Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Valamit valamiért ~ David & Matt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Christopher Matthew Hart
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : hangmérnök gyakornok; szerelő
Hozzászólások száma : 206

TémanyitásTárgy: Valamit valamiért ~ David & Matt   Vas. Jún. 12 2016, 22:14

Igazán szerencsés vagyok, hogy James McAdam stúdiójában gyakorlatozhatom. Emiatt is döntöttem úgy, felveszek pár órát, ami hasznomra lesz, elvégre ha úgy döntök, tovább megyek mester képzésre, lehet ezt az irányt választom. Fő a határozottság... minden esetre, annyit villámgyorsan felfogtam már az elején, hogy igen, én nem értek a rádiós berendezésekhez. És igen, már értem, hogy miért nézett furcsán a tanár meg pár csoporttárs, hogy ugyan miért vettem fel ezt az órát, ha én viz. komos vagyok. Mondanám, hogy szeretem a kihívásokat, azért, de nem szokásom magam áltatni. Egyszerűen csak nem tudtam mire vállalkozom...
A mai órán sincs másképp, ahol a stúdió felvételekhez kell keverni az anyagot és tudni mit kell állítani, hogy minden flottul menjen. Őőőőőő, képtelen voltam bemagolni melyik gomb mit csinál, illetve milyen arányokban jó gondolkodni, ha nem éles sípolást vagy sistergést szeretnénk az éterbe... kis létszámú a csoport, nem ismerek senkit, de azt hamar megtanultam, hogy nem szabad szégyellnem, ha nem megy valami, inkább kérjek segítséget. Most is addig bizonygattam ezt magamnak, míg az ötödik "nem, nem jó így se" próbálkozásom meghozta a várt eredményt, odalépek az egyik sráchoz. Fogalmam sincs kicsoda, annyit jegyeztem meg, hogy végzős ő is mint a többiek, meg hogy neki van már valami rutinja. Ahhh, rutin, ez az ami nekem nincs...

-Öhm... ne haragudj, hogy feltartalak, csak... látom neked mennyire megy ez a dolog és... esetleg tudnál segíteni? Csúnyán lemaradtam úgy... négy gyakkal ezelőtt, azt hiszem... mostanra teljes lett a káosz.
Fő az őszinteség, maximum közli egyéni szoc. probléma és elhajt, volt már ilyen, de reménykedem benne, nem veszi zaklatásnak a dolgot. Vagy megesik a szíve a kínos mosolyt vágó fejemen, hogy sorry, nem vagyok a szinteden, de azért próbálkozom.

_________________

“Ahogyan a víz tükrözi az arcot,

úgy tükrözödik a szívben az ember.”

(Példabeszédek 27:19)

Vissza az elejére Go down
David Waters
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Foglalkozás : egyetemista
Hozzászólások száma : 15

TémanyitásTárgy: Re: Valamit valamiért ~ David & Matt   Hétf. Jún. 13 2016, 21:33

Egy felszínes szemlélő úgy gondolná, hogy egy rádiós műsorvezető, vagy egy diák, aki annak készül, a háta közepére sem kívánja a hangmérnökség feladatköreit, valahogy a dolgok felett áll. Nos ez nem igaz. Egyrészt ismerni és alkalmazni kell az egész műsorgyártási folyamatot, nem lehetünk elénk tett témák és papírok kiszolgálói mint futószalag munkások. Más részről pedig szeretek elbíbelődni a dolgokkal. Zenei érdeklődésemből kifolyólag is találkoztam már hasonló munkákkal, például a koncerten a keverőpultokkal és keverősökkel, meg a stúdióbeli hangmérnökökkel, hiszen egy kemény zenei album elkészülésében a munka oroszlán része kijár nekik is és nem csak az üvöltés... épp ezért fordultam az ilyen irányok felé mindig is őszinte érdeklődéssel, na meg ott vannak a gyerekkori emlékek is apa munkahelyéről... És bevallom őszintén, kénytelen vagyok ezeket a pozitív gondolatokat olykor-olykor felidézni, mert azért lássuk be: nem nevezhető ez a tevékenység az izgalmak netovábbjának. Jó, érdekes. Egy bizonyos pontig. De amikor túllendülünk ezen a ponton, nekem is emlékeztetnem kell magam, márpedig most jelenleg ott tartunk. Meg lehet egy kis szusszanás se tenne rosszat, így lazán hátra is dőlök székemen kicsit, megigazgatom feltűrt kockás ingem ujjait, majd már-már megszokás szinten tincseimen is igazítok. Ekkor szúrom ki a felém közelítőt s kicsit hintázva a székemen, érdeklődő arccal várom be, mire elér és meg is hallgatom mondókáját. - Na, mondja mi a gondja? - kérdezek vissza kis mosoly keretében, ami inkább bátorító, nincs benne fölényesség. - Szóval szívesen segítek, ha vázolod a problémát. De lehet kiderül, hogy ahol megakadtál, az már inkább tanárt kíván... - szeretem én magam és senki se mondaná, hogy (ál)szerény lennék, de nem akarok sose úgy csinálni, mintha én őrizném a Kába Követ és mindenhez értenék. Szóval bátorítóan nézek a srácra, mert a kissé bizonytalan indítás után úgy vélem, szüksége van rá.
Vissza az elejére Go down
Christopher Matthew Hart
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : hangmérnök gyakornok; szerelő
Hozzászólások száma : 206

