Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Yesterday at 18:58 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Sebastian McBridge
 
Isabella Williams
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Frances Egyetem - Folyosók, Rosalie Meets Zin

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Frances Egyetem - Folyosók, Rosalie Meets Zin   Hétf. Nov. 14 2011, 19:03

It's a runaway train, You've got to want it!


Hétfő délután, és nyüzsög az egyetem. Ilyenkor szeretem, annak ellenére is hogy lármás. Valahogy egészen sajátos hangulata van. Még az sem idegesít, ahogy páran - olyanok is, akikről fogalmam sincs, hogy kicsodák - odaköszönnek. A többség tudja, hol a helye, és Zinnek szólít, csak egy-két Honey-t hallok, de ma ezeket is eleresztem a fülem mellett. A héten nincs beadandóm, se zh-m, se semmi más idegesítő dolgom. Legalábbis a múlthéten kiadott feladatokkal már végeztem, tehát most gondtalanul mászkálhatok.
Szeretem LA-t itt még most is egész jó idő van. Nem mintha fázós lennék. De megnyugtató a tudat, hogy elég egy farmer, egy hosszú ujjú poló, ahhoz, hogy ne fázzak. Az összhatás kedvéért, vettem még egy sálat a nyakamba, de ez igazán csak a divat miatt van... A hajam ma a kissé kócós verzió, mert nem volt kedvem sokat szórakozni vele. Szóval csak húsz percet töltöttem azzal, hogy minden tincset a megfelelő irányba állítsak.
Mindezek mellé jött még az egyszerű fekete oldaltáska, mert valamibe a jegyzeteimet is kell tenni.
A mai tervem az, hogy keresek valakit, aki újságírás szakon van, mert meg vagyok győződve róla, hogy az újságírás és az on-line újságírás nem is áll olyan messze egymástól, és szervezni akarok egy projektet, amin a két szak hallgatói vesznek részt, de előbb fel kéne mérnem a terepet, hogy egyáltalán őket érdekli-e ez. A sajátjaimat nem lesz nehéz meggyőzni, de a másik fél...
Még jó, hogy HÖK-ös vagyok, így viszonylag több a lehetőség. Az első tervem, hogy a Kommunikáció szakos hökösökkel beszélek először, kudarcba fullad, ugyanis mint megtudom, nekik ma pont nincs órájuk, vagy ha volt is, már elmentek.
Az egyetemnek ezen a részén amúgy nem annyira vagyok ismerős, így kénytelen vagyok kérdezősködni... Jobb ötlet híjján, egy nagyobb lánycsoporthoz fordulok.
- Helló! - kezdek bele, magabiztosan - Újságíró szakos hallgatókat keresek. Meg tudnátok mondani, merre találom őket?
Pár furcsa tekintet után, végül az egyikük útbaigazít, én pedig illedelmesen megköszönöm. Ilyenkor még mosolyogni is tudok, kár, hogy nem látják, mennyire csinált dolog ez.
A következő sarkon befordulva, alig pár diákot látok. S bár nem vagyok az a csajózós típus, a lányokkal azért mégis ~a jó ég tudja miért~ egyszerűbb beszélgetni. Szóval egy lányt keresek, és hamarosan ki is szúrok egyet, aki kivételesen társaság nélkül van.
- Szia! Te újságíráson vagy?
Kérdezem meg, és reménykedem, hogy igennel válaszol, mert akkor rögtön fel is vázolhatom az ötletemet.

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Rosalie Weston
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 6

TémanyitásTárgy: Re: Frances Egyetem - Folyosók, Rosalie Meets Zin   Kedd Nov. 15 2011, 19:34


