Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 "Csak egy szóra!" Sam/Stan

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Stanley Collins
avatarVároslakó
Életkor : 36
Foglalkozás : Sebész
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Szomb. Jan. 21 2017, 14:45

Dr. Wood eléggé meggyőző érvelést produkált a legutóbb az egyik értekezleten, miszerint több figyelmet kellene fordítani a tehetséggondozásra. A legtöbb hallgató nem pályáz meg elég kutatást, hanem örül, ha elvégzi az egyetemet és ledoktorál. Aki mégis kutatásba kezd, nem minden esetben van meg a kellő háttér hozzá, mert a kutató orvosok leterheltek. Egy szó mint száz, befektetés kellene, de az egyetemnek egyelőre nincs erre anyagi kerete. Stan felvetette, hogy külső céget is bevonhatnának, hiszen a kutatási tendereket ha megnyerik, abból nagy összegek folynak be, fedezni tudnák a külső céget, ha a diákok valóban odateszik magukat. De miért ne tennék? Sokkal gyorsabban lehetnek szaktekintélyek egy témában, ha látják, az egyetem megfelelő lehetőségeket kínál. Azt már nem teszi hozzá, ő emiatt is hagyta el szülővárosát és költözött Washingtonba. A végeredmény az lett, hogy felkérték Stant, járjon utána pár ilyen cégnél mik a feltételek, a lehetőségek. Természetesen vállalta, ezzel is megerősítheti itteni pozícióját.
Kért is időpontot az egyik feltörekvő cégnél, a L.A.S-nél. Már negyed órával hamarabb megérkezett, kifogástalan öltönyben, amit rászabtak és mégsem hivalkodó. Amikor a titkárnő jelzi, bemehet, határozott léptekkel kopog, majd nyit be a helyiségbe.

-Üdvözlet! Dr. Stanley Collins vagyok.
Kezd bele, ha jelzik bejöhet, leülhet, akkor kényelmesen elhelyezkedik. Érezhetően semmi feszültség vagy kétely nincs benne.
-Továbbították Önnek az egyetem dokumentációját Miss Brightmore?
Bizonyára igen, ebben egy összesítés van az egyetemi kutatásokról, statisztika mennyi diák vesz részt, hozzávetőlegesen mennyi a költség és a megnyert pályázatokról is, hogy mennyi a bevétel származhat belőle nagy vonalakban. Mivel Stan állította össze a javát, nincs benne sallang, tömör és lényegre törő, tényszerű is. Inkább beszélgetni jött, mint konkrét ajánlatot téve vagy kérve, ezt is előre jelezte, mert nem szereti a félreértéseket.

_________________

Minden erős érzés magában hordozza az önmagunkra ébredés ígéretét.
Vissza az elejére Go down
Samantha Brightmore
avatarVároslakó
Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Szomb. Jan. 21 2017, 15:26

Furcsa kérés érkezett hozzám nem is olyan rég, amit már csak azért is érdekes lenne meghallgatni, mert nem vág a profilunkba. Érdekelne, mivel akarnak meggyőzni az orvosok, hogy segítsem a kutatásaikat, miközben semmi közöm az egészhez. Olyanba pedig nem szeretek befektetni, amiről gőzöm sincs, ennek ellenére, mondhatni már vártam a mai nap ezen időszakát. Egyszerű, letisztult, fekete ruhában ülök bőrfotelomban, miközben tűsarkú cipőimet elhagyva az asztal alatt, ide-oda negyedeket fordulva várakozom az irodámban. A mahagóni bútor jól illik a falszínt tekintve sötét, mégis napos szobába, mihez a természetes fényt a hátam mögött lévő, jókora ablakok biztosítják. Az egész a cégem terjedelmes, tíz emelet magas épületének tetején foglal helyet, néhány tárgyalóterem szomszédságában. A sötétszürke, fekete és mahagóni párosítást inkább férfiasnak mondanák, de nekem tetszett. Az egyetlen változtatás, amit idekerülésemkor eszközöltem, hogy egy gyönyörű vörös függönyt rakattam fel sötétítőnek.
- Üdvözlöm, Dr. Collins! - nyújtok kezet az asztal felett, amint közelebb ér és felkelek helyemről.
Nem lépek ki a bútor mögül, hiszen előtte cipőimet illene vissza vennem lábaimra, amihez most... Nincs kedvem. Így meg nem láthatja ezt a kisebb illemtelen malőrt. Ha mégis, hát ráfogom a cipőundorra, ami alkalomadtán elfog. Ha orvos, talán tud rá valamit, bár ha jól emlékszem, nem efféle a szakterülete.
- Kérem, foglaljon helyet! - intek a velem szemközti székre, majd magam is visszaülök, hogy azon nyomban elkezdhessek a kapott akta után kutatni.
Sokáig nem kell keresgélnem. Második fiókom tetején foglal helyet, mivel tudtam, hogy hamarosan szükségem lesz rá, az asztalomon azonban nem szeretek papírokat hagyni, arra az esetre, ha olyan érkezne, akinek semmi köze hozzájuk.
- Megkaptam a dokumentációt. Ha orvos lennék, minden bizonnyal többet is megérthettem volna belőle, mint amit sikerült, de ettől most tekintsünk el - pakolom a mappát az asztalra, majd látványosan felcsapom azt, mintha kezdeni akarnék vele valamit - Mondja, Dr. Collins, miért gondolták, hogy egy közszereplők menedzselésével foglalkozó cég érdekelt lehet a maguk támogatásában? - szegezem neki első kérdésem, kíváncsian várva rá a választ, mi nagyban befolyásolhatja a továbbiakat.
Vissza az elejére Go down
Stanley Collins
avatarVároslakó
Életkor : 36
Foglalkozás : Sebész
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Szomb. Jan. 21 2017, 15:54

