Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Tied? Enyém se... - Kelly-Eric

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Kelly Evans
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : rezidens
Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Vas. Jún. 18 2017, 23:33

WHAT ARE WE DOING HERE?

- Szeretném hinni, hogy így van... - hangomban érezhető a bizonytalanság. Tény, hogy már egy éve nem láttam a húgomat, nem is hallottam felőle, mert nem jelentkezett, mióta egyetemre jött, de nem merek hinni ilyesmiben. Már az elég sokat elárul, hogy nem is a kollégiumban lakik, mint anno ezt a szüleimnek állította az egyik utolsó telefonbeszélgetésük során, nem sokkal azután, hogy a Francesre jött. A hazudozás sajnos nagyon is a régi énjére vall. De hátha mégis tévedek... Mindenesetre jobban örülök, hogy a beszélgetés más, számomra is kellemesebb irányba kanyarodik. A munkámra tett megjegyzésére csak mosolyogva bólintok. Valóban magam is így érzem. Szerencsés vagyok. Sokan hosszú ideig keresik az útjukat, én viszont viszonylag hamar megtaláltam. Bár volt az életemnek egy rövid időszaka, mikor azt gondoltam, hogy beállok apácának, de hamar rájöttem, hogy ez nem az én utam. Nem lettem volna képes elszeparálódni a családomtól. Arról nem is beszélve, hogy egyszer én is szeretnék sajátot. Istent akarom szolgálni, de nem ezen a módon. Az nem az én utam lett volna, ebben teljesen biztos vagyok. Az orvoslással ellentétben. Őszinte érdeklődéssel hallgatom, amit az utazási élményeiről mesél. Még elképzelni is nehezen tudom, milyen lehet ez az életforma. Biztosan nagyon eseménydús és kalandos. Ugyanakkor magányos is.
- Mindenképp szeretnék egyszer eljutni Európába. Anglia, Franciaország, Spanyolország... olyan sokszínűnek és érdekesnek tűnik az a kontinens... - válaszolom a kérdésére az igazságnak megfelelően. Egyetlen várost vagy akár országot nehezen tudnék megnevezni. Európát önmagában érdekesnek találom. Nem nagyobb, mint Amerika, mégis milyen változatos lehet! A bakancslistámon mindenképp szerepel eljutni oda. Hogy ezt mikor tudom majd megvalósítani, az már egy másik kérdés... Talán majd a nászutamon. Vagy nyugdíjas éveimben, ha előbb nem is. Jelenleg nem ez a legfontosabb az életemben.
- De, természetesen. Ha Önnek... azaz neked kényelmesebb úgy - elsőre nehezen jönnek a tegező szavak, de biztosan hozzá tudok szokni. Én a legtöbb emberrel magázódom, így ez a természetes, de ha valaki felajánlja, természetesen a tegeződéssel sincs gondom. Végül is tényleg talán személyesebbé, bensőségesebbé tehető a beszélgetés így. Akkor pedig miért is ágálnék ellene, pláne már azután, hogy némi időt eltöltöttünk egymás társaságában ezzel a férfival?

THAT'S JUST ME
@


_________________

Miss Eminent

Vissza az elejére Go down
Eric A. Blake
avatar
Életkor : 31
Foglalkozás : Galériatulajdonos
Hozzászólások száma : 351

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Kedd Jún. 20 2017, 21:19

-Az esetek zömében így van, nem hiszem, hogy komoly baj lenne.
Ezt mint laikus mondom, hátha valamelyest megnyugszik, ez általános tendencia, nem lesz baj.
Beszélgetünk aztán még, főleg a munka jön szóba, az utazás valamivel kompatibilisebb, mint az orvostudomány, a betegségeimmel nem traktálnám, maradjunk annyiban.

-Egyszer mindenképp érdemes is. Én nemigen vetődtem arrafele, de én is el szeretnék majd, csak úgy, nyaralni. Más világok, bár az ember közelebbinek érzi a filmek miatt talán...
Vagy nem, ki tudja, de én sok európiai művészfilmet nézek és azokban lopva benne van az adott város, annak életminősége és jellegzetessége.
-Kényelmesebb, hidd el.
Már a tegeződés, nem vagyok a nagyon udvariaskodó fajta, maradjunk annyiban.
-Lehet egy személyes kérdésem?
Kérdezem, ami persze önmagában egy kérdés, de érteni fogja, nem akarok én vájkálni csak ez foglalkoztat. Ha engedi, akkor folytatom.
-Azt mondtad Isten terelt az orvoslás felé, hogy ez a Neked való munka. De sosem érezted, hogy lenne más is esetleg? Vagy hogy talán mégsem ezt kéne? Honnan tudod ennyire biztosan ez való Neked? Mármint... én nekem fogalmam sincs mi az erősségem, azt pláne nem, mivel tudok a leginkább mások javára lenni.. Sok dolgot szívesen csinálok, de... honnan tudjam, hogy én arra születtem? Te honnan tudod?
Ez mindig is érdekelt, Felix is mindig mondta, hogy Ő festőnek lett elrendelve, akkor is, ha sokszor megkérdőjelezte önmagát, mert ezzel is csak végeredményben erősítette a magába fektetett bizadalmát, hiába ért más dolgokhoz is. Kelly hasonlóan határozott, talán jobban is, ami lenyűgöz. Mi lehet a titkuk? Sosem bírtam megfejteni...

