Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Gwen Hartfield
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 29
Foglalkozás : pincérnő, vokál-énekes
Hozzászólások száma : 99

TémanyitásTárgy: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Kedd Jún. 10 2014, 09:59

[Pár héttel a kórházi eset után, Gwen szülinapja után egy nappal (azaz június 03.-án) ]

Huszonöt éves lettem én... Megannyi cikk és honlap szól arról, mi az, aminek huszonöt éves koráig meg kell(ene) lennie egy nőnek. Az esetek többségében általános butaságokról van szó, mint magabiztos kiállás, fejlett önkép, stb. Holott mindannyian különböző ütemben érünk, így ezeket nem lehet meghatározott időponthoz kötni. Azért akadt egy-két jó összeállítás is, amin fellelkesülve igyekeztem összeszedni a saját 25-ös listámat.
Számtalan őrült dolgot elkövettem tinédzserként, a legnagyobb mégis az volt, hogy teherbe estem és meg is tartottam a babát. Nem bántam meg. Van egy csodaszép és meglepően okos fiam. Az elmúlt évben végre a családomtól és a nővéremtől is független, önálló nővé váltam. Saját lakásom van, jól fizető munkám a pincérkedés mellett, amit már szinte csak azért csinálok, hogy ne unjam el magam, míg Dominic iskolában van. A gyerekem apjával jó viszonyt ápolunk.
Jót? - Önkéntelenül is ajkaimhoz kapok, finoman érintve azokat séta közben, mikor eszembe jut az a csók a kórházban. Szeretném azt hinni, hogy a megkönnyebbülés okozta hirtelen felindulás váltotta ki ezt belőle. Hiszen barátnője van, nem is akár milyen! Miért kínozná hát magát, mikor már továbblépett? Miért kínozna engem?

Kísértem a sorsot, mert nagyfiam bizony más pizzát nem hajlandó megenni, csak az apja étterméből valót, így az ő kezét fogva, ráérősen sétálva az esti, hűvös levegőn térünk be Daryl pizzériájába és foglalunk helyet az egyik szabad asztalnál, ahova egy kedves fiatal munkaerő irányít bennünket. Domi persze kapásból érdeklődik, apu bent van-e még...
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 31
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Hétf. Jún. 16 2014, 15:50

Azt hiszem, leadtam néhány kilót, mióta enyém az étterem. A kezdeti nehézségek után egyre több újdonságot vezettem be, nem kímélve a pénzt, amit a családi otthonra tettem félre, de a befektetéseim tulajdonképpen megtérültek, mert rengeteg időt spóroltam meg (és abból nekem sosem elég), tapasztaltabb lettem, megfontoltabb... és sokkal öregebb. Mintha nem is egy évet fogott volna rajtam az idő. Ősz hajszálak jelentek meg a hajamban, és apró szarkalábak a szemem sarkában. Egyesek szerint ez nagyon szexi, de...
Letudtam egy adóévet, és örömmel láttam, hogy pozitívan zártunk (Liot csendestársként beírattam az üzletbe). Annak ellenére, hogy mennyit költöttem a vendéglőre, vagy éppen azért, a bevételeink fokozatosan emelkedtek, ezért a személyzet is bővült, a kínálat is. A vendégeket pénteken és szombaton este élő zenével szórakoztatjuk, fiatal, tehetséges (és többnyire ismeretlen) zenészek adnak hangulatot az estének. A falakon interaktív táblák, fényképek és írások, képek, rajzok... melyeket a vendégeink készítenek el. (Valaki csak a véleményét írja ki, és ha szalonképes, esküszöm, kint hagyom!) Amiről nem tudok leszokni, hogy időnként kimenjek a vendégeink közé, magam szolgáljam fel őket. Még mindig örömet okoz  velük való beszélgetés, eszmecsere.
A konyhából lépek ki, amikor meglátom Domicot és Gwent, ahogy egy asztal felé közelednek. Jóleső melegség járja át a mellkasom, ahogy meglátom őket. A kisfiam... Nos, hát már nem is olyan kicsi. Komoly fiatalember kezd belőle válni. Elvárja, hogy a teljes keresztnevén szólítsuk, mert ő már nem kisbaba, hogy becézgetni kelljen, és nagyon határozott elképzelései vannak a jövőről. Azt például a fejébe vette, hogy pizzafutár lesz. Vagy pék. Vagy rendőr. (Ez általában hetente változik.)
- Szervusztok- lépek oda hozzájuk, és először Dominichoz guggolok le, hogy köszöntsem. Amiről nem szokott le, az az, hogy megölel és megpuszil, ha találkozunk. Ezt nem tartja babásnak, ez szerinte "menő", és igazán boldoggá tesz, hogy így gondolja.
Jó őt megölelni. Minden alkalommal úgy ölelem, mintha ez lenne az utolsó alkalom (nem ezzel a gondolattal). Szeretem, ahogy a karjait a nyakam köré fonja, ahogy az orrát hozzám dörgöli, ahogy puszit cuppant az arcomra (egyre kevésbé nyálasan). Még mindig babás illata van, ettől mindig elolvadok. Vonásai tagadhatatlanul az enyémek. (Sosem kételkedtem, hogy enyém a gyerek.)
- Szia, Dominic!- ölelem magamhoz most is, adok neki puszit, borzolom meg kicsit a haját.
Aztán felállok, Gwen derekára csúsztatom a kezem, hozzá hajolok, arcon csókolom őt is.
- Szia!- köszöntöm őt is mosolyogva, aztán amikor már leültek egy asztalhoz, megkérdezem: - Vártok még valakit, vagy hozhatom az étlapot? Esetleg addig valami frissítőt, üdítőt, kávét?
Bár szinte biztos vagyok benne, mit fognak rendelni, ma is megadom a lehetőséget, hogy kedvükre válogassanak. Dominic amúgy is imádja eljátszani, hogy fejtörést okoz neki a választás, aztán mindig hawai pizzát rendel. Gwenben nem vagyok egészen biztos, ő szereti kipróbálni az újdonságokat.... Na, majd meglátjuk.
Vissza az elejére Go down
Gwen Hartfield
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 29
Foglalkozás : pincérnő, vokál-énekes
Hozzászólások száma : 99

