Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Judith Moody
 
Vincent Sparks
 
Joshua McBridge
 
Sebastian McBridge
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 ördögöd van angyalom ~ Sebastian

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 01:32

-Van benne valami. -Fájdalom, de lehet egy idő után valóban ez lenne a második nevem. Jézus... Jézus!
-Hát... mindig lehetnek komplikációk, úgy fest én már eleve komplikált valaki vagyok. - Vonok vállat, ha nem félnék a műtéttől lehet megműttetném és sas szemem lenne. De félek, így kilőve.
-Tudom, sosem néznek annyinak. - Közlöm rezignáltan, nem mondott újat.
-Úúú! - Vigyorodom el, hogy ne fenyegessen, tényleg? Mintha neki nem lenne mocskos a szája.
-Sajnálatos, de mit számít, a lényeg hogy neked tetsszen, a többiek nem fontosak. - Legalábbis szerintem. Ha lesz egy felesége, neki mondjuk nem árt ha tetszik majd, de máskülönben senkinek semmi köze ehhez.
-Jó lehetett. - Jegyzek meg csak ennyit, én alig emlékszem rá milyen ott élni.
-Igazad van, nem tűnsz elég szociálisnak és alázatosnak ehhez. - Kuncogok, nem bántom kivételesen, de valóban nem árt, ha az ember semleges tud maradni és szenvtelen, bármi hülyeségről is folyjék a szó.
Alszunk, reggel eléggé meglep, hogy ilyen... nos... figyelmes.
-Nem én mérgeződtem meg este, én akkor már inkább a sérült szörnyeteg vagyok, ha te nem is vagy egy szépség. Gondolnám, hogy nem kedvelsz és kidobsz amint tudsz de... azt hiszem tévedtem. - Ülök le megütközve a reggelin, nem a bőségén, hanem szimplán azon hogy van. Talán ezért is beszélek baromságokat, lehet agyrázkódásom is van?
Amúgy rajtam is fekete van, húha, összeöltöztünk, ez egy jel. Vagy mégsem.
Elpakolom a konyharuhát, majd ráemelem a tekintetem.
-Nem is hallottam. - Csodálkozom el, nem ébresztő, mert anélkül kelek, szóval de, munkahely. - Valószínű onnan, biztos emlékeztetni akar a főnököm, hogy csipkedjem magam. Nem gond, majd visszahívom. - Nem sejtek semmi rosszat, amúgy nem egy modern darab. Mivel csak telefonálni használom, nagy ritkán sms-re, így a célnak tökéletes a régi modell is. Legalább nem hal meg ha leejtem a földre vagy hasonló. Túl sok szám sincs benne, cirka negyven, sms egy se, mindig kitörlöm őket.
Türelmesen ülök az étel felett, csak a kávé illata csal ki halk morranást a gyomromból. Akkor realizálom, hogy tegnap nem vacsoráztam, csak ebédeltem. Kínos, nem akarom kienni a vagyonából, na nem mintha nem érdemelnék meg egy dupla adagot amiért túléltem a gázolását és hazahoztam.
Ha leült csak akkor nyúlok bármihez, ha ő már megtette, akkor is előbb a kávéhoz és belekortyolok. Ha üres összeszalad a szám, hogy ez keserű és kérek egy kis tejet, ha nem okoz neki gondot.
-Szóval egyedül élsz egy ekkora lakásban? Nem frusztráló? - Kérdezem őszinte kíváncsisággal, engem nyomasztana, hogy olyan nagy és üres.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 02:03- Addig örülj, amíg nem néznek annyi, amennyi valójában vagy - ezt a felnőtt énje mondatja vele, amelyik nem drogozik, nem iszik, hanem nagyon is jól tudja, hogy a csillogó fény városában mindenki letagad és lehazudik, mert aki elmúlik harmincöt, az már halott ember, ha úgy is néz ki.
- Butaság, a többiek a legfontosabbak - dorombolja szelíden, egész komoly életbölcsességek jönnek elő így félálomban.
Jó volt, rossz volt, csak mosolyint, az alázatosság hiányával kénytelen egyetérteni, még ha nem is hangos szóval, hanem hallgatóslagos egyetértését adja. Nem az a fajta, aki közvetít, az a fajta, aki szándékosan félrevezet és megtéveszt. Mondhatni, ez az életformája.
- Egye fene, lehetsz a mohó sárkány, akinek a csúnya herceg egy kardot döfött az oldalába, ha már egyszer nem engeded, hogy szépség legyek. Miért is nem? - húzza el a száját, igazán jól esett volna a reggelt nem azzal kezdeni, hogy közlik vele, hogy nem egy szépség, de majd erről elbeszélget a pszichiáterével. Meg a megromlott önképéről.
Elismerően nézi a fiút, vakon belenyúlt az egyik lélekcsapdájában, igazán minden elismerése.
- Miért dobnálak ki, én zártalak be, és ha már itt tartunk, miért ne kedvelnélek? Rendes hálótárs vagy, még csak nem is sikoltoztál.
A kávét is csészékbe tölti, mellékészít cukrot, tejet, tejszínt, pontosan úgy fest a pult, mint a reklámok álomreggelijei, ahol a jól szituált családapa ül, ölében a gyerekkel, az anyuka eléjük halmozza egy kisebb afrikai falu élelmezésének megfelelő kajamennyiséget reggel gyanánt, és mindenki boldogan nevet, mert nem ők fognak mosogatni. Bár egy kicsivel kevesebb a tányér.
- Ja hogy nem időre jársz dolgozni? - ő aztán meg tudja érteni, rögvest egy magasabb társadalmi osztályba sorolja be Sebastiant, még ha csak tolmács is.
Minden akad bőségesen, ő is falatozni kezd, egyáltalán nem zavarja, hogy vendége van, a kávéba is belekortyol. Jó erős kávét főz, megcirógatja az ember szívét.
- Ekkora? - meglepődik olyan arccal, mint aki nem tudja eldönteni biztosan, hogy a fiú gúnyolódik-e. - Ez bakfitty. Egy rendes villának a nappalijában elférne. Egyáltalán nem frusztráló, kifejezetten jó, hogy ilyen kicsi, nem kedvelem a nagy tereket - jelenti ki komolyan.
- Tegnap éjjel még jobban tetszett, beálltál a fájdalomcsillapítótól? - vigyor.


_________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 02:29

-Nem is tudom, talán akkor komolyabban vennének. - Mondom szórakozottan, egy férfinak amúgy is jól áll a kor, szerintem, én nem hisztiztem soha a korom miatt, az a nők szokása.
-Nocsak, első empatikus megszólalásod ma, de szerintem csak az illem mondatja veled! - Vigyorodom el.
-Mohó? Nem, sárkány sem leszek, én vagyok a jó fiú, ne feledd! Nem vagy a megmentő herceg, bár törekedhetnél rá! - Mosolygok, kora reggel talán mégsem kéne piszkálnom, de ami a szívemen a számon, nehéz megállni.
-Sikoltozni? Maximum horkolhatnék, nincsenek rémálmaim... - Ütközöm meg. Rég nincsenek, akkor is csak nyöszörögtem volna. De ez a sikoltozás megborzongatja az idegvelőm, viccnek is rossz.
-Szóval igazából ellenállhatatlan személyiségem miatt tartasz itt, jól titkoltad. - Mondom negédesebben aztán, még mindig kiakaszt a gondolat, hogy kidobta a kártyát.
-Nem, magam osztom be. Csak ha a rádióhoz megyek akkor kell igazodnom. De elég lesz csak délután bemennem ma, ráérek. - Válaszolom meg a kérdését, ahogy elnézem ő nem tudja mi az hogy időre bejárni dolgozni. De elnézem neki, neki mások a gondjai, valószínűleg.
Aztán teszek tejet a kávéba, onnantól már békésebben kortyolom. Konstatálom, hogy eszik, hát belekezdek én is, csinálok egy szendvicset felvágottal és némi zöldséggel. Nem kapkodom el a dolgot, inkább kevesebbet eszem, de azt gondosan, ha majd siet el valahova.
Aztán csak kicsit elnyílik a szám, hogy mondok valamit, de inkább jobbnak látom becsukni. Gazdagok, másképp viszonyítanak.
-Értem, akkor nincs szorongásod a zsúfolt liftekben, ellenben a kilátókban, ó, nagyszerű. - Viccelődöm el, kissé komolykodó hangon, mintha valóban ezt szűrtem volna le belőle. Közben meg egészen mást, hogy talán magának valóbb mint hittem.
-Ha-ha. - Mondom könnyed-komolyan, majd ráemelem a tekintetem. - Ugyan úgy tetszik. Én a te szemszöged érdeklődtem meg. - Aztán inkább harapok egyet a szendvicsből és komótosan rágok. Kicsit elmerengek, hogy gőzöm nincs, mikor reggeliztem együtt utoljára valakivel. Kicsit zavarba is jövök a felismeréstől, de inkább iszok egy kis kávét, hogy elmossa.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 12:06Inkább a hatalom természetének ismerete. Hjam, többeknek be kell feküdni, ha az ember igazán magasra vágyik, és sajnos nem csak szexben értendő az olyasmi.
- A kínaiak szerint a sárkány jó és bölcs teremtmény, aki néha megharagszik, és megeszik egy-egy falut. Te játszottad el a lehetőséget, hogy jó hercegnő legyél - a mosolyát eltünteti a kávéscsésze pereme alatt, a piszkálódás úgy látszik, most nem hat rá.
- Még lehet - figyelmesen nézi a megütközést, ah, mennyire kispolgári! Akik csak horrorfilmben látnak sikoltozást, és azt lehalkítják, hogy a szomszéd meg ne ijedjen tőle, és ne gondoljon róluk semmi rosszat.
- Legalább olyan jól, mint te az ellenállhatatlan személyiséget - hajol közelebb egy kicsit gonoszkodva, de nem mondható olyan igazán echte rosszindulatúnak. Akkor nem csak válasz-szavakkal asszózgatna.
Egyébiránt tényleg sokkal jobban néz ki, a haja megszáradt, hátrakotorta, a szeme kissé karikás, az arca nyúzott, az egy napos borosta az állán igazából nem is ront az összképen, egészen sikkes, néhány szarkaláb a szeme sarkában leginkább őt figyelmezteti arra, hogy gondolja meg, hogyan fog kimenni az utcára.
- Rádión keresztül tolmácsolsz? - ezt megpróbálja elképzelni, a piritósára sajtkrémet ken, sajtszeleteket pakol rá, igényes ívben, paradicsomkarikát, felvágottat, és képes úgy beleharapni, hogy ne boruljon le az egész.
- Nem járok kilátókra - mégis mi a rossebet csinálna ott. - A szórakozásért nem szorulok rá arra, hogy sétákat tegyek a természetben, hogy messziről megnézhessem, jé, milyen nagy ez a város, és a romantikus éjszakában esetleg megcsodáljam, hogy mennyi lámpa ég benne - derül, viszonozza a ráemelt pillantást, de sajnos nem gondolatolvasó.
- Ha az én szemszögemből frusztrálónak találod, akkor hogy tetszik? - nevet fel halkan, a paradoxot bottal piszkálja. - Avass be, egy hozzád hasonló hol lakik és milyen körülmények között? Még a szüleiddel élsz?_________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 12:59

