Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Today at 14:19 by Vincent Sparks

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Sebastian McBridge
 
Isabella Williams
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Naya Shepherd

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Naya Shepherd
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 25
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 11

TémanyitásTárgy: Naya Shepherd   Szomb. Május 09 2015, 21:03


Naya Rose Shepherd


Nő; 22 év; Marketing Kommunikáció; Környezeti és Nemzetközi Kommunikáció; 2. évfolyamMiss.Ripost

I don't want other people to decide who I am. I want to decide that for myself.


This is me

Az életemre esküszöm hogyha a fejem nem lenne a nyakamhoz nőve azt is sikeresen elkeverném. Szokásom minden szükséges papírt úgy elrakni, hogy ha szükségem van rá biztos ne találjam meg egy bizonyos időkorláton belül. Idegesen turkáltam az íróasztalom asló fiókjának tartalmai között annak reményében, hogy a kezem ügyébe akad a lakás bérleti szerződése. De csak nem akart meglenni a szükséges dokumentum. Reménytől sugárzó tekintetemet az egyel feljebb lévő fiókra emeltem majd kihúztam azt és a nagyobb siker elérésének érdekében az egész halmot amit ott találtam az asztallapra helyeztem.

A sors úgy adá, hogy idegeimet megkímélve mégis sikerül megtalálnom egész hamar a keresett lapot egy másik irat társaságában. A felesleges kupacot visszahelyeztem eddigi megszokott helyére és jól szemügyre vettem a szerződést és a másik nyomtatványt ami történetesen az önéletrajzom volt a hozzátartozó motivációs levéllel összefüggesztve. Már két éve annak, hogy megírtam az egyetemi felvétel miatt. Alaposabban szemügyre vettem és miért is ne alapon nekiálltam elolvasni. Nem mintha változott volna bármilyen adatom az elmúlt években de valahogy kedvet kaptam hozzá.

„1993. március 18-án születtem Glasgow városában Skóciában. Szüleim Edward William Shepherd és Lee Seo Hyeon egyetlen gyermekeként. Apám ügyvédként, édesanyám pedig nyelvoktatóként dolgozik.”

Furcsa, hogy még csak így az első pár sort olvasva is megannyi gondolat torpedózta meg elmémet. Gondolom az önéletrajzot elbíráló személynek sok teória fordulhatott meg a fejében szüleim személyeit illetően.
Vicces hiszen mindig mindenki azt hiszi, hogy ázsiai vagyok és nagyot néznek amikor kiderül, hogy még csak nem is beszélem egyik távol-keleti nyelvet sem. A genetika a mi kis családunkban kissé bonyolult. Anyám Koreai származású míg apám pedig félig skót és félig japán. Jó kis kevert társaság vagyunk mit ne mondjak.
De hát a szerelemnek mint ahogy a mondás tartja nincsen kora, származása vagy neme. Még szüleim az egyetem padjait koptatva ismerték meg egymást és házasságuk immáron már idestova 20 éve tart. Nem valami hű de romantikus és elcsépelt szerelmi történet az övüké. Egyszerűen megismerkedtek és egymásba szeretek és ezen nincs mit hova cifrázni.