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Szomb. Jún. 21 2014, 10:01

Az emlegetett is befut, arcomra szeretetteljes mosoly szalad a látványra, ahogy a kisfiunk a nyakába veti magát, mint egy miniatűr Pókember: csimpaszkodva, szeretgetően. Jó érzés, hogy ennyire ragaszkodik az apjához. A történetek és a média is többnyire csak a rossz apa-fiú kapcsolattal vannak tele, amennyiben a férfi nem él az anyjával, csak a gyerek. Lelőtte, leszúrta, megzsarolta, elütötte... El se tudom képzelni, mivel tömhetik az anyák a gyerekeik fejét, ha ilyet tesznek az apjukkal utána a későbbiekben!
- Szia! - Lépek közelebb, észrevétlen is a derekamra simuló tenyér elé menve, belemozdulva Daryl apró gesztusába, mintha jól megkomponált tánc lenne az egész köszöngetős folyamat. Viszonozom arcára a csókot, majd helyet is foglalok.
- Nem várunk senkit, az étlap viszont felesleges, mert Domi úgyis ugyan azt választja. - Mosolyodom el, de a kicsi a szavaim hallatán heves fejrázásba kezd és közli, hogy márpedig nem azt fogja most választani, kéri az étlapot. Megadó sóhajjal és a szülők cinkos, mindent tudó mosolyával tekintek fel Darylre, hiszen nálam már csak ő tudja jobban, hogy a hosszas lapozgatás után úgyis a hawaii mellett köt ki a kisfiú.
- Akkor étlapozunk. És én csak egy ásványvizet kérek, Dominak pedig valami szénsav menteset hozz. - Nem nagyon szokott szénsavasat inni, amikor én is ott vagyok vele, de nem vagyok naiv, tudom, hogy a suliban a srácokkal azt veszik meg az automatából és nem a rostost, míg Daryltől is képes kikönyörögni egy kicsike kólát olykor. Tőlem is. De estére már nem kellene, hogy pörögjön itt nekem.
A rendelés egyébként tényleg a Daryl által felvázolt módon zajlik: Dominic marad a hawaii-nál, én pedig döntésképtelenként azt kérem, lepjen meg valami zöldség-dúsabb, de nem vega csodával.
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 31
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Szomb. Jún. 21 2014, 14:32

Úgy indul, mint egy átlagos kedd este... De megváltozik minden, amikor befut Gwen és Dominic. Mintha hetek óta nem láttuk volna egymást, holott szinte minden hétvégén találkozunk (legalábbis Domival, ő gyakran van nálam). A most hétvége azonban kimaradt, Gwen szülinapja miatt. (A szüleinél jött össze a család, hogy megünnepeljék a 25. szülinapját.) Nos, én nem voltam rá hivatalos...
Boldogan köszöntöm őket, bár nem számítottam rájuk. Dominic mindig meglep, úgy nő, mint a gomba. Bár leguggolok hozzá, lassan már csak lehajolnom kell... Aztán észre sem veszem, máris egyforma magas lesz velem (vagy magasabb). Jó, tudom, ehhez még idő kell. A gyerek(ek)en látszik, hogy szalad az idő... Ellenben Gwennel. Mintha kortalan volna. Semmit nem változott az elmúlt évek alatt. Nőiesebb, kifinomultabb, de simán ráfoghatnám, csak egy diáklány (esetleg bébiszitter).
Hellyel kínálom őket és étlappal, bár Dominic választásában majdnem biztos vagyok. Aztán mégis úgy tesz, mint aki gondosan tanulmányozza a kínálatot, pedig lefogadom, fejből tudja az egészet. Míg "megy a válogatás", italt hozok nekik. Domi körtelevet kér, Gwen ásványvizet. Mire felszolgálom nekik, már a döntés is megszületett (és nem okoz meglepetést)
- Tizenöt percen belül tálalok- mosolygok rájuk, aztán hátramegyek a konyhába.
Igaz, hogy feladhatnám a rendelést a szokásos módon, az elektronikát felhasználva, de magam akarok a pizzákról gondoskodni. A családomról van szó, extra feltéteket kapnak, ez a minimum. Gwennek egy olasz csirkés pizzát állíttatok össze, sok-sok zöldséggel, grillezett csirkemellel, szerintem el fogja nyerni a tetszését. Míg a pizza sül, visszamegyek az étterembe. Egy pillantás elég, hogy lássam, olajozottan mennek a dolgok, így odamegyek a családomhoz. Dominic szinte azonnal beljebb csúszik, én pedig mellé ülök.
- Hogy telt a hétvégéd? Hogy vannak a nagyiék? - kérdezem tőle.
A gipszet már levették a kezéről; az utolsó napon az osztálytársai firkálták (rajzolták) tele, és tőlem is kért rá egy aláírást. Láthatóan jól használja a kezét, bár arra nem volt lehetőségem, hogy evés közben is megfigyeljem. Már óvódás korában jól használta a kést és a villát, gondolom, nem esett annyira vissza, hogy gondot okozna neki majd a pizza felszeletelése, de ezt "ciki" lenne megkérdezni. Úgyis letagadná, ha segítségre lenne szüksége.
Vissza az elejére Go down
Gwen Hartfield
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 29
Foglalkozás : pincérnő, vokál-énekes
Hozzászólások száma : 99

