Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Judith Moody
 
Sebastian McBridge
 
Joshua McBridge
 
Vincent Sparks
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Lao & Emily ~ kórház

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Lao & Emily ~ kórház   Pént. Május 08 2015, 12:37Lao & Emily

A sérülés után már tudtam, hogy nem lesz jó vége, de azért természetesen még hazamentem, aludtam rá egyet, hogy csak ma reggel kelljen tudomásul vegyem a tényeket. Bármennyire is ritkán használom nemzetközi jelzésekre a középső ujjam, azért még szükségem van rá az eredeti méretben. Nem kétszer akkorán, és nem lilán, mint ahogy most kinéz. Immár ötödik, vagy hatodik alkalommal sikerül a röplabdázás miatt kificamítsam az egyik ujjam, és a második alkalom után elhatároztam, hogy elteszem azt a fránya sínt, hogy ne kelljen mindig berohangáljak ilyenek miatt a kórházba. Nem nagy kunszt bekötözni, és ha bemegyek mindig ugyan az a forgatókönyv. Megmutatom a doktorúrnak, Ő elküld röntgenre, visszaviszem a leletet, kijelenti, hogy: "Nincs eltörve, de legyen ez rajta 5 hétig, és két hét múlva gyere átköttetni", ráteszi a szokásos, sín, géz, pólya, háló kombinációt, és kész. Ugyan ezt meg tudom csinálni itthon is, feltéve hogy bal kézzel voltam béna, mint például jelen esetben. Hogyha a jobb kezem sérül, az már kicsit bonyolultabb ügy, mert minden mozdulatom át kell konvertáljam ellentétesbe, de az esetek többségében mindig a "gyengébb" kezem lesz röpi áldozata. Nem tehetek róla, szeretem a labdajátékokat, és néhány baleset igazán nem tántoríthat el a szórakozástól.
Hogy gyorsabban odaérjek metrózom, nincs ínyemre a vezetés a belváros közepén ilyenkor, és ha a rendőzbácsi kötött kézzel elkap visszafelé, akkor újabb pont a jogosítványomra, amire igazán nincs most szükség. A recepciós nő szokásához híven ideges, nem csodálom a közellátásban rendkívül sok bolonddal kell megküzdenie, így a mogorva kérdése ellenére is kedvesen mondom el a bajom, s sorszámmal a kezemben indulok el a megszokott úton a sebészet felé.
Szerencsém van, vagy csak jó időpontban jöttem, mert ugyan nem mondom, hogy csak lézengenek az emberek, de nincs is nagy tömeg, és még üres székek is vannak. Odalépek az egyikhez, és még mielőtt helyet foglalnék lefutom az illedelmességi köröket.
-Elnézést, szabad ez a hely?- kérdezem a kinézett székem mellettin ülő férfit, nehogy véletlenül elfoglaljam valaki helyét.
másodszor is | Hollywood General Hospital | outfitVissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Pént. Május 08 2015, 13:02

Én már régi ismerős vagyok a balesetin, lassan bérelt székem-ágyam lesz itt. Régebben azért jártam itt, mert verekedtem, mostanában az állatok szoktak kisebb nagyobb kalamajkákat okozni. Most például megharapott egy majom. Na, nem nagyon, amúgy is kicsi állatka volt, és szerintem ő ijedt meg jobban. De kellett a sebre két öltés, mert szétnyílt a tenyerem kicsit, és persze tetanusz is. A doki meg elolvasta a kartonomat, és közölte, hogy ha már erre járok, akkor a múltkori tigriskarmolás miatt csinál egy vérképet, mert tudni akarja nincs-e jele valami lappangó fertőzésnek. Aztán kiküldött, hogy várjam meg az eredményt odakinn.
Szóval ücsörgök itt a széken, és halálra unom magam. Már meditáltam, már sétálgattam, ittam egy teát, aztán az üres pohárba dobáltam kis papírgalacsinokat, doboltam a lábammal, elszámoltam ezerig, és még mindig várok. Most éppen egy pókot nézek a szembefalon, ahogy tétován  mászkál ere-arra, de ezt is unom.
"Elnézést, szabad ez a hely?"
Kicsit összerezzenek a kérdésre, és felpillantok a lányra, aztán le a mellettem lévő székre.
- Hogyne, tessék! Egy pillanat!
Elveszem róla gyorsan a galacsinokkal teli poharat, és egy laza mozdulattal a szemetesbe hajítom. A peremről lepattan, és mos tele lesz a padló kis papírízékkel. Ez lelombozó. Páran eléggé szemrehányóan néznek rám, lehet, már idegesítem őket a nyüzsgésemmel. Behúzott nyakkal elvonulok galacsinokat szedni, és eltüntetem a nyomaimat, aztán visszaülök a székemre.
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Pént. Május 08 2015, 14:18


