Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Fotós kerestetik-Nina&Nick

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Nicholas Hill
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : újságíró
Hozzászólások száma : 509

TémanyitásTárgy: Fotós kerestetik-Nina&Nick   Szer. Aug. 27 2014, 17:22

Annyira szeretem ezt az egyetemet, meg Los Angeles angyalbarát légkörét, hogy New York helyett még pár évet lehúzok itt. Nem, ennek semmi köze Halehez, ááh, dehogyis, nem lenne jellemző.
Minden esetre, amikor beadtam a jelentkezés a mesterképzésre eszembe se jutott, hogy rögvest felajánlják, hogy legyek az Egyetemi Hírmondó főszerkesztője. Jó, nyilván nem egy Times, de azért jólesett, hogy gondoltak rám. Bár a felajánlás nem teljesen helytálló kifejezés, mert konkrétan kijelentették, hogy Mr. Hill szeptembertől ön vezeti az újságot. Ami  azért valahol egészen királyságos dolog. Én leszek a főnök, rettegj Frances. Tény, hogy nem HÖK elnökség, de nekem bőven tökéletes, pláne, hogy kapunk egy külön termet, vadonatúj betöretlen asztallal…hmm…már megint hova el nem kalandozok, pedig még csak dél sincs.
Egy-két régi ember megmaradt a szerkesztőségben, velük már összesöröztem , de a többség, köztük a fotós is dobbantott a campusról. Első gondolatom kapásból Giselle volt a megüresedett posztra, de ő megvető tekintettel, lesújtó pillantások kereszttüzében közölte, hogy nincs az az Isten, se az a pénz, amiért nekem dolgozzon. Nem is értem…Megkönnyítette volna a dolgomat ha elvállalja, akkor most nem kéne futkosnom fényképész után. Elvileg ma jön egy csaj, valami elsőéves gólya…friss hú..tanerő. Friss tanerő. Igen.
Kissé álmosan vonszolom be magam abba az irodának kikiáltott zugba, ahol öt-hat szék van körbe rakva, valamivel hátrébb meg egy kimondottan elegáns mahagóni asztal. Mióta van az iskolának ilyenre pénze? Nah mindegy. Felülök a tömörfa felületre, magam mellé rakom a kávémat és az almást kezdem el nyomkodni.  Napok óta azután a gyökér után kutatok, aki kis híján kicsinálta Halet…előbb utóbb megfogom találni és akkor saját kezemmel nyúzom meg…Milyen békés terveim vannak már így korán reggel, szép lesz ez a nap is….de hol van már azaz újonc?
Vissza az elejére Go down
Nina Burke
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 325

TémanyitásTárgy: Re: Fotós kerestetik-Nina&Nick   Szer. Aug. 27 2014, 21:32

Már a gimiben is én voltam az iskolaújság fotósa, és imádtam, nem csoda hát, hogy mikor láttam, hogy az egyetemen fotográfust keresnek a laphoz, szinte gondolkodás nélkül beadtam a jelentkezésemet. Eljött a napja, hogy találkozzak a főszerkesztővel egy amolyan állásinterjúra, és hiába vagyok magabiztos, és szemlélem pozitívan a dolgokat, azért izgulok egy kicsit. Öltözetemnek a mai napon egy nyári ruhát választok, ami a derekamig barackszínű, onnantól lefelé a szoknyarésze pedig virágmintás, és kicsivel a térdem fölé ér. Lábamon most egy szintén barackszínű magassarkú virít, vállamon pedig az öltözetemhez illő táska, benne többek között a fényképezőmmel és egy mappával, ami tartalmazza néhány eddigi munkámat, és a gimis évkönyv néhány fotóját amit én készítettem természetesen az iskolai eseményeken. Időben elindultam otthonról, hiszen nem szeretnék késni, de feltartanak út közben, egy idős néni kért meg, hogy a boltból segítsek neki hazacipelni a nehéz szatyrát, itt lakik a közelben. Hát az a közel három utcányira volt az ellenkező irányban, mint amerre mennem kellett volna, de egyszerűen nem tudtam nemet mondani, hisz 80 is elmúlhatott már a néni, és bottal járt. Na de amint végeztem már sietek is a szerkesztőség felé, ami magassarkú cipőben kicsit nehézkes, de nem érdekel ez most. Amint odaérek, megkeresem az irodát, majd mielőtt belépek, veszek néhány mély levegőt, hogy légzésemet visszaállítsam a normális kerékvágásba. Ránézek a bal csuklómon levő órára, és megkönnyebbülten nyugtázom magamban, hogy megbeszélt időre pont ide értem, maximum egy percet ha késhettem, de annyit se, így egy koppantás után be is lépek a helyiségbe, ahol egyből kiszúrom a srácot, aki az asztalon ücsörög.
- Hali! Nina Burke vagyok és az újsághoz jelentkeznék fotósnak. – mutatkozok be egy barátságos mosollyal az arcomon. Közelebb sétálok a másikhoz, aki csak pár évvel lehet nálam idősebb, majd néhány lépés távolságban megállok tőle.
Vissza az elejére Go down
Nicholas Hill
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : újságíró
Hozzászólások száma : 509