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Hétf. Jún. 23 2014, 22:46

- Köszi. - Mosolyodom el szelíden az italokra, majd arra, mikor közli: hamarosan tálal is. Míg várunk, kicsi fiam persze lelkesen csacsog. Mutogatja, magyarázza, melyik berendezéshez milyen emlék fűzi itt. Ezt akkor szereltette fel apu, amikor ő is itt volt, az egyszer elromlott és nem tudtak vele mit csinálni... csupa élet, csupa rajongás a kis srác, én pedig teljes figyelmemmel adózok a kis hercegem szavainak, szinte "fürdök" a gyermeki energiákban, amik rám ragadnak általa.
Az egyetlen örök férfi(úcska) az életemben és én imádom, olyan ösztönös, elemi szinten, amit csak az anyák érthetnek meg gyermekükre tekintve.

Ahogy Daryl visszatér, a varázs foszlani látszik, de a legkevésbé sem bánom. Az feltűnik ugyan, hogy hozzám nem szól, nem kérdez - talán nem mer? Igaz, nekem kellene szólnom, ha kell egyáltalán bármit mondani, de azt nem itt... nem a gyerek előtt, mert a kis füles nem baba már, erőteljesen radarozna, aztán visszamondaná. Kis szerencsével "csak" a nagyanyjának.
Szóval marad a csendes hallgatás. Hallgatom a fiam, amint beszámol apjának arról, hogy hogyan leptek meg a hétvégén és mivel, hogy a nagyiék kutyája fehér tölcsért visel a nyaka körül, mert beteg a szőre és ki tudja még mennyi ilyen apróságot, melyeket a gyerekszem kiszúrt a hétvége folyamán.
Időközben tekintetem azért el-elvándorol Daryl felé, reakcióját figyelve, szeme zöldjének csillanásában elveszve. Ugyan azok a zöldek, melyekkel Domi tekint mindig rám. Minél idősebb lesz ez a gyerek, egyre több vonást vélek apjából felfedezni rajta.
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 31
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Kedd Jún. 24 2014, 19:26

Időnként feltűnnek az étteremben, de ma nem számítok Domira és Gwenre. Nem kérdés, hogy én szolgálom ki őket, és a pizzájukat is extra feltétekkel rakatom tele. (A vendégek is kérhetik így a pizzát, némi felárral). Hétköznapi este lévén nincs tele az étterem, de azért vannak néhányan, mégsem megterhelő a tempó, ezért Domi mellé ülök, amikor szótlanul helyet csinál maga mellett. Rengeteg kérdésem van, rengeteg mondanivalóm van (lenne), de Domi az első, látszik, hogy izgatottan várja, hogy beszélgethessünk, ezért hozzá fordulok elsőként, beszéljen a hétvégéről.
Csacsogni kezd, én pedig nagyon figyelek rá. Ez a gyerek tiszta szivacs, mintha semmi sem kerülné el a figyelmét, és mindenről apró részletességgel számol be. Lassan kezdem magam úgy érezni, én is ott vagyok a "nagyiék" kertjében, látom a kutyát azzal a hülye tölcsérrel a nyakában, amit azért találtak ki, hogy ne tudja magáról lenyalogatni a gyógyszereket (vagy másoknál, hogy ne tudjanak megharapni senkit), és hirtelen rádöbbenek, mekkora tehetsége van ennek a gyereknek.
Gwenre pillantok, kicsit ámulva, kicsit mosolyogva, és oltári büszkén- "Látod? Hallod? A mi fiunk..." Szorult belé tehetség, nem vitás. Remélem, egyszer az apja fejére nő. Ha ilyen dumája lesz, ha így tudja előadni magát, minden lehetősége meglesz, hogy érvényesüljön. Lehet pék, vagy pizzásfiú..., nem fogom keresztbe húzni a vágyait, de ha igényt tart rá, támogatni fogom és segíteni akkor is, ha egyetemre akar menni, ha író akar lenni, vagy bármilyen más diplomás. Ha nem is élek velük, az apja vagyok, felelősségem, hogy támogassam. És ezt is akarom tenni.
Már tudom, hogy kik voltak ott, és hogy "anya" mennyi minden ajándékot kapott a hétvégén... Lopva Gwenre nézek. Nem felejtettem el a szülinapját. Én is készültem egy aprósággal. Nem leszek olyan hülye, mint tavaly, semmiféle múltidézést nem csempészek bele, valószínűleg ugyanolyan katasztrófával végződne, mint akkor. De ide, érthető okokból, nem hoztam el. Szóba sem hozom, talán úgy jönne ki, csak amiatt jutott eszembe, mert Domi erről beszél. Inkább végighallgatom, mennyi minden érdekes és hasznos dolgot kapott, megmosolyogva Gwen reakcióit is (mert vannak, nagyon is!), amíg a fülemre nem súgják, elkészültek a pizzák.
- Szavadat ne felejtsd, azonnal folytatjuk...- mondom Dominak, és Gwennek is küldök egy mosolyt.
Jó látni őket. Jó boldognak látni őket.
Nem egészen két perccel később a két hatalmas, frissen sült, gőzölgő pizzával térek vissza.
- Egy hawai pizza a fiatalúrnak, és egy olasz csirkés a ... csinos kisasszonynak...- mondom komolykodva, és tudom, hogy Dominic erre fel fog vihogni. Mindig kinevet, ha fiatalúrnak szólítom. Én pedig szeretem, amikor nevet.
- Fogyasszátok jó étvággyal!- mondom nekik, és Domi csalódottságát látva rögtön hozzáteszem- Evés közben nem beszélünk. Vagy csak ritkán. Ha anya megengedi...
Mosolygósan nézek Gwenre. Maradhatok, amíg esznek, bár nem szeretném őket feszélyezni.
- Hozhatok esetleg még valamit? - Dominic pohara már majdnem üres, és még nem hoztam paradicsomszószt sem.
Vissza az elejére Go down
Gwen Hartfield
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 29
Foglalkozás : pincérnő, vokál-énekes
Hozzászólások száma : 99