Lao & Emily

Csak remélni tudom, hogy hamar végzek, de a kórház sajnos nem erről híres. Azt hiszem ez volt az első feltűnő dolog, amit anno érzékelnem kellett, miután ide költöztünk. Míg a kertvárosban a kis helyi rendelőbe csak beszaladsz, sziával köszönsz a kedves védőnéninek, aki szinte az egész kórlapodat fejből tudja, pár perc alatt ellát és már mehetsz is haza, erre itt folyton várni kell. Mindig, mindenre. Bár lehet csak a gondtalan gyermekkor után a felnőtté válás nehézségeihez tartozik ez is. Mindegy.
Azt hiszem épp megzavartam a férfit a gondolataiban, de egyből kapcsol és eltünteti a poharat, sajnos nem a legnagyobb sikerrel. Viszont illedelmesen feláll, és össze is szedi a kis kiborult fecniket, így senkinek nem lehet egy szava sem. Csak amikor visszafelé sétál ugrik be hirtelen, hogy én már láttam őt!
-Ó,- ül ki a felismerés öröme az arcomra, majd gyorsan egy kedves mosollyá szelídítem az arckifejezésem -ön a tigriskarmolásos férfi, igaz?- függesztem rá kíváncsi tekintetem, majd gyorsan hozzáteszem -Mármint elnézést, csak a múltkor is találkoztunk már, és mindenki erről beszélt a váróban.-
Idióta tinilányként viselkedni: pipa! De már mindegy, ha a férfi ettől nem akad ki, és hajlandó válaszolni, akkor nagyon szívesen megkérdezném, hogy került tigrisek közelébe. Persze lehet, hogy az egész valami várótermi rémtörténet, de pont azért jegyeztem meg a múltkor, amikor Daniellel voltam itt, mert nagyon irigyeltem azért, hogy ilyen közelségbe kerülhetett egy gyönyörű vadállathoz. Még ha karmolás is lett a vége.
másodszor is | Hollywood General Hospital | outfit[/quote]
Vissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Pént. Május 08 2015, 16:22

Ahogy visszafordulok a szemetestől, konstatálom, hogy elég sokan nézték végig, mit is műveltem. A legtöbben elkapják rólam a pillantásukat, csak az a lány szemezik velem tovább, aki a széket elkérte. Egy fanyar mosollyal és egy vállvonással válaszolok először, amolyan "béna voltam, na, nem kell röhögni", aztán azonban valami egészen más irányt vesz az egész. Én vagyok a "tigriskarmolásos". Érzem, páran most fognak távolabb ülni tőlünk. De már nekem is sejlik a lány, csak talán akkor máshogy volt a haja.
- Emlékszem ám én is! Te voltál a mankó a törött lábú fickó mellett.
Igen, én már csak ilyen kedvesen tudok bekezdeni, főleg nőknél. Pillanatok alatt eljutunk valami élcig, amit aztán vagy értékel a hölgy és a helyén kezeli, vagy nem. Ha felhúzza magát rajta, és faképnél hagy, akkor úgyse az esetem. Ha azért emel kifogást, hogy letegeztem, azt még megértem, csak most így jött a számra.
- Igen, a tigris véletlenül belém akadt. Megesik. Még mindig jobb, mintha kosárlabdáznék, igaz? - utalok vissza az előző teljesítményemre, és visszaülök melléje a székre. - Hol hagytad a gipszest?
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Pént. Május 08 2015, 18:16


Lao & Emily

A fanyar mosoly és vállvonás hirtelen kicsit megzavar, mert egyáltalán nem azért vizslattam a férfi mozdulatait, mert kiborultak a kis fecnik. Kellett pár másodperc, mire összeraktam a képet, hogy minek is szólhatott ez, de sikerült. Ezen kívül, pedig nyert ügyem van a beszélgetést illetően, mert a férfi lenéző hangsúly helyett sokkal inkább enyhe élcel a hangjában válaszol.
-Pontosan.- vállalom be egy sokatmondó pillantással a mankó szerepét. Még mindig egyszerűbb könnyen venni az esetleg negatívnak szánt megjegyzést, mint felhúzni magam rajta. Egyébként is kérem! A lényeg, hogy Ő is emlékszik rám, szóval legalább minimális nyomot hagytam valaki emlékezetében.
-Egyértelműen jobban hangzik a tigristámadás a kosárlabda baleset helyett.- felelem mosolyogva -én is szívesebben ülnék itt mondjuk cápatámadás áldozataként, mint egy röplabda okozta ficam miatt.- emelem fel jelentőségteljesen a kezem, bemutatva a jelentéktelen sebesülést, ami miatt mégis órákat kell majd várjak. Ha mondjuk szörfözés közben egy cápa harapott volna meg, más lenne a helyzet. Akkor boldogan várnám, hogy összefoltozzanak. Vagy ha egy ló rúgott volna oldalba, szintén. És igazából bármilyen kalandos helyzet során megsérülni egész érthető dolog lenne, ami megéri a rászánt gyógyulási időt is, na de röplabdázás? Ez nem valami jó dolog.
-Ó, a gipszes ahelyett hogy otthon lábadozna, épp dolgozik.- mert mi más lenne jobb gyógyír egy törött sípcsontra? fejezem be magamban a mondatot, viszont ha már itt tartunk, akkor legkevésbé sem Daniel lábáról szeretnék csevegni.
-Bocsánat, hogy kíváncsiskodom, de hogy került tigris közelébe?- kérdezem mosollyal az arcomon, fel sem véve, hogy valószínűleg a "gipszes"-t is pejoratív jelzőnek szánta a férfi. A kisugárzását egyáltalán nem érzem elutasítónak, és amíg tigrisekről vagy más állatokról van szó, vállalom az apró csipkelődést is.
másodszor is | Hollywood General Hospital | outfitVissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Pént. Május 08 2015, 18:54