TémanyitásTárgy: Re: Valamit valamiért ~ David & Matt   Csüt. Jún. 16 2016, 22:33

Miután realizáltam saját hiányosságaim (vagy legalább annyit, hogy biza vannak), odalépek az egyik sráchoz némi lelki támogatásért, bár ha gyakorlatilag is támogat, ergo magyaráz, annál hálásabb leszek. Kezdeti felszólalására kissé sután mosolyodom el, lesütve a szemem, de előadom miért is zavargok neki most.
-Meglehet... tudod ez más, mint amin amúgy gyakorolni szoktam és... ah. Ehm... szóval nem tudom beállítani rendesen, hogy kiszűrjem a háttérzajokat. Ez az egyik... tudom, hogy valahol a pult bal felén van a megoldás de... izé... meg az is a gondom, hogy valahogy nem bírom úgy beállítani, hogy a két hang egyforma hangos legyen. A másik stúdióban már tudom, nagyjából a módszert is, de itt valahogy más a program, ezen nem bírok eligazodni és már őszinte leszek, elvesztettem a fonalat.
Sóhajtom, mert ezek alap dolgok lennének mostanra talán, de lehet nem, nem bírom reálisan felmérni.
-Oh, amúgy Matt vagyok.
Adom a kezem, mert noha a tanár felszólításai által tudhatnánk egymás nevét, mégiscsak így illő, mert első ízben szólítom meg.
-Úgy láttam neked ez eléggé megy... hangmérnők leszel? Vagy ez csak szabadon választható neked?
Azt se tudom nekik ez alapozó tárgy vagy választható, azt nem nehéz levágni, hogy nekem szabadon választható, félek ki is lógok miatta, de nem csüggedek, inkább mosolygok, örülök, hogy nem hajtott el (még).

//Bocs a kései válaszért, el vagyok havazva, de közeleg a nyáár is lassan XD//

_________________

“Ahogyan a víz tükrözi az arcot,

úgy tükrözödik a szívben az ember.”

(Példabeszédek 27:19)

Vissza az elejére Go down
David Waters
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Foglalkozás : egyetemista
Hozzászólások száma : 15

TémanyitásTárgy: Re: Valamit valamiért ~ David & Matt   Hétf. Jún. 20 2016, 21:58