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Szer. Jún. 25 2014, 23:44

Daryl újfent eltűnik a dolgozóknak fenntartott rész irányába, én pedig kettesben maradok ugyancsak a kisfiammal, mint az elébb. Érthető az ok, a srác dolgozik: szívvel-lélekkel csinálja a helyet szemmel láthatóan, hiszen megtehetné, hogy mást állít be maga helyett, ám mégsem teszi.
Valahol mélyen persze tudom, hogy ez a kitüntetett figyelem kicsit nekünk is szól. (Legalábbis Dominicnak egészen biztosan.) És jól esik a burkolt törődés. Kinek ne esne jól?
A pizzák látványától meg a nyál összeszalad az ember szájában akkor is, ha nem igazán éhes. Daryl szavaira az este első, csak neki szóló mosolyát kapja tőlem.
- Köszönöm. - Fűzöm mellé, s hogy a pizzára vagy a bókra vonatkozik-e... nem tudni. - Istenien néz ki! - Ez viszont már tuti, hogy a műalkotásnak is beillő pizzakompozícióra vonatkozik, ugyanis közben kicsit igazítok a tányéron, evőeszközért nyúlok.
- Anya szeretné elkerülni, hogy megfulladj, szóval csak az után engedi meg, ha lenyelted a falatot! - Fűzöm Daryl szavaihoz, játékosan komoly tekintetemet fiunkra vetve. - Akarod, hogy apa felszelje neked a pizzát? - Fűzöm hozzá, de csak egy elégedetlenkedő "anyaaa" mindaz, amit kiváltok a csemetéből. Persze, idővel úgyis be fogja látni, hogy a negyed szeletekkel nem gyűri és segítséget kér. De addig kitart. Azt hiszem, ezt a makacs büszkeséget tőlem örökölhette, azért tud olyan sokszor - egyre többször, ahogy nő - kiborítani vele. A leglehetetlenebb helyzetekben tud kitalálni valamit mindig, ami mellől nem tágít, akármekkora butaság is legyen!
- Én nem kérek semmit, esetleg a kisembernek, meg... maradhatsz ám, ha nincs jobb dolgod. De feltartani sem szeretnénk! - Túl snassz lenne közölni azt, hogy üljön le, míg itt vagyunk és ne mászkáljon semerre. Pedig valahol örülnék neki, már csak a fia lelkesedése végett is.
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 31
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Pént. Jún. 27 2014, 16:17

Dominic felhevülten beszél a hétvégéről. Olyan életszerűen adja elő az eseményeket, hogy úgy érzem, én is a részese lettem. Gwenre nézegetek, vajon neki feltűnik-e, hogy milyen tehetség szorult ebbe a gyerekbe. Bár ő minden nap látja, hallja, észre kell vennie.
Egy-két percre el kell szakadnom tőlük, míg elmegyek a pizzájukért. Szeretném én magam kiszolgálni őket. Úgy érzem, ez az én kiváltságom. Domit akarom elsősorban megnevettetni, amikor fiatalúrnak szólítom, de Gwent sem hagyom ki, és egy könnyed bókot küldök neki. Valóban csinosnak találom. Többnek, mint csinosnak, de ez mióta ismerem, mindig így volt. Hogy lehet, hogy ő alig változott? Azt hiszem, éri a bókomat, a mosolya elárulja. Domi persze elneveti magát.
Amikor a helyet mutatja maga mellett, mert én még mindig nem ültem vissza mellé, egy pillanatra habozok, jó ötlet-e, hogy melléjük üljek megint. Nehéz megállni, hogy ne beszélgessek velük, azt viszont nem szeretném, ha Domi félrenyelné a falatot. Otthon is úgy szoktuk, ha lehetséges, nem beszélgetünk, ha eszünk. (Az iskolában is ezt várják el.) Gwen is figyelmezteti, de nem lenne ellenére, ha csatlakoznék. Domi közben nekiesik a pizzának, nézem, hogyan ügyködik, Gwen szavait és az ő reakcióját megmosolygom. Kis óvódás kora óta csak akkor engedte, hogy felszeleteljem neki a húst, ha beteg volt vagy nyűgös (vagy éppen kényeztetésre vágyott). Bár Gwen azt mondja, nem kér semmit, Domi máris bejelenti, hogy inna még gyümölcslevet, és tudom, a pizzaszószt sem utasítaná vissza.
- Máris visszajövök- mondom nekik, és beszerzem, amit kell, közben szólok a fiúknak, hogy leülök a családomhoz, ha kellek, ott megtalálnak. Nem hiszem, hogy zavarnának, most sem osztottam be magam az étteremre, vannak elegen. Dominak viszek hát pizzaszószt és körtelevet, Gwennek -annak ellenére, hogy nem kért- még egy ásványvizet, magamnak meg egy kólát. Míg Domi eszik, próbálok csendben lenni, de azért egy-egy kérdés mégis kicsúszik a számon, és ez elsősorban nem neki szól.
- Egyébként jól vagy? Sokat dolgozol? - Nem elsősorban a felszolgálói munkája érdekel. Amióta beválogatták háttérénekesnek, - Domitól tudom- sokat gyakorolnak, járnak stúdiózni, fellépésekre...
Elgondolkodom, miért nem beszélgetünk mi hétköznapi dolgokról, amikor találkozunk. Valamelyikőnk általában rohanásban van, ez mégsem magyarázat, hogy ilyen keveset tudunk egymásról. Szinte csak Domi az összekötő kapocs közöttünk. Nem szeretném, ha azt hinné, másra nem is vagyok jó, csak arra, hogy időnként elvigyem a közös gyerekünket. Bár némi feszültséget okozott közöttünk, hogy a kórházban néhány hete megcsókoltam, és ezt azóta sem beszéltük meg, ez önmagában még mindig nem magyarázat. Nem idegenedhetünk ennyire el egymástól.

