Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Joshua McBridge
 
Sebastian McBridge
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Második tipusú találkozás ~ Amelia, Usui

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
SzerzőÜzenet
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Második tipusú találkozás ~ Amelia, Usui   Vas. Márc. 29 2015, 01:06

Felemeli a szemöldökét, elvégre ritka, hogy valaki azt mondja, "fura, hogy nem vagy közkedvelt"... vagy legalábbis ehhez hasonló kontextust teremt és Usuit teszi meg alanyává.
-Inkább bosszúsak, hogy nem érezhetik felsőbbrendűnek magukat. Persze nem minden kollégám ilyen. Vannak olyanok, akik szerint túl szigorú vagyok és túl következetes. De én csak tényeket nézek. - Magyarázza nemes egyszerűséggel.
Beszélgetnek, szóba kerül a hasznos időtöltés kapcsán a karuta.
-A játék lényege, hogy a 100 kártyán csupán a versek második fele található. Mind a százat meg kell tanulni. A pakliból 50 kártya kerül a játéktérre, 25-25. Ezeket egy bizonyos személyre szabott stratégia szerint kell elhelyezni pár sorban, bal és jobb oldalt. Nem csak a verseket tanulod meg, hanem az éppen játékban levő kártyákat is fejben kell tartanod, valamint az elhelyezkedésüket is. A saját és ellenfeled elrendezését is. És most még csak egy játékról beszélek, de egy karutaversenyen sok menet van, így minden menet más és más elhelyezést takar más lapokkal. Van egy felolvasó aki lehuzza a paklija felső lapján és felolvassa a lapot. Az első szótag a lényeg, továbbá a második, harmadik. Eközben meg kell érinteni vagy ki kell ütni az adott kártyát a játéktérről, esetleg ha a mi térfelünkön van, meg kell védeni azzal, hogy rátesszük a kezünk. Ettől reflex. A cél hogy elfogyjon előlünk a kártya. Ha megvédtük a lapunk, eltesszük. Ha elnyertük a másik térfeléről, akkor adunk neki a sajátunkból egyet. Az állóképesség a folyamatos koncentráció, reflex és helyes testtartás elegye. Tömören és lesarkítva, ez a karuta. - Látszik a tanácstalanabb szemmozgásán hogy egy darabig az eget fürkészte, hogy ennél összetettebb, de hirtelen nem menne bele.
-Nincs mit megbocsátanom. Örülök ha megtisztelsz. - Hajt kissé fejet, hogy valóban annak érzi. Szerinte Amelia igenis kellemes társaság lesz ehhez.
-Hm. Ha kicsit messzebb parkolsz, kényelmesebb, valóban. Nem okoz neked gondot? - Ő elvan gyalog is, bár a busz célravezetőbb. Vezetni nem tud, azért sem ajánlotta fel.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Amelia Simeon
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : ápolónő
Hozzászólások száma : 1178

TémanyitásTárgy: Re: Második tipusú találkozás ~ Amelia, Usui   Vas. Márc. 29 2015, 03:03