~ Zin

A történelem és az írás a szenvedélyem. Mind a kettőt nagyon szeretem és hogy az életben boldog legyek, próbálom összevetni mind a kettőt, hiszen így tényleg azt csinálom, amit szeretek. Nem tudok választani a kettő között, így mind a kettőt csinálom. Eredetileg egyébként nem is ide akartam jönni, hiszen ez újságírás, én pedig könyvet fogok írni, de még jól jöhet ez is. Az eddigi történelemtanulmányaimban pedig bízom annyira, hogy tudjam, azt nem kell tanulnom, mert éppen elég az, amennyit most tudok. Hétfő van és nekem nincs több órám, viszont kicsit benn maradok, mert most elkapott az ihlet és ilyenkor szeretek órákig írogatni. Csak keresnem kell egy tökéletes helyet, ami lehetőleg nem olyan nyüzsgő, mint ez a folyosó, mert itt iszonyatos a ricsaj. Igazság szerint nekem egész Los Angeles nagyon nyüzsgő, anyunak biztosan tetszene, szerette ezt a fajta pörgést. Én viszont annyira nem élvezem. Ahhoz, hogy koncentrálni tudjak, szükségem van egy csendes, békés és nyugodt helyre, és higgyetek nekem, nem is olyan nehéz ilyet találni egy ekkora épületben. A folyosón nagy a pörgés és a klikkesedés, mindenki, mintha péntek lenne és a hétvégi partikra készülne. Hétfő van és ilyenkor én általában kómás vagyok és fáradt, ráadásul utálom tudomásul venni, hogy nem aludhatok addig, ameddig csak kedvem tartja. Viszont egy jó van abban, hogy egy újabb hét kezdődött el: ismét mehetek a könyvtárba. Igen, a könyvtár, az olyan embereknek, akik gyakorlatilag történelem buzik, szinte minden. A könyvtár a vallásosak nyelvén számomra a templom. No, de én ateista vagyok, honnan is tudhatnám, hogy egy templom, mondjuk neked, éppen mit is jelent. Számomra semmit, csak egy épületet, ami általában régi és hideg. A könyvtár mindig csendes, nem? Hát, akkor most is odamegyek. Igen, egyenesen oda.
A könyvtár kicsit messze van innen, ahol most éppen állok, de oda fogok találni. Ez már a második évem, nem szoktam csak úgy, eltévedni. Általában odatalálok a célhoz, de ki tudja, a nagy tömeg és pörgés, teljesen összezavar. Jelenleg megmozdulni sem tudok, mert olyan sokan jönnek. Nekem nincs jogom másokat eltolni, mert nincs már órám, nekem nem kell sietnem, hogy beérjek és ne késsek. Nekem csak várni van jogom, bizony, akármennyire is kellemetlen, meg kell, hogy várjam, hogy mások elmenjenek, akármennyi időbe is telik ez. Csak néhány ember megy el, néhány meg megáll és ezért én úgy döntök, hogy el is indulok, itt a remek alkalom arra, hogy elmehessek. Ha most nem megyek, ki tudja, hogy mennyit kell várnom. A tömeget elengedve, gyors léptekkel sétálok a könyvtár felé, miközben egy mappát szorítok a kezem között. Ebben a mappában mindenféle jegyzeteim vannak, amik a II. Világháborúval kapcsolatosak. Akár tetszik egyeseknek, akár nem, én szeretek erről olvasni és beszélni is, ez az egyik kedvenc témám. Magabiztosan lépegetek és nem is figyelem annyira a külvilágot, általában nem szokott érdekelni, hogy mi folyik "odakinn", mert nem érdekel mások élete. Csak hogy hirtelen rám köszön valaki és már fel is tesz nekem egy kérdést, amitől úgy összerezzenek, hogy kiesik a mappa a kezeim közül. Reflexszerűen hátra is lépek egyet és a hang irányába emelem az arcomat. Mivel megijedtem, így hirtelen azt sem tudom, hogy mi van, gyorsan lehajolok a mappáért, majd úgy köszönök, illetve válaszolok, bár elég halkan és lehet, hogy kicsit barátságtalanul is, ám rémesem rám hozta a frászt:
- Szia! Igen, miért?
Vissza az elejére Go down
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Re: Frances Egyetem - Folyosók, Rosalie Meets Zin   Kedd Nov. 15 2011, 20:45

