Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Szomb. Jún. 23 2018, 18:58 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Sebastian McBridge
 
Isabella Williams
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 The NameGame - Brooke és Sebastian

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Brooke Brightmore
avatarVároslakó
Foglalkozás : Zongorista, rádiós
Hozzászólások száma : 21

TémanyitásTárgy: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Jan. 28 2016, 22:01


Kicsit furcsa lesz megszoknia az új munkahelyét - nem is a munkájára gondol, abba hamar bele fog rázódni, tudja ő is jól. Inkább meg kell majd azzal a ténnyel barátkoznia, hogy ő az új lány, a friss husi a rádiónál, aki még mások segítségére szorul és szüksége van rájuk.
És persze helyből az első hetekben problémája van, nem más, mint hogy rosszul vették fel az adatait. Valahogy mindig megtörténik vele, pedig már három éve, hogy Brooke Brightmore a neve ismét, valahogy minden hivatalos dolognál elsőként a Brooke Whishaw név köszön vissza. Régebben igazán mélyen érintette, talán még most is kicsit fáj neki látni a nevet, de sokkal inkább bosszúság. Miért nem tudják egyszerűen leírni a nevét? Úgy, ahogy kell?
Felkereste az illetékest, és még egyszer szólt, hogy rossz nevet írtak a szerződésére, az asztalára és mindenhova. De Brooke Whishaw sajnos már nem létezik, így elég problémás, hogy bankszámlája és egyéb dolgai legyenek. Miután úgy érzi, megértette mindenkivel, hogy három éve visszaváltoztatta a nevét, csak utána látott neki a munkának. A zenei adatbázist bogarászta, mert jobbnak látta, ha előbb kiismeri, de egyhamar a kétségbeesés szélére sodródott, annyira nehezen fejtette meg a "kódnyelvet", amelyet használtak.
Végül felállt, hogy keressen valakit, bárkit aki éppen ráér egy kicsit. Utál idegeneket csak úgy leszólítani, de ilyen helyzetekben kénytelen. Ideges mosollyal lép oda Sebastianhoz.
- Szia... - de nem tudja elkezdeni, amit eredetileg akart. Azon kapja magát, hogy bámulja Sebastiant, mert valami furcsán ismerősnek tűnik rajta, pedig biztos benne, hogy nem találkozott még vele. A szeme? Talán a tekintete? Nem tudja eldönteni, inkább összezárja ajkait végül - ugyanis azok is kissé elnyílva maradtak - és feszengőn szorítja magához a mappáját, majd elmosolyodik.
- Tudnál nekem segíteni kicsit, vagy egy pár perced? Új vagyok és eléggé elvesztem az adatbázisban - vallja meg bűnét végül, egy fáradt, bocsánatkérő sóhaj kíséretében és úgy pillog fel Sebastianra.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Jan. 28 2016, 22:29

Mióta Lia miatt munkakört váltottam a rádiónál csak hétvégén vagyok benn, ritkábban látnak, főleg Gabriel, de azzal vigasztalta magát, hogy mivel nem egymást váltjuk, hétköznap is elmehetünk egy pub-ba inni vagy táncolni. Igazat adtam neki, most például nincs benn, csináltam magamnak egy teát, lejárt a műszakom, de van még némi adminisztrációs elmaradásom amit pótolnom kell. Amelia úgy sincs otthon, mert nappalos, Josh meg Suzyzik szóóóóval tökéletes ez a délután erre.
Épp az egyik asztalnak döntöm a csípőm, kortyolgatom az earl greyem és olvasgatok a következő vendégről, aki jön majd, mikor megszólít az "új lány".
-Szia! - Mosolygok rá, majd mikor látom elvitte a cica a nyelvét és csak néz rám tanácstalan, kicsit nevetek, de elfojtva, vajon mi lepte meg ennyire. Mert ennyire szívdöglesztő csak nem vagyok!
-Jaaa, hogy az! Megértelek, az első napokban nekem is tök kínai volt, egy egy jel még valami írásjelnek is megfeleltethető, nem? - Nevetek, de legyintek, hogy ne vegyen komolyan.
-Gyere, elmondom az alapokat, aztán kitapasztalod a turpisságait. - Intek a fejemmel, leültetem az egyik géphez és mellette állva, mutogatva mondom hova kattintson, mi micsoda, mit hol talál, mihez van jogosultsága biztosan, ilyenek, közben vissza vissza kérdezek, lassan mondom, mintha órán magyaráznék a diákoknak, bár észre sem veszem.
-Amíg átnézed, nem kérsz egy teát? Frusztrál, hogy csak én iszok és még meg sem kérdeztelek, kérsz-e. - Mosolygok, érezni tényleg szívesen készítek neki egyet, amíg átgondolja, milyen kérdése marad.
-Amúgy... ne haragudj, tudom futólag bemutattak minket egymásnak, de így mégiscsak jobb! Sebastian Drayton vagyok, de a Seb is tökéletes. - Adom a kezem bemutatkozásra, igazából nem emlékszem a nevére, mentségemre legyen mondva, nem is lettünk értelmesen bemutatva, csak intettem neki egyet és ennyi. Ha adja a kezét kap egy kézcsókot és memorizálom magamban a nevét. (Ismerős nem lesz, mert ezer éve nem hallottam a nevét, legalábbis elsőre biztos nem lesz Heuréka érzetem.)