_________________
Eric
Vissza az elejére Go down
Kelly Evans
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : rezidens
Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Kedd Júl. 04 2017, 01:28

What are we doing here?

Csak bólintok Eric válaszára. Jobb ezt nem bolygatni. Szeretnék hinni abban, amit mond, de nem merek. Viszont túlragozni sem akarom. Minél kevesebbet árulok el a húgomról és a viszonyunkról, annál jobb, azt hiszem. Ezért is örülök, hogy inkább másfelé terelődik a beszélgetés, előbb a munka, majd a hobbik, utazás irányába. Ez már jóval kellemesebb beszédtéma számomra is és talán a hangulat is oldódik kicsit közöttünk, bár a fesztelen társalgástól még mindig elég messze vagyunk.
- Európában még nem járt? Persze ez sztereotípia, de azt gondoltam volna, hogy hajón dolgozva bejárta már az egész világot. Vagy mindig ugyanazon a meghatározott útvonalon közeledik? - őszintén érdeklődöm, végül is ez egy merőben más életforma lehet, mint amit én ismerek, épp ezért érdekesnek találom. Még ha magam nem is tudnék ilyen cigányéletet folytatni. Annál nagyobb szükségem van a kapcsolatokra, a kötődésre, az állandóságra. De biztosan megvan a maga varázsa ennek is. Ezt követően váltunk át a tegeződésre az ő kezdeményezésére. Részemről nekem a magázódás is tökéletesen megfelel, de ha ő így érzi, nem szeretném, hogy emiatt esetleg még inkább feszengjen, szívesen megyek bele a dologba. Érdeklődve hallgatom és biccentek, mikor valami személyesebb dologra kíváncsi. Nem tűnik tolakodó, vagy túlzottan bizalmaskodó jellemnek, így kétlem, hogy bármi indiszkrétre kérdezne rá, épp ezért várom kíváncsian.
- Nos, valahogy éreztem. Kiskorom óta erre a pályára készültem. Volt egy nagyon kedves gyermekorvosom, kiskoromban ugyanis elég beteges voltam. Nekem ő volt a hősöm. Mindig is arról álmodoztam, hogy olyan leszek majd, mint ő és meggyógyítom a betegeket. Ez persze akkor gyermeki ábrándozás volt, kicsit elrugaszkodva a valóságtól. De az ő mintája inspirált és jelölte ki az utamat. Volt egy kisebb megingásom az elhatározásomban tinédzserkorom elején, de hamar visszataláltam az álmaimhoz. Talán csak szerencsés voltam, hogy ilyen hamar rájöttem, mit is szeretnék csinálni. Te nem érzed úgy, hogy a helyeden lennél? - óvatosan kérdezek csak vissza, miután elég bő lére eresztve igyekszem megválaszolni a kérdését. Ami valójában egyáltalán nem olyan egyszerű. Nem azért, mert túlzottan személyes lenne, inkább az érzést nehéz leírni. A tudatot, hogy a helyemen vagyok, a helyes irányba tartok. Mert én tudom, hogy így van.

Eric &  Kelly

szószám: 347 ❖ zene: This isn't controlmegjegyzés: Remélem jó lesz  ❞

_________________

Miss Eminent

Vissza az elejére Go down
Eric A. Blake
avatar
Életkor : 31
Foglalkozás : Galériatulajdonos
Hozzászólások száma : 351

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Szomb. Júl. 08 2017, 23:28

Egyre nyugodtabban beszélgetünk, ami jó, nem hittem volna, hogy sikerül, de úgy fest fejlődő képes vagyok... persze azzal meglepem, hogy Európába még nem jutottam el hajóval, megértem.
-Nem, még nem voltam ott. Nem teljesen ugyan az, de javarészt igen. Mivel ez egy luxushajó, itt nem az a cél, hogy rövid idő alatt nagy távot tegyünk meg, inkább hosszú, sűrű úti célok vannak, mint Hawaii, Ausztrália vagy akár Japán, ami nincs túl messze, de azért közel sem. A hajó amúgy is önmagában kellő kikapcsolódást nyújt. De ezek nem egy hetes utak, volt ami több mint 50 éjszakás út volt, vagy 100. Szép nagy kört írtunk le...
Persze Európába is mehetne a hajó, de nem ezek vannak a prospektusban nálunk.
Aztán hogy a pertut is megittuk kávé és hasonló formában, merek kérdezni is, mégpedig arról, honnan érzi vagy tudja, megtalálta a Neki való hivatást. Hallgatom is, de vagy nem értem vagy nem éltem át még ilyet, mert nekem ez idegen. Némi csalódottság is marja a lelkem, de ez nem feltűnő.

-Hmm... Nem is tudom. Sosem volt ez az álmom, véletlenül figyeltek fel rám, kértek fel tanuljam ki ezt is. Nem mondom hogy nem szeretek utazni és a hajón lenni, de... valahogy ha arra gondolok így öregszem meg, nem tetszik a gondolat. De amit Te mondtál sem éreztem még, hogy valami úgy húzna, ennyire akarjam... lehet csak nem vagyok karrierista.
Ezzel vigasztalom magam, mert tény, számomra egy párkapcsolat előrébb való, mint az, mit dolgozom. És akkor még nem is sejtem, hogy egy férfiért mennyire oda meg vissza tudok lenni, hogy érezzem, nekem mellette a helyem, pedig meg fog történni, idő kérdése. Így egyelőre csak veszek egy mélyebb levegőt és megiszom a maradék kávét, mielőtt teljesen elhűl.
-És mi volt az a megingás? Más akartál lenni vagy meggondoltad magad hogy az orvoslás mégsem Neked való?
Ezt nem fejtette ki, pedig érdekesnek hangzik.