- Ugye, hogy jobb? Sokkal ... előkelőbb, izgalmasabb. - kontrázok rá, ha már erre terelődött a szó, aztán megrázom a  fejem. - Nem, a cápa egy nehéz eset. Három sorban vannak a fogai, és befelé állnak, amibe beleharap, azt nehezen engedi el, és igen csúnya hegek maradnak utána. Kár lenne ezt a látványt elcsúfítani!
Igen, Emily felettébb jól néz ki, és sokat rontana ezen egy háromsoros, rojtos szélű heg, bárhová is kerül.
- A gipszes meg jól teszi, ha dolgozik, mert a lábtörés nem halálos, nem kell, hogy elhagyja magát. Még csak nem is betegség, csak egy múló állapot.
Nekem még törve szinte semmim nem volt. Azt mondják, erős a csontozatom. Ez mondjuk nem volt hátrány az én életvitelem mellett.
- Állatokkal dolgozom, zömében filmforgatásokon. Én vagyok az, aki megpróbálja rávenni őket erre-arra.
Előkotrok egy névjegyet, mert hát sose lehet tudni, és átadom.
- A tigris meg ártatlan volt teljesen, tényleg véletlenül sértett fel. Utána persze láttam rajta, hogy úgymond vérszemet kapott, de végül meggondolta magát. Egyrészt tele volt a hasa, másrészt régóta ismerjük egymást.
Mondjuk, ha nem gondolta volna meg magát, akkor sem hiszem, hogy sikerrel tudott volna támadni, annyira nem volt rossz a helyzet. És nem kellett semmi erőszakot alkalmaznom, szépen visszament a ketrecébe, amikor tereltem. Párakra rájött a frász, mert közben a ruhámon egyre nőtt egy vörös folt, de igazából csak pár felszínes vágás maradt a jobb combomon. Rashid volt már mérges és agresszív, akkor egészen másképp festett. Erről most szó se volt.
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Szomb. Május 09 2015, 20:50


Lao & Emily

-Abszolút!- bólogatok egyetértően, mi szerint egy tigristámadás sokkal, de sokkal jobb mint egy kisstílű bénázás.
-Értem,- felelem kíváncsi mosollyal hallgatva az okfejtését -ugyan nem lesz lehetőségem a közeljövőben cápákkal úszni sajnos, de ha mégis, akkor mindenképpen vigyázok majd magamra.- húzódik mosolyra a szám, s költözik némi pajkosság a hangszínembe a bók hallatán.
Inkább nem fejtem ki, hogy mennyi heget láthatna rajtam, ha épp gondosan levetkőztetne, mert kissé furán venné ki magát, és félreértésekbe keveredni szeretnék a legkevésbé. Viszont örökre féltékeny leszek a férfiakra, akik még egy ilyen háromsoros heget is büszkén viselhetnek, míg én minél ügyesebben próbálom rejtegetni a különböző balesetek maradványait.
-Komolyan kezet foghatnátok...- jegyzem meg egy kissé talán epésen -bár ő egyenesen előnyösnek találta a mankók plusz stabilitását. fejezem be szemforgatva bátyám idézését, de inkább ne beszéljünk róla. Az állatok sokkal érdekesebbek.
Lenyűgözött a munkája. Te jó ég, ennyire azért mégsem vagyok öreg, hogy valakiben a foglalkozása fogjon meg! Mindenesetre kíváncsian hallgattam a történetét, és szinte automatikus mozdulattal vettem át a névjegyet.
-Csak hogy tudd, eszméletlenül irigyellek.- felelem széles mosollyal az arcomon, s miután a névjegyre pillantok kötelességtudóan kezet nyújtok a férfinak.
-Szóval Lao. Emily Nishan vagyok.- mutatkozom be rendesen, még apától tanult kemény kézfogással.
másodszor is | Hollywood General Hospital | outfitVissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Vas. Május 10 2015, 11:13