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Brooke Brightmore
avatarVároslakó
Foglalkozás : Zongorista, rádiós
Hozzászólások száma : 21

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Pént. Jan. 29 2016, 01:16

A nevetgélés és Sebastian reakciója csak még jobban összezavarja és még kevésbé érzi magát a helyzet magaslatán. Mi a fenét csináljon? Mi a francos jófenét csináljon? De aztán végül sikerül kimondania, hogy miért is jött ide, szóval végül megoldja a helyzetet és abbahagyja a kínos csendet.
- Nagyon szépen köszönöm - villant illedelmes, de tartózkodó mosolyt a másik felé végül, és engedelmesen lecsüccsen, hogy újból nekifusson. Hallgatja Sebastian magyarázatát, kicsit ámul is, mennyire türelmesen és érthetően magyaráz, mintha mindig is ezt csinálta volna. Inkább nem kérdez rá, nem is jegyzi meg. Ő sem szereti, ha folyton kérdezősködnek róla, így ő sem teszi. Nagyon odafigyel és egész hamar ráérez, de a tekintete lopva vissza-visszakalandozik Sebastian arcára. Van benne valami... nem is tudja mi. Pedig biztosan nem ismeri, de nagyon rá akar jönni, mi ez a furcsa érzés, ami ott motoszkál az agya hátuljában és már baromira zavarja.
Kissé meg is szeppen, amikor Sebastian éppen hozzá intéz kérdést és nem magyaráz, meglepetten pillog egy sort, majd összeszedi magát. Pedig csendben hallgatva olyan jól elvolt.
- Tudom, hogy hülye kérés, de van hozzá tej? - kérdezi végül, bocsánatkérő mosollyal. Nem tehet róla, egyszerűen képtelen cukorral-citrommal meginni a teát, pedig annyira próbálta. De nem tudja levetkőzni az irritáló, brit szokásait. Legalább a humora nem brit, ez az előnyei közé sorolható.
- Brooke, Brooke Brightmore és nem Whishaw - teszi hozzá mosolyogva, mert ha hallhatta is a nevét, valószínűleg ő is a rossz verziót ismeri. És ezt nagyon-nagyon gyorsan ki kell nevelnie az emberekből és még csírájában elfojtani.
A kezét azonban nem adja oda, nem szeret hozzáérni idegenekhez, a kézfogás sem az ő világa, a kézcsók pedig még annyira sem. Egy bocsánatkérő fejbiccentés és egy félszeg - ámbár annál aranyosabb - integetés, ami kijár Sebastiannak, aztán pedig úgy tesz, mintha éppen a hihetetlenül lefoglalná az adatbázis böngészése. (Ami félig igaz is.)
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Vas. Jan. 31 2016, 14:00

Nem tagadom, kissé mulatságos kezdet volt, hogy nem mert hozzám szólni a másik miután leszólított, de természetesen segítek neki, fontos, hogy kényelmesen érezze magát itt.
El is magyarázok neki remélhetőleg minden alap dolgot, ami csak eszembe jutott, majd megkérdezem, nem-e kér egy teát.
-Persze hogy van, én is szoktam néha beletenni, bár én a tejszínt jobban szeretem. Akkor hozok neked egy feketét. - Mosolyodom el, pont egy olyan embert fogott ki a kérdéssel, aki maga is hasonló szokást tudhat a magáénak.
-Óh... de mindenhol... áh, hát nem értem hogyan ronthatták el, elnézést érte a többiek nevében is. Szóval Brightmore. Hozom a teád! - Mosolygok rá, nevetek kicsit, hogy inkább integet, mintsem adja a kezét, de a tekintetemen látszik megértem őt, nem zavar. Vannak ilyen emberek, ő is ilyen, ennyi.
Kinn ha kiázott kicsit a filter, akkor öntök bele tejet, majd elveszek pár előre zacskózott cukrot, hátha kell Brooke-nak bele. Általánosan megbeszélt szokás, hogyha valaki ilyen helyen jár és nem kéri a kávé/egyéb mellé behozza, így benn mindig lesz valamennyi és kevésbé van meg a veszély hogy összecukrozunk mindent.
-Nah, hogy érzed, nagy a káosz még? Amúgy pontosan mi is lett a te munkaköröd? - Csak kíváncsiságból, míg megiszom a teám (csináltam magamnak egy újat) pihenek kicsit.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Brooke Brightmore
avatarVároslakó
Foglalkozás : Zongorista, rádiós
Hozzászólások száma : 21

