Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Vas. Márc. 29 2015, 17:45

Számára az a szó hogy sok, vagy lehetetlen nem létezik, csupán a nem megfelelő környezet a dolgok kivitelezésére. Most sincs másképp, A HÖK teendőit megkapta Bridgettől, továbbá néhány instrukciót Jamestől a havi dokumentációk terén a sportszerekkel kapcsolatban, na meg azt is ki akarja agyalni, hogyan juttassa el Markhoz a következő heti programajánlóját, amit most neki kell összeállítania, mert hát ő nem hajlandó azzal a férfivel egy légtérben lenni. Szerencsére ez még nem tűnt fel senkinek, örülne ha így maradna, mert ahogy azt sem hangoztatja kit kedvel, azt sem fogja kit nem.
Tehát egy tetemes mennyiségű papírral, melyek dossziékban pihennek járja a folyosókat, hogy egy üres és nyitott termet találjon.
Be is nyit az egyikbe, ahol látszólag senki sincs, de ahogy belép és jobban körülnéz csak akkor veszi észre a lányt.
-Elnézést. Azt hittem üres. Maradhatnék? Még a könyvtárban is bolondok háza van, hogy beköltözött egy csapat lány... - Sóhajtja, bár aki nem ismeri vagy nem hallott róla, annak lehet furán hat a teljesen semleges arc és hang, amivel kommunikál. Persze amint meglátja, hogy keleti lánnyal van dolga, némileg félredönti a fejét.
-Még nem láttalak.... Régóta ide jársz? - Kérdezi némileg tétován, mert ez eléggé... személyesnek érzi, így második kérdésnek, de valahogy mindig nézi, hátha talál az iskolában vagy a munkahelyén még japán származású egyént, és a lány esélyes a jelzőre, ennek ellenére nem ismerős neki az arca. Elsős nem lehet, akkor látta volna, másodikosként is. Felsőbb éves lenne? Vagy most jött... Reméli nem hajtják el melegebb éghajlatra, minden esetre amíg nem kap engedélyt, nem pakol le, helyet sem foglal, csupán várakozóan áll és figyeli a lányt.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Kogara Hinata
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 25
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 20

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Hétf. Márc. 30 2015, 18:17

Mesefigura tervezése. Ez most komoly? Persze, tudom, hogy a jövőben ezzel nagyjából fogok foglalkozni, de most egyáltalán nincs ihletem ilyet tervezni. Viszont ez beadandó feladat, amit kötelező megcsinálni, és jegyet is kapunk rá, és ha ez nincs meg, akkor szívás van. Én pedig nem vagyok hajlandó a kelleténél több időt tölteni az egyetemen, így valamit csak ki kell találnom. Már csak találnom kell valamit, ami ihletet ad, mert anélkül nehezen fog sikerülni.
Az ihlet általában otthon szokott utolérni, ezért azt terveztem, hogy majd bezárkózom a szobámba, és addig várok, míg nem alkotok valamit. Csakhogy anya megint keresztülhúzta a számításaim, ugyanis áthívta mára a barátnőit. Azok meg egyszerűen elviselhetetlenek, de komolyan, és tuti nem hagynák, hogy nyugodtan dolgozzam. Nem is értem, anya hogy képes azokat a visítozó, rémesen kacarászó nőnemű lényekket elviselni. Így hát nem maradt más választásom, itt kell maradnom a suliban, legalább itt nem fognak zargatni percenként. Remélhetőleg... A könyvtárba be se nézek, ott tuti vannak egy páran, nekem viszont egy teljesen üres hely kell, egy kihalt szoba, ahol egy árva lélek sincs. Ez a terem pedig pont tökéletes, gyorsan be is csukom magam után az ajtót, és az egyik hátsó padba le is ülök. Persze az ajtó melletti kis szemeteskukát ós viszem magammal a padhoz, mert tuti szükségem lesz rá.
Akkor álljunk neki. Jó lenne, csak épp jön az ihlet, ezért egy darabig csak bámulok ki a fejemből, és firkálgatok a lapra, hátha attól eszembe jut valami, de nem, semmi. Már legalább tíz lapot elhasználtam, mire hallom, hogy nyílik az ajtó, és belép rajta egy srác. Na ne...
- Öööö... I-i-igen... - csak kérlek, né nagyon szólj hozzám. Ülj le, és csinálj, amit akarsz, csak maradj csendben.
- Én... É-én... már harmadik éve.... Já-járok ide... - felelem, de közben egy pillanatra sem nézek fel, hanem egyre idegesebben firkálgatok a lapra.

