Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Judith Moody
 
Vincent Sparks
 
Sebastian McBridge
 
Joshua McBridge
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Valerie Hunt
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 98

TémanyitásTárgy: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Hétf. Nov. 24 2014, 17:21

A francia óráim szerintem eddig jól alakulnak. Sebastian, ahogy kértem keresett nekem zenéket, így mostanában szinte mindig azokat hallgatom és ha nem is éppen értek mindent, egy-egy szóra kifejezésre már rá-ráismerek, olyankor meg nagyon elégedett vagyok magammal. Általában órákkal később esik csak le, hogy az adott dalban mit is énekelt az énekes de olyankor mindig rögtön visszahallgatom és ellenőrzöm, valóban jól érettem-e. Megfogadtam, hogy nem keresek rá a szövegre a neten és eddig tarom is.
Egyébként már egyszerűbb mondatokat magamtól is tudok alkotni a szókincsem is sokat bővült, bár még mindig lassan tanulom a szavakat. Viszont felcímkéztem a koliban a bútorokat és mindenen ott virít most színes cetliken a neve franciául. Így jobban megmarad, igaz néha gondolkoznom kell mi is volt a székre vagy a fiókra írva, előfordul, hogy a kártya színe jut csak eszembe, de egyre több és több szó marad meg, és valahogy úgy érzem az újabb szavakat is könnyebben memorizálom.
Pluszban Sebastian még mindig tökéletes apajelölt a jövendőbeli, esetleges gyerekeim számára. Mert férfi létére nem idegesítő, nem bosszantó. Tulajdonképpen jól néz ki, szerintem okos is és jó a humora. Na meg a francia hatás... Vagy nem tudom. De van benne valami, amit nem igazán tudok megfogni. Persze olyan szempontból ő sem hoz lázba, még akkor sem ha a haja hosszú. Lássuk be nem nő. Ráadásul, az első órán tett ígéretét még nem valósította meg és nem vetkőzött. Pedig tényleg kíváncsi vagyok... Na nem baj.
Ma is hozzá sietek, enyhe késésben vagyok... Amióta elkezdődött az egyetem ez az általános. Valerie késésben van. Fényképezőgép plusz állvány. Naná, hogy ma fotózásom volt, naná, hogy Mr. Magáttökéletesnekképzelő nem akart úgy beállni, ahogy mondtam. Szóval miatta vagyok késésben és miatta nem tudtam letenni a kamerát sem. Viszont a táskámban ott van a francia órához a szótár meg a füzet és az elmaradhatatlan tollam - azóta is azt használom, és még mindig vigyorogni támad kedvem, amikor Sebastian ír vele.
Megigazítom a ruhámat, ahogy leszállok a buszról, és amennyire a magasított talpú cipőm engedi sietős léptekkel száguldok Sebastian lakása felé. Amikor odaérek becsengetek, s amikor ajtót nyit, a legjobb francia tudásomat elővéve szólalok meg.
- Szia Sebestian! Bocsánat a késésért, fótóztam - meg mutatom neki a gépet is - Hogy vágy?
Kérdezem még vidáman, szerintem jó vagyok. Aztán ha beenged, leteszem az állványt és a fotós táskát, majd kibújok a cipőimből, s követem őt a megszokott helyünkre.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Hétf. Nov. 24 2014, 17:52

