Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Judith Moody
 
Vincent Sparks
 
Sebastian McBridge
 
Joshua McBridge
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

TémanyitásTárgy: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Szomb. Feb. 02 2013, 16:30

- Igen anya, eszem rendesen. Tanulok is. Igen, még mindig szép a bőröm...igen, tudom, hogy a külső a legfontosabb. Rendben anya, veszek majd neked reptéri mogyorót, amikor hazamegyek. - Hát ezt nem hiszem el. Legalább húsz perce mondtam neki, hogy ha hazaértem felhívom, mert ez neki így sokba fog kerülni. De ő csak mondja, és mondja, és mondja, és mondja, körülöttem meg mindenki furán néz, mert koreaiul beszélek, de legalább nem értik. Még három percig engedem anyát beszélni, majd közbeszólok.
- Rendben, felfogtam, mennem kell. Majd hívlak. - Majd mielőtt bármit mondhatna gyorsan lecsapom a telefont. Hihetetlen mennyit képes beszélni. Ezt biztos tőle örököltem. Mindegy.

Elteszem a telefonom, és előszedem a naptáram. Gyorsan beírom, hogy két hónap múlva apa születésnapja lesz, vagyis muszáj lesz hazarepülnöm. De hogy honnan fogok rá pénzt keríteni azt nem tudom. Munkát kell keresnem. De sürgősen...Ezmiez? Madárkaka vagy...nem, ez nem lehet igaz. Gyorsan elrakom a naptáram, mielőtt teljesen elázik, és kutakodni kezdek. Muszáj lennie egy esernyőnek valahol. Emlékszem, hogy tettem el a múlthéten, aztán kölcsönadtam Aprilnek, aki...nem adta vissza. Óh, a pitypirittybe.

Felpattanok a padról és szaladni kezdek a buszmegálló felé. De a busz gyorsabb mint én, pont előttem zárja be az ajtót. Hogy lehet valaki ennyire gonosz? Pedig még integettem is. Oké, elment, B terv, keresni valami fedett helyet, ahol van mosdó. Az első útba eső étterem ajtajan benyitok, és próbálok nagyon, de nagyon kicsinek tűnni, hogy ne vegyenek észre. Nem nehéz, alapból alig érem el a százhatvan centit, viszont az hátráltatja a tervet, hogy nagy vízcsíkot hagyok magam után. A pulthoz somfordálok, és kicsit lábujjhegyre állok, hogy rendesen rálássak a mögötte álló alakra.
- Elnézest, megmutatná a mosdót? A tócsát is feltakarítom, csak hadd szárítkózzak meg valahol, kérem. - Nézek rá kérlelően, miközben kiráz a hideg. Csak ne fázzak meg, kérlek Istenem.
remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Szomb. Feb. 02 2013, 17:02

Ragyogó, napsütéses idő van. Ki-kibámulok az ablakon, mert kevés a vendég. Szeretem nézni az utca forgatagát. Figyelem az embereket. Tanulságos. Némelyek állandó rohanásban vannak, mások ráérősen sétálgatnak. Gyakran hallani dudaszót. Az autósok türelmetlenek, főleg, amikor dugó alakul ki a közeli csomópontban.
Én többnyire keróval járok a munkába, könnyen kezelhető, nem kerül pénzbe, minden gyorsan elérhető, kényelmes. A futárkodást a kis robogón csinálom, ami a cégé, tehát csak melóban használhatom, bár a főnök már tett ajánlatot, hogy használhatnám privát is. Az ajánlata korrekt, de egyenlőre megvagyok nélküle.
Váratlanul ér, hogy leszakad az ég. Biztosan csak egy zápor. Ebben azt szeretem, hogy néhányan ide menekülnek be az eső elől, és ilyenkor fellendül kicsit a forgalom. Kicsit felhangosítom a rádiót, ne csak én halljam, hanem a leendő vendégek is. Találtam egy adót, ahol egy zongorista koncertezik. az érdekessége, hogy nem komolyzenét játszik, és eddig nem is rossz. Yiruma? Azt hiszem, valahogy így hívják a pasast.
Hallom, hogy nyílik az ajtó, és mindjárt meg is látom a lányt, akiből csak úgy folyik a víz. Máris töltök neki egy csésze feketét, hogy átmelegedjen. A pulthoz lép, és a mosdót keresi.
-Előbb igya meg ezt. Szereti a kávét, ugye? - tolom elé a csészét, a cukortartót, tejet, tejszínt. - Mosdó a második ajtó jobbra, a folyosó végén...- mutatom meg neki az irányt- A felmosás meg legyen az én problémám.- Bolondság lenne most "Szép napot"-tal köszönteni, amikor ilyen bosszúság érte...
Rákacsintok, halványan el is mosolyodom. Nincs semmi baj, semmi megoldhatatlan.
-A kézszárítónk elég erős, akár hajszárítónak is beválik...
A ruhájának több idő kell, de ha beül néhány percre, még azt is el tudjuk intézni.
Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Szomb. Feb. 02 2013, 19:31

Úgy látszik nem kívánnak teljesen pokolba, sőt, még egy kávé is elém kerül. Hálasan elmosolyodom, bólintokm és úgy ahogy van egybe lehúzom az egész csészét. Tudom, hogy nagy bunkóság egy szó nélkül meginni mindent, meg minden, de nagyon hiányzott ez már. Megiszom az utolsó cseppet is, és bolodogan mosolyogva teszem le a csészét.
- Köszönöm szépen, az életem mentette meg ezzel. - Már szinte nem is zavar, hogy tiszta víz vagyok, egészen addig, míg valaki ki nem nyitja az ajtót, és a hideg szél pont engem talál meg. A mosdó irányába nézek, és bólintok. Csak hat méternyi vízcsikot fogok húzni magam után. Mi vagyok én, csiga?
- Akkor pár perc múlva itt vagyok. - Azzal már ott sem vagyok. És igen, csiga lettem.

Ahogy beérek a mosdóba ledobom a táskám, leveszem kabátom, ami tiszta víz, de legalább nem ázott át. Szegénykém, most kaptam otthonról, és máris vihetem tisztitóba. A szárító szerencsére pont olyan magasságb van, hogy ha előre hajolok, akkor alá férek. Csak a hátam fog teljesen kiállni. Semmi se akar ma összejönni. Mindegy, vizes hajjal mégse mehetek ki. Előre hajolok, és bekapcsolom a szárítót. Igaza volt a pultos srácnak, percek alatt megszárad a hajam. Mondjuk, ha még mindig hosszú lenne, lehet kicsit hosszabb ideig tartott volna. Felegyenesedek, és megrázom a fejem. Remek, annyira nem borzalmas mint vártam. Megmosom az arcom, papírtörlővel feltörlöm a belölem és a kabátomból kicsöpögött vizet, majd megbizonyosodva róla, hogy már nem csigázok, kimegyek, és visszamegyek a pulthoz.