-A kínaiak szerint én tigris vagyok, és bár igazad van a sárkányokat illetően a kínaiak szemszögéből Európában mások a mesék, valamint nincsenek olyan titkos vágyálmaim hogy hercegnő lehessek. - Remélem nem arra gondolt, hogy ha ő a herceg akkor én királylány akarok lenni...
-Köszönöm, ez igazán jól esett. Érzem a törődést, de nem kéne ennyire figyelmesnek lenned. - Morgok az orrom alatt, köszönöm, nem kérek belőle. Hallottam én elég szörnyűséget, talán rosszabbat is mint egy elaléló sikolyt az éjben.
-Hah... - Na jó, ez tetszett. El is mosolyodom, hiába cukkol, elvégre sok háklim van, amit mindig meg is kapok, nincsenek illúzióim magamról.
Aztán csak felnevetek halkan, hogy összerántotta a két munkám.
-Nem, két állásom van. Az egyik kisebb rádióban én vagyok az egyik, aki olvassa a híreket. Amúgy fordító vagyok, nem tolmács, de tolmácsolást is vállalok. - Mondom mosolyogva, bár nem hiszem hogy különösebben érdekelné. De lehet javaslom majd a főnöknek, hogy legyen franciául is hírolvasás, biztos kiröhögne.
-Rögtön gondoltam. - Mondom mély együttérzéssel, de ez inkább piszkálódás a részemről.
-A szórakozás relatív fogalom, engem ezek például szórakoztatnak, és attól hogy van pénzem egyéb szórakozások megfizetésére is, nem feltétlenül fogom jobban érezni magam. És sétálni jó, próbáld ki egyszer. Buta amerikai szokás, hogy mindenhova csak kocsival lehet eljutni, akkor is ha csak tíz percre van. - Somolygok rá. Ő ennél sportosabbnak tűnik, de ki tudja.
-Hm... Egy ideje megnyugtat hogy egyedül lehetek. Engem nem frusztrálna, ahogy nem is frusztrál. - Azt nem teszem hozzá hogy mások vagyunk. Ha mondjuk öt perccel korábban nem tudom meg, hogy másmilyen, mint eleinte gondoltam, akkor biztos a fejéhez vágtam volna megint. Így inkább mellőzöm.
Aztán csak mosolygok, műmosoly ez, igazi angolosan udvarias. Nem sértett meg, csak tartózkodóbbá tett kissé.
-Nem, nagyon régen nem. A szüleim Londonban élnek, azaz... a törzshelyük ott van. Én egy belvárosi lakást bérelek, tágas, mint a tied, de nem ilyen nagy. Nem hiszem hogy tetszene neked, túl régi módi. - Mesélem el neki a kérésére, már amennyit hajlandó vagyok megosztani neki és inkább eszem tovább. Bár az érdekelne miből gondolta hogy a szüleimmel élek még. Jah, na persze, huszonkettőnek néz vagy mennyinek. Világos.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 14:02- Én sárkány vagyok, de biztosíthatlak róla, hogy európai típusú, és egyetlen hercegnek sincs esélye ellenem - vigyorog szemérmetlen jókedvvel, végigméri a fiút, mintha csak látná fényes páncélban a konzervlovagot benne, amiből majd a sárkány, mint olyan jól belakmározik, mielőtt meghágná a hercegnőt. Aki ugye nincs is, mert Sebastian nem akar hercegnő lenni, más jelölt pedig nincsen kéznél.
Úgyhogy lehet, hogy marhaság lenne elhamarkodottan felfalni a lovagot.
- Ugyan! Csak azok vergődnek sokat álmukban, akikkel történt valami érdekes az életben - nagyvonalú mindenkinek a szenvedésével szemben, hogyha arról van szó, főleg, ha ezzel önmagát is elleplezheti.
Visszamosolyog, ahogy ül az apró gonoszság és mégsem lesz belőle sértettség. Mert úgy néz ki, hogy nem lesz. Akármennyire kutatja figyelmes pillantással az arc mélységeit, nem látja az ő köreire oly jellemző gesztusokat, fintorokat. Üdítően már. Szinte habzsolja a pirítós mellé, és még csak nem is fogyott Sebastianból.
- Az már legalább három. Mégha a tolmácskodás félállásnak is számít. Gondolom elég gyakran hívnak, megvannak hozzá az adottságaid - legalábbis üzleti szempontból, amikor ambiciózus francia nők érkeznek tárgyalni, ő biztos egy hasonló, fiatal, jó kiállású fiút ültetne oda, akit aztán meg is lehet erőszakolni egy mosdóban, ha már a hölgyek megunták a léha francia fiúkat.
Mik eszébe nem jutnak a reggeli mellé. Belekortyol a kávéba, figyelmesen felnéz, megcsóválja a fejét.
- A természetjárást nem sorolom a szórakoztató gyaloglások közé, még ha nem is megyek mindenhova autóval - tisztázza, hogy ez nála azért nem kapcsolódik össze. Bár a sportosságát se az utcán kocogva szedte össze, amilyen paranoiája neki van, egyszerűen nem fér össze. Szelektív paranoia.
- Áááh, akkor te most csináltad azt, amit tegnap nekem javasoltál, hogy másból induljak ki, nem magamból, ahogy te se magadból indultál ki. De végül is nincs semmi értelme, mert jobban hasonlítunk, mint hinnéd. Kifejezetten lakályos tud lenni az egyedüllét, ahogy máskor pedig a vendégeket kívánom - szó szerint.
A műmosoly felismerésében bitang jó. Érzékeny téma, szereti az olyasmit.
- Áh, messzire jöttél el, a kirepül a fészekből szindróma jegyében - utazgató szülők, ezt a műfajt ő is ismeri, nagyon bántó megjegyzést tehetne, de visszafogja a nyelvét. Szinte együttérzésből.
- Élek-halok a régimódi dolgokét. Szeszből legalább a tízévest kedvelem - kacsint, ha már régimódi dolgok, eltünteti az utolsó falat kenyerét, de amíg a fiú eszik, csipeget még a sajtból, paradicsomból, egyen csak nyugodtan, pszichológiai alhatás, ne hagyja abba csak azért, mert a házigazda végzett._________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 22:13

-Hah, na látod, ezt még el is hiszem. - Horkanok mosolyogva, bizonyára gyűjti az értékes holmikat, hiú, túl okosnak képzeli magát és sokan leszúrnák egy... mindegy mivel. Ami akad. De nem kötöm az orrára, meg aztán ki tudja. Lehet ő pont normális, csak nekem teszi a kiállhatatlant.
-Lehet szépet is álmodni, az érdekes nem feltétlenül negatív dolog. - Mondom csendesen, nem értem őt. Mintha jó lenne hogy valaki nem bír normálisan aludni. Attól lesz érdekes, vagy tudom is én. De inkább nem kérdezek rá, félek olyat hallanék amit nem akarok.
-Igen, ha nem számolod egybe, három állásban dolgozom. - Fura ezt így kimondanom hangosan, mert nem érzem, hogy olyan rengeteget dolgoznék. Mondjuk a tolmácsolás kikapcsol, ahogy a fordítás is. A hírek felolvasása meg... nem megterhelő. - Szoktak, igen. Az angol modor a francia folyékony beszéd mellé nem szokott hátrányomra lenni. - Igen, tény, onnan van a többlet pénzem. Az fizet a legjobban.
-Miért nem? - Kérdezem kissé rezignáltan, őszintén kíváncsi vagyok rá. - Van más szórakoztató gyaloglás forma? Ha a plázázást mondod nem fogom meginni a kávém, előre szólok. - jelezve, felugrana a vérnyomásom és a kávé már sok lenne a szervezetemnek.
-Nem tévedsz, nem szoktam olyan tanácsot adni, amit magam nem fogadnék meg. - Mondom komolyabban, hogy nem a világűrbe beszéltem tegnap, hanem igen, neki. De kellemesen meglep, hogy emlékszik, hogy figyelt. Nem szoktak, főleg nem betépve... Arra hogy hasonlítunk csak veszek egy mélyebb levegőt, nincs kedvem cáfolni, de nem is akarom. Inkább csak bólintok, feltolom az orromon a szemüveget, reflexből, hogy csináljak valamit. A kívánást nem értem félre, szolidabb értelemben értelmezem.
-Nem egészen. - Mondok csak ennyit, nehogy azt higgye nyitott könyv vagyok, vagy valami buta sablon egy prospektusról.
Aztán kénytelen-kelletlen elmosolyintom magam, lehet tényleg hasonlítunk.
-Például egy jó kis Brandy de Jerez Solera Gran Reserva? - Kanyarodik félmosolyra a szám széle, az egy jó kis tíz éves brandy fajta, szinte teljesen biztos vagyok benne hogy ismeri.
Amúgy jól sejti, abbahagynám az evést ha látnám befejezte, de mivel még nassolgat, eszem tovább.
-Ha élsz-halsz értük, akkor te is amolyan gyűjtő-féle vagy? - Kérdezem, de nem akarok udvariatlan lenni, hogy a vagyona érdekelne, csak szimplán érdekel, mivel foglalkozik, mi a hobbija.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 23:05Zabolátlan jókedve széles mosolyívet rajzol az arcára, kékes szemei kaján villogással jelzik: mindaz, amit Sebastian el tud képzelni a sárkányokról, sőt, el is tud hinni róluk, az őbenne valóságossá válik. Leszámítva, hogy a modern korban már nem a karmaikkal tépik fel a szüzeket, de a végeredmény hasonló.
- Részletkérdés, részletkérdés - legyinti el nagyvonalúan, és egy szelet amúgy nem is szívbarát, de legalább nagyon finom, első osztályú trappista sajtért nyúl, mert boldogok a falatok, amik a fogai közé jutnak.
- Mehetsz a pszichológushoz, hogy megmondják neked, hogy munkaholista vagy - derül kedvesen, ahogy a fiú elismeri a három állást, külön kiemelve, pedig nem akart rá ekkora hangsúlyt tenni.
- Hamégha francia modorod volna, az lenne csak az igazi - belemosolyog a sajtba, és inkább beleharap, mielőtt olyat mond, amibe mindketten belepirulnának.
Csodálkozva emeli fel a szemöldökét a visszakérdezésre, gyorsan elmajszolja a kiválasztott ínyencfalatot.
- Mi a szórakoztató a fák, erdők, mezők, kilátók látványában? Földes, posványos, zöld, unalmas. Ellenben mondjuk egy francia kisváros macskakövet zegzugutcái, ahol a sarkokon igazi francia pékek sütik a fokhagymás bagettet, aminek az illata végigkísér az árnyas, levendulaillatú kapualjak bor és konyakcsapszékeihez, na az a gyaloglás egy szórakoztató formája, kedves Plázaundoros Sebastian - hunyorít megint, félig kacsintás, kiissza a maradék kávéját. A hangja egészen méllyé, búgóvá vált a kis monológ végére.
- Jó tanács, de bebukott - köti a tanács halálát ki könnyedén a karóhoz.
- Nem egészen messzire? Szerintem London nincs közel bár tény, lehetett volna messzebb is - bólint komolyan, de a rosszindulat aztán elomlik a szájában, ahogy a felidézett brandy testes íze, elégedetten csettint a nyelvével.
- A tolmácskodás jól fizet, de amíg effélével öblíted le, senki nem vetheti a szemedre - dévaj csillanás a szemében, ah, vajh a fiú ezt sem érti? Mintha egy kőszobrot simogatna a legelőkelőbb selyemsállal.
- Gyűjtő vagyok, de a régiségeket éppen nem gyűjtöm. Csak kedvelem a létüket, kifinomult, távoli múlt sugallatukat. Egy-egy régi, avítt dolog láttán az ember hajlamos azt hinni, hogy az elődeink egytől egyig remek emberek voltak, akik csodálatos bútorokat készítettek, hatalmas festmények alatt gentleman módra éltek, és kézzel rajzolt könyveket olvastak, holott akkoriban is több volt a véreskezű rabló az ékességek között, mint a tiszta szívű._________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Kedd Május 27 2014, 23:37

