Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 How to train yourself - James and Christoph

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Christopher Matthew Hart
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : hangmérnök gyakornok; szerelő
Hozzászólások száma : 206

TémanyitásTárgy: How to train yourself - James and Christoph   Vas. Feb. 22 2015, 21:50

Sokat gondolkodtam bevállaljam-e most a gyakorlatot, de úgy voltam vele, ha ki is csapnak, más államban, más suliban nem kapok még egyszer ilyen klassz ajánlatokat, amik miatt a fater is büszke lenne rám. Mivel a Starbucks sem álmaim munkahelye és szívesebben dolgoznék a szakmámban és a szerelői szakmában is, így ez a hangmérnöki gyakorlat nagyon megtetszett. A folyamatok meg minden, még izgalmasnak is tűnik, kérdés elég leszek-e ide. Mert hát valljuk be, másodéves vagyok csak.
Minden esetre kértem egy időpontot, felöltöztem rendesen: fehér ing, nyakkendő (bár utálom de szeretnék jó benyomást kelteni) öltönynadrág. Nem ma darabok, talán kicsit divatja múltak ahogy elnézem az új fazonokat, de remélem nem ez a legfontosabb. Ha lesz elég pénzem majd befektetek egy garnitúra új ruhába is. A recepción elmondom ki vagyok és kihez jöttem, majd ha közlik bemehetek az irodába vagy ahol fogad a férfi be is megyek miután kopogtam.

Jó napot kívánok! Christopher Matthew Hart vagyok, a hangmérnöki gyakorlat miatt kerestem fel. A Frances University diákja vagyok.
Állok illedelmesen, ha mondja leülhetek akkor helyet foglalok és reménykedem. Nagyon nem izgulok, nem vagyok az a fajta, de örülök hogy itt lehetek, ez a mosolyomon látszik.

_________________

“Ahogyan a víz tükrözi az arcot,

úgy tükrözödik a szívben az ember.”

(Példabeszédek 27:19)

Vissza az elejére Go down
James McAdam
avatarVároslakó
Életkor : 29
Foglalkozás : Zenész, énekes, zenei producer
Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: Re: How to train yourself - James and Christoph   Csüt. Feb. 26 2015, 21:08

Az iroda mondhatni "tipikus" berendezéssel bír. Modern, sötétszín asztal, a falon arany és platina lemezek, fontosabb kitüntetések. Még három Teen Choice Awards-os szörfdeszka is akad a falnak támasztva... Ugyanakkor az asztalon meglelhető egy fotó a szülőkről, na meg egy újságokban és neten fel nem lelhető privát kép a hely tulajdonosáról és ismert modell kedveséről is. Valami egzotikus nyaraláson készülhetett talán. - Akárhogy is, az ördög ezúttal tényleg a részletekben rejlik.
Egy papírkupac közepéből tekintek fel a belépő srácra, aki alig lehet fiatalabb egy-két évvel nálam már így ránézésre is. Viseletem különben a legkevésbé sem üzleti. Persze, elegánsabb farmer és lazább ing van rajta, de leginkább hanyagul elegánsnak mondanánk, amivel nem igazán illeszkedek a komoly cégigazgatókról alkotott képbe.
- Heló! James McAdam, bár ezt most fogalmam sincs, miért mondtam, mikor nyilván úgyis tudod. - Szélesedik ki képemen a mosoly, ahogy kezet fogok vele, majd az asztal előtti kényelmes székekre mutatva jelzem, hogy:
- Foglalj helyet nyugodtan! Remélem nem baj, ha tegeződünk, elvégre nem sokkal lehetsz fiatalabb nálam. Megkínálhatlak esetleg valamivel? - Gondolok itt kávéra, üdítőre... Nekem előbbi lesz, s ha ő is kér valamit, kiszólok az ügyintézőnknek, hogy legyen oly kedves, szervírozza ezeket. Addig meg, míg várunk 'énjéká Jolánkára', visszahuppanok a megtermett asztal mögé, egy kérdést indítványozva a srác felé:
- Na és miért ezt a gyakorlati helyet szeretnéd? Műsorgyártásis vagy az egyetemen?
Vissza az elejére Go down
Christopher Matthew Hart
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : hangmérnök gyakornok; szerelő
Hozzászólások száma : 206