Amikor belép kellemes érzet fogja el a letisztult irodát látva. Szereti az egyszerű, de mégis igényes küllemet, és ez nem csak az irodár vonatkoztatható, hanem a nőre is, aki fogadja. Fiatalabb, mint gondolta, mondhatni jóval fiatalabb, de ez kétélű fegyver. A kéznyújtása határozott és erős, mintha csak férfivel fogna kezet, de úgy véli, egy vezető legyen karakán, ha férfi ha nő, így nem zavartatja magát. Ahogy leül kigombolja öltönyét, hogy ne feszüljön rajta a ruha, majd türelmesen kivárja, míg előveszik az aktát.
-Úgy véltem egy egyszerű statisztikai elemzéshez nem kell orvosi diploma, a számok a lényegesek, nem a tematikák és a műszerek.
Nos, Stan legnagyobb erénye a legnagyobb hibája is egyben: magas az intelligenciája. Ez persze önmagában nem lenne rossz dolog, de sajnos akinek nem hasonlóan magas, azzal nem feltétlenül tud nem nyers lenni. Persze nem kíván tiszteletlen lenni, de az emberek nehezen viselik a stílusát, míg meg nem szokják.
-Mert mindenki fejlődni óhajt. A tudás nem cél, hanem lehetőség. Ez amolyan befektetés, mint egy részvény. Egy orvosi kutatás nem két óra hírnév a filmvásznon, nem függ az egyén egészségétől, mint egy sportoló esetében és nem is lesz kitéve a média deviáns viselkedésének, hiszen kulturált körökben zajlik. Az egyetem szeretné támogatni a diákjait azzal, hogy több hangsúlyt fektet a kutatásokra, de nekünk nem ez az elsődleges célunk, hanem megfelelő szakemberek képzése. Ez ab aevo így volt. A kérdés inkább az, miért Önökbe fektessük a bizalmunk. A mi egyetemünk számos kiváló tehetséget felmutatott már, régi és neves intézmény. Önökről viszont keveset tudni, hovatovább, szabadjon megjegyeznem Önről is keveset tudni Miss Brightmore.
Azzal bízták meg, hogy keressen egy megfelelő céget erre, de ehhez ismernie kell a céget, logikusan. Ki más világosíthatná fel, mint a vezető? Egyik lábát át is veti a térde fölött, azon pihentetve a bokáját, majd összekulcsolt kezeit is ráhelyezi. Abban bizonyos, ha a saját nevére rákeres az interneten sok cikket és publikációt talál, de vajon ez a fiatal hölgy vele szemben ugyanennyit fel tud mutatni? Meglehet, a nő maga jobban érdekli mint a cég, mivel a cég olyan, mint a főnöke, most legalább is így véli.

_________________

Minden erős érzés magában hordozza az önmagunkra ébredés ígéretét.
Vissza az elejére Go down
Samantha Brightmore
avatarVároslakó
Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Szomb. Jan. 21 2017, 18:58

