Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Judith Moody
 
Vincent Sparks
 
Joshua McBridge
 
Sebastian McBridge
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Közös munka (Damian és Louis)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Louis Tagliavini
avatarFilmművészet
Életkor : 25
Foglalkozás : egyetemista
Hozzászólások száma : 303

TémanyitásTárgy: Közös munka (Damian és Louis)   Kedd Okt. 08 2013, 04:59

Bevágódom a forgatókönyvírás alapjai órára és leülök az egyik ablak alatti padba. Kis terembe vagyunk, hurrá, legalább most sem kell elviselnem tömegnyomort. Lassanként telik a terem, de az igazság, unottan nézek a belépő arcokra. Már van néhány ismerősöm (nem különös, hogy többnyire csajok?), de az udvarias köszönésem után egyértelműen metakommunikálom, hogy hagyjanak most egyedül.
Az óra érdekesnek ígérkezik. A jövőm szempontjából egyáltalán nem mindegy, mit tudok majd itt elsajátítani és hasznosítani. Ha nem lennének álmaim, nem lennék itt. A zenélés jól megy, akár egy bandába is beállhatnék dobosnak, mindenki szerint jól bánok az ütőkkel. De ez a pálya jobban izgat.
Arra számítottam, betéved majd az órára valami őrült pofa is. A filmgyártásban mindig kellenek őrültek, ebből a két évfolyamból kimaradtak? Mintha csak a kívánságom hallotta volna meg a jóisten, belép egy srác, és rögtön látom, hogy nem középszerű. Azon imádkozom, legalább ebbe az ablak melletti padsorba üljön le, valahová elém, hogy jobban szemügyre tudjam venni...
Kötött sapka van rajtam, a simlijét hátra fordítottam, és annak ellenére, hogy meleg van odakint, egy sál is van a nyakamban, fogadásból. Gabriel a ludas, de ő rosszabbul járt, neki ma csizmát kell viselnie. Csak ne a szobánkban vesse le, ha hazajön!
A srác, aki felkeltette az érdeklődésemet elém ül le. Nagyon vagány. Elismerően biccentek a hátának, mert látom, bőségesen van rajta tetoválás és piercing. Mégis az egészet valahogy nagyon lazán viseli. Nincs benne emós távolságtartás, mert még mosolyfélét is láttam az ajka körül játszani, ahogy belépett. Valamiért féltékenység mar belém. Az jut eszembe, Nanaia biztos odalenne érte. Már csak emiatt is a közelébe akarok férkőzni. Ha az ellenségem lesz, legalább ismerjem jól.
És ezt nevezem optimista előrelátásnak? Akaratlanul felnevetek. talán hangosabbra sikerül, mint szánom, mert hirtelen csend lesz a teremben. Néhány arc rám szegeződik.
- Semmi, semmi... Csak most esett le a tegnapi film poénja - próbálom magam kihúzni a sz*rból a szokásos módon.
Vissza az elejére Go down
Damian Sylvestris
avatarFilmművészet
Életkor : 27
Foglalkozás : apuka jelölt
Hozzászólások száma : 128

TémanyitásTárgy: Re: Közös munka (Damian és Louis)   Szer. Okt. 16 2013, 01:03


-Damian, te teljesen megőröltél? Nem festheted ki a szobámat! - morran rám Frank. Úgy tűnik, hogy Ő nem képes értékelni a művészi ambícióimat így reggel fél hatkor. Fogalmam sincs miért ilyen morcos, na meg miért kellett a szobája ajtaját a képembe vágnia. Még szerencse, hogy időben hátrébb tudtam ugrani, még csak az kéne, hogy betörje az orromat. Amivel egyébként tartozik nekem, mert… egy gazfickó vagyok, de hát mi a szöszt csináljak akkor, ha a barátnője bemászik egy szál fehérneműben az ágyamba? Kidobni nem akartam, és hát… na mindegy, megtörtént aminek meg kellett történnie, Frank meg nem tud róla. Én pedig egy darabig még biztos, hogy nem is fogom az orrára kötni.
- Csak le akartam tesztelni, hogy olyan jól néz-e ki az ötletem a valóságban is, mint ahogy a fejemben megvan! - Csapok egyet az ajtóra, majd visszaballagok a szobámba, és bevetem magam az ágyamba, még van pár órám a suliig, addig akár aludhatok is.

