Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Eric A. Blake
 
Reeven Callagher
 
Claire P. Collins
 
Edgar S. Winters
 
Samuel T. Collins
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

TémanyitásTárgy: I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed   Szer. Júl. 10 2013, 23:23

Nem előnyös a fény és nem pont megfelelő a szög sem. Leeresztem a gépet és odébb helyezkedem, megkerülve egy lámpaoszlopot. Jobb lenne, ha fel tudnék mászni rá, de ilyen képességeknek híján vagyok. Mindig elszánt és merész leszek, mikor egy jó képről és egy jó szögről van szó. Talán mégis felmászhatnék...!
Sanda szemmel méregetem az oszlopot. Van a tetején, a hajlat alatt egy kosár muskátli, abba beleülhetnék, nem? Áh, le kell tennem róla. Mire felérnék, a pillanat már rég elmúlna.
A fotós a pillanatok szalmaláng-szerelmese. Mivel megörökíti, örök mementót ad neki, de ugyanezzel el is mulasztja azt, hiszen egy gép lencséjén keresztül látta csak: tanúja volt, de nem élte meg, megmutatja másoknak ugyan, de se többet, se mást, csak azt, ahogy ő látta. Márpedig az nem a valóság, nem a teljes igazság, de legalább egy apró, homokszemnyi szelete...
Meglegyint egy forró szellő, és megborzongva emelem fel a fejem. Tekintetem kutatón siklik körbe a zsúfolt téren. Jobb kézről színes ponyvákkal árnyékolt kávézók, pizzeria és bazár sorakozik, bal kézről butikok ponyvák nélkül, fényes kirakatokkal, de az utca, melyről kitiltották a gépjárműforgalmat, rendkívül széles, terrakotta kövekkel van kirakva. Mindenhol nyüzsgés. És a kis sivatagi oázis oválisának közepén ott a szökőkút, melynek peremén ott ül a lány.
Végigfut rajtam az ihlet apró elektromos izzása és automatikusan emelem arcom és szemem elé a fényképezőgépet. Leguggolok. Előre hajolok. Megtekerem az objektívet, hogy jobban fókuszáljon.
Ekkor fordul felém, mintha megérezte volna, hogy figyelem. A gép elkattan, elkattan háromszor gyors egymásutánban. Leeresztem a gépet, és ránézek. A legtöbben felháborodnak, tiltakozni kezdenek, vagy elmenekülnek, mikor észreveszik, hogy őket fotózom. Próbálom ennek elejét venni egy barátságos mosollyal ebből a négyméteres távolságból.
Vissza az elejére Go down
Giselle Veriott
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 24
Foglalkozás : The Photographer
Hozzászólások száma : 360

TémanyitásTárgy: Re: I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed   Pént. Júl. 12 2013, 13:35

