Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Joshua McBridge
 
Sebastian McBridge
 
Judith Moody
 
Vincent Sparks
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Pént. Júl. 24 2015, 19:23


Mr Brooke


Nem parázok. Louis azt mondta, ha szeretném, elkísér, de nem parázok. Nem értem, mi lehet ezen olyan nagy dolog. Van nálam egy papír, rajta a nevem, anyám neve, születési időm, helyem, tudjuk, ezek a kötelező körök, plusz az iskoláim. Na meg Lulu írt pár sort arról, milyen megbízható vagyok. Ha lesz valami, amiért nem vesznek fel, akkor az ez lesz... Ki hinné el, hogy a bátyám nem elfogult? Mindenki tudja, hogy elfogult velünk. De mindegy. Nem aggódom túl a dolgot.
Fehér ingbe bújtam, mert a legtöbb helyen erre emlékszem - bevallom bűneim, legutóbb nem figyeltem meg, milyen színű az egyengöncük, azzal pedig talán szerezhettem volna egy plusz pontot. Mondom, nem számít. Most majd minden elválik úgyis.
Nem akartam nagy hőségben jönni, a délután java már a hátunk mögött, de itt ilyenkor is zajlik az élet. Nem aggódok, pontosan tudom, hogy nem zavarok, mert ezt az időpontot beszéltük meg telefonon. Mikor jelentkeztem. Tegnapelőtt.
Soha nem csináltam még ilyesmit, de van jogsim, tudok számolni, és biztos vagyok benne, hogy a memóriám is megfelelne az asztalok közti rohangáláshoz. Maximum kicsit több időbe fog tartani, míg ideszokok, mint másnak. Ha ez terhet jelent, amúgy sem alkalmaznak. Csak nem lehet mindenki profi! Egyszer mindent el kell kezdeni, és én most szeretném elkezdeni.
Az étteremben az egyik lány kérdezi meg, mit szeretnék, majd az irodához irányít, hogy várjak. Én pedig a papíromat szorongatva fogadok szót. Nem parázok.

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Pént. Júl. 24 2015, 20:46

Még mindig nincs betöltve az egyik felszolgálói állásom, pedig döntenem kéne végre. Három fiú is jelentkezett, az egyik csak a minap, arra gondoltam, behívom őket szépen sorban, és személyesen is megismerkedem velük. A naptárra nézek, oda firkantottam fel a neveket, és már csak egy mellett nincs pipa. Vele délután ötre beszéltem meg a találkozót. Kértem tőle (is) önéletrajzot. A telefonban nagyon fiatalosan csengett a hangja, üde volt és friss, kellemes benyomást tett rám. Udvarias volt és mégsem hivatalos, egyszóval a telefonban tetszett.
Kivételesen nagy rend van az irodámban, tegnap este bent maradtam, hogy rendszerezve elpakoljam azt a több halomnyi számlát, ami az elmúlt hét alatt összegyűlt. Kis lazítást engedtem meg magamnak, és már a feje tetején áll minden... De most vége! A jövő hónapban már könyvelőm is lesz! (És több időm...) Emiatt aztán a szokásosnál is nagyobb nyugalom és béke telepedett rám. Hangolódok a szabadságra, ha minden igaz, még egyszer a nyáron el tudok menni egy hétre. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, fel kell vennem a megfelelő fiút. Csak egy esélyem van. Kettő betanítására már nem lenne elég időm.
Kinyitom az ajtót, és ott áll egy fiatalember, akinek még a tojáshéj is alig esett le a fenekéről. Szokásomtól eltérően nem magázom le. Ó, te jó ég, biztos elmúlt 18 éves?
- Hello, kerülj beljebb. Daryl Brooke vagyok, az üzletvezető- nyújtok neki kezet, és közben alaposan megszemlélem.
Megjelenése, öltözete, a félénk mosolya, még a papírt szorongató keze is árulkodó lehet számomra.
Beljebb invitálom és hellyel kínálom, így az íróasztal két oldalán foglalunk helyet. Összefűzöm a kezeim az asztal lapján és előre dőlök, azokra helyezve a testsúlyom egy részét.
- Nos, Adam... Első körben mesélj egy kicsit magadról!

_________________
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szomb. Júl. 25 2015, 09:06


Mr Brooke


Azt gondoltam, ez a munkakeresés jó buli, és legalább elmegy vele az idő szeptemberig. Persze, ne gondolja senki, ha máris az első helyen felvesznek, az király lenne! Ha nem, akkor elmegy vele az idő szeptemberig. Ez viszont még nagyon a jövő zenéje. Valami bandát is kéne keresni. Biztosan akad egy hely egy olyan tehetséges srácnak, mint én. Persze, ha még nem találkoztak Louissal. Az viszont tuti, hogy a bátyó nem dolgozott itt, úgyhogy van esélyem. Hajrá.
Nem akarom feleslegesen felstresszelni magam, hiszen nem ezen múlik az életem. Mégis komolyan kell vennem, mert ha nem veszem komolyan, ők sem vesznek, akkor aztán meg fújhatom az egészet. Igyekszem, na.
Türelmesen várok, ahol mondják, addig, amíg nem hív a főnök. Szerencsére nem órákról van szó, biztosan számított rám, és hamar be is jutok az irodájába. Sima ügy lesz ez az egész.
- Hello! Adam Tagliavini - rázok vele kezet. Azt nem teszem hozzá, hogy az én posztom a munkakereső, hiszen ezt valószínűleg már leszűrte. Egyébként is szimpatikusnak tűnik. Mondjuk az sem nagyon számítana, ha szabadidejében sorozatgyilkos, amíg ad munkát és fizetést. Felszínes lennék?
Leülök, ahova mondja, és kezdetét is veszi a vallatás. Ez a beállás részéről tényleg elég főnökös (és valamiért zsarus, de hát ezt honnan is tudhatnám), de nem riadok meg tőle. Nem is hiszem, hogy az lett volna vele a szándéka, és amíg közöttünk az asztal, biztosan nem fog belemászni a személyes terembe sem. De milyen is vagyok?
Az önéletrajzi papíromra pillantok (szerencsére nem gyűrtem össze), majd elé rakom az asztalra. Mindenem rajta van. Persze, ezt elő is adhatom.
- Az apám olasz zenész, anyám pedig amerikai titkárnő. Itt találkoztak, egymásba szerettek, aztán lett három gyerekük. Én vagyok a harmadik. Apánk miatt mind a hárman nagyon kedveljük és szívesen műveljük a zenét, én is játszom gitáron, dobon, hegedűn, és egy kicsit trombitán. - Ööö. És? - Művészeti gimibe jártam, ősszel kezdem az egyetemet. - Aha, hát ez vagyok én. Bár biztosan van még valami, amire konkrétan kíváncsi. - Még hivatalosan sosem dolgoztam, főleg nem ilyen helyen, étteremben, de szívesen megpróbálnám, mert lelkes vagyok és kitartó. Gyorsan tanulok, és szeretem jól csinálni, amivel megbíznak.
Beszéd közben hol a mögötte álló polcokra/szekrényekre/üres falra //?// pillantok, hol a velem szemben ülő férfire. Szeretnék bármit leolvasni az arcáról. Sokat beszélek? Nem mondok semmi lényegeset? Csak gondot jelentenék? Esetleg tudtam bármit mondani, amivel magamra vonzottam a figyelmét? Nem úgy érkeztem, de most valamiért máris többet számít ez az állás.