-Hah... - Kikészít, nem tudom eldönteni csak heccel vagy komolyan gondolja. Bár az ilyen fajta viccelődést és félvállról-kezelést nehezen viselem, szóval végeredményben mindegy is.
-Nem szorulok rájuk, és amúgy is. Nem vagyok munkamániás. Ha az lennék, akkor nem itt ücsörögnék, hanem rágnám a körmöm idegességemben, hogy még tízezer karaktert le kell fordítanom ma, és már ennyi az idő, otthon sem vagyok. Plusz a másik helyre is megyek dolgozni. - Mondom mosolyogva, dehogy vagyok én munkamániás... Inkább jóízűen falatozom a reggelit, jobban esik így, hogy együtt eszünk, be kell valljam magamnak, lelkem egy elhagyatott szigetéről jelzőtűzként ég ez az érzés.
-Hah, nem vagyok elég kéjenc és buja hozzá. - Kacagok fel, pedig ez csak sztereotípia, de mindig ezzel heccelnek. - Na meg egy francia nem nevet az angol humoron, könnyen lebuknék. - Kuncogok.
-Áh. Én jobb szeretem a városnézést, a mindennapi élet és rejtett kis utcácskák labirintusait, de egy völgybe leereszkedni, egy hegyet megmászni, rálátni az esti fényekben úszó városra... beszívni a friss levegőt és hallgatni a természet neszeit, az is kellemes és utánozhatatlan, na meg mindenhol ugyan olyan, mindig otthonos, ellenben a városoknak mindig más és más a hangulatuk. Bár ezt nem mindenki osztja, szerinted? - Mosolygok, érdekel ő hogy látja. Főleg mert nem természetközeli, ahogy elnézem.
-Már miért bukott be, ha szabad megérdeklődnöm? - Kérdezek vissza felszaladt szemöldökkel.
-Nem, hanem nem egészen úgy volt, ahogy feltételezted. Amúgy nincs olyan messze, már szerintem. - Jegyzem meg mellékesen.
Aztán csak felnevetek.
-Ritkán iszom, de akkor már jót! - Csak mosolygok, nem értem félre, látszik semmi perverz nem fut át az agyamon, nem érzem hogy célozna bármire is. Én csak mosolygok, mint aki közös csínt fedezett fel és komiszságáról végre tud mindent-tudó jelentős pillantást váltani.
-Persze, de van benne valami... halandóság, valami előkelő és egyediség, főleg mert akkor nem volt tömegtermelés, minden kézzel volt gondosan megmunkálva, megmásíthatatlan kézjegyeket viselve. Szinte mesélek és megszólalnak. Simításuk nyomán mintha százak emléke sugdosna a füledbe, hogy elmesélhesse saját történetét. - Simítgatom össze ujjaim, mintha valamit szétmorzsolnék, egészen belemélyedek, kissé ábrándosan és idealistán, mint holmi költő vagy író. - De ettől olyan kiismerhetetlen, olyan összetett, hogy kellemes és kellemetlen dolgokat őriz, mint az emberek maguk. Áh bocs! - Szabadkozom, néha elragad a szenvedély, ha csöndesen is, szeretem a régi dolgokat. Gyorsan eszek is hogy ne csak a szám járjon mindenféle értelmetlen dologról fecsegve, úgy sem hiszem hogy olyan művészlélek-csúfolás lenne mint én. Mert én csak gyönyörködöm, de nem teremtek semmit. A műfordítás is nehéz, hiába élvezem, még van mit tanulnom.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Szer. Május 28 2014, 11:51- A modern társadalomtudomány szerint minden 21. századi ember, vagy legalábbis minden amerikai rászorul legalább úgy, mint a fogászati szűrésre - komolykodik, alaposan végigmérve elképzeli, ahogy rágcsálja a fiú a körmét a nagy idegességtől és alig fér bele a bőrébe.
- Na jó, a jelek szerint munkamániás nem vagy - állítja fel a diagnózist szakértő hangon. - De lehet, hogy csak jól titkolod, mert ahogy elnézem, legalábbis elég komótosan híg véred van, csak semmi kapkodás és hebrencskedés - piszkálja meg kissé, nem állhatja meg.
- Még lehetsz - tér vissza a szókapcsolat az ádáz villanással együtt a szemében - Szerintem kifejezetten jól állna neked egy kis léhaság. Rendes francia mindenen nevet, mert ilyen nevető a természetük, hagyjuk a történelmi angol-ellentétet - gyönyörű-gyönyörű vízió.
- Tehát majdnem ugyanazt mondtad, mint én, leszámítva ezt a perverz vágyakozást valami hideg és nedves völgy iránt, meg a hegyhez - ingatja meg a fejét, de azért nem veszi félvállról a kérdést.
- A változatosság gyönyörködtet, egyrészt, másrészt a városok, ha mindig mások is pillanatról pillanatra, nem kevésbé mások, mint az a fene nagy természet, mert az sem állandó, már amennyire emlékszem az elemi tanulmányaimból, ami már baromi régen volt - kis fintor - Az otthonosságát is kétségbe vonnám, mert ez - int körbe - otthonos, ellenben ahol szúró, vágó, mérgező növények, és ijedős állatok vannak, akiket ha meg akar nézni az ember, be kell kúsznia a legnagyobb bozótba, mert az állat már tudja, hogy az ember nem barát, ha meg nem akarja megnézni, akkor nem érti a lényeget, azt egyáltalán nem nevezném "otthonosnak".
Kávé híján tölt magának egy kis narancslevet (ó, klasszikus reklámreggelik), ami csak azért nem 100%-os, mert akkor nem tudna megmaradni folyékony formában.
- Most komolyan fejtsem ki? Na jó, de nagyon figyelj, mert ez olyan lesz, mint a keresd a dámát játék, tehát - kissé előrehajol. - Az alaptétel ugye az volt tegnap, hogy ne magamból induljak ki, hanem másból. Pipa. Ma jött a helyzet, amikor te, másból indultál ki, azt feltételezve, hogy frusztráló lehet a lakás "nagysága" valakinek, aki egyedül él itt. Ugyan később azt állítottad, hogy neked nem volna frusztráló, és tetszik, de mivel másból indultál ki, azt feltételezted, hogy frusztráló is lehet. Ámde! Nem az. Tehát, ha velem kapcsolatban magadból indultál volna ki, miszerint téged nem frusztrál, engem se frusztrál, akkor jobb következtetést vonhattál volna le, mert ugye, ebben egyformán vélekedünk - erre inni kell, a pohárperem felett kajánul figyel, elégedetten hunyorítva a gondolatra, hogy a fiú jót iszik, ha már lehet, ugyanakkor elégedetten rándul egyet a szemöldöke ismeretlen okokból. Tényleg? Ennyire nem? Beleszusszan a pohárba, bepárásítja, aztán félreteszi egy kicsit, és próbál nem nagyon meglepetten nézni.
- Sok minden van benne, de mindhiába, ha egyszer rájössz, hogy valójában rohadékoknak készült a szépség. Egy olyan ember adta be a kézművesnek a megrendelést, aki előtte kiforgatta a szüleit a vagyonából, meghúzta a húgát, aztán férjhez adta valami gazdag, kövér kereskedőhöz, végül elterpeszkedett a legnagyobb lelki nyugalommal. Mert valószínűleg erről suttognak a dolgok - mosolyint komolyan. - Semmi baj, a vendégem vagy a reggeli gondolatokra is._________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Szer. Május 28 2014, 13:33

