Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Sebastian McBridge
 
Judith Moody
 
Joshua McBridge
 
Vincent Sparks
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Cornelia Pearson
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : divattervező és - ikon
Hozzászólások száma : 101

TémanyitásTárgy: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Hétf. Jún. 16 2014, 00:22


Nem üzleti vacsora. - Mondogattam magamban főnököm szavait még a zuhany alatt is, miközben az esti fogadáshoz készülődtem. Azért... ne mondja már nekem, hogy semmi nem múlik ezen az estén! Biztosan egy csomó tehetséges és ismert ember lesz ott a divatszakmából, érthető hát lányos aggodalmam a dolog felett.
Ennek ellenére nem hazudtolom meg magamat. A ruha egyszerűen remekül passzol alkatomhoz, kiemeli hosszú lábaimat, s a kiegészítőim is tökéletesen lettek összeválogatva mind a hajamhoz, mint a ruhámhoz, akárcsak sminkem. Azt hihetnék, egy egész csapat dolgozott rajtam, pedig csupán a fodrászom és én voltunk, akik ezt kihoztuk.

A főnökömmel érkezem Moreau úr házához, aki a házigazdánk és egyben a "nagyfőnök" a divatháznál, ahol tervezek. Én voltam a tavalyi év nagy felfedezettje, de amikor bemutatnak az említettnek, pár udvarias szó után inkább egy idősebb divattervező felé fordul. Valahogy az olyan kis emberekkel, mint én vagy a főnökasszonyom, nem igazán érik meg neki a figyelmet és ez... fáj, azt kell mondjam! Főleg, mert a nyári kollekciómmal a debütáló kollekcióm népszerűségét is megugrottam a divathéten májusban. Ezek után azt hinné az ember lánya, több figyelem jár neki egy ici-picivel.
Pillanatnyi dühömet pezsgővel oldom és úgy döntök, levegőzök egyet a kertben. Arra azonban nem számítok, hogy valaki már van odakint...

// Kétszer veszett el a reag, szóval bocsi, hogy ez ilyen kis izéke. Sad Lesz jobb is, ígérem! //
Vissza az elejére Go down
Olivia McKay
avatarJegelt karakter
Életkor : 38
Foglalkozás : Divatdiktátor
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Hétf. Jún. 16 2014, 01:04

Már megint egy unalmas pózolós este, ahol a sok kis nyomoronc próbálgatja a szárnyait vagy épp újra lerágják az öregek azokat a bizonyos csontokat. Annyira nyálas és fárasztó az egész. Egy valamire való modellt nem láttam, pedig úgy gondoltam talán szétnézek az új montázshoz az újságba. De mindegy is. Kinn álldogálok a kertben hanyag eleganciával iszogatva némi pezsgőt, hogy a legjobb társaságot élvezhessem: magam. Ugyanis én nem fárasztom önnön magam a sok üres nyalizós szöveggel. Mert ha stílusosan csinálnák legalább... az én korosztályomban legalább volt fondorlat, de ezek a mostani kis csitrik... bvah.
Aztán érzem nem vagyok egyedül, precíz félmosollyal fordulok a jövevény felé. Végigmérem. Jó hús, friss, szép, de hát itt ki nem az? Hosszú, nehezebb anyagú ruhám puhán surrog, ahogy megfordulok teljesen.
-Nocsak nocsak... Nem csak én vágytam egy kis friss levegőre... - Sajnos. minő fájdalom... De volt már rosszabb is. A természetesnek ható mosolyom ízlésesen tükrözi megjátszott hangulatom, így kevésbé vagyok ijesztő és hűvös.  Talán.

//Bocs, nem nagyon tudtam képet keresni xD Tetkóm nincs... xD Amúgy jó a hsz ^^//

_________________


Minden ifjú ember irigységet kelt bennem, mindaddig, míg felfedezem az ifjúsága mögött megbúvó szánalmas lényt, akivé majd lesz...
Vissza az elejére Go down
Cornelia Pearson
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : divattervező és - ikon
Hozzászólások száma : 101