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szomb. Júl. 25 2015, 19:14

Úgy döntöttem, ma végre pontot teszek a felszolgálói állás végére, és behívom azt a három srácot, akikkel még nem találkoztam személyesen. Az egyik ugyan csak a napokban jelentkezett telefonon, de véletlenek nincsenek, igaz? Kértem tőle egy önéletrajzot, és őt hívtam be 5 órára (a többieket fél-fél órával korábbra). Szokásomtól eltérően most az irodában fogadom a jelentkezőket, és ennek több oka is van: itt lényegesen hűvösebb van, mint az étteremben, (pedig ott is be van kapcsolva a légkondi), csönd van és nyugalom... és rend! Ó, hogy szeretem, ha nincsenek szemem előtt az átkozott számlák!
A fiatalember pontosan érkezik (és illedelmesen felöltözve). Olyan fiatalnak tűnik, kétségbe vonom, egyáltalán betöltötte-e már a 18. életévét. De majd meglátjuk, meglátjuk! Kapásból letegezem, bár ez nem kimondottan szokásom; de most úgy érzem, nem jönne számra a magázás.
Bemutatkozunk, a kézfogása energikus és határozott, jó benyomást tesz rám. Beljebb invitálom, hellyel kínálom, és arra kérem beszéljen magáról. Látszik, hogy kezdő, az őskorban kezdi a történetet, de van abban valami szimpatikus, ahogy a családjáról beszél. Szerelem? Komolyan, a szerelemről beszél, amikor egy állásra jelentkezik? Ebbe a fiúba szorult még romantika.
Előre hajolok, úgy figyelem. A papírra pillantok, amit elém rakott. Az önéletrajza tiszta, rendezett, a fénykép, amit mellékelt hozzá épp olyan, amilyennek most őt látom. Korrekt. Művészeti gimnáziumba járt, most majd egyetemre jár. Kinézetre sem tűnik butának, a hanghordozása arról árulkodik, hogy illedelmes. Észreveszem a szokatlan kiegészítést, amit egy Louis nevű rokona írt az önéletrajza végére. Megmosolyogtat.
- Adam, pontosítsunk egy kicsit- nézek rá mosolyogva- futárt kerestem és felszolgálót, már ami valódi munka, de úgy tűnik, jobban illene neked a kreatív sarkunk kínálta lehetőség, hogy a tehetséged csillogtasd meg hétvégenként- derűs a hangom, nem kioktató vagy kötekedő.- Ha ilyen sok hangszeren játszol, miért nem egy bandát keresel, s próbálsz azzal szerencsét? Miért egy pizzázóban próbálsz szerencsét?
Vannak elképzeléseim, hogy manapság nem könnyű pénzt keresni, ha együttesben játszik. Sokan azt hiszik, a zenélésnek nincsenek költségei, de minden hangszert karban kell tartani, bérleti pénzt kell fizetni, ha fel akarnak lépni, és abból nem lehet megélni, ha csak egy-egy fellépésük akad havonta (de akár hetente), ha még nem elég sikeresek. És nem mellesleg az egyetem is pénzbe kerül. Máris az jut eszembe, a félállás érdekelné, nem is a teljes... De nem kombinálok előre.

_________________
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szomb. Júl. 25 2015, 19:45


Mr Brooke


Helyet foglalok, és már bele is csapunk a lecsóba. Az első kérdése nem nehéz, bár nem tudom, pontosan mit is vár válaszként. Próbálok beszélni. Nem mintha bármi gond is lenne a beszélőkémmel, de hát mit tud mondani az ember magáról? Elmesélem a családi hátterem, meg a sulijaim, amik persze a papíron is ott virítanak. Talán csak azt szeretné hallani, képes vagyok e egyedül megfogalmazni a saját gondolataim, úgyhogy rizsázok. Főleg. Meg belecsempészem azt a pár fontos kis apróságot magamról, amivel az ember nem akar kérkedni, csak jó, ha tudják. Hátha. Lehet, hogy van egy ismerőse, vagy egy ismerősének ismerőse, aki pont engem keres, és akkor bumm, már meg is talált! Nem akarok a Sors útjába állni, ugye.
Úgy látom, tetszek neki, de utána mást mond. Az oké, hogy kreatív vagyok meg kutyafüle, de én pontosan tudom, mire jelentkeztem: kötényben szaladgálásra.
A kérdése egy egész pillanatra elhallgattat. Tényleg ennyire mellényúltam volna? Addig kéne koslatnom a hangszeres bolt meg a fő utca között, amíg nem találok valakit, akivel együtt dolgozhatnék? Esetleg legyek utcazenész? Lépjek fel itt hétvégente? Tudom, miért jöttem.
- Mert dolgozni szeretnék. El akarom kezdeni. A zenélést pedig, bármennyire fontos része is az életemnek, nem érzem munkának, csak szórakozásnak - egyelőre. Majd ha találok egy bandát, vagy egy helyet, ahol ezt... munkaként tudom művelni, akkor majd nem szolgálok fel többet. - Megvonom a vállam. Tizenhét évesen a szüleimnek nagyon híresnek és gazdagnak kellene lenniük, hogy befuthassak. Vagy egy csomó videót kéne feltöltenem magamról a netre, mint Justin, hátha valaki felfedez. De most nem is erről kéne beszélnünk. A munka kell. - Egyébként meg, pizza-mániákus vagyok, és kifejezetten jót ettem itt legutóbb. Könnyen el tudnék adni olyasmit, amit szeretek és tudom, hogy jó, mint valamit... ami nem.
Legalább gondold át! Csak gondold át! Tele vagyok lehetőségekkel, és minél inkább másfelé akarsz terelni, én annál inkább makacskodom majd. Csak hadd kapjak egy kis próbaidőt. Bebizonyítom, hogy képes vagyok rá.
- Ha gondolja, és szükséges, szívesen kreatívkodom hétvégén, ez ellen nincs kifogásom, hiszen még jól is jönne. De szeretném ezt a melót. Mindegy, hogy futárkodnom kellene vagy az üzletben felszolgálnom, bármelyiket szívesen csinálnám. Legjobb tudásom szerint.
Csak remélni merem, hogy képes vagyok meggyőzni, és nem kell könyörögnöm. Azzal biztosan nem is mennék sokra.