Csupán azért, mert azt mondtam, többet értettem volna meg a beadványból, ha orvos lennék, miért kell azt hinni, hogy semmit nem értettem meg? A statisztikákkal pont nem akadt problémám. Láttam már eleget ahhoz, hogy tudjam őket kezelni.
- Inkább a pályázati részen akadtam meg. A táblázatokkal és diagramokkal elboldogulok, mint láthatja - mutatok körbe, jelezve, hogy nem hiába ülök ott, ahol.
Érdekes beszámolóban van részem arról, miért érné meg befektetnem, csakhogy a vége cseppet sem tetszik. Nincs ellenemre a magabiztosság, sőt, a maga módján imponáló is, de ne akarja nekem senki bemesélni, hogy azért jön pénzt kunyerálni, hogy nekem megérje. Ilyen világ nem létezik. A bizalom pedig egy nagyon szép szó, csakhogy az üzleti életben nem sokat ér. Olyan itt ez, akár egy dajkamese. Egy történet a gyereknek, áltatva, hogy nyugodtan megbízhat emberekben. Ez valójában így is van, csak aztán viselje a következményeket. Ritkán lehet olyan embert találni, aki tényleg ott van mellettünk, ha kell, még akkor is, ha elfelejtjük néha megbecsülni.
- Úgy tudom, az egyetemnek gyűjt támogatókat. Ha így van, miért különíti el önmagát tőle? A bizalmat pedig ha lehet, hagyja. Magának nem egy bizalmas kapcsolat kell, hanem olyasvalaki, aki anyagilag képes támogatni a kísérleteit - jelentem ki álláspontomat.
A film tény, hogy nem tart sokáig. Lecseng, ugyanakkor nyoma marad. Minden egyes mozinéző találkozik a színészeim arcával, hallgatja a zenészeim alkotásait... Megkedvelik, vagy épp megutálják őket, szerepüktől függően. Egy idő után a cég nevét megjegyzik, ezzel együtt pedig az enyémet is, és ez a lényeg. Az orvosi kutatásokkal sokkal kevesebben törődnek. Lehet, hogy valamelyest gyorsítaná boldogságom elérését, de nem sokkal. Ráadásul nekik rendszeres befektetésre lenne szükségük. Ha most adok, hát jönnek legközelebb is. Vagy ha nekik adok, jönnének mások is. Sok dolgot kell mérlegelnem.
- Az előző vezetőről még kevesebbet hallottak az emberek. Hozzá képest én a nyilvánosságban élek - szögezem le.
Örülhetnek, hogy annyit is tudnak rólam, amennyit. Na meg... Ott van még a mesterszak. Ha elvégzem, sokkal több pozitívum hangozhat el az interjúkon.
- A cégünk lényegében az emberekbe fektet be. Hogy a szavaival éljek, amióta világ a világ, ez így volt. Vagy amióta a vállalat megalakult. A kérdés az, Dr. Collins... Megéri nekünk az embereibe fektetni? Az ígéretek szépek, de tudja a színészeknél és sportolóknál, vagy akár a zenészeknél is, tisztában vagyok azzal, mire képesek, vagy mire lehetnek. A nagyobb nevek egy szintig kiszámítható bevételt jelentenek, az egészségügyről viszont aligha vannak ilyen sejtéseim. Ennek valószínűleg tényleg az az oka, hogy nem jártam orvosira, de... Mesélne nekem az elnyert pályázataikról és a jelenlegi kutatásokról?
Vissza az elejére Go down
Stanley Collins
avatarVároslakó
Életkor : 36
Foglalkozás : Sebész
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Szomb. Jan. 21 2017, 21:12