_________________
Eric
Vissza az elejére Go down
Kelly Evans
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : rezidens
Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Szer. Aug. 09 2017, 22:35

What are we doing here?

Örülök, hogy a hangulat végre kezd egy kicsit oldódni közöttünk, elvégre úgymond hálaajándékba kaptuk ezt a kis kávézást, forró csokizást, jobb lenne, ha nem büntetésként élnénk meg és valamennyire élvezni is tudnánk az italunkat, a helyet, egymás társaságát. Ez a férfi egyébként is segített vonakodás nélkül a külföldi kislánynak, így egész biztos vagyok benne, hogy jó ember lehet. Ráadásul a kezdeti feszengés után egész érdekes témák is napirendre kerülnek.
- És Ön mivel foglalkozik pontosan az ilyen hajóutakon? - kérdezősködöm tovább, végül is a munka barátságos terep, viszonylag sokat lehet beszélni, kérdezni róla anélkül, hogy túlzottan személyessé válna a beszélgetés. Ő is végül is ebben a témában marad, mikor a pályaválasztásomról érdeklődik. Próbálom érthetően elmagyarázni, de látom rajta, hogy sajnos egyáltalán nem ismerős neki az érzés. De ez talán nem olyan nagy baj, minden életút más. Neki talán tovább kell keresgélnie, hogy megtalálja, ami igazán az élethivatása. Nincs ezzel semmi baj. Tapasztal, több, jobb ember lesz addig is.
- Valószínűleg még nem találtad meg, ami igazán tetszene. Van, akinek többféle dolgot ki kell próbálnia, mire rájön, mi érdekli igazán - adok is hangot kicsit vigasztalásképpen is a véleményemnek. Vagy legalábbis annak egy részének, ami még nem kap túlzottan vallási színezetet. Ha abba belekezdek, túlzottan el tud ragadni a hév, amit nem mindenki értékel, ezért erre igyekszem figyelni, amíg tudok. Bár a következő kérdésével önkéntelenül is ebbe az irányba terel.
- Az orvoslás mindig is érdekelt. Csak az ifjúsági Bibliakörben felkeltette az érdeklődésemet az apácák élete, hivatása. De rövid idő múlva rájöttem, én nem tudnék a családomtól és mindenki mástól, aki fontos nekem, elszakadni, nekem szükségem van a társas kapcsolatokra, ezért hamar visszataláltam az eredeti elgondolásomhoz - magyarázom készségesen. Nem érzem titkolnivalónak a dolgot, végül is az apácák hivatása igazán nemes. Most is annak tartom. Egyszerűen csak nem az én utam. Ahogy neki is kifejtem. Mi gond is lenne ezzel?

Eric &  Kelly

szószám: 309 ❖ zene: This isn't controlmegjegyzés: Remélem jó lesz  ❞

_________________

Miss Eminent

Vissza az elejére Go down
Eric A. Blake
avatar
Életkor : 31
Foglalkozás : Galériatulajdonos
Hozzászólások száma : 351

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Pént. Aug. 11 2017, 10:45

-A kapitány mellett vagyok, neki segítek, másodkapitány vagyok. De sokszor vagyok a konyhán is ha tehetem, besegítek a szakácsnak, régóta jóban vagyunk, segít csiszolni a főzőtudományom.
A részleteket is elmondom ha érdekli, hogyan kormányozzuk a hajót, ilyesmi, de szerintem nem olyan érdekes elmondva, maximum látva, így magamtól nem szoktam belemenni az ilyesmibe.
Jobban érdekelne mi való nekem, de úgy fest nem éreztem még hivatás kapcsán azt amit Ő.

-Meglehet... csak nehezen váltok, nem szeretem a változásokat, azt hiszem.
Ahhoz erős motiváltság kell nekem, hajlamos vagyok nem váltani, akkor sem ha már nem olyan jó, mint volt. Aztán arról kérdezem miért inogott meg a pályája során, mert ha mindig is tudta vajon mi tudta eltántorítani. Sok mindenre számítottam őszintén szólva, de az apácaság nem volt köztük, ki is ül az arcomra a döbbenet, ritkán hallani ilyesmiről.
-De miért, apácaként nem kell remeteként élni nem? Vagy az olyan mint a jezsuiták vagy kik hogy el kell vonulni? Meg vannak papok akik házasodnak is, nem tudom melyik felekezet, de... meg amúgy mit csinál egy apáca manapság?
Látni egyáltalán nem értek a témához, de ha tudná meleg vagyok lehet amúgy is istentelennek tartana... ki tudja.