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szomb. Júl. 25 2015, 20:32

Adam a három srác közül a legszimpatikusabb, ami az első benyomást illeti. Pontos, tiszta, udvarias, kellemes megjelenésű. Romantika is szorult belé, a szülei szerelmi története legalábbis ezt sejteti. Az biztos, hogy szereti őket, a hangja árulkodó, meleg tónusú, szeretetteljes. Tagadhatatlan vonzalma a zene iránt azonban bizonytalanná tesz, jót tennék-e vele, ha itt alkalmazom. Próbálom kipuhatolni, miért nem a zenei pályán keresgél, ha ekkora jártasságról beszél, ami a hangszereket illeti.
A kérdésemen elgondolkodik egy kicsit. Látni, hogy nem volt felkészülve rá, de szépen kifejezi magát.
- Köszönöm!- mondom és halkan nevetek- Örülök, hogy ízlik a pizzánk. Igyekszem nagy hangsúlyt fektetni rá, hogy a vendégeink elégedetten menjenek haza és máskor is szívesen térjenek vissza hozzánk.
Örülök, hogy evett nálunk. Tetszik, hogy ilyen szókimondó. A látásmódja is helyesnek tűnik: hiteles akar lenni, és úgy érzi, mert ízlett neki a pizza, "eladni" is tudná. A tekintetében több az elszántság, mint a félelem, noha nem is szándékoztam elijeszteni.
- Oké, Adam, látom komolyak a szándékaid. Komoly fiatalembernek tűnsz, és eszerint is beszélek veled. Őszinte vagyok, olyan emberre van szükségem, akire hosszú távon számíthatok...- egyetem, zenekar... Mit érek vele, ha felveszem, és néhány hónap múlva cserben hagy?
Mindketten jobban járunk, ha előre tisztázunk bizonyos feltételeket, mert így mindkettőnknek egyszerűbb. Számtalan hely van a városban, akik kifejezetten a nyárra keresnek kisegítőt, de én nem az az ember vagyok. Valami azonban azt súgja, jól járnék ezzel a sráccal. Elemi erejű kisugárzása van, mégsem az a tipikus bájgúnár tipus, akiért döglenek a csajok. Nincs tapasztalata a szakmában, ami azt is jelentheti, még senki nem rontotta el, én meg tuti nem fogom. Ha nem is leszek az apja, itt is becsületet tanul, mert az itt alapelv. Sok minden függ tehát a válaszán.

_________________
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szomb. Júl. 25 2015, 20:46


Mr Brooke


A beszélgetés nagyon jól megy, egyre jobban érzem magam, talán többet is beszélek, és már egyáltalán nem vagyok ideges. Ja, dehogyis, egy pillanatig sem voltam! Bár a zenélés felé terelne, nem hagyom magam. Vannak elképzeléseim az életemmel kapcsolatban, de abban is biztos vagyok, hogy nem véletlenül bukkantam rá a hirdetésre - nem kell mindig a tervhez tartani magunkat. Talán, ha már lenne egy pár hetes bandám, elgondolkodnék, de így egyértelmű, hogy mi a válaszom. Munka, felszolgálás, a zene pedig hobbi marad.
Elvigyorodok. Én aztán értékelem a jó kaját! És itt bizony igen kellemeset ettem, ezért is ez az első (igazából egyelőre egyetlen) hely, ahová jelentkeztem. Mintha csak nekem találták volna ki ezt az állást.
Végül csak sikerül meggyőznöm. Legalábbis úgy tűnik. Még mindig vannak kétségei, de ezzel már korábban számoltam, és most, hogy kaptam egy kis magabiztosságot (mert komolyak a szándékaim), könnyen el is oszlatom az aggodalmait - remélem.
- Akkor megtalálta - mosolyodok el. Nem túl magabiztosan, mert nem az én szavamnak kell az utolsónak lennie, de elég reménykedőn ahhoz, hogy már ne utasítson vissza. - Tudom, hogy a suli sokat kivesz az emberekből, de abban biztos vagyok, hogy a nyár hátralévő részében teljes gőzzel itt szolgálatba tudok állni. Ősszel pedig majd megoldom. Lehet, hogy akkor majd újra beszélnünk kell... De semmiképpen nem szeretném feladni az egyetem mellett sem. - Igazából, szeretnék tartozni valahová, ami a családomon kívül esik. De ezt hogy mondjam meg egy idegennek (jövőbeli főnökömnek)? Még azt hinné, mégsem szeretem a családom, ami teljes tévedés volna - egyszerűen csak szeretnék egy kicsit Adam lenni, nem a legkisebb Tagliavini. Dolgozni szeretnék, tanulni és zenélni. Ez csak három dolog, plusz az alvás. Bele kell férnie.