-Ez inkább általános tájékoztatás volt, hogy lássa, egy orvosi kutatás támogatása nem kis időre szólna, hanem évekre. Persze mondhatjuk, hogy egy sportoló sem egyik hónapról a másikra válik a legjobbá, de az orvostudomány tudomány, emiatt rengeteg tényszerű adatra van szükség, nem elég egyszer kiemelkedőt alkotni. Folyamatosan azt kell. A dokumentáció erre hívja fel a figyelmét, hogy a kutatásban résztvevő egyének elhivatottak, mert ha belekezdenek, sokára érik meg a végeredmény.
Magyarázza, hogy a pályázati rész nem teljes értékű pályázat, mert mivel merően más ez a fajta tehetséggondozás, mint általában egy színésznél. Ezt ki is fejti, bár meglepi, hogy elkülönítené magát. Bár valahol igaz lehet, Stan mindig is egy lépéssel távolabb volt mindenkitől, úgy sokkal jobban átlát mindent.
-Ez kölcsönös támogatás. A hallgatók pályáznának Önökhöz és ha nyernek, a pályázati támogatás bizonyos százalékát megtérítik, valamint további összegeket, amiket az elnyert kutatással elérnek. A hallgatók nem a pénzért csinálják, hanem a karrierért, elsősorban. A bizalom pedig szükséges, ha hosszú befektetést vállal az ember. Mert ki mondja meg, hogy ez a cég tíz év múlva is megmarad? Ha egy kutatás sikerre megy, akkor az egy életre megmarad, tovább fejlődik. Külföldön is legalább annyra fontos, mint idehaza. Sok európai egyetemmel is kapcsolatban állunk, tehát megeshet, hogy hosszútávon, azért jönnek ide tanulni a diákok, mert akik kutatni akarnak, tudják, hogy itt minden adott lesz hozzá. Higgye el asszonyom, ez lényeges szempont. Én magam is így választottam annak idején egyetemet. Ez kölcsönösségen alapszik és egyfajta bizalmon, hogyha valóban belefogunk, nem dől be a felénél. Ez az egyetemnek is befektetés, félreértés ne essék. Önök is a diákokat támogatnák, ahogy mi, csak hogy amíg Önök a kísérlethez szükséges pénzt adják, mi a helyszíneket, a műszereket... kell a bizalom, hogy valóban hosszútávon működhessen a dolog. Ha Önök inkább rövidtávban gondolkodnak, akkor teljesen megértjük és keresünk mást. Ez egy összetett dolog, nem lehet elhamarkodottan igent vagy nemet mondani, bizonyos fajta bizalmasabb kapcsolat, ahogy Ön is mondta, kell, ha még nem is érzi szükségesnek.
Szerinte nem minden a pénz, a kölcsönös hosszútávú kapcsolat hogy gördülékenyen menjen, nem csak a pénzről kell szóljon. Kell egyfajta közös cél, motiváció, értékrendszer... No meg nem ártana többet tudni a vele szemben ülő fiatal nőről.
-Értem.
Nem kapott kielégítő választ, mitől lenne rátermett vezető, mert csak annyit hallott, családi örökség. Vagy hasonló, annyira nem ment bele.
-Az orvoslás sokkal szerteágazóbb, mintsem elégséges betekintést tudjak nyújtani. Ez nem meggyőző érvnek szánom, mert nem az. Egy színésznél meg lehet jósolni, mely szerepeket tud jól eljátszani és ez egy külső szemlélőnek is befogadható. Egy kutatásnál nem lehet ennyire egzakt elmondani, hogy igen, remekül preparálja a kísérleti patkányokat Miss Cage, ezért előrehaladást érünk el az érrendszeri betegségeknél... csak hogy valami bugyuta példát mondjak. Rengeteg pályázat létezik Miss Brightmore valamint rengeteg folyóirat is, konferencia. Jelenleg is több tucat olyan kutatás folyik, amelyek részei hatással vannak a gyógyszeriparra, a mesterséges szervekre, az őssejt kutatásokra, sorolhatnám. Rengeteg kutató és orvos végzett a mi egyetemünkön publikációik és szaktekintélyük vitathatatlan. Én magam jelenleg egy olyan kutatásban veszek részt, mely a kiserekkel foglalkozik. A diákok, akik diplomamunkát és kutatási anyagot keresnek nagyobb kísérletekbe csatlakoznak bele, hogy később önállóan is folytathassák bizonyos részeit és tovább fejlesszék azt. Sokan külföldi egyetemeken végzik el kísérleteik egy részét, mert ott van megfelelő műszer és felszereltség, de a kiköltözés költsége miatt nem mindenki teheti ezt meg, így nem teljesedik ki a kutatás. Egyértelmű, hogy az Ön cége nem tudja úgy felmérni, hogy egy diáknak az elgondolása mennyire jó befektetés. De azt el tudják dönteni, hogy a diák, aki megpályázza, mióta foglalkozik a témával, hány cikket jelentett meg a témakörben, hány konferenciát tartott és milyen eredményekkel. Az alapokat az egyetem biztosítja, de a tényleges továbbgondolásokban és anyagi támogatásokban Önök tudnának segíteni. Amondó vagyok, ha eljönne egyszer Ön vagy egy Ön által megbízott ember és körbe lehetne vezetni, belelátna a folyamatokba, könnyebben mérlegelhetné, hogy egy ilyen jellegű befektetés egybe vág-e a profiljukkal. Az egyetem szeretné támogatni az ifjú kutatókat, de erőforrásai javát a színvonalas képzésre kell összpontosítania. Valamint olyan cégekkel szerződne le elsősorban, akik maguk is a fejlődés mellett elhivatottak. Tudja nehéz dolgom van, mert sok céget meg kell hallgatnom, hogy valós képet kapjak arról, hogyan és miért valamint meddig is támogatják a kezdőket. Szeretnék többet hallani arról, milyen feltételek alapján válogatnak, hogy néz ki általánosan egy sablon a pályázataiknál, hogy mennyire összeegyeztethető egy kutatási tenderrel.
Az sem kizárt az egyetem mégsem akar elég pénzt invesztálni mindebbe, de Stan is egyetért azzal, hogy a mai világban anyagi támogatás nélkül nehezen boldogulnak a kutatók, ami valahol nonszensz. Mert az, hogy színész eljátszik-e egy szerepet hol ér fel ahhoz, hogy valaki mondjuk kifejleszt egy új vakcinát egy betegségre, olyan kutatási módszert fejleszt ki, mely meggyorsít bizonyos folyamatokat mondjuk és javít az általános gyógyítás menetén? Örömmel lenne tagja egy olyan egyetemnek, mely nyitott az újításokra, de ehhez emberek is kellenek, akik kutatnak, lelkesek és eltökéltek. Minden esetre próbál eleget tenni a felkérésnek, minél többet megtudni arról, milyen is egy tehetséggondozó cég. Végtére is... ő maga sosem szorul ilyesmire.