Forgatókönyv írás alapjai. Remélem érdekes óra lesz, és nem olyan előadó fogja tartani, akinek megalszik a tej a szájában. Annál rosszabb nincs, pláne mikor kis teremben vagyunk, mert én elalszok órán így is, csak aztán majd szívok, mint torkos borz a vizsgán, pláne ha szóbeli. A képemet hamar megjegyzik az emberek, és… nem hiszem, hogy jó fényt vetne rám az a tanárok szemében, ha végig aludnám az összes órájukat.
A terembe belépve apró mosollyal az ajkaimon szemlélem a táblánál álldogáló pasast, aki körülbelül a harmincas évei közepén járhat. Remek, akkor nem fogok aludni, viszont ami bosszant, hogy a terem gyakorlatilag már teljesen megtelt, és elfoglalták a kedvenc helyeimet, értsd: a leghátul lévő padok mind foglaltak. Nem igazán nézek szét a teremben, nem keresek ismerős arcokat, minek is tenném, úgy sincs egy sem… viszont egy srácon megakad a tekintetem. Kötött sapit és sálat visel, vajon teljesen elment az esze? Ilyen melegben ezeket a cuccokat aggatta magára? Tuti csak fogadásból, legalább is remélem, mert egyébként baromi furcsa lenne. Rajtam egy fekete tornacsuka, egy fekete farmernadrág és egy szürke póló van, aminek igazából hiányoznak az ujjai. Elhagytam őket… azt hiszem még Honolulun.  Reggel egy pillanatig megfordult a fejemben, hogy hosszú ujjú garbót vegyek fel, mert csak nem kéne mutogatni a tetoválásaimat, nem minden tanár nézi az ilyeneket jó szemmel, de aztán… nem érdekel, nézzenek mást, és ne engem.
A sapis srác előtti pad üres, le is teszem oda magam. Majd nevetést hallok, hátra pillantok, a mögöttem ülő srác nevet valamin. Most van alkalmam jobban megnézni őt magamnak. Szép vágású szemei, aranyos orra, és huncut kis ajkai… igazán felkeltik az érdeklődésemet, de inkább csak alig láthatóan megrázom a fejem, és inkább előre fordulok. Nem azért jöttem ide, hogy pasikat szedjek fel, hanem, hogy tanuljak… vagy legalább tanulást imitáljak.  

_________________
Save me from the darkest places
 Save me from myself
Vissza az elejére Go down
Louis Tagliavini
avatarFilmművészet
Életkor : 25
Foglalkozás : egyetemista
Hozzászólások száma : 303