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szomb. Júl. 25 2015, 21:26

Tagadhatatlan -a zene iránti- vonzalmánál csak az elhatározása nagyobb, hogy dolgozni szeretne, egy olyan helyen, ahol hiteles tud lenni. Azzal, hogy így közelítette meg a dolgot, még több jó pontot szerzett magának. A másik két fiú csak egy állást akart, pénzt keresni, az egyetem közelében dolgozni... stb. Semmiféle elhivatottság vagy érzelem nem kötötte őket a pizzériához. A fiú tervei és kötelezettségei azonban bizonytalanná tesznek, ő-e a jó választás. Óvatos megközelítésemet azonban nem rossz bevezetőnek veszi, hanem inkább kérdésnek, amire azonnal reagálnia kell. (És milyen jól teszi!)
Az első igazi mosoly is átfut az arcán, mintha nyert volna egy csatát, és magabiztosabban is válaszol. Mégsem vetít. Tisztában van a korlátaival, és nem is titkolja. Becsülöm benne, hogy annak ellenére is előrevetíti a lehetséges problémát, hogy még nem is szembesült vele. Ez azt feltételezi, ő ezt már meghányta-vetette magában korábban; nem most találta ki.
- Nos, sok egyetemista dolgozott már nálam. Bevallom, nem mind szeretett nálam, mert megkövetelem a fegyelmet, a pontosságot, a tisztaságot... és a tisztességet. De ha valaki ezeknek a tulajdonságoknak megfelel, nem jár rosszul; a munkatársaimat megbecsülöm, és partnerekként kezelem, nem alkalmazottakként. Lehet jönni hozzám panaszkodni, javaslatot tenni, de ha a hátam mögött dumálnak ki, az... nem szerencsés. Ahogy az egymás közötti pletykálkodás sem. Egy csapat vagyunk, úgy vagyunk a legerősebbek, ha összedolgozunk és nincs széthúzás!- váltok egy kicsit "szigorúbbra", bár az ilyen beszélgetés olyan amit a legtöbben elengednek a fülük mellett, jól tudom.
Mindenki tudja, aki ide betér, éppúgy állok a munkához, mint a többiek. Ha kell, pultozok, felszolgálok, de a múltkori járvány alatt a tésztát is én kevertem be, mert nem volt, akit behívhatnék. A szigorúnak vélt jelzők mögött csak az rejtőzik, hogy elkerüljük a balesetveszélyes helyzeteket. Ha mindenki pontosan tudja és végzi a munkáját, ilyesmi nem fordulhat elő. (Vagy lényegesen ritkábban)
- Szükségem lesz néhány papírra... Nem emlékszem, az egyetem kér-e manapság orvosi alkalmassági vizsgálatot, ha rendelkezel vele, arról kell fénymásolat. Ha nincs, akkor el kell küldjelek üzemorvoshoz a szükséges vizsgálatok miatt....
- Egy hónap próbaidőre veszlek fel. Ez nem a bizalmatlanságom jele, ez előírás. Ez idő alatt bármikor felmondhatsz, és én is felmondhatok neked mindenféle indoklás nélkül. Ha letelik az egy hónap, és elégedett vagyok veled, véglegesítelek, szerződést kötünk, újra tárgyaljuk a fizetésedet. Betanulási idő alatt minimálbér jár. A munkaidő... 8 óra per nap. A próbaidőd alatt 3 hétig délelőttös leszel, az utolsóban délutános. Az első hónapban nem kell bejönnöd hétvégén. Elfogadod a feltételeket?

_________________
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Vas. Júl. 26 2015, 19:00


Mr Brooke


Bőszen bólogatok. Ez minden, amire vágyok. Fegyelem, tisztesség, és egy csapat! Egy igazi csapat, és még a vezetéknevünk sem ugyanaz! Nem is tudtam volna másképp elképzelni - ezeknek a feltételeknek könnyedén meg tudok majd felelni. Még egyszer, komolyan bólintok, amikor befejezi a helyi szokásokról szóló oktatást, nem tudom, mit fűzhetnék hozzá, de ezekkel a kikötésekkel együtt tudok majd élni. Hosszútávon. Remek lesz. Mikor kezdek?
- Oké, az meglesz. - A suli is kért valami orvosi papírt, és ha az jó, akkor jó. Ha nem, semmi gondom egy újabb látogatással a dokinál. Elvégre, nem vagyok már kissrác és a tűtől sem félek.
Már csak egy mondatra várok, és ahogy kimondja, állandósul a mosoly az arcomon. Persze, igyekszem nem túl győztesnek tűnni, pedig eléggé annak érzem magam. Remek lesz ez a hónap, és mindent megteszek, hogy ezt ő is így lássa majd.
- Igen, tökéletes.
Bár a nyolc óra nagyon soknak tűnik, nem számítottam másra. Egyébként nem reklamálhatok, majd közben vagy a próbaidő után. Kíváncsi vagyok a melóra, és legszívesebben máris... Még beugorhatok a délutáni műszakra? Úgyis szépen öltözve jöttem...
- Én is kapok majd Kreatív pizzázós pólót? - Minden kérdésnek helyet kell foglalnia a fontossági sorrendben, és ez az, ami a legjobban foglalkoztat. Éppen most.

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Vas. Júl. 26 2015, 20:55

Egy belső hang egyre hangosabban súg, hogy válasszam Adamat, holott az egyik srácnak van már tapasztalata, dolgozott már felszólgálóként. De ő kimért volt, hűvös és valahogy... igénytelen. Azt a benyomást keltette, a hely még csak nem is tetszik neki.
Nem ijesztgetni akarom, amikor felvázolom előtte, milyen elvárásaim vannak, de ahogy az arcát elnézem, nem lesz ezekkel probléma. Mosoly suhan át az arcán, ami még kedvesebbé teszi. Úgy hiszem, a srácok gyorsan meg fogják kedvelni, mert én is megkedveltem rövid idő alatt. Ilyen dolgokban ritkán tévedek.
Az orvosi papírokkal nem lesz gondja, a próbaidő alatti feltételekbe azonnal beleegyezik.
- Természetesen- mosolyodom el. Tartottam tőle, hogy esetleg cikinek tartja majd, de ezek szerint nem- M-es méretet hordasz?
- Mindig van tiszta póló, majd megmutatom, hol. Fontos, hogy tiszta ruhában jelenj meg a vendégek között. Szeretném, ha hoznál egy puha, kényelmes cipőt, itteni viseletre. Mint látod, kint farmert hordunk, de nem tiltom a vásznat sem.
- Az étterem 10-kor nyit, de az előkészületek miatt 9-kor kezdünk. Szerintem... hétfőn kezdhetnél.
Várakozón nézek rá.
- Van még valami kérdésed? - kérdezem, kedvesen, ellazulva a gondolattól, hogy helyes döntést hoztam.