_________________
 
nem vagyok több, mint bárki más.
Felejthető epizód, anyaghiba, apró hasadék a világ szövetén  
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Hétf. Márc. 30 2015, 18:45

Egy csendes zug reményében nyit be az egyik terembe, de nincs szerencséje, mert nem üres, ellenben már így is sokat keresgélt és vándorolt, ami időkiesés, így megkérdezi, maradhat-e.
Elég bizonytalan igent kap, de az igen az igen, biccent is hála gyanánt, majd kicsit odébb le is pakol a lánytól az egyik padra. Ellenben szemet szúr neki a másik származása (nem nehéz, valljuk be), így bátorkodik rákérdezni mióta is a Frances hallgatója.
A dadogást alapnak tudja be, de nem zavarja, türelmes is, meg erről nem tehet senki, maximum jobban figyel hogy kihámozza a mondandó lényegét.
-Valóban? Érdekes... - Konstatálja, hogy van olyan felsőbb éves akit még látásból sem ismer fel, megesik. Jobban mondva olyan sok van, csak épp ők nem keletiek.
-Usui vagyok. Ha javasolhatok, ne nyomd túl erősen az íróeszközt, kiszakad a papír... - Jegyzi meg csöndesebben, mert nem akar beleszólni, de úgy sejti nem ez lenne a cél, hanem valamit... írni? Rajzolni? Valamelyik.
Közben elkezdi kinyitni az egyik mappát, de csak bambul rá pár másodpercig. Rikító rózsaszín lapokat rejtett a mappa, rajta mindenféle iromány, de ez nem a James által adott cucc, az is biztos. Valószínű valamelyik női kollégáé, összecserélődhetett az irodában.
-Khm. - Forgatja meg a lapot és lemondóan sóhajt egy halkat, hogy ezt sem most fogja megcsinálni. Persze lopva a lányra néz, reméli nem látta a csinos lapokat, mert akkor duplán nincs szerencséje.
-Mit rajzolsz? - Kérdez inkább, akkor nem bosszankodik a csere miatt és legalább kicsit szocializálódik. Reméli nem tolakodó, csak a papírkupac a szemetesben is árulkodó.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Kogara Hinata
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 25
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 20