_________________
Eric
Vissza az elejére Go down
Kelly Evans
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : rezidens
Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Hétf. Aug. 28 2017, 00:44

Tied? Enyém se...
Eric xXx Kelly

This isn't control • szószám: 516 • Credit:

 


- Ez elég komoly hivatásnak hangzik. Régóta dolgozik ezen a poszton? - tényleg komoly és felelősségteljes munkának hat. Gondolom nem rögtön kapja meg ezt a tisztet az ember, tehát arra tudok gondolni, jó ideje már ezzel foglalkozhat. Nem mintha értenék hozzá. Mindenesetre ha tényleg régóta csinálja és nem érzi magát a helyén, az elszomorító. Bár lehet neki ezt kell kipróbálnia ahhoz, hogy megtalálja a saját útját. Végül is semmi sem történik ok nélkül az ember életében. Én legalábbis ebben hiszek.
- Minden ember fél az ismeretlentől, ez természetes. De néha merni kell kockáztatni. Még ha elsőre ijesztőnek is hat - talán úgy tűnhet, csak frázisokat durrogtatok neki és valószínűleg nem is én fogom itt most hirtelen megváltoztatni az életét, de tényleg így gondolom és bízom benne, hogy egyszer talán megérti ő is. Nem jó dolog félelemből beleragadni egy helyzetbe.
- Tudod, én csak nemrég költöztem ebbe a városba. San Franciscoban éltem egész eddigi életemben. Nagy váltás volt otthagyni a szüleimet, a barátaimat, a várost, amit eddig otthonomnak neveztem a munka miatt, de úgy éreztem, csak több, jobb lehetek, ha ebben a kórházban töltöm le a gyakornoki időmet. Bár nekem is elég ijesztő és magányos volt itt elsőre egyedül úgy, hogy nem ismertem senkit. De már kezdem egyre jobban megszokni a környéket, a munkát, a kollégákat, úgy általában a várost - ezt csak azért mesélem el neki, hátha egy személyes példával hitelesebb leszek, nemcsak azt a hatást keltem, mintha a levegőbe beszélnék. Ki tudja, talán bátorítja ez őt is valamire. Bár tényleg nem megváltani akarom. Legalábbis nem feltétlenül, de ha sikerülne, nyilván nem lenne baj. Szeretek jót tenni, segíteni másokon. Ezért választottam az orvosi hivatást is. Ahogy az apácaság felé is ezért hajlottam egy rövid ideig anno, amit kérdésére meg is osztok vele. Látom az arcán a meglepettséget, talán nem ilyesmire számított, de nem veszem rossz néven. Tény, hogy nem a legnépszerűbb "szakmák" egyike az én generációmban. Bár én inkább élethivatásnak nevezném, mint szakmának, ha már itt tartunk.
- Nem kell feltétlenül elvonulni a társadalomtól, azt a szerzetesek csinálják, sőt, az apácák a társadalom aktív résztvevői. De tény, hogy el kell szakadni a családtól, elköteleződni az egyháznak, kolostorban élni a többi nővérrel és természetesen a gyermekáldásról, házasságról is le kell mondani. Az apácák teljes életüket az Úr szolgálatának és az emberek segítésének szentelik. Hogy ezt hogy teszik, annak többféle módja van. Általában iskolákban gyerekeket tanítanak, kórházi betegápolásban, idősek otthonában segédkeznek, börtönökben rabokat látogatnak, egyházi könyvtárakban dolgoznak, Bibliaköröket tartanak, egyes szertartásokon segítik a papokat... efféléket. Tényleg sokrétű hivatás, ami sok lemondással is jár. Bár nyilván, mint kívülálló én sem láthatok bele pontosan a belső viszonyaikba, a mindennapjaikba - magyarázom neki. Igyekszem visszafogni magam, nehogy elragadjon a hév, amire hajlamos vagyok, ha efféle témákba merülök bele. De bízom benne, azért bír követni és nagyjából el tudom mondani, kicsit jobban megvilágítani, amiről eddig nem sokat tudott. Bár igazából azt sem tudom, vallásos-e egyáltalán és ha igen, mennyire. De ezt nem lenne helyénvaló firtatni. Talán majd elárulja magától is. De ha nem, abba is bele kell törődnöm. Mindenesetre nem akarok erőltetni semmilyen témát. Az sem volna jó, ha esetleg untatnánk egymást.


_________________

Miss Eminent

Vissza az elejére Go down
Eric A. Blake
avatar
Életkor : 31
Foglalkozás : Galériatulajdonos
Hozzászólások száma : 351

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Hétf. Aug. 28 2017, 20:03

-Nem, csak egy ideje. Sokáig csak felszolgáltam, meg ki kellett tanulni, képzésekre is jártam... idő volt.
Érezni nem tudom eldönteni mennyire komoly ez a munka, békések a hajóutak, nincsenek kalózok vagy egyéb kalandos dolgok a vízen.
-Ez igaz... bátorság, csak ennyi kell.
Sóhajtom kicsit nevetve, bele kell vágni és jó lesz. Ha nem, akkor újra belevágni, ennyi. Nem vagyok a feladom típus, ezzel mondjuk nincs is baj.
-Na igen, kiszakadni a megszokottból nagyon rossz, de Te legalább magad választottad, az más. Nekem volt idő hogy kényszer volt, azt nem kívánom senkinek, akkor sem ha utána -amúgy- jobb lett. Csodállak is érte, de azt mondják bevonzza az ember magának amit szeretne, nem tudom, lehet benne valami. Te is bevonzod akkor a kellemes változást.
Vonok vállat, végül is... lehet akkor jobban erre fókuszál az ember és könnyebben észreveszi a lehetőségeket. Nekem is ezt kellene tenni talán, csak fogalmam sincs hogy kezdjek neki a keresésnek mi is kell nekem.
Kérdezem arról is min gondolkodott még, de az apácaság őszintén meglep. Szerencsére nem veszi zokon, de szerintem nem én vagyok első vagy épp utolsó aki erre a válaszára így reagált.