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Vas. Jún. 22 2014, 19:56

- Igazán sajnálom, ha megzavartam valamiben. - Közlöm, de itt le is fagyok. Egy pillanatra megáll kezemben a pohár a felismeréstől, ahogy a nő felém fordul. O-M-G! Ez Olivia McKay! A nő egy zseni a szakmájában, úgy tartják, ugyanakkor nem egy mende-monda kering a kollégák között arról, hogy személyiségileg mekkora egy boszorka.
Hallottam már olyat, hogy modelleket ríkatott meg, de azt is, hogy egyetlen egyszer dolgozott kezdő divattervezővel és a végére a csaj öngyilkos lett a McKay által rá pakolt nyomástól... - Fene tudja, hogy ezekből mi lehet igaz és mi a költői túlzás, az viszont biztos, hogy a nő remek szakember. Ezt senki nem vitatja tőle.
- Odabent eléggé megállt a levegő és hát... tudja, hogy megy ez az ilyen díszvacsorákon. - Legyintek, minta régóta ismerősök lennénk és nem fél perce találkoztunk volna. Ugyanakkor érezhető hangomból egyfajta tisztes távolságtartás, mely némi tisztelettel (?) is keveredik. Mégiscsak a nő az idősebb, a befutott.
Hangom ugyanakkor mentes a kényszeredett "nyalizástól", attól, hogy jobb fejnek akarom beállítani magamat, mint amilyen vagyok. Mert nem vagyok. Ez a közeg sem új nekem, édesanyám népszerű zongoraművész az Államokban, a családunk előkelő származású és őseim erre büszkék is: nem idegenek hát az ilyesféle fogadások tőlem, ezekben nőttem fel.
De ahogy egykor, úgy a mai napig nem tudom bájologva végigcipelni hátamon az estét. Néha kell egy kis szünet, hiába hemzseg odabent a sok remek lehetőség egy-egy divatház üzletvezetője, külkeres managere és ki tudja még mijének a személyében.
Vissza az elejére Go down
Olivia McKay
avatarJegelt karakter
Életkor : 38
Foglalkozás : Divatdiktátor
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Vas. Jún. 22 2014, 22:58

-Csupán élveztem a friss levegőt és a pezsgőt. - Mosolygok rá továbbra is, de jól gondolja, megzavart. De most nem dolgozom, hogy joggal zúdíthassam rá a valós gondolataim, ez egy parti, bájologjunk!
-Ó hát hogyne tudnám, a rengeteg erőltetett közhelytől, feszengő bemutatkozástól és a kirakott ételtől hamar olyan szag lesz bent, mint valami bennszülött barlangban. Nem egészséges ennyi embert összezárni, kicsi ez a hely. Főleg hogy egy kerti parti ebben az évszakban jobban dukálna... - Lehet amúgy tágas lenne, de az emberi hülyeség teljesen betölti és kiszorítja a levegőt. Megfájdul benn az ember feje, megértem hogy kijött, teljesen.
Legalább ő kevésbé feszeng a jelenlétemben, talán nem alázom be helyben valamivel hogy elmeneküljön. Kicsit jobban meg is nézem, ismerős az arca. Ó hát hogyne, micsoda kis finom falatot fogtam ki, a kis üdvöskét!
-Te vagy a Pearson lány igaz? Emlékszem a tavalyi kollekciódra, tetszettek a merész fazonok és színek árnyalatai. Kellően friss volt, de nem túl elrugaszkodott. - Kőrözök az ujjammal a poharam száján kellemes aláfestő zenét adva hangomnak. Az a kollekció valóban tetszett, láttam benne fantáziát. Persze nem tökéletes, de nincsen mögötte éves tapasztalat, így ez el sem várható.
-Így hogy beleláttál a divatszakmába még mindig vonzz? - Kérdezem kimért félmosollyal, olyannyira sokan belerokkannak, akiket inkább a művészet vezérel, mintsem a pénz, hogy nehéz számon tartani az újakat.

_________________


Minden ifjú ember irigységet kelt bennem, mindaddig, míg felfedezem az ifjúsága mögött megbúvó szánalmas lényt, akivé majd lesz...
Vissza az elejére Go down
Cornelia Pearson
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : divattervező és - ikon
Hozzászólások száma : 101