TémanyitásTárgy: Re: How to train yourself - James and Christoph   Vas. Márc. 08 2015, 21:33

Mosolygok ahogy körülnézek, valahogy otthonos a kis zug, ami irodaként funkciónál. Ahogy ránézek elsőre arra gondolok túlöltöztem, de aztán elvetem a gondolatot. Fater adott is volna egy nyaklevest ha meg tudja, nem adtam kellő tiszteletet. Amúgy igaza is lenne...
Illem, meg ilyesmi.
Mosolygok, mert igen, tudom kihez jöttem, de jó tőle is hallani, hogy nem XY-hoz szambáztam be, vagy ilyesmi... Megrázom a kezét, bár nem valami határozott a kézrázásom, de aztán már ülök is, figyelve rá.
Köszönöm, nem kérek semmit. De ez esetben helló.
Huh, nem szeretek magázódni, ha idekerülök, legalább ennyi előnye lesz.
//XDDD Jolánka, ezen nevettem egy sort xD//
Igazából nem, webszerkesztést tanulok, vizuális kommunikációs vagyok. Ellenben minden ami technika nagyon érdekel meg... szeretek szerelni mindenfélét, érdekel hogyan működnek a dolgok. Olyan gyakorlatot kerestem, amiben később is szívesen dolgoznék és odahaza nem volt ilyen hangmérnöki gyak' lehetőség, itt meg igen... reméltem kapok egy esélyt, megnézed alkalmas lennék-e rá a jelenlegi tudásommal és... talán ledolgozhatom nálad a gyakorlatom. Elvileg nincs tiltva.
Vallom meg őszintén, mert a fater mindig azt mondja, az élet minden terén csak így érhetünk célt, ha tudja mire számítson tőlem nem érheti csalódás, maximum kellemes értelemben.
Nem tudom idén mennyien jelentkeztek, természetesen megértem ha a főszakos, azaz műsorgyártásos hallgatókat veszed előrébb, de ha lenne plusz hely, én nagyon igyekeznék.
Teszem hozzá, mert tudom ez amolyan... kivételt tevés, de hátha megengedi. Ha igen, előbb úgy is kérdez meg letesztel, reméljük nem hasalok el rajta.

_________________

“Ahogyan a víz tükrözi az arcot,

úgy tükrözödik a szívben az ember.”

(Példabeszédek 27:19)

Vissza az elejére Go down
James McAdam
avatarVároslakó
Életkor : 29
Foglalkozás : Zenész, énekes, zenei producer
Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: Re: How to train yourself - James and Christoph   Csüt. Ápr. 09 2015, 16:19

Szokták mondani, hogy bizonyos szintet elérve már megengedheti magának a főnök ezt a fajta lazaságot, igaz, ott hivalkodó relikviákra, biliárdasztalra és ki tudja még mikre gondolnak az illetők, mit is cipel a stúdió vezetője az irodájába. Apámnak egy világháború előttről menekített zongorája volt a sarokban – sose engedte, hogy hozzáérjek, nemhogy játsszak rajta!
A másik szavaira aprót biccentek. Ja, meg ilyesmi… - Ez meg anyám érdeme, aki a keménykezű öregem mellett is igyekezett a kis brit családunkhoz méltó értékrendet nevelni belém a korán jött hírnév ellenére is. Na de kezdem úgy érezni magamat az ősök emlegetésétől, mint valami nagy öreg, holott előttem az élet! Térjünk is inkább át rólam a vendégemre, aki ugyan nem kér semmit, mégis van olyan jól ’idomított’ a titkárság, hogy a behozott kisüveges ásványvíz párban jár, pohárral, meg minden, hátha meggondolná magát a másik.
A tegeződés gyorsan megy, ennek kifejezetten örülök – már csak az iménti vénemberes merengés miatt is – ahogy a továbbiakban világos tekintetem figyelme a másiké kérdésem kapcsán. Érdekel, amit mond, főleg, hogy nem a mezei „Jöttem, mert valahol gyakot kell teljesítenem.” dumával áll elő.
- Hátulról indulva szép nyerni, nem igaz? – Szélesedik ki a mosoly a képemen akaratlanul is, mikor azt mondja, nincs tiltva. Valóban nincs, na de a két szép szeme és a jó szándéka sajnos ide kevés lesz, akármennyire is legyen szimpatikus így elsőre az elszántsága.
- Elég nagy a szórás, ami a versenyzőket illeti. A gyakorlati idő négy hét, ha jól tudom, sokan ennyihez tartják magukat és nem többhöz. Mit gondolsz, te tudnál vállalni egy három hónapos szerződést is akár? – Akár pozitívnak is elkönyvelheti a kérdést. Azaz könyvelhetné, mert párban jár azzal, hogy:
- Illetve érdekelne, hogy van-e valami referenciád. Nem kell feltétlen hangmérnöki, a nagyobb egyetemi bulikon való hangtechnikai kisegítést is ide csaphatod.