-Tudod sosem értettem ez miért zárja ki a saját gyereket, családot... mert persze az is felelősség, el kell tartani a gyereket, de... nem is tudom, szerintem meg lehetne oldani.
Sorolja miket csinálnak aztán, érdeklődve hallgatom.
-Ezek érdekes dolgok, unatkozni nem unatkoztál volna, az biztos. Külsősként nem lehet segíteni? Vagy nincs olyan szerepkör ami még nem apáca de már nem is egyszerű közember az egyház szemében? Ez így biztos hülyén hangzott, de szerintem érted mire gondolok, akkor lehetne gyereked, maradhatsz orvos, de kicsit mégis az apácákkal lennél... Vagy az sok lenne? Tény hogy nagyon meg kellene osztani a figyelmed egy idő után...
Engem amúgy látszik nem zavarna ha belemerülne, szeretem hallgatni az embereket, az életüket, főleg ha ennyire élvezik amit csinálnak. Olyankor én is azt érzem, nem lehetetlen megtalálnom mi tenne engem is boldoggá.

_________________
Eric
Vissza az elejére Go down
Kelly Evans
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : rezidens
Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Pént. Szept. 08 2017, 01:06

Tied? Enyém se...
Eric xXx Kelly

This isn't control • szószám: 557 • Credit:

 


Csak bólogatok a válaszát hallgatva. Érdekel, amit mond, de hozzáfűznivalóm különösebben nem akad. Egyébként egyre jobban kezdem élvezni a társalgást, ahogy a kezdeti feszengésünk kezd egy kicsit alább hagyni. Végül is egy intelligens, udvarias embert van szerencsém megismerni Eric személyében, miért is lenne ez másképp? Bár az elszomorít, hogy nem találja a helyét, mint oly sokan ezen a világon. Igyekszem hát bátorítani, bár látom rajta, nem igazán tud hinni a szavaimban és tényleg őszintén és szívből kívánom neki, hogy mihamarabb ráleljen a saját útjára, amit ezek szerint még nem sikerült megtalálnia.
- Azért nem mindig volt kellemes. Még most is hiányoznak néha a szüleim, a barátaim, a megszokott környék, ahol felnőttem. De úgy éreztem, okkal kaptam ezt a lehetőséget, hát élnem kell vele. Ez is csak a fejlődésemet szolgálja végső soron mind szakmai, mind emberi szempontból. Legalábbis bízom benne... - a mondandóm végére hagyom, hogy látszódjon rajtam egy kicsit a bizonytalanságom. Mert én sem vagyok azért mindig olyan biztos a döntéseim helyességében, mint hajlamos vagyok mutatni. Olykor én is elbizonytalanodom, csalódom, elkedvtelenedek, de aztán mindig sikerül valahogy megtalálnom magamban az erőt ahhoz, hogy folytassam, emlékeztetve magam a célomra és arra, Isten semmit sem tesz ok nélkül, még ha az adott pillanatban nem is feltétlenül értjük, mi is a célja némely történéssel, amivel az életünket befolyásolja. Én ebben hiszek. Talán azért is vagyok magabiztosabb, mint sokan, mert a hitem erős, ami biztos fogódzót ad még a nehéz helyzetekben is. Isten nem adna nekem olyan feladatot, amivel nem tudok megbirkózni és ezt a legkilátástalanabb időszakokban is próbálom szem előtt tartani. Ebből pedig erőt tudok meríteni.
- Egy apáca Istenre és az emberiség, minden egyes ember megsegítésére teszi fel az életét. Az anyaság ebbe nem fér bele. Az teljes embert kíván. Másrészt egy anyától nem várhatod el, hogy ne helyezze mindenki, még önmaga elé is a gyermeke érdekeit. Egy apácának pedig mindenkit ugyanúgy kell szeretnie, nem kivételezhet szimpátia, anyagi támogatás, érzelmi kötődés vagy bármi más alapján - tényleg racionálisan, legjobb tudásom szerint próbálom neki elmagyarázni, miről is szól ez az egész. Ez nem kioktatás, vagy afféle hittérítő maszlag. Én szívesen magyarázom meg ezt bárkinek, szeretek a hitről, a vallásról beszélni. Ha valaki, nem rosszindulatból természetesen, mert az más tészta, kérdőjelez meg bizonyos hitbéli kérdéseket, annak megválaszolása csak a hasznomra válhat. Elgondolkodásra késztet és végső soron megerősíti az én hitemet is.
- De természetesen lehet. Önkénteseket mindig szívesen látnak az egyházi jótékonysági rendezvényeken, kórházi, árvaházi, idős otthoni látogatásokon, utcai ételosztásokon. Középiskolás, egyetemista koromban gyakran részt is vettem ilyesmiken. Mióta ideköltöztem, erre még nem volt sajnos lehetőségem, de amint időm engedi, szeretnék elmenni mindenképp. Esetleg te is kipróbálhatnád egyszer, ha időd engedi. Az sem baj, ha más elveket vallasz, bárkit szívesen látnak és hidd el, felemelő érzés segíteni valakinek. Tudni, hogy jót tettél, széppé tetted valaki napját akár csak egy kedves szóval, egy mosollyal. Leírhatatlan érzés - talán kicsit túlzottan belelovalom magam a témába, de az arcomra kiülő lelkesedésről láthatja, hogy valódi. Sok ember nem is gondolná, milyen jó érzés jót tenni másokkal. Pedig szerintem ez valami olyasmi, amit mindenkinek ki kellene legalább egyszer próbálni. A világ is jobb hellyé válhatna talán egy kicsit általa és az illetőnek is jót tesz. Szerintem Eric is profitálhatna belőle. Ki tudja, talán még abban is segíthet neki, hogy rájöjjön, mit is szeretne igazából kezdeni az életével, sosem lehet tudni. De persze nem akkor ráerőltetni semmit.