Mintha meglepném vele, hogy nem értek vele egyet. Miért gondolja, hogy nehéz vele? Bár nincs vele sok tapasztalatom, az egyetlen, amit "hibájának" rónék fel, hogy alaposan rám ijesztett az elején. A legelején. Amikor a kórház előtt várt a lépcsőn, és kimért volt, mintha rossz hírt hozott volna... De azóta... semmi bajom nem volt vele.
- Kivel szemben? Veled, vagy általában? - kérdezek vissza, hogy képet kapjak a kollegáiról. Azt sejtem, hogy Usuin nehezen teszik túl magukat. Olyan erős a kisugárzása, ritkán látni ilyet.
- A szigorúság és a következetesség számomra pozitív tulajdonságok. Én is szeretnék olyan lenni. Főként, majd ha szülő leszek... - Hiszem, hogy ez a gyereknevelés alapja, természetesen a szeretet mellett. Anélkül nem működik semmi.
Amikor azt említi, ő csak a tényeket nézi, úgy értem, ami a munkáját illeti. Nem feltételezem róla, hogy szívtelen lenne, akkor nem érdekelné sem a HÖK, sem mások egészségi állapota. Mindenki feleljen a saját tetteiért, nem igaz? De Usui nem ilyen. Ő is érzelmes emberi lény, csak vannak dolgok, amiket előrébb helyez. Én így látom, bár alig ismerem.
A karuta felcsigázza az érdeklődésemet.
- Szóval ezt párban játsszák... Amikor a kártyákat megkapjátok, akkor kell őket megtanulni? Vagy mindig ugyanaz a 100 kártya játszik? - kezd kirajzolódni, hogyan is néz ki ez a játék. Elsősorban memória-játéknak tűnik, de valóban játszik a fürgeség. - Állva vagy ülve kell játszani? Vagy ez mindegy? - Ha nagy a játéktér (nem tudom, mekkorák a kártyák, és mit jelent bizonyos szisztéma szerint letenni a lapokat), fontos lehet, hogy kényelmesen el lehessen érni minden lapot.
- Először te is látod, hogy az ellenfeled hova teszi a lapokat? Utána lefordítjátok azokat? - gondolom, lefordítják. Vagy csak a vers többi része miatt számít a memória? Ez még nem világos. Láthatja, hogy érdekel a játék, nem csak udvariasságból kérdezgetem.
Félek, nem ilyen egyszerű, ezt inkább látni kéne, mint elmondani. Usui is keresi a szavakat, hogy elmagyarázza nekem. De szerintem jól csinálja, hálás vagyok neki, amiért ilyen sok időt szentel nekem.
- Megtisztelve érzem magam, hogy elhívtál- köszönöm meg a bókját udvariasan.
Bár a buszt javasolja először, talán nem tudja, hogy van kocsim. Felajánlom, hogy menjünk azzal, hacsak neki nincs kifogása ellene. Lehetne: ha éppen sokan vannak, és nehézkes parkolót keresni, akkor jobb busszal menni. Nem tudhatom, még sosem voltam ilyen eseményen.
- Nem, dehogy! Ha többet kell sétálni, az sem baj, nem okoznak gondot a kilométerek...- szélesedik el a mosolyom. Hazafelé biztosan kényelmesebb lesz, ha nem kell buszra várni, vagy nincs tömeg... Szabad ég alatt még elviselem a sok embert, de ha össze kell préselődnöm velük olyan helyen, ahol kevés a levegő... inkább frusztrál. (És félek is egy kicsit.) Ezért sem kedvelem nagyon a diszkókat.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Második tipusú találkozás ~ Amelia, Usui   Vas. Márc. 29 2015, 03:35

-Inkább általánosan, de néha velem szemben is. Elvégre fiatal vagyok. - És nem oda való, tudja ő... a magafajta nem rendőrnek megy, hanem cége van, beosztottjai. Nem ő maga a beosztott... De ha mást nem a személyisége miatt is elvégre nem egy könnyen meghajló valaki.
-A szülő legnagyobb fegyvere a szeretet. A szigor mellékes. Ha a gyermek szeretetből akar megfelelni, nem kényszerből, sokkal tartósabb az elhatározás, nem gondolod? - A következetességgel nincs baja, de a szigort már pontosítaná.
Ezután mesél a karutáról, amit ő maga nagyon szeret, de csak ritkán űt, ha eljut egy klubba, amiből nincs olyan sok Los Angelesben.
-Igen. Egyedül maximum edzel. - Bólint is mellé. - A száz vers állandó. A kártyákon a Hjakunin Issu 100 verse található.
-Ülve, azaz térdelve. Egyenes háttal célszerű. A kézmozgás is fontos, elvégre a pontosság fontos. Nem tilos kisöpörni több lapot, de nem illő. - Teszi hozzá, mert hát az nem valami kellemes, mikor vissza kell tenni a lapokat egyfolytában.
-Nincs lefordítva, végig látsz mindent. Mint a sakkban. Minden előtted van, de ha az első szótagot hallva rossz vers ugrik be, vagy halott kártya van és megérintesz bármilyen lapot a játékmezőn, akkor az hiba. Az esetben, az ellenfél ad neked egy kártyát. Valamint nem árt memorizálni, milyen kártyákat olvastak fel a százból... - Dönti félre a fejét. Akinek jó a memóriája, van, hogy többet ér, mintha jók a reflexei. Ha valaki túl gyors, lehet hátrány is.
-Mivel a versek 5-7-5-7-7 szótagosak, de te a kártyán csak az utolsó két hetet látod, míg az olvasó az első szótagokat olvassa, így olyan mintha színhez formát kötnél. Azt mondom Ho és te megérintesz egy lapot, amin mondjuk az áll első szótagoknak: Yume. Van kapcsolat, de csak fejben, vizuálisan nincs. - Elvileg, de ezek a vizuális elképzelések is sokat tudnak segíteni.
-Annyival messzebb nem kell megállni, elég pár sarokra. Hálás leszek, ha elviszel majd egy darabon. - Mert úgy vette le, együtt mennének.
-Lassan ideje lesz visszaindulnom. De akkor szombaton örömmel veszem, hogy újfent találkozunk. Szeretek veled beszélgetni. - Szögezi le, mert úgy vette észre, néha nem árt kimondania amit érez, noha ő úgy érzi, egyértelmű, hogy kedveli a másikat, ezt nem mindig veszik észre.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Amelia Simeon
avatarVároslakó
Életkor : 27
Foglalkozás : ápolónő
Hozzászólások száma : 1178

