Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2015/2016-os tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» EOF - Empire of Fantasy
Pént. Aug. 11 2017, 10:37 by Vendég

» Ráadás! Nőgondok. Suzy-Quen
Vas. Aug. 06 2017, 19:04 by Suzanna Crystal

» Harmadfokú cukisági égések Sammy és Seby
Kedd Júl. 11 2017, 20:30 by Sebastian McBridge

» Eltévedtél? - Kelly-Felix
Csüt. Júl. 06 2017, 22:01 by Felix Kaleolani

» Ármány és szerelem -Sam-Eric
Kedd Júl. 04 2017, 23:08 by Eric A. Blake

» Please, play with me!
Kedd Jún. 27 2017, 10:46 by Claire P. Collins

» FKFE rendszer - Nyilvántartási adatbázis (és avatarfoglaló)
Hétf. Jún. 26 2017, 10:14 by Claire P. Collins

» Claire Patience Collins
Vas. Jún. 25 2017, 18:48 by Sebastian McBridge

» Közös élet, közös döntések (Seby és Josh)
Kedd Jún. 20 2017, 00:30 by Joshua McBridge

» Nyuszi hopp... Sam-Felix-Eric
Szer. Jún. 07 2017, 23:26 by Felix Kaleolani

Top posting users this month
Samuel T. Collins
 
Felix Kaleolani
 
Eric A. Blake
 
Reeven Callagher
 
Joshua McBridge
 
Quentin Collins
 
Sebastian McBridge
 
Kelly Evans
 
Stanley Collins
 
Leopold K. Lindhardt
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Cornelia Pearson
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : divattervező és - ikon
Hozzászólások száma : 101

TémanyitásTárgy: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Hétf. Jún. 16 2014, 00:22


Nem üzleti vacsora. - Mondogattam magamban főnököm szavait még a zuhany alatt is, miközben az esti fogadáshoz készülődtem. Azért... ne mondja már nekem, hogy semmi nem múlik ezen az estén! Biztosan egy csomó tehetséges és ismert ember lesz ott a divatszakmából, érthető hát lányos aggodalmam a dolog felett.
Ennek ellenére nem hazudtolom meg magamat. A ruha egyszerűen remekül passzol alkatomhoz, kiemeli hosszú lábaimat, s a kiegészítőim is tökéletesen lettek összeválogatva mind a hajamhoz, mint a ruhámhoz, akárcsak sminkem. Azt hihetnék, egy egész csapat dolgozott rajtam, pedig csupán a fodrászom és én voltunk, akik ezt kihoztuk.

A főnökömmel érkezem Moreau úr házához, aki a házigazdánk és egyben a "nagyfőnök" a divatháznál, ahol tervezek. Én voltam a tavalyi év nagy felfedezettje, de amikor bemutatnak az említettnek, pár udvarias szó után inkább egy idősebb divattervező felé fordul. Valahogy az olyan kis emberekkel, mint én vagy a főnökasszonyom, nem igazán érik meg neki a figyelmet és ez... fáj, azt kell mondjam! Főleg, mert a nyári kollekciómmal a debütáló kollekcióm népszerűségét is megugrottam a divathéten májusban. Ezek után azt hinné az ember lánya, több figyelem jár neki egy ici-picivel.
Pillanatnyi dühömet pezsgővel oldom és úgy döntök, levegőzök egyet a kertben. Arra azonban nem számítok, hogy valaki már van odakint...

// Kétszer veszett el a reag, szóval bocsi, hogy ez ilyen kis izéke. Sad Lesz jobb is, ígérem! //
Vissza az elejére Go down
Olivia McKay
avatarJegelt karakter
Életkor : 37
Foglalkozás : Divatdiktátor
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Hétf. Jún. 16 2014, 01:04

Már megint egy unalmas pózolós este, ahol a sok kis nyomoronc próbálgatja a szárnyait vagy épp újra lerágják az öregek azokat a bizonyos csontokat. Annyira nyálas és fárasztó az egész. Egy valamire való modellt nem láttam, pedig úgy gondoltam talán szétnézek az új montázshoz az újságba. De mindegy is. Kinn álldogálok a kertben hanyag eleganciával iszogatva némi pezsgőt, hogy a legjobb társaságot élvezhessem: magam. Ugyanis én nem fárasztom önnön magam a sok üres nyalizós szöveggel. Mert ha stílusosan csinálnák legalább... az én korosztályomban legalább volt fondorlat, de ezek a mostani kis csitrik... bvah.
Aztán érzem nem vagyok egyedül, precíz félmosollyal fordulok a jövevény felé. Végigmérem. Jó hús, friss, szép, de hát itt ki nem az? Hosszú, nehezebb anyagú ruhám puhán surrog, ahogy megfordulok teljesen.
-Nocsak nocsak... Nem csak én vágytam egy kis friss levegőre... - Sajnos. minő fájdalom... De volt már rosszabb is. A természetesnek ható mosolyom ízlésesen tükrözi megjátszott hangulatom, így kevésbé vagyok ijesztő és hűvös.  Talán.

