Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Eric A. Blake
 
Reeven Callagher
 
Claire P. Collins
 
Edgar S. Winters
 
Samuel T. Collins
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 It's the wrong door, honey... - Callie & Cain

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Cain Larouxe
avatarOktató
Életkor : 38
Foglalkozás : színész, rendező, színházi kritikus
Hozzászólások száma : 34

TémanyitásTárgy: It's the wrong door, honey... - Callie & Cain   Vas. Jún. 29 2014, 07:20


A harmadik előadást nyomtuk ma már le Rómeó és Júliából. Persze, különböző szereposztásban, de úgy voltak vele, mivel Verona hercegének nincs sok szerepe, így én elleszek háromban is egyetlen napon, elvégre "bírom a terhelést", vagy mi a franc.
Tény, hogy nem kellett megerőltetni magamat túlságosan, de a várakozás a színfalak mögött legalább olyan idegőrlően fárasztó, mint két órát végigugrálni és énekelni a színpadon. Ráadásul ez nem is az én szerepem volt, csessze meg, csak a sokasodó egyetemi teendők és a tévés szereplések mellé nehéz lett volna még a "tybaltkodást" is besuvasztani. Pedig sokkal szívesebben játszok tisztán negatív szereplőt, a közönség is ezekkel azonosított az évek során. Erre megdobnak valami kékvérű kis gyökér szövegkönyvével... Chh!

A rajongók hadához sincs igazán hangulatom így, tehát nem kérdés, hogy a művészbejáró helyett a hátsó portán át távozom a színházból, ahol a díszleteket is ki-be rángatják általában.
Még intek egyet Rogernek, a portásnak, majd összébb húzom a bőrdzsekit magamon. Farmeremben cigi után kutatva torpanok meg, kilépve az esti levegőre. A szél a sarkon túlról felém hozza a zsivajt, amit a rajongók kreálnak, s a sikongató "üdvrivalgást", amit a színészek felbukkanása vált ki. Be kellene állnom nekem is egy körre, az egyik Rómeót játszó kollégám, Aaron biztosan értékelné a gesztust. A gondolatra is kedvem támad ironikus éllel felröhögni, ám helyette csak számba biggyesztek egy szál cigarettát és rágyújtok.
Vissza az elejére Go down
Callie Meadows
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 21
Foglalkozás : túlélő
Hozzászólások száma : 14

TémanyitásTárgy: Re: It's the wrong door, honey... - Callie & Cain   Vas. Jún. 29 2014, 23:10

"Egy-egy téglát mind
adtatok a romhoz, mely
csakis az enyém."

Színházba kevésbé szeretek egyedül járni, mint moziba. Annak valahogy egészen más az atmoszférája, és jobban el tudom magam engedni egyedül is, nem úgy, mint itt. Mégis itt vagyok, gondoltam nem árt, ha ismerkedni kezdem a lokállal - na nem, mintha színészalkat lennék. Jól táncolok, jól énekelek, de az iskolai, osztályszintű kötelező darabokon kívül sosem szerepeltem semmiben - bár azokban, az elmondások alapján, nagyon tehetségesen.
Inkább kikapcsolódás ez, mint terepfelmérés, kellett valami kulturális elmélyülés a party előtt, amit a lányok ígértek. LA atmoszférája teljesen más, mint New Yorké, még nem tudom, jobban tetszik-e, vagy se, de mindenképp el akartam jönni hamarabb ide, még a beiratkozás, meg minden előtt, hiába, ilyen kíváncsi természet vagyok... azt hiszem. Bár inkább mondanám, hogy a megismerés maga vonzott, mint az, hogy mit is találok itt effektíve.
A buli meg... nem vagyok tőle nagyon elájulva, de az tény, hogy jót fog tenni, elvégre nyár van, és rég kapcsolódtam már ki táncolós-tombolós-tilosbaniszogatós módon, és a lányokat is rég láttam. Még hosszú évekkel ezelőtt, egy nyári táborban találkoztunk, de azóta is levelezünk egymással, és egyikük az egyetem tanulója, így kapóra jött, ráadásul már jó ideje tervezzük, hogy megint összejövünk, így ez tökéletes alkalom.
Tetszik ez a darab, jó a szereposztása is. Egészen sikerül is bevonnia a bűvkörébe, olyannyira, hogy azon kapom magam a végén, hogy kedvem lenne odamenni, és szóba elegyedni egyikükkel-másikukkal, így aztán amikor vége van, nem is rögtön "hazafelé" indulok, hanem a tömeg felé, akik nyilván a szereplők köré gyűlnek - azonban ahogy itt állok, már nem érzem ezt annyira jó ötletnek, sőt, kifejezetten ostobaságnak tartom. Megfordulok, hogy szépen elsétáljak innen, amikor a hátsó kijáraton meglátom kilépni az egyik helyes pasit a darabból. "A herceg" az, ha jól látom, és ahogy előhúz egy szál cigit, én csak a táskámba nyúlok, előveszek az öngyújtómat, és odatartom neki hirtelen elé libbenve, meggyújtva azt.
-Egy herceg szolgálók és gyújtó nélkül, micsoda elfajzott világban élünk...-
Vissza az elejére Go down
Cain Larouxe
avatarOktató
Életkor : 38
Foglalkozás : színész, rendező, színházi kritikus
Hozzászólások száma : 34