_________________

Minden erős érzés magában hordozza az önmagunkra ébredés ígéretét.
Vissza az elejére Go down
Samantha Brightmore
avatarVároslakó
Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Vas. Jan. 22 2017, 09:46

Úgy érzem, ez a fickó lenéz mindenkit, akikkel lényegében mi foglalkozunk. Erre tudok utalni a "két óra hírnévből" és abból, ahogyan a sportolókról nyilatkozik. Ha csupán alkalomadtán nyújtanának kiemelkedő teljesítést, nem érné meg a nevünket adni hozzájuk. Rendszeres eredményekre van szükségünk, és menedzsereink keresik is nekik a lehetőségeket, ahol megmutathatják magukat egy-egy versenyen, vagy akár reklámban. Az elmondottak alapján nehezen áll össze a kép, holott az üzleti felfogásommal nem szokott baj lenni. Eleve, az a hallgató, akinek pénzre van szüksége, hogyan tudná visszatéríteni azt? Talán, idővel, de egyáltalán nem garantált. Ha pedig erővel hajtatnánk be rajtuk, nem tenne jót a vállalat hírnevének. Már látom is a szalagcímeket magam előtt: "A L.A.S. Management jogi úton próbálja kisemmizni a friss diplomás orvost" Nem hangzik valami jól, bár nem valószínű, hogy pont arra a támogatási visszatérítésre lenne szükségem, amit nekik adhatnék. Amennyiben becsődölne a cég, minden bizonnyal keresnének másikat, mert ez valójában így működik. Nem fognak azért leállni a kutatások, maximum szünetelnek egy kicsit a nagy riadalomban, hogy elfogyott a háttértőke.
- Ahhoz, hogy a hallgatóikat érdemben tudjam pályáztatni, szükségem lenne olyan emberre, aki ért mindehhez. Akkor lennék biztos a dolgomban. Sokkal egyszerűbb lenne egy kutatási ösztöndíj, melynek elbírálását magukra bízhatnám. A végeredmény lényegében ugyanaz - gondolkodom hangosan.
A hosszú monológokat hallgatva, olykor már azt figyelem, hogy vesz-e levegőt az előttem ülő. Hogy ez mennyit képes egyszerre beszélni... Nem tanították meg, hogy nem árt szüneteket tartani beszámoló közben? Csak hogy sikerüljön megemészteni az elhangzottakat. Persze attól is függ, mi a cél. Ha az, hogy a legtöbb semmi felett elszálljon az ember figyelme, akkor még be is válhat, sőt, talán én magam is ehhez fordulnék. Vagy próbálnék emberi nyelvre lefordítani mindent, az egyszerűbb felfogás kedvéért, mint a humorosnak nevezhető példa, amit felfogott. Vagy lehet, hogy csak az én felfogásommal van baj? Nem, itt neki van szüksége az én pénzemre, úgyhogy nem valószínű.
- A fejlődés fontos, ezt megértem, ahogyan azt is, hogy egyetemük csábítóbb lenne a hallgatói közösség számára, ha jól finanszírozott lehetőségekkel rendelkezne, vagy éppenséggel bővülne. Ez az összes oktatási intézménnyel így van, sőt, lényegében a munkahely is a lehetőségekről szól. Van-e lehetőségem stabil életre ezzel a munkával? Tudok-e fejlődni a munkámmal? Képes leszek-e kapcsolatokat teremteni a munkám által? Jó néhány más kérdést is felvetnek az emberek, amikor választanak. Ez így van az egyetemmel is - kezdek én is ismételten egy hosszabb taglalgatásba, elvetve a pillanatnyi ellenérzést, ami azzal jár, hogy lényegében kijelentette, mennyire "egyértelmű", hogy nem tudjuk megítélni a diákjai teljes körű kompetenciáját.
Ha akarnám, elintézhetném, hogy megtehessük, csakhogy azért, hogy átnézzünk néhány, jobban mondva egyetlen támogatási kérelmet, nem fogok alkalmazni egy külsőst. Ez a lekezelő magatartás kezd az idegeimre menni. Nem tetszik, hogy lenézik az ügyfeleimet olyanok, akik kuncsorognak. A mai világban a filmekre, táncra, zenére és minden ehhez hasonlóra szükség van. Az alapműveltség, a kultúra részei, kemény munka és befektetés eredményei a végtermékként összeálló darabok, könyvek, filmek, előadások, vagy épp érmek. Elismerem az orvostudományra mindig szükség van, de véleményem szerint, erre is. Az orvosoknak is ez biztosít kikapcsolódást alkalomadtán. Nem hinném, hogy mindenki megrögzött kiránduló, aki megvet minden olyat, amivel mi foglalkoznánk. Szükségem van egy teára.
- Kér esetleg egy kávét, teát, vagy valami egyebet? - érdeklődöm udvariasan, igazítva magamon a székemben.
Amennyiben megjelöli az óhajtott löttyöt, úgy a telefonon keresztül megrendelem neki, meg saját magamnak a jól megérdemelt earl greyemet, néhány csepp tejjel és cukorral, ezt azonban nekem már automatikusan így szállítják az irodába, mondanom sem kell.
- Mint már említettem, a Los Angeles Stars Management közszereplők menedzselésével foglalkozik. Vannak pályakezdőink a területeinken, de javarészt olyanokkal foglalkozunk, akik már a szakmájukban vannak. A mi feladatunk olyan menedzserek alkalmazása, akik közvetítik ügyfeleink számára a munkaajánlatokat, figyelik az időbeosztásukat, segítik őket, és alkalomadtán még az étkezésüket is felügyelik olyan emberek esetében, akik képesek megfeledkezni a táplálkozásról, annyira belemerülnek a munkába. Azokhoz, akiknek rengeteg munkája és felkérése van, egy-egy embert rendelünk ki. A többiek közül általában többen kerülnek ugyanahhoz a személyhez, aki az irodából tájékoztatja és segíti őket. Emellett tanfolyamokat tartunk azoknak, akiknek nem elérhető az egyetem, és igyekszünk rendszeresen meghallgatásokat tartani. A menedzsereknek a felvételi eljárás során meg kell felelniük egy elbeszélgetésen és egy három-ötnapos teszten. Az ügyfelek kiválasztása pedig foglalkozási körtől függ. Minden területen eltér egy kicsit - lendülök bele magam is, ahogy máskor is szoktam, ha a vállalatról kell mesélnem de megállok, amikor kopognak az ajtón.
A titkárnőm lép be, kezében egy tálcával és rajta a rendeléssel, meg egy tányér teasüteménnyel. Ugyan enni nem állt szándékomban, de most, hogy így behozta... A nérók és pisztáciás tetejű rigolettók egyre csábítóbbak lesznek.
- Köszönjük!
Vissza az elejére Go down
Stanley Collins
avatarVároslakó
Életkor : 36
Foglalkozás : Sebész
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Csüt. Jan. 26 2017, 20:16