Kellemes nyári nap van, nincs is kedve az embernek bent ülni a lakásban. Legalábbis nekem tuti, így hát el is indultam. De pillanatnyilag semmi célom nincs, csak szabadulni akartam a falak szorításából. Végül bepattanok egy taxiba és meg sem állunk a sétálóutcáig. Kifizetem a sofőr által kért összeget, és el is indulok lassacskán. Útközben elhaladok egy-egy butik előtt, de most nem igazán van kedvem vásárolni, inkább csak élvezném a napot, úgyhogy besétálok egy közeli kávézóba, majd egy papírpohárnyi gőzölgő kapucsínóval a kezemben hagyom el az épületet. Imádom ezt az időt, nincs akkora hőség, de kellemesen csiklandozza a bőröm a napsütés. Pont tökéletes. El is érek az utca közepén lévő szökőkúthoz, és mivel az összes pad foglalt, meg különben is legtöbbjük árnyékos, leülök a vízköpő szélére, és magam mellé teszem a poharat. 
A járókelőket kezdem figyelni, hogy siet némelyik és van aki csak cammog. Vannak olyanok, akiken látszik, nem önszántukból vannak itt, egy-egy munkaebéd vagy kínos találkozás, de akadnak olyanok is, akik élvezik a nyarat, turisták, diákok és néhány ember még rajtuk kívül. Annyira sokfélék vagyunk, és épp ez a jó. Azt hiszem, a legutóbbi beszélgetésem Nickel elindított bennem valamit, azóta egész másképp szemlélem az embereket és egyáltalán a külvilágot. Talán végre kezdek jó fotóssá válni, akinek ez a szenvedélye és nem csak kényszerből csinálja, bár ez eddig se volt elmondható rólam. Jobbra nézek, és megpillantok egy srácot, aki épp engem választott modellévé egy kép erejéig. Elmosolyodom, látva a fiú mosolyát, majd felállok, felveszem a táskám és a poharam magam mellől és elindulok fotós társam irányába.
-Szia. Megnézhetem a képet? -mosolyodom el, továbbra is a fiúra nézve. Nem tudom mit fog szólni hozzá, de kíváncsi vagyok rá. Sosem merészkedek a fényképezőgép ezen oldalára, mögötte valahogy jobban érzem magam, olyan biztonságosan.
-Amúgy Giselle vagyok. -mutatkozom be, bár fogalmam sincs, mennyire érdekli, lehet épp feltartom, de kíváncsi vagyok rá. Vajon tanulja is a fotózást vagy csak hobbi? És ha igen, itt? Még soha nem láttam, pedig azért nem olyan hatalmas ez a suli, de tartogathat még jó sok meglepetést.
Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed   Csüt. Júl. 18 2013, 23:16


Hoppá! A visszamosolygás jó jel, de az, hogy közeledik... nos, az is jó jel. Hiszen csinos és van körülötte valami különös aura is, mely megmozdít bennem valami rezgő inspirációfaktort. Alighanem a hasonlót ismerem fel, hiszen azok, akikben van valami közös, vonzzák egymást, ízt hiszem, ez történt most is, bár még nem tudom, természetesen, hogy mi ez a hasonlóság.
- Üdv - állok fel guggolásból, amint odaér mellém. És még meg is szólít! - Nem éppen erre a reakcióra számítottam - vigyorodom el. - A legtöbben meg akarnak ütni. Persze - felelem aztán. Leakasztom a nyakamból a pántot, és nyomkodni kezdem a gépet, átállítva lejátszásra felvételről. Aztán mellé lépek, úgy, hogy eltakarjam a napot a kezemben levő gépről... amit nem, nem adok ki a kezemből. A legtöbb átlagember nem tudja, egyszerűen fogalma sincs és fel se fogná, milyen értéke van ennek a gépnek a kezemben. Nemcsak anyagi, bár abban is képvisel egy jelentős összeget... Szerencsére van miből költenem felszerelésre, bár ezt csak egy szakmabeli észleli. Gondosan rendben tartott holmi, amelyhez érzelmileg is kötődöm valamilyen szinten. Az ember mindig kötődik a legkedvesebb munkaeszközeihez.
Szóval felé mutatom a képet, képeket, melyeken szerepel. Tucatnyi van összesen, de nem mind készült jó szögből és a fény csak ezen az utolsón elégít ki.
- Edward - mutatkozom be neki én is. - Remek modell vagy. Természetes és üdítő látvány, ritkán látni ilyet. Idevalósi vagy? Olyan, mintha itt születtél volna konkrétan a szökőkútban.
Vissza az elejére Go down
Giselle Veriott
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 24
Foglalkozás : The Photographer
Hozzászólások száma : 360

TémanyitásTárgy: Re: I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed   Csüt. Júl. 25 2013, 10:23