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Csüt. Ápr. 02 2015, 19:36

Csak egy csendes helyre vágytam, ahol senki sem zavar, és nyugodtan tudok dolgozni, és azt hittem meg is találtam, erre nem beront valaki? Na jó, azért ez egy kicsit túlzás volt, csak normálisan benyitott, de ez már részletkérdés. A lényeg az, hogy megzavart - bár amúgy sem jutottam eddig sokra -, és itt is akar maradni. Hát maradjon, ha annyira szeretne, csak ne zavarjon, legfőképp ne szóljon hozzám, mert a beszélgetéseimnek mindig rossz vége szokott lenni, és mindig én járok a legrosszabbul. De persze, hogy nincs olyan szerencsém, hogy békén hagyjon, minek következtében csak még idegesebb leszek.
Nem csodálom, hogy nem ismer, hisz ezalatt a három év alatt próbáltam a lehető legkevesebbet részt venni az egyetemi életben, és csak a nagyon fontos eseményeken vettem részt, ott is inkább csak a háttérből figyeltem a dolgokat.
- Én... Hinata... - Árulom el a nevem, ha már ő is volt olyan kedves, és bemutatkozott, mert azért tanultam illemet, és nem akarok bunkónak tűnni emiatt. Talán ez újabb okot adna a piszkálódásra, amit nem akarok újra átélni. Az a néhány év a régi iskolámban bőven elég volt. Mondandója többi részére nem mondok semmit, csak még erősebben megszorítom a ceruzám, egyfajta feszültség-levezetésképp.
Gyerünk már Hina... Szedd össze magad, ne legyél ilyen betoji kis senki...! Csak meg kéne nyugodnom, és minden rendben lenne. Beszí, kifúj, beszív, kifúj, és így tovább, menni fog ez. Mélyeket lélegzem, eleinte kicsit remegve, de csakhamar sikerül kicsit lenyugodnom, így már újra nekiláthatok a rajznak. És az ihlet is megjött hirtelenjében. Egyszer pillantok fel a - minden bizonnyal szintén japán - srácra, és pont meglátom a rózsaszín lapocskákat. Ez még egy kicsit engem is megnevettet, de ebből a külvilág felé csak annyi látszik, hogy szinte észrevehetetlenül megrándul egy arcizmom, aztán már csak a rajzzal foglalkozom, egészen addig, míg Usui ismét meg nem szólal.
- Ez... Beadandó feladat... Mese... Mesefigura... - Ezzzaz...! Sikerült dadogás nélkül végig mondanom egy mondatot. Ez már haladás. Ha így folytatom, a végén még oda lyukadunk ki, hogy be sem áll a szám... Na jó, azt azért kötve hiszem, de azért eljátszani ezzel a gondolattal jó.

_________________
 
nem vagyok több, mint bárki más.
Felejthető epizód, anyaghiba, apró hasadék a világ szövetén  
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Csüt. Ápr. 02 2015, 20:30

Bemutatkozik, ahogy illik, bár jó ideje nem igen foglalkozik ilyen jellegű formalitásokkal, ha nem muszáj, bár a HÖK elnökválasztás alatt újra szociálisabb lett. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy nem érzi furcsának, hogy beszélget. Vagy valami olyasmi, tekintve a lány mellőzné ezen erőfeszítéseit.
Azonban a név hallatára keserű melegség önti el, a hangja kicsit meg is enyhül, sok emlék önti el (no meg - számára - értelmet vél nyerni az egyik mosdóban lévő Hinata felirat...).
-Kedves neved van.. - Észre sem veszi hogy halkan kimondta a gondolatait japánul, azt sem tudja a másik beszéli-e a nyelvet, de hamar összeszedi magát és próbál a munkájával és a feladataival foglalkozni, lévén van neki bőven. De elég nehéz, minduntalan elterelődik a lány felé a figyelme. Látja azt is hogy eléggé belelendült az alkotásba, kivehetővé válik a mozdulatokból is, hogy rajzol. Rá is kérdez, mit, érdeklődve hallgatja.
-Hm. Milyen meséhez? - Nem is hallott még ilyet. Az is érdekelné milyen szakos a másik, noha a rajzkörről tud, de vajon hova adnak ilyen feladatot? Ő kicsit sem ért a rajzoláshoz, mindenki érdekében illő lenne elkerülnie. Közben míg kérdez meg is áll a mozdulataiban, egyenes háttal ül, úgy néz a lányra, szemlélve messziről az alkotási folyamatot.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Kogara Hinata
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 25
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 20