Szóval gipszes is munkamániás.
- Ha mankóra van szüksége ahhoz, hogy biztosan álljon a lábán, akkor nézd meg magadnak kicsit jobban azt a jóembert. Keleten azt tartják, hogy az egyensúlyérzék és a lelki egyensúly összefügg. - jegyzem meg mosolyogva. - Gipszesnek lehet, valami gondja van.
Nem tudom, kije, mije az a fickó, barát, szerető, ne adj isten férj, az is elképzelhető. De ha ő hozta be, és aztán azt is tudja, mit csinál éppen msot, akkor közei kapcsolatban lehetnek.
Arra, hogy irigyel csak egy fanyar mosollyal válaszolok. Szeretem az állatokat, de kevés a munkában a mozgás. Ezért szimpatikusabb a kaszkadőrködés. Persze, ha apám meggyógyul, akkor sem fogom teljesen magára hagyni, de akkor már belefér talán más is az időrendebe, és pár év múlva valamelyik öcsém vagy húgom aztán átveheti a helyem.
- Örvendek, Emily! Mondanám, hogy elviszlek, és megmutatok Neked pár állatot, de sajnos ezek nem az enyémek, cirkuszoktól, állatkertektől, magánemberektől eszik őket kölcsön a stúdiók egy-egy filmforgatásra, így mindig csak addig vannak a gondjaimra bízva, amíg szerepelnek. De néha a filmforgatáson kívül is van munka. Valami gyerekzsúr, esetleg felvonulás, parádé ...
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Hétf. Május 11 2015, 11:48


Lao & Emily

Figyelve hallgatom a férfi szavain, ahogy a lelki gondok és az egyensúlyérzék kapcsolatát boncolgatja.
-Lehetséges.- közlöm kurtán, de mosollyal az arcomon. Nem fogom inkább kikérni a véleményét az ügyben, hogy mennyi ronthat egy ember egyensúlyérzékén, ha 18 évesen nem csak elveszti a szüleit, de apaszerepbe is kényszerül, még csak nem is a felelőtlen szex miatt.
Természetesen csak a kézfogás pillanatában jut eszembe, hogy a feldagadt ujjacskámnak nem a legjobb barátja a szorítás, ezért kicsit felszisszenek, de igazából nem oszt, nem szoroz.
-És nem nehéz tőlük minden munka után búcsút venni?- kérdezem csodálkozó tekintettel, mert persze nem gondoltam, hogy az övé az összes egzotikus állat, de teljesen mégsem tudatosult bennem, hogy ez mivel jár. Pár hétig, hónapig csak velük foglalkozol, és utána hátra kell hagyd őket mert jön a következő? Máris kevésbé irigyeltem Lao-t.
-Ha nekem meg kéne váljak Nessy-től, nem is tudom...szörnyű lenne.- próbálom elgondolni milyen érzés is lehet otthagyni egy tigrist, vagy oroszlánt, mondjuk azért biztos nem ugyan az a kategória mint egy kutya. Bár én ilyen szempontból nem számítok jó példának, mert még azt a kis tündéri pókocskát sem voltam képes kidobni a lakásból, amikor beköltöztünk, elvégre olyan kis békés volt. Szóval igen, azt hiszem túlzottan kötődöm az állatokhoz...
-Szóval, félig meddig meg is lehet Téged rendelni, mondjuk egy hatalmas partyra?- kérdezem nevetve, bár abszolút elítélem, hogy ilyen helyeken állatokkal szórakoztassák a közönséget. Nem rajongok sem a cirkuszokért, sem az efféle parádékért, bár amíg szakembert hívnak még mindig jár egy pont Nekik.
másodszor is | Hollywood General Hospital | outfitVissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Hétf. Május 11 2015, 11:59

Mivel nekem sem ép a kezem, így én nem szorongatom senki másét, a kézfogás a részemről legfeljebb jelképes mozdulat volt erő nélkül. Emily meg majd idővel belejön ebbe, és nem hagyja figyelmen kívül, hogy egyes testrészeire időnként jobban kell ügyelni.
- Általában ideiglenes a búcsú. Egy-egy hosszabb életű példány több filmben is szerepelhet. Nem sok van belőlük a környéken, és még kevesebb alkalmas a színészi munkára, hogy úgy mondjam, így általában ugyanazokat a példányokat látjátok minden filmben.
Van olyan ragadozó, amivel már háromszor dolgoztam együtt én is, apám meg még többször. Némelyik meglátja a kamerát, és automatikusan elkezdi csinálni a betanult trükkjeit.
- Igen, lehet. De nem engem szoktak megrendelni, én csak egy szürke kisember vagyok, aki a sztárt fuvarozza. - felelem nevetve a felvetésre.
Van egy Nessy nevű valamije. Ez aranyos.
- Gondolom nem a tavi szörnyet rejtegeted otthon a fürdőkádban ... - nézek rá vigyorogva.
Persze az a Nessy lehet, hogy nem is létezik. Vagy létezik, és azért nem találják, mert Emily elrabolta?
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Vas. Május 17 2015, 20:50