Nem mondhatnám, hogy valami elmélyülten dolgozom: nincs kitörő lelkesedésem ehhez a délutáni gyakorlathoz most, de hát nincs mit tenni... olyan vagyok, aki ha már csinálni kell valamit, azt becsülettel elvégzi. Azonban közben nem koncentrálok jobban a kellőnél, így szúrom ki először periférikus látásommal a közeledő srácot s amikor ideér, már várakozó állásban is fogadom. Nem túl határozott megszólítására pedig némiképp bátorítóan fordulok felé, majd türelmesen hallgatom a kérdés vázolását, enyhén felvont szemöldökkel, ami pusztán az érdeklődés jele. - Értem. Gyere, akkor nézzük meg! - állok fel elégedetten a székemből, ledobva fülhallgatóm a pultra lazán, majd megnyújtóztatom tagjaim. Nem mondanám ki, de örülök neki, hogy elszabadulhattam most egy pár lépésre az itt üldögéléstől. Míg helyet váltunk, a srác bemutatkozik s adósa én se maradok. - David Waters. - fogadom el kedélyesen felém nyújtott kezét s határozottan megrázom, majd megérkezünk a pulthoz. - Rádiós vagyok, de nem hangmérnök, inkább a műsorvezetés a szívem csücske. - válaszolok kérdésére. - Gondolom neked szabadon választható... a többi rádiós között még nem nagyon láttalak. - némi gyakorlata neki is van, de aki masszívan ezzel foglalkozik, annak kevésbé jelent gondot egy eszközváltás. Nincs ebben semmi gond vagy szégyellni való, a hangomban sincs ennek nyoma. Közben persze a pult fölé hajolok és átnézem az ő beállításait. - A rutinomat pedig az adja, hogy egész korán megismerkedtem a gitárerősítők kezelésével és jártam már koncerten is keverőpult közelében. - magyarázok neki halkan, de kissé csevegve, hogy a többieket kevésbé zavarjuk, majd fülemhez emelem a fülesét, és a sztereó hangerő potmétereket mind megtornáztatom pár Herz eltérésre. - Magát a hangerőt jól lőtted be, a gond máshol lesz... - nézek rá. Az igazi segítség az, ha együtt rakjuk össze, együtt jövünk rá a megoldásra, abból tanul a legtöbbet.
Vissza az elejére Go down
Christopher Matthew Hart
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : hangmérnök gyakornok; szerelő
Hozzászólások száma : 206

TémanyitásTárgy: Re: Valamit valamiért ~ David & Matt   Hétf. Jún. 27 2016, 19:28

Szerencsére nem küldenek el, meg is hallgatnak, örvendetes. Mindig megkönnyebbülés, hogy nem mindenki közönyös másik embertársa iránt.
-Kössz!
Mosolyodom el, hogy velem tart megnézi mi a gubanc forrása nálam. Közben be is mutatkozom, mert ha már beszélgetünk, jobb így.
-David, értem.
Rossz szokás, hogy visszamondom, de nem a legjobb a névmemóriám, így több esélyem van rá, hogy megjegyezzem. Mondjuk jó erős fogása van, érzem rajta, hogy nem egy bizonytalan valaki, mint mondjuk én általában.
-Hm. És milyen műsorokat szeretnél vezetni? Van már valami konkrét elképzelés?
Ez tök jól hangzik, nekem nem menne, nem vagyok valami jó közönség előtt.
-Mert csak az alapozó tárgyakat pótlom. Az egyik stúdióban vagyok gyakornok és annyira megtetszett, hogy gondoltam a mestert folytatom ezen a szakon esetleg. Sokkal... gyakorlatiasabb valahogy nekem, mint weblapokat kódolni... De ehhez pótolnom kellett, meg lehet kell is még, meglátjuk sikerül-e.
Vonok vállat, de érezni próbálkozom erősen, mert érdekel. De közel sincs annyi rutinom mint nekik, így minden alkalmat megragadok a fejlődésre. Fater is örülne, ha még két évet lehúznék, ebből nem bánnám. Ami vicces, mert az elején nagyon vártam már hogy vége legyen és dolgozhassak... fura az élet.
-Szóval tudsz gitározni?
Nekem ez jön le belőle, az tök jó lehet, nekem a zongora volt az első és utolsó hangszerem... nincs tehetségem hozzá, ezt a tanár is megmondta. Persze hogy mennyire volt igaza azt nem tudom, utána nem próbálkoztam már. A többieket szerencsére nem zavarjuk, elég halkak vagyunk.
-Hát ez az... nem jövök rá, mit bonyolítok túl... vagy mit felejtek el... Esetleg a küszöbértékek nem jók...
Találgatok, mert már tanácstalan vagyok, mit állítok el, valami apróság lesz, mindig azok okozzák a vesztemet...