-Háát... még jó hogy nem vagyok amerikai. - Jelentem ki nyugodtan, látszik hogy meglepett komoly hangvétele, ha nem gondolnám önzőnek még azt is hihetném aggódik.
-Ó köszönöm Dr Phoenix d'Abo, mindig öröm hallani, mikor jó híreket közöl. - Mondom negédesen, szórakozott mosollyal. Aztán megcsóválom a fejem, de mosolygok. - Nekem a munkáim hobbik, szerelmem a francia nyelv, a hírbemondás pedig arra késztet hogy legyek naprakész, ha már kevés újságot olvasok. Nem menekülök a munkába, csak szimplán élvezem. De jól látod, nem vagyok hamari és kapkodó fajta. - Fejtem ki neki a dolgot, hátha nem maradok meg a fejében sztahanovistaként. Kissé unom, hogy mindeni belém lát mindenfélét, aztán meg nem veszi a fáradságot, hogy rájöjjön, nem is igaz rám.
Elfojtottan mosolygok arra, hogy még lehetek léhább, nem ismer. Akkor tudná, hogy már nem tudok az lenni, nem megy. Semmilyen értelemben.
-Jó hír hogy a nevetésem sem árulna el. De már nem menne a bohém élet, komolykodva megpróbálni sem érdemes, ráhagyom a franciákra, azt hiszem. - Mosolyodok el kissé, majd inkább megiszom a kávém.
-Igen igen, ha a mondandóm felét meg sem hallod, akkor igen. - Forgatok szemet, nem volt még igazi túrán. Pedig azok is remekek.
Aztán hallgatom, mit gondol, látszik figyelek, enni is elfelejtek. De a végére csak kuncogok, nem tehetek róla.
-Értem, értem. De akkor valami alföld? A maga végtelen zöldjével? Kevés a gaz, de annál több a fű, állatok pedig alig vannak, mert azok inkább az erdőben élnek. Egyszer ki kéne próbálnod. Egy ilyen délutáni séta, ami az estébe nyúlik, majd elterül fölötted a sűrű csillagos ég, amilyent a városban ha akarsz sem láthatsz... olyan mint egy megelevenedett festmény. - Mosolygok rá, most valóban szelíden próbálom felkelteni az érdeklődését. Hasznot nem remélek, csupán szórakoztat a dolog.
Aztán kifejti még jobban, mert kérem, játékos mosoly settenkedik fel az ajkaimra, ahogy előrehajol és belemerül, hiába engem mos le éppen a pályáról és cáfolja meg a baráti tanácsom, amit nem éppen barátian közöltem vele tegnap.
-Igen, de a kivétel erősíti a szabályt, ez nem másítja meg, hogy számunkra, akik másképp fogadják be a világot, úgy fest, - szörnyűség, lehet van bennünk közös - nem lenne célceszűbb mások kapcsán magunkból kiindulni. Ebből csak azt szűrtem le, hogy veled kapcsolatban hagyatkozhatok magamra, már elvileg. - Magyarázom higgadtan, kis gonoszabb mosollyal, hogy én nem hagyom magam, bárhogy szeretné.
Aztán kicsit elkap a hév, de meglep a válaszával, de én nem titkolom.
-Húha... te sötétebben látod a világot mint én... - Szalad ki pár értetlen pislogás közepette. Azért én ennyire nem vagyok borúlátó, csupán vészmadár, de ez... - Ugyan. Nem volt mindenki... rohadék ahogy te mondtad. A gazdagság nem jár együtt kéz a kézben azzal, hogy csak lopva-csalva, kegyetlen módon lehet megszerezni. És arra sem jogosít fel, hogy bármit megtehess. No meg... ennek semmi köze a vagyonhoz. Aki arra adja a fejét hogy ártson másoknak, valami miatt teszi, elég egy rossz lépés. Ehhez nem kell vagyon, lelketlenné egy koldus is tud válni. És ha csak a festményeket nézed, rögtön kiviláglik, hogy barátságból és tiszteletből is rengetegen festettek, azoknak pedig semmi köze a rohadéksághoz. - Mondom még kissé megütközve a szavain, de könnyed a hangom.
-Ah, kösz. Ritka úriember vagy. - Kivételesen gúny nélkül, udvariasan és hálásabban szólaltam meg. Ha nem úgy ismerem meg ahogy, ki sem nézném belőle hogy problémái lehetnek. Milyen ironikus az élet. Ez is csak azt mutatja, hogy ugyan olyan vak vagyok mások apró rezdüléseire, mint bárki más. Mert szerintem drogozni az kezd, akinek gondja van. Mert annyi pénzből kurvára is telik, vagy bármire, ami elűzi a gondokat és könnyebben is beszerezhető.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Csüt. Május 29 2014, 12:22- A beköltözőkre is vonatkozik, elvégre, idomulnak a társadalmi betegségeinkhez - zümmögi dallamosan, hogy Sebastian is elkezdjen aggódni önmagáért. A doktor szerepben mindenesetre kedélyes mosollyal tetszeleg, még egy könnyed mozdulattal nem létező szemüvegét is a helyére tolja fontoskodva.
- És lám, mégse vagy egészen naprakész - csóválj meg a fejét, még azért nem felejtette el azt az aljas kis tűszúrást, amivel a fiú ledöfte a hiúságát a hírességével kapcsolatban.
De a sztahanovistát nem forszírozza, van valami józanul magabiztos abban, ahogy a fiú beszél magáról, ami kínosan hihetővé teszi az egészet.
- Ami nem megy, azt meg kell tanulni. Biztos vagyok abban, hogy kiváló bohém lehetnél - ebből azért nem enged, kékesszürke pillantása végigcirógat a hullámos haj, bájos arc kettősén, no nem, aki ilyen adottságokkal születik, az egyszerűen csak nem lehet léhulásra képtelen.
Árnyalatnyi rosszallás felhőzi az arcát, amikor kuncognak rajta, aztán elnéző pillantás.
- Tudod, egy ismerősöm kedvenc vicce jut eszembe az alföldről: mi az abszolút selejt? Az alföld, mert erre se lejt, mert arra se lejt. Végtelen, tehát mint olyan, unalmas, egysíkú, mint a tanárok a dékáni karban. Ha a csillagos ég sűrűjére vágyom, akkor egy vidéki nyaralóba megyek, vagy egy jachtra, mert a tenger felett nincsen fényszennyezés, de mégis civilizált körülmények között leshetem a nagy semmit odafent - bár talán kissé nyersen fogalmaz, már megérte az egészet végighallgatni Sebastian mosolyáért, ettől az ő szemében is vidámabb fények égnek.
- Annyira nem vagyunk különlegesek, hogy a nagy tömegből bármelyik szembekerülő esetében ne hihetnénk, hogy vannak közös pontjaink - kicsit félvállról söpri le a kérdést, a saját hiúságának ez fáj, Sebastiannak meg úgyis tökmindegy - És a kivételeket, amik a szabályt erősítik szokták felakasztani a régi, vad nyugati időkben - toldja hozzá egy kis mosollyal.
- A világ sötét hely. Kellő emberismerettel ezt mindenki felfedezheti - ragadozómosolyát kiscápák esti iskolájában tanítják, csak kevesebb foggal rendelkezik.
- Nem volt mindenki rohadék, de a jó emberek nem alkotnak fizikai javakban maradandót, csak erkölcsben, szellemiségben, esetleg költészetben. Ne légy naiv, aki gazdag, de jó ember, azt előbb-utóbb felfalják a nem annyira jók, ez a természet rendje. Nem azt állítom, hogy a vagyoni helyzet teszi rosszá az embereket, hanem azt, hogy a rohadékok, akik olyan vagyoni helyzetben vannak, tudják csak megengedni maguknak azt, hogy olyasmire pazarolják a kincseiket, amiket mi aztán pár évtized, évszázad távlatából csodálunk. Gondolj bele, te, a jó ember mintapéldánya, aki ráadásul jól is keres... mégis mi marad utánad? Régiesnek mondod az otthonod, azaz nem hoztál létre új javakat, legfeljebb azt örökíted tovább, ami már amúgy is megvolt. Ha ma meghalnál, semmi nem maradna utánad, ami cáfolhatná az állítást. A festőket hagyjuk. A legtöbben drogos, morfinista, abszintista iszákosok, akik padláson rejtegették a műveiket, amíg valami gyűjtő fel nem fedezte őket - igazi szenvedéllyel is tud beszélni, ha akar, pedig annyira nem is fontos, amit mond. Nem bánja, hogy ezzel levetkőzi magáról talán az úriember álcaruháját.
- Hát még milyen úriembernek fogsz tartani, ha megmondom, hogy van tartalék kártyám az ajtóhoz - klasszikus pókerarc._________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Csüt. Május 29 2014, 14:31