//Imádom Valeriet xD//

Hát elég sűrűek a napjaim, de tartom magam és nem zaklatom Henryt. Pedig jó lenne tudni mi is a helyzet... eléggé aggódom. Közben persze történtek jó dolgok is, Aubrey felhívott, újra találkoztam Callievel, Ameliéval táncolni járunk, szóval csupa-csupa jó dolog és remélem Henrynek is csak valami egyszeri félresiklás volt az ebéd utáni fantasztikus cselekedete... mert biztosan ő volt. Ebben teljesen biztos vagyok. Sajnos.
Szóval szokás szerint próbálom elterelni a gondolataim és lefoglalni magam, most épp azzal, hogy előkészítem az órát Valerienek. Komolyan az a nő, egy tünemény. És mindig annyit nevetünk, nagyon élvezem az órákat. Félő jobban mint ő, de ezt titkolom. Inkább igyekszem fenntartani a lelkesedését a nyelv iránt. A zenékkel nem lőttem félre, mondta hogy hallgatja. Sokat is fejlődött és noha a kiejtése még mindig nem az igazi, de egyre több mindent el tud mondani, amivel roppant boldoggá tesz.
Mondjuk amióta elkezdődött neki az egyetem sosem pontos, de csak megmosolygom, úgy is tudja, hogy onnan kezdem az egy órát, amikor megjön. Általában nincs utána másik diákom, szóval ráérek.
Épp egy kancsó teát csinálok, mikor hallom hogy csenget. De ahogy meglátom vigyorognom kell, kapkodásban van. De tudja mivel kenyerezzen le, hogy még véletlen se legyek morcos mert késett: franciául kezd rögtön.
-Látom. Mit fotóztál? - Kérdem meg, míg bejön. Amíg leveszi a cipőt megfogom az állványt ha kell, nehogy eldőljön, vagy őt magát, amilyen szórakozott, nehogy elessen.
-Jól vagyok köszönöm. Képzeld, találkoztam egy lánnyal, akit tíz éve láttam. - Mondom így, mert ezt már megérti reményeim szerint. Meg számomra ez tök jó dolog, Callie mindig is a legszebb emlékeim egyike volt, örülök hogy újra rátaláltam.
-Na és te? Hogy megy az egyetem? Milyen napod volt? - Kérdezgetem, meséljen franciául nekem ahogy tud, ami nem megy, megtanuljuk. Az ilyen bemelegítő beszélgetéseket amúgy is megszokta már tőlem szerintem.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Valerie Hunt
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 98

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Hétf. Nov. 24 2014, 20:13

Rámosolygok Sebastianra, ahogy megfogja az állványt, amíg kibújok a cipellőimből. Igazán hálás vagyok érte. Aztán pedig, szépen megtámasztom a falnál, nem fog eldőlni. A fényképezőgépemmel óvatosabb vagyok, bár táskástól azt is a földre teszem. Nem fogunk erre mászkálni nem eshet baja.
Közben meg már legjobb francia tudásomat bevetve - ami még mindig a béka hátsófele alatt van - igyekszem megmagyarázni a helyzetet. Aztán persze bele is nyúlok a sűrűjébe, mert bár értem, hogy visszakérdez hirtelen nem tudom, hogy írhatnám le azt a beképzelt barmot - és ennél csak cifrább jelzőket tudok rá - franciául. Végül sóhajtok egyet, aztán megrázom a fejem.
- Idegésítő férfiii - megforgatom a szemem, és imitálom ahogy a csávó be akarta feszíteni a nem létező hasizmait, miközben a szemöldökét húzogatta nekem. Persze, az én hasam most pont nem látszik a ruhám miatt, de szerintem a mozdulat önmagáért beszél. Viszont nem bírom sokáig, hangos nevetésben török ki, majd gyorsan rendezem magam és még kibököm - Nem ákárok róla beszélni!
Szerencsére mesél ő, s bár nem használ különösebben új szavakat kell pár másodperc míg lefordítom magamnak, hogy mit is mondott.
- 10 éve? - kérdezek vissza - Mit vétett? - folytatom angolul, bár tudom, hogy semmi közöm hozzá, de azért akármennyire is a lányok érdekelnek tudom én, hogy a csajok meg az olyan pasikat hajtják, mint Sebastian. Szóval ha valakivel 10 évig nem találkozik... Vagy ne kombináljak?
- Jól - felelem tömören aztán elgondolkodom, de nem tudom, hogyan kéne ezt mondani, így inkább angolul folytatom - Teljes a káosz odabent. Lemondott a HÖK Elnöke, azt pletykálják teherbe ejtette a csaját, aztán most nincs ideje az egyetemmel bajlódni... Szóval megy a kampányolás, hogy minél előbb új embert válasszanak, és végre minden visszazökkenjen a régi kerékvágásba. Ma... - veszek egy újabb levegőt és bevágok egy újabb pózt kedvenc mai modellemtől, akitől a falra másztam. - Beszéljünk másról! - kérem még a kezeimet is összeteszem, mintha imádkoznék és áhítattal nézek rá.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Hétf. Nov. 24 2014, 23:28