Lao & Emily

Szerencsém van, mert én bármily figyelmetlen vagyok, sajnos -bár ez esetben jól jött- Lao keze is sérült, így a kézfogása csak jelképes, és megkímél a plusz fájdalomtól.
-Így már jobban hangzik.- mosolyodom el, amikor megnyugtat, hogy csak ideiglenesen kell megválnia az állatoktól.
-Ez kész szerencse- nevetem el magam, mi szerint általában ugyanazokat a példányokat látjuk a vásznon. -Ezek szerint ha hirtelen minden kívánságom teljesül, akkor is jóval kevesebb tigris és majom fog ugrándozni a nappalimban.- hányszor fejtettem már ki egy-egy film előtt ülve, hogy mennyivel szívesebben dögönyözném én azokat a tündéreket. Persze elsődlegesen nem támogatom a vadállatok megszelídítését, de sajnos akik a képernyőre kerültek, őket már nehéz lenne visszaküldeni a vadonba.
-De legalább Te gondoskodsz a sztárról.- legalábbis remélem nem az a fajta ember, aki pálcával és ostorral tesz rendet az állatok között, de nem kenyerem rosszat feltételezni bárkiről is.
-Ó dehogy...- Nevetem el magam, a Loch Nessi szörny említésére. -Nessy igazából Vanessa, a kiskutyám.- Nem először asszociál a szörnyetegre, aki először hallja a nevét, de nekem ez anno nem esett le. Még mindig jobb, mintha meglátva feltételezik róla ezt. -Egyáltalán nem szörnyeteg, és messziről kerüli a fürdőkádat.- mosolyodom el felidézve azt a "koncertet", amikor meg mertem fürdetni. Annál csak a szomszédok voltak hangosabbak...
másodszor is | Hollywood General Hospital | outfitVissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Hétf. Május 18 2015, 09:54

Ezt a kívánság dolgot nem értem, főleg a nappalijával egybevetve, de nem is akarom fejtegetni a témát.
- Igen, én vagyok a mumus, aki nem mindenféléket megtilt a közönségnek. Megpróbálom úgy intézni a dolgot, hogy az állat is, meg a vendégek is épségben megússzák a nagy találkozást.
Persze vannak olyan pácienseim, akiknek a hátán fát is lehetne vágni, akkor sem jönnének ki a béketűrésből.
Emilyvel jó beszélgetni, mert így könnyebb bírnia  várakozást. Már nagyon untam magam. Most lassan múlik a türelmetlen feszültség belőlem.
Szóval Nessy nem egy szörny, csak egy víziszonyos kiskutya.
- Értem. Nessy szerencsés, hogy van egy szerető, gondoskodó gazdija.
Sok állatnak nem ez jut. Néha én is találkozom olyan állattal, amin látszanak a korábbi bántalmazás nyomai. Igaz, ez sem mindig a gazda műve, vagy hibája, néha történnek balesetek is, vagy két állat egymásba tesz kárt, esetleg még a korábbi gazda volt kegyetlen, nem a mostani. Sosem lehet tudni elsőre, mi is a valódi helyzet.
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Vas. Május 24 2015, 20:16


Lao & Emily

Megint ott tartunk, hogy irigylem a mellettem ülőt, mert vadállatokkal dolgozhat, ami számomra csak álom. Sajnos sosem bíztam magamban annyira, hogy meg merjek kockáztatni egy ilyen pályát, mert mi van ha valamit rosszul csinálok. Na meg az "édes kis dögönyöznivaló oroszlánka" nem a legmegfelelőbb hozzáállás, és ha valamit elrontok, akkor egy életre való sebet ejtek egy ártatlan lényen.
-Ugyan, csak a kisgyerekek szemében vagy mumus, az anyukák szempontjából valódi hős, akinek hála nem lett a csemetéjükből csemege.- mosolyodom el, bár nem hiszem, hogy a "mumus" bélyeg annyira zavarná, de én azért megnyugtatom.
-Ki tudja mennyire szerencsés...- gondolkodom el kicsit Nessy helyzetén, mert már egy ideje frusztrál a kérdés, mennyire jó neki. -Az kétségtelen, hogy imádom és gondoskodom róla, de komondor létére egy lakásban lakni nem lehet a legjobb.- mondjuk minden nap kétszer viszem le levegőre, reggel futni, este csak sétálni, mindkét alkalommal több mint 1 óráig lófrálok vele, szóval csak nem olyan szomorú.
-Egy mezőn bárányokat terelgetve tuti jobban érezné magát...- bár aki ismeri Vanessát, tömör véleménye róla, hogy a világ leglustább ebe, kivéve ha galambokról van szó, ennek ellenére én már több lelkiismereti kört lefutottam, miért is kellett nekem egy óriási dög. De pontosan tudom, hogy ma sem lennék képes otthagyni a menhelyen...akkor sem voltam.
-Neked vannak az idomított állatokon kívül, saját kiskedvenceid?- kérdezem kíváncsian, mert sajnos Nessy az, akiről órákat tudok csevegni, a szőrének ápolásától kezdve a fogtisztításig, de nem akarom, hogy elragadjon a téma.