- Tényleg nagyon szépen köszönöm, amit értem tett. Maradhatok, míg eláll az eső? Van könyvem, nem leszek útban, leülök a sarokba. - Bizonygatom, és talán kicsit halkan beszélek, de csak mert kezdek fázni. Pedig biztos fűtenek, csak csupa vizesen nem túl kényelmes pont az ajtóval szemben állni. Felsóhajtok, és megrázom a fejem.
- Ez nem az én napom. - Nevetek fel kínosan, pedig legszívesebben sírnék. De azt nem tehetem, nem szép látvány. Ránézek, és hálásan elmosolyodom. - Esetleg kaphatnék még egy csészével abból az isteni kávéból?
remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Szomb. Feb. 02 2013, 19:59

Vannak emberek, akiről lerí, hogy imádják a kávét. Ez az esőáztatta lány is pont ilyen. Azt ugyan nem látom, hogyan szereti, ezért elé tolok mindent (cukrot, tejet, tejszínt), hogy kedvére ízesíthesse be a feketét. Legközelebb már tudni fogom. A memóriám általában jó.
Úgy látszik, valóban életmentő lehet neki a fekete, mert egy az egyben lehúzza. A legtöbb fiatal nő inkább csak kortyolgatni szokta, de ez a lány nem gatyázik. Le vele! Elmosolyodom. Szeretem a különc embereket.
Aztán elvonul a mosdó irányába, én meg nézem a csíkot, amit maga után húz... Na jó, nem csak azt. Biztosan túltengnek bennem a hormonok, mert mostanában minden csajt megnézek. Jaj, ennek így nem lesz jó vége!
Hallom, ahogy beindul a szárító, és elképzelem, ahogy a haját alá dugja. Néhányszor már én is kipróbáltam ezt a módszert. Jobb, mint némelyik hajszárító a piacon. És az ötletet szabadalmaztatni fogom. (Hátha ez is hoz egy kis pénzt a konyhára). A raktárból előkotrom a mop-ot, és gyorsan feltörlök vele. Pár perc alatt megvan az egész, mert csak víz volt, nem sár.
Nem sok idő telik el, megjelenik a lány, száraz hajjal, kisimult arccal. Kifejezetten mosolygós arca van. Az ember ránéz, és nevetni van kedve. Odajön a pulthoz, és hálálkodik.
-Ugyan, szóra sem érdemes. - Hárítom el a köszönetét.- Maradjon csak amíg jól esik.- Kimondom, és elnevetem magam, mert ez igencsak kétértelmű most.- Úgy értem, maradjon csak, ameddig a kedve tartja. Engem akkor sem zavar, ha odakünn hétágra süt a Nap. - Javítom ki magam. Nem kell elmennie, ha eláll az eső...
S bár jobban szeretném, ha nem a sarokba ülne, hanem mondjuk ablak mellé...- egy ilyen szép lány vonzaná az embereket az üzletbe-, rá bízom a választást.
-Keressen egy magának szimpatikus helyet... Fűtőszál a fal melletti boxokban van, ha esetleg melegedni akar...- próbálok neki udvariasan segíteni, amikor látom, hogy összevacog, amikor nyílik az ajtó.
-Ne írja még le a napját, kisasszony- mondom neki, miközben kérésére töltök neki még egy csésze kávét- Borúra mindig derű jön, ezt ne felejtse el.
Aztán, mielőtt még ellibbenne a kiszemelt box felé, megkérdezem.
-Szereti a frissen sült pitét? - Nincs jobb a kávé mellé, mint egy finom, forró pite. Nálunk meg remek a szakács, a főztjét mindenki szereti. A pitéje pedig különösen ízletes.

Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Szomb. Feb. 02 2013, 21:34

Mindig is utáltam gondot okozni, és most pont azt csinálom. Befoglalom a mosdót, miattam kell takarítani, én az ilyentől mindig zavarban vagyok. Még ha legalább felmoshattam volna, de nem tehettem, mkre kijôttem, nyoma sem volt a csiganyomomnak. A pulthoz megyek inkább megint, ott biztonságban vagyok.

Még hogy szóra sem érdemes, máshol felnyalatnák velem a padlót, aztán kiraknának az esőre. Erős túlzással. A mondtára kicsit felnevetek, és máris kicsivel jobb kedvem van. Még valami normális is kisülhet a mai napból.
- Nem, tényleg, köszönöm, hogy nem dobott ki. - Hajlamos vagyok rengeteget hálálkodni, de ez csak a neveltetésem miatt van. És meg mert mindig olyan helyeken dolgoztam, ahol hálálkodni kellett. Viszont van egy kis baj. Nagyon kevés pénzem van.

Elmosolyodom, és az egyik legsötétebb boxra mutatok. Az tökéletes lesz nekem. Egyszerüen csodás, el fogok tundni rejtőzni, megszáradok, és nem kell senkivel se osztoznom. Visszahúzom a kezem, mert mutogatni nem illik, és újra ránézek.
- Akkor ott leszek. Ha esetleg nem lát ott senkit, akkor icurkapicurkára összehúztam magam. - És ezt miért is kellett elmondanom? Nem tudom. Mondata meglep, és csak mosoykogni tudok rajta. Ha tudná, hogy ez nálam pont fordítva szokott lenni, meglepődne, épp ezért nem is válaszolok, csak bólintok, és hálás pilkantást vetek rá.

Már épp indulnék el, mikor megállít. Pite? Hát...olyat még nem kóstóltam...
- Az igazság az, hogy még életemben nem ettem pitét. Vagyis, otthon, de az teljesen más milyen. - Otthon...miért ezt mondtam? Mindegy is, nyílván rájött az akcentusomból, hogy nem idevaló vagyok, vagy ha nem, hát most megtudta. - De szívesen megkóstólnám, csak nincs nálam elég pénz...majd legközelebb. - És ezt veheti ígéretnek is. Mert hogy fogok még idejönni, az biztos. Elmosolyodom, és elindulok a boxom felé. Az már az enyém. Beülök a legeldugottabb részébe, közel a meleghez, felhúzom a lábaimat, az ülésre hajtom a fejem, és lehunyom a szemem. Csak el ne aludjak.
remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Szomb. Feb. 02 2013, 21:58