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Kedd Feb. 16 2016, 22:29

- Köszönöm szépen - szusszantja, majd mosolyt villant Sebastian felé. Nem mellesleg kicsit esetlennek tűnhet, mert nagyon kedves, udvarias lánynak nevelték a szülei, ő mégsem volt soha jó a kényszeres dolgokban. Nem jó abban, hogy hazudjon az érzéseiről vagy elferdítse őket, és emiatt gyakran mérges magára. Így legalább látszik az arcán az enyhe meglepetés is, amiért nincs ufónak nézve a tejes tea miatt.
Megértően bólint egyet. Inkább nem jegyzi meg, hogy már elég régóta tulajdonképpen mindenhol ez történik vele. Az egyrészt talán önsajnáltatásnak hathatna, másrészt kérdéseket vonna maga után esetlegesen, amit ő szeret inkább ügyesen kerülni. Szóval inkább belemélyed a böngészésbe, ahogy elfeledkezik magáról, fel sem tűnik neki, hogy időről időre finoman beszívja ajkait kutakodás közben.
- Ühm, nem, azt hiszem most már megleszek - tér vissza a valóságba pillogva, majd Sebastianra mosolyog, ahogy megkapja a teáját. - Elméletileg műsorszerkesztő leszek majd, egyszer, ha már nem vagyok ilyen esetlen, addig pedig a kezetek alá dolgozok, jobb híján.
És ezen a ponton már tökéletesen is büszke magára, mert alapvetően már most túllőtte a csevegés-adagját, amit általában ki szokott csikarni magából. Kicsit elgondolkozik, miközben megnézi, milyen meleg a teája, ujjait melengeti, elgondolkozik. Ő nem is azért jött ide, hogy itt dolgozzon, mégis itt kötött ki végül. De aztán feltűnik neki, hogy talán most elvárják tőle, hogy ő is érdeklődjön valami iránt. Kissé pánikszerűen keresgél a fejében valami után, ami tényleg érdekli a férfival kapcsolatban.
- Te hogyhogy itt dolgozol? Manapság sajnos nem olyan népszerű a klasszikus zene, mint amilyennek lennie kéne - akkor mit keresel mégis itt? Valahogy így hangzana a mondat befejezése, amit inkább megtart magának. Mert nála egyértelmű. Művészeti, zongora, zeneszerzés, tehetségek támogatása, úgy beleillik az életébe. Sebastianról viszont elsőre nem tudja elképzelni, hogy hozzá hasonló ambíciókkal rendelkezzen. Annyira más, hogy neki egyszerűen nem megy.
De ahogy ezt mondja és a válaszra vár, megint azon kapja magát, hogy a másikat bámulja, nem feltétlen illetlenül, csak kissé elkalandozva. Méghozzá a szemeit nézi, enyhén félredöntött fejjel.

_________________
Válaszfalat húzok magamban hit és tények közé,
dühvel szigetelem mosolyom réseit.
A sok csalódás rendben tart, mindig hófehérre meszel.
Ez a ház rajtam így lett kész. Csak egy dologban hibáztam.

Nem építettem vészkijáratot az imáknak.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Vas. Feb. 21 2016, 19:24

Vigyorgok, hogy meglepem az angolos teázás nem idegen nekem, de hát magam az volnék, miért lenne fura? Persze ő ezt nem tudja.
Míg ő tanulmányozza a rendszert én szépen lassan visszatérek a teákkal. Megmosolygom a koncentráló arcot amit vág, úgy ülök le mellé megint.
-Na az szuper, én nem vagyok valami jó benne. Azaz rossz se, de... így kicsit sok. - Mosolygok, mert végre lesz aki segít nekem, könnyebb lesz úgy.
-De szerintem hamar belerázódsz, megszokod a rádió ritmusát és könnyebb lesz. - Biztatom kicsit, hátha lelkesebb lesz, bár lehet most is az, csak még túl megszeppent.
Iszogatom a teám, látom inkább tanulna, hát hátradőlök és csendben maradok, azon agyalok mi legyen jövőhéten a műsor akkor, ki is jön és mit is kérdezzek, ilyesmi.
Mikor megszólal emelem csak újra rá a tekintetem.
-Ez tény, de attól még sokan szeretik. A fiatalok is, nálunk fiatalabbak is. Talán rocker fejem van, hogy furcsállod a jelenlétem? - Nevetek, mert nem értem a kérdést, "hogy-hogy itt dolgozol".
-Kerestem a fordítás mellé valami nyugodt mellékállást és ide felvettek hírolvasónak a brites akcentusom miatt. Olyan BBC szerű lett tőle az egész, meg szépen olvasok fel. Aztán így két év után áttettek műsorvezetőnek, kevesebbet dolgozom, jóval, de az egyetem lefoglal, sok a munka, nem is hittem volna, szóval... inkább csak érzelmi kötődésem van ide, azért maradtam. De nagyon rendesek velem, megengedték. - Fecsegek neki, bár ahogy néz... nem tudom hova tenni. Jobbnak látom még a következőt is hozzá tenni. -Na meg a barátnőm is szereti hallgatni a műsorokat, kicsit ennek is köszönhetem, hogy többet lehetek így vele. Legalább hall, ha nem is vagyok mellette. - Vonok vállat. Ez igaz, Amelia többször elmondta, míg csak híreket olvastam is rendszeresen hallgatott.
-Na és te? Ugyan úgy jogos a kérdés, hogy hogy ennél a kisebb rádiónál kötöttél ki? - Mert hát nem olyan nagy ez, bár nőtt talán kicsit a hallgatottságunk az évek alatt.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Brooke Brightmore
avatarVároslakó
Foglalkozás : Zongorista, rádiós
Hozzászólások száma : 21