Megkérdem mit fotózott, de ez az előadás. Látom nincsenek szavai rá, legalábbis franciául még nem, vagy ha igen nem szofisztikáltak így inkább mutogat és hangos nevetésben török ki, főleg ahogy közli majdhogynem, hogy "férfiak". Azt hiszem hiányzott az óra Valerievel. Aztán benyögi azt a mondatot, amit joli-jokerként megtanítottam neki, vigyorgok.
-Értem, jól van! Akkor ne tedd, amúgy is ez a mozdulat mindent elárult! - Nevetek még kicsit, majd csitulok, kérdez és válaszolok.
-Ühüm. - Bólogatok, sok idő, tudom én is. - Hah... igen, szegény, gondolom trauma újra látnia. - Mondom durcásabban, de azért nem komoly. - Nem vétett semmit senki, egyszerűen haza kellett jönnöm a nyaralásról és mivel nem tudott angolul én meg görögül, így a levelezés meg a telefon sem volt opció. De nem mentünk vissza oda nyaralni, szóval... nem hittem hogy találkozunk még, de nagyon boldog vagyok tőle, hogy mégis, ráadásul véletlen, örülök hogy megismertem. - Főleg mert ő is találkozni akar velem, fogunk is, látszik is a fejemen, hogy ez feldob. De tudok koncentrálni, azért nem vagyok teljesen elszállva gondolatban, semmi ilyen nincs.
Biccentek aztán elismerően, hogy frappánsan elmondta franciául mi a stájsz, de inkább kifejti angolul. Írogatok dolgokat a füzetébe a kedvenc fluffy-s tollunkkal. Például hogy terhes, lemond valamiről, kampány, elfoglalt, ilyesmi.
Aztán mutogatja megint a mai csávót.
-Nem az ilyen fiúk jönnek be, mi? - Vigyorgok, ha nem érti elmondom angolul is, majd intek, hogy jól van, beszéljünk másról. - Van kívánságod mi legyen a mai téma, vagy jöhet a feltételes mód? Aztán ha nem mondasz és átvesszük az anyagot már azt is elmondhatod, hogy "szerettem volna, ha nem ez a téma..." - Vigyorgok nagyon, na nem olyan borzasztó ez az anyag, de így viccesebb.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Valerie Hunt
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 98

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Szer. Nov. 26 2014, 11:48

Örülök, hogy ő is nevet a helyzeten. Igazság szerint, nekem voltak pillanatok amikor a sírás kerülgetett, de jobb nevetni rajta és még jobb, hogy van aki velem nevet. Aztán inkább csak megkérem, hogy ne beszéljünk róla végül pedig megforgatom a szemem, a válaszán. Mert nyilván, ahogy én csináltam az vicces volt, de együtt dolgozni egy ilyennel egyáltalán nem az.
- Ááááá egy nyári szerelem! - kacsintok rá mindent tudóan, mert ez nagyon annak hangzik, bár a végére elbizonytalanodom, talán most is szeretne többet? Na nem mintha zavarna. Bár nekem fura mindig az ilyesmi... talán mert sosem voltam nyaralni, hogy egy nyári szerelmeim legyenek. Nem firtatom a témát, nincs közöm hozzá, na meg nem is ezért jöttem, még ha amúgy nagyon kellemes is beszélgetni Sebastiannal. A pénzt a francia órákért adom neki...
Leülünk, én pedig tömören igyekszem összefoglalni a lényeget a kérdésére, amire nem tudnék franciául beszélni. Közben ő szavakat ír a füzetembe, és ahogy belepislantok már látom is, hogy miket. Jó adag új szó. Hurrá! Kár, hogy Zin fejére nem ragaszthatok cédulát, hogy terhes - tutira gyorsabban megtanulnám, pluszban még jót is szórakoznék. De nem hiszem, hogy ki akarom húzni nála a gyufát. Mesélt nekem So Ráról, hogy mit tudott meg, elég kiakasztó a dolog, de valahogy meg nagyon szimpatikus gesztus volt a részéről, ráadásul megadta az elérhetőségét is csajnak, na nem mintha így olyan sok értelme lenni felvenni a kapcsolatot vele. Persze barátságból megteszem majd... Csak attól meg még odébb vagyok.
- Nem! - elnevetem magam, aztán ránézek Sebastianra úgy mondom ki - Á lányokat szeretem - ezt még sosem mondtam, pedig amúgy nem titkolom, de valahogy nem került szóba. Viszont ez egy remek alkalom volt, hogy ezt a mondatot is teszteljem. Persze a szavakat már nagyon rég megtanultam hozzá, de így még sosem raktam össze. Pedig egy francia lánnyal szemben biztos jól jön majd. Mosolygok, aztán visszafordulok a füzethez, átfutom a szavakat, amiket leírt. Némelyiket már sejtem, hogyan kell kiejteni, mostanában már nem kérem, hogy írja oda, hogyan ejtik, az egyiknél viszont megakadok, rá is bökök.
- Ézt hogy mondod? - kérdezek, aztán bólintok. - Feltétles mód. Szuper! - igazából mindegy, mit tanulunk. - Az jó lesz - nevetek a végén, ahogy megint hülyéskedik egy kört. Ugyan miért mondanám, hogy más téma is lehetett volna? Persze tudom miért... biztos nem olyan érdekes. De ezt is meg kell tanulni, szóval essünk túl rajta.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Szer. Nov. 26 2014, 18:33