Vissza az elejére Go down
Gwen Hartfield
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 29
Foglalkozás : pincérnő, vokál-énekes
Hozzászólások száma : 99

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Hétf. Jún. 30 2014, 00:08

Már régen túljutottunk a hétvégén, míg Daryl elmászkált, igaz, nem volt nehéz, hiszen vele ellentétben én ott voltam anyuméknál a saját születésnapi meglepetés grillpartimon. Nem is volt igazán parti, családi körben ünnepeltük, de mégsem számítottam ekkora készülésre. Jólesett, kétségtelenül.
Domi vígan falatozik, idővel persze feladja és megkéri aput, hogy vágja fel neki a pizzát kisebb szeletekre, ugyanakkor amint felém irányul Daryl kérdése, máris elcsendesedik és hát... "radarozik". Kíváncsi a kincsem, azt a korszakát éli, hogy minden érdekli, főleg, ha ő is érintett valamilyen szinten. Talán még abban is bízik kissé titkon, hogy elhangzik a neve, róla ejtünk szót.
- Persze! Mármint persze, jól. És szerencsére most, hogy beindult a turista szezon, rengeteg a diákmelós a kávézóban, így kicsit nyugisabb a tempó. A stúdióban azért rugalmasabbak, McAdam szerencsére nem várja el, hogy minden fellépésén jelen legyek, de azért a helyiekre igyekszem eljutni, illetve még az is lehet, hogy kihasználjuk a lehetőséget és a Miamiban tartott koncertsorozatot nyaralással kapcsoljuk össze. - Magyarázom Darylnek lelkesen, s hasonló lelkesedést látok megcsillanni fiam tekintetében is, de nyugira intem. Nem igazán voltunk még úgy nyaralni, hogy kettecsként összepakoltunk volna és elutaztunk volna valamerre. Mindig vagy a mamáéknál volt a srác, vagy Daryllel tavaly például, esetleg a nővéremmel hármasban utaztunk. Szóval nagy lépésnek ígérkezik ez.
- De! Ez még csak egy hatalmas "talán", mert csomó mindent kell összeegyeztetnem. - Inkább a kicsinek szólnak a szavak. Nem szeretném, ha túlzottan beleélné magát.
- Neked mik a terveid a nyárra? Mentek valamerre?
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 31
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Csüt. Júl. 03 2014, 11:21

Domi és Gwen megjelenése örömmel tölt el, és leülök melléjük, amikor invitálnak, tartsak velük. Domi már eszeget, elszántan ügyködik a vastag tésztával (sosem értettem, hogy fér bele ennyi étel!), míg én az anyjával beszélgetek. Nagyon büszke vagyok, hogy Gwen olyasmit csinál, amit szeret (és amiben tehetsége van). A hangjától mindig elolvadtam. Szerettem a közelében lenni, amikor elengedte magát, és rá lehetett venni, hogy kieressze a hangját.
A nyári tervekről kezdünk beszélgetni. Úgy eltelt az idő; igazából nem is tudatosult, hogy már nyár van. A suliból is már csak egy-két hét lehet hátra, és kitör a szünidő...
- Nem, nem igazán terveztem semmit. Az elmúlt egy év alatt úgyis csak egy hétig voltam szabadságon, nyáron szeretném kipihenni magam. Tőletek is függ- teszem hozzá csendesebben. Ez a tőletek elsősorban Dominicot jelenti. Mondani sem kell, hogy bármibe beleegyezem, ha róla van szó. Ahogy róla beszélek, rá is nézek, elveszem tőle a felém nyújtott evőeszközöket, és miközben vágom a pizzáját, megkérdezem.
- Volna kedved velem tölteni néhány hetet, fiatalúr?
Én nagyon ki vagyok rá éhezve. Bár gyakran van nálam hétvégén, az mindig olyan gyorsan elszalad, és csak rövid programokra van idő, ráadásul iskolaidőben mindig csalni kell egy kicsit, hiszen Gwen megköveteli, hogy a lecke mindig kész legyen. Talán nem vagyok olyan hatékony segítsége, minta amilyen Izabella volt, a fiammal szemben én engedékenyebb vagyok, bár azt nem engedem, hogy ő legyen az úr (teljes mértékben).
- Miami. Jól hangzik- mosolygok a lányra.
Úgy tűnik, Dominicot is magával szeretné vinni, mert a kisfiam máris izegni-mozogni kezd, és Gwen rá is szól, hogy ez még egyeztetések függvénye. Hát, Miami nem a szomszédban van. Nem elég egy telefon, hogy át tudnál jönni vigyázni Domira?
- Mennyi időre terveztek menni? - kérdezem, mintegy mellékesen, pedig már lázasan számolgatok (számolgatnék).
Nem tudom, Izabellának mennyire tetszene az ötlet, hogy kössük össze a nyaralást a gyerekfelügyelettel, Gwennek is sokkal könnyebb dolga lenne, ha olyan vigyázna a gyerekre, aki ismeri, kedveli szereti őt. Mi lennénk a legideálisabbak erre a feladatra (a családján kívül, persze). Izabella ugyan még nem nyilatkozott a nyári terveiről, de valószínűleg ő sem mondana Miamira nemet. Az is igaz, hogy nem vagyunk összenőve...