Remek, még ijedős is. Ilyen az én szerencsém. Na nem baj, akkor most megpróbálom kiengesztelni, hátha látja milyen rendes is tudok lenni, és lelkesen tovább adja majd az igét az évfolyamtársainak.
- Bocsi, nem akartalak megijeszteni. - Kezdem most már én is kissé halkabban, evvel is jelezve, hogy nem ártó szándékkal vagyok itt. Leguggolok én is és segítek fölszedni a jegyzeteit. Kiesett a mappájából pár lap, és bár szívesen beleolvasnék, hogy mi az, még sem teszem, csak átnyújtom neki miközben felállok.
- Tessék, és bocs mégegyszer.
Megértem, hogy nem túl lelkes elsőre, de talán ha látja, hogy tényleg "megbántam" hogy megijesztettem, akkor felenged egy kicsit.
- Hyun Zin Woo, on-line újságírás. ~és számítógépes grafika~
Nyújtom még oda a kezem, miközben bemutatkozom a másik szakomat azonban csak gondolatban fűzöm hozzá. Ezt követően jön a várakozás, hogy mit reagál. Már az előtt is sokan ismertek, hogy HÖK-elnök lettem, de azóta szinte mindenki. Na persze nem meglepő, hiszen volt kampányom, meg az eredményt is mindenki hallhatta. A kérdés csak az, hogy ezen túl a pletykák melyik fele jutott el hozzá. Nem mintha engem érdekelne, mit gondolnak mások, pusztán arról van szó, hogy szeretem tudni, hogyan viszonyulnak hozzám, és én hogyan viszonyulhatok hozzájuk. Ha pl. megemlíti a Honey nevet... vagy a meleg dolgot... Akkor, khm... enyhén szólva is meg lesz róla a véleményem, de azért nem ítélem majd el rögtön, elvégre sosem találkoztunk még - legalábbis nagyon remélem, mert én nem emlékszem rá - tehát nem tudhatja mi igaz, meg mi nem. Ha nem hallott rólam, nos az is sokat elmond, arról, mennyire jó személyt választottam - elvégre akkor nyilván nem az a mindenkivel megbeszélek mindent típus, és ez akár hátrányos is lehet.
Szóval várok, hogy mi lesz a válasz, aztán bármi is legyen az, hacsak nem kérdez valamit folytatom.
- Van pár perced? Vagy sietsz valahova? Mert ha igen elmondhatom útközben is, hogy miről lenne szó.


_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Rosalie Weston
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 6

TémanyitásTárgy: Re: Frances Egyetem - Folyosók, Rosalie Meets Zin   Szomb. Nov. 19 2011, 18:40


~ Zin

Nem tagadom, hogy mennyire megijesztett. Hirtelen azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány. De egyébként mindig ez történik, ha valaki kizökkent a gondolataimból. Legtöbbször azonban gyorsan visszajövök a "valóvilágba" anélkül, hogy rosszul érezném magam. Most viszont azért mégiscsak félig az én hibám volt. Nem válaszoltam, nem mondtam, hogy semmi baj, mert megijesztett és ez azért mégis csak baj. A bocsánatkérését tudomásul vettem, de a lapjaimmal voltam elfoglalva. Segített nekem felvenni, ami nagyon rendes volt tőle, bár gondolom közben azért megnézte, hogy miket írogattam, és ez kicsit elszomorít, mert nem szeretem, amikor olvassák, amit írtam. Igaz, hogy újságíráson vagyok, de én könyvet írni fogok, nem pedig újságot, ez azért nem ugyanaz, lássuk be. Felegyenesedtem és elkezdtem őket rendezgetni, próbáltam anélkül begyömöszölni őket a mappába, hogy bármi bajuk essen, de nem jött össze, egy csomó lapom meggyűrődött. Aj, a francba. Hogy lehetek ennyire szerencsétlen? Most kezdhetek mindent elölről. Basszuskulcs, pedig mennyit dolgoztam velük. A Holocaust nem is olyan egyszerű téma, ha jobban belegondoltok, ti is rájöttök. Viszont, nem kell újból az anyaggyűjtéssel foglalkoznom, elég lesz csak átmásolnom egy egyenes lapra újból ezeket itt. Nem nézek a fiúra és egy kicsit ismét magammal vagyok elfoglalva, ami annak köszönhető, hogy mérges és ideges is vagyok, a lapok miatt. Hihetetlen, hogy ilyen hamar kárba vész, egy sok idő alatt megírt munka. Na mindegy, kicsit odafigyelek a fiúra is és akkor majd biztosan jobb kedvre derülök. De várjunk csak, ez a srác nem az-az elnök vagy micsoda? Olyan ismerős nekem az arca és...a neve is, ugyanis ebben a pillanatban mutatkozott be és most már biztosan tudom, hogy kicsoda. Nagyon kedves tőle, hogy szeretne velem megismerkedni, de én most éppen a könyvtárba sietek és most már még több dolgom van, mint amennyi eddig volt, ami azt jelenti, hogy dupla annyi időt kell ott lennem. Ne értsetek félre, én szeretem a könyvtárat, mert remek hely, csak hát, nem örülök annyira, hogy a figyelmetlenségem miatt ennyi munkát okoztam saját magamnak. Ez inkább lehangoló. Kedvesen elmosolyodom és én is nyújtom a kezemet. Szerintem egyébként ő a kedves srácok kategóriájába tartozik, bár ki tudja?
- Rosalie Weston, újságírás.
Gyorsan le is rakom a karom és érdeklődő pillantással várom, hogy mit fog mondani. Nem vagyok olyan izgatott, mert egy ilyen fárasztó nap után nem remélek semmi különösen jót, de hát azért mégis csak kíváncsi vagyok, hogy az elnök mit akar tőlem. Aztán fel is teszi a gyakorlatilag egyik legkedvesebb kérdést az egész Földön és én szélesebben mosolyodom el. Őszintén szólva, nem tudom, hogy mit feleljek. Mármint, elmondhatom az igazságot, de hazudhatok is, hogy ne érezze magát olyan kellemetlenül. Az óráimnak vége, csak azért maradok benn, mert végzem a saját, kis kutatómunkámat, ami nem tananyag, nos, akkor, szerintetek ez sietésnek számít? Azt mondja, hogy elmondhatja út közben is, hogy miről lenne szó, és nekem ez tetszik a legjobban.
- A könyvtár fele tartok, mondd el útközben!
Vissza az elejére Go down
Hyun Zin Woo
avatarVároslakó
Életkor : 28
Hozzászólások száma : 2334