-Húúha... ha nagyon unom magam, majd elkezdek rettegni. - Mondom fásult hangon, a szemüvegem mögül felnézve rá, hogy kicsit sem izgulok ilyen dolgok miatt. Japánban, Kínában, Koreában... nah ott lehet átragadna ez a fajta szellemiség rám, de itt... pf.
-Nem, valóban nem, én a BBC-t hallgatom. - Vetem oda elegánsan, veszem a lapot hogy a neve sérti. Közben rájöttem hogy valóban dereng valahonnan, de nem adom meg neki ezt a kegyet, hogy megosszam vele.
-Voltam, már nem vagyok. - Mondom, amolyan záró hangsúllyal, hogy ne forszírozza, mert nem szeretném.
A kis viccén szélesen mosolygok, lehorgasztom a fejem, hogy ne lássa a hajamtól, hogy vágok egy "ahh, semmi sem jó neked" fejet.
Aztán sóhajtok, megfogott.
-Jól van, ez igaz, egyet kell értenem. - Emelem a tekintetem ismét rá, de már csak szolidan mosolygok. - Akkor a vadvirágok és a fű illata sem vonz. És ne gyere azzal, hogy ha arra vágysz veszel egy illatosítót a hipermarketben. - Kuncogok, bár nem hiszem hogy ezt válaszolta volna, de kényszert éreztem arra, hogy hozzátegyem a mondandóm végére.
-Egy közös metszet mindig lesz mindenkivel, sok viszont már nem olyan valószínű, rengeteg pedig... nos, az kiváltság. - Mondom a végén már kissé mű mosollyal, pár emlék felkavaródik bennem, mintha lelkem tavába követ dobtak volna és felkeveredett volna az iszap. De hamar túllépek ezen, túl kellemes a reggeli hogy elvegye bármi a kedvem, még Phoenix sötét világképe sem.
-Ah, szóval akasztani valók vagyunk? - Kérdezem vigyorogva, nem érzem magam annak, de talán még őt sem.
-Tudom. De azért vannak benne szép dolgok is. - Nem vitatkozom vele, pont azért, mert én is így gondolom. Fura mástól is hallani, főleg ha nem egy lecsúszott valaki szájából hallom. Sokkal mélyebb lesz nekem Phoenixtől ez az egy mondat, pont emiatt.
Aztán hallgatom, látszik figyelek rá, még ha dacosabb is a testtartásom. De megtör, ahogy arról beszél, utánam nem maradna semmi. Fájóan igaz, igazi őszite, valóságos görbetükör, pár sűrűbbet pislogok és elveszem a tekintetem.
-Nem vagyok én mintapéldány. De amit mondasz, igaz. Amit én teremtek elszáll, közvetítő vagyok nem alkotó. De tudod, az általad említett rohadékokat csak a káosz és pusztulás érdekli, felélni saját vagyonuk, kiszipolyozni saját és mások életét, javait. Ők nem fognak az értékekre vigyázni, nem fontos nekik, vagy ha mégis, csak ideig-óráig. Azok, akik nem ilyenek, általad jónak titulált emberek viszont őrzik ezeket. Vigyázzák és óvják ezeket. Mindkettő fajta embertípus kell, hogy ezek fennmaradjanak. A gonoszok önzősége az egyedire és sajátra, a jók önzetlensége és törődése, hogy meg is maradjanak. Egyfajta jin és jang. - Fogalmam sincs mennyire érti mire akarok kilyukadni, mennyire lát ebben fantáziát, de egyre inkább érdekel a véleménye és ahelyett hogy elgondolkodnék a szavai mögött meghúzódó utalásra, miszerint ez a lakás is egyedi, művészi alkotás, tehát ő is a pazarlók közé tartozik, amiért talán viszolyognom kéne, inkább megfog az őszintesége, a világlátása. Szerintem látszik is rajtam, hogy nem vagyok elutasító cseppet sem.
Aztán harapok a szendvicsbe, de a számban marad, elakad szavaira a szám mozdulata és kidülledt szemmel lesek ki rá a szemüvegem mögül.
-Hmih? - pislogok teli szájjal, az illemet is elfelejtem, hogy ez igazán nem gentlemanhez méltó megmozdulás volt részemről, de... de csak gyorsan lenyelem két rágással a falatot, kicsit nagy is, érzem hogy fájdalmasan kúszik alá a falat a gyomromba, fájóbb grimaszt csalva arcomra.
-Khm.. mi?  Igazán elmondhattad volna... végtére is joggal kérted maradjak, nem kellett volna... vagy azt hitted kifosztalak? - Kérdezem elképedve, de aztán rögtön felvilágosult lesz az arcom, hogy hát végül is... - Jó, semmi baj. - Lendülök túl hamar, a helyében én is hasonló kompromisszumra jutottam volna.
-Bár attól nem féltél, hogy éjszaka valaki bejön a kinti kártyával? - Kérdezem kajánabb mosollyal, elvégre aki itt lakik tudja hogy Phoenix nem éppen szegény.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Csüt. Május 29 2014, 17:29- Sznobok, sznobok mindenhol -értékeli a BBC hírportál finoman rátarti választékosságába burkolt sértést. Efelett még mindig nem tért egészen napirendre, de csak mértékkel borzolja a pávatollait.
- Nocsak - emeli meg a szemöldökét, jelezve, hogy ez a bohém-dolog egy még nem lefutott ügy, még ha most nem is áll le forszírozni konkrétan.
- Nem különösebben - a megadástól kegyessé válik és nagyvonalúan. - Nem veszek, igazából tényleg nem érdekel, egészen egyszerűen. Se a fű, se a vadvirág - és egy kicsit sem szégyelli magát miatta, sőt, elvigyorodik. - Jobb szeretem a bőr, ember, nyál, haj, sampon, brandy, kávéillatot, szivarfüstöt.
Kíváncsi volna azokra a felkavart emlékekre, elmustrálja a fiú arcát, elképzeli, hogy milyen volna, ha üvegből lenne, és a magas homlok mögött láthatná azokat a gondolatokat, amik így elfelhősítik a hangulatát, mégha mégoly gyorsan túl is lép rajtuk a kölyök.
Türelem, rózsát terem, amolyan szúrós fajtát, amivel nem kétséges, egyszer majd simogatni fogja a hátát.
- Egytől egyig - dorombolja a vigyornak válaszul.
- Mindenben vannak szép dolgok is, az olajfoltok is gyönyörűen csillognak a vízen, ugye, de ez nem mentség nekik - próbál hatni a fiú környezetkedvelő énjére, hogy ne jöjjön ilyen blőd arany középutas dumával.
Szinte együttérző pillantást vet a megtörő tartásra, de az igazságában oly kérlelhetetlenül magabiztos, hogy nem adhatja alább, mint a teljes igazság kimondása.
- Mindenki mintapéldány. Mivel az emberiség meglehetősen heterogén, ezért nehéz következtetni az egyből a sokra, ugyanakkor mégis lehetséges, mert alapjaiban nagyon hasonlók vagyunk mégis. Ez viszont nem igaz, nem ismered a rohadékok természetrajzát - könnyed mosoly.
- Nincs a legromlottabb lelkeknél elkötelezettebb hívője és pártfogója a szépségnek és a megőrzésnek. Éppen hogy azok vigyáznak a legjobban a külső javakra, akiknek nincs belső, mert mindenki az egyensúlyra törekszik. A jó könnyelműen bánik az értékekkel, mert tudja, hogyan teremtse újra, így óhatatlanul leromlik, elkallódik az, ami már megvan egy még jobb kedvéért. Hidd el nekem, hogy az, aki káoszt és pusztulás visz magával, aki fájdalmat és szomorúságot okoz, az tudja ugyanakkor a legjobban, hogy hogyan őrizheti meg, amit arra méltónak talál és miként rombolja le azt, ami nem az. Persze, az lehet, hogy mindkettő szükséges, de tévúton jár az, aki úgy véli, a jóság teremt, a negatívum rombol. Valójában a jóság teremt és elhanyagol, ami rosszabb is lehet a rombolásnak, a negatív oldal pedig rombol és megtart, szelektíven - kicsit komoly szavak a narancslé mellé, de ahogy kortyl, egyáltalán nem keseredik meg a korty a szájában, sőt, elmosolyodik, ahogy rámered Sebastian, fel is nevet, a foga koccan az üvegen, amíg félre nem teszi.
- Nem tudhattam biztosan, hogy nem menekülsz-e hanyatt-homlok, ne feledd, be voltam azért lőve, olyankor nem látom világosan az ilyesmit, sokkal egyszerűbb volt elhitetni, hogy nincs kiút, mint megbizonyosodni arról, hogy beláttad az igazat.
Megingatja a fejét.
- Nem mondtam, hogy jórészt üresek az emeletek, ezek csak amolyan egyéjszakás lakások itt körben? Meg aztán, a gondnok ha látta a kamerán, márpedig biztos látta, akkor biztos begyűjtötte a kártyát, mert azt hitte, elejtettem. Tényleg létezik a gondnok. Amúgy is, vigyáztál rám, ki jöhetett volna ide be? - ártatlan fej._________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Csüt. Május 29 2014, 18:01

-Az üzleti élet csupa sznobból áll, hát kicsit azzá kell válnom, nem? - Mosolygok rá elégedetten, amúgy tény, a BBC elég szájbarágós. De szeretem a szép kiejtésük, szinte zene számba megy nekem az is.
A nocsak-ra nem reagálok, főleg mert szeretnék továbblépni, noha látom azt is, hogy kíváncsi beszélgető partnerem még elidőzne a témán.
-Áh, igazi nagyvárosi férfiú vagy. - Ebbe nincs belekötési kényszerem, főleg nekem is vannak ilyen hajlamaim, ha nem is teljesen egyezve az övével.
-Hah! - Nem, erre nem tudok jobbat mondani. Maximum annyit, hogy nincs tökéletes ember, de ezt ő is tudja.
-Nem, valóban, de ha mindent fonákjáról nézel belekeseredsz. - Mondom némileg burkolt jó tanácsként, hogy ebbe bele lehet kattanni, ha mindenben csak a rosszat látja.
-Lehet nem, lehet igen. De igazából a tapasztalatok tesznek minket egyedivé, nem más. Döntéseink halmaza. Ezért lehetünk egyszerre egyformák és mégis teljesen mások. - Sóhajtom komolyabban, igazat is adok neki és nem is.
Aztán hallgatom, ez elgondolkoztat.
-Átgondolom. Bár én ahogy tapasztaltam aki elhagyja önmagát és mások élete hidegen hagyja, cseppet sem foglalkozik az élet szépségeivel, főleg nem azzal hogy megőrizze őket. - De ezzel most nem vitattam az ő igazát, csak elmondtam én miért mondtam azt az előbb, amit.
Aztán eléggé meglep, még ki is nevet. Igazából most látom először nevetni, ami szintén meglep, hogy erre rájövök.
-Tudom, hogy nem vagy magad olyankor és hogy lehet egyik pillanatban sírsz utánam, a másikban meg leszúrnál a konyhakéssel. Ez már csak ilyen, tisztában voltam vele. Nem rémiszt meg ez az állapot, bár tény, nem is vagyok oda érte. - Nézek rá kissé szúrósan, hogy le kéne szoknia. De nem tudok komolyan mérges lenni, mert meglepődött vagyok.
-Na és? Elég feltűnő jelenség vagy, nehéz lenne elsiklani feletted. - Mondom megdöbbenve, hát attól még lehet hogy véletlenül valaki akar valamit. A gondnok említése nyugtat meg.
-Értem. Legalább a gondnok tudja, hogy érdemes uraságodat szemmel tartani. - Jól van, látszik nem haragszom. Ezért.
-Hmpf... hát... lehet egy rottweilerrel jobban jársz ha éjszakai biztonságot szeretnél. - Ápolni tudom őt, megvédeni egy betörő ellen, nos, kevésbé.
-Na de akkor hajlandó leszel majd kiengedni, vagy hamupipőke módjára befogsz padlót sikálni? - Kérdezem mosolyogva, hiába maradnék még beszélgetni, de lassan tényleg mennem kéne. Megeszem az utolsó falatomat is és csendben örülök, hogy végeredményben kiderült, nem is olyan fojtogatni valóan irritáló ez a Phoenix. Na nem mintha lényeges lenne, kétlem hogy találkozom még vele, nem tartozom a társadalmi rangjába és azon kívül hogy elütött, nincs miért érdeklődnie felőlem.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Csüt. Május 29 2014, 21:31- Hát... nem feltétlenül. Elhiheted, hogy az üzletemberek is unják a sznob banánt - vigyorog a mosolyra komolyan és kekecül, ő rá az élő példa.
- Férfiú. A tolmácsolás közben tanulsz ilyen szép, választékos szavakat? - ez a hunyorítás sokkal barátságosabb, amíg megint nem jön Sebastian, az...
- Általánosság. Olyképpen mondod ezt a belekeseredést, mintha a tisztán látás érték csökkentett embereket hozna létre. Súlyos tévedés. A belekeseredett ember tud csak élni igazán, mert nem vár, nem remél, így nem csalódik, csak felhasználja a többieket - ugye Phoenix, ugye.
- Ez már egy egészen jó gondolat, mert tartalmazza az egyediséget, a különbözőséget és nem veti el a lehetőséget a tanulságok levonására sem - bólint komolyan és engedékenyen.
- Mert nem a megfelelő körökben nézelődsz. Az emberek általában elég szűk keresztmetszetben látják át a társadalom szereplőit - igazából nem lepi meg, és nem ítéli el Sebastiant amiatt, mert nem tapasztalta még azoknak a jelenlétét, akiket megemlített. Persze, arra majd egy magánnyomozó fog választ találni, hogy konkrétan kiről is beszél, mert az életkorát elnézve legfeljebb egy-két olyan emberrel találkozhatott, akik alapján ezt a tapasztalatot felállítja. Egyelőre nem forszírozza, hagyni kell valami koncot későbbre is.
A nevetése kellemes, ha barátságos, és irtó kellemetlen, ha nem az, középmély baritonja hajlamos a simogatásra, de gúnnyal töltve a szájonvágásra is.
- Azért igen messze állt az ismeretségünk ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön bennem a sírás utánad. Legfeljebb, ha a kerék alá kerültél volna. A kés se érdekelt. Az a heroinosok specialitása - nem tetszik neki a magabiztosság, amivel Sebastian nyilatkozik valamiről, amiről szerintem nem túl sokat tudhat, szúrósan viszonozza a pillantását, addig a tizedmásodpercig, amíg a pillanat tart. Utána végre hízelegnek neki, hogy feltűnő, ez tetszik neki.
- Ez egy biztonságos ház, ne aggódj. Ez a gondnok lehet többet keres nálad is, mert arra is ügyelnie kell, hogy a megfelelő sztárok titkos találkái, akik éppen ide jönnek, ne kerüljön ki napvilágra, úgyhogy rendszeresen nézi és törli a felvételeket. Nem kell kutya, de pórázról még lehet szó - incseleg látszólag önfeledten, valójában nagyon is kiszámítottan.
- Megvárhatjuk, amíg a hajad elég hosszú lesz Rapunzel, de nem akartál királylány lenni. Viszont a padlót hagyd meg a takarítónőnek, valamiből neki is élni kell. Lehet, hogy kiengedlek, ha szépen megkérsz - frivol vigyor, a szomszéd ház mögül előbukkanó Nap pedig az üvegtábláknak hála pazar délelőtti fénnyel árasztja el a lakást, a kis bokamedencéket, őket a pultnál, fényujjai megtapogatják az ágyat is.
- Mivel tudod a nevem, azon gondolkodom, hogyan hozakodjak elő azzal, hogy mennyit kérsz cserébe azért, hogy ne jelents fel - pénz beszél, kutya ugat, a hallgatásnak pedig az ő köreiben ára van.