// Elnézést a várakozásért, nyárra csak lesz belőled valami. xD :$ //
Vissza az elejére Go down
Christopher Matthew Hart
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : hangmérnök gyakornok; szerelő
Hozzászólások száma : 206

TémanyitásTárgy: Re: How to train yourself - James and Christoph   Szomb. Ápr. 18 2015, 21:32

Habár nem kérek semmit, kapok, igazán figyelmes. Talán később, ha nem rak ki rögvest, lehet el fogom fogadni, főleg ha sokat kell beszélni. Minden esetre belekezdek, mert kérdezi a legalapabb kérdés: mi a fenét keresek itt? Jogos, elvégre máshol lenne a helyem, de nekem ez tetszik, ez érdekel, legalábbis még így vélem, de később is így lesz ha minden jól megy.
Ez teljesen így van, sokkal többet is ér az ember lelkének, mert valóban megdolgozott érte.
Bólintok, nekem nem fáj a munka, ha megbecsülnek, legalábbis nem tojnak a fejemre ezerrel.
Igen. A nagy kérdés csak annyi, ha három hónap, hogy kapok-e bármi alapfizetést. Ha igen, meg tudom oldani, ha nem, akkor sajnos nem. Két részmunkaidős állásom van és egy hónapig bírok hármat, három hónapig nem.
Préselem össze a szám. Ezer örömmel lecserélném a Starbucksos melóm erre, de engem is a pénz köt gúzsba, mint mindenkit a mai anyagias világban.
Referenciám így konkrétan nincs. Legalábbis papíron. A másik egyetemen a gólyabálon én ügyeltem hogy a hangszerek megfelelően legyenek bekötve, meg ne csapja le az áramot a rossz elosztás. Eredetileg nem egyetem volt az épület még anno és könnyen elsötétült minden félős romantikába ha túlterheltük a hálózatot. Voltam fénytechnikus szerű emberke is, meg mikrofonokért felelős, hogy jól szóljon és az szóljon, aminek kell, de konkrétan hangtechnikával nem foglalkoztam. Ellenben elég egyszer megmutatni, vagy ha van olyan hangmérnökös cucc ami rossz és szétszedhetem, megjavítom és meg is tanulom a mechanizmusát. Persze nem egy nap alatt, de belátható időn belül. Nem tudom, ez elég-e egy ilyen jellegű munkához. Nagyon szívesen kitanulnám, ha van rá lehetőség.
Nem akarom félrevezetni, tudom, hogy merész vállalkozás lenne alkalmaznia ha effektív nincs gyakorlatom, de próbálkozom. Ha azt felelte kapok valamennyi pénzt, akkor ezt is hozzáteszem még:
Ha neked is megfelel és épp nincs más jelentkező, akkor az első hónapot ingyen dolgozom, tanulok. Ha meg leszel velem elégedve és nekem is tetszik továbbra is, akkor a maradék két hónapot is tovább dolgozom, vagy többet. Én nem a gyakorlat miatt jönnék, mármint amiatt is, persze, de én szakmát szeretnék tanulni. Szeretem amit tanulok, de más is érdekel. Na meg szeretnék több lábon állni a világban, gondolom érted mire gondolok.
Az ember sosem tudhatja megél-e egy valamiből, jobb biztosra menni. Legalábbis a magamfajtának nem árt, ha nem akar utcára kerülni egy idő után.
Mit gondolsz? Vagy túl merész a kérdés?
Ha az, legalább tanulok belőle, legközelebb ne legyek okoska, húzzam meg magam. De szeretném éreztetni komolyan gondolom, nem lébecolni akarok, hanem tanulni. Ami érdekel azt meg úgy is gyorsan elsajátítom, nem félek, hogy lemaradok és haszontalan leszek.