A szemem az íróasztalon elhelyezkedő órára vándorolt ami jelzete számomra, hogy hamarosan a főbérlőnek be kell majd toppannia, hogy a bérleti szerződést megerősítsük.
Gyorsan átfutottam a következő bekezdést az önéletrajzomból ami a megelőző tanulmányaimat írta le. Az iskolát szülővárosomban kezdtem el de anyám egy álláslehetősége miatt kellett elhagynunk az országot és Amerikába költöznünk ami a mai napig szolgál lakhelyéül a családomnak.
Az itteni alsó iskolát szívből gyűlöltem a személyemet ért lelki bántalmazások miatt. Nincsen gonoszabb állatfaj mint a gyerekek. Eléggé pedáns és maximalista típus voltam mindig is ami miatt folyton piszkáltak, na meg a származásom felhánytorgatása sem maradhatott ki a buliból. Sok gyerek ilyenkor csendben tűri az egészet de én nem az a fajta voltam. Engem keményebb fából faragtak ezért elég gyakran kellet a szüleimet hívni mert valakit éppenséggel megütöttem vagy megharaptam.
Az erőszakos válaszaimat és tetteimet leszámítva amiket a zaklatóim felé intéztem egész jó gyerek voltam. Tanulmányaimra sosem volt panasz mivel osztályelső voltam minden évben, viszont a türelmem az már hagyott némi kivetnivalót.
Ahogy idősödtem megtanultam kezelni a dolgokat és ignorálni őket,mikor felkerültem középiskolába ilyesfajta problémáim már nem voltak. Ekkor tájt lettek barátaim és kezdett kialakulni a mostani személyiségem.
Na és ekkor kezdtem picit elzülleni. A rossz társaság és hamis barátok befolyása mit oly sok ilyen korút engem is megtalált. Volt, hogy részegen állítottam haza az éjszaka közepén, volt rendőrségi ügyem mert részt vettem egy autó szálvédőjének bedobásában és durvábbnál-durvább bulikat látogattam. Nem hatot meg a szép szó amivel szüleim próbáltak meggyőzni. Saját káromon tanultam meg a leckét. Egyik alkalommal csúnyán összevesztem az egyik úgynevezett "barátommal". Az okára már nem emlékszem de a következményére annál világosabban. Hiába voltam ittas állapotban rögtön kijózanodtam amikor is a kését a vállamba döfte. Ezután rögtön mindenki otthagyott én meg vérző vállal gyalogolhattam be a sürgősségire. A kés helyét mai napig egy forradásnyom jelzi.
Szerencsére ez már eléggé felnyitotta a szememet és onnantól kezdve nem érdekelt az egész társaság. Új körökben kezdtem el mozogni és más dolgokat részesítettem előnyben. Elkezdtem a továbbtanulás gondolatával foglalkozni és más hasznosabb foglalatosságokat keríteni magamnak.
Idén már, hogy két éve koptatom az egyetem padjait. A környezet teljesen más itt mint a középszintű oktatásban. Nem azt mondom, hogy mindenki példaértékű szorgalommal rendelkezik és hasonlóan kiválóan viselkedik de attól még mindenkiben megvan egy bizonyos céltudatosság azzal kapcsolatban, hogy mit is akar kezdeni a jövőt tekintve. A diákok nagyon vegyesek mint származásügyileg és embertípusilag is. Szóval aki itt nem talál magának egyetlen embert sem akit képes elviselni az tényleg nagyon antiszociális természet lehet.
Az első évemben még eléggé esetlen voltam és annak a gondolata is többször megfogalmazódott bennem, hogy rosszul döntöttem és nem fogom bírni. Gólyaként sok minden új volt még de mostanra szépen sikerült belerázódnom az egyetemi élebe. Már nem rettegek annyira egy-egy vizsgánál és megtanultam a legfontosabbat is, hogy kávéból nincs olyan, hogy túl sok.
Most már meg sem fordul a fejemben az, hogy otthagyom az intézményt. Hisz jó a társaság és a szakot is szeretem.
Van egy bizonyos életérzés ami ebből az életformából ered. Nem szabad könnyen feladni akármennyire is nehéznek tűnik az egész. Tényleg hihetetlen, hogy második éve taposom az általam kijelölt utat. Szerencsére a lelkesedésem nem lankadt csakis fokozódott.

Merengésemből a csengő hangja szakított ki ami a vendégem érkezését jelentette. Nagyot sóhajtottam majd felálltam kényelmes helyemről, hogy az ajtó felé vegyem az irányt.Shine on me

A jellemem nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során. Egy lázadó, világfájdalmas és felelőtlen tinédzserből váltam egy komoly és érett gondolkodású nővé. Első ránézésre senki sem mondaná meg, hogy milyen dolgokban vettem részt régebben mivel az a „tipikus jó kislány” kisugárzásom van. Azért nem voltam én mindig olyan szent mit ahogyan azt néhányan hiszik. Hosszú és fájdalmas út vezetett addig amíg rájöttem, hogy ki vagyok és mit is akarok igazán elérni még ebben az életben. Ma már a pozitív tulajdonságaim talán a jobb irányba billentik a mérleget.

Magamat egy céltudatos és nyitott gondolkodású nőként tartom számon. Rendkívül makacs vagyok az igazamat illetően. Nem éri meg leállni velem vitatkozni mert addig úgy sem adom fel amíg a vitapartneremet meg nem győzőm saját igazamról. Szeretem magaménak tudni mindig az utolsó szót. Makacsságom nem ismer határokat és az egoizmusom sem. Jó kis párosítás ez a kettő.