-Hátöhm... igen, olyasmi. - Mosolygok, mert a magam részéről vannak fenntartásaim valóban szerelmes voltam-e, de Callietől azóta tudom, hogy ő az volt. Olyan fura.
De nem megyek bele én sem jobban, mert nem hinném hogy különösebben érdekelné a másikat és mert franciául rengeteg olyan szót tartalmazna és szerkezetet a mesélni valóm, amit nem értene.
Viccelődöm aztán az elmesélése kapcsán hogy nem az izomagyú fiúkat szeretni, meg is erősít nevetve, én csak vigyorgok majd hozzáteszi hogy a lányokat szereti. Én csak rámeredek egy kicsit, wow, leszbikus ismerősöm sem volt még.
-Tényleg? Akkor egyezik az ízlésünk! - Nevetek, hülye poén, de amennyi homoszexuális ismerősöm lett egy ideje, nos... de látszik hogy nem zavar, fenn sem akadok, esetleg ha furán néz hogy mit mondtam lefordítom egy kacsintás kíséretében.
Írogatok is a füzetébe, néhol fonetikusan, van is egy ami nehézkesebb, hát lassan, tagoltan mondom el neki párszor, hogy a fülébe másszon a szó, befészkelje oda magát a hangzás és ösztönzöm mondja ő is, gyakorolja.
-Jól van, kezdjünk is bele! - Vigyorgok, majd elkezdem felírogatni a dolgokat, közben elkezdek énekelgetni neki kicsit, csak hogy jobban megragadjon neki, a Hegedűs a háztetőn-ből.
-"Ha én gazdag lennék... dibby dibby..." - Ingatom a fejem, elvileg nincs fülsértő hangom, amolyan hallgatható, mint a tucat celeb énekeseké a tévéshow-kból. - Ugye milyen alap dal? Így van franciául! - Eléneklem neki úgy is hogy most már tudja mire figyeljen, felírom a mondatot is.
-Nah, ez egy alapmondat, ha nem emlékszel a szerkezetre, a dal majd segít. Sok ilyen van, gyűjtöttem neked párat, mert mondtad szereted őket hallgatni. Ebben az esetben a jelenre utalsz, erről a dalról ez jusson eszedbe. A másik szerkezetekben a jövőre és a múltra tudsz utalni. - Azokat is leírom neki, és egy-egy dalból idézek neki és azokat is aláírom, mint példamondat.
-Na, mond el, ha gazdag lennél miket vennél, hova mennél? Itt a szerkezet leírva hogyan képezd, próbálkozz. Mondd amit tudsz, ami nem megy, azt leírjuk! - Mosolygok rá. - Segítek.
-Ha én gazdag lennék, minden reggel friss francia croissant ennék és pezsgőben fürdenék! - Vigyorgok, hogy utóbbi vicc, elvégre nem is szeretem a pezsgőt annyira. De ezt a mondatot megérti, azért mondtam ezt, na meg meséltem is neki elvileg, hogy csak a francia croissant eszem meg, a másolatokat nem. Finnyás férfiú vagyok.
// Kedvcsináló Wink //

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Valerie Hunt
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 98