TémanyitásTárgy: Re: It's the wrong door, honey... - Callie & Cain   Szomb. Júl. 05 2014, 15:30

Az öngyújtómért nyúlnék, kissé feltűrve dzsekimet, hogy a farmerem zsebéhez férjek, ám a számból kilógó koporsószeg elé idegen tűz kerül ebben a pillanatban.
Semmi megadó nincs a mozdulatban, ahogy leengedem a kezeimet és az időközben felparázsló cigiért nyúlok. Mintha nekem ez alapból járna, s mi se lenne természetesebb, hogy kislányok gyújtogatják a cigarettámat, ha úgy tartja kedvem.
- Hogy oda ne rohanjak… - Ciccenek fejcsóválva félsódéros vigyorral a képemen. Van gyújtóm, mellesleg, s ahogy elnézem, a szolga szerepre is akadt jelentkező az imént.
- A művészbejáró a sarkon túl van, nem tévesztheted el. – Nem tűnik eltévedtnek a hölgyike, nyilván (azt hiszi) pontosan tudja, mit akar, holott nagyon rossz ajtón kopogtat bármiért is. Éppen ezért könnyed, zsigeri flegmasággal „teszem helyre”, hogy merrefelé is kóricáljon. A szereposztó díványt is arrafelé őrzik, by the way.


A hozzászólást Cain Larouxe összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 16 2014, 23:07-kor.
Vissza az elejére Go down
Callie Meadows
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 21
Foglalkozás : túlélő
Hozzászólások száma : 14

TémanyitásTárgy: Re: It's the wrong door, honey... - Callie & Cain   Szomb. Szept. 06 2014, 21:17

"Egy-egy téglát mind
adtatok a romhoz, mely
csakis az enyém."

Nem várta, hogy elalél a kedvességemtől, de azért ennél egy fokkal közönségbarátabb viselkedésre számítottam. Úgy tűnik, rossz lóra tettem, ahogy felhangzik a reccsenés, merre is kéne elsétálnom, és még a mosoly se kárpótol érte. Biztos sokakat levesz vele a lábáról, én meg nem vagyok tucat.
-Semmi közöm hozzá... én nem játszom.- mondom, mert hogy tény, hogy arra indultam, de ha már így akarnak odairányítani, -jól éreztetve, hogy azt hiszi, lefeküdnék bárkivel egy statisztamunkáért- eszem ágában sincs ezt tenni, inkább felszegem a fejemet, és egy ál-bűbájos mosolyt küldök misztermorci felé. Azért is beszélgetni fogunk, rohadék!
-Hosszú nap?- kérdezem, és magam sem értem igazából, miért vagyok ilyen mazochista. Nyilván el fog küldeni a halálba, habár az elég rossz fényt vetne a darabra is, rá meg... hát, az már lehet, mindegy is. Azért mégsem tágítok.
Vissza az elejére Go down
Cain Larouxe
avatarOktató
Életkor : 38
Foglalkozás : színész, rendező, színházi kritikus
Hozzászólások száma : 34

TémanyitásTárgy: Re: It's the wrong door, honey... - Callie & Cain   Csüt. Okt. 16 2014, 23:07

Alapvetően nem vagyok emberevő típus, legfeljebb csak kóstolgatok. De ma nem véletlenül nem a színészek részére fenntartott kijáraton távoztam a színház épületéből. Egyszerűen csak hagyjon a világ elszívni egy retkes cigit, aztán meg békében hazamenni! - Úgy fest, túl nagy kérés ez.
- Mit akarsz? - Rövidítem meg szenvedésem és egyben a csaj felesleges tiszteletköreinek számát is azzal, hogy nyíltan rákérdezek kérdése hallatán ittlétének okára.
Idejön a formás kis virgácsaival meg a hosszú, rebegő szempilláival, mintha mi sem lenne természetesebb, szemtelen, nem egyenes és még neki állna feljebb. Fantasztikus irányba tart szeretett Amerikánk, nekem pedig bérelt helyem van a nyuggerotthonok egyikébe, hogy egy fehérre mázolt padról nézzem végig az egészet.
De addig is kérdésemmel együtt a lány arcát fürkészem, a földre hamuzok és nem érdekel. Arcát nem éri füst, biztosan a széljárás miatt. Nem, még véletlenül sem én állok/tartom a cigit úgy. Nem direktben.
Vissza az elejére Go down
Callie Meadows
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 21
Foglalkozás : túlélő
Hozzászólások száma : 14

TémanyitásTárgy: Re: It's the wrong door, honey... - Callie & Cain   Szer. Okt. 22 2014, 19:14

"Egy-egy téglát mind
adtatok a romhoz, mely
csakis az enyém."