másodszor is | Hollywood General Hospital | outfitVissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Hétf. Május 25 2015, 08:29

- Egy komondor? Nessy egy komondor? - kérdezek vissza kétszer is, amikor elhangzik a fajta. - Amikor meghallottam, hogy Vanessa, meg kiskutya valahogy nem egy komondor képe jelent meg előttem. - csóválom meg a fejem. Azt nem merem hozzátenni, hogy inkább egy palotapincsi.
Közben feltűnik egy nővérke, és  kezembe nyom egy papírt.
- Minden rendben a leleteivel, hazamehet, ... - megakad, és úgy tűik nem vállalkozik arra, hogy a nevemet kimondja - ... uram.
- Köszönöm!
A nővérke távozik, és én visszafordulok Emily felé.
- Igen, van négy fiatalabb testvérem. - felelem vigyorogva. - Hidd el melléjük már felesleges még valami kisállat is. De a húgaimnak voltak macskái régebben. Most már inkább a fiúkra koncentrálnak. A kisebbik öcsém szeretne egy kutyát, de még a szobanövény tesztnél tart. Most hasalt el harmadszor, pedig strapabíró cserepest vettünk.
Hát igen, vannak még problémák a felelősségvállalással, és az odafigyeléssel. A játék fontosabb.
- Viszont szerintem a teszt egy marhaság, és ezt meg is mondtam apámnak. A növény csak kókad a sarokban. A kutya viszont rojtosra rágná a fülét, ha elhanyagolná. Apám inkább attól tart, hogy a munka nagy részét Lanying rátukmálná anyámra.
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Kedd Május 26 2015, 16:39


Lao & Emily

-Igen, Nessy egy komondor- nevetem el magam, látva Lao csodálkozását -Nagy, fehér, busafejű, zsinóros szőrű... igazi kis gombolyag. Mármint nagy gombolyag.- javítok magamon még mindig nevetve, mert igen, sajnos hajlamos vagyok Róla úgy beszélni, mint egy ölbeugró zsebkutyáról. Kétségtelen, hogy abszolút megfelelek annak a sztereotípiának, aki gyerekként kezeli a kiskedvencét, de azért igyekszem nem túlzásba vinni a dolgot. Nessy inkább a tökéletes kistestvér megtestesítője. Engedelmes, szeretgethető, jókedvű és megbízható.
Amikor a nővérke kilép az ajtóból, felcsillan szememben a remény, hogy végre megkaphatom a csinos kis sínemet, de nem ez történt. Viszont annak is örültem, hogy Lao-val közölte, minden rendben van a leleteivel és hazamehet.
-Négy fiatalabb tesó...na akkor teljesen megértelek.- mosolyodom el az első mondata után, majd a mosolyom egyre csak szélesebbre húzódik a történetek hallatán. Ezek szerint nem csak mi voltunk kicsit furcsák Daniellel, de őszintén szólva még nem találkoztam olyan emberrel, akinek normális családja lenne.
-Ebben egyetértek!- felelem a szobanövény-tesztről kifejtett véleményére -Soha életemben nem voltam képes életben tartani egy normális növényt- kivéve a kis bonsai fámat, mert azzal több gond van, mint egy állattal, így kénytelen voltam odafigyelni. -Viszont Nessy már a második saját kutyám, és eddig egész jól boldogultam mindkettővel.-

másodszor is | Hollywood General Hospital | outfit[/quote]
Vissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Kedd Jún. 02 2015, 13:02

Megkapom át a leleteimet, és ezzel az én hivatalos jelenlétem itt véget ér. Az iratokat gondosan betuszkolom egy dossziéba.
- Az őrült növényekkel sikered volt? Meséljél erről! Milyen, amikor például egy kaktusz bedilizik? - fordulok Emily felé vigyorogva. Felszabadultnak érzem magam most már tejesen, hogy nincs gond a leleteimmel. Nem lett volna jó, ha találnak valamit, és újabb kezelés, és újabb számlák jöttek volna.
Mehetnék, de visszaülök a székre. Olyan jól beszélgetünk, és Emily még nem került sorra.
- Szóval Nessy a második. Akkor ez kutyák terén nem valami hóbort, hanem már komoly szerelem. A nevéből én először valami palotapincsire gondoltam bevallom őszintén. - nézek rá kicsit bűnbánó képpel.
Nem tudom, miért degradáltam le azonnal a szerencsétlen ebet, de a komondor az határozottan meglepett. Valahogy ennél mindenképpen kisebb kutyát képzelnék el a lány mellé.
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Szomb. Jún. 06 2015, 17:26