_________________
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Hétf. Júl. 27 2015, 18:00


Mr Brooke


A póló után kérdezek, ami szerencsére van. Kifelé menet majd megnézem, pontosan milyen is, nehogy pink legyen vagy hupilila, mert azok nem az én színeim... Ettől függetlenül bármit szívesen hordok, hiszen egy pizzázó egyenpólója mégiscsak egy pizzázóhoz tartozik.
- Igen. - M-es, amit életem egyik leggázabb dolgának tartok, de anyám azt mondta, ezzel minden rendben van, nézzem csak meg Louist... De senki sem akarja megnézni a bátyját, hogy neki milyen jó, úgyhogy nem kérdeztem meg, mi lehet a mérete. Nem mintha számítana. Oké, rossz, hogy így látszik rajtam, de legalább nem az S-est ajánlotta fel. Mindegy. Lesz pólóm.
- A hétfő remek! - Azt gondoltam, már holnap jöhetnék, de így belegondolva, tényleg kell még nekem ez a pár nap "szabadság". Még ki sem pakoltam rendesen - bár a tesóim úgy tudják, azzal már rég készen vagyok. Ezek szerint még intéznem kell az orvosi papírt is, meg a suli többi iratát. Aztán pedig belecsaphatunk a lecsóba... vagy a pizzába, nézőpont kérdése.
- Pontosan mi is lesz a munkám? Vagy majd hétfőn derül ki? - Mint mondtam, nekem a futárszolgálat és a helyszíni rohangálás is tetszene, de gondolom, elsőre nem dobnak mélyvízbe, még meglépek a kajával, vagy eltévedek, ilyesmi. Igaz, ebben a városban nőttem fel, de attól még nem ismerhetem minden zugát...
- Illetve, majd hétfő reggel nézhetek szét? - Gondolom egy ilyen forgalmas időpontban nem akar majd bemutatni a konyhán, meg mindenhol, mert a végén még kiesik valaki a szerepéből miattam. Persze, ha most azonnal körbevisz, csak nekem jó, lesz időm lélekben turistából/fogyasztóból a másik oldalra állni.
Nem aggódom. Utólag beismerem, talán egy kicsit ideges voltam, mikor ideértem, de már nagyon rendben érzem a dolgokat. Jövök hétfőn, és a lehető leghamarabb megtanulok megállni a saját lábamon. Az elkövetkezendő években meg itt koptatom majd a munkacipőmet. Máris jobban érzem magam, hogy végre ilyen határozott terveim vannak. Anya is büszke lesz rám.

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Csüt. Júl. 30 2015, 15:32

Adam szimpatikus fiatalember, s bevallom, ő tetszik a legjobban a jelöltek közül, bár ő a legtapasztalatlanabb is. Nyilván ezt is előnyére fogom fordítani, mert semmi rossz berögződést nem kell törölni belőle, kedvemre formálhatom. Az agilitása és a kedvessége biztos kombinációnak látszik.
- Rendben- bólintok megerősítésként a hétfőre. Jól látom, kicsit csalódott?
- Úgy gondoltam, kezdetben megtanulhatnád az éttermi munkát: vendégek fogadása, rendelésfelvétel, kiszolgálás... stb. A szárnyaim alá veszlek, kezdetben más dolgod sincs, mint az árnyékommá nőni, és figyelni, tanulni.
- Szívesen körbevezetnélek már most- örülök, hogy érdeklődést mutat- de lesz erre időnk hétfőn, amikor még üres a ház. Meglátod, könnyebb lesz úgy. Másrészről... - az órámra pillantok- fontos találkozóm lesz.
Nos, Sarah áll a dolog hátterében, de mielőtt randizunk, szeretném egy kicsit rendbe szedni magam.
- Hétfőn gyere 9-re. Hozd magaddal az orvosi papírjaidat, az oltási kiskönyvedet, ha van, az erkölcsi bizonyítványod, és a puha cipőt, amiről beszéltünk. Meg váltónadrágot. Pólót majd választasz magadnak, több színű is van. Akkor majd bemutatlak a srácoknak is, megírjuk a megállapodást, és délután 4-ig a foglyom maradsz...- valószínűleg alig fogja várni, hogy leléphessen, de sz már legyen az ő baja.
Felállok és elbúcsúzom, kezet nyújtva neki. Egyéb jó tanáccsal nem szolgálhatok neki. Remélem, hétfőn pontos lesz és fogékony a munkára. Ha így lesz, semmi sem akadályozza már meg, hogy elmenjek Liohoz.

_________________
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Pént. Júl. 31 2015, 19:45


Mr Brooke


Megállapodunk, hogy hétfőn látjuk egymást viszont, én pedig izgatott leszek. Nem tudom, miért, de szeretném már azonnal csinálni, viszont egyet is értek ezzel a pár nap türelemmel felém. Nem ismer, még meg kell ismernie. Nekem pedig addigra teljesen itthon kell éreznem magam, hogy ne legyen túl sok dolgom majd a meló mellett.
Lelkesen bólogatok, mikor a kérdésemre válaszol. Éttermi munka, pazar. Árnyékká válni, szintén tökéletes vagyok a feladatra. Elhúzni, mikor kell, még jobb.
Elmosolyodom. Fontos találkozó. Rendben. Ami azt illeti, talán én is összeugraszthatnám Tagliaviniéket, hogy közöljem, hétfőtől elfoglalt emberrel van dolguk... vagy talán hagyom, hogy maguk jöjjenek rá. Majd még elválik.
- Rendben. Mindez meglesz.
Már vigyorgok, amikor a foglyul ejtésemről beszél, hiszen abszolút poénra veszem a dolgot. Feláll, én is, a búcsú ideje is eljött a rövid meghallgatás után. Kezetfogunk. Ez még csak a kezdet. Alig várom!
- Akkor viszlát hétfőn. További szép napot - engedek meg magamnak egy újabb mosolyt. - És köszönöm.