Visszatér a lány, akiből az előbb még csöpögött a víz... Jóval szárazabb kiadásban. A haja kissé szélfúttának tűnik, de most is olyan, mintha valami menő divatlapból lépett volna ki. Lehet, hogy ezzel a módszerrel szárítják a sztárok frizuráját? No, akkor most lebuktak! Viszont a szabadalmamnak annyi. Ezt már mások is kitalálták előttem.
Valami butaságot csacsog arról, hogy mennyire hálás, amiért nem dobtam ki. Vajon ez a neveltetéséből adódik? Már miért dobnám ki? Mert segítségre szorul? Annak viszont nagyon örülök, hogy sikerül megnevettetnem. Szuper érzés.
Megnyugtatom, hogy maradhat, ameddig kedve tartja, és ki is választ egy boxot, meglepetésemre a legeslegutolsót, alig látni oda. De nem szállok vele vitába. Biztos el akar kicsit bújni a nyilvánosság elől.
- Rendben.- Bólintok neki- Foglaljon helyet, máris viszem a kávéját.
Van a viselkedésében valami, meg nem fogható szomorúság, visszafogottság. Nem értem, miért beszél így, amikor nincs oka elbújni. Jobban kellene ismernem a különböző nemzetek kultúráját, mert ez csak azzal lehet összefüggésben, mással nem tudom magyarázni.
Felajánlom neki a pitét, és legnagyobb döbbenetemre anyagi okokra hivatkozva hárítja el a dolgot. Én meg nem az a fazon vagyok, aki ne tudna örömet szerezni valakinek, úgyhogy amikor leül, három cetlit gyártok, apróra hajtom őket, és a kávéval együtt az asztalához viszem.
Meglehetősen kényelmesen helyezkedett el, de ez sem hoz zavarba. Lehet, hogy kimerült egy kicsit, vagy ... Megérintem a vállát, és megvárom, amíg felül.
- Itt a friss kávé. És... -egy kis tálkába szórom a három összehajtogatott papírt. - Legyen szerencséje. Húzzon egyet...
Biztatóan mosolygok rá. Nem kell tudnia, hogy mindhárom cetlire ugyanazokat a szavakat írtam: "Ön nyert! A mai napon vendégünk egy Ön által választott pitére vagy salátára!"
A salátát csak azért kanyarítottam oda, hogy ne legyen olyan feltűnő a dolog. Amilyen okos lánynak látszik, még rájönne a turpisságra, hogy ez bizony magánakció....Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Kedd Feb. 05 2013, 21:59

Tudom én, hogy nem kéne elhárítani semmit de nem engedhetem meg magamnak. Majd ha már lesz munkám, akkor talán, de addig össze kell húzni a gatyaszíjjat, hogy rendben kijöjjek a "zsebpénzemből". De már rajta vagyok a munkakeresésen, csak valahogy semmi nem való nem. Itt teljesen más minden, és ez ijesztő.

Megigazítom a táskám, és a boxomhoz megyek. Talán kicsit túl kényelmesen helyezkedek el, de most nem érdekel. Ahogy lehunyom a szemem, érzem, hogy ha nem szól hozzám senki, el fogok aludni. Amúgy is képes vagyok bárhol elaludni. De aztán valaki megérinti a vállam, én pedig ösztönösen rándulok össze. Felnézek, és elmosolyodom.
- Köszönöm szépen. - Elveszem a csészét, és belekortyolok. Isteni... egész nap el tudnám inni. Talán törzshelyet váltok. Elém nyújt egy tálak, szóval meglepetten pislogok rá. Húzzak? Hát rendben. Kihúzom a középsőt, kihajtogatom, és hangosan felnevetek. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kedves emberek is vannak ebben az országban. Egyre jobban szeretek itt lennj. Ránézke, még mindig nevetve.
- Ez...nem is tudom mit mondjak. Köszönöm, tényleg...mindent. Ugye mindháromra ez volt írva?- Még mindig vigyorgok, majd eszembe jut valami, és felpattanok.

Nálunk fontos az illendőség, így kinyújtom a kezem, és kicsit meghajolok.
- Kim So Ra vagyok, nagyon örvendek. - Rázom meg kezét, ha elfogadja, majd visszaülök, és újra belekortyolok a kávémba. Visszahelyezkedem az előző testhelyzetembe, és mosolyogva pislogok rá.
- Na, hol az a fantasztikus pite? - Kuncogom el a végét, és máris egy kicsit jobb kedvem van.
remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Kedd Feb. 05 2013, 23:48

A lány, akit az eső űzött be az éttermünkbe, nagyon ... boldogtalannak látszik? Nem tudom, valahogy az az érzésem, hogy elveszettnek, reményvesztettnek érzi magát. Kezdetben csak azt hiszem, az eső miatt érez így, de szárazon talán még szomorúbb, mint előtte.
Késztetés bennem, hogy mosolyt csaljak az arcára, és apróbb sikerem már akad is. De nem érem be ennyivel. A haverok nem igazán szeretik bennem a jótékonykodást, de engem nem zavar, ha pár dollár lemegy a fizetésemből, ha kisegíthetek valakit, amikor szorult helyzetben van.
Ez a lány most megérdemel egy pitét. Az a pite mesés, és a kávéhoz kitűnő... És amikor a második csészével viszem ki neki, immár az asztalához, felajánlok egy kis játékot. Ez a mániám. Az ember ugyanis- megfigyeléseim szerint- sokkal kevésbé szívesen fogadják el a segítséget nyíltan, mint burkoltan. Talán a kiszolgáltatottság érzését csökkenti, ha úgy érzik, valamit "kiérdemeltek" és nem csak az "ölükbe hullik"...
Majdhogynem fel kell ébresztenem, mert szinte elfeküdt a kis boxban - és már nem is csodálkozom, hogy ezt választotta- amikor kiviszem a kávét. Abba most csak belekortyol, és a nevetése már megérte, hogy játszom vele. Valamiért a narancssárga jut eszembe arról, ahogy nevet, olyan melegség jár át tőle, mint amikor a nyári napfénybe lépnék ki egy klimatizált teremből.
~Mosolygó Napsugár~ Ez lesz az új vendégem neve. És ez a kicsi lány újra meglep.
-Nem, dehogy!- tagadom hevesen, talán túl hevesen, de már nem tudom másképp csinálni. Lebuktam, mi tagadás? Nem csak szép, okos is ez a lány!
És aztán felpattan, kis hátrálásra késztetve engem, mert túl közel voltam az asztalához. Bemutatkozik, meghajolva kicsit a kéznyújtás közben.
Finoman nyúlok hozzá. Még összetöröm a finom kezeit!
-Daryl Brooke, de mindenki csak Darylnek hív. Szólítson így Ön is, ha kérhetem. Részemről a szerencse- teszem hozzá, talán kissé megkésve.
Aztán csak állok ott, mint egy balga ember, amíg el nem neveti magát, és nem kéri a pitét.
-Ó, teljesen igaza van!- nevetem el magam- Milyet óhajt? Van áfonyás, vaníliás, meggyes, almás...- és sorolom a kínálatot. remélem, talál kedvére valót. Hármat is hozok neki, az a nevetés most olyan jól esett.
És ki segített kinek?