//Nem gond, jó nekem a nyári gyak is xD//

_________________

“Ahogyan a víz tükrözi az arcot,

úgy tükrözödik a szívben az ember.”

(Példabeszédek 27:19)

Vissza az elejére Go down
James McAdam
avatarVároslakó
Életkor : 29
Foglalkozás : Zenész, énekes, zenei producer
Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: Re: How to train yourself - James and Christoph   Hétf. Május 18 2015, 10:55Bólintok a megállapítására, bár azonosulni csak az elmúlt pár év tapasztalatai alapján tudok azonosulni vele. Mit nem tesz az emberrel a tartós párkapcsolat…
- Természetesen a gyakornoki alapfizetés mindenkinek jár. De nem lesz sok az a három? – Húzódik szelíd mosoly képemre. Nem akarok én senkit túlterhelni, márpedig ezt hangsúlyozza szavaival a másik. Meg persze látom, a pénz ezúttal is igencsak beszédes. Át is térek hát egy másik sarkalatos pontjára a gyakornoki állás betöltésének: a referenciákra.
Érezhetően mérlegelem a dolgot, hiszen nem árul zsákbamacskát. Őszintesége és tettvágya szimpatikussá teszi, más – szakmában tanuló – feleennyire lelkesen áll a dologhoz, de nekik már akad gyakorlatuk a dolgokban, ismerik a szakkifejezéseket, így kétségtelenül előnnyel indulnak.
Kissé hátradőlök a székemben, szusszanva, mikor folytatja, s el kell, hogy mosolyodjak az ajánlatán. Nem rossz, nem rossz… te tényleg akarod ezt a melót haver, nem igaz?
- Persze, értem és tudom is, elég csak a saját utamat végignéznem. – Tárom szét kissé kezemet, s nem kell ezt azt hiszem túlságosan részleteznem, hisz a fél világ ismeri a brit hangstúdió-tulajdonos fiát, aki tini énekesből zenésszé, zeneszerzővé, majd szintén tulajdonossá vált. Ma már másoknak írok számokat, az éneklést szinte teljesen magam mögött hagytam, egyedül kedvesemet örvendeztetem meg ekképp egy-egy kreatív alkotási folyamat közben.
- Azt gondolom, hogy legyen két hét a betanítási idő és hajlandó vagyok rendes, kezdő órabért adni, ha legalább az egyik részmunkaidősödet hátra hagyod. Nem hiányzik nekem, hogy túlhajszolt légy. – Tenyereim a székem karfájára fognak, majd ellökve magam kissé, felállok és felnyalábolom az ásványvizes üveget, ám nem azért, hogy a poharakba töltsek... Sétálni fogunk, szóval intek a srácnak, kövesse a példámat.
- Gyere, megmutatom a stúdiót, aztán engedlek isten hírével! Ma még van két másik delikvens, akik időpontot kértek, de holnapra már mindenképp lesz döntés a dologról. – Ha már őszinte volt velem, azt hiszem, ez a legkevesebb, amit én is tehetek felé, nem árulva hamis reményeket számára. Tény, hogy bizonyos szempontból előnyökkel indul, mint bármelyik eddigi jelentkező, de a másik két versenyző még hozhat meglepetést. Nem szeretek elhamarkodottan ítélni fontos ügyekben.

Az irodával átellenes oldalon található, szinte teljesen a falba olvasó ajtó hangszigetelt volta csak annak kinyitásakor tűnik fel az embernek. Odabent légkondicionáló biztosítja, hogy a tömött, párnázott érzés ne járjon fűlött meleggel is. Kellemes nagyságú a tér máskülönben, ahogy belépünk, mellettünk katedraszerű emelvényen még egy bőr ülőgarnitúra három darabos szettje is helyet kapott üveg dohányzóasztallal. Tőle pár lépésnyire komoly kialakítású keverőpult terül el, mely falánál az üvegen túl mikrofonok és vezetékek sokasága tekergőzik a félhomályban – legalábbis míg lámpát nem kapcsolok, hogy könnyebben barátkozhasson a környezettel a vendégem.
- Alapvetően a zeneiparra vagyunk berendezkedve, de szinkront is vállaltunk már és volt egy végzős, aki videoklipet forgatott idebent… Azóta kacérkodok az ilyen irányú terjeszkedés gondolatával. - Tárom szét a kezeimet miniatűr birodalmamban.
Vissza az elejére Go down
Christopher Matthew Hart
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : hangmérnök gyakornok; szerelő
Hozzászólások száma : 206