TémanyitásTárgy: Re: Második tipusú találkozás ~ Amelia, Usui   Vas. Márc. 29 2015, 04:22

- Oh, így már világos. Az én munkahelyemen is előfordul ilyesmi- bólintok, hogy értem. Sajnos, mindenhol előfordul(hat), hogy lenézik a másikat, csak azért, mert fiatal, hiába tanult ugyanannyit vagy többet... Ettől nem értek egyet az elvvel. Nálunk is van olyan fiatal nővér, aki neterbe veri az összes többit, mégis megpróbálják eltiporni. Vagy éppen ezért...
- Igen, ez igaz. Alapvető dolog. De kell a szigor. A szeretettel vissza lehet élni. Ha egy gyerek ismeri a határait, könnyebb nevelni. A határokat kijelölni viszont józan ésszel kell, nem szívből- tudom, hogy nehéz szétválasztani a kettőt, de én így szeretném. Az más kérdés, meg tudom-e majd valósítani. Lehet, hogy a szigor nem is a gyerekkel kapcsolatban lesz majd szükséges, hanem magammal szemben...?
A másik kérdés, amit felvet, a megfelelni akarás. Valamiért ellenérzés van bennem ezzel kapcsolatban, de nem tudnám megfogalmazni pontosan, hogy miét, hogyan, ezért inkább nem szólok róla. Felnőttként is meg akarok felelni valakinek, valószínűleg így voltam gyerekkoromban is. Kérdés, hogy emiatt mennyire kell feladnom magamat. Megéri-e? Ha olyan emberré válok, akit mások szeretnek, de én magamat nem tudom szeretni, lehetek-e boldog? Feladtam már néhány elvemet, és van, ami boldoggá tett, és van, ami nem.
- Ah, én is így gondoltam- bólintok. Egyre világosabb a játék, legalábbis ami az előkészületeket érinti. Fogalmam sincs, mi vagy ki az a Hjakunin Issu, de erre már félek rákérdezni.
Egyre többet tudok meg a játékról. Izgalmasnak tűnik, és leginkább agyat mozgatónak. Valószínűleg tetszene, mert valamit én is memóriakártyákkal tanultam meg. Orvosi latint, angolt, és most a franciát...
- Halott kártya az, ami nincs benne az 50-ben, ami előttetek van? - kérdem, hogy jól értem-e.
Példát említ, de sajnos, ebből semmit nem értek, egyik szótag sem jelent számomra semmit, talán mert nem beszélem azt a nyelvet, ahogy a vers írva van... Látni is az arckifejezésemen a csalódottságot, hogy én sosem játszhatom majd ilyet. Saját anyanyelvemen talán menne a dolog. Angolul már nem vagyok biztos benne.
- Mit jelentenek ezek a szótagok, szavak? - csak hogy el tudjam képzelni...
Aztán a fesztiválról beszélünk, és felvetődik, hogy mehetnénk autóval is.
- Háztól házig viszlek, ha ez nem jelent problémát...- nem tudom, illik-e, hogy egy lány menjen érte és vigye haza. Én megteszem, ha őt nem zavarja! Ez a "elviszel egy darabon" viszont kérdéseket vet fel. Lehet, hogy ő ezt nem akarja.
Olyan jól elbeszélgettünk, hogy elszaladt az idő. Amikor figyelmeztet, hogy ideje lenne visszaindulnia, az órámra lesek. Nem is akarok hinni a szememnek, mennyi az idő. Elpirulok. A szavai csak tetézik zavaromat. Még mindig nem tudom jól kezelni, ha valaki kedveset mond nekem.
- Köszönöm. Addig még halljuk egymást? - például azt sem beszéltük meg, hova menjek érte és mikor.
- Ha sietned kell, menj nyugodtan, majd én rendezem a számlát. Amúgy is én akartalak meghívni...- mondom kedvesen, és remélem, nem utasít vissza.