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Hétf. Feb. 16 2015, 13:17

- Hümm, nem beszélünk róla. Rendben! - dobok felé egy mosolyt, értem én, és igaza is van tanulni jöttem nem pletyizni még ha azt is nagyon szívesen csinálnám vele. Inkább én mesélek neki a napomról, ami szörnyű volt, de azért túléltem. S mivel a férfiak jönnek szóba, tisztázom azt is, hogy nem hoznak lázba. A válaszát először fel sem fogom, de aztán hangos nevetésben török ki, ahogy megértem mit is mondott.
- Remélem nem! Nem hódítanám el barátnőidet szívesen! - felelem, valószínűleg nem túl tökéletesen de remélem érti, mit is akarok mondani és tovább nevethetünk, a hülye vicceken. Amúgy engem nem zavar, hogy ezzel poénkodunk, sőt kifejezetten szórakoztat, és így még a tanulás is biztos jobb lesz. Vagy nem.
Seb ugyanis kegyetlenül belekezd, s bár az éneklés tetszik, a magyarázat utána kevésbé. Ráncolom is picit az orromat, aztán bólintok, ahogy lassan, reményeim szerint, összeáll a kép. Még jó, hogy van több dal, azokkal valószínűleg könnyebb lesz. Most azért még nem teljesen világos a helyzet. De a behelyettesítéshez nem kell nagy ész, csak a szavakat kell bepakolnom a megfelelő helyre, nem? Mondd ő egy példát, amint megint vigyorognom kell. Meg is bököm mert ekkora hülyeséget ne mondjon.
- Há én gázdak lennék, elmennék Párizsbá - Mondom nemes egyszerűséggel és ha rábólint, akkor megpróbálkozom egy újabb mondattal. - Há én gázdak lennék, vennék egy nágy házát á családomnák, ahol mindenkinek lenne saját szobájá. Vennék egy áutót is, és az unokatestvéreim á legjobb iskolákbán tanulnánák.
Beharapom a számat, hogy ez vajon mennyire volt helyes, közeben kérdőn nézek Sebre a tollammal meg az arcom bökdösöm. Csinálok sok butaságot ha valamibe elmélyülök, a francia pedig mostanában ilyen. Sosem gondoltam volna, hogy megszeretem a nyelvtanulást. De Sebastian csodákat művel!
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Pént. Feb. 20 2015, 21:53

-Beszélhetünk, nem titok. - Mosolygok, vállat vonok, nem hittem hogy érdekelné. Ellenben engem tutira érdekel mitől ilyen csapzott a kedve, de hát megértem miután ecseteli a mai pasis kalandját.
-Én sem a tieid! - Nevetek, elképzelem, hogy ülünk az utcán a padon, elmegy egy csinos lány előttünk és együtt fordulunk utána, hogy megnézzük a fenekét is. Csajjal még nem nem mentem csajozni, egyszer ki kéne próbálni, bár lehet Valeriet annyira nem dobná fel a dolog.
De hát nem ezért jött, hogy nevetgéljünk, legalábbis nem ez a fő indok, hanem a francia nyelv elsajátítása, tehát bele is kezdek. Dalokat is hoztam neki, látom a szerkezet nem a szíve csücske, de a dalocskák talán megenyhítik a szívét a dolog felé.
Nevetek, hogy a példám miatt bököd, de hát miért ne? Bár tejben kell fürdeni, ha hiszünk Kleopátrának ugye...
Bólogatok, nem tökéletes, az apró dolgokat javítom, de ösztökélem, mondja még, súgja meg a titkos vágyait, ha tudja.
-Van jogosítványod? - Első kérdés, ha már autó ugye.
-Hány évesek az unokatestvéreid? - Kérdezem, de kijavítok pár egyeztetési hibát. Látszik nagyon örülök hogy meri mondani és javában jól is mondja, ami már teljesen siker az én felfogásomban.
-Kicsit más, ne ijedj meg. Ha bármit dolgozhatnál, mit választanál? - Ha nem érti lefordítom a szavakat és összetetetem vele a mondatot, érdekel a válasza is, nem csak a nyelvtani fejlődése (mert szerintem megoldja, a jövőidőt is vettük, okos lány).

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Valerie Hunt
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 24
Hozzászólások száma : 98