TémanyitásTárgy: Re: Fotós kerestetik-Nina&Nick   Pént. Aug. 29 2014, 15:52

Unottan nyomkodom a mobilom, közben elnyomok egy tompa ásítást. Korán jöttem be, ez a baj, pedig ha nem sietek ennyire őrült módjára, akkor tovább heverészhettem volna Hale mellett…vagy esetleg csinálhattunk volna pár élénkítő dolgot, és nem feltétlenül a kávéfőzésre gondolok. Csodálatos, már most itt járok fejben, jó lesz ez…valakinek biztos.
A koppanásra felkapom a fejem, visszaránt egy kicsit a valóság szikkadt talajára. Nem zavartatom magam nagyon attól még, hogy bejött továbbra is az asztalon trónolok, szokja meg, én mindig itt fogok ülni.

- Szia Nina! – köszönök vissza kapásból, gyakorolva a nevét, bár holnapra úgyis elfelejtem. Ilyen téren a memóriám csapnivaló.
Gyorsan, alig észrevehetően végigmérem. Az hajítsa felém a legelső kavicsot, aki nem ezt tenné a helyemben. Rögvest meg is állapítom, hogy az egyetem újabban keményen szűr és csak a jó csajokat engedi a falai közé, amit én, egyszerű halandó csak támogatni tudok. A kérdés csak az, hogy ő is annyira bevállalós-e,mint annak idején…gondolj a munkára Nick.

- Nicholas Hill! – bár ezt úgyis tudja, de azért az, ugye az illem meg a belénk nevelt formaiságok...
Komótosan lekászálódok a mahagóniról egy gyors kézfogásra, csak, hogy mégis valamennyire hivatalosnak tűnjön a dolog.  Visszasietek a kávémhoz, bele is kortyolok, a koffein jólesően kezd felpörgetni.

- Mutatsz nekem képeket? na mondjuk azokból nem sok mindent tudok leszűrni, lévén nekem két féle fotó van. Szép és nem szép. Azt azonban remélem, hogy az övéi az első kategóriát fogják erősíteni. Aztán utána jönnek majd az érdekesebb dolgok. Meg kell tudnom mennyire...lelkes?
Vissza az elejére Go down
Nina Burke
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 325