// Köszönöm a játékot, főnök! Very Happy //

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szomb. Aug. 01 2015, 21:34

//Ne búcsúzz, folytatjuk!//

Hatodik vagy hetedik érzék, hogy ez a fiú a jó választás; nem is teketóriázok sokat, hanem megkérem, hétfőn már úgy jöjjön, tettre készen, papírokkal, rucival, cipővel, hogy tudjon kezdeni. Az utolsó mondatokon mosolyog; igazán nyílt, kedves mosolya van. Elbúcsúzunk, kezet fogva, mint komoly férfiak, amit csak a mosolya finomít, tesz meghitté, kedvessé.
- Én is köszönöm!- búcsúzok másképp is, aztán csukódik az ajtó, én pedig csak ülök a papírja felett és még egyszer elolvasom, aztán ég egyszer.
Louis szavaira csúszik a szemem (az a srác gyakran eszik nálam, mostanában egy barna hajú lánnyal láttam gyakran): "Adam becsületes és lojális, szinte mindig jókedvű, nyitott és lelkes (sajnos, hangos is), udvarias és figyelmes, megbízható és kissé naiv, de ez utóbbit ki fogja nőni. Szereti, ha szeretik, ha középpontban lehet, ha megdicsérik, ha nélkülözhetetlennek érzi magát és ha kihívásokkal szembesül. Időnként azonban hárklis és türelmetlen, ilyenkor teátrálisan szenved (ritka jó ripacs), de könnyű kezelni, ha... a rossz tulajdonságainak nem tulajdonít nagy jelentőséget, de a jókat mindig észreveszi. Vegye mindig komolyan, kezelje felnőttként, meglátja, ideális beosztottja lesz! Ui: ugye, van családi kedvezmény? Ui2: a sajtot mindig zárja el!" Hangosan felnevetek. Hihetetlen. Remélem, Adambe is szorult humor, akár a bátyjába.
Azon nyomban felhívom a többi jelentkezőt, és értesítem őket a döntésemről, majd készülődök, hogy mielőtt Sarahval találkozom, még haza tudjak menni. Elégedett vagyok.

Hétfőn már fél 9-kor az irodában vagyok. Előkészítettem Adam szerződését, de úgy vagyok vele, csak a nap végén írjuk majd alá. Ez alatt az idő alatt úgyis kiderül, akar-e maradni, vagy máris meggondolta magát. (Vagy én?) Rend van és tisztaság, a friss áru rendben megérkezett, már ki is lett pakolva, és minden üzemképes. A fiúk is szállingóznak befelé, az egyik tésztakeverő gép már üzemben. Átnézem a heti és napi teendőket, majd átöltözöm céges uniformisba. Adamnak megígértem, hogy ma én veszem a szárnyaim alá.


_________________
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szomb. Aug. 01 2015, 23:34


First day at work


// Bocs, Főnök! //

Tisztában vagyok vele, hogy vannak erényeim. Vannak olyan dolgok, amikben jó vagyok és vannak, amikben annyira nem. Azt is be kell lássam, hogy beletellett egy kis időbe, míg erre rájöttem... de azóta semmivel sem késlekedem. Szeretek én odaérni elsőnek, bár gyűlölök várni. Szeretem, ha a feladat másnapra kész van, nem a határidő utolsó pillanatában (vagy ha igen, akkor tényleg az utolsóban, hogy nézzen is ki valahogy). Szóval szeretek pontos lenni.
Így háromnegyed kilenckor már a pizzázó körül somfordálok. Megnézem magamnak kívülről az épületet, amelyben a következő óráimat töltöm. Próbálom kitalálni, mi lehet a fal túloldalán. Kíváncsi vagyok a többi helyiség színeire... Meg úgy mindenre. Szörnyen kíváncsi természetem van, ha ezt még nem említettem volna.
Rendben, izgatott vagyok. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar munkára lelek és bele is kezdhetek, és csak most érzem, hogy ez mivel is jár. Na meg, hogy mivel nem. Korán kelnem egyáltalán nem kellett volna, bár hat óta kukorékolok (Még egy rossz tulajdonság. Bár néha délig is képes vagyok húzni a lóbőrt... Igazából lehetetlen rajtam kiigazodni.), és a napomat tervezgettem pakolászás közben. Nem ez a lényeg. Nem lenne muszáj hajnalban ébrednem, hogy keressek egy kis pénzt, ami pozitív. A nyaramat a munka mellett is ki tudom majd használni, magyarán. Nem mintha olyan sok lenne belőle vissza, de ennyire nem gondolok előre.
Itt vagyok, a sok elmélkedéssel el is ment tíz perc, így csak öttel hamarabb érkezem a megbeszéltél. Ez még akár hízelgő is lehet, de többről nem kell tudnia senkinek.
Köszönök annak, aki láthatóan a jövőbeli munkatársam és összefutunk, de egyenesen a Főnök irodája felé kalauzolom magam, majd bekopogok. Szolgálatra jelentkezem. Hoztam magammal váltónadrágot és cipőt, kérem a pólómat, és már csapathatjuk is.

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Hétf. Aug. 17 2015, 17:15

Valamelyik rendelés fölött görnyedek, amikor meghallom a kopogást.
- Bújj be!- szólok hangosan, de nem nézek fel. éppen egy számadatot ellenőrzök. Csak akkor pillantok fel, amikor az adat végére érek, de ha előre köszönt, már a hangjából felismerem, Adam az. Ha nem szólalt meg, akkor azonosítom, amikor meglátom.
- Helló, gyere beljebb, ülj le. Elhoztad, amit kértem? - nézek rá kedves mosollyal. Szép kis csomaggal érkezett, nem vitás, hogy komolyan felkészült!
Ha odaadja a papírokat, amiket kértem tőle, unalmas perceknek vetem alá.
- Látom, harcra készen állsz, de mielőtt belevetjük magunkat, néhány kötelező tánc...- vonok vállat, hogy ne haragudjon rám, amit muszáj, azt muszáj, így munka- és tűzvédelmi oktatásban részesítem, röpke negyed óra alatt, dióhéjban- Mindez az öltözőben is ki van függesztve, újra el tudod olvasni, ha nem sikerült volna megjegyezni, bár nincs benne semmi ördöngősség, igaz?
- Megírtam a szerződést, mindent asszerint, ahogy megbeszéltük, de úgy gondoltam, legyen ez a próbanap..., ha tetszik, aláírod, ha nem tetszik, leléphetsz...- kacsintok rá. Ösztöneim azt súgják, nem hagy cserben. Különben nagy szarban leszek, mert az összes többi jelentkezőt elutasítottam.
- Gyere, megmutatom az öltözőt, és adok pólókat- állok fel.
Kimegyünk az irodából, és tovább megyünk a folyosón.
- Jobbra vannak a mosdók a vendégek részére. Balra a személyzeti öltözők- vezetem be az ajtón. -Itt vannak a pólók, ebben a szekrényben, méret és szín szerint szétpakolva. Két váltás lehet a saját szekrényedben, és ha ledobod a szennyest, azonnal kapsz helyette újat. A kulcs a műszakvezetőnél van, ezt mindig nap elején jelölöm ki, és úgy vettem észre, általában műszakkezdés előtt cserélnek ruhát a srácok. Persze, ha véletlenül minden ruhád szennyes lesz, szólnod kell a vezetőnek, hogy cserére van szükséged....
Megmutatom aztán a szekrényét, amire már ki van ragasztva a neve. Kulcsos szekrény. A dolgaiért nem vállalok felelősséget. (Még sosem fordult elő nálam lopás vagy hasonló zűr)
- Van zuhanyzó és WC. Nem kell jelentened, ha kimész, de 15 percnél többet nem illik kint maradni. Dohányzol?