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Vas. Ápr. 12 2015, 15:49

Nem bánnám, ha az elkövetkezendő percekben nem szólna hozzám, nem is értem, eddig miért állt szóba velem, viszont ahogy elnézem, nem nagyon számíthatok erre. Meg kell próbálnom legyőznöm a félelmem, de erre nagyon kis esélyt látok, sosem voltam jó az emberekkel való társalgásban. Ezt a hétköznapi tevékenységet az elmúlt néhány évben annyira próbáltam a minimumra redukálni, hogy manapság már nagy bajban vagyok, ha beszélnem kell valakivel, főleg ha az illető az ellenkező nem tagja.
- A-a-arigatou... - felelek szintén japánul, s érzem, hogy már kezd vörösödni a fejem.
Ez... Jól hallottam, hogy japánul beszélt? Jó, persze, nem meglepő, hisz a neve, és a kinézete alapján is teljesen biztos voltam benne, hogy ő is japán, csak épp... Csak nem számítottam rá, hogy a saját anyanyelvemen fog megszólalni. Még hozzá egy ilyen mondattal... Hát ez elképesztő. Ezután persze ő is visszatér a munkájához, és mivel megjött az ihlet, én is. Egy pici, manószerű lényt rajzolok, nagy szemekkel, és... és nem tudom még, majd kialakul, miközben rajzolom. Általában így szokott ez menni. Jön egy apró ihlet, elkezdek rajzolni, és a végére megszületik a mű, ami általában tök más, mint amit elsőnek kigondolok.
- Se-semmilyenhez... Ez...Ez még nem... Szóval szerepel mesében... Még. - Vagyis nagy valószínűséggel soha, de ez már mellékes. Felpillantok Usuira hogy bebizonyosodjak arról, nem jött közelebb, és nem. Hál' Istennek! Ettől kicsit megkönnyebbülök, és még egy halovány mosoly is kiül az arcomra.

_________________
 
nem vagyok több, mint bárki más.
Felejthető epizód, anyaghiba, apró hasadék a világ szövetén  
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Vas. Ápr. 12 2015, 23:42

Arra ocsúdik fel kissé, hogy hangosan is kimondta ami átsuhant rajta mint valami sötét-puha árnyék, hogy a lány köszönetet mond, ráadásul japánul. Kicsit ő maga is elpirul, de próbál a munkába temetkezni, de sehogy se akar összejönni neki, mindig azon kapja magát, hogy a lány felé jár az esze vagy a szeme, maga sem tudja miért, bár sejtései vannak, hogy sok kérdése lenne a lány fele, azért. De hát ő nagyon nem az a kérdezgetős fajta, de most buzog benne a kíváncsiság, szeretné legalább minimálisan megismerni a másikat. Főleg hogy japán és legalább az alapokat tudja japánul. Lehet járt is Japánban! Az csodálatos lenne...
Egy szó mint száz, amolyan mentő szalmaszál neki a lány rajza, arról érdeklődik finoman.
Félredönti a fejét.
-A mesét már nem kell kitaláljátok? Csak a karaktert? Vagy az következő feladat lesz? - Ez most több szempontból nem világos neki, érdekli is, na meg azért is mer kérdezni, mert kapott egy gyöngécske mosolyt is, ami azért már valami, be kell vallania. Ennyi beszélgetés után nem szoktak mosolyogni mellette, sőt.
-Rajzszakkörös is vagy? - Ez csak úgy mellesleg érdekli, némi számító szándékkal, hogy merre lehet fellelni ezt a lányt, mert azokon a helyeken ahol ő leledzik kétli.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Kogara Hinata
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 25
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 20