A hozzászólást Daryl Brooke összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Feb. 09 2013, 03:35-kor.
Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Pént. Feb. 08 2013, 19:43

Azzal árulja el magát leginkább, hogy tiltakozik. De akkor is nagyon kedves, hogy nem hagy éhen, még ha nem is tudom kifizetni. Előszedem a naptáram, és a hátuljában lévő zsebbe rejtem a kis cetlit, hogy ne hagyjam el.

Elhátrál, ahogy felpattanok amit meg is értek. Nagyon közel volt. Bemutatkozik ő is, és nagyon figyelem, hogy is kell kimondani, nehogy legközelebb rosszul mondjam, vagy bármi. Az nagyon bántó tud lenni. Engem is sokszor hívtak már Kimnek, és nem esett jól. Visszahuppanok, és nézek rá nagy szemekkel.

Szólnom kell, bár ez nem gond. Elkezdi sorolni a lehetőségeket, és sose tudok ilyen sok közül dönteni. Viszont...epret nem mondott. Akkor olyan nincs? Nézegetni kezdek az ujjaimat egyesével hajtva be őket. Végül nem marad semmi...ránézek, és oldalra billentem a fejem.
- Mi lenne, ha meglepne? Csak ne legyen benne semmi dióféle, mert allergiás vagyok rá kicsit.- Mosolyodom el, majd ha elmegy visszahelyezkedem ah előbbi testhelyzetembe, és a kezembe veszem a csészét. Be kell osztani, nem tudok többet kifizetni, a pite miatt is lelkiismeret-furdalásom van. Beleszimatolok, és kinézek az ablakon. Vajon mikor áll ez az eső?
remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Szomb. Feb. 09 2013, 03:35

Ez a kicsi lány megindítóan kedvesnek látszik. Még ázottan is helyes volt... és nagyon szomorú. Talán tényleg az? Talán csak az eső tette azzá? Kettémosta terveit?
Amikor elhelyezkedik a boxban, még kisebbnek látszik. Ha nem lenne olyan sugárzóan szép az arca, akár Hüvelyk Panni is lehetne a neve. De a mosolya beragyogja a helyiséget. Én látom, márpedig én látó vagyok! Meg jósnő. Meg... ki tudja még, mi?
Át sem gondolom teljesen, mert gondolkodni sokszor veszélyes és felesleges... és máris játszom vele. Három cetli. Hogy nyerjen, hogy nyerhessen, de könnyen lebukom. Meglepetésemre elteszi a cetlit. Az emlékei rabja?
Felugrik és bemutatkozik, mintha ez lenne a fizetség a kedvességemért. bemutatkozom én is, teljes nevemen... A keresztnevem kint díszeleg a mellkasomon. Talán leragadtam egy pillanatra - ez elég gyakran előfordul- aztán észhez térít. Elég egy kérdés. És már fel is jegyzem a fejbéli noteszembe: "Napsugár a diófélékre allergiás"... Ennek utána is kell nézzek: dió, mogyoró, kesudió... mi még?
Nevetve sietek a konyhába, és lesem a pitéket.
-Melyik a legfrissebb?- kérdezem, aztán egy tányérra halmozok három különböző szeletet. Evőeszközt tekerek egy szalvétába, mellé teszem. A box felé menet magamhoz veszem a kávés kancsót. Mellé érve először a tányért teszem le elé.
-Kér még kávét? - kérdezem, de már öntök is a csészéjébe.
-Jó étvágyat!- mondom aztán, és magára hagyom. Ha már meglepetést akart, kóstolgasson csak, és találja ki ő, mit kapott!
Felteszek egy újabb adag kávét, figyelem az érkező vendégeket. Egy fiatal pár a pulthoz ül, majd kisebb tanakodás után mégis az étterembe vonulnak be. Köszönet Istennek a gondoskodásért, a figyelemért. Én meg a pult mögött csendben elvagyok. Szemem sarkából figyelem a lányt a boxban... Elmosolyodom az orrom alatt...
Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Hétf. Feb. 11 2013, 21:50

. Tudom, hogy fura vagyok. Mindig az voltam. De eddig nem zavart. Elteszem a cetlit, mert fontos nekem. Lehet gyerekes, de nem baj. Szeretek gyerekes lenni. Az olyan megnyugtató...

Elmegy a pitémért, úgyhogy megint magamra maradok. Előszedem újra a naptáramat, és kinyitom a jövőhétnél. Pont akkor ér vissza, mikor teljesen bele vagyok bújva a kis könyvbe, úgyhogy a kérdésére ugrok egyet, és hevesen megrázom a fejem.
- Nem, már ezeket se tudom kifizetni....- De már késő, mire kimondom, újra tele a bögrém. Tényleg nem fogom tudni kifizetni. Zavarban vagyok, és inkább a pitéimre szegezek a tekintetem? Várjunk csak....piték? Három? Egyről volt szó. Kérdőn nézek rá, majd felveszem a villát, és bekapok egy falatot.

Ez tényleg isteni. Gyorsan bekapok még egy falatot. Elmosolyodom, és szinte pillanatok alatt elpusztítom mind a hármat. Nem is tűnt fel, mennyire éhes voltam. Végülis..ma még nem ettem. Gyorsan elrejtem a táskám az ülés alá, és felpattanva a pulthoz szaladok a tányérommal, és megállok Daryl előtt.
- Köszönöm szépen, isteniek voltak. Elmosogathatom? - Mosolyodom el, és hálásan nézek rá. Ez a minimum.
remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Hétf. Feb. 11 2013, 23:20