_________________

Miss Eminent

Vissza az elejére Go down
Eric A. Blake
avatar
Életkor : 31
Foglalkozás : Galériatulajdonos
Hozzászólások száma : 351

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Vas. Szept. 10 2017, 22:00

Hallgatom hogy azért Neki sem könnyű ez a költözés, de azért igyekszik. Arra is bólogatok, hogy néha elbizonytalanodik, mert ugyan ki nem? Én folyton... Az apácaság viszont eléggé érdekes témává válik, legalább is nekem az lesz.
-Ez igaz, de... ez nem olyan, hogy elveszik a lehetőséget attól amit szintén Isten adott? Az anyaságtól? Na nem mintha én annyira apa akarnék lenni, de nekem van választásom, ha akarok, lehetek. Bár értem miről beszélsz, ha apa lennék én minden figyelmemmel a fiam vagy lányom felé lennék, hogy jó legyen Neki, sok szeretet kapjon, érezze hogy akartam, hogy elfogadom olyannak amilyen, bármilyen is lesz. De akkor is szerintem túl nagy kérés hogy erről lemondjon az ember, mert... ez is az élet része. Vagy akkor ha már nagyobb a gyerek akkor menjen el valaki apácának meg papnak, mert akkor már a gyerek is megérti, tud már boldogulni, kiéli magát az ember... idősebb fejjel talán hasznosabb is az egyháznak nem? Megfontolt döntés lenne már.
Jó én tényleg nem értek hozzá, kicsit sem, de szerintem olyan nagy áldozatot hoz az, aki elkötelezi magát. Ez több mint hivatás, ez... életmód.
-Hogy én?
Mutatok magamra, kínos mosollyal, mert félnék elmenni egy ilyen nyilvános dologra. Igaz, már egy ideje oda tudok annyira figyelni a gesztusaimra és a viselkedésemre ne látszódjon kilógok, de...
-Hát nem is tudom... mármint, tudom hogy jó érzés segíteni, hobbiból mecénáskodom, támogatom a művészlelkeket ahogy tudom, csak... Ők mások, akárcsak én, az ilyen rendezvényeken meg... én... kilógok.
Nyögöm ki nehezen, kínos fejet vágva, mert fiatalon mindig kinéztek mindenhonnan ez beleég az emberbe.

_________________
Eric
Vissza az elejére Go down
Kelly Evans
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : rezidens
Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Szer. Okt. 04 2017, 15:46

Tied? Enyém se...
Eric xXx Kelly

This isn't control • szószám: 369 • Credit:

 


Tényleg szívesen beszélek erről a témáról, főleg, hogy látom, Eric tényleg nem rosszindulattal kérdez, nem aláásni akarja a meggyőződésemet, tényleg csak érdeklődik, szeretne többet tudni a dologról. Én pedig, amennyire tőlem telik, igyekszem is felvilágosítani.
- Nem mondanám elvételnek. Ez egy szabad döntés. Szerintem semmiképpen sem kevésbé nemes vagy könnyebb hivatás, mint az anyaság. Egyszerűen csak más. Hogy fiatalon vagy idősebb korban hozza-e meg valaki ezt a döntést, az is egyénfüggő. De általában, amennyire tőlük tudom, ők érzik, hogy ez az útjuk, nem előre eltervezik, hogy majd családot alapítanak és utána apácák lesznek. Ez nem így működik. Bár nyilván ezt egy nővér, aki a rendhez tartozik, behatóbban, jobban el tudná magyarázni talán, hisz én is csak egy kívülálló vagyok - igyekszem kedvesen, kedélyesen, nem kioktatóan magyarázni. Végül is semmi rosszallás nincs ebben részemről, sokan nehezen értik meg az apácák hitvallását. Talán én sem tudom ezt teljesen, hisz végső soron én is elvetettem, hogy közéjük álljak. De attól még tisztelem és elismerem őket, szerintem a társadalom, a hitélet nélkülözhetetlen tagjai. Mindemellett próbálok nem túlzottan belelelkesülni a témától, nehogy megriasszam vagy untassam Ericet, de mikor arrafelé fordul a szó, csak kicsúszik a számon a javaslat, hogy ha ideje épp úgy hozza, esetleg beállhatna egyszer önkénteskedni, mire mintha egy kicsit meghökkenne. Kicsit meg is ijedek tőle. Remélem, nem léptem túl egy határt, vagy ilyesmi.
- Ugyan, hidd el, mindenki más és mindenkit ugyanolyan szeretettel fogadnak, aki segíteni akar. Befogadó közösség, nem ítélkeznek senki fölött. A segítő kezek, bármilyen formában pedig mindig jól jönnek - bátorítólag mosolygok rá. Ha közvetlenebb lenne a kapcsolatunk, talán még a kezét is megérinteném biztatásul, de azzal talán csak még inkább zavarba hoznám és nem is tudom, illő lenne-e, hisz ennyire nem közeli a viszonyunk. Pedig szeretnék bátorságot önteni belé. Nem tudom, mire utalhat azzal, hogy más, mint a többiek, talán régen kiközösítették, nincsenek barátai, párja, esetleg a családjával nem olyan a viszonya vagy bármi hasonló, ami miatt nem bízik önmagában, de nem is firtatom. A lényeg, hogy látom benne, jó ember és jó lenne, ha legalább egy kicsit tudna hinni önmagában. Még ha ezt aligha én itt és most fogom elérni, talán egy kis biztatás jól esik neki. Olykor a kis dolgok és sokat számítanak, úgy hiszem.