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Szomb. Ápr. 18 2015, 21:28

Egy halvány mosoly jelenik meg az arcomon, mikor meghallom azt a japán mondatot, azonban mikor értelmezni is tudom a hallottakat, fülig pirulok. Nem vagyok hozzászokva, hogy ilyeneket mondjanak nekem. Pedig anya mostanában szokott tenni azért, hogy elég sűrűn halljak ilyet, elég gyakran meghívja a kollégáit, azoknak az általában hímnemű fiaival együtt, hogy szépen összebarátkozzunk, meg még tudom is én miért. Azok meg elkezdenek nekem gyakorlatilag udvarolni, és bókolni, pedig látom én a szemükben, hogy nem gondolják ám ezt komolyan, és csak kényszerből vannak ott. Jó, lehet, hogy most egy kicsit eltúlzom az egészet, szokásom a bolhából is elefántot, csinálni, de na, tuti nem gondolják komolyan.
De már megint elkalandoztak a gondolataim, egy nagyon rossz irányba, inkább a beadandó rajzzal kéne foglalkoznom, nem azokkal a kényes szituációkkal, amik már megtörténtek, és nem lehet rajtuk már változtatni. Valami csoda folytán, pont akkor jön meg az ihlet, mikor Usui betoppan, nem is értem miért... Na de most nem is ez a fontos, csak hogy végre tudok alkotni... Csak épp nem csendesen, és békésen, ahogy eredetileg terveztem, ugyanis a japán srác kérdez. Tőlem... A rajzomról... Nem értem, miért érdekli ennyire, meg kell csinálnunk, mert ez a feladat, és kész, ennyi, ennél többet miért akar tudni?
- Nem tudom... Talán... lehet... Én, én tényleg nem tudom... - ezt a tanár még nem mondta, de egy csöppet én is furcsálltam, hogy nem egy adott alapsztorira kell karaktert tervezni, mert általában így szokott menni. Na mindegy, úgysem fogom nagyon kivenni a részem a történet kidolgozásában, ha azt tényleg utólag fogjuk megalkotni. Így hát nem is nagyon érdekel engem, így a további kérdéseire, amik ehhez kapcsolódnak, sem tudok majd érdemleges választ adni. Na nem mintha eddig azt tettem volna.
- Nem... Fe-fel sem merült bennem a gondolat, ho-hogy az legyek. - Még hogy én egy szakkörben...? Na az ki van csukva. Biztos sok ember jár abba a szakkörbe is, és nekem most - de máskor - nagyon nem hiányzik a tömeg.
- Te... Te me-me-melyik szakra já-já-já-jársz...? - Az agyam (vagy inkább a szívem?) nagyon tiltakozott az ellen, hogy kimondjam ezt a mondatot, hogy megkérdezzem, ami érdekel, és ez a kicsit erőteljesebb dadogáson eléggé érezhető is. De végül csak sikerül kinyögnöm, aztán pedig ismét idegesen a firkálmányba temetkezem.

_________________
 
nem vagyok több, mint bárki más.
Felejthető epizód, anyaghiba, apró hasadék a világ szövetén  
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Szomb. Ápr. 18 2015, 22:02

Ha tudná, hogy párhuzamba lett állítva holmi udvarló fiúkkal biztos zavarba jönne, így csak némileg elpirult és hamar rendezte a gondolatait hogy tudjon kérdezni.
-Nem vonom kétségbe a szavaid igazságtartalmát. - Fogalmaz amolyan Usuisan, érthetően csak annyit akart, hogy elhiszi, hogy nem tudja.
-Miért nem? - Kérdez vissza a rajzszakkörre. - Elvégre az teljesen a fejlődést szolgálja, sok eszközt és módszert ki tudsz próbálni és megtanulni, amit órákon nem biztos. - Ő is azért kóstolt bele például a rádiói munkákba, érdekelte hogyan működnek.
Félredönti a fejét, hogy újfent jobban dadog a másik, de inkább azért, mert kérdez. Eddig nem tette, szóval az érdeklődés jelének veszi, aminek magában nagyon is örül. Tudja magáról hogy nem valami érdekes, nehéz eset is, mert nem olyan mint mások, de talán pont ezért örül minden pozitív visszajelzésnek.
-Klasszikus kommunikációra. Oknyomozó riporternek tanulok. Más jellegűek ebből kifolyólag az óráim, bár kedvemre vannak. - Válaszol a kérdésre, némileg kifejtve, mert amúgy elég tömören szokott felelni. Közben figyeli, hogy hogyan alakul a másik rajza, szereti nézni hogyan kerekedik ki egy alkotás.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Kogara Hinata
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 25
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 20