Sosem sikerült még rólam normális képeket készíteni. Igaz, már jó ideje nem is próbálkoztam vele, de még régebben hittem abban, hogy én is jó lennék modellnek, hiszen vékony vagyok. De egy probléma akadt, abszolút antifotogén vagyok. Nem tehetek róla, inkább elfoglaltam a fényképezőgép háta mögötti helyet és onnan igyekszem a legjobbat kihozni másokból. Éppen ezen okokból kifolyólag, mikor meglátom, hogy egy ismeretlen engem fotóz, feltámad bennem a kíváncsiság, vajon mennyire lettek szörnyűek a képek. Na persze nem a fotós tehetségét akarom kétségbe vonni, de a fejek amiket vágni szoktam egyes képeken... hát nos nincs is rá jó szó. Elmosolyodom a fiú reakcióján, miközben feláll, hogy megmutassa a képeket.
-Hát, ha gondolod, akkor megcsaphatlak, csak, hogy ne törjem meg a rutint. -kacsintok a fiúra, bár tudhatja, nem gondolom komolyan. Közben el is kezdi keresni a képeket, majd felém fordítva a kamera kijelzőjét, mutatja meg az elkészült alkotásokat. Meg kell hagyni, nagyon jól fotóz és egyik másikon még az arcom is egész normális magamhoz képest.
-Atyaég, ezek nagyon jók. És az utolsón a fények... -adok hangot tetszésemnek, majd a fiút hallva ismét mosoly szökik az arcomra.
-Na, ilyet se hallottam még. -mosolygom továbbra is annak hallatán, hogy remek modell vagyok.
-Nem, csak itt tanulok a Francesen. Ugyan, szerintem azért ennyire nem öreg a szökőkút. -egyszerűen nem tudok nem mosolyogni. Valahogy ma alapból is jó napom volt, de ez a fényképezősdi csak még inkább feldobta.
-És te itt laksz? Tanulsz valahol fotózást, vagy csak simán vagy ilyen profi? -érdeklődök. Nem tudom magamban tartani a kérdésemet, kíváncsi vagyok rá, kiféle-miféle a fiú.
Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed   Csüt. Aug. 01 2013, 01:32

Felnevetek.
- Neee, inkább kihagynám, de nagyon kedves tőled.
Vicces lány és talpraesett. Nagyon jó és kényelmes a közelében lenni. Ugyan tűz a nap, mégis üdének tűnik. Kellő kritikussággal tallózza a képeimet.
- Tetszenek? - kérdem szerény/álszerény hálával, mély hangon és halkan. Elvégre, nem sokan szeretik a nagyképű fotósokat, akik saját tehetségüknek teljes tudatában dicsekszenek a felvételeikkel.
- Nem? Fotóztak már egyáltalán? - kérdezek rá hunyorogva, kicsit előre hajolva. Komoly képet vágok és megint elmosolyodom, lepillantok újra és végigpörgetem a képeket.
- Az utolsót megtartom - határozok, aztán hátrébb lépek tőle.
Az a kevés szél, ami van, belekap a hajába, és én ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy lefényképezzem újra. Teljesen természetes és magától értetődő módon teszem ezt meg, hátrébb lépve tőle. A helyzet az, hogy bármi, amit mond, nem lehet annyira érdekes, mint ahogy kinéz, miközben mondja.
- Öreg?! - hökkenek meg és jobban megnézem magamnak. - Ugyan, ne viccelj már... - vigyorodom el, és még kétszer kattintok. - Én is... én is itt tanulok - eresztem le végül a gépet. - Milyen szakra jársz? - érdeklődöm. - Ja, helybéli vagyok, hollywoodi bennszülött - mesélem, és a mosolyát figyelem. Milyen természetes és mégis van benne valami ravaszság.
A barna lányok mindig olyan izgalmasak.
- Bár azt mondhatnám, hogy istenadta tehetség vagyok - nevetek. Laza és kedves, engem is azzá tesz. - De nem. Tanulom. Az Egyetemen, meg más fotósoktól. Na és mit csináltál itt egyedül? Vársz valakire? - kérdezem, körbepillantva, mintha máris megérkezhetne a fiúja.
Vissza az elejére Go down
Mesélő
avatarMesélő
Hozzászólások száma : 122

TémanyitásTárgy: Re: I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed   Pént. Okt. 04 2013, 11:25

A játék inaktivitás miatt
FAGYASZTVA!

( Ha folytatni szeretnétek, PM-ben jelezhetitek!)
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed   

Vissza az elejére Go down
 

I won't see you as you are now ever again - Giselle & Ed

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Giselle és David ~ mindig összefutunk
» Hök - Giselle&Zin

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: This is Hollywood! :: Archívum-