//Zárhatod, ha gondolod, és folyt köv... Smile //
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Második tipusú találkozás ~ Amelia, Usui   Vas. Márc. 29 2015, 04:41

-Bölcs meglátás. - Hajt fejet az érv előtt, úgy hiszi ő maga is így lett nevelve, amit pozitívumnak él meg.
A karutáról egész sokat beszél, már magához képest sokat, értelemszerűen. Bólint is, hogy a nő egészen olyat fejet vág, mint akinél feloszlott a sejtelmes köd.
-Ha gondolod, egyszer mutatok róla videót vagy hasonló. Vagy megmutatom a játékot, van otthon kártyám, majd elhozom. - Teszi hozzá, CD-je is van, amin felolvasnak. Bár mivel Amelia nem tud japánul, lehet nagyon unalmas lenne neki.
-Pontosan. - Örül, hogy ilyen gyorsan kapcsol a másik, neki annyira egyértelmű már, hogy tudatosítania kell: minden ismeretlen fogalomként kezelendő most.
-A Yume álmot jelent. A ho önmagában sok mindent jelenthet, de ha végigmondom: homu, az már szülőföld például. - Magyarázza, de látja ez nem teljesen tiszta így. - Angolban is az első szótag nem mond sokat, csak a teljes szó maga. De sok szó kezdődik ugyan azzal a szótaggal. A játék kapcsán ez annyit jelent, több kártya is esélyes. A kártyára nem a felolvasott szótag van írva, hanem a versek befejezése. A kezdetét hallod, de meg kell találnod a befejezését. - Lényegében ez a cél.
-Nem, természetesen nem. Viszont akkor megadom a címem, mert hétvégén nem a kollégiumban tartózkodom. - Vesz elő egy kis jegyzettömböt és tollat, felírja a címét és odaadja a másiknak. Egy paneles környék címe, ahol nagyobb lakások vannak ugyan, de nem a méregdrága környék így sem.
-Persze, ha óhajtod. Bármikor elérsz a mobiltelefonon. Szombaton a 3 órát javasolom. De ha gondolod előtte is átjöhetsz és meghívlak ebédre. - Elvégre elviszik kocsival, ez a legkevesebb.
-Inkább rendezném én, ha nem sértelek meg. Hálás vagyok, amiért elhívtál, nagyra értékelem. - Biccent megint kicsit, majd feláll, hogy távozzon. - Nagyon örültem Amelia. - Mondja kedvesebb hangon, őszintén, majd ha csak nem szóltak rá rendezi a pultnál a számlát, majd visszamegy az egyetemre, van még dolga bőven.

//Köszi Very Happy //

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Második tipusú találkozás ~ Amelia, Usui   

Vissza az elejére Go down
 

Második tipusú találkozás ~ Amelia, Usui

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Frances épületek :: Archívum-