-Igen, hasonlóra utaltam, de természetesen más egyetemről is választhat szaktekintélyt, hogy független bírálathoz jusson, ne érhessen senkit sem az a veszély, elfogult.
Bólint rá, mert szerinte is ez lenne a legtisztább. A hallgatóknak is jót tenne, ha többen ismerkednének a kurrens kutatásaikkal akár az egyetemen belül, akár kívül, más bíráló által.
Azt nem gondolná, hogy sokat beszélne, végtére is mikor magyaráz akkor is legalább ennyit beszél. Akinek elkalandozik a figyelme meglátása szerint akkor is elkalandozna, ha mondatonként megállna. Ahhoz van szokva, hogy hosszú, egybefüggő magyarázatokat hallgat, számára ez mindennapi, fel sem tűnik neki, hogy megterhelő lenne a nőnek. Maximum akkor, ha látványosan nem figyel.

-Igen asszonyom, pontosan. Ha több lehetőséget kapnak, nagyobb dolgokban gondolkodnak. A kutatók számára a pénz eszköz, nem cél. Nem a meggazdagodásért kutatnak, hanem a feltalálás és hipotézisek bizonyításának öröméért. Ezért is gondoltuk úgy, ha a megnyert pályázatok anyagi vonzata lenne a fizetség a befektetett tőkéért. A hallgatók persze tisztában lennének ezzel, de úgy véljük, ez nem hátráltató tényező lenne, hanem befektetés nekik is. Az effajta ösztöndíjakat kutatásokra költenék amúgy is, műszerekre, tankönyvekre.
Tér ki arra is, hogyan gondolta a tőke újbóli befektetését, hogyan s miért érhetné meg a cégnek is. Ha sok diák végez kiváló eredményekkel akkor hosszútávon nem csak megtérül, de kamatozik is a befektetett összeg. De persze ezek évek, nem hónapok, így a kockázati és türelmi faktor erősen gátló tényező lehet.
-Csupán egy pohár vizet. Köszönöm.
Az az igazság, nem kíván jelenleg semmit, bár egyesek szerint udvariatlan lenne semmit sem kérni, illő lenne elfogadni valamit, ha Stan ezzel soha nem is értett egyet. Érdeklődve hallgatja azonban a munkafolyamatok jellemzését, főleg azt, mikor arról beszél a nő, hogy egyeseknek még az evést is beleírják az amolyan napirendbe, amit ajánlanak. Sosem értette, egyes emberek hogyan tudnak ennyire megfeledkezni magukról, hiszen a kiegyensúlyozott munkafolyamat része az alapszükségletek kielégítése. Furcsa, hogy egyes emberek nem képesek önállóan számolni ezzel. De a tanfolyamok és a különböző pályázatok figyelése olyan lehetőségek, amik szerinte minden fontosabb intézménybe elkelnének, biztosítva a fejlődést. Sajnálja, hogy a titkárnő félbeszakította a beszédet, de köszönetképp biccent a vízért, ha megkapja. Iszik is pár kortyot, majd visszahelyezi a tálcára.
-Emiatt a kiemelkedő rugalmasság miatt esett Önökre is a választás. Önök nem csupán egyetlen ágat preferálnak, hanem választékos skálán mozognak. Ez az időbeosztás újdonság számomra, de úgy vélem, ha lehetne lehetősége a diákoknak ilyen szolgáltatásokat is kérni, meglehet örömmel élnének vele. Azt sem tartom kizártnak, hogy a nem kutatással foglalkozó diákok is igénybe vennék, ha lehetőségük nyílik rá, mert a jól beosztott idő felbecsülhetetlen. Persze, gondolom ez amolyan extra szolgáltatás inkább, de mint olyat, esetleg meg is vásárolnák a hallgatók. Ha Önök is több lábon állnának az nekünk is előnyös. Meséljen még kérem az ügyfélválasztásokról és arról, Önök mit várnak el ügyfeleiktől, milyen visszajelzéseket például.
Ez nagyon érdekli, ez a fajta támogatás más, mint ő képzelte, vagy ami összességében lejött neki ezekről a cégekről. Próbál hallgatói fejjel gondolkodni, de az alapján nem látja, miért ne élnének egy ilyesfajta ösztöndíjjal, ha megtehetnék, hogy jelentkeznek.
-Megenged egy személyesebb kérdést?
Kérdezi, ha kapott választ az előző kérdéseire. Ha nem veszik rossz néven, akkor kérdez.
-Ön is oktat, tart konzultációkat?
Megvan hozzá a habitusa és kiállása, valamint a kora miatt szimpatikusabb lehetne a hallgatóknak, mint egy idősebb személy.