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Csüt. Ápr. 23 2015, 19:39

Hát ez a megfogalmazás... Egyszerűbben is mondhatta volna, hogy hisz nekem, nem kellett volna ennyire túlbonyolítania, bár lehet, hogy csak nekem tűnik annak. Biztos általában így válaszol, ilyen ember, de azért engem mégiscsak egy csöppet zavar, nem vagyok hozzászokva az efféle beszédmódhoz. Igaz, hogy csak a családom stílusát vagyok hajlandó elviselni, másokat csak akkor ha nagyon muszáj, vagy az életem múlik rajta. De amúgy meg minek? Megtudok majdnem mindent oldani magam is, általában nincs szükségem más emberek segítségére, nem hiányzik, hogy beleszóljanak a dolgomba. Persze van, amikor ez megtörténik, ahogy most is tette Usui.
- Mert... Mert nem - Érvelésből ötös... Ennél lényegretörőbben, és rövidebben nem is fogalmazhattam volna meg. Persze ebből tuti nem érti meg, hogy tulajdonképpen miért is nem jelentkeztem a rajzszakkörbe, de mindegy is. Az teljesen nagyon ki van csukva, hogy én egy olyan helyre járjak - az egyetemi órákon kívül - ahol több ember van, mégha az a fejlődésem szolgálja, és segít hogy jobb legyen abban, amit szeretek csinálni. Nem bírnék ki egy alkalomnál többet, az biztos.
- Oda biztos sokan járnak... Számomra legalábbis túl sokan. - egészítem ki egy kicsit, az előbbi "mert csak" válaszom, bár nem fűzök hozzá sok reményt, hogy így teljesen megérti. Bár ki tudja?
Az emberek általában nem értik, miért szeretek egyedül lenni, miért élvezem a magányt, ezért próbálnak megváltoztatni, még a saját anyám is. És igazából én sem tudom, miért jó ez nekem, de érzem, hogy ez nekem így tökéletes, és nem vagyok hajlandó a szokásaimon változtatni. Ebben a makacsságban legalább hasonlítunk anyuval, ha másban nem is.
Újfent elkezdek dadogni, ennek pedig az oka, hogy egy olyan dolgot tettem, ami ellen szinte minden porcikám tiltakozott, mégis megtettem. Kérdeztem valamit. Igen, nagyon meglepő módon én, bár elég nehezen sikerül kinyögnöm kérdésem.
- Oh... Ahhoz a sza-szakhoz nekem ne-nem lenne erőm... De ne-neked ha-hajrá! - oknyomozó riporter... Hát ez elég érdekesen hangzik. És tuti a munkája során majd sok emberrel kell találkoznia, beszélnie. Borzalmas lehet... Mármint hogy neki nem biztos, de nekem tuti az lenne.

_________________
 
nem vagyok több, mint bárki más.
Felejthető epizód, anyaghiba, apró hasadék a világ szövetén  
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Csüt. Ápr. 23 2015, 20:43

Na igen, Usui elég sajátosan fejezi ki magát, talán ebből is adódik hogy folyamatosan félreértik vagy meg sem értik. Maga sem tudja miért ilyen, lehet mindig is ilyen volt, csak régebben a családja körében elfogadást találva nem is figyelte. Mióta egyedül van érzi azt, hogy nem olyan egyszerű megtalálnia a közös hangot.
Félredönti a fejét, valóban hathatós érv, biccent is, jelezve ha nem rá tartozik, akkor nem kérdez rá többet.
-Nem tudom mennyien látogatják, én nem tudok rajzolni, be sem néztem oda. Jobb szeretsz könyvekből tanulni? - Ha már mégiscsak válaszoltak neki bővebben, mer kérdezni még egyet.
-Az embernek bármihez van kellő ereje, ha akarja. Vagy ha van egy célja. De szépen rajzolsz, szerintem jó szakon vagy, ha kamatoztathatod. Megnézhetem? - Mutat a rajzra, már elég sokat rajzolt belőle a másik, szívesen megnézné közelebbről is nem csak madártávlatból. Persze tudja hogy vannak akik a félkész munkáikat nem szeretik mutogatni, szóval a nemtől sem fog depresszióba esni.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Kogara Hinata
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 25
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 20