TémanyitásTárgy: Re: Közös munka (Damian és Louis)   Szer. Okt. 16 2013, 01:35

Kissé izgatott vagyok. Most vagyunk először az elsősökkel, mert vannak olyan órák és előadások, amit egyszerre adnak le a két évfolyamnak, illetve ez így nem teljesen helyes. Fel lehet venni az órát már elsőben is, de én erre az évre hagytam. Egyfolytában azon jár az agyam, lépjen végre be az a személy, aki nekem kell. Az osztálytársaim egy része lány, nem szeretnék velük dolgozni, Gabe mondhat bármit, miért vannak jó oldalai egy lánnyal közösen dolgozni. Ha dolgozni kéne valakivel, az csak Nanaia lehet, de ő másik szakra jár. És már bocsánat, de az eddig megjelent arcok egy része vagy kocka, vagy uncsi, vagy mindkettő.
A tanárunk már a táblánál, az óráját nézi, mintha nem lenne csengő, ami az órák kezdetét és végét jelzi, és betoppan az a srác, akire vágytam. Nos, félreértés ne essék, nem zúgtam bele azonnal. Legalábbis nem úgy.  Nos, valami különösre vágytam. És eddig a pillanatig nem nagyon akadt igazán kedvemre való hal. Ahogy azonban ez a tetovált srác a piercinges arcával, a felnyírt hajával elém ül, úgy érzem, igen, ő az, rá vártam. Kétségem sincs felőle. Hiába tolakodik az elmémbe a féltékenység, inkább kiröhögöm magam. Aztán rögtön ki is röhögtetem.
A kiszemeltem hátranéz, én meg aprót rántok a vállamon. Biztos bolondnak tart, hogy sapkában, sálban ülök az órán, tekintve, hogy meleg van, de egy biztos: elfelejteni nem fog. Nem tudom, a humoromat értékeli-e, mert éppen csak előrefordul, amikor megszólal a csengő, fülsértő hangerővel, így nem tudom, ő nevetett-e.
A csengővel viszont csinálni kell valamit, határozom el. A tanerő pedig bemutatkozik, felfirkálja a nevét a táblára (olvashatatlanul), aztán azzal folytatja, alkossunk párokat. Megérintem a kiszemelt srác vállát, és ha ismét hátrafordul, máris belevágok:
- Volna kedved társulni velem? Louis Tagliavini- és kezet nyújtok neki. Vigyorgok, mint a tejbetök.

//Ne haragudj, hogy ilyen rövidke. De majd belelendülünk..//
Vissza az elejére Go down
Damian Sylvestris
avatarFilmművészet
Életkor : 27
Foglalkozás : apuka jelölt
Hozzászólások száma : 128

TémanyitásTárgy: Re: Közös munka (Damian és Louis)   Pént. Okt. 18 2013, 01:30

A tanár bemutatkozik, elsüt egy két idétlen poént, majd rögtön párosítani akarja a diákokat. Hát nem szöszöl sokat az már egészen biztos, de az viszont egy csöppet hiányos nekem, hogy nem mondja meg, hogy mi is lesz a feladat, valamint, hogy kivel érdemes, hisz úgy tudom, hogy ezen az órán nás szakosok is előfordulnak, és ha mondjuk, egy kis filmet kell összehozni, akkor olyasvalakivel kéne összedugnom a fejem, aki ért is az ilyenekhez. Mert én megírok mindent, szöveget, jelenetet, hogy ki mikor mit csinál, de hogy azt a felvétel után, hogy a manóba kell össze vágni… hát nem tudom. Lehet, hogy ezzel csak én vagyok így egyedül a teremben, de én kérek elnézést, amiért az utóbbi években nem a gép előtt ültem, és kockultam, hanem éltem az életem. Világot láttam… vajon az itteni lurkók közül tudja bármelyik is, hogy milyen teljesen egyedül boldogulni? valószínű, hogy nem, de nem is baj, én annyival, nagyobb eséllyel indulok arra, hogy a tanárok felfigyeljenek majd rám, hisz ez a célom. Nyílt titok, minden felsőoktatási intézményben, hogy azoknak van csak esélye bármire is az életben, akik jó viszont ápolnak a tanáraikkal, és majd ha ők segítenek beindítani a karrierjét a kedves nebulóknak.
A sapis srác – elnézést, Louis- azonnal a vállamat kocogtatja, hogy Ő márpedig velem szeretne lenni. Meglepődök, nem is kicsit, de ezt nem kötöm az orrára. Ezek szerint neki nincsen semmi gondja sem azzal, hogy tele vagyok aggatva fémmel, valamint a bőröm is alaposan ki van pingálva.
- Persze, miért is ne? Damian Sylvestris vagyok. - Mutatkozok be neki én is, hiszen így illik.
- Van valami lövésed arról, hogy mit kell majd csinálnunk? - Kérdezem meg tőle, hátha Ő valamivel okosabb ezzel az egésszel kapcsolatban, mint én. Na meg addig is üssük el az időt, míg a többiek bambán pislognak körbe, hogy párt találjanak maguknak.