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Hétf. Jún. 23 2014, 10:52

Szavait hallgatom, közben a pezsgőt laza, könnyeden elegáns mozdulattal hajtom fel. A véremben van, gyűlölt jóanyám belém plántálta egészen kicsi koromtól kezdve a módit és az illemet. Azt remélte, majd valami rangos pasast fogok, kellő pedigrével. Sejtem, Nate-et is csupán azért tűri meg, mert van mit a tejbe aprítania a családjának és nem magáért a srácért.
- Nos... ebből is látszik, hogy nincs egy biztos nő Mr. Moreau mögött, aki megmondja neki, hogy mi is a divat a fogadások terén manapság. - Jegyzem meg apró, cinkos mosollyal. Talán nincs jogom ilyen megjegyzést tenni, hiszen az imént odabent eléggé nyilvánvalóvá lett téve, hogy egy kis senki vagyok a jelen levők többségéhez képest. Ugyanakkor a csendes odaszúrás, a néma lázadást, amit csak ez a nő hall, elégtétel a számomra valahol. Nem igazán érdekel, ha esetleg kirúgna miatta a munkaadóm. Találok mást helyette! Ahogy én, úgy ő sem pótolhatatlan.
A kérdésére aprót biccentek, szinte már gyermetegen fűzöm hozzá a keresztnevemet is.
- Cornelia. - Nem mintha annyira így akarna szólongatni, gondolom. Véleményére azért meginog a mosolyom. Hajajj... kezdődik.
- Igen, ezt... több kritikus is megjegyezte, de amíg haute couture kategóriában nem kapok zöld utat, muszáj kicsit kevéssé elrugaszkodott, hétköznap is hordható fazonokkal és megoldásokkal dolgozni. - Nem bánom mondjuk, tapasztalatnak és amolyan "ujjgyakorlatnak" remekek ezek, de eléggé kötött bizonyos téren a dolog.
A nő kérdése jó, az előbbi szavak Mr. Moreau-t illetően és az egyéni ruhák tervezésével kapcsolatosan pedig akár sejtethetik is a válaszomat.
- Igen. - Biccentek határozottan. - De abban biztos vagyok, hogy nem a Moreau Divatháznál tervezem végigvinni a pályámat. Már ha mondhatok ilyet pont itt, mikor a munkaadóm a házigazda. - Ciccenek apró, nevetős éllel, majd gondolok egy merészet és megkísérlek kérdezni. Ritkán adódik alkalom az életben Olivia McKay-jal kettesben beszélni, talán ez lesz az első és az utolsó lehetőségem rá, szóval... miért ne kérdeznék!
- Ön min dolgozik most éppen?
Vissza az elejére Go down
Olivia McKay
avatarJegelt karakter
Életkor : 38
Foglalkozás : Divatdiktátor
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   Hétf. Jún. 23 2014, 23:47

-Szerintem nem segítene rajta. - Mondom tökéletesen ártatlan mosollyal, de tény ami tény, van aki menthetetlen bizonyos dolgokban.
-Hogyne, persze. - Intek a kezemmel finoman, hogy mondja a keresztnevét.
-Ha megfogadsz egy tanácsot, előbb betonozd be a neved. Ha kapásból tudják a keresztneved is és szinte védjegy vagy, akkor érdemes ebben gondolkozni. Ezt a műfajt a megrendelők tartják fenn, ahhoz viszont rengeteg kapcsolat kell, akinek csak is a te általad tervezett ruhák felelnek meg. Ne kapkodd el, akkor mész a süllyesztőbe mint akárki más. Egy jó kollekció nem kollekció. - Vannak akiknek igen, de azok idióták. Én az egyregényes írókat sem tartom semmire, egyszer bárki meg tud csinálni bármit, ettől nem fog hozzáérteni.
-Ugyan, ha van egy csöpp eszed amint találsz mást itt hagyod. Nála nem csinálsz karriert, nem ért hozzá. - Sóhajtom, nem zavar hogy kritikus, ennyi kell. Nem kis pisis hogy ne lehessen véleménye.
-Semmi érdekesen, sajnos. Jelenleg az itteni tömegtermelést bonyolítom le, felmérem az igényeket. Ritka unalmas. - Mondom, de még beszélni róla is ingerszegény. - Alig várom hogy lefussam a kötelező köröket és foglalkozhassak az újsággal behatóbban. Vagy akármi mással. - Itt lennem is szinte időpocsékolás, de nem hagyhatom figyelmen kívül a házigazda befolyását. Bizonyos ügyfelek csak rajta keresztül kaparinthatóak meg, bosszantó.
-És Los Angelesben szándékozol karriert építeni vagy irány Párizs? Elvégre a haute couture melegágya ott van, hol másutt. - Fecserészem vele, elvégre jobb dolgom nincs, miért ne. Meg egyelőre kedvezőbb beszédpartner, mint bárki akivel eddig beszélgettem.

_________________


Minden ifjú ember irigységet kelt bennem, mindaddig, míg felfedezem az ifjúsága mögött megbúvó szánalmas lényt, akivé majd lesz...
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's   

Vissza az elejére Go down
 

no rose without a thorn - Olivia & Cornelia / at the Moreau's

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: This is Hollywood! :: Archívum-