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Szer. Márc. 02 2016, 23:44

Kissé feszengve érzi magát az új környezetben, az új társasában. Hiába kedvesek vele az emberek úgy általánosságban, még meg kell szoknia ezt az egészet. Na meg kivételesen ott van rajta az a nyomás is, hogy jól ki kell jönnie mindenkivel, révén munkatársak lesznek.
- Remélem a segítségedre tudok majd lenni - válaszolja végül őszinte mosollyal, biccentve egyet. A rádió ritmusára pedig egyetértően bólogat kicsit. Inkább lesüllyeszti tekintetét, a lábán igazgatja a szoknyáját. Azon gondolkozik, mivel is dobhatná fel kicsit a beszélgetést, lassan iszogatja a teáját. Igen, ilyenkor illik valamit kérdezi. Az első körben viszont megmosolyogtatja a válasz.
- Lehet, hogy... ha nem is tudom, összefognád a hajad vagy ilyesmi, lehet az a hibás... - kuncog egy kicsit, miközben a feje tetejére mutogat, hogy illusztrálja a lófarkat, ami megmentené Sebastiant a rockerségtől. Ismét azon kapja magát, hogy elidőzik a tekintete Sebastianon, de csak próbálja kitalálni, mi olyan furcsa benne. Közben azonban magára vonja a figyelmét az, hogy a férfi ennyi ideig beszél, pedig ő csak egy egyszerű kérdést tett fel.
- Te mindig ennyit beszélsz? - bukik ki belőle meggondolatlanul a kérdés. Bár nem sértő, sokkal inkább ténylegesen érdeklődő a hangsúlya és Brooke tekintete is erről árulkodik. De aztán végül elszégyelli magát és azt csinálja, mint mindig zavarában, ujjaival, kezével kissé eltakarja a száját és motyog. - Bocsánat...
És még bocsánatot is kér az udvariatlanságáért. A kérdésre pedig oldalra biccenti a fejét és picikét lepődik csak meg. A visszakérdésekkel sosem számol.
- Én igazából nem dolgozni jöttem ide, hanem csak hirdetni szerettem volna a rádiónál. De aztán megtudták, hogy zongoraművész vagyok és zeneművészetit végeztem, éppen kellett valaki úgyis és... én meg rábólintottam - meséli el készségesen idekerülésének történetét. Szerinte unalmas, nincsenek mély értékei, hősi motivációja. Csak gondolta, kipróbálja.

_________________
Válaszfalat húzok magamban hit és tények közé,
dühvel szigetelem mosolyom réseit.
A sok csalódás rendben tart, mindig hófehérre meszel.
Ez a ház rajtam így lett kész. Csak egy dologban hibáztam.

Nem építettem vészkijáratot az imáknak.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Márc. 03 2016, 00:34

-Én is remélem! - Mosolygok vissza, de amilyen lelkes és kedves, szerintem semmi gond nem lesz ezzel.
Nevetnem kell, hogy összefogatná a hajam, összeszoktam ha futok vagy edzek, fürdök, de amúgy nem. De a kedvéért összefogom a kezemmel és kihúzom magam, fogvillantós mosolyt is kap, hogy na, így már jobb? Szerintem nem az de ki tudja, lehet kevésbé lennék "lázadó" neki.
-Tudom, rossz szokás, van hogy többet is! - Súgom meg neki baljóslatúan, hogy mennyit beszélek, de nevetek halkan ezen is. De legalább tudom illene visszafognom magam, mert sokkolja a kimondott szóáradat. -Semmi baj! Szeretem az őszinte embereket, ne zavartasd magad! - Vigyorodom el, jelzem, nem zavar, ha szóban molesztál, bár olyan kedvesen kérdezte, hogy még haragudni sem lehetne érte.
-Tudsz zongorázni? De jó! - Dőlök előre hogy a térdeimre könyökölhessek.- És mit szerettél volna hirdetni? Lesz koncerted? Ó de te akkor nagyon képben lehetsz ki mikor hol ad elő, meg talán ismered is a művészeket! Én csak telefonon szoktam velük beszélgetni, bár néha jönnek az én műsoridőmben is ha akkor érnek rá, az is érdekes! No persze akkor két fele kell figyelni, ami nem jó, de el szokták nézni. A Kék Duna akkor mindig repertoáron van, kellemes a maga 10 percével! - Nevetgélek, megint sokat beszélek, inkább nagyot kortyolok a teából, kínosan mosolyogva, nézze el. Könnyen lelkesedem.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Brooke Brightmore
avatarVároslakó
Foglalkozás : Zongorista, rádiós
Hozzászólások száma : 21