//Bocs, nem nagyon tudtam képet keresni xD Tetkóm nincs... xD Amúgy jó a hsz ^^//

_________________


Minden ifjú ember irigységet kelt bennem, mindaddig, míg felfedezem az ifjúsága mögött megbúvó szánalmas lényt, akivé majd lesz...
Vissza az elejére Go down
Cornelia Pearson
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : divattervező és - ikon
Hozzászólások száma : 101

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Vas. Jún. 22 2014, 19:56

- Igazán sajnálom, ha megzavartam valamiben. - Közlöm, de itt le is fagyok. Egy pillanatra megáll kezemben a pohár a felismeréstől, ahogy a nő felém fordul. O-M-G! Ez Olivia McKay! A nő egy zseni a szakmájában, úgy tartják, ugyanakkor nem egy mende-monda kering a kollégák között arról, hogy személyiségileg mekkora egy boszorka.
Hallottam már olyat, hogy modelleket ríkatott meg, de azt is, hogy egyetlen egyszer dolgozott kezdő divattervezővel és a végére a csaj öngyilkos lett a McKay által rá pakolt nyomástól... - Fene tudja, hogy ezekből mi lehet igaz és mi a költői túlzás, az viszont biztos, hogy a nő remek szakember. Ezt senki nem vitatja tőle.
- Odabent eléggé megállt a levegő és hát... tudja, hogy megy ez az ilyen díszvacsorákon. - Legyintek, minta régóta ismerősök lennénk és nem fél perce találkoztunk volna. Ugyanakkor érezhető hangomból egyfajta tisztes távolságtartás, mely némi tisztelettel (?) is keveredik. Mégiscsak a nő az idősebb, a befutott.
Hangom ugyanakkor mentes a kényszeredett "nyalizástól", attól, hogy jobb fejnek akarom beállítani magamat, mint amilyen vagyok. Mert nem vagyok. Ez a közeg sem új nekem, édesanyám népszerű zongoraművész az Államokban, a családunk előkelő származású és őseim erre büszkék is: nem idegenek hát az ilyesféle fogadások tőlem, ezekben nőttem fel.
De ahogy egykor, úgy a mai napig nem tudom bájologva végigcipelni hátamon az estét. Néha kell egy kis szünet, hiába hemzseg odabent a sok remek lehetőség egy-egy divatház üzletvezetője, külkeres managere és ki tudja még mijének a személyében.
Vissza az elejére Go down
Olivia McKay
avatarJegelt karakter
Életkor : 37
Foglalkozás : Divatdiktátor
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Vas. Jún. 22 2014, 22:58

-Csupán élveztem a friss levegőt és a pezsgőt. - Mosolygok rá továbbra is, de jól gondolja, megzavart. De most nem dolgozom, hogy joggal zúdíthassam rá a valós gondolataim, ez egy parti, bájologjunk!
-Ó hát hogyne tudnám, a rengeteg erőltetett közhelytől, feszengő bemutatkozástól és a kirakott ételtől hamar olyan szag lesz bent, mint valami bennszülött barlangban. Nem egészséges ennyi embert összezárni, kicsi ez a hely. Főleg hogy egy kerti parti ebben az évszakban jobban dukálna... - Lehet amúgy tágas lenne, de az emberi hülyeség teljesen betölti és kiszorítja a levegőt. Megfájdul benn az ember feje, megértem hogy kijött, teljesen.
Legalább ő kevésbé feszeng a jelenlétemben, talán nem alázom be helyben valamivel hogy elmeneküljön. Kicsit jobban meg is nézem, ismerős az arca. Ó hát hogyne, micsoda kis finom falatot fogtam ki, a kis üdvöskét!
-Te vagy a Pearson lány igaz? Emlékszem a tavalyi kollekciódra, tetszettek a merész fazonok és színek árnyalatai. Kellően friss volt, de nem túl elrugaszkodott. - Kőrözök az ujjammal a poharam száján kellemes aláfestő zenét adva hangomnak. Az a kollekció valóban tetszett, láttam benne fantáziát. Persze nem tökéletes, de nincsen mögötte éves tapasztalat, így ez el sem várható.
-Így hogy beleláttál a divatszakmába még mindig vonzz? - Kérdezem kimért félmosollyal, olyannyira sokan belerokkannak, akiket inkább a művészet vezérel, mintsem a pénz, hogy nehéz számon tartani az újakat.