Kint még esik az eső, hallani azt a susogó hangot, amit az autók keltenek, ahogy felverik a vizet az alvázra. De a borult ég ellenére nincs túl sötét, ez is jelzi, hogy hamarosan el is állhat, nem vastag a felhőzet...
Elrobogok a pitékért, a legeslegfrissebbekből pakolok majd elé, hiszen a pite akkor a legjobb, amikor még forró, amikor kézzel meg sem lehet fogni... és a tészta csak úgy olvad az ember szájában.
Kávét is veszek magamhoz. Nem egészséges a sok kávé, de a pite mellé jó, ha pedig nem kéri, otthagyja majd. Nem számít. Tulajdonképpen még fel sem teszem neki a kérdést, máris öntök neki, és közben már azon agyalok, mit szól majd a pitékhez. A fizetési képtelenségére tett megjegyzését eleresztem a fülem mellett. Aztán csendesen háttérbe vonulok. Talán szeret egyedül enni, és nekem is fel kell tennem egy adag kávét.
Közben vendégek jönnek-mennek, de ez most nem az én dolgom. Apró melegségérzet önti el a mellkasom. Kedves ez a lány. Csupa mosoly. Remélem, gyakran jön majd erre, és nem csak akkor jutunk eszébe, ha esik. Vagy rosszabb esetben akkor se. Számtalanszor mondtam már Steph-nek, a tulajnak, hogy nem ártana szórólapozni... A régi vendégeink is örülnének, és újakat is be lehetne csábítani az üzletbe. Csak egy ötlet kellene hozzá. Egy frappáns szöveg, ami egyedivé teszi a helyet...
Arra eszmélek, hogy ott áll a pult előtt, a tányérral.
-Hogyan kérem? - Nézek rá megdöbbenve- Dehogy! A vendégeink nálunk sosem mosogatnak!- nevetek rá, és kiveszem a kezéből a tányért. Na persze! Majd mosogat! Majd ha piros hó esik! Megcsóválom a fejem. Először takarítani akar, aztán mosogatni. talán munkát keres?
Aztán eszembe jut valami.
-Ha nem haragszik, valamiben viszont tudna segíteni...- reménykedve nézek rá. Amit kérni készülök, nem nehéz, és ő okos lánynak látszik, talán ad egy jó ötletet.- Mit mondana a barátainak erről a helyről?
Egy szlogenre lenne szükség, amiről bárki ránk ismer, ha egyszer már betért ide... Vagy ha még nem, ennek hallatán akarna... Próba, szerencse...

Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Hétf. Feb. 11 2013, 23:44

Néha nem értem ah otthoni konyhát. Miért nincs nálunk pite? Csupa csípős minden, ez meg édes és lágy, és minden falattal újabb és újabb íz jön. Tényleg percek alatt pusztítom el, aztán kicsit meg is bánom...beoszthattam volna jobban is. A pulthoz pattogok, hátha elmosogathatok vagy valami. De nem engedi. Szomorúan lehajtom a fejem, és nagyon halkan szólalok meg.
- Csak meg akartam hálálni valahogy a sok kedvességet. - Ez így nagyon nem fer, hogy nem hagy hálálkodni. Én nagyon szeretem meghálálni a dolgokat, és ha nem teszem, lelkiismeret-furdalásom lehet, amibe meg képes vagyok belebetegedni, és ha én egyszer megbetegszem...

A segítség szóra kapom fel a fejem, és bólintok. Naná, hogy segítek, bármiben! Azonnal! Lelkesen. Csak épp nem erre vártam. Mit mondanék? Hát hogy....jó hely. Meg kedvesek az emberek. Meg talán...felcsillan a szemem, és összecsapom a kezem.
- Hogy ez a pitemennyország. - Vigyorgok, mint a vadalma, és nagyon büszke vagyok magamra.

Sosem voltam jó az ilyenekben. Sőt...egyedül a tanulásban vagyok jó, az meg nem nagy dicsőség. De mégis...talán. Reménykedve nézem rá, és oldalra billenten a fejem.
- Tudom, hogy nagyon tiszteletlen vagyok, de nincs esetleg valami alkalmi munka? Izé...két hónap múlva haza kell repülnöm, aztán vissza, és hát az nem két dollár...és mindenhova alkalmatlan vagyok. - Hajolok kicsit közelebb, hogy csak ő hallja. Utálok szívességet kérni, de ez talán még nem az....
remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Kedd Feb. 12 2013, 01:07

Magára hagyom a pitékkel meg a kávéval, amíg én felteszem az újabb adag feketét. Kávéból sosem elég. Itt folyamatosan lehetne főzni. Elkészülök, a vendégeket bámulom, és néha őt... Mosolyognom kell tőle.
Van egy dallam, semmit nem értek belőle, valami fura nyelven énekelnek benne, de ugyanezt a hatást érte el bennem, mint ez a lány. Dúdolgatom:
https://www.youtube.com/watch?v=JeQR-xyRR7U
Meglep, amikor megjelenik a pultnál, és -ugyan szinte suttogva, de- felajánlja, hogy elmosogat. Na ezt azért már mégse! Ebből már nem eszik (ha már a pitét megette)! Inkább feladatot adok neki, hátha valami okos ötlet pattan ki a fejéből, az okos buksijából.
Bár előbb letörtnek látszik, amikor nem engedem mosogatni, aztán mégis felcsillan a szeme, ahogy a kérdésemen gondolkodik egy kicsit.
-Pitemennyország? - nézek rá nevetve. Ízlelgetem a szót. Majd megmondom Stephnek, kíváncsi vagyok az ő véleményére is.
-Tudod, igazából egy szlogenre gondoltam, egy mondatra, amit bárki mondhat bárkinek, fülbemászó, frappáns ... vagy valami ilyesmi...- remélem, nem veszem el a kedvét. amit mondott nem rossz, sőt... Nagyon édes, nagyon aranyos... (éppen olyan, mint amilyen ő), de mi nem csak pitét árulunk... A helyre kellene valami jót kitalálni!
Aztán oldalra hajlított fejjel kérdezi, hogy kaphatna-e állást...
- Ebben nem én vagyok az illetékes, de szólok a főnöknek és megbeszélik... Jó?- kacsintok a lányra. -De valamit el kell árulnia: miben volt eddig alkalmatlan? -ugyanolyan halkan beszélek hozzá, ahogy ő tette az imént. Közelebb is hajolok, így megérzem az eper illatát a haján, a bőrén (?). Ha rajtam múlna, alkalmaznám. Nem is kérdés. Most azonnal.
Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Vas. Feb. 17 2013, 11:01

Hát...a szlogenadásra is alkalmatlan vagyok. Lebiggyesztem a számat, és lemondóan sóhajtok egyet. Tudtam én, hogy elrontom, nem ks és lettem volna. De hát nincs mit tenni, majd gondolkodom, és ha eszembe jut valami, jövök és mondom. Még ha akkorra már nem is kell.

Utálok ilyet kérni, de mégis megkérdezem. Valahogy számítottam erre a válaszra is, de leginkáb arra készültem, hogy elküld. Felkapom a fejem, és kedvem lenne megölelni.
- Köszönöm szépen, életet mentene vele. - Vigyorodom el szélesen, és majdnem ugrálni kezdek.