_________________

“Ahogyan a víz tükrözi az arcot,

úgy tükrözödik a szívben az ember.”

(Példabeszédek 27:19)

Vissza az elejére Go down
David Waters
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Foglalkozás : egyetemista
Hozzászólások száma : 15

TémanyitásTárgy: Re: Valamit valamiért ~ David & Matt   Hétf. Jún. 27 2016, 22:57

- Á, nincs mit. Apróság. - legyintek egyet, na nem azért, hogy lekicsinylő legyek, csupán tényleg nem nagy dologról van szó, meg ő legalább mer és tud kérdezni, míg mások nem ismernék be, hogy valamit nem tudnak és lapítanának a pult fölött a foglalkozás végéig. Szóval becsülöm, hogy elém mert állni a kérdéssel. - Szólíts csak Dave-nek, ha úgy jobban tetszik. - villantok egy mosolyt is, hiszen a közkeletűbb "becenevemre" tán még jobban is hallgatok, egyáltalán nem bánom, ha nem a teljes nevemen szólítanak akár olyan emberek is, akikkel nem feltétlenül mély, vagy régi az ismeretségem. Lazaság van. - Szeretek beszélni, és érdeklődő természet is vagyok, szóval olyan műsort is el tudok képzelni, ahol beszélgető partner vendégeim vannak, szóval riport-szerű, vagy ami egyszerű beszédes, egy vagy több műsorvezetős program... - ecsetelem neki könnyedén, de nem túl hangosan, hogy ne zavarjam a többiek munkáját. - Bár szeretek műsort szerkeszteni is, főleg zenéket összepakolni, szóval legjobban olyannak örülnék, ahol szerkeszthetem és vezethetem is a műsorblokkot. - nagyra törő lennék? Lehet, de oda, ahova készülök, fater adójához, ez elég is. Ismerem az igényeket, szóval meg tudnék felelni a feladatnak, de ebbe most még nem megyek bele. - Na, ez zsír! Ez a szerencsés véletlenek egyike... bár nem a legkönnyebb a képzés alatt irányváltást lebonyolítani, azért jobb, mintha utána eszmélsz rá. - marha nagy életbölcselet volt ez tőlem, de hát mit lehet erre mondani? Én mondjuk csak örülök neki, ha eggyel több ilyen szakember van és nem x ezer webmágus közé még egy újabb. Ki tudja, a munka világában összefújhat még minket a szél... - Viszont akkor marha sokat kell pótolnod szorgosan, ha ilyen mestert akarsz, mert az alapok jó részét te kisebb dózisban tanultad. Nyárra meg is van vele a feladat. - vigyorodom el, majd a zenélésre terelődik kicsit a szó. - Aha, tudok. - bólintok is kérdésére. Bár az más tészta, hogy mit nevezünk tudásnak. Merthogy ez sok eltérő dolgot rejthet. Nem, nem vagyok gitárhős, sem a leggyorsabb, sem a legkreatívabb, vagy legtehetségesebb, de ha kezembe veszek egy hangszert, akkor a környezetem nem fogja menekülőre, sőt... - Hmmm... - hajolok szavait hallgatva újból tanakodó arckifejezéssel a pult fölé s megkeresem az említett potmétereket, amik az értékekért felelősek. - Nincs ezzel nagy gond, de finomítani lehet rajta... - állítok is gyorsan két tizedet mindegyiken, majd meghallgatom a fülessel az eredményt, amit aztán fejcsóválva adok vissza. - Még mindig nem jó, szóval nem ez a gond. - mondom, majd valami motoszkálni kezd az agyamban. Azt mondta, "mit felejtettem el". Igen, ez a jó szál! Legalábbis remélem, ahogy állam dörzsölve futtatom végig a szemem a kapcsolókon is és amint meglátom, amit kerestem, elemelem kezem a borostás felülettől, hogy egy kicsi, de nem kevésbé fontos kapcsolót átpöcköljek. - A másodlagos zajkaput felejtetted el, ami ilyen frekvenciánál már szükséges. - nézek rá. - Szóval a gond megoldva és megszüntetve. - intek aprót, hogy most hallgasson bele.
Vissza az elejére Go down
Christopher Matthew Hart
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : hangmérnök gyakornok; szerelő
Hozzászólások száma : 206