_________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Csüt. Május 29 2014, 22:06

-Azért nem baj, ha értem a csíziót, ugyebár. - Mondom játékosan, tőlem azt kapják amit kérnek, mikor tolmácsolok nekem végül is mindegy.
-Is, de most épp a műfordítás rejtelmeit tanulmányozom, a választékos beszéd és írás pedig egy fordítónál elengedhetetlen. - Mosolygok, legalábbis nekem ez a hitvallásom.
-Vagy éppen nem mer élni. - Mondhatnám hogy ugye Sebastian, ugye. - És szerintem de, tud csalódni, csalódni annyira könnyű dolog, mint vizet öntve a homokra sarat csinálni. - Ezzel most nem értek egyet, de lehet csak nem voltam (vagyok?) elég elkeseredett.
-Köszönöm, ezt úgy értelmezem, igazat adsz. - Mondom pajkos mosollyal, úgy sejtem ő nem az a fajta, aki enged a saját igazából.
-Van benne valami. - Elgondolkoztat, újfent. Kedvemre van a vele való beszélgetés.
Aztán kacagtatom meg, kellemes hallgatni, többet kéne nevetnie. Bizonyára akkor kevésbé lenne borúlátó, vagy ki tudja.
-Átvitt értelemben érettem. - Forgatok szemet, de mosolygok, elég ijesztő lett volna ha sír utánam, főleg hogy akkor csak alig pár órája tudta meg a nevem egyáltalán.
-De szakértő valaki... - Húzom el a szám rosszallóan, hogy jött itt a specialitásokkal.
Állom a pillantását, nem ijeszt meg, még ha elég maróan is néz rám. Mindenki másképp éli meg a dolgokat és pont.
Logikus amit magyaráz, hogy ez a ház ennyire megfigyelt, bár örömtelen nevetést hallatok a pórázra, hogy marha vicces.
Csóválom a fejem mosolyogva, nem teljesen esik le most melyik mesét idézi, de mit számít? A királylány szó elég kiábrándító.
-Ó, milyen kedves tőled, hálálkodjak is hogy nem tartasz itt? - Kuncogok, kétlem hogy jól járna velem, ha nem engedne ki. Nehéz velem élni.
Minden esetre szép a háza, egy ideig biztos nem rázna meg lelkileg, hogy itt kell lakjak.... gyötrelem.
Aztán hirtelen emelem vissza a tekintetem rá és felszalad a szemöldököm. Le akar fizetni? Felkacagok, nem tehetek róla, nevetésre késztet.
-Hah, Phoenix, ha nem tudnám akkor is könnyen rájöttem volna, ezt a házat nem nehéz felismerni és a kérdezősködés se került volna sokba, hogy ki is vagy. Bár még nem csináltam ilyet, de úgy sejtem nem lett volna különösebben nehéz dolgom. - Törlöm meg a szemem a szemüveg alá nyúlva. - Maradjunk annyiban, hogy a kórházban azt mondom egy biciklis jött belém, mert ahogy nevetek nagyon fáj... - Rándul fájdalmasabb grimaszba az arcom. -... de nem kell a pénzed. Az ilyen perpatvarok nekem nem hiányoznak, élek, örülök ennek és titkon reménykedem benne hogy ha megint elszállsz valami drogtól vagy piától taxit hívsz vagy megmaradsz a fenekeden amíg el nem múlik. Mert ha kérem se hagysz fel vele, ezt már látom. Amúgy meg köszönöm a reggelit és a beszélgetést, jól estek. - Mosolygok rá, jelezve nem szorulok a pénzére, a haragját pedig a hátam közepére sem kívánnám.
-De maradjunk annyiban, hogy legyen egy kis hasznom hogy elütöttél és végre újra átélhettem milyen csodálatos egy bedrogozott emberrel együtt ténferegni az utcán - közlöm negédesebben - jössz nekem egy szívességgel mit szólsz? Azt örömmel elfogadnám. - Ki tudja mit hoz a sors. Egy szívesség azonban mindig remek joli joker, feltéve ha belemegy.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Pént. Május 30 2014, 00:17- Kivételesen másról beszélünk - rejti el a vigyorát jobb híján a keze mögé, a szemeit összehunyorítja, aztán komolyít magán.
- Nagyon helyes - atyáskodik olyan eleganciával, ahogy amúgy adja az úri fiút, könnyedén kisujjból. Most éppen helyesli a nyelvmegőrző törekvéseket, nem mintha amúgy érdekelné, hogy ki, hogyan beszél.
- A belekeseredett emberekben is többféle személyiségtípus létezik, ez már igazából az ő bajuk. Egy kicsit önző leszek ezen a téren, és nem veszem magamra a sorstársak életképtelenségét. Ha nem tudnak élni, de akarnak, akkor csakis a saját maguk gátjai. Vagy a körülmények áldozatai, de te vagy a szent ember, ideje misszióra indulnod - vigyorog kajánul.
- Igazat adok, de óva intelek attól, hogy elbízd magad - fenyegeti meg játékosan, szinte pajkosan.
Ó, aki így tud nevetni, az ugyanúgy lehet borús belülről is, hiszen csak akkor nevet, ha oka van rá.
- Ne vidd át az értelmet, főleg ilyen helyzetben ne, nem én vagyok az, akire gondoltál - tapint finoman és óvatosan a fiú lelkéhez, mármint ahhoz a kellemetlen tényhez, amit érzi, eltitkol odabent.
ÉS NEM UGRIK A PÓRÁZRA! HIHETETLEN!
A meglepett derű az arcára ül, figyelmesen szemléli az örömtelenül nevető fiút. Hát tényleg. Hallatlan.
- Igazából szerintem sértésnek kellene venned. Bitang jó itt lenni, szóval az, hogy hagylak elmenni voltaképpen megfoszt téged egy nagyszerű lehetőségtől - somolyog, immár teljesen magabiztosan, a kölyökből kihagyták a szériatartozék perverz-utalás radart, gyakorlatilag félig a vakfoltjában mozog, és ez bitang szórakoztató.
Sokan nevettek már a lefizetés hallatán, nem ütközik meg ezen, hiszen utána szokott a szemtelen összeg megnevezése elhangzani.
- Na ugye - először még nem érti mire akar kilyukadni a fiú a felismerhetősége hallatán, hiszen természetesen akkor még jogosabb az aggodalma.
- Valószínűleg megrepedt a bordád. Megröntgenezik, aztán felírnak rá egy erős fájdalomcsillapítót és előírják az ágynyugalmat. Nekem is volt már - ingyen jótanács, törleszt a bűneiből.
Figyelmesen hallgatja, kissé rosszallón összehúzódnak a szemöldökei, aztán lassan kisimul a homloka, az idealista taxis-humbug hallatán csak mosolyog, tényleg nem hagy fel vele, de aránylag ritkán szokott elütni valamit. Valakit.
- Örülök, hogy a vendégem voltál, egészségedre, de... - mégiscsak akkor érezné magát biztonságban, ha... lenyeli a folytatást az információk kedvéért ("újra átélhettem"). - Milyen szívességgel? Ám legyen, tehetek neked egy szívességet - perverz ki hangocska a vakfoltban - Bár ettől egészen Rumplestilskin lettem._________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Pént. Május 30 2014, 00:48