_________________

Miss Eminent

Vissza az elejére Go down
Eric A. Blake
avatar
Életkor : 31
Foglalkozás : Galériatulajdonos
Hozzászólások száma : 351

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Szer. Okt. 11 2017, 21:28

Figyelmesen hallgatom, kínosan elmosolyodom, hogy oké, abszurd lenne ha valaki tényleg eltervezné az életét hogy család, gyerek majd Isten.
-Nem teljesen, gondolom azért utánanéztél, hogy hogyan lehetsz apáca meg mivel jár pontosan. De igaz... ha valaki tudja nem akar... hát... testi szerelembe esni akkor gyereke sem lesz így nem furcsa ha Istennek szenteli magát.
Próbálom a lehető legfinomabban kifejteni, ha valaki szexelni sem akar, akkor nem fog hiányozni neki, gyerekkel meg lehet máshogy is foglalkozni, ha tanít vagy nevel valaki, belátom. Nekem se lesz valószínű saját gyerekem soha, mert nem tudnék nővel együtt lenni, ha meg örökbe fogadom, az meg már majdnem olyan valahol. Talán. Bizonytalan vagyok, de már kevésbé találom furcsának amit mond. Az is tetszik, hogy lelkes, érezheti ettől csak jobban érzem magam, nekem is segít ellazulni. Az önkénteskedés azonban önkéntelen visszabújtat a csigaházamba, mert rossz emlékeket idéz. Nem Kelly tehet róla, én vagyok gyáva.
-Hát... nem is tudom... fölöttem mindig mindenki ítélkezett, nehéz elképzelni hogy... ne így legyen.
Mondom félve, egyik kezem birizgálva a másikkal, mert amúgy maga a gesztus, hogy segítek jó érzéssel töltene el, de az kevésbé, ha esetleg valaki visszautasítana, mert rájönne más vagyok. Bár Felix biztos azt mondaná, hogy aki nem mer nem is nyer, nem tehetem meg, hogy nem megyek közösségbe...
De ha tudná hogy mennyire jól érzi hogy nincs senkim, lehet meglepődne.

-Hát... esetleg egy órára... ha épp ott vagy. Már... már nem azért, hogy kisajátítsalak, csak akkor nem lennék egyedül és segíthenél, hogy is működnek ezek az események. De... a látszat ellenére engem nem kedvelnek a gyerekek... az idősek sem. Meg... ah. Ez így most szörnyen hangzott, felejtsd is el kérlek!
Pirulok bele megint nevetve, mert nem hiszem el, nők előtt mindig hülyét csinálok magamból, bár ez egy egész új fajta önégetés meg kell hagyni.
-Mikor mennél megint? Most három hétig itthon leszek, aztán megint kihajózom.
Logikusan ha most menne elkísérném, később már lehet feledésbe merülne az egész. De ha véletlen talál valamit, megpróbálnám, sokat változtam, lehet pozitív csalódás lenne, ki tudja? Kelly annak ellenére hogy nő, nagyon kedves és megértő eddig, csendes és békés, ami szimpatikus. Hogy apáca akart lenni csak még szimpatikusabbá teszi, talán nem úgy fogja felfogni, randizni hívom, nem akarom kínos helyzetbe hozni, nem is állhatna messzebb tőlem ez a szándék.

_________________
Eric
Vissza az elejére Go down
Kelly Evans
avatarVároslakó
Életkor : 26
Foglalkozás : rezidens
Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Hétf. Nov. 20 2017, 23:51