TémanyitásTárgy: Re: Valamit valamiért ~ David & Matt   Hétf. Júl. 04 2016, 20:38

-Rendben Dave.
Mosolygok, a David is jó, de bizalmat ébreszt bennem, hogy megosztja velem a becenevét.
-Valami reggeli műsor mondjuk? Ahol nem végigbeszélgetik az egész reggelt mondjuk, hanem vannak zenék is azért. Hú, nem is tudom, azoknál nagyon toppon kell lenni, mindig tudni miről beszélni... Mindig valami aktuálisat keresni és jól kérdezni, hogy érdekes és informatív legyen... kihívás!
Nevetek halkan, érezni nekem nem lenne a szívem csücske az a munka, én sokkal szívesebben dolgozom mások keze alá, csak ne kelljen szerepelni.
-Áh, semmiség sem lesz a suliváltás után... eleve a régi sulim nem volt ennyire... elit, szóval amikor felvettek nagyon kellett güriznem, hogy benn is maradjak. Drágább is, nehezebb is... kezdem megszokni, hogy hajtanom kell magam.
Dobok be egy "ez van, ezt kell szeretni" mosolyt neki, mert tény, azt hittem beledöglök a rengeteg pótlásba, hogy egyáltalán értsem mivel vagyok lemaradva, nem azt, épp miről magyaráz nekem a tanár. Még jó hogy nem vagyok maximalista, megkattantam volna.
-Igazából annyi, hogy a szabadon választhatóakat ezekkel töltöttem fel, a webszerkesztést már be kell fejeznem. A szakdogám is valami mindkettőt érintőből írom, remélve beszámít... macera, de legalább érdekel.
Mosolygok, megvonom a vállam, nem vagyok valami célratörő valaki, talán most először döntöttem a saját kedvemre, nem csak amellett, mi lenne hasznos.
-Jah... nem mintha nem dolgozni akartam volna... pfff, nem baj, a mester csak két év!
Nevetek, nem értem magam néha, de igazából hamar elszalad ez az idő... az itteni másfél év is hamar elszaladt. //És tényleg...//
-És milyen gitáron? Akusztikus?
Bár valamiért olyan... basszusgitár-feelingje van a másiknak. Senki se kérdezze miért.
-Hm, hátha megoldja... nem vagyok egy szöszölős fajta, legalább is, ilyennel nem. Mikor szétszedtem a karórám, nah akkor szöszöltem vele, lehet rá kéne szoknom mindig ezt csináljam...
Morfondírozok szinte motyogva, de mivel közel van, lehet hallja. Igazából csak agyalni próbálok, mi okozza a fennakadást.
-Hah... ez az én ördöglakatom.
Túrok a hajamba kissé nyögve, de összeszedem magam hamar, de szerencsére, ha ahhoz nincs is érzékem, hogy minden apróságot a fejemben tartsak, legalább tudom, kit kérdezzek...
-Wóów, királyság! Hát... erre ha naphosszat itt kellett volna ülnöm sem jövök rá... ah, örök hála!
Hallgatok csodálkozó-örömmel a fülesbe, hogy tényleg jó így már, kész vagyok.
-Nagyon köszönöm Dave! Mondanám, hogyha nagy leszek meghálálom, de szerintem sosem növök fel... esetleg valami mással. Tipp? Kávé óra után? Tényleg hálás vagyok...
Akarom éreztetni, mert a rövid eszemmel csak akkor jöttem volna rá esetleg, ha mindent átkapcsolgatok, de az sem garancia, ha rossz kombinációban csinálom, szóval... szóval egy életre megjegyeztem ezt. Remélem elfogadja, amúgy is akartam egy kávét meg egy cigit óra után, lenne társaságom. Már ha kávézik... de ki nem kávézik manapság? Jó, pl a bátyám... asszem. Khm, meg kell kérdezni újra.

_________________

“Ahogyan a víz tükrözi az arcot,

úgy tükrözödik a szívben az ember.”

(Példabeszédek 27:19)

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Valamit valamiért ~ David & Matt   

Vissza az elejére Go down
 

Valamit valamiért ~ David & Matt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-