_________________


Minden ifjú ember irigységet kelt bennem, mindaddig, míg felfedezem az ifjúsága mögött megbúvó szánalmas lényt, akivé majd lesz...
Vissza az elejére Go down
Cornelia Pearson
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : divattervező és - ikon
Hozzászólások száma : 101

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Hétf. Jún. 23 2014, 10:52

Szavait hallgatom, közben a pezsgőt laza, könnyeden elegáns mozdulattal hajtom fel. A véremben van, gyűlölt jóanyám belém plántálta egészen kicsi koromtól kezdve a módit és az illemet. Azt remélte, majd valami rangos pasast fogok, kellő pedigrével. Sejtem, Nate-et is csupán azért tűri meg, mert van mit a tejbe aprítania a családjának és nem magáért a srácért.
- Nos... ebből is látszik, hogy nincs egy biztos nő Mr. Moreau mögött, aki megmondja neki, hogy mi is a divat a fogadások terén manapság. - Jegyzem meg apró, cinkos mosollyal. Talán nincs jogom ilyen megjegyzést tenni, hiszen az imént odabent eléggé nyilvánvalóvá lett téve, hogy egy kis senki vagyok a jelen levők többségéhez képest. Ugyanakkor a csendes odaszúrás, a néma lázadást, amit csak ez a nő hall, elégtétel a számomra valahol. Nem igazán érdekel, ha esetleg kirúgna miatta a munkaadóm. Találok mást helyette! Ahogy én, úgy ő sem pótolhatatlan.
A kérdésére aprót biccentek, szinte már gyermetegen fűzöm hozzá a keresztnevemet is.
- Cornelia. - Nem mintha annyira így akarna szólongatni, gondolom. Véleményére azért meginog a mosolyom. Hajajj... kezdődik.
- Igen, ezt... több kritikus is megjegyezte, de amíg haute couture kategóriában nem kapok zöld utat, muszáj kicsit kevéssé elrugaszkodott, hétköznap is hordható fazonokkal és megoldásokkal dolgozni. - Nem bánom mondjuk, tapasztalatnak és amolyan "ujjgyakorlatnak" remekek ezek, de eléggé kötött bizonyos téren a dolog.
A nő kérdése jó, az előbbi szavak Mr. Moreau-t illetően és az egyéni ruhák tervezésével kapcsolatosan pedig akár sejtethetik is a válaszomat.
- Igen. - Biccentek határozottan. - De abban biztos vagyok, hogy nem a Moreau Divatháznál tervezem végigvinni a pályámat. Már ha mondhatok ilyet pont itt, mikor a munkaadóm a házigazda. - Ciccenek apró, nevetős éllel, majd gondolok egy merészet és megkísérlek kérdezni. Ritkán adódik alkalom az életben Olivia McKay-jal kettesben beszélni, talán ez lesz az első és az utolsó lehetőségem rá, szóval... miért ne kérdeznék!
- Ön min dolgozik most éppen?
Vissza az elejére Go down
Olivia McKay
avatarJegelt karakter
Életkor : 37
Foglalkozás : Divatdiktátor
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Hétf. Jún. 23 2014, 23:47

-Szerintem nem segítene rajta. - Mondom tökéletesen ártatlan mosollyal, de tény ami tény, van aki menthetetlen bizonyos dolgokban.
-Hogyne, persze. - Intek a kezemmel finoman, hogy mondja a keresztnevét.
-Ha megfogadsz egy tanácsot, előbb betonozd be a neved. Ha kapásból tudják a keresztneved is és szinte védjegy vagy, akkor érdemes ebben gondolkozni. Ezt a műfajt a megrendelők tartják fenn, ahhoz viszont rengeteg kapcsolat kell, akinek csak is a te általad tervezett ruhák felelnek meg. Ne kapkodd el, akkor mész a süllyesztőbe mint akárki más. Egy jó kollekció nem kollekció. - Vannak akiknek igen, de azok idióták. Én az egyregényes írókat sem tartom semmire, egyszer bárki meg tud csinálni bármit, ettől nem fog hozzáérteni.
-Ugyan, ha van egy csöpp eszed amint találsz mást itt hagyod. Nála nem csinálsz karriert, nem ért hozzá. - Sóhajtom, nem zavar hogy kritikus, ennyi kell. Nem kis pisis hogy ne lehessen véleménye.
-Semmi érdekesen, sajnos. Jelenleg az itteni tömegtermelést bonyolítom le, felmérem az igényeket. Ritka unalmas. - Mondom, de még beszélni róla is ingerszegény. - Alig várom hogy lefussam a kötelező köröket és foglalkozhassak az újsággal behatóbban. Vagy akármi mással. - Itt lennem is szinte időpocsékolás, de nem hagyhatom figyelmen kívül a házigazda befolyását. Bizonyos ügyfelek csak rajta keresztül kaparinthatóak meg, bosszantó.
-És Los Angelesben szándékozol karriert építeni vagy irány Párizs? Elvégre a haute couture melegágya ott van, hol másutt. - Fecserészem vele, elvégre jobb dolgom nincs, miért ne. Meg egyelőre kedvezőbb beszédpartner, mint bárki akivel eddig beszélgettem.

_________________


Minden ifjú ember irigységet kelt bennem, mindaddig, míg felfedezem az ifjúsága mögött megbúvó szánalmas lényt, akivé majd lesz...
Vissza az elejére Go down
Sponsored content

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   

Vissza az elejére Go down
 

no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: This is Hollywood! :: Archívum-