TémanyitásTárgy: Re: Fotós kerestetik-Nina&Nick   Pént. Aug. 29 2014, 22:50

Kicsit feltartanak a szerkesztőség felé tartva, de azért csak sikerül időben megérkeznem az irodába, hogy találkozzak a főszerkesztővel. Hamarosan már ott áll, illetve ül velem szemben. Elég laza, ahogy ott ücsörög az asztal tetején, de ez csak jó, mert ha enyém lesz az állás, akkor talán nem kell egy vaskalapos főnökkel együtt dolgoznom. Na de ne szaladjunk előre, még kétszer se biztos, hogy megkapom a melót. Kezdjük az elején, bemutatkozás pipa, bár én tudtam a nevét, de tény, hogy az illem ezt diktálta. Türelmesen megvárom, míg iszik a kávéjából, addig én egyik lábamról áthelyezem a másikra a testsúlyomat, és a fülem mögé tűrök egy kósza hajtincset, hogy ne lógjon a szemembe. Ezután rátérünk a dologra, ami miatt jöttem, vagyis képeket szeretne látni eddigi munkásságomból.
- Természetesen. – felelem mosollyal az arcomon, és a mellettem levő asztalra leteszem a táskámat, hogy elővegyem amit magammal hoztam. Átnyújtok neki először egy kék mappát.
- Ebben van néhány fénykép, amit az idő alatt készítettem, miközben a gimi iskolaújságának fotósa voltam. Van kép iskolabálokról, sportrendezvényekről, valamint néhány pillanatkép az iskola életéből. – mondom, majd hagyok időt, hogy belelessen, majd átnyújtok neki egy piros mappát.
- Ebben pedig a szabadidőmben készült fényképek vannak, van néhány beállított fotó, és pillanatkép is. – kicsit idegesen fürkészem a másik arcát, hogy vajon mit gondol az alkotásaimról. Természetesen csak olyan fotókat hoztam el, amelyikek szerintem a legjobban sikerültek, hisz jó benyomást akarok tenni, remélem ez sikerül is.
- Öhm a képeken túl szeretnél még tudni valamit az eddigi fotós tapasztalataimról, vagy hasonlók? – kérdezem, és igyekszem magabiztosnak látszani, de nem voltam még ilyen állásinterjún, a gimiben szimplán felajánlották a munkát, én pedig elvállaltam, ott nem volt semmiféle előzetes megbeszélés vagy hasonlók.
Vissza az elejére Go down
Nicholas Hill
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : újságíró
Hozzászólások száma : 509

TémanyitásTárgy: Re: Fotós kerestetik-Nina&Nick   Szer. Szept. 03 2014, 18:01

Az minden képen pozitívum, hogy nem fapofával és merő undorral lépett be. Nem szeretem az olyan embereket, akikre,amint a ránézek az életkedvem is tova illan. Itt ilyenek nem lesznek, ezt már most garantálom. De ő egyáltalán nem ilyen, mellé meglehetősen csinos is, friss, fiatal, gólya, mi más is kellhet még? Ja, igen. Tehetség.  
Hümmügve lapozgatom a képeket, igyekszem nagyon hozzáértő fejet vágni, még ha abszolúte laikus is vagyok. Giselle mondogatta, hogy nézem a kontrasztot, a fény-árnyékot, a beállítást, a színhatásokat, figyeljek arra, hogy mozgalmas képei legyenek. Hát, ezen végül is futnak, ez akkor elég mozgalmas, nem?

- Szóval már van tapasztalatod. Helyes! – biccentek is hozzá. A gimiben is hasonló volt a dolga a hallottak alapján. Nem lesz itt semmi gond.
- Jók ezek! – egyre lelkesebben pörgetem a lapokat, minél többet látok, annál jobban tetszik.
- Igen, határozottan jók! – a szabadidősek még jobban érdekelnek, hiszen ezek mesélnek inkább róla. Mi érdekli? Mit lát előhívásra érdemesnek? Melyik pillanatokat ragadja meg leginkább? A vidám arcok vagy az összetört emberek?
- Hány évig kattintgattál a giminek képeket? – ez azért fontos. Mert lehet ott volt végig, de kirúghatták fél hónap leforgása után. Ezt jó lenne tudni.
- És szabadidővel hogy vagy? Első év, sok új arc, és az egy teljesen más életérzés, biztos, hogy belefér ez neked? – nem elriasztani akarom, de annak nem örülnék ha pár nap után kitalálná, hogy köszöni, de neki ennyi volt. Akkor kereshetnék más valakit, bár ha mindig ilyen több pontos csajok jelentkeznek, akkor lehet hetente kéne állásinterjúkat csinálnom…

Vissza az elejére Go down
Nina Burke
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 325