-Ohm! - Szalad fel érdeklődve a szemöldököm, főleg hogy szerintem kinevet, lemaradtam teljesen.
Az égnek emelem a tekintetem, hogyan is lettem én szent a szemében?
-Áldhatod a nevem, hogy nem hagytalok ott kikészülve ez jogos, de ne cukkolj emiatt. - Húzom a szám, de sóhajtok. - Ez így van. Ezért kell humánus módon emberszámba venni őket, legalább ennyivel is segítve őket, hátha rájönnek, nem rosszabbak senkinél. A missziómat amúgy kezdjem veled? Vagy inkább folytassam? - Döntöm félre a fejem, hogy itt vigyorog, én csak kérdőn nézek rá.
-Nem szokásom. Ebből csak azt szűröm le, érdemes veled eszmecserét folytatnom. - Kacsintok rá, nem tudom miért, talán hogy bosszantsam.
-Cöh... - Na jó, ez most tusé volt. Félre is tekintek, kínossá válik a csendem, érzem, de nem fogok egy idegennel ilyenről beszélni, mégha esetleg, véletlenül értelme is lenne, tekintve ő is drogos.
-Ó igazán? - Vigyorodom el, hogy ilyen már nincs, de aztán sandán végigmérem. - Akkor hívj meg újra, ki tudja, talán eljövök. - Csóválom a fejem, szeretem a saját otthonom, és élvezem a kis gonoszságot amit a piszkálása nyújt.
//Amúgy lehet tényleg nem érti ezeket, Josh perverz utalását sem értette nem rég :"D//
-Áh, csak nem repedt meg. Akkor jobban fájna. Legalábbis anno mikor egyszer megrepedt, jobban fájt. Szerintem csak csúnyán zúzódott. - Konstatálom hogy nincs kedvem érezni órákig a kórház klóros és dermedt szagát.
Mosolygok, félredöntöm a fejem a de hallatán, ám folytatom mit kérek, látom nem hisz nekem hogy nem kell a pénze.
-Nem tudom. - Vonom meg a vállam, nincs egyelőre ötletem. - Ha kell valami segítség, megkereslek és behajtom. Öhm... - Gondolkodok vajon mire is gondolhatok ez alatt. - például... - Hát, látszik inkább az ő megnyugtatása végett mondtam, nem azért mert valódi célom lenne vele. - hát akármi. Nem lesz hatalmas dolog, max közepes, hiszen csak közepesen ütöttél el. - Vigyorgok félszegen.
-Rumpelmicsoda? - Azt hiszem ez valami grimm mese, csak az alapokat ismerem, nem vagyok egy meseszakértő. Remélem kifejti mire gondol, nem szeretem nem érteni a dolgokat.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Pént. Május 30 2014, 01:13- Áldom is, sűrűn, szorgosan, imába foglalom és áldomást is iszom rád - komolykodik - de cukkolni foglak, hogy te is tudd, hogy mennyire nagyon szent és különleges vagy. Nem vágytál erre? Nagy kár, megkapod - beletartja az arcát a napfénybe, töltődik egy kicsit, mintha legalábbis fotocellás volna, és nem bánja, hogy a szemébe is belecsillan a nap.
- Velem addig ne is próbálkozz, amíg a humánusságba nem tudod belevenni azokat, akik valamiért magukhoz vesznek némi illegális szert. Így egyelőre elég radikális és rasszista humanitárius vagy, de még fiatal vagy, tehát fejlődőkés - mosolyog. És ha ezen a próbán túl is lesz, ő akkor sem adja a keze alá a lelkét. Egészen másféle dolgokra vágyik, mintsem egy kis misszionárius... póz.
- Mééég, hízelegj méééég - búgja kedvesen és derűsen, ami legalább arra is jó, hogy az átmeneti feszültséget feloldja.
- Ha én meghívlak, te nem csak "talán" jössz el. Mint láthattad, meglepően hatékony módszereim vannak arra, hogy a meghívottak a kanapén végezzék - hajtja félre ő is a fejét kaján derűvel, nem marad az adósa piszkálással, nem szokott adós maradni.
//Hörr, micsoda perverz utalásai voltak? Very Happy Szegény-szegény, de majd gyakorlat eszi a mestert XD//
- Miért gondolod? Az is csak nevetésnél fájt nekem. Azt hiszem - eltöpreng, de nem dicsekszik el azzal, hogy azt a fájdalmat ő betéve vészelte át, ráadásul nem is a saját ágyában. - De legyen igazad, ebcsont beforr - ha már a kutyáknál tartottak, ugye.
- Hát ez elég sovány. Az ügyvédem soha nem engedne belemenni egy ilyen alkuba. Ezt nem sikerült eltanulnod az üzleti tolmácskodás közben, így nem tárgyalunk. De lehet, hogy kivételesen kivételt tehetek, elvégre te tettél nekem szívességet, én is kockáztathatok azzal, hogy megígérek neked egyet. Nem a kívánság mérete miatt aggódom. Olyan vagyok, mint egy dzsinn - mosolyog.
Rumplestiltskin. A Grimm fivérek legjobb antagonista, egy gonosz lény, aki mindig kétes üzleteket köt, és kívánságokért cserébe árusít varázslatokat, és teljesen összekeveri az embereket. Nincsenek gyerekek a rokonságodban? Pont olyan anyuka-kedvence vagy pedig - azért nem sieti el, hogy az ajtóhoz kísérje a vendéget._________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Pént. Május 30 2014, 01:36

-Hurrá... - Fogom meg a fejem, főleg hogy majd rám iszik, jó hoyg nem miattam... - Köszönöm, igazán figyelmes tőled... - Kiérzem az iróniát, akkor is ha nincs ott, gondolom hogy számára csak egy okosodó idegen vagyok. Miközben napoz átsuhan az agyamon, van e erkélye, hogy tudjon napozni, mert hát ebben a házban mi nincs? De elhessegetem a gondolatot.
-Szerinted miért nem hagytalak ott? Beleveszem. Az más kérdés, hogy prédikálni fogok, mert ez csak tönkretesz téged. És ha túladagolod magad? Jó, bármilyen sport is veszélyes lehet, tudom én, de értsd mit akarok mondani. És nem vagyok rasszista, semmi bajom a feketékkel, az ázsiaiakkal, a mormonokkal, a melegekkel... - Hüledezem, hogy jött hogy rasszista is vagyok? Szinte sértő.
-Hah, örömmel hallanád mi? Elegen teszik neked a szépet, nem állok be a sorba. - Jegyzem meg félszeg mosollyal.
-Óh, talán leütsz és idecipelsz? Azt nem nevezném meghívásnak. - pislogok rá mosolyogva, csak viccel. Remélem csak viccel.
//Igazából semmi, csak nem akarta kimondani a pénisz szót, de Sebnek nem esett le XDDD//
-Hát... - Elbizonytalanodom, elvégre majdnem elvéreztem, kisebb gondom nagyobb volt a bordámnál. Együtt töprengünk. - Ha nagyon fáj elmegyek. Ha mást nem valami gyógyszert felíratni. - Maradok ennyinél, viszolygok a kórházaktól, de nem kell tudnia.
Aztán csak meglepődve lesek ki a fejemből, hogy szerződést íratna alá velem ügyvéddel, meg minden.
-Öhm... tudod... - Vakarom a szemöldököm. - Nem kéne ennyire véresen komolyan venned, elvégre én sem veszem. Ha zsarolni akarnálak, turkáltam volna a cuccaidban míg alszol, akármi, nem azzal hozakodom elő, hogy lehetséges hogy majd egyszer talán kérek egy kis szívességet. - Na jó, lehet neki van igaza, hogy sokan visszaélnének ezzel, de én nekem nem stílusom. Látszik, hogy inkább hagynám a fenébe az egészet, más világ vagyunk. Nekem egyszerű parasztbecsületem van, de sosem szégyelltem.
Hallgatom, valami dereng, de lehet franciául másképp van a neve.
-Szóval teljesíted majd amit kérek de kétszeresen megbánom, hmmm, igazi kedvcsináló, ne menj reklámmenedzsernek. - Mosolygok rá. - Nincsenek. És kedveltek mindig a barátnőim szülei, már ha megismertem őket, nincsen ezzel problémám. A kölykökkel is elvagyok, de más mesék is vannak. No meg nem a meseismeretem alapján ítélnek meg az anyukák, hidd el. - Vigyorodom el, mindig is jól kijöttem mások szüleivel, rokonaival, jó tulajdonságaim egyike.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Pént. Május 30 2014, 17:05A figyelmes vigyorában testet ölt a Kajánság maga. Az erkély igazából medence, ha arra néz el Sebastian láthatja is, az urak így csinálják, ha nagyvonalú luxusra vágynak. Igaz, ebben a lakása nem egyedi, ennek a háznak ez az egyik specialitása. De Pheonix bárhol képes napozni, ehhez még le sem kell vetkőznie, az arcán ott van a tökéletes kifejezése annak, hogy a Nap csak és kizárólag azért süt be a lakásba, hogy az ő arcát megsimogassa, éltető D-vitaminnal lássa el a bőrén keresztül.
- Az nem ugyanaz, attól, hogy felszedtél még egyáltalán nem voltál emberséges, mert a prédikáció nem emberséges, hanem radikális dolog. Ne legyél értetlen, természetesen a rasszizmust a negatív szelekcióra értettem, jelen esetben nem bőrszín alapján történő negatív szelektálásra, hanem az alkalmi szer-élvezet iránt vagy rasszista - egy bosszús fintorral jelzi, hogy a fiú ezt az értetlenkedést most feketepontként kapja meg.
- Hidd el nekem, soha nincsenek elegen azok, akik a szépet teszik, és dicsérik az embert. Főleg nem azok, akik hitelesen teszik, mert az üres talpnyalással nem vagyok előrébb.
Van olyan gőgös, hogy még a hízelgés és hízelgés között is különbséget tesz.
- Nem, hát most se végezted leütötten - kedélyes. Talán viccel, de a legjobb viccek válnak a legfájóbb valósággá.
// Pénisz, ez itt Sebastian, Sebastian, ez itt a pénisz, tanuljátok meg egymás szinonímáit Very Happy//
Jóváhagyólag bólint, ha nagyon fáj, akkor el kell menni, de igazából megértené a kórháztól való irtózást is. Sőt. Még csak fel sem használná valami ízléstelen élchez, nem úgy, mint bármi mást.
- Az emberek nem a következetességükről híresek. Aki ma megkönnyebbülten hazarohan, hogy jajj de jó, hogy nem lett komoly baja, abba lehet, hogy másnap belebújik a kisördög és kitálal a sajtónak. Ezek a dolgok így működnek - mosolyog elnézőn, hát Sebastiannak ebben nincs nagy gyakorlata, üdítően tiszta ezektől az alapvetően kártékony összefüggésektől.
- Te mondtad ki, nem én. Egyébként nem. Csak ha lehetőséget adsz rá - vigyorog szemérmetlenül, főleg a menedzseres részen.
- Nem csoda, megvan hozzá az... adottságod, hogy kedveljenek a szülők. Főleg az anyukák, akik nem esti mesére vágynak. Esetleg menyasszonyod is van már? Kéjsóvár anyóssal?_________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Pént. Május 30 2014, 22:42