Eric &&  Kelly
- Azért az apácákat ne úgy képzeld el, mint aszexuális lényeket. Mindössze vannak fontosabb céljaik, motivációik is az életben, mint a puszta vágy. Másra is lehet azokat az energiákat fordítani... - ez a téma egy kicsit zavarba hoz, ami mire idáig érek a mondandómban, talán nyilvánvalóvá is válik. Lehet, hogy nem is csak az apácákról beszélek most, hanem saját magamról is? Tény, hogy a kortársaim körében már nem olyan nagy divat és megszokott dolog, hogy a házasságig várjanak a testi szerelem megtapasztalásával, én azonban azt gondolom, hogy a szüzességem olyan érték, amit csak és kizárólag életem párjának szeretnék majd odaajándékozni, ha eljön az ideje. Ez értékesebb dolog annál, semmint hogy puszta hóbortból, kíváncsiságból, meggondolatlanul eltékozoljam. Még ha ezért például a húgom, Kimberly is kinevetett, hogy maradi szentfazék vagyok, meg ilyesmik. Illetve váltig állította, nem tudom, mit hagyok ki. Nagy baklövéseket, amiket életem végéig bánnék és nem tudnék jóvá tenni. Szerintem. Mondjon bárki bármit. De ez most nem az a hely, ahol épp ezt kellene megvitatnom.
- Hidd el, ha te nyitott vagy és jó szándékkal közelítesz a közösséghez, ők is így fognak fogadni téged - őszintén így gondolom, és bár úgy tűnhet, az önkénteskedésre akarom mindenáron rábeszélni, ezt csak azért teszem, mert úgy gondolom, jót tenne neki. Ráadásul úgy látom, hajlana is a dologra, csak a félelmei tartják vissza az ismeretlentől. Biztosan nagy sérülések érhették az életben, sokat bánthatták. Ami szomorú. De épp ezért, biztosan szívesen segít bajba jutottakon ő is, ami mindig jó érzés az adakozónak is. Én már csak tudom.
- Nos, ami azt illeti, épp a jövő hét végén lesz jótékonysági ruhavásár a kerületi templomban. Mindenki hozhat be ruhákat, illetve egyéb kiegészítőket, a bevételt pedig egy helyi árvaház kapja meg. Természetesen a gyerekek is ott lesznek majd. Én biztosan elmegyek, épp szabadnapos is leszek akkor. Van kedved csatlakozni? - nem tudom, mennyire gondolta ugyan komolyan, amit mondott, de igazán belelkesedek a dologtól. Végtére is szerezhetek akár még egy önkéntest az egyházunknak és még talán neki is jót teszek ezzel, hogy rábeszélem, jöjjön el egy ilyen rendezvényre. Ki tudja, talán megtetszik neki. De szerintem mindenképp egy pozitív élmény lesz. Eszembe sem jut, hogy Ericnek bármi hátsó szándéka lenne mindezzel. Hisz látszik rajta, hogy érdekelné a dolog, de hezitál. Ha az én jelenlétem kell ahhoz, hogy átlendítse a holtponton, én tényleg igazán szívesen segítek.

■ ■ This isn't control ■ ■Bocsi a késésért! ■ ■credit

_________________

Miss Eminent

Vissza az elejére Go down
Eric A. Blake
avatar
Életkor : 31
Foglalkozás : Galériatulajdonos
Hozzászólások száma : 351

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   Csüt. Nov. 23 2017, 22:30

Kínosan nevetek.
-Persze, nem úgy képzelem el a papokat sem, csak úgy hiszem, Ők... meg tudják állni a dolgokat, nincs csábítás, mivel erős a hitük. És nem feltétlen Istenben, bármiben. Ha az ember vall egy elvet, és komolyan vallja, akkor nem csábul el.
Nem tudom érti-e mit akarok mondani ezzel, végtére is ha párom van én sem engedek másnak, ez alap dolog, de ha a fejembe venném hozzám senki sem nyúlhat, akkor bizony az is megtörténne. Az a lényeg kinek mi a fontos és mennyire gondolja komolyan. De érezni engem kevésbé feszélyez a téma, főleg mert nem rólunk van szó, hanem általánosságban és azon belül is az apácákról. De szerintem megbeszéltük amit kell, nem kell jobban zavarba jönnie. Arra mondjuk nem gondolok magára gondol, de főleg azért mert mégsem lett az. De én lennék az utolsó aki ezért követ vet rá, akár csak amiatt is, hogy akar családot vagy egy fiút. Gondolom fiút keres... sőt biztos.
A jótékonyság merül fel aztán mint téma.

-Remélem, vagy elszaladok!
Mosolygok, bár a mosoly mögött van némi igazság is. Ha valaki ferdén néz majd rám szerintem inkább szedem a sátorfám, nem akarok konfliktust. Minden esetre megkérdem lesz-e, pozitív választ kapok Kellytől.
-Ruhák? Van otthon pár jó ruhám amit ritkán hordok. Viszek majd. Ha ott leszel, akkor megkereslek.
Mosolygok rá, kedves hogy így buzdít, kár lenne nemet mondanom. Elő is halászom a zsebemből a kis noteszomat, elkérem a címet és az időpontot, adok Neki egy névjegyet, amin rajta vannak az elérhetőségeim, ha esetleg bármi változna, ne menjek potyára és Neki se legyen rossz érzése, nem tudott szólni.
-Nagyon köszönöm, hogy felajánlottad, remélem tényleg minden rendben lesz... Ha bármi van keress nyugodtan, akkor is, ha csak felhívnál valakit, megszoktam, hogy sokat telefonálok, tudom milyen jó érzés, ha van kit felhívni.
Felix persze már nem így gondolta, mikor hívogattam a hajóról, de Kellynek ennyivel jövök minimum, ha már ilyen kedves ajánlatot tett. Már a szándék is jól esik. Aztán ha megittuk az italokat, akkor elnézést kérve bontom a kávézást, ha főzni akarok, neki kell állnom vagy nem lesz meg vacsora időre az étel. Minden esetre várni fogom a jövő hetet, addig szedek össze a szekrényből ruhákat is, úgy sem hordom mind, illetve vettem volna magamnak pár újat, ha már itthon vagyok.
//Köszi Smile

_________________
Eric
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Tied? Enyém se... - Kelly-Eric   

Vissza az elejére Go down
 

Tied? Enyém se... - Kelly-Eric

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

 Similar topics

-
» Nyuszi hopp... Sam-Felix-Eric

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: This is Hollywood! :: Archívum-