Lao & Emily

-Nem, őrült növényekkel még nem találkoztam.- felelem nevetve, s igaza van Lao-nak, határozottan nem volt helyes a szóhasználatom. -Rendes növény alatt a "mindennap meglocsolandó" növényeket értem. A kaktuszok és más pozsgások sikeresen túlélték már nálam is.- magyarázom még mindig kacagva Lao-nak. Miután megkapja a papírjait legnagyobb meglepetésemre nem elköszön, hanem visszaül mellém. Nagyon remélem, hogy nem csak udvariasságból, mert miattam igazán mehet, biztosan van fontosabb elintéznivalója is, mintsem engem szórakoztasson. Viszont szóvá tenni, hogy nem kell megvárnia... nagyon úgy venné ki magát, mintha direkt el akarnám küldeni, pedig erről szó sincs. Szóval amíg nem tudom megfogalmazni normálisan, hogy nem kell itt rostokolnia, addig inkább maradok a beszélgetés fonalánál.
-Az biztos, néhány embert az őrületbe is kergetek ezzel- anno anyáékat, most pedig a bátyám. De mit lehet tenni, a kutyák egyszerűen.... őszinték! S ez már nagyon hiányzik mostanság a világból.
-Basszus...- mormolom magam elé, amikor Ő is Vanessa nevéből egyből egy kis padlócirkálóra asszociál. -Össze sem tudom számolni, hányan mondták már ezt, szóval igazán ne sajnáld!- vigyorodom el szélesen, mert nem tudok mit csinálni...sokadjára is bebizonyosodott, hogy tényleg a világnak van igaza, nem nekem. -Ezek szerint tényleg csak számomra hangzik a Vanessa erős, előkelő, ám mégis különleges női névnek. Na mindegy...- vonom meg a vállam beletörődve, mert Nessy már Nessy marad, és akkor is tökéletesen illik rá. Szerintem.

másodszor is | Hollywood General Hospital | outfitVissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Szer. Jún. 17 2015, 11:00

- Ó, így már értem! A mindennapi locsolás ... az egyik húgomnak volt egyszer egy szobafenyője. Arra anyám mindig azt mondta, hogy szegény sivatagi kiképzést kap, és hamarosan szaharai fenyő néven új fajként kell majd rá tekinteni. Nem is nőtt túl sokat, de élt. Aztán anyám megelégelte, átvitte a saját szobájukba, és ő kezdte öntözni. Három év múlva kinőtte a lakást, és el kellett ajándékoznunk. Előtte nyolc évig éldegélt a húgomnál.
Ez is egy tanulságos történet. A fenyő biztos jobban érzi magát így, megöntözve, megnőve. De anyámnak meg a húgomnak utána egy ideig hiányzott.
A kutyák és nevek kérdésében ezek szerint nem csak én vagyok ezen az állásponton. Szegény Emily, ezt már pár más embertől is megkapta? Ez tényleg bosszantó lehet.
- A Vanessa előkelő név, az kétségtelen.  - válaszolom diplomatikusan. De hát egy palotapincsi is palotai kutya, ahogy a neve is mutatja, szóval az előkelővel semmi baj. Az "erősség" meg ízlés kérdése.
Viszont van még valami, ami még foglalkoztat.
- Emily, rólam már sok szó esett, és Vanessáról is, sőt, a gipszesről is, de azt még nem tudom, hogy Te mivel is foglalkozol.
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Pént. Jún. 19 2015, 22:08


Lao & Emily

-Tudod mit mondanak a szobafenyőkről?- kérdezem nevetve hallgatva a történetét -Amíg szépen nő, addig boldog a házasság. Legalábbis engem nagymamám ezzel ámított.- válaszolom meg még előtte a kérdésem, és mosolyom csak akkor lankad, amikor Vanessa kerül terítékre. Mármint nem a kutya..hanem a neve. Bár őszintén nem lep meg, és a válasza is csak a közvéleményt igazolja. Előkelő...tényleg értelmezhető egy palotapincsire is. De mindegy, csak egy "ez van" vállvonogatásal nyugtázom a témát, hisz tényleg nincs mit tenni.
Ellenben a következő kérdése kissé megijeszt. Gyűlölök magamról beszélni, nem véletlenül zengek ódákat a kutyámról, a bátyámról, vagy akár az időjárásról. De válaszolni illik, én pedig hadd legyek jólnevelt.
-Még tanulok.- felelem szűkszavúan, de igazán kevésnek érzem a választ -Nemzetközi- és környezeti kommunikációt. Mindenképp környezetvédelem felé szeretnék tendálni, de ez még a jövő zenéje- még bőven van jónéhány évem ezt eldönteni, és amíg megengedhetem magamnak, hogy ne dolgozzak, addig igyekszem minden alkalmat megragadni a tanulásra.
-Ezen kívül a bátyámat kísérgetem, ha külföldre megy fényképezni és a közeli állatmenhelyen segítek...bár ez a kutyamániámból adódik, azt hiszem. teszem hozzá még plusz információként, hisz én tényleg egy csomó dolgot tudok róla, és nem lenne fair csak féligazságokkal szolgálni a kérdésére.