Közelebb hajol, és érdekes, de nem húzódok hátra. Lehet, hogy bízom benne? Kérdése meglep, pislogok párat, és bólintok. Azt hiszem ez hosszú lesz.
- Hát, akkor kezdem onnan, hogy otthon voltam csomagszállító, de mindig késtem és eltévedtem, utána voltam benzinkutas, de nem tudtam kezelni a benzint adó valamit, utána voltam koronahercegnő, de túl kicsi voltam, és a fejem nem bírta el a fejdíszt. Aztán próbálkoztam a Rilakkumma figurával, de ott meg klausztrofóbiás lettem a jelmezben. Óh, és voltam pincérnői. Onnan nem rúgtak ki, el kellett jönnöm, mert átköltöztem ide. Azóta pedig nem tudok normális munkát találni. Szórólapoztam, de sose tudtam sokat szétosztani. - Fejezem be, és szusszanok egyet. Most, hogy így átgondolom, egész sok mindent csináltam már... miért nem vagyok dúsgazdag?
remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Vas. Feb. 17 2013, 11:33

A kedves kis napsugaras lányt nem hagyom mosogatni, még ha ezzel le is törlöm a mosolyt az arcáról. De azt is csak egy időre. Feladatot adok neki, amitől megint jókedve lesz, aztán megint elkomorul. Átgondolom... Lehet, hogy nem is Napsugárnak kellene becéznem, hanem Tavaszi Égboltnak?
Nekem nagyon tetszik ez a lány. Finom az illata is. Nem kihívó. Sokkal inkább gyümölcsös... Eper. Egyértelműen eper illata van. És csak akkor éreztem, amikor közelebb hajoltam hozzá.
Mielőtt azonban szólnék Stephenek, meg kell tudnom, mivel foglalkozott eddig, miért érzi, hogy alkalmatlan bármire is. Ránézésre nem tartom ügyetlennek. Inkább az a benyomásom, mindenkinek meg akar felelni. Rögtön, elsőre. Az biztos, hogy könnyen lelkesedik. Nekünk kell a mosolygós és lelkes munkaerő!
Ahogy sorolni kezdi, mi mindennel foglalkozott, egyre nagyobbra nyílik a szemem. Oké, a nők nagy része nem ismeri ki magát a térképen. Nem lesz futár. De ki alkalmazna egy ilyen kislányt benzinkutasnak? Őrület, mik vannak!
-Koronahercegnő?- pislogok párat, fingom nincs, mi az, biztos valami csajos dolog. De ő meg sem áll, csak sorolja tovább...
Én egyszer voltam Mikulás, a kórházban a gyermekosztályra mentem be ebben a jelmezben, aztán átkoztam magam, mert úgy égetett a vatta, meg a sok gönc, hogy egész este nem bírtam aludni a kimart bőröm miatt. Viszont a gyerekeknek tetszett. És ha visszagondolok... A sok mosolygós arc miatt mégiscsak megérte.
- Pincérnő? Valóban? - csodálkozom, hogy nem ezzel kezdte. Ez nagyon klassz hír!- Ha most van egy kis ideje...- kérdőn nézek rá.
- Csak üljön vissza a helyére, máris szólok a főnöknek...- nevetve nézek rá- De ha javasolhatok valamit... Kezdje rögtön ezzel, oké? Pincérkedett, és azért kellett eljönnie, mert lakhelyet váltott. A többiről egy szót se!- kacsintok rá.
Édes ez a lány, de túl őszinte. Az az érzésem, egy picit csiszolnom kell rajta, de ha Steph felveszi, én leszek a legboldogabb ember a Földön. Mármint ami a munkahelyemet illeti.
Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Szomb. Feb. 23 2013, 22:49


Oké...talán egy kicsit túl sok minden voltam. De nem tehettem mást, nem tudtuk volna kifizetni a tandíjat. Nekem pedig itt kellett tanulni. Meg kell...főleg....nem, erre most nem gondolunk. Pislogok egyet, majd még egyet. Jó hír? Tényleg? Szélesen elmosolyodom és bólintok.
- Persze, hogy van. Egyre jobban zuhog az eső, itt leszek még egy darabig. - És ezt abszolút nem bánom. Nagyon jó társaságom van. Most akár napokra itt maradnék. Viszont...

Gyorsan végignézek magamon, még mielőtt bármit is mondanék, és kicsit kétségbeesetten nézek rá. Hiszen még mindig vizes vagyok.
- De nem probléma, hogy nem vagyok kiöltözve? - Pislogok. Túl sokat pislogok. Kezdek ideges lenni. Nem lesz ez így jó. Olyankor mindent elrontok, még összetörnék itt valamit. Azt pedig nem akarom. Nagyon szeretnék itt dolgozni!

Megint közelebb hajolok, hogy minden szavát értsem, és felnevetek.
- Akkor csak a pincérkedést? Igenis értettem. - Nevetek, majd gyorsan visszamegyek a boxomba - igen, az az enyém. Kibérelem! - és összeszedem a gondolataim. Hogy pontosan hogy is hívnak, mennyi ideig pincérkedtem, egyáltalán lány vagyok vagy fiú?

Mikor meglátom Daryl mellett a - potenciális - főnök, nyelek egyet, és felállok, hogy azért mégis illően tudjam üdvözölni. Ez nem egy vizsga, ez nem egy vizsga. Remeg a kezem.... le kell nyugodnom.
- Jó napot, Kim So Ra vagyok, és három hónapig voltam pincérnő. - Hadarom el gyorsan, és van egy olyan érzésem, hogy ezt nem így ksllet volna. Segélykérően nézek Darylre, közben pedig imádkozom, hogy nyeljen el a föld...vagy padló.

remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Vas. Feb. 24 2013, 02:48

Hamarosan kiderül, hogy új szimpátiámnak munka kell, de nagyon gyorsan. Nem kérdem, miért... Inkább arról kérdezem, mivel foglalkozott eddig, mihez ért. Meglepetésemre és legnagyobb örömömre pincérlány is volt (sok egyéb más mellett, felsorolni sem tudom).
Látom az alagút végén a fényt. Ha Steph felveszi, két legyet ütünk egy csapásra: ez a lány munkát kap, az én munkatársam lesz, és ezzel egyidejűleg nekem felszabadul némi időm, amit Domira fordíthatok. Remek volna!
A pici lány is elmosolyodik, és megint felragyog a nap... Miközben továbbra is zuhog az eső. Soha esőnek nem örültem még ennyire. Ő viszont megint kétségbeesik, ahogy végignéz magán.
-Ne izguljon már annyit. Nagyon csinos. Nem tehet róla, hogy elkapta a zuhé. - Amúgy sincs miért aggódnia. A ruhái modernek, tiszták. Talán kissé vizesek, de ez ebben az időben... normális jelenség.
Adok neki egy apró tanácsot, és úgy figyel a szavaimra, mintha most mondanám meg a lottó nyerőszámait. Bár azt is tudnám! Egy csapásra megváltozna az életem. És másoknak is, a környezetemben... Kifejezetten aranyos, ahogy reagál. És már megy is a box felé, ahová korábban bevackolta magát.
Éppen nincs vendég, így bemegyek a főnökhöz, és szólok neki, hogy állásügyben keresi egy csinos leányzó. Nem sokan kapkodnak a felszolgálói állás után, így Steph is megörül, mindjárt fel is áll az asztaltól. Odakísérem a lányhoz, aki meglátva minket felpattan. Remeg a keze, ahogy bemutatkozik.
Próbálom elkapni a tekintetét, és amikor rám néz, én csak egy mosoly jelet rajzolok az arcomra. Kell az a mosoly! Ha Stephen meglátja, rögtön elolvad. Mert olyan a szíve, mint a vaj. Hüvelykujjam felfelé tartva mosolygok rá a lányra, aztán otthagyom őket. Egy perc múlva térek vissza, friss kávét szolgálva fel nekik. Így már minden rendben lesz... Remélem...Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Kedd Feb. 26 2013, 20:11