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Márc. 03 2016, 15:46

Ennél tovább már nem tudja folytatni a csevegést. Hiába igazi brit, hiába kényszerítették ilyesmire sokáig, valahogy nem élvezi az értelmetlen cseverészést. Amúgy sem szeret beszélni, de ha már beszél, szereti, ha annak minél több mondanivalója van. Például olyan dolgokról sokat tud beszélni, ami iránt igazán lelkesedik, mert azt szívből teszi, tartalommal és... utána kicsit bánja is.
- Ha vigasztalni szerettél volna, rosszul csinálod - kuncog közben kicsit, hogy ne vegye rossz néven a másik sem. Bólint egyet a felajánlásra, hogy nyugodtan lehet őszinte. Nagyon jól nevelt kislány, de néha vannak dolgok, amiket nem tud magában tartani. És persze vannak dolgok, amikhez nem tud jó képet sem vágni.
- Igen, mondhatjuk úgy is, hogy tudok zongorázni - nevetgél egy kicsit, mert nagyon aranyosnak tartja a megfogalmazást. Igen, tud zongorázni. Furcsa ez a megállapítás, de mégis kissé melegséggel tölti el. Nagyon jó érzés ilyen egyszerűen gondolni erre az egészre. Neki ez az élete, egy nagy, jelentőségteljes dolog, de így mégis jobb rá gondolni, másik oldalról.
Azonban Sebastian ismételt szómenésétől kissé megszeppen, pillog rá. Hirtelen azt sem tudja, mit reagáljon és ez látszik rajta. Beszív egy nagy adag levegőt, aztán bent tartja, majd végül szabadkozni kezd.
- Én nem... szóval, még csak most költöztem ide. Nemrég. És nem nagyon ismerek még művészeket - ez jut eszébe először, szóval erre válaszol. Nem, sajnos még nem támadott le mindenkit Los Angelesben, akire csak lehetősége volt, majd eszébe jut egy olyan téma, amiről ő is szívesen beszél.
- Én az ösztöndíjamat fogom reklámozni. Tehetséges fiataloknak szól, akik érdeklődnek a klasszikus zene iránt és csak szeretnék... lehetőséget adni nekik - mosolyodik el, fejét oldalra billenti, szemében őszinte lelkesedés csillog. Nagyon várja, hogy minél több fiatalt ismerhessen meg, hogy elkápráztassák. És persze a cég pályázatíróit és ügyvédeit használja, hogy kivitelezzék, ő csak támogatókat keres és hirdeti. Minden ő, csak nem üzletasszony és ez nagyon meg is látszik rajta.

_________________
Válaszfalat húzok magamban hit és tények közé,
dühvel szigetelem mosolyom réseit.
A sok csalódás rendben tart, mindig hófehérre meszel.
Ez a ház rajtam így lett kész. Csak egy dologban hibáztam.

Nem építettem vészkijáratot az imáknak.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Márc. 03 2016, 18:18

