - mintha nem festettünk volna még soha csendéletet - és körbejár, hogy mindenki elkezdte e a dolgot.
Én könnyed mozdulatokkal vázolom elő a dolgot grafittal. Nem vagyok nagy művész, de nem is ez a célja ittlétemnek.
- Te a HÖK elnöke vagy, igaz? - kérdezem hirtelen, mintha csak most jönne a felismerés, pedig jó pár perce ezen gondolkozom. Biztos csak azért kedves velem, hogy jó kép alakuljon ki róla!
- Miért csinálod? - kérdezek rá őszintén a dologra. Az elnökségre gondolok, persze.
Vissza az elejére Go down
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Szomb. Jan. 26 2013, 10:36

Beszélgetek! És ln kezdeményeztem. Ez azért haladás, nem? Vajon kapok érte majd valamit? Nem valószínű. De nem is kell. A helyzet az, hogy ezt a beszélgetést, meglepú módon egészen élvezem. Pedig semmi élvezetesről nincs szó. De sebaj.
- Igen... De az is lehet, hogy szörnyek, amik porcicáknak álcázzák magukat...
Utóbbit persze nem gondolom komolyan. Azt sem tudom honnan jött. Ránéztem erre a lányra itt mellettem és kimondtam. Mindegy. Én jól szórakozom a saját hülyeségemen, és remélem a mosolyom ő sem érti félre. Ha igen... az szívás.
Még eljutunk a bemutatkozásig, aztán jön a tanár, és neki kell látnunk a munkának. Visszapillantok Opheliára, jelezve, hogy vettem a lapot, most pár perc kuss. Aztán meglátjuk. Ami engem illet, mára nekem ennyi szociális megnyilvánulás is elég volt. De sosem lehet tudni. Festeni nem szeretek. Én rajzolni szoktam. És most is makacs vagyok, és nem veszek a kezembe ecsetet, csak grafit ceruzát, és azzal látok neki a csendéletnek. Ami még mindig unalmasnak hat. Ásítok is egyet - természetesen a kezemet a szám elé téve - de a tanár szúrós pillantását így sem tudom elkerülni. Visszanézek rá. Nem értem mi baja. Kifejtettem neki három éve, hogy akkor is rajzolok, ha ő kerámiázni akar. Mert ez itt egy RAJZ-szakkör. Nem festő- vagy művészetiklub. Szóval nem érdekel a véleménye. Nem volt elragadtatva, de a rajzaimmal eddig általában elégdett volt.
Egy kérdés érkezik oldalról, így odafordulok ismét Ophelia felé, és bólintok neki. Aztán az újabb kérdésén kicsit elgondolkodom. Legutóbb Izzie kérdezte ezt, annak érdekes vége lett. Arra viszont inkább nem emlékeznék most. Az őszinteség mellett döntök most is.
- Kell a pénz, és jól mutat majd az önéletrajzomban - visszafordulok a csendélethez, rápillantok a rajzomra, még elég sok van hátra, de kivételesen én is kíváncsi vagyok - Valami hangzatosabbat vártál, ugye?
A legtöbben azt várják. És persze, amikor meg kellett szereznem ezt a poziciót, akkor én is hablatyoltam össze-vissza. De az egész olyan volt, mintha szépségkirálynő választáson a világbéke fontosságáról beszélnék. Szörnyű. Nekem. A többiek bevették.

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Ophelia M. Watson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 26
Hozzászólások száma : 17