másodszor is | Hollywood General Hospital | outfit[/quote]
Vissza az elejére Go down
Lao Hsien-yung
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : családi vállakozásban mindenes
Hozzászólások száma : 42

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Kedd Jún. 23 2015, 08:03

- Nem, ezt nem tudtam! - még a szemem is elkerekedik, hogy milyen speciális állapotjelző tulajdonságot tulajdonítanak errefelé egy növénynek. Persze babonák vannak nálunk is szép számmal, de mindig érdekes újakat hallani. - Hát, akkor jó, hogy elajándékoztuk, mert már kiverte a volna a plafont, ha otthon marad. - felelem vigyorogva.
Apa és anya jól megvannak. Erős szövetség az övék, amit tovább erősít az, hogy egyben sikeresek is. Azt nem tudom, hogy lángol-e köztük a szerelem, ilyesmi otthon nem szokott beszéd tárgya lenni, de tudom, hogy aggódnak egymásért, és próbálják a másiknak megkönnyíteni a mindennapokat. ÉS ha egymásra néznek, vagy ránk, akkor ott a szemükben a boldogság.
Emily olyan sok dolgot sorol fel a kérdésemre, hogy csak pislogok.
- Hát, biztos nem unatkozol. - állapítom meg nem kevés elismeréssel a hangomban. - Másoknak bőven elég a tanulás is, azzal sem birkóznak meg, te meg ... le a kalappal! De ez akkor egy jó felállás lesz: a bátyád fotóz, Te meg írsz róla, igaz?
A családi vállalkozások mindig nagyon reményteljesek. Amíg a család egységes, addig a vállalkozás is jól megy. Ez így van nálunk is. Ha egyik, vagy másik megrogy, akkor viszont gondok lehetnek mindkét oldalon. De Emily fiatal, erős, okos, ha a bátyja is az, akkor nem lesz gond, sikeresek lesznek.
Vissza az elejére Go down
Emily K. Nishan
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 23
Foglalkozás : tanuló
Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   Vas. Jún. 28 2015, 22:16


Lao & Emily

-Akkor szerencsésnek mondhatod magad!- nevetek Vele, mert ezek szerint nagyon jó házasságban élnek a szülei. Sokszor gondolkodtam azon, hogy vajon az enyémek hogy lennének, mert sosem tekintettem rájuk úgy, mint egy párra. Túl kicsi voltam, még csak fogalmam sem volt arról, hogy működik egy kapcsolat, és így utólag nehéz lenne ezt megítélni. Habár továbbra is hiszek a szerencsében, a Sorsban, Istenben, ki tudja miben, de Valakiben biztosan... még sokkal, de sokkal többet kell tanuljak ahhoz, hogy pontosan kialakítsam a világképem, de majd egyszer.
-Unatkozni semmi esetre sem unatkozom!- értek egyet Lao szavaival -De azért nagyon megterhelőnek sem mondanám az egészet.- teszem hozzá, mert a suliban is csak bizonyos órák azok, amik leszívnak az energiáimból. Minden más csak hozzátesz.
-Nem...- nevetek fel akaratlanul is fejcsóválva a férfi tippjén, mi szerint én írok arról amit bátyám fotóz -Sajnos rendkívül tehetségtelen vagyok minden kreativitást igénylő dologban, szóval én csak várost nézek, beszélgetek a helyiekkel, magamba szívom a kultúrát... szóval, igazából csak nyaralok.- vallom be őszintén, mert tényleg így van. Én vagyok minduntalan a kis potyautas, aki mindössze tolmácsként funkcionál alkalmanként. Viszont egyszerűen imádom az idegen helyeket felfedezni, és ha már van lehetőségem...ki az a hülye, aki ezt nem használná ki?!
Viszont ebben a pillanatban lép ki a kissé morcos nővérke, és ejti ki monoton hangsúllyal nevemet a semmibe, idegesen keresgélve a hozzá tartozó személyt, így gyorsan felpattanok a helyemről, és jelzem, hogy azonnal.
-Viszont azt hiszem, most kapok egy csinos kis kötést.- tekintek Lao-ra, miközben szedegetem a cuccomat -Szóval bocsánat, de mennem kell. Vigyázz magadra...vagy legalábbis ne sérülj meg ennél jobban.- teszem hozzá mosolyogva, és "szia"-t intek kezemmel, már a rendelő felé baktatva.
Nem hiszem, hogy mire kijövök még itt lesz, de majd meglátjuk. Mindenesetre remélem a doki gyors lesz, mert én már mennék a röntgenre, hisz így soha nem jutok haza...

másodszor is | Hollywood General Hospital | outfitVissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Lao & Emily ~ kórház   

Vissza az elejére Go down
 

Lao & Emily ~ kórház

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: This is Hollywood! :: Archívum-