-Igaz, csokit kellett volna adnom, az mindig beválik! - Vigyorgok, pontosan tudom, hogy a csokival semmivel sem lennék előrébb, de jól hangzik. Na meg ha csokit eszem befogom a szám, végül is...
-Mondhatjuk? Ne szerénykedj! Kár hogy nincs idebent zongora, élőben mindig sokkal szebb, mint felvételről! - Ezt tényleg bánom, sóvárogva tekintek végig a stúdión, de természetesen csak ábránd marad, hogy talán egyszer lesz is.
Látom aztán sok a kérdés neki, de én nem tudok olyan tőszavas lélek lenni valahogy. Csak ha nagyon magam alatt vagyok, de akkor meg az a legkevesebb, hogy nem fecsegek, állítólag rossz rám nézni is olyankor. Inkább iszom a teámból, látom felkészül, hogy bizony lehet egyszerre két mondatot is kell mondania, nem egyet. Ez a gondolat megmosolyogtat, ha lenne bajszom alatta mosolyognék most.
-Ó, de ők mindenhonnan jönnek! Külföldről is. Egyszer volt itt Franciaországból is, Yann Tiersen, a zongorista, hegedűművész, nagyon örült, hogy franciául beszélgetünk, de én amúgy is imádom a műveit, szerintem érezte. Keveset interjúvoztathattam, de erre büszke is vagyok, nem baj ha kevesen hallották! - Nevetek, éppen csak benézett az illető, mert itt koncertezett LA-ban.
-Van egy alapítványod? Ez de klassz! Szerintem az ilyenek annyira fontosak, mert sokaknak a lehetőség hiányzik, nem a tehetség kevés. Meg mintha kiment volna a divatból hangszeren játszani, pedig az jó. Nem annyira messze van itt egy egyetem, a Frances, ott oktatok, igaz, egyetem, de ott is van mindenféle szakkör, kórus, ha van valami szórólapod vagy ilyesmi, vihetek ha gondolod, osztogassák, amerre járnak, mennek valamelyik iskolába, kávézóba, akárhova. Nálunk is ki lehet tenni, de ugye ők nem tudom mennyire esnek még bele a korhatárba nálad. - Mosolygok, mert ők már nem gyerekek azért, gondolom elsősorban a kisebbeket célozzák.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Brooke Brightmore
avatarVároslakó
Foglalkozás : Zongorista, rádiós
Hozzászólások száma : 21

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Márc. 03 2016, 19:08

- Legközelebb próbálkozz ilyesmivel - mosolyog rá újból, mert még mindig jobb, mint a fenyegetés, hogy tud ennél többet is beszélni. És igen, nagyon igyekszik, hogy felvegye a tempót és válaszoljon, úgy nagyjából mindenre, de néha összekavarodnak benne a beszélgetés szálai. Inkább a kevésbé érdekes, magánügyeket próbálja is kerülni, de Sebastiannal nem egyszerű. A roppant őszinte énje még meg is enged magának egy "hát ez reménytelen" sóhajt vele kapcsolatban és egy kis fejrázást.
- Jó, elismerem, hogy remek zongorista vagyok és valóban, régebben koncerteztem is, ha kaptam felkérést, de pár éve visszavonultam kis időre - vallja be és ezen a ponton le is veszi tekintetét Sebastianról. Inkább a bögréjére pillant, végigsimít a peremén hüvelykujjával és elgondolkozik. Igen, úgy tervezte, hagy magának egy kis időt rendbe jönni. Nem koncertezik kicsit, kivonja magát a zenei életből, a pezsgésből és nyugodtan oktatgatja otthon a négyéveseket a Für Elise-re. Aztán ez a rövid visszavonuló kicsit elhúzódott. Igazából mai napig tart.
- Nagyon kedvelem Yann Tiersen munkásságát, de még sosem volt alkalmam találkozni vele. Ahogy Yiruma úrral sem, de talán nem is bánom. Nekem elég innen a távolból is csodálni őket - állapítja meg, őszinte mosollyal. Nem, nem vágyik sokra, éppen elég, ha hallgathatja őket. Talán élőben is csak állna előttük és bámulná őket, és nem is jönne szó a szájára. De attól még a sarkukban lenne és minden mozdulatukat figyelné. Talán kellemesen elcsevegne velük később egy-két zongorával kapcsolatos dologról. Igen, tény, hogy imádná. Nagyon is imádná azt a találkozást. De a zene felülír mindent.
- Jaj, lassíts már egy kicsit! - kéri meg, csendesen, mégis megfelelő kétségbeeséssel a hangjában. Ő mindent elmond szívesen, de ha ilyen mértékben zúdítják rá az információt, az az érzése van, hogy legszívesebben felállna, hátat fordítana és olyan messzire futna, amennyire csak lehet.
- Először is, többféle díjat osztunk ki, senkinek nem akarok igazán sokat, de minél több embert szeretném, ha részesülhetne belőle. Emellett külön korosztályok vannak és mivel a marketingeseink úgy gondolták én impozáns és meggyőző tudok lenni, amikor erről beszélek, én járok körbe az egyetemeken és tartok személyes előadásokat róla. De ez egy lassú folyamat... nem váltjuk meg egy nap alatt a világot - és szusszant egyet, a végét jelezve. Aztán elgondolkozik, miről is volt szó és végül mosolyogva megjegyzi:
- De ismét megleptél. Azt sem néztem volna ki belőled, hogy tanár vagy.

_________________
Válaszfalat húzok magamban hit és tények közé,
dühvel szigetelem mosolyom réseit.
A sok csalódás rendben tart, mindig hófehérre meszel.
Ez a ház rajtam így lett kész. Csak egy dologban hibáztam.