Az környezetem sajnos nem érti a humoromat ami szarkazmussal párosul ezért gyakran magamnak valónak és sznobnak néznek. Komolyan beszerelek egy krétás táblát a nappalimba és ott fogom strigulázni, hogy hányan értették félre az egyedi stílusomat. Ritkán de akad egy-egy hasonló személy aki felfogja, hogy mégis mit és hogyan értek egy-egy megszólalásom alkalmával.

Ha egy kis időre félreteszem a furcsa és elfajzott természetemet akkor egész jófej is tudok lenni egyesek szerint. Rám igaz az a mondás, hogy megszoksz vagy megszöksz. Hihetetlen de azért vannak akiknek sikerült megszoknia és többet látni belőlem mint amit elsőre mutatok.

Nem jellemző rám az előre ítélkezés. Senkit sem nézek le a vallása, származása, munkája és egyéb felszínes dolog miatt. Egyedül a hülye embereket vetem meg de őket nagyon. Nálam ez nem azokra a személyekre vonatkozik akik egyszerűen buták mert attól függetlenül lehetnek jó emberek. Hanem azokra akik mások jogait és lelki világát sértik és tiporják el. Az ilyenektől fordul fel a gyomrom. Lehet, hogy nagyon énközpontú vagyok de soha életemben nem bántottam senkit csak mert úgy tartotta kedvem vagy a társadalmunk egy része ezt követelné meg . Ha bármi rossz szavam van azt inkább lenyelem és megtartom magamnak mint, hogy megsértsem valakinek az érzéseit.

Másik olyan eset amiben nem ismerek kegyelmet az a nők jogai. Ebbe a témában tényleg eltud mérgesedni egy-egy ártatlannak indult csevej nálam. Csak próbáljon meg egy férfi olyan hangvételben beszélni a nőkről ahogy az nem illik és belőlem rögtön előbújik „a gonosz kis mérges feminista” és jól megleckéztetem.

Összegezve mindezt nem vagyok egy rossz ember. Vannak furcsaságaim mint mindenki másnak ezen a földön. De ha normálisan viszonyulsz hozzám akkor én is hasonlóképpen viszonozom a közeledést. Viszont ha közelebb akarsz hozzám kerülni számolnod kell a sötét oldalammal és nyelned kell néha a békát. Nem könnyű dolog és, hogy megéri-e azt én nem tudom megmondani. Ezt magadnak kell kiderítened.Show a little more

Ez a tanítási nap is a végéhez érkezett. Ráérős léptekkel hagytam el az egyem főépületét rengeteg diáktársammal karöltve. Hétfő volt az a bizonyos mindenki által kiutált nap, az öt napon keresztül tartó szenvedés kezdete. Habár számomra ez a hétfő nem okozott annyira fejfájást mivel csak három előadásra kellett beülnöm ami nagyon is jónak számít a viszonylathoz képest. Rengeteg szabadidő állt rendelkezésemre amivel rendszerint nem sok mindent tudtam ilyenkor kezdeni. A barátaimnak még mind nagyban folyik az oktatás én meg nem az a típus vagyok aki arra buzdítaná őket, hogy lógjanak a kedvemért.
A terv a felszabadult óráimat illetően elég homályosan körvonalazódott meg elmémben. Az első ötletszerű ami felötlött az volt, hogy folytatom a hétvégén elkezdett semmitevésemet azaz a Tumblr és a Netflix a barátod foglalkozás keretében. Úgy is levágyok maradva néhány sorozattal na meg a Game of thrones új évada is most jött ki. Szóval igazán itt az ideje a pótlásnak. Nincs mit tagadni azon, hogy sorozatfüggő vagyok és nálam a beszélgetés sem úgy kezdődik, hogy „Örülök, hogy megismertelek”. Jobb szeretek a lényegre térni és az illetőt arról kérdezgetni, hogy néz-e valamit rendszeresen. Hisz jobb ha az ismeretség elején kiderül, hogy mennyire különbözik az ízlésünk. Nagyon megtud csappanni az érdeklődésem ha azt a választ kapom, hogy nem is néz egyáltalán semmit. Rendszerint olyankor mosolygok, otthagyom és letámadom a következő áldozatomat. Ezt a folyamatot egészen addig ismétlem rendszerint amíg partneremre nem akadok akivel akár órákig lehet tárgyalni teóriákról.
Szépen lassan kezdett elveszni a messzeségbe az egyetem épülete ahogyan haladtam előre.