Nyilván ez az ő stílusa, és a rajongók ezt zabálják. Hogy tapló... de hát én nem vagyok a rajongója, és ezek után tuti, hogy nem is leszek. Ahogy rám reccsen, már megint, hogy mit akarok, azonban annyira feldühít, hogy ezzel együtt rögtön egy ötletet is ültet a fejembe, így kimeresztem nagy szemeimet rá, és kétségbeesett arcot varázsolok magamra, amelyből mindeközben süt az elszántság.
-Világbékét! Az éhező, rákos, aidses, sérült, süket, vak, néma embereket megmenteni! Megváltani a világot! Meg egy Gucci táskát, amit a minap kinéztem magamnak, de az élet olyan kegyetlen, hogy sokszázért árulja...- felelem tragikus hősként, utána meg csak ráfintorgok, és úgy döntök, zárásul még közlök vele valamit, amiről fogalmam sincs.
-A lányának is így ajánlgatja a "művészbejárót"? Jó szülői magatartás...- az arcom és a hangom már hűvös. Lövésem sincs, van-e gyereke, de asszem ha nagyon durván átszámolom, pöccre szinte, a lánya lehetnék, és mint olyan, jogom van kihasználni a helyzetet, és a fiatalabbak fordított világával az orra alá dörgölni, kinek ajánlgassa, kivel henteregjen. Persze valószínűleg nem hatja meg, de nem is érdekel, inkább csak fogom magam, és otthagyom. Ennyi mára elég volt a hepciás színészekből.
Vissza az elejére Go down
Cain Larouxe
avatarOktató
Életkor : 38
Foglalkozás : színész, rendező, színházi kritikus
Hozzászólások száma : 34

TémanyitásTárgy: Re: It's the wrong door, honey... - Callie & Cain   Szomb. Nov. 08 2014, 16:39

Felsorolására épp csak felszöknek a szemeim, miközben az egyik közeli kukához lépdelve annak fém oldalán nyomom el a cigarettát, a csikket pedig a kukába hajítom. A szerepeken túl, amiket játszok, a kritikusi melót levetve én is csak ember vagyok - elvekkel és (az átlagénál hangosabb) véleménnyel a világ dolgait illetően.
Felnevetek röviden, elcigarettázott hangon, ahogy a kiscsaj belelendül.
- Csak ezt mindent? - Firtatom, mire fintor a válasza, s képemen a vigyor kiszélesedik. Egészen addig, míg nem jön az okosnak hitt megjegyzésével.
Mint mondtam, vannak elveim, s mint a többi színész, úgy én is veszettül utálom, amikor az elsütötthöz hasonló "poénokkal" jönnek. Hahaha, nagyon vicces. Nem! Kedves emberek, akik azt hiszitek, elsütni egy ilyent egy színészt majd mosolyra sarkall és a legjobb barátotok válik egy-kettőre belőle, el kell, hogy mondjam, baromira el vagytok tévedve.
Elkapom a távozófélben levő lány karját és oly könnyedén perdítem vissza magammal szemközt - talán még nekem is ütközik - mint valami kis papírmadárkát. Nem engedem el akkor sem felkarját, mikor feltekint arcomra, igaz, a hirtelen mozdulatból fakadó finom szorítás megszűnik.
- Tudod a művészbejárónak megvan az a bája, hogy az előadás után a nézőknek van lehetőségük elcsípni a színészeket pár szó vagy egy autogram erejéig. Ha lenne gyerekem, biztosan nem fosztanám meg az élménytől. - És azzal is tisztában lenne, hogy aki nem ott távozik, valószínűleg nincs abban a passzban, hogy emberek közé vágyjon és a hülyeségeiket hallgassa. Elengedem, s ellépve mellette zsebre vágott kezekkel hagyok magam után egy "További szép estét és vigyázz magadra!"-t, hogy a sarkon túl a sugárutat elérve fogjak egy taxit magamnak végre.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: It's the wrong door, honey... - Callie & Cain   

Vissza az elejére Go down
 

It's the wrong door, honey... - Callie & Cain

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Bellboy needed || Callie&Matt

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: M'ért ne léphetnél át? :: Lazíts! :: Archívum-