_________________


A hozzászólást Daryl Brooke összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Szept. 23 2015, 19:13-kor.
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Vas. Aug. 30 2015, 19:02


First day at work


Kopogok, ahogy rendes gyerekhez illik, és bebújok egy jó hangos, általános iskolában tanult "JÓ REGGELT!" kíséretében. Persze, hamar veszem az adást, a Főnök éppen körmöl, szóval becsukom a szám és inkább némán várom, amíg végre rám figyel. Addig nézelődöm. Nyugis kis irodának tűnik a helyiség, ahogy ezt már múlthéten is megállapítottam, így nem túl sok néznivalóm akad. De azt azért jól megnézem mind.
Mivel már köszöntem, mikor megszólít, nem teszem meg újra, csak előhalászom a kért papírokat a táskámból. Remélem, minden meglesz. Még dokihoz is elmentem! Egészséges vagyok és szolgálatra kész, szóval akár...
De nem. Kötelező táncok. Remélem, hogy nem szó szerint érti, mert akkor bajban leszünk. Persze, hogy nem úgy érti, tudom, csak oldom a feszültséget. Azért egy kicsit lehetek feszült az első munkanapom előtt, nem?
Aztán csak mondja és mondja, lényegében ugyanaz a szöveg, mint a sulikban is leadtak (vagy itt is meg fogjuk kapni?) az év első napján, kivéve, hogy itt van sütő is! Na igen, remélem, sütnöm nem nagyon kell majd, elvégre nem arra a melóra jelentkeztem, mert nincs benne gyakorlatom. Szóval nem fogom felgyújtani a házat, ígérem.
- Nincs, szerintem ezeket be fogom tudni tartani. Vagy a biztonság kedvéért majd átolvasom újra. - Ha nem, majd jelentkezem. Vagy felmondok. Vagy majd csak észreveszi, ha bajt csináltam. De, mint említettem, erre nem lesz példa. Tudok vigyázni magamra és a környezetemre is.
- Rendben van - bólintok. Próbanap. Ez korrektnek hangzik, nincs hozzáfűzni valóm sem. Nem kezdem most el bizonygatni, hogy tetszeni fog, mert ha nem, az égés. Viszont úgy is tetszeni fog.
Felpattanok, ahogy végre indulunk csinálni valamit, és a Főnök nyomába szegődöm. Legutóbb azt mondta, az első napokban csak váljak az árnyékává, és ezt igyekszem a legmeggyőzőbben kivitelezni. Csak nehogy a sarkába lépjek. Vajon már házas? Nem vagyok esküvőkre járó típus, de az ingyen kaját tudom értékelni.
Bólogatok és megjegyzem a járást, bár nem olyan bonyolult labirintus rendszer a hely, nem is vártam mást. Azért tényleg igyekszem mindent jól megjegyezni, pár nap múlva úgyis a kisujjamban lesz, de a pár nap alatt sem szeretnék túl nagyot bakizni. Nem mintha nem fordultam volna még meg női vécében, de a rossz emlékek nem arra vannak, hogy megismételjük őket.
Az öltözőben már ott van a saját szekrényem (Még van választási lehetőségem, mi? Kellek nekik, nincs mit tenni... Hát, legyen.), ezt muszáj megfogdosnom, hogy valódi e vagy csak valami ügyes trükk, és itt minden jelentkező a saját nevét látná. Nem, ez az enyém, és azzal, hogy van szekrényem, már meg is vagyok győzve. Ez a legkisebb testvér dolog megszerettette velem a saját fogalmát.
- Most öltözzek is át? - szúrom közbe a kérdést, mert lehet, hogy erre most van időm vagy majd a körbevezetés után lesz. Legalább tudja, hogy figyelek is a mondandójára, nem csak koptatom a cipőm sarkát mögötte.
- Okés. - 15 perc rengeteg idő, csak jól kell felhasználni. - Nem. - Louis meg is nyúzna, azt hiszem. Talán Nora körmére is rá kéne néznie, bár ez inkább csak gyanú... De ugye, öcskös nem vádaskodik. - Vagy azért plusz szünet jár? - Elvigyorodok, mert ez jó poénnak tűnik, de inkább befogom a szám. Még el sem kezdtem az első napom, és máris plusz szünetet akarok. Ez biztosan pozitív fényt vet rám. - Mondjuk, akkor sem dohányzom.