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Kedd Ápr. 28 2015, 17:50

Engem nem zavar, ahogy Usui beszél, mármint ahogy kifejezi magát. Jobban mondva nem is igazán érdekel, ha neki ez így jó... Amíg megértem, amit mondani akar, addig nincs gond. Bár ha nem értem meg,k akkor sem dől össze a világ, max a beszélgetés félbemarad, nem esnék miatta depresszióba.
Következő kérdésére a válaszom elég rövid, és lényegre törő, de aztán erőt veszek magamon, és egy valamivel hosszabb, normálisabb választ is sikerül kinyögnöm. Igazából meg sem néztem, hogy pontosan mennyien, és kik vannak a szakkörben, meg sem fordult a fejemben, egészen mostanáig, hogy jelentkezzek oda. Nem, az nem én lennék. Max anyuról tudnám elképzelni, hogy beírat abba a szakkörbe, hogy szocializálódjak egy kicsit, de én magamtól nem lennék erre képes.
- I-igen... Meg... általában magamtól rá-rájövök a... a do-dolgokra. - Bólintok a következő kérdésére, és még ki is egészítem egy aprócska információval is.
Persze, mindenkinek van ereje... Hát nem. Jó, mondjuk nekem ilyen céljaim nincsenek, mint neki, hozzám egyáltalán nem illene semmi riporteri meló, tekintve, hogy a legtöbb esetben, ha valakivel beszélnem kell, szinte teljesen leblokkolok, és néha még beszélni is elfelejtek. Egy ilyen ember még riportalanynak sem jó, nem hogy a kérdezőnek. Tekintetem Usuira téved, mikor meghallom kérdését, majd vissza a félkész rajzra, aztán újból a srácra. és ez így megy még egy kis ideig, majd remegve fordítom meg a papírt, és tolom hozzá közelebb, a pici, nagy szemű manócskát, akinek csak a feje van eddig részletesen kidolgozva, a többi része még elég kezdetlegesen, vázlatosan.

_________________
 
nem vagyok több, mint bárki más.
Felejthető epizód, anyaghiba, apró hasadék a világ szövetén  
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Kedd Ápr. 28 2015, 18:41

Ahhoz képest hogy ő maga sem valami beszédes úgy érzi egészen jól el tud diskurálni Hinatával, ami belül nagy megelégedettséggel tölti el. Finoman, de kérdezget is, mert érdekli a másik, ha úgy külsőleg semmi jelét nem is adja, mint egy biztató mosoly, vagy bármi, amitől az embernek általában nagyobb kedve van beszélgetni.
-Az jó. Bizonyára gyorsan tanulsz. - Bólogat, biztos jól átlátja a másik az összefüggéseket, legalábbis Usui erre tippel, ami hasznos és jó. Értékeli és becsüli az ilyen embereket.
Azután kérdezi, megnézheti-e a rajzot, de a reakcióra csak félredönti a fejét. Nem tudja őt vagy a rajzot méregeti ennyire a lány és ez puszta fontolgatás vagy komoly dilemma, mert nem akar nemet mondani, de kéne. Kinézi a másikból.
De mivel felé tolják hosszas huzavona után a papírt, hát feláll és odamegy, hogy megnézhesse. Nem ér a rajzhoz, kissé fölé hajolva szemléli.
-Milyen gyorsan rajzolsz... szép lesz. - Nem hitte volna hogyha csak egy része is, de az már részletes lesz a rajzon. Kicsit még nézegeti, majd visszaül a helyére, nem kíván ott maradni, hacsak valamiért ott nem tartják, de kétli.
-Mit szeretsz a legjobban rajzolni? - Mindenkinek van valami kedvence. Tájkép, profil, állatok, akármi. Bizonyára a lánynak is van valami, amit nagyobb örömmel vet papírra, bár ki tudja. Közben úgy ül vissza Usui a helyére, hogy törzsével és lábaival a lány felé fordul, mondhatni oldalt ül a székben, úgy támaszkodik a padra és a szék támlájára.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Kogara Hinata
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 25
Foglalkozás : Tanuló
Hozzászólások száma : 20