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Csüt. Jan. 31 2013, 10:46

- A porcicák nem szörnyek. - fejcsóválok elmosolyodva.
- Ők csak gyűlnek-gyűlnek, míg végül már fülsértően nyávognak, hogy nem férnek el... na akkor kell takarítani! - mondjuk, amilyen tisztaságmániásnak tűnik a srác, nem csodálom, hogy nem tudja, elvégre, biztosan nem hagyja szaporodni, sokasodni a porcicusokat a szekrénye alatt.
Pedig ha tudná, hogy ők a legkevésbé ártó lények a világban... Kivéve azok számára, akik allergiásak rájuk.
Aztán jön kedvenc körvezetőnk és a társalgás abba marad. Mivel Zin kezdeményezett, talán nem fog bajom származni abból, ha a "törést" követően én próbálok valamiféle szocializációra való hajlandóságot mutatni. Közelebb azért nem fogok ülni hozzá, ha nem muszáj.
A biccentését igennek veszem, válaszán pedig, ha meg is lepődök, nem mutatom.
- Nem igazán. Nem tudom... Az ember azt hinné, mindenki valami elképesztően magasztos célért csinálja vagy azért, mert szereti. Kevés az, aki ilyen racionálisan vallana róla. - jegyzem meg, mintegy hangosan gondolkozva, hogy közben olykor lopva oldalt sandítsak a srác felé.
Aztán egyszer csak leengedem a ceruzát tartó kezem és féloldalasan is felé fordulok, őszinte érdeklődéssel.
- Nem félsz, hogy jövőre mást választanak majd meg helyetted? - tekintetem sosem az ő pillantását keresi. Vagy a rajzát, vagy a termet kémlelem. Ez utóbbinak olyan funkciója is van, hogy amikor látom a tanerőt közeledni, visszafordulok a munkám felé.
Minő butaság, hogy a délutáni foglalkozáson is elvárja a fegyelmet, mikor elvileg ide kikapcsolódni jár mindenki - önként.
Ezen mondjuk eddig nem nagyon gondolkoztam, lévén nem igazán beszélgettem senkivel. Lám, ezt is megéltem...
Vissza az elejére Go down
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Pént. Feb. 01 2013, 20:41

Elmosolyodom, majdnem nevetni is kezdek, ahogy a porcicákat ecseteli. A szám elé kapom a kezem, és inkább elnézek a tanár felé, hogy nem vagyunk-e bajban, de szerencsére csak most fog belekezdeni, úgyhogy kissé megnyugodva, fordulok vissza és úgy válaszolok.
- Allergiás vagyok a macskákra, nem hiszem, hogy jó lenne megvárni, amíg összegyűlnek.
Amúgy ez igaz. A macskaszőrre tényleg allergiás vagyok. A porra is. Bár Pap szerint, ezt csak beképzelem. Szerintem nem, de mindegy, a takarítás nem egy bonyolult dolog, ráadásul még ki is kapcsol, igazán nem elvislehetetlen.
A beszélgetés azonban, itt megszakad, elkezdődik a foglalkozás, és miután megkaptuk a megfelelő utasításokat, mindenki munkához is lát. Én is a rajztáblámon pihenő rajzlapnak, és az előttem levő csendéletnek szentelem a figyelmem, és egészen bele is merülök, bár a kompozíció továbbra sem tetszik.
Talán örülök is a kérdéseknek, amik kicsit elvonják a figyelmem. Keveset gondolkozom a válaszon, úgy érzem, mint mindig most is az őszinteség a megfelelő. Persze, tudom azt is, hogy a válaszom nem éppen az amire számítani szotkak. Tőle sem várom, hogy értse, de valójában sokkal szimpatikusabb a válasza, mint amihez szoktam. Felé is pillantok, de csak egy pillanatra, aztán inkább a lapomra szegezem a tekintetem.
- Kevés az őszinte ember. Nem hiszem, hogy tényleg a magasztos célok hajtják az embereket.
De az is lehet, csak én vagyok túl kiábrándult a világból. Most is a rajzlapnak beszélek, épp csak egy kissé felé fordítva a fejem, hogy hallja, értse, amit mondok. Még akkor is, ha nem kíváncsi arra, amit mondok. De úgy hiszem, ha nem lenne kíváncsi, akkor nem kérdezett volna. Nem kérdezne újra.
- Nem. Igazából, nem érdekel. Mivel elvállaltam, igyekszem felelőségteljesen és jól végezni azt, ami ezzel jár. Ha mást választanak, az csak egy visszajelzés, hogy nem voltam elég jó.
Ami persze lehetetlen, ahogy az is, hogy nem választanak meg. De ezt, így ebben a formában, tényleg nem közölhetem. Beképzelten hangzana, pedig nem vagyok az. Csak maximalista.
Csendben maradok, mert már megint felénk pislognak. Pedig mi nem is zavarunk senkit sem. A többiek szerintem sokkal hangosabbak szoktak lenni. Mondjuk, megszokhattam volna már, hogy az élet igazságtalan.