// rövidke lett, bocsánat, de majd beindul ^^ //

_________________
Save me from the darkest places
 Save me from myself
Vissza az elejére Go down
Louis Tagliavini
avatarFilmművészet
Életkor : 25
Foglalkozás : egyetemista
Hozzászólások száma : 303

TémanyitásTárgy: Re: Közös munka (Damian és Louis)   Pént. Okt. 18 2013, 11:37

Hisztek a megérzésekben? Én igen. Ahogy Nanaiával kapcsolatban is az a megérzésem, ő a nekem való lány, éppen az új fiú megjelenése kelti bennem azt az érzést, vele kéne társulnom, ha idén is közös munka lesz. Számítok erre, így amikor a tanár közli, párban dolgozunk majd, én rögtön rácsapok a lehetőségre.
Túl gyorsan történik minden. A többiek még pislognak (valószínűleg a többség még fel sem ébredt rendesen, bár a csengő igencsak zajos!), mi már be is mutatkoztunk egymásnak, és máris arról kérdez (Damian!), hogy miről van szó.
- Nem túl sok, de mindjárt megtudjuk...- felelem halkan, mert a tanár már minket néz.
Szép mosolyt varázsolok az arcomra, és kihúzom magam ültömben. Az egész testtartásom azt fejezi ki, hogy jó fiú vagyok! A tanár pedig elmondja, mik is az elképzelései: a páros munka miért hasznos, miben fejleszt, miért jó. Aztán  felír a táblára néhány feladatot, miközben beszél, beszél és beszél. Pasikra nem jellemző módon a két dolog nem vág össze, mert mást mond, mint amit ír, és nekem jegyzetelnem kéne, amit ír, és jegyzetelnem kéne, amit mond, de ez így nem megy.
Damiant megbökdösöm, és így súgom neki:
- Te másold le, ami a táblán van, én meg  leírom, amiről beszél!
Itt az első előnye, hogy közösen dolgozunk. Így egyikőnk sem marad le semmiről, mert nekem nem kell a táblára figyelnem, Damiannek meg nem kell arra, miről pof..., bocsánat: beszél a tanár úr.
Amúgy elég uncsi. Ádámnál és Évánál kezdi, és folyton azt ismételgeti, ne legyünk közhelyesek. És mivel kezdők vagyunk, kemény egy hetet ad, hogy összehozzunk egy forgatókönyvet egy kb. 10 perces filmhez. Aztán figyelmeztet, hogy plagizálni tilos, egyenlő a bukással, meg ne próbáljuk, mert neki aztán olyan memóriája van, hogy minden dolgozatra emlékszik...
Nem volt haszontalan, hogy kétfelé dolgoztunk, mert kicsengetésig folyamatosan löki a sódert, és közben háromszor törli le a táblát. Nem kis zúgolódás van emiatt a teremben, de én nyugodt vagyok. Láttam, hogy Damian is ír, és reménykedtem, nem a forgatókönyvbe kezdett bele máris...
Megint szól az a dobhártyaszaggató csengő, és amikor kihúzom az ujjam a fülemből, Damian felé fordulok:
-Szabad vagy most vagy lesz valamilyen órád?
Vissza az elejére Go down
Mesélő
avatarMesélő
Hozzászólások száma : 122

TémanyitásTárgy: Re: Közös munka (Damian és Louis)   Vas. Május 25 2014, 22:24

A játék inaktivitás miatt
FAGYASZTVA!
( Ha folytatni szeretnétek, PM-ben jelezhetitek!)
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Közös munka (Damian és Louis)   

Vissza az elejére Go down
 

Közös munka (Damian és Louis)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» mozi, bevásárlás, tesós programok - Nora & Louis
» Kapj le! - Louis és Reeven

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-