Nem építettem vészkijáratot az imáknak.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Márc. 03 2016, 20:04

-Igen? Na majd akkor hozok! - Vigyorodom el, én úgy sem vagyok édesszájú, Amelia sem mindig kívánja, akkor legfeljebb veszek ide bentre csokit meg otthon a diákoknak, ennyi.
-Remélem visszatérsz. Ez jó kezdet! Ha lesz koncerted, szólj, szeretnék elmenni! Sosem ültem még úgy ott koncerten, hogy személyesen ismertem azt, aki játszik! Ki a kedvenced? Vagy saját számokat adsz elő? - Nem, nem megy, reménytelen, érdekel, akkor pedig kérdezek könyörtelenül. Pedig elég könyörületes valaki vagyok, de szerintem Brooke most nem így vélekedik.
//Nem kötözködés, de tehetséges az a négyéves aki lejátssza a für Elise-t xD Azért az olyan 4.-es darab legalább Smile De ha olyanokat tanítasz akkor az más persze Very Happy Amúgy a kedvencem és nem bírom lejátszani szóval befogtam xDDDD//
-Jaj, hát akkor remélem maradsz és ha jönnek, akkor beszélgetsz te is velük! Meg amúgy is szerintem te írnád össze a kérdést, legalábbis jobban járnánk, nem? - Vigyorodom el, ha még nem volt vele ilyen, akkor épp itt az ideje! Összehozzuk!
-Bocs... tényleg... annyira felgyorsultak tavaly a mindennapjaim, hogy azóta sem bírok lassítani.. - Túrom a hajam kínosan, de tényleg nehéz fékezni. Próbálkozom, tényleg na!
De szerencsére elmondja, beszívom az ajkam és mosolyogva figyelem.
-Persze. Akkor gyere majd hozzánk is, imádnának szerintem! Elaine imádná szerintem ha például zongoráznál a kórusának... Elaine S. Patrick, ha mondd valamit. - Arra már rájöttem az akcentusából, hogy brit, nem tudom az amerikai tv-showkat mennyire ismeri, de hátha, Elaine elég ismert figura.
Aztán a szavaira elnevetem magam, hogy ne mááár!
-Na jó... egy nap alatt, sőt, egy óra alatt megkapni, hogy komolyzenét nem kedvelő, tanulatlan ember legyek! - Nevetek, sarkítok, de komolyan. -Igazából mindig is tanítottam, ha mást nem magánórában, de igen, megvan a tanári diplomám. Franciatanár vagyok, mademoiselle. - Mosolygok rá kedvesen, hogy feladtam, miket gondolhat rólam, ha ennyire csodabogár vagyok neki!

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Brooke Brightmore
avatarVároslakó
Foglalkozás : Zongorista, rádiós
Hozzászólások száma : 21

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Márc. 03 2016, 21:21

//kis Beethoveneket képzek! XDXD btw, igazad van, rosszul írtam, de lusta vagyok kijavítani :3//

- Nem szükséges, inkább tartózkodj a helyzet rontásától - válaszolja, ezúttal komolyan és amolyan általános jó tanácsként szánva az egészet. Nem mintha ő nem lenne béketűrő ember, sőt, nagyon is el tudja viselni, ha Sebastian ilyen, minden nap... csak egyszerűen sok energiát levesz belőle.
- Ühümm, talán lassan ideje lenne már... - jegyzi meg belegondolva, egyik alkarját simogatva egy ideig. Még mindig kicsit zavarban van a gondolattól, mennyire végtelenre nyúlt a kis pihenője. Úgy volt, csak hagy magának egy kis időt, nem elkényelmesedik és használhatatlan lesz. Igazándiból... ezért van itt. Hogy megváltozzon, hogy kihúzza magát a mindennapokból, a régi mókuskerékből. Akár még bele is foghatna ilyesmibe. Elgondolkozik és csak picit később eszmél, hogy volt ott pár kérdés is. (Nyeh, jellemző.)
- Klasszikusokat és sajátot egyaránt. Kedvencet pedig nem tudnék és nem is akarok választani - válaszolja komoly tekintettel. Igen, ha tudná, mennyien kérdeztek már tőle ilyet. Ki a kedvence. Még három kedvencet se tudna választani. Nagyon szereti a személyek munkásságát, de inkább a munkákat, szerzeményeket csodálja, mintsem a személyeket, magukat. Általában és szerencsés esetekben.
- Én...? Én nem vagyok valami jó kérdésekben - szabadkozik, zavarodott nevetgélés közepette. Bár úgy érzi, jó helyre jött dolgozni. Már régen dolgozott ilyen kellemes környezetben, ahol minden a zenéről szól javarészt. Valószínűleg még ingyen is szívesen elvállalná.
- Hmm, Francest említettél? - kérdezi végül, miközben táskájából előveszi a határidőnaplóját és a feljegyzett nevek között bogarászik kicsit. - Igen, megyek majd hozzátok is. De sajnos nem zongorázgatni fogok, pedig mennyivel jobban feküdne! - sóhajt lemondóan, de sajnos a billentyűkkel a konkrét adatokat nem tudja elmesélni. Maximum azt, mennyire szereti ő maga a zenét, és mit szeretne közvetíteni a világ felé. De ez talán nem a megfelelő módja az ösztöndíj hirdetésének.
- Hát, nem is tudom... - mondja, miközben mutató- és hüvelykujjaival egy keretet képez, fél szemét lehunyja. Közelíti, hogy csak Sebastian arca legyen benne, aztán távolítja, hogy az egész felsőteste látsszon, majd fordítva. - Nos... talán... nem tudom. Elég rád képzelni egy rongyos inget és elég hobó vagy. Mondjuk ahhoz kellene növesztened még egy ápolatlan szakállat...
Vigyorra húzódnak ajkai, jelezvén, hogy csak viccel. Ettől függetlenül neki Sebastian túl energikus, túl pörgős. Nem úgy tűnik, mint aki nyugodtan, körültekintően tudja ugyanazt magyarázni évről-évre, sőt, ha az egyik diáknak gondjai akadnak, még egymás után háromszor is. De ezek szerint tévedett. Meghallja a választ, összefonja karjait a mellkasán, hátradől és kihívón emeli meg szemöldökeit.
- Ugye tudod, hogy egy diploma nem ment fel a hobó-lét alól?