A kaján vigyorra csak csóválom a fejem, orrom alatt mosolyogva, ez a pasi megéri a pénzét.
A medencét nem szúrom ki, de Phoenix mondandója jobban leköt.
-Ezzel vitatkoznék, de nem teszem. Dicsértelek volna meg? Ó, jaj annyira nem álltál be hogy elüss, hát milyen remek ember vagy kedves gázolóm, máskor is légy ilyen mértékletes, életmentő volt! - Adom elő ingerültebben, de mégis udvarias-negédes hangon, és hagyom az egészet a fenébe. A drogosok egyszerűen nem értik meg hogy értük tesszük amit, nem jókedvből állunk le papolni, hanem mert aggódunk és féltjük őket. Én meg vagyok olyan hülye hogy egy vadidegennel is megteszem, nem csak a véremmel. Tényleg én vagyok a hülye, egyet kell értsek Phoenix-szel.
-Ezt látod megértem. Hát, tőlem dicséretet és szép szót csak kiérdemelve kapsz, ettől ne tarts, hogy nyalizni fogok. - Mondom már túllépve előbbi hirtelen dühömön, ez szintén szurka-piszkának szánom. Amúgy sem vagyok egy hízelgő típus, de ne higgye hogy ő esélyes lenne nálam a posztra.
-Hmmm, nem, mert épp voltál olyan szarul hogy biztosan ne menjen, maximum ha a kezedbe adom a sodrófát, és lendültet is adok neked az ütéshez. - Vigyorgok rá, még jó hogy nem.
//Már ne is haragudj de te vagy a farok-jellemű nem én Razz:P//
-Értem. Ha véletlen egyszer megismersz rájössz nem vagyok ilyen, de igazad van, menj biztosra. De azért ne ölj meg meg hasonlók, mert túlélem és akkor valóban bosszúból indokolttá teszed, hogy fecsegjek. - Mondom könnyeden, de igazából tényleg csak ezzel válthatná ki nálam, hogy szavamat szegjem.
-Óh, nocsak, ha lehetőséget adok! - Vigyorgok de látszik meglep. Ez valami játék? Elég... fura játék, de gazdag, biztos unatkozik.
-Ahh. - Forgatok szemet az adottságra, ki tudja. Én kedvelem az idősebbeket és tisztelem, szerintem csak ennyi a kulcsa. Aztán csak felpillantok rá, mosolyogva, hogy na igen, megint egy jó kis téma, kerülném, de minek. Igazából nincs senkim. - Nem, nincs se menyasszony, se jegyes, se barátnő, se szextárs. - Kifejtem, hogy ne kérdezzen rá, nem vagyok szégyenlős. - Szóval nincs kéjsóvár rokonjelöltem sem. - Mondom mosolyogva, de megint kissé úriasan, angolosan udvarias mosollyal, nem őszintével.
-Gondolom neked van, nem tűnsz olyannak aki ne tudna szerezni magának valakit. - Mosolygok, elég karizmatikus, van pénze, ízlése... de főleg szeret élni, ahogy kivettem a szavaiból.
Szívesebben beszélnék róla, mert lehet kéne tudnom mindenféle magánéleti dolgáról se nem tudok, na meg tőle hallani egészen más. Magamról nem szeretek nagyon mesélni, de lehet rájött.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Phoenix d'Abo
avatarVároslakó
Életkor : 41
Foglalkozás : mecénás, mentor, szabadúszó műkedvelő
Hozzászólások száma : 311

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Szomb. Május 31 2014, 12:56- Nem, a dicséret elvárása az én részemről legalább olyan inkorrekt és amorf húzás lett volna, mint a letoszás a te részedről. Tudod, hogy a hozzád hasonló szöveggel jövő barátok és családtagok a legfőbb okai annak, hogy a labilis emberek, akik hozzányúltak a szerhez egyre többet vesznek belőle? Legalábbis részben. Egy ilyen letoszás után kell, hogy valami felvidítsa őket, és mivel te nem kínáltál alternatívát, csak megszégyenítetted az embert, ezért egyetlen módszer marad, éppen az, ami oly nagyon megvetendő. De ha megvan benned a szándék nézz utána, mit csinálnak a rendes terapeuták, akik tényleg leszoktatják az embereket - mosolyint, halálkomolyan. - Nem kétséges, hogy a szándékod jó, már-már betegesen jóindulatú, de az eszközeid rémesek - csacsog, a negédes hangot puhán kezeli, és elég okosan és higgadtan szól ahhoz, hogy látszódjék, több tíz év emberismereti tapasztalata mondatja vele, amit, és volt már szerencséje az igazi terapeutákhoz is, csak nem kér belőle.
Egyáltalán nem kétli Sebastian jó szándékát. Sajnos, ezt lehetetlen megcáfolni, és valószínűleg leszoktatni is nehéz lesz a jó szándékról, amit pedig annyi gonosz ember szeretne kihasználni földön és égen. Úgyhogy miért ne használná ki inkább ő maga, mielőtt nálánál gonoszabb teszi rá a macskát. Vagyis a mancsát.
- Akkor is lehet kapni méééég - enyhíti a korábbiakat könnyed hangon.
- Nono, nem ezen múlt.
//Akkor pláne mindent kéne tudnod rólam, és felismerhetőségemről Cool//
Ha véletlenül egyszer megismeri. Elvigyorodik, mint akinek valami különösen mókás jutott az eszébe.
- Érted is ugyanannyit kapnék, mint más emberért, szóval ne aggódj, a kis életed biztonságban van - és erre inni kéne valamit, de már a narancslevét is kiitta. A whiskeyhez még talán korán van. És Sebastian is kiborulna rajta, ha előszedné az üveget. Szomorú, hogy minden reggeli véget ér egyszer.
- A legtöbben a tudtukon kívül adják a lehetőséget, jó, ha vigyázol magadra - komolyodik meg, összeszedi a tányérokat, a hűtőbe helyezi a reggeli maradékait, mert egyszer ezt is, de meglepetten és kígyósebesen egyenesedik fel, jól megnézi magának a fiút.
- Ki se néztem volna belőled, hogy tudod, mi az a szextárs - kékes szeme alaposan végigtapogatja a már megismert fizimiskát, aztán elmosolyodik.
- Naiv feltételezés. Nem vagyok olyan, hogy ne tudnék szerezni, de mi szükségem volna rá? Tele van a bulvár, amit nem nézel és olvasol hírekkel arról, hogy a feleségek vagy megcsalják a hozzám hasonlóakat, vagy kiteregetik a boldogtalan házasságuk részleteit, vagy akármi. Rossz szemmel nézik a férjük, barátjuk, bikájuk szokásait, aki amúgy a pénzt hozza a házhoz, fergeteges perekbe kezdenek, mert ugye, hiába nem tetszik nekik már a férfiú valódi énje, azért az ügyvédek révén a vagyonát lerabolnák, hogy ne kelljen visszasüllyedniük a névtelenségben, és legalább olyan sztárok legyenek allűrökkel, mint az amúgy megvetett ex - ha nem is pontosan a ki nem mondott kérdésekre felel, azért van néhány mondanivalója._________________
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   Szomb. Május 31 2014, 13:28

Letoszás... ezer éve nem hallottam a szót, kissé fura az ő szájából hallani. És valahol... tényleg úgy érzem hogy most megkapom tőle, elsápadok. Értetlen és dacosan bámulok az arcába, enyhén elnyílt ajkakkal, de a dac elpárolog és csak a bűntudat marad a helyén, mikor elmosolyodik. Hagyom hogy folytassa, bár egyre nehezebb tartanom a szemkontaktust.
-Sajnálom. - Mondom rekedten, megköszörülöm a torkom, ahogy észreveszem. - Többé nem teszem. - Ígérem meg, valahogy olyan komolyan mondja, hogy elgondolkodtat. Valóban ennyire szörnyű lennék? Lehetséges. Ez fáj. De összeszedem magam, most nem kesereghetek meg hasonlók, látszik el is nyomom magamban a dolgokat, felveszem a szokásos, semleges úrias arcom és kész.
De hála neki, könnyebb a dolgom, van egy sajátos, hiú humora, ami engem is megmosolyogtat.
-Érdemeld ki és hidd el, nem leszek fukar. - Mosolygok, na majd pont az én dicséretemre fog szorulni, komolyan.
-Ó dehogynem! - Kuncogok, hát szerintem ezen.
// xDD Jó, de abból hogy családi örökség nm jövök "rád" XDDD //
-Áh, ez elég megnyugtató, kösz. - Amúgy valóban az, így a könnyebbség és a viccelődés kellemesen elegyedik a hangomban.
-Hát, ha nem teszem csak magamra vethetek nem? - Közlöm könnyedén, nem szokásom mások rágalmazása, csak ha tényleg tudom, hogy nekem semmi hibám benne.
Hú, ha udvarias lennék biztos felajánlanám a mosogatást, de azt gyűlölöm, így kissé feszengve maradok a helyemen.
-Már miért ne tudnám? - Ütközöm meg a szavain, mintha csak azt mondta volna, hogy lány vagyok.
Aztán felszalad a szemöldököm, de már másképp meglepetten, elvégre... miért lenne naiv a feltételezésem?
-Ugyan Phoenix. Egyszerűen akkor rossz nők között nézelődsz. A nők között is akadnak olyanok, akiknél a pénz előny, de nem kiváltság és inkább a humorod vagy az ízlésed, külsőd fogják vonzani. Valami intelligensebbet keress, aki túl lát a bulvár baromságain és élettársat keres, nem címlapsztorit. Hidd el hogy van. - Magyarázom mosolyogva, szerintem akkor sem lenne nehéz találnia, csak vagy rossz helyen keres, vagy csak fél, mi lesz ha talál. - És egy társ mindenkinek kell. És hidd el a keresztény papoknak is kéne, embertelenség a cölibátus. - Mondom mosolyogva, hogy azért kicsit enyhítsem a dolgot, nem akarok a szerelmi életébe beleszólni, ebbe tényleg nem, csak tényleg annyira negatívan látja a világot.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: ördögöd van angyalom ~ Sebastian   

Vissza az elejére Go down
 

ördögöd van angyalom ~ Sebastian

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

 Similar topics

-
» Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian
» Ma éjjel bízd rám magad!- Lia és Sebastian
» Daniel & Sebastian & Marcus Treadaway
» Ragyogás (Sebastian és Joshua)
» hiszem, hogy két paralell történet a végtelenben összeérhet ~ Sebastian

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: This is Hollywood! :: Archívum-