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Hétf. Feb. 23 2015, 19:15

- Óra után? - nézek rá szép szemekkel. Persze ha más dolga van, akkor nem akarom zavarni, így is kissé pofátlannak érzem magam, de amilyen napom volt, igazán jó lenne csak úgy kötetlenül beszélgetni valakivel, aki nem hiszi, hogy csak mert lóg valami a lábai közt a világmindenség közepe. Pedig... Ha valamelyikük, hát Sebastian inkább. Na mindegy is. Így, hogy tisztázzuk, nem az esetem nem kell attól tartania, hogy valami hátsó szándékom van a beszélgetés mögött. Viszont tényleg tanulni jöttem és ez kell legyen az első, utána jöhet - ha jöhet - a szórakozás. Azt hiszem, ebben egyetértünk, mert rögtön bele is vág. Figyelek, próbálok mindent megjegyezni, de elsőre ez nagyon bonyolultnak tűnik. A dal az segít, bár én angolul ismerem, de így hogy a szavakat is megtanuljuk, hamarabb jegyzem meg a szerkezetet szerintem.
Bele is vágok és több mindatot is sikerül alkotni. Nem ráza a fejét, hogy valami nagyon nagy hülyeséget kérdeztem, így egész jó kedvem lesz, kezembe veszem a tollam és le is írom gyorsan, amit mondtam, megmutatom nek is, hogy ha van benne valami apró helyesírási hiba azt javítsa ki nekem.
- Jogosítvány? - kérdezek vissza, mert ez a szó nem dereng. Ha elmondja mit jelent, akkor megrázom a fejem. - Oh! Nem, nincs! De ha gazdak leszek, lesz hozzá sofőröm!
Toldom hozzá nevetve, és várok, hogy elmondja ezt hogy kellett volna. Mert bár a sofőr az francia szó, azt nem tudom pontosan, hogy kéne mondani, hogy lesz a kocsihoz egy. Bár... - Há gázdak leszek, lesz sofőröm.
Mondom újra, és várom, hogy ez így jó-e. Kivágom én magam. Remélem. Amúgy meg foglamam sincs. Mi lehet a helyes?
- 9 és 6 évesek - felelem, ezt szerintem már teljesen tökéletesen. Aztán az újabb kérdésre mosolyra húzom a szám. - Fotózást! - vágom rá gondolkodás nélkül. Aztán rájövök, hogy ez így nem az igazi. - Há bármit dolgozhátnék, fotóznék. Nem modelleket.
Mondom végül, aztán elhúzom a számat.
- Nem igazán tudom, mit szeretnék fotózni. De fotózni szeretnék.
Vissza az elejére Go down
Sebastian McBridge
avatarAdmin
Életkor : 31
Foglalkozás : Fordító, oktató, tolmács
Hozzászólások száma : 3364

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   Hétf. Márc. 02 2015, 21:53

Édes ahogy pislog rám a szép szemeivel, el is vigyorodom.
-Persze. Kérdezz rá újra óra után nyugodtan. - Bólogatok, hogy legyen, ha tényleg érdekli, miért ne. Tényleg nem titok, de szerintem semmi extrát nem tudok neki mesélni vagy vad romantikusat. Bár ki tudja.
Addig is tanítom neki a feltételes módot, közben érdeklődöm felőle is, próbálom megismerni, mert így egyrészt gördülékenyebb a beszélgetés, másrészt másnak is magáról fog mesélni, legalább gyakorol. Az meg hab a tortán, hogy én pedig megismerem őt.
Nagyon szorgos diák lett belőle, serényen írja amit mondott, hogy el ne szálljanak az okos szavak, át is nézem, egy két helyen mutatom hogy mit javítson, amit szóban is elrontott, aztán hallgatom tovább széles mosollyal (mert hát Valerie mellett igazán nehéz nem szélesen mosolyogni, csak úgy felbugyog az emberben a végtelen jókedv mellette).
Nem ismeri a jogosítvány szót, így felírom, mellé a hasonló iratokat, mint személyi, útlevél, zöld kártya, ilyesmik.
A sofőrön nevetek, mert jah, úgy egyszerű.
-De vezetni jó, érdemes megtanulni, kikapcsol. - Mosolygok rá, majd rávezetném, hogy egyszerűsítse a szerkezetet, elmondom a szavakat és összerakatom vele a mondatot, mert nem nehéz, ha sima jövőidőt használ és a birtoklást, de megoldja magától.
-Ó, csodás, pont akartam mondani, egyszerűsíts, mondd amit tudsz, szuper vagy! Szuper! - Dicsérem, mert kell a pozitív megerősítés, legalábbis az sosem hátrány szerintem.
-Ahh, a legjobb korok, édesek olyankor! - Ezt inkább angolul mondtam, franciául talán bonyolult lett volna neki. De tény, mikor Henry annyi volt, imádtam. Na jó most is imádom, de akkor még pici volt.
-Igen, sejtem, főleg nem férfi modelleket! - Vigyorgok és befeszítek, mintha épp a bicepszem mutogatnám, míg súlyzóznék, elszánt fejjel, de csak nevetek aztán.
-Embereket, tájat, épületeket? - Ha nem érti lefordítom neki és várom, hátha lát bármelyikben fogódzót a fotózáshoz.
-Szeretnél valami újságnál állandó fotós lenni? - Itt is fordítok ha kell, írogatom neki a szavakat is.

_________________
"Entre deux coeurs qui s'aiment, nul besoin de paroles"
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb   

Vissza az elejére Go down
 

Bonjour sokadjára ~~ Valerie & Seb

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: Lakások, házak, otthonok :: Archívum-