_________________
Válaszfalat húzok magamban hit és tények közé,
dühvel szigetelem mosolyom réseit.
A sok csalódás rendben tart, mindig hófehérre meszel.
Ez a ház rajtam így lett kész. Csak egy dologban hibáztam.

Nem építettem vészkijáratot az imáknak.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3368

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   Csüt. Márc. 03 2016, 22:14

//Vannak, szóval azért kérdeztem xD Csak nekem Brooke olyannak tűnt, aki bárkit oktat xD Nem kell javítani, csak érdekelt xD
Jó nem négy, öt, de tess: vidi Very Happy //

-Ó, értettem, igenis. - Komolyodok meg kissé, lehet ő nem lesz vevő a humoromra, hm. De vigasztalja a tény, csak hétvégén fog látni.
Látom kissé elgondolkozott, hagyom merengeni, lehet volt valami rossz élmény és van benne félelem, de remélem elmúlik. Érződik hogy hiányozhat neki.
-Mindig is csodáltam a komponistákat... - De tényleg, szerintem zenét szerezni bonyolult, nincs semmi affinitásom hozzá.
-Ugyan már! Szerintem simán eszedbe jutna egy csomó minden. - Legyintek, lebecsüli magát. Az hogy engem nem kérdez nem jelenti azt hogy amúgy szakmai kérdéseket ne tudna seperc feltenni.
-Igen. - Bólintok az egyetemre, majd széles lesz a mosolyom, hogy jön. -Nem? Pedig mi lehet annál inspirálóbb, mint maga a zene egy ilyen ösztöndíjnál? - Azt hittem ez a promóció része, zenélget kicsit, kedvet csinál.
Aztán nézegetnek, maga a gesztusai is kicsit bátrabbá tesznek, kienged a merev tartásból ha csak kicsit is.
-Uhhh, az legalább annyira borzalmasan áll, mint a rövid haj. - Nevetek, Josh a megmondója, a borosta is szörnyű rajtam hát még a szakáll!
Ezután nézek rá, mi ez a kihívó tekintet, de csak vigyorgok.
-Oui chérie. Ni est le fait que lorsque ma langue maternelle est le français, alors je peux expliquer. - //Csak a hangulatért, amúgy tuti helytelen xD// Közlöm vigyorogva és kiöltöm pimaszkodóm a nyelvem. A francia anyanyelvem, de persze tudni és tanítani két különböző dolog.
-Elég elvont vagyok a magam módján, belátom, de igényes és több fix állásom is van az alkalmik mellett. És nem, nem vagyok munkamániás! - Nevetek, mert tudom ez lenne a következő.
-Valamint már nem is utazgatok, letelepedtem itt, szóóóóóval verd ki a csinos fejedből ezt a csúf képet rólam, hm? - Nevetek, na tessék, csak egy fokkal lettem jobb a szemében, mint egy csavargó!
-De miért, ha jól öltözött csavargó lennék már nem is barátkoznál velem? Ejj, ejj. - Vigyorgok, egyáltalán nem tűnik sznobnak, hiába kimért és hideg néha. A szüleim nyomába sem érhet.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: The NameGame - Brooke és Sebastian   

Vissza az elejére Go down
 

The NameGame - Brooke és Sebastian

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Nem láttál semmit! ~ Christian és Sebastian
» Ma éjjel bízd rám magad!- Lia és Sebastian
» Daniel & Sebastian & Marcus Treadaway
» Ragyogás (Sebastian és Joshua)
» hiszem, hogy két paralell történet a végtelenben összeérhet ~ Sebastian

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Hogy mire vagy jó... :: Munkahelyek :: Archívum-