A hozzászólást Daryl Brooke összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 29 2014, 05:06-kor.
Vissza az elejére Go down
Gwen Hartfield
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 29
Foglalkozás : pincérnő, vokál-énekes
Hozzászólások száma : 99

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Hétf. Júl. 28 2014, 20:52

- Tudod, hogy nem vagyok ellenére annak, hogy fiús napot tartsatok. Csak szólj és egyeztetünk! Viszont azt se szeretném, hogy a terhedre legyen. - Biztosan szeretne a barátnőjére is kellő időt szakítani - gyerek nélkül lehetőleg, hiszen mégis úgy az igazi, ha nem kell attól tartani, mikor ugrik és honnét az ember nyakába egy kíváncsi kisiskolás.
Az apja kérdésére persze a kicsi lelkes, s én sem leszek semminek az elrontója, hiszen ugyan annyira az ő gyereke is, mint az enyém. Ez nem változott bennem soha, nem is fog, ha más téren formálódtam, csiszolódtam is a rám rakódott évek terhe alatt.
- Isteni lenne, ha összejönne! - Kontrázok rá mosolyogva Daryl szavaira. A "nem rossz" nem kifejezés! Imádnám és szerintem Domi is, főleg azzal a ténnyel spékelve, hogy ő már elég nagy hozzá, hogy kettesben nyaraljon az anyukájával.
- Max öt nap, minimum három. Csak egy kis hosszú hétvége. - Magyarázom, a gyerek meg zizeg ültében, szinte lapátolja magába a kaját, mert ő bizony mint azt be is jelenti, szeretné elújságolni mindenkinek, hogy hova is utazunk.
Az, hogy a mindenki a dolgozókat takarja, arra abból következtetek, hogy kérőn-kérdőn tekint apjára: Zavarhatja-e ilyesmivel a "hátul" levőket. Az engedélyért könyörögni is hajlandó, na meg szépen befejezni a vacsoráját, de aztán kegyetlenül hagy kettesben bennünket, elviharozva a szakács-kollégát felkutatni.
- Ha nem vigyázol, még egyszer visszaél vele, hogy ő a főnök kisfia. - Jegyzem meg kuncogva, miközben pillantásomat a szemközt ülő felé vezetem vissza arról a pontról, ahol egy szem gyerekem eltűnt a láthatárról.

// Kis pontosítás: A szülinapom júniusban volt, így a "van pár hónap a nyárig" nem igazán helytálló. Very Happy //

_________________
There’s a little bit of devil in her angel eyes
She’s a little bit of heaven with a wild side

(link)
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 31
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Kedd Júl. 29 2014, 05:55

// Ezúton is elnézést. Így egy kicsit változnak a dolgok, de hogy nagyon ne kavarjak bele: még együtt vagyok Izabellával, de napok kérdése, és szakítunk. Persze, ezt akkor, ott még nem tudom... Az előző reagomon kicsit javítottam, éppen az idő miatt, amit elszámoltam, így - azt hiszem- jó lesz. Mégegyszer bocsi; valahol elveszítettem a fonalat...//