_________________

Minden erős érzés magában hordozza az önmagunkra ébredés ígéretét.
Vissza az elejére Go down
Samantha Brightmore
avatarVároslakó
Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Szomb. Jan. 28 2017, 11:07

- Ha az ember orvosokba fektet, úgy vélem, hajlandónak kell lennie feláldozni a befektetett összeget. A kockázata akkora, hogy könnyen lehet, nem lát viszont semmit. Annak nem látom értelmét, hogy a pályázati pénzeket szétosztogassák. Azokat vissza kell forgatniuk, azzal is segítve a saját munkájukat. Amit én várnék egy ilyen esetben, az az eredmény. Nem holmi pályázatok, elvégre az arról szól, hogy újabb eszközökhöz, vagy forrásokhoz jussanak. Ha szereznek emellett támogatókat, örüljenek neki. Az előrelépés a lényeg, a sikere a munkájuknak. Amivel téríthetnek, az a sikerek esetén történő reklámozás, a támogatók kiemelése, valamint a befektetett tőkével százalékosan arányos fizetség a továbbadás bevételéből. Annak is csak a felét, legfeljebb hetven százalékát áldoznám erre a célra. Szétosztanák, akár az osztalékot év végén. A maradékot további kutatásokba fektethetnék - magyarázom.
Persze ez tiszta üzlet és realitás. Ha én új irodai bútorokra pályáznék, akkor nem azzal foglalkoznék, hogy az így szerzett pénzt szétdobáljam, márpedig ők valami ilyesmire készültek, ha jól vettem ki szavaiból. Arról nem is beszélve, hogy ez lényegében büntetendő, elvégre nem arra használják fel a pénzt, amire kapják. Akár évekre eltilthatják őket a pályázatoktól, ha erre fény derül. A fickónak nincs túl nagy igénye. Egy pohár víz, semmi több. Pedig akár ki is használhatta volna a lehetőséget, hogy normális kávét, vagy épp különféle országokból importált teát ihasson. Például Angliából, mint az én e. greyem.
- Azt hiszem, félre értett. Azt kérte, meséljek a cégünkről, hát megtettem. Amit mondtam, az nem az ajánlat része. Az ügyfelek nagy részének mi szerezzük a munkáját. Mi ajánljuk be őket egy-egy filmhez, fotózáshoz, vagy reklámhoz. Ha nem, hát rajtunk keresztül keresik fel őket és mi megerősítjük a munkaadót a választásában. Természetes, hogy ezek után odafigyelünk arra, hogy megjelenjenek ott, ahol kell, a kellő időben és állapotban. Az időbeosztásuk nem arra szolgál, hogy telefonon megkérdezzük, vajon időben odaértek-e a randijukra, vagy beértek-e az előadásukra. A magánéletükbe nem folyunk bele, ha nem szükséges. - javítom ki elképzeléseit, majd áttérek újabb kérdéseire - Hogy mit várunk el... Mindenek előtt lojalitást és egyfajta engedelmességet. Hogy vegyék észre, nem csak a saját érdekeinket képviseljük, de az övéket is, hiszen a kettő egy és ugyanaz. Az sem árt, hogy ha bár sok esetben hallgatnak ránk, azért szembeszállnak velünk, ha korlátaik feszegetéséről és kitolásáról van szó. Hogy nyitottak legyenek az újra és ki akarják próbálni azokat, de mindenek előtt, hogy szeressék azt, amit csinálnak. Sosem vezet jóra, ha az egész életüket egy kényszercselekvésre áldozzák.
Ez már inkább saját tapasztalat. Engem a zenére akartak erőltetni, de kitörtem. Megelégeltem a szüleim elnyomását, azt, hogy nem akartak belőlem többet, mint egy utánzatot. Egy helyettest aki gond esetén a nővérem helyébe lép. Nagyon bánhatták, hogy én ezt nem hagytam. Utána pedig jó ideig szóba sem álltak velem, amit... Nem tudom, hogy bánok-e. A személyes kérdés egy kicsit meglep, de végül beleegyezően bólintok, miközben kortyolok egyet teámból. Ízlelgetem, nem zavartatva magam a sokat hallott kérdés hallatán, melyre szinte épp ugyanazt a választ tudom adni, mint az elmúlt években. Szinte.
- Épp a mesterképzésem végén járok, miközben egy nagyvállalatot igazgatok. Tájékoztatókat és beszédeket tartok, miközben alkalomadtán belefolyok a meghallgatásokba. Nincs időm tanítani, de szerintem nem is lenne mit tanítanom. Na meg egyeseket a kritikáim is fájdalmasan érintenek, nem tudom, mit tennének, ha tanár lennék. Valószínűleg az összes diákom kiborulna. De legalább kiderülne, ki az igazán életre való - mosolyodom el.
Vissza az elejére Go down
Stanley Collins
avatarVároslakó
Életkor : 36
Foglalkozás : Sebész
Hozzászólások száma : 56