TémanyitásTárgy: Re: How to train yourself - James and Christoph   Hétf. Május 25 2015, 15:41

Rázom a fejem arra, hogy sok lenne.
Ha nálatok kapok, akkor a sturbuckból eljövök.
Vallom be, mert akkor ugyan annyit, vagy többet keresnék kevesebb stresszel és hülye vevő mentesen. Isten látja lelkem, szeretem az embereket, de 4-6 órában kiszolgálni őket kávéval nem... Talán ez is motivál ennyire, amellett hogy fényévekkel érdekesebb a meló. Őszinte vagyok, de próbálom magam eladhatóvá is tenni, mert el kell érjem, hogy neki is megérje jómagam alkalmaznia. Pontosan tudom, hogy ez egy menő cég, ahova a rendes gyakornokok is erős rostán kerülnek be, de talán pont ezért teperek ennyire, mert úgy hiszem, itt nagyon jó dolgom lenne és végre elmondhatnám, én is elértem valamit, önerőből.
Magát hozza példának, elmosolyodom. Közel nem vagyok olyan jó mint ő, de persze lehet csak szerencse és hátszél kérdése is, több lehetősége volt. De szerintem ő is tudja milyen a kitartás fogalma, így nem félek attól, hogy nem látná meg bennem ezt.

Tényleg? Mármint... Remekül hangzik!
Lepődöm meg az ajánlatán. Két hét nem sok, nagyon fel kell kötnöm a gatyám, de az élet nem egyszerű. Int hogy menjünk, hát felállok és követem, szélesebb a mosolyom, mert ez jó kezdet. Nem bízom el magam, még lehetnek olyan kikötései amik vállalhatatlanok a jelen helyzetemben, de bizakodom.
A szerelő meló nem zavar be szerintem, ott nagyon rugalmasak, csak beugró vagyok.
A sturbucksot meg elhagyhatom, ami kisebb csodával ér fel, mert öröm lesz kilépni. Főleg ide belépni!
Hogyne, köszönöm.
Már holnap? Jó gyorsan dönt. Úgy fest nem egy lamentálós valaki, hamar elhatározza magát. Az jó, tannulnom kéne tőle... átvezet egy másik helyiségbe, nekem rögtön a mikrofonos és sok kábeles rész szúr szemet, bár a keverőpult is izgalmas lehet.
A forgatást úgy érted, nem csak a hang lett lekeverve a videó alá, hanem a klip maga is itt lett felvéve?
Ez nem teljesen világos, de ha így van, jó kihívás lehetett a kamerás embernek. Nincs sok hely, és nem a világítás a lényeg idebent.
És a szinkron hogy jött? Amúgy jól hangzik, gondolom hasonló keverési technikákat igényel mint a zene, csak ott a filmbe kell belesimulnia a hangnak, nem a hangszeres zenébe. Vagy nem csak abba.
Mert a filmek alatt is van háttérzene, előszeretettel beszéltetik közben a karaktereket. Közben ha engedi megnézem a keverőpultot, rá is kérdezek szabad-e, ha igen, akkor alaposabban megnézem magamnak.
Átlagosan hány énekest vagy zenekart foglalkoztatsz? Vagy nagyon változó?
Nem tudom ilyen kulisszatitkokat szabad-e kérdezni de érdekel. Még sosem voltam stúdióban, nem hogy ott dolgozzak, ugye bár. De egy zenekarral dolgozni, látni hogyan zajlik élesben a dolog, nos, abból nagyon gyorsan nagyon sok mindent lehetne tanulni, az is biztos. Addig meg ha mást nem beszerzek egy tankönyvet... hah... olvasni kell... úgy fest tényleg akarom ezt a melót.
Sok engedély kell, hogy bővíteni tudd a stúdiód repertoárját?

_________________

“Ahogyan a víz tükrözi az arcot,

úgy tükrözödik a szívben az ember.”

(Példabeszédek 27:19)

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: How to train yourself - James and Christoph   

Vissza az elejére Go down
 

How to train yourself - James and Christoph

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Hogy mire vagy jó... :: Szerkesztőségek, cégek :: Archívum-