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Szer. Szept. 30 2015, 18:17

Megjön Adam, és gondolatban plusz pontot kap, hogy egy kicsit csöndben marad, amikor látja, hogy belefeledkeztem valamibe. Úgy látszik, figyelmes kis srác, nem csaltak a megérzéseim. Nem rabolom az idejét, hisz mindannyian tudjuk, az idő drága, és mindig időből van a legkevesebb. Nekem sem mindegy, hogy haladunk ma. Árnyékommá szegődik, kérnem sem kell, és megmutogatom neki a hátsó helyiségeket, elmondva közben a legfontosabbakat. Figyelmesen hallgat, és nincs kétségem felőle, hogy figyel is.
- Igen, szeretném, ha átöltöznél...- bólintok. Ha bejön egy ellenőr, az a legrosszabb opció, hogy civilben van és dolgoztatom.
- Nem lenne igazságos a nemdohányzókkal szemben, ha őket nem engedném ki levegőzni. Ezért általában két óránként van negyedóra szünet is. Természetesen nem egyszerre, az étteremben és a sütők mellett is állandóan lennie kell valakinek. Ez alól kivétel, ha éppen nincs vendég, de ez ritkán fordul elő.
Örülök, hogy nem dohányzik. Lényegében csak egy srác van, aki él vele, de az is leszokóban. Jó kis csapat a miénk, büszke is vagyok rá. Napsugár kisasszony hiányzik még néha, de azóta sok idő eltelt, és ő sem lett pótolhatatlan. Kis nosztalgiával gondolok a lányra, aki valaha Zin barátnője volt. Ziné, aki most Izabella gyerekének az apja. Kicsi a világ? Nem kéne ezen rágódni. (És ha jól emlékszem, Izabella és Zin korábban is voltak már együtt.)
- Khm, akkor öltözz át, aztán gyere ki az étterembe, ott is megmutatok mindent- mondom, ha sikerült színt választania, milyen pólóban feszítene ma.
Kimegyek és főzök egy kávét, bár nem kérdeztem, szereti-e. Ha nem, kap valami mást, és frissen sül a pite is. Meg kell reggeliznie, mielőtt belefogunk. Egyrészt, éhesen senki nem dolgozhat nálam, másrészről, hogyan is ajánlhatná a vendégeinknek a pitét hitelesen, ha maga nem kóstolta? Vagy evett már? Nem is kérdeztem. sebaj, majd kiderül.

_________________
Vissza az elejére Go down
Adam Tagliavini
avatarVizuális kommunikáció
Életkor : 20
Foglalkozás : diák
Hozzászólások száma : 18

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Csüt. Dec. 24 2015, 22:29


First day at work


Hűségesen követem a Főnököt, ahogy azt kérte, miközben jegyzem minden (fontos) szavát és az irányokat. Szerencsére egyik feladat sem túl megterhelő, minden nagyon egyszerűnek és egyértelműnek tűnik.
- Remek.
Féltem, hogy a dohányzásra vonatkozó kérdése beugratós lesz, de ezek szerint a szünet mindenkinek jár. Mi lehetne ez a hír, ha nem remek? Nem leszek telhetetlen.
- Szerencsére. Gondolom. - Elvégre nem bírom ki, hogy ne fűzzek hozzá semmit. A sok a vendég, az mindenkinek jó. Lényegében azért kapok most melót, mert sok a vendég. Imádjuk a vendégeket!
- Rendben - válaszolom könnyedén és az előbb mutatott kupac pólónak szentelem minden figyelmem. Milyen kedvem van, milyen kedvem van... A zöld póló mellett döntök, a rajtamlévő civil göncöt a szekrényembe hajítom, a tisztát pedig felveszem. Egyből hivatalosabban érzem magam. Egy kéket is a szekrényembe zárok a táskámmal és az utcai cipőmmel együtt. A kulcsot a zsebembe süllyesztem, a kényelmes titulált munkacipőt is felkapom, és már spurizok is a főnök úr után. Láttam ám, hogy merre ment!
- Minek van ilyen mesés illata? - teszem fel a költői kérdést, de azonnal meglátom a kávét (bűnös élvezet). - Bögrét is hozzak magamnak vagy választhatok a kínálatból? - Nem tudom, hogy mennek itt a dolgok, és ez a mai nap a kérdésekről és a tanulásról szól. Nem fogok fukarkodni velük.

// megkésve bár, de törve nem //

_________________
           
Vissza az elejére Go down
Daryl Brooke
avatarVároslakó
Életkor : 30
Foglalkozás : étteremtulajdonos
Hozzászólások száma : 511

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   Csüt. Jan. 14 2016, 20:24

// Bocsi, én sem siettem el...//

Adam időben érkezik, és tettre kész. Tetszik a hozzáállása, örök optimista. Elékeztet a bátyjára, aki szintén törzsvendég. Még most is nevetek, milyen kedves ajánlót írt az öccsének. Megmutatom neki az öltőzőket, beszélgetünk a pihenőkről. Figyel, mindenről visszajelzést ad (remélem, nem automatikusat). Míg öltözik, friss kávét főzök, ránézek a pitékre is. Lassan kész kell legyen az első adag...
Megérkezik, és zöld pólóban feszít. Beleszagol a levegőbe, és eszembe jut róla Jerry, Tom barátja.
- Nem tudom, mi csiklandozza az orrodat jobban: a kávé vagy a pite illata? - mosolygok rá, és mutatom, hogy jöjjön be a pult mögé.
- Nos, míg kisül a reggelid, egy pár dologra van idő...
Elmondom neki, hogy nagyrészt visszajáró vendégeink vannak (nem mindegyik törzsvendég, de akad olyan is). Némelyiknek már kapásból tudom a rendelését, főleg, ha kávéért vagy pitéért ugrik be. Egy-egy koleszosnak is megvan a kedvenc pizzája. Ezekkel az információkkal nem terhelem; el sem várom, hogy megjegyezzen annyi arcot, ráér arra még. Különben is, először nem közvetlenül a vendégekkel lesz dolga.
Megmutatom neki a pultot belülről: poharak, evőeszközök, szalvéták, fűszertartók; külön szekrényben a tisztasági szerek, törlőruhák. Hátul az áztató és a mosógatógép, a konyha és a hűtőpultok.
- Mi számodra a legfontosabb, ha étterembe mész enni?- kérdezem tőle, mikor már egy asztalnál ülünk, kávéval és gyümölcslével, frissen kisült áfonyás és vaníliás-túrós pitékkel felszerelkezve. Érdekel, milyen elvárásai vannak neki, ha beül valahova. Mit figyel meg, mi számára fontos? Mivel fiatal, új szemléletet hozhat a házhoz. Talán olyan dologra is felhívja a figyelmemet, amit én nem vettem volna észre, vagy nem tartottam volna fontosnak.

_________________
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam   

Vissza az elejére Go down
 

Egyszer mindent el kell kezdeni - Daryl & Adam

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Hogy mire vagy jó... :: Munkahelyek :: Archívum-