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   Vas. Feb. 26 2017, 21:46

-Amit a megnyert más egyetemek és cégek által kiírt tenderekből elnyert pénzre gondolok, nem amit maguk adnak. Mert vannak hallgatók akik lehet az Önök támogatását nem igényelnék, így őket nem is kötelezhetjük, adjanak ebbe a projektbe bele. De aki igénybe veszi, ilyen formán visszafizetné. Amiről kegyed beszél az inkább a cégeknek elvállalt tenderek, amik kimondottan a piacra mennek. De ez is megoldható. A kezdeti löketet maguk adják, a sikerekből bejövő összegeket mi forgatjuk vissza az önök cégébe vagy hasonló elvek. Szerintem működhet, sok diákot foglalkoztatunk, ezzel csak többet vonzanánk. Főleg az ösztöndíjjal tanulókat.
Bólogat, egyáltalán nem zavarja a tiszta üzleti megközelítés, nem is várt mást a nőtől, ettől csak szimpatikusabb. A nők sokszor megérzésekre, érzelmi hozzáállásra alapoznak, ami számára nem reális.
Valóban nincs gusztusa most semmire, csak egy vízre, nem is kér mást. Ő nem vallja az elvet, hogy két kortyért kikérjen valamit, ha nem is kívánja.

-Azt gondoltam, kivéve ha az egész életük a munka...
Nem, nem gondolta, hogy a randijukat is megszervezik az embereknek, de azt igen, hogy a héten hány órát javasolnak ezzel vagy azzal tölteni, milyen határidőre milyen beosztásokat javasolnak, stb. De lehet valóban félreérti, számára teljesen idegen ez az egész, ő csak elképzeli ahogy számára logikus. És Stan nem átlagos emberi dolgokban gondolkodik, emiatt sokszor kell belátnia, félreértette a másikat. Nem mindig vallja be, de attól még magában tudatosítja a tévedést.
-De az logikátlan lépés több szempontból is.
Na, például a lázadást nem érti, ha segítséget kérni megy valahova nem köt bele a tanácsba, azért ment oda, mert magától nem bírja megoldani. Ki is ül az arcára a nem értés vagy inkább az ellentmondás okozta fennakadás.
-Van amikor nincs sok választása az embernek és ez minősül a kisebb rosszabbnak.
Jegyzi meg miért kényszeríti bele magát valaki valamibe, de felteszi a kezét elnézést kérés gyanánt, hogy egyéni véleménye csupán az előbb megfogalmazott.
-A szigor a fegyelem és a határozottság velejárója, a kritika pedig épít és nem rombol, ha képesek ezt belátni, márpedig aki tanácsot jön kérni illene belátnia. Nyugodtan mehetne tanárnak, a tapasztalatait pedig tanítás formájába is önthetné, az élettapasztalat az egyik legjobb tanár. Mondjuk engem is nehezen képzelnek el tanárnak de... elnézést.
Ül ki az arcára a meglepettség, mivel a derekán érzi hogy valami remeg, hiába kapcsolta ki a telefont. A csipogója az, azt nem kapcsolhatja ki, el is olvassa, de sóhajt egyet.
-Igazán sajnálom, de tömegbaleset volt, behívtak a kórházba. Minden esetre igazán lekötelezett, hogy ilyen hamar fogadott és készségesen válaszolt mindenre. Ha esetleg véletlenül a tizedik sugárúti kórházban jár, megtalál általában. Még egyszer elnézést, amiért megszakítom a beszélgetést.
Sokszor előfordul vele, hogy épp benne van valamiben, de behívják, meg sem lepődik igazán, csak lélekben már érezni már bemosakszik. Ha nincs ellenvetés, akkor közli kitalál és indul is a kórházba, a betegek nem várnak.
//Küldtem PM-et, köszi!

_________________

Minden erős érzés magában hordozza az önmagunkra ébredés ígéretét.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: "Csak egy szóra!" Sam/Stan   

Vissza az elejére Go down
 

"Csak egy szóra!" Sam/Stan

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Hogy mire vagy jó... :: Szerkesztőségek, cégek :: Archívum-