Számomra kellemesen telik az idő, amikor Gwennel és Domival vagyok. Az étterem forgalma és a beosztás lehetővé teszik, hogy nyugodtan és lelkiismeret-furdalás nélkül üljek le az asztalukhoz. Elcsevegünk, és közben ráeszmélek, megint mennyit nőtt a fiam, milyen okos, milyen vagány srác lett belőle. Gwen pedig...
Sosem tagadtam, mit érzek iránta. Ő, Domi és Lio vannak legközelebb hozzám, és jelenleg Izabella, bár vele a kapcsolatom az utóbbi időben mintha szakadozni látszana. Igaz, hogy nekem itt van az adóévem vége (ez mindig május-június a vállalkozóknak), neki pedig a vizsgákkal és egyéb egyetemi ügyekkel van rengeteg időigényes elfoglaltsága...
Pont egy éve még úgy éreztem, Gwen jelentheti nekem az életet, a családot. Megtestesít mindent, amire vágyom, ráadásul már van közös gyerekünk, akit imádok. De akkor, amikor a szülinapját elszúrtam, aztán volt az a félreértés, amikor azt hittem, barátja van, megfogadtam, hogy új életet kezdek, és Izabella akkor robbant az életembe. Tulajdonképpen hálás vagyok Szélvész kisasszonynak. Megkímélt, hogy depresszióba zuhanjak, sokszor megnevettetett, akkor is, amikor azt hittem, nem vagyok képes rá; aztán támogatott, amikor írogatni kezdtem, és lassanként elindultam felfelé. Az üzlet is beindult, bár a kezdeti nehézségek miatt ezerszer vettem számra Lio nevét. Mostanra viszont megnyugodtam és kiegyensúlyozottnak mondhatom magam.
- Tudom, tudom- mondom kissé zavartan, és arra gondolok, ennek az egésznek is én vagyok az oka. Kicsit összekavarodtak bennem a dolgok. Az idő, mint homokszemek futottak ki az ujjaim közül; sokkal kevesebbet voltam Domival, mint azt megelőzően ( a balesetét megelőzően), és emiatt szégyenlem is magam. - Most már visszatérek a normál üzemmódba, esküszöm neked...- mondom sóhajtva, és elmosolyodom. Mindent összevetve, azért nehéz év van mögöttem. Egyedül nem bírtam volna ki. Csoda, hogy Liohoz is annyira ragaszkodom?
Óvatosan fogalmazok én is, amikor a nyári tervekkel kapcsolatban Gwenét hallom. Úgy látszik, vannak még nyitott kérdések, és nem szeretném, ha Dominic feleslegesen élné bele valamibe, ami aztán meg sem valósul, pedig a terv nagyon is jól hangzik. De úgy látszik, nagyon óvatos vagyok, mert Gwen is elszólja magát "Isteni lenne"... Úgy érzem, tartogat még valamit, de nem akar feltétlenül Domic előtt erről beszélni, hiába nézek rá kérdőn, mi van még...
Dominic lelkesen fecereg, izeg-mozog mellettem, mint akit felhúztak, és úgy tömi magába a pizzaszeleteket, mintha valaki meg akarná enni előle. Aztán kiderül, hogy mehetnékje van, a nyári tervek miatt teljesen bezsongott, és most dicsekedni akar, hova készül. Kérdőn néz rám, hogy bemehet-e a fiúkhoz, hátra, a "sütödébe".
- Tarts meg a szabályokat, fiatalúr, amiben korábban megegyeztünk. Sütőtől maradj távol, mert forró. Ne nyúlj az ételekhez. Kérj a fiúktól, ha szükséged van valamire, oké? - suttogom neki halkan a jól ismert szabályokat. Elvileg nem szabadna hátra mennie. De van egy kis átkötő rész a konyhába menet, ott vígan ellehet. Viszont ő is csak gyerek, néha megfeledkezik magáról és beljebb merészkedik. Tudnia kell a szabályokat, mégiscsak számtalan veszélyforrás leselkedik rá. (És ő is az az élelmiszerek tekintetében)
Megígéri, hogy jó lesz, még a kézmosást is emlegeti, amit én most nem hoztam szóba, és aztán vidáman elszelel, mi meg kettesben maradunk Gwennel.
- Már most visszaél vele, különben hátra sem engedném- mondom vidáman Gwennek, aztán összeakad a pillantásunk. Most is rácsodálkozom, milyen szépek a szemei. Ebben a fényben csokoládébarnának látom. Tiszta és csiollogó, nyílt a tekintete.
- Akkor most beszéljünk Hawairól? Hogy tervezted? Ha úgy akarod, számíthatsz rám. Én biztosan szabaddá tudom tenni magam, és el tudok menni veletek, ha így gondoltad... Vigyázok Domira, míg fellépéseitek vannak, és napközben akár közös programot is csinálhatunk, vagy...- kérdőn nézek Gwenre. Vajon erre gondolt? Vagy inkább kettesben lenne Domival? De akkor ki vigyázna rá esténként, amikor ő dolgozik? Bár a fejébe látnék! Bár elmondaná, hogyan tervezi!
Nem voltunk kettesben, mióta a kórházba hívott. Nem tudtunk beszélni azóta arról a csókról. Talán nem is akart. Talán nem is kéne. Lio szerint mellette lenne a helyem, de egyszer már elutasított. Annyi mindent szeretnék kérdezni! De úgy érzem, nincs jogom semmihez. Hogyan is lehetne, amikor a legnagyobb szükség idején magára hagytam? Hogy én mekkora bolond voltam!

Vissza az elejére Go down
Gwen Hartfield
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 29
Foglalkozás : pincérnő, vokál-énekes
Hozzászólások száma : 99