TémanyitásTárgy: Re: Fotós kerestetik-Nina&Nick   Szer. Szept. 03 2014, 23:40

Igyekszem jó benyomást kelteni, szóval mosollyal lépek be, és nem is nagyon hervad le az arcomról, bár ez alapjáraton is így szokott lenni velem. Most azonban a fellépő kis idegességemet is leplezem vele, remélhetőleg sikerrel. Megmutogatom a főszerkesztőnek a képeket, és figyelem reakcióit, mik talán jók, hiszen átnézi az összest, nem dobja vissza már az elején, hogy bénák, és semmi esélyem, hogy én legyek az újság fotográfusa. Kiszalad belőlem egy megkönnyebbült sóhaj, mikor hallom a képeimre vonatkozó dicséreteket.
- Köszönöm. – mondom mosolyogva, majd jöhetnek a szabadidős képek. Van ott biciklivel, deszkával trükköző fiúkról kép, az öcsémről, ahogy épp a játszótéren játszik a kis barátaival, és még néhány hasonló. A beállított képeknél a háttér szinte minden esetben a természet, az erdő, mező, vagy egy park, és igyekszem a fotóimmal is a pozitivitást sugározni, igyekszem átadni a személyiségemet a fényképnek. Nem szeretem annyira a komor hangulatú képeket, de kétségtelen, hogy annak is megvan a maga varázsa, de abban a témában nem mozgok annyira otthonosan, bár tapasztalatom abból is van.
- 5 évig. Szóval végig, amíg odajártam. – válaszolok a gimis pályafutásomat illető kérdésre, és remélem elégedett lesz a válasszal.
- Igen, úgy gondolom bele fog férni. A fotózás már gyerekkorom óta az életem része, így ha másra nem is, erre biztosan fogok tudni időt szakítani. Eddig is össze tudtam egyeztetni a fényképezést más dolgokkal, könnyen alkalmazkodó vagyok, így úgy vélem, nem lesz probléma. – felelem határozottan, és tényleg magabiztos vagyok ezt illetően. Persze megértem az aggodalmát, hogy esetleg hamar itt hagynám a munkát, de én nem ilyen vagyok, de ezt a másik még ugye nem tudhatja. Ugyanúgy eljárok majd bulizni és szórakozni, ám megvan a fontossági sorrend.
- Ha megkérdezhetem, sokan jelentkeztek az állásra? – kérdezem, és bár nem tudom, válaszol-e, hiszen lehet, hogy ehhez semmi közöm, de jó lenne tudni, mennyi „ellenfelem” van. Bár lehet, hogy mégse volt jó ötlet,  hiszen ha sok, akkor az nem jó, mert akkor kevesebb az esélyem. Viszont ha kevés, akkor meg nagyobb az esély ugyan, de a koppanás is nagyobb, ha mást vesznek fel. Mindegy, most már megkérdeztem, nincs visszaút.
Vissza az elejére Go down
Nicholas Hill
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : újságíró
Hozzászólások száma : 509

TémanyitásTárgy: Re: Fotós kerestetik-Nina&Nick   Hétf. Szept. 29 2014, 19:19

Érdeklődve lapozgatom a képeket, egészen biztatóak így elsőre. Tetszik, hogy van bennük élet és nem egysíkúak. Mert persze lehet szép egy eszményein lencsevégre kapott gyümölcsös kosár, de engem a pörgés vonz és úgy látom őt is. Ez pedig mindenképpen óriási előny, ha az újságnál fog munkálkodni.
- Ezek szerint nem kell attól félnem, hogy a második héten beleunsz a dologba. - mondom ki, mintegy hangosan gondolkodva. Ezzel szerez magának még egy jó pontot, kezd egyre szimpatikusabb lenni. 5 év az nem kis idő, addig volt lehetősége elsajátítani pár rutinfogást, és ügyes praktikát, amik itt is hasznára lehetnek és így egyúttal én is profitálok belőle. Elvégre hiába írok én ütős cikket, ha nincs hozzá semmilyen képi formátum mellékelve az emberek fele átsiklik felette, gondolván, hogy az úgyis csak száraz és szenvedős rizsa.
- Nos, ezt örömmel hallom, és azt hiszem neki ennyi elég is. Isten hozott nálunk! - szétárt karral mutatok körbe a teremben, ahol éppen vagyunk. Jobbat nem is akarok találni, részben mert ő minden kritériumomnak megfelel, bár még nem ígértettem meg vele, hogy néha napján hoz nekem kávét, másrészt pedig mérhetetlenül unom a keresgélést.
- Előtted volt két csaj...nem akard tudni...- fáradtan forgatom a szemeimet és kortyolok is egyet a kávéból, mintegy elfojtva a feltörekvő, borzongató emlékeket.
- Az egyiknek még fényképezőgépe se volt. Nem is értettem  mit akar igazán. Hablatyolta, hogy de ő a mobillal is remekül eltudja kapni a pillanatot, nem kell őt félteni...- nem is féltettem, de alkalmazni se alkalmaztam. Azért annyira nem adom alá a lécet.
Fejemmel egy szék felé bökök, hogy üljön le nyugodtan, ne ácsorogjon feleslegesen.