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Pént. Május 08 2015, 18:27

Kicsit meglepődöm magamon, hogy milyen "jól" elbeszélgetek Usuival. Persze ezt egy külső szemlélő tuti nem így gondolná, de én határozottan érzem, hogy jobban megy az a bizonyos beszélgetés, mint mondjuk jó néhány perccel előbb. A srác állítására csak bólogatok. Valóban elég gyorsan tanulok, hamar megértem a dolgokat, és az összefüggéseket, ezért nincs is nagyon szükségem különórákra, meg szakkörökre. Minek vegyem el magamtól a szabadidőm? Na igen, ez is olyan tipikus Hinatás hozzáállás... Mások örülnének egy ilyen szabadidős tevékenységnek, de mint már oly' sokszor említettem, én nem vagyok olyan, mint mások, az én agyam teljesen máshogy működik, mint az övék, így az ilyen dolgoknak, mint például egy rajzszakkör, én speciel nehezen tudok örülni. Azzal nincs mondjuk semmi bajom, hogy rajzolni kell ott, csak az emberekkel...
- Kö...Köszi! - Húzódik apró mosolyra a szám dicsérete hallatán, tényleg gyorsan rajzolnék? Eddig fel sem tűnt, bár az tény, hogy elég hamar kész vagyok az alkotásaimmal. Mármint ez függ attól is, hogy épp mit rajzolok, vagy festek. A leghosszabb idő, amit egy festmény elkészítésével töltöttem, az egy hét volt, persze ezt úgy, hogy naponta csak néhány órát foglalkoztam vele. Sóval... Mondhatni tényleg gyors vagyok,  ennek a mesefigurának az alapjával is elég hamar kész lettem,, és már a feje is kész van úgy nagyjából. Bár még elég sokat kell vele dolgozni.
- Uhm... Tájképet. Meg állatokat... De főként tájképeket. - felelek, majd tekintetem ismét a papírra irányítom, hogy folytassam a manót, de nem megy. Csak ülök a székben, ujjaim között a ceruzát forgatom, és... És nem csinálok semmit. Elszállt az ihlet. Na ne...!

_________________
 
nem vagyok több, mint bárki más.
Felejthető epizód, anyaghiba, apró hasadék a világ szövetén  
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   Pént. Május 08 2015, 20:34

Biccent miután kifejtette véleményét a rajzról. Nem ért hozzájuk, ahogy a folyamatokhoz sem, de neki gyorsnak tűnik, vagy inkább úgy fogalmazna, kevés idő alatt is sokat papírra vetett már a lány. Usuinak bizonyára sokkal több idő lenne, bármi részlet is azon a rajzon.
Ezután kérdezi meg, vajon mit szeret a másik legjobban festeni és alkotni. Ő maga a tájképeket mondaná, mert az nyugodt, mozdulatlan de részletgazdag. Bővel el lehet vele a másik, de inkább csak tipp, mint komoly elgondolás vagy bármi olyan, aminek alapja lehetne.
-De az állatok mozgásban vannak. Ha belekezdesz egy madárba, de pár perc után hogy elkezdted rajzolni elrepül, mit csinálsz? - Ezt sosem tudta elképzelni. Fejből pótolja? Vagy keres másikat? Vagy csinál egy újat és ezt elveti? Hogy működik ez?

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui   

Vissza az elejére Go down
 

Instant csöndes zug ~ Hinata & Usui

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-