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Hétf. Aug. 04 2014, 15:06

- Ezek szerint sikerült lassan mindent elrendezned? - érdeklődöm, hiszen elmondása szerint zűrös időszaka volt. És miért hazudna ezzel kapcsolatban? Először persze felmerült bennem, hogy kerül a kórházas eset után, de végiggondolva már láttam, hogy butaság az egész! Semmi oka nincs rá, hogy kerüljön miatta, én voltam/vagyok az, aki válasz nélkül hagyta.
Szeretném vele megbeszélni az egészet, meg nem is. Tartok attól, amit hallanék - vagy épp nem hallanék - és amit érzek mélyen, akármennyire nem vallom be magamnak sem. Neki barátnője van, aki szereti. Pontosan ezért a leghelyesebben cselekszem - gondolom én - azzal, ha hallgatok a történtek kapcsán. Ez még nem teszi nem megtörténtté és ezt mind a ketten nagyon jól tudjuk nyilván.
A közjátékra kedves mosoly ül ki arcomon. Van valami báj a kettősben, ahogy beszélgetnek, ez tagadhatatlan. Kémia, ami csak apa és fia közt létezik és ami - mondjuk ki bátran - nem egy női szívet ejthet rabul. Én sem vagyok kivétel, az egészet pedig esetemben megspékeli a tény, hogy a fiú az enyém is. A fiunk és ez által a lényeink egy része sosem szűnt meg nem egymáséinak lenni, azt hiszem.
- Miami. - Pontosítok a helyszínt illetően. - Valószínűleg magángéppel mennénk, a többiekkel és hát... van egy plusz hely a dadusom számára. - Pontosabban McAdam úgy fogalmazott, hozzam el a páromat is. Tudom, hogy cukkolni próbált, akkor viccesnek is tűnt a szurkálódása, most azonban, ahogy Darylre tekintek, valahogy mégsem jön számra ez a kis sztori. Elvégre nem a párom, a csókunk után pedig nem tudom, szabad-e egyáltalán ilyesmivel egyáltalán viccelődnöm... Mégis azt szeretném, ha ő jönne, nem valami idegen.
- Szeretném, ha jönnél, Daryl. Azt viszont nem szeretném, hogy Isabellával gond legyen ez miatt, szóval előbb azért vele is beszéljétek meg. Addig nem mondok Dominak se semmit, míg nem biztos minden. - Küldök szeretetteljes mosolyt felé, hogy a válaszát hallgatva terelődjön a téma a munkám, majd az ő munkája felé is szépen lassan. Csak két régi ismerős cseveg egymással, jóízűen... nem olyan nagy dolog, nem igaz?
Akárhogy is, egy könnyed, remek este ez a mai.

// Részemről ez lenne a záró, ha gondolod írj még rá és/vagy archiváltasd, én pedig írom a kezdőt az újhoz! Smile //

_________________
There’s a little bit of devil in her angel eyes
She’s a little bit of heaven with a wild side

(link)
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 31
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    Hétf. Aug. 04 2014, 16:01

- Igen, remélem... - A munkára gondolok. Azzal kapcsolatban mindent elrendeztem, papírokat leadásra készen, adók bevallva, számlák elrendezve, Lio csendestársként (és részörökösként) bejegyezve, csakúgy mint Gwen és Domi. De nekik erről semmit sem kell tudniuk. Még azt hinnék, meghalni készülök, hogy végrendeletet írtam, pedig egyszerűen csak gondoskodni akartam azokról, akiket szeretek. Akiket a legjobban szeretek.
Gwen most közvetlen és barátságos, érzem a tekintetét magunkon, ahogy Domival beszélgetek, és amikor visszaemelem rá a szemem, meleg mosolyt látok a tekintetében. Egy büszke anya, ez sugárzik róla, és valószínűleg hasonló büszkeséget olvas ki az én szememből is. Nagyon szeretem a fiam. Nagyon örülök annak, hogy él, hogy van...
- Igaz, Miami - játékosan főbe lövöm magam, amiért eltévesztettem, valahol máshol járt az eszem, Dominicon, azt hiszem, és ő Hawai pizzát kért. Elmosolyodom. Pihennem kéne, kissé fáradt vagyok az utóbbi időben.
Gwen szavaira összeszorul a gyomrom. "Magángép... van még egy hely... dadusom..." A szemeibe nézek, és aztán elolvadok, ahogy a szavait hallom. A kérése lágy és kedves. Inkább nekem tesz szívességet, minthogy kérne, követelne, és nagyon figyelmes, mert Izabellára is gondol, holott tudja, tudnia kéne, hogy kettejüket mindig előtérbe helyeztem és helyezem ezután is. Izabella pontosan tudja, hogyan érzek a családom iránt. Tudja, milyen fontos számomra a fiam, hogy képes vagyok miatta minden addigi programom felborítani, ha éppen szüksége van rám. És ... azt hiszem, elvárható, hogy -ha nem is lelkesen, de- aggodalmaskodás és féltékenykedés nélkül adjon nekem néhány napot, amikor kettesben lehetek a fiammal. Amikor nincs ott ő. (És most más kérdés, hogy ott van Gwen.) Ha szeret, akkor bízik is bennem. Bizalom nélkül nem létezik szeretet.
- Úgy gondolom, ezzel nem lehet probléma- mondom magabiztosan Gwennek, de megértem, hogy Domit nem akarja ezzel kapcsolatban felültetni. - Pár napon belül beszélek vele...
Míga fiatalember a konyhában cseveg a fiúkkal, mi is beszélgetünk, és nem csak a munka, hanem Gwen rokonairól is érdeklődöm, hiszen velük nem tartom a kapcsolatot. Aztán Dominic megjelenik, és közli, hogy álmos, így elbúcsúzunk. Nem hagyom, hogy kifizessék a számlát, ennyire rosszul azért nem megy a bolt, és búcsúzóul mindkettőjüket megölelem, megpuszilom. Szeretem őket. Szívemből. Megmásíthatatlanul.

//Köszönöm a játékot, és nagyon várom a következőt!//
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen    

Vissza az elejére Go down
 

Birthday Girl wants pizza - Daryl & Gwen

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» the night is dark and full of... - Lio & Gwen

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Hogy mire vagy jó... :: Munkahelyek :: Archívum-