A szidás után tanács jön, amit megfogadok. Jól fog jönni. Türelmesen várom, míg szól a főnöknek, addig kicsit rendbe teszem a hajam, lenémítom a telefonom, és icipicire összehúzódik a gyomrom. Kicsit kezdek ideges lenni.

Amint meglátom őket felpattanok. Lehet, hogy nem így kellene kezdenem, de nagyon ideges vagyok, és akkor össze-vissza beszélek, és teljesen idiótát csinálok magamból. Nem tudok rendesen viselkedni, szóval Darylre nézek, hogy mondja meg mit csináljon. Rám mosolyog, mutatva, hogy tegyem én is azt. A görcs kiugrik a gyomromból, és szélesen elmosolyodom. Miért is voltam ideges?

Daryl eltűnik, és egy perc múlva megérzem a kávéillatot. A főnök után leülök, de a moly továbbra se tűnik el az arcomról. Meglepő milyen kedves, úgy tűnik itt mindenki ilyen jószívű, már most imádom ezt a helyet. Kérdez, válaszolok, szerencsére nem faggat sokáig. Csak ne kelljen napokat várnom a nemleges válaszra...akkor tényleg nem tudom mit fogok csinálni. Darylre nézek mosolyogva és kérdően, hátha megdicsér.
- Na? Ügyes voltam? - Pislogok, és felállok.

remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Pént. Márc. 01 2013, 00:04

Amikor kiderül, hogy ez a tüneményes, fiatal lány munkát keres, több szempontból is örömtáncot jár a lelkem. Ha kívánhatnék magamnak munkatársat, csakis olyan ember jöhetne szóba, akinek van kisugárzása. Ennek a lánynak van. Nem is akármilyen. Az embernek jókedve lesz, ha meglátja a mosolyát.
Ezért is javaslom neki, hogy mosolyogjon, amikor Stephennel odamegyünk hozzá. A főnököm remek ember, és bízom abban, hogy neki is pozitív benyomásai lesznek erről a lányról. Bár Stephnek is fontos, hogy kik dolgoznak nála, az utóbbi időben már kicsit kétségbeesettnek tűnt, amikor kénytelen volt megváltoztatni a beosztást az emberhiány miatt.
Egy kávéval kedveskedem nekik, ezzel is segítve az ellazulást, a pozitív ráhangolódást. Steph kávéfüggő. Akármilyen morcos, egy igazán jó kávéval meg lehet lágyítani a szívét. Szóval bedobom magam, hátha ezzel a lány ügyét is sínre teszem. De már a mozdulatain látom, hogy lekenyerezte a lány. Teljesen el van lazulva, barátságosan beszélget, mosolyog...
Nem is zavarom őket. Csak percek múlva, amikor Stephen visszamegy az irodába, lépek vissza a lányhoz. Rögtön felpattan és kérdést szegez nekem.
- Mit mondott? - kérdezek vissza. Megpróbálom utánozni a hangját és így folytatom: - "Adja meg a számát, és értesíteni fogjuk" vagy... "Érdeklődjön a jövő héten?"
Bár már tudom a választ, mert Steph mosolyogva ment be az irodába. Nem tudom, miért csinálja mégis ezt. Ha már eldöntött valamit, miért ítéli izgalomra a jelölteket?
Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Vas. Márc. 17 2013, 11:43


Hát...szerintem ügyes voltam. Stephen is mosolyogva ment el, szóval nagy ostobaságokat nem mondhattam. Vagy lehet azért mosolyogott, mert butaságokat mondtam. Majd megkérdezem. Ahogy Daryl idejön, rögtön kérdezek, de ő a válasz helyett visszakérdez. Hát igazábol nem tudom mit mondott...
- Hát valami olyasmit, hogy akkor hétfőn találkozunk. Vagyis....vagyis akkor azt hiszem itt dolgozom. - Szélesedik ki a mosolyom, és legszívesebben a nyakába ugranék.

Viszont ez csak egy dolgot jelenthet. Most már muszáj engednie, hogy mosogassak. Felkapom hát a két csészét, és ránézek. Vagyis inkább felnézek rá. Nem lesz ez így jó, valamit ennem kell, hogy magasabb legyek, nem fogok kilátszani a pultból. Majd extramagas cipőkben fogok tipegni. De ott tartottam, hogy még mindig Darylt nézem, és kicsit oldalra billentem a fejem.
- Most már mosogathatok? - Legszívesebben ugrálnék, táncolnék, énekelnék. De m teszem, mert mindenki hülyének nézne, és kirúgnának pedig még el sem kezdtem dolgozni.

Az eső már csak csepereg, süt a nap, ami azt jelenti, hogy haza kéne mennem, de nincs kedvem. Na meg, még nem is száradtam meg rendesen. Összefogom a hajam a karomon lévő gumival, de az eső miatt egy-két babahajszál ugyanúgy össze-vissza áll. Feltett szándékom mindenhova követni Darylt, szóval akármerre megy, mint a kis pincsikutya megyek utána, hátha elleshetek tőle pár dolgot.

remélem tetszik♥
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Pént. Márc. 22 2013, 21:19