- De mesélj, honnan jöttél? Családi örökség a fotozás? - ha már úgyis sok időt fogunk együtt tölteni, legalább ismerjem valamennyire. Elmondd magáról annyit, amennyit gondol faggatni nagyon nem fogom, mert éljen a diszkréció és pusztán üzleti alapú munkakapcsolat...hát persze.

_________________
Józan esze mindenkinek lehet a világon, feltéve, ha nincs fantáziája.
Oscar Wilde
Vissza az elejére Go down
Nina Burke
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 325

TémanyitásTárgy: Re: Fotós kerestetik-Nina&Nick   Szomb. Okt. 11 2014, 18:52

Pozitív visszajelzést kapok a fényképeimről, ami megkönnyebbüléssel tölt el, szeretem, ha elismerik a munkámat, de azért még kis szorongás van bennem, elvégre az állás még nem az enyém.
- Nem, ettől egészen biztosan nem kell félned. – rázom meg a fejem határozottan és mosolyogva. Hogy én megunni a fotózást? Ugyan kérlek, ez a dolog elég elképzelhetetlen az én esetemben, szóval megnyugodhat. Következő szavait először fel se fogom, de pár másodperc után eddig visszafogott mosolyom széles vigyorgásba csap át, és vissza kell fognom magam, hogy ne kezdjek el ugrándozni örömömben, mint valami idióta, nem akarok én ilyen benyomást kelteni a másikban, a végén még azt hiszi, hogy valami kettyóst vett fel, akinek nincs egészen ki a négy kereke. Nagyon tudok örülni a dolgoknak, de a nagyobb örömködést meghagyom későbbre.
- Juj, köszönöm szépen! Nem okozok majd csalódást! – ígérem meg, és igyekszem profinak mutatkozni, és higgadtnak lenni, de ez nem tudom mennyire sikerül, én már csak ilyen vagyok. Rákérdezek, hány jelentkező volt, és mikor hallom a mobilos sztorit, nem tehetek róla, de felnevetek.
- Persze, mobillal… szerintem még ha megkérdeznénk a 3 éves öcsémet, ő is meg tudná mondani, hogy fényképezővel lehet csak igazán jó képeket csinálni, egy mobil ehhez nem tud eleget. Persze alkalmas képek, sőt, jó képek készítésére, de csak amatőr szinten. – fejtem ki egy picit a véleményem, bár ezt nem kérdezték, de azért én mégis elmondtam.
- Bocsi, ez kicsit sznobnak hangozhatott, de nem vagyok az, de ha fényképezésről van szó, kicsit el tudom ragadtatni magam. – teszem hozzá, még mielőtt Nick azt hinné, hogy valami beképzelt egoista vagyok, aki lenézi azokat, akik nincsenek olyan szinten a fotózásban, mint én. Mikor a szék felé bök, biccentek egyet köszönetképpen, majd helyet  foglalok, és keresztbe teszem a lábaimat, és eligazítom úgy a szoknyámat, hogy ne lehessen belátni alá, mert az elég kellemetlen helyzet lenne.
- Született Los Angeles-i vagyok, a családommal kint lakunk a külvárosban. És igen, családi örökség, anya természetfotós, apa pedig egy magazinnál fotográfus, szóval ebben a világban nőttem fel. Számomra természetes volt, hogy ezzel akarok foglalkozni. – mesélek picit, de nem akarom untatni a részletekkel, ha érdekli még valami, akkor arra rá tud kérdezni.
- Lenne pár kérdésem az iskolaújsággal kapcsolatban, ha nem bánod. – veszem magamhoz a kérdezés jogát, elvégre még csak most kezdek, szóval nem tudok róla túl sokat.
- Hányan dolgoznak az újságnál? Milyen rovatok vannak? Havi rendszerességgel jelenik meg példány? Te csak főszerkesztő vagy, vagy cikkeket is írsz? – hadarom el, aztán észbe kapok, hogy kicsit túlzásba vittem a faggatózást. – Bocsi a sok kérdésért, csak szeretek minél több információt tudni. – mondom gyorsan egy bocsánatkérő mosollyal az arcomon, és picit talán el is pirulok.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Fotós kerestetik-Nina&Nick   

Vissza az elejére Go down
 

Fotós kerestetik-Nina&Nick

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Hogy mire vagy jó... :: Szerkesztőségek, cégek :: Archívum-