Jobb kezemmel a táskám pántjával kezdtem el babrálni miközben próbáltam bemérni, hogy a legközelebbi kávézó hány méterre helyezkedik el tőlem. Az utca különösen zsúfolt volt ami igazán szokatlan ez időtájt. Próbáltam haladni az emberáradattal de folyton azon kaptam magamat, hogy vagy én vagyok benne valakinek a személyes terében vagy valaki van az én aurámban. Nem igazán szeretem a zsúfoltságot de már volt időm hozzászokni Szerencsére már csak párlépésre voltam úti célomtól amit a kávéház logója erősített meg.

Odaérvén gyorsan beléptem a kis üzlethelyiségbe ami szintén túlzsúfolt volt. Beálltam az ajtó mögé, hogy ne legyek senkinek sem az útjába majd tekintetemet körbejárattam az asztalok között. Nagy sóhaj kíséretében elégedetlenül nyugtáztam, hogy egy megüresedett ülőhely sincsen.

Beálltam a sorba abba reménykedve, hogy amire megkapom a rendelésemet talán lesz üresedés vagy végső esetben hazaviszem zsákmányomat. Hosszú maratoni sorozatnézésnek nézek elébe így kell az energia, hogy sokáig bírjam.

Pár pillanatra teljesen kikapcsoltam és úgy merengtem a csigalassúsággal haladó sor elejére. Amikor is valaki megbökdöste a bal vállamat aminek hatására rögtön abba az irányba fordultam. Mosolyogva konstatáltam, hogy az egyik évfolyamtársam áll előttem.

- Na most sikerült meglepned Freya.- néztem fel mosolyogva a szőkeségre. Freya Hastings akár elmehetett volna profi kosarasnak is a maga 187 centiméterével és sportos alkatával de őt jobban vonzotta a fényképészet. Tekintetem arcáról a kezében tartott két papírpohárra vándorolt  mivel már éreztem, hogy a nyakam kezd begörcsölni.

- Még a sor elejéről kiszúrtalak.- mondta majd egy széles vigyor kíséretében felém nyújtotta az egyik kávés poharat.- A vendégem vagy. Remélem szereted a lattét.

- Te vagy az én őrangyalom! Következőnek én hívlak meg.- nyögtem fel majd elvettem a kezéből. Nálunk ez már így megy. Oda vissza hívogatjuk egymást és már rég elvesztünk a számontartásában. Szemem sarkából megpillantottam, hogy egy kettes asztal éppen felszabadulóban van. A fejemmel az irányába böktem finoman majd folytattam.- Jobb lesz ha leülünk ha nem akarod állva elfogyasztani.

Nem is kellet neki több már neki is iramodott hosszú lábaival a hely befoglalásának.Show a little less

Kilétem egyenlőre legyen titok WinkTEMPLATE BY BEE at CAUTION 2.0


A hozzászólást Naya Shepherd összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Május 24 2015, 19:14-kor.
Vissza az elejére Go down
Bridget Sanders
avatarAdmin
Életkor : 27
Foglalkozás : Rádiós műsorvezető
Hozzászólások száma : 562

TémanyitásTárgy: Re: Naya Shepherd   Csüt. Május 21 2015, 09:09

Elfogadva

Kedves Naya!

Jól írsz, de szerintem ezzel te magad is tisztában vagy, így a felesleges felmagasztalások helyett mindössze annyit mondok, kifejezetten jót tett a kiegészítés a sztoridnak, kellemesen megmosolyogtatott így a reggeli kávé - hogy stílusosak maradjunk - mellett. Very Happy Példaértékű előtörténet, remélem, a játéktéren is hasonló játékaid lesznek majd a karakterrel. SmileNyilvántartás és avatarfoglaló
Karaktertabló
Kollégiumi házirend és beosztás / Albérlet, saját lakás
Felelős tisztségek


_________________
classy, sassy & a bit smart assy

Vissza az elejére Go down
 

Naya Shepherd

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Meseszereplők karakterlapjai-