SoRa és Steph beszélgetése -megítélésem szerint- remekül alakul. SoRa kedves hangja néha eljut hozzám, Steph olykor felnevet. Tetszik neki a lány. Tudtam én! És ahogy elmegy mellettem, feltartja a hüvelykujját, ami egyértelmű jelzés. SoRa-hoz megyek vissza, és látom az arcán azt a különleges mosolyt. Viccelek vele egy kicsit, Steph hangját utánozom, és SoRa végre magától is elmondja, azt hiszi, felvették. Érdemes volt megpróbálni, mert ez a lány meseszép, amikor boldog!
És máris aktivizálja magát. Legalábbis szeretné.
- Kérem..., tegye ezeket le. Előbb még más dolgunk van- kiveszem a kezéből a csészéket és a szemeibe nézek.- Munkatársak között nem szokás a magázódás, kisasszony. Szóval... Tegeződhetnénk?- Mosolyogva nézek rá.
Munkakedvvel nem lesz gond, azt már látom. Csak úgy buzog benne a tettvágy. Máris összegumizza a haját, mintha máris el akarná kezdeni a ténykedést.
-Lassabban, nyugalom. Te is tudod, hogy míg nincs szerződésed, nem nyúlhatsz semmihez. Bármikor jöhet ellenőrzés, ne akard, hogy bezárjon a hely, mielőtt valóban elkezdhetted volna a munkát. - mulatok azon, milyen lelkes.
Nem bánom, hogy itt van. Engem nem zavar. Figyelhet, beszélgethetünk, kérdéseket tehet fel... De nem engedem, hogy bármit is csináljon. Valóban megüthetnénk a bokánkat.
- Ha vannak kérdéseid...- felvonom a szemöldököm. Itt az idő, kérdezzen, amit csak akar. Hamarosan kezdődik a délutáni műszakom, akkor futárkodni fogok... Az időt ki kell használnia.

Vissza az elejére Go down
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Kedd Márc. 26 2013, 15:33


Én tényleg kész vagyok bármit megcsinálni, akár most rögtön is, de persze nem hagyja. Elveszi tőlem a csészéket, meglepetten pislogok, majd elnevetem magam.
- Teljesen igazad van. Ne haragudj. – Mennyivel egyszerűbb lesz így beszélni hozzá, vagy akár csak kérdezni. Már készülök dolgozni, tele vagyok adrenalinnal, ami nálam nagyon veszélyes, de megint csak megállít. Figyelmesen hallgatom végig, és lehajtom a fejem.
- Erre nem is gondoltam, sajnálom. Visszafogom magam, nem nyúlok semmihez, jó leszek! - Nézek rá, és követem. Összekulcsolom a kezem, nehogy kísértésbe essek, és leülök vele szemben a pulthoz. Az eső elállt, megszáradtam, de nem akarok elmenni. Pedig lassan muszáj lesz, mert van még hatezer dolgom, de ez most fontosabb.

Kérdések? Töprengek, de most valahogy egy se jut eszembe, pedig az előbb még rengeteg volt. Most meg valahogy elszálltak. Mert a munkatársakat majd megismerem, a dolgokba majd belejövök. Felkapom a fejem, és ránézek.
- Ne harapd le a fejem, de mennyivel tartozom? Legalább a pitét hadd fizessem ki. Mondjuk, most nem tudom, de ha várhat egy kicsit… vagy csak mond, meg mit tehetek érted. Így olyan hálátlannak érzem magam. – Mondom halkan, és felpattanok. Lassan tényleg mennem kéne, nem késhetek az órámról. – Egy pillanat! – Már ott se vagyok, másodpercek alatt pakolok össze, kapom fel a cuccom, és megyek vissza hozzá.
Nem kell most rögtön kitalálnia, csak gondolkodjon rajta. Hétfőn úgyis jövök, addig van ideje. Ránézek és elmosolyodom.
- Köszönök szépen mindent, de sajnos mennem kell. Fél óra múlva órám lesz, és nem késhetek. Nagyon hálás vagyok, tényleg, és hétfőig el ne felejtsd kitalálni mi az amit szeretnél. Bármi lehet. - Megerősítésképp még bólintok is. Fizetni egy darabig úgyse fogok tudni. Tényleg nem akarok menni, de neki is dolga van, nekem is, szóval még utoljára rámosolyogok, és ahogy hallom, hogy nyílik az ajtó intek, és még mielőtt becsukódhatna kislisszolok rajta.

remélem nem baj, hogy zárunk :3
daryl
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   Pént. Márc. 29 2013, 15:36

Igazán örülök, hogy új munkatársam lesz. Egyrészt, az utóbbi hónapokban kissé túlvállaltam magam, az állandó hosszú műszakok miatt már azt a kis időt sem tudom alvással tölteni, ami adatik, és gyakran érzem magam kimerültnek. Másrészt... szeretnék többet lenni a fiammal. Most éppen abban a korszakban van, amikor igazán jópofa, a dackorszakot már kinőtte, könnyű vele szót érteni, minden zöldségben benne van, a huncutságokban is partner. Azt remélem, a kapcsolatunk ilyen szoros marad, vagy csak szorosabb lesz, még akkor is, ha nem minden alakul úgy az anyjával, ahogy szeretném.
So Ra túlbuzgó, úgy kell lelőni, mert rosszabb, mint a Duracell-Nyuszi. Pörög. Nem lesz ezzel baj, de most még nem lehet...
- És akkor mivel koccintunk? - kacsintok rá. Mindenképpen megkeressük rá a megfelelő alkalmat, de addig is megelőlegezzük egymásnak a tegezést.
Végre lenyugszik, leül a csinos kis fenekére, és csak figyel. Teszek-veszek, csinálom a dolgom, közben lehetőséget adva neki, hogy kérdezzen. de ez eleve rossz ötlet. Úgyis alkva ismerjük meg majd egymást, ami annyit jelent, hogy bejön, belecsöppen a napi rutinba, és menet közben sajátítja majd el a dolgokat. Most mi okosat is mondhatnék neki a pult mögül? Csupa unalmas dolgot. Elriasztani meg nem akarom.
- Ne viccelj, a leendő munkahelyed vendége voltál- mondom neki nevetve. Na, ezért mennék én tönkre, ha enyém lenne a hely. Olyan sok vendégem lenne, hogy veszteséges lenne az üzlet. Ezt is tanulni kell...
Egy idő után fészkelődni kezd, összepakol, de mielőtt elmenne, még egyszer a lelkemre köti, hogy találjak ki neki valami feladatot hétfőig. Ne felejtettem el még a szlogent, ha abban ki tudna valamit találni... Az nagy segítség lenne. De azt már mondtam neki, korábban. Remélem, nem felejtette el.
Így csak szórakozottan intek utána, amikor kiviharzik az ajtón. S bár a nap folyamán még néhányszor eszembe jut a lány, mindig az adott feladatnak szentelem magam. Szerencsére sok a vendég, délután pedig sok a rendelés, nem érek rá unatkozni.

//Köszönöm a játékot! Időnként hivatkozni fogok rád, ill. bevonlak majd a játékaimba, ugye, nem bánod? // Smile
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: ♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra   

Vissza az elejére Go down
 

♦ somewhere over the rainbow ~ Daryl && So Ra

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Hogy mire vagy jó... :: Munkahelyek :: Archívum-