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Ophelia M. Watson
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 26
Hozzászólások száma : 17

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Szomb. Feb. 23 2013, 18:47

- Így tényleg nem lenne jó... csak a macskákra vagy egyébként, vagy a többi kisállatra is? - sosem lehetett otthon kisállatom, igaz, nem azért, mert allergiás vagyok rájuk, szimplán egyik sem maradna meg mellettem hosszú ideig anyáék szerint. Pedig lehet, hogy jót tenne... én mindig mondom, de ők csak furán összenéznek és csóválják a fejüket tagadóan. Fene érti a szülőket.
A beálló szünetet én töröm meg, válaszát pedig, mi szerint kevés az őszinte és magasztos célokkal bíró ember, kénytelen vagyok osztani.
Senkiben sem bízhat meg az ember lánya, fia, csakis magában ebben a kegyetlen és ártó szándékú világban, ami körülvesz bennünket. De néha olyan jó lenne hinni a hősökben, még ha tisztában is vagyok vele, hogy ilyen emberek nem léteznek.
- Nem egy rossz hozzáállás. - jegyzem meg csendesen, mert én is kiszúrom a felénk leselkedő pillantásokat, na meg azt, hogy Darbus mögém lép és azt figyeli, mit rajzolok. Engem figyel! És ez egyszerűen ijesztő, zavaró és kiakasztó egyszerre.
Nem is nagyon van kedvem beszélgetni a foglalkozás végéig többet egy-két mondatváltásnál a sráccal, akkor pedig egy halk köszönés nem több, le is lépek...

// Köszi a játékot! Remélem, még lesz alkalmunk összefutni. Smile //
Vissza az elejére Go down
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   Szomb. Márc. 02 2013, 10:41

- A többire is. Csak a kutyákra nem.
Válaszolom, immár egészen belemelegedve a beszélgetésbe. Ritka alkalom, hogy valakivel ilyen jól tudok társalogni, és igazán kár, hogy olyasmivel, mint a "kezdjenek neki!" vége szakad a dolognak. Kivételesen tényleg bánom egy kicsit. Persze nem annyira, hogy problémázni kezdjek. Lezárom magamban a beszélgetést, és elkönyvelem, hogy a napi feladat meg volt. Kezdeményeztem, és a lehetőségekhez mérten sokat hoztam ki belőle. Vagy ő belőlem? Mindegy. A feladat teljesítve, én elégedett vagyok, így valamivel rajzolni is könnyebb. Könnyebb lenne, ha nem utálnám az összeállítást az első perctől kezdve. Mindegy, azért próbálom kihozni belőle a maximumot, és úgy csinálni, hogy majd elégedett legyen ez a hajcsár, akit oktatónak nevezünk.
A beálló csendet Ophelia töri meg, én meg egészen könnyedén zökkenek vissza a beszélgetésünkbe, ami félbemaradt. Őszinte vagyok, mert általában az vagyok, meg mert ő egészen szimpatikus. Valószínűleg azért, mert amúgy olyan csendesnek látszik.
Válaszolok, kérdez, megint válaszolok, aztán kénytelenek vagyunk elhallgatni, mert O mögé megérkeznek a figyelő szemek. Igaz, az utolsó szavaira, már nem is tudtam mit mondani. Tulajdonképpen megmenekültünk a kínos csendtől. Vagy nem tudom. Mindegy. A foglalkozásvégéig, már csak egy-két semmit mondó mondat hangzik el közöttünk, majd elhangzik a végszó, és ő olyan gyorsan lép le, hogy épp csak annyi időm van, hogy elköszönjek. Aztán szép nyugodtan összepakolok, és hazamegyek. Én még mindig elégedett vagyok. Kezdeményeztem, beszélgettem, és még jó is volt! Lehet legközelebb is mellé ülök.

//Én köszi! És biztosan! ^^//

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin   

Vissza az elejére Go down
 

theres a voice i am hearing saying its all right - Ophelia&Zin

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-