TémanyitásTárgy: Re: Frances Egyetem - Folyosók, Rosalie Meets Zin   Szomb. Nov. 19 2011, 20:21

Figyelem, ahogy a papírjait próbálja elpakolni. Tisztára mintha zavarban lenne. Komolyan, hogy lehet ennyit bénázni? Még jó hogy nem látja az arcomat, mert biztos nem tetszene neki az a lesajnáló kifejezés, amivel nézem. Komolyan kedvem lenne kivenni a kezéből, elrendezni neki majd beletenni a mappájába. Egész biztos hamarabb elkészülnénk. Veszek egy nagy levegőt, magamban 10-ig számolok. Türelmes embernek tartom magam, tehát nem akadok ki ennyitől.
Valószínűleg a bemutatkozásomat is csak egy távoli zajnak érzékeli, mert elég későn reagál, és akkor is csak annyit, hogy ő is bemutatkozik. Ez tulajdonképpen meglepő, de egyáltalán nem zavaró. Kellemesebb, mint amikor rögtön randizni akarnak, elküldenek melegebb éghajlatra, és még sorolhatnám. Szóval kellemesen csalódom Rosalie-ban.
Gyengéden megszorítom a kezét, aztán gyorsan el is engedem. Nem szabad elfelejtenem, hogy majd kezet mossak. Nem mintha ő koszos lenne, csakhát akkor is. A menést választja, így hát megindulok a könyvtár felé. Tulajdonképpen ez még jó is.
- Király! Oda nekem is be kell néznem.
Jegyzem meg, aztán végre elfogynak az emberek a folyosóról és én is belekezdek a kis monológomba.
- Szeretnék felterjeszteni egy projekt-ötletet a szakvezetőknél. Az lenne a lényeg, hogy ti újságírók és mi online-osok kis csoportokban dolgoznánk együtt. Létrehoznánk egy egyetemi lapot, amit papíron és interneten is elérhetővé tennénk. Persze kis eltérésékkel, kihasználva a két közlésforma közti eltéréseket.
Nyugodtan és magabiztosan beszélek. Próbálom neki azt sugallni, hogy ez mekkora jó dolog.
- Természetesen kreditért menne a dolog, és a témákat is széles körből választnánk, hogy mindenkinek legyen kedvére való.
Mindeközben kiérünk az épületből és balra fordulok, a könyvtár felé. Magyarázás közben kicsit gesztikulálok is, hiszen ez hozzátartozik a kommunikációhoz.
- Te benne lennél egy ilyen projekt munkában?
Fordulok felé, és várok. Ha van kérdése akkor válaszolok, ha pedig nemet mondd, akkor meggyőzöm. Akarom a projektet, úgyhogy megszervezem, kerül, amibe kerül.

_________________

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Frances Egyetem - Folyosók, Rosalie Meets Zin   

Vissza az elejére Go down
 

Frances Egyetem - Folyosók, Rosalie Meets Zin

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-