Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

» EOF - Empire of Fantasy
Szomb. Dec. 09 2017, 08:27 by Vendég

Top posting users this month
Judith Moody
 
Sebastian McBridge
 
Joshua McBridge
 
Vincent Sparks
 
Bridget Sanders
 
Reeven Callagher
 
Eric A. Blake
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 00:40

Épp egy könyvesboltban nézelődik a krimik és az útleírásoknál, venni akar valami könyvet csak úgy a maga örömére. Ken Follet például történelmi, állítólag igényes, a Katedrális című könyv vastagsága, miszerint kétszer ötszáz oldal, nem zavarja. Egyszerű fehér ing és hosszú világos farmer van rajta, haja szabadon lóg, táska nincs nála, a zsebében elfér minden irata.
Hirtelen megszólítják, bár először nem is érti a kérdést.
-Tudna mesélni melyik kínai útleíró könyvet érdemes megvenni? - Usui csak pislog, hogy ő-e a kérdezett tényleg, úgy fest igen.
-Talán útleíró könyvet tartok a kezemben? - Szalad fel a szemöldöke, hogy a középidős férfi miből gondolja hogy tudnia kéne.
-De maga kínai és gondolom belenézett már ezekbe a könyvekbe is, vagy ha nem, tudja mit visznek... - Néz értetlen a pasi. Usui maga csak pislog.
-Nem vagyok kínai. Nem itt dolgozom... De tudja mit... vegye meg ezt ez a legvastagabb, sok benne a kép és a szöveg. És még csak nem is kanjival van írva... - Veszi fel a legvastagabbat és odatolja a másik mellkasának, de jön az eladó fiú, hasonlóan fehér ingben és farmerben, kínosan mosolyogva, hogy segítsen.
Usui szemet forgat és megfordul hogy odébb menjen de belebotlik egy lányba.
-Tudok segíteni esetleg magának is? Koreai irodalom érdekli netán? - Hangja monoton volt végig, most is csak kissé kérdő a hangsúlya. Mimikája azonban nem sok van, jelenleg csak a szemöldökét emelte meg.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 00:57

Csak pár perce téblábolok az üzlettérben, mert eddig kintről néztem a kirakatot. Nem valószínű, hogy megengedhetem magamnak egy újabb könyv birtokba vételét, de mindenképp fel szeretném mérni a lehetőségeket. Farmer és favágó ing, ezt a kombinációt nagyon régóta szeretem viselni. Kényelmesebb, mint azt az ember elsőre gondolná. A zöld kockák remekül állnak!
Nem hallom a jelenetet, nem is igazán figyelek, de mivel azon a soron kell végigmennem, hogy elérjek a szépirodalom részlegre, figyelmetlen is vagyok, így majdnem -megint- átesnek rajtam. Persze csak ütközünk, én pedig bocsánatkérő arccal pupillázom nagyokat.
-Tulajdonképp még akár érdekelhet is. -Válaszolok megszeppenve. Micsoda kérdés ez és egyáltalán miért tette fel? Mostanában eladás centrikussá váltak az eladók és így kell csinálni? Mert ahogy elnézem, talán ő is az... farmer és fehér ing, mint azon a pacákon... egyértelmű.
-Bár még nem foglalkoztam vele külön, lehet itt az idő. Hagyom is a szépirodalmat! -Ahm, igen... lehet mindig azt kell promózni, amiből kevés az eladás. Most épp a koreai témát körülölelő könyvek azok. Kezdem érteni az üzletpolitikáját a könyvesboltnak! Meg kéne kérdeznem, hogy szükségük van-e eladóra még, mert talán az ilyen ajánlásokat -sokkal kedvesebben is- meg tudnám csinálni minden nap...
Megkérdezzem? Lehet, hogy tudja, hogy épp keresnek-e vagy sem. Időt spórolnék meg vele, de nem tűnik túl segítőkésznek. Majd inkább a kasszánál... bár ott meg feltartanám a sort. Mindegy hát, valamit valamiért...
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 01:33

Pislog a lányra, most nem tudja eldönteni cukkolják vagy komolyan mondja. Csak vesz egy mély levegőt és megfeszül az állkapcsa, úgy néz a lányra.
-Koreainak tűnök? Amerikaiak... - Még ha ő maga is az, inkább vallja japánnak magát. Japán hagyományok szerint élt mindig is, különben is bosszantja hogy bosszantják.
-Előbb szerintem a saját irodalmatok olvasd el, ajánlom Joyse-t... - Na az a könyv is nem érti mitől szépirodalom, de az amerikaiak már csak ilyenek. Amit nem értenek, az csodás. Az új és elképesztő... Le is emeli a nem messze lévő polcról az Ullysest, az is vagy hétszáz oldal, jó vastag könyv. De súlyra nem borzasztó, Usui maga amúgy is izmos. Aztán visszalép némi merev tartással és odatolja a lánynak, vegye el, majd karba teszi a kezét, benne még mindig a másik vastag könyvvel, amit magának nézett ki.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 01:43

Vajon mi ilyenkor a jó válasz? Az igen, vagy a nem? Igazán nem szeretnék megbántani az égadta világon senkit, még akkor sem, ha nem ismerem. Nekem se esne jól, ha... nem én tipikus amerikainak nézek ki, tagadhatatlan.
-Nekem nem számít a rassz vagy a kaszt... -Próbálok diplomatikus maradni. Nem szeretném megválaszolni neki, hogy igazából... akár még koreainak is kinézhet, de ahogy megkérdezte, valószínűleg nem az. Józan paraszti ésszel ki lehet következtetni, hogy akkor ki fia-borja. Kínainak nem nézem, mert nem olyan lapos a feje, mint nekik, viszont sokkal több ázsiai népet nem ismerek, mint a koreai, japán és vietnám. Talán vietnámi akkor! Nem fogom megkérdezni.
Tekintetemmel követem a kézmozdulatot, az első könyvet nem ismertem, úgyhogy majd megnézem magamnak, ha már ennyire ajánlja. Elveszem a vaskosabb, combosabb kötetet, amit felém nyújt. Majdnem sikerül ráejtenem a lábunkra, vagy legalábbis elé, de még időben utána nyúlok két kézzel. Azt hittem egy kézzel is el fogom bírni... na bumm, tévedni emberi dolog. Megfordítom, hogy a fülszöveges ajánlót elolvassam róla. De miért pont ezt adta a kezembe? Úgy látom mindenkinek valami jó vaskosat adott.
-Neked mi van a kezedben? -Érdeklődöm a másik kötet után, ami még nála van. Most már úgy sejtem, hogy nem eladó, de még nem győződtem meg róla úgy igazán... kicsit szkeptikusan viszonyulok a beszélgetésünkhöz és ajánlataihoz ennek tükrében. Lehet csak rám akar sózni valami drágát, de amúgy teljesen mindegy, hogy mi az...
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 01:55

Összeszűkült szemmel néz a lányra, hogy ez mi akart lenni? Bók? Annak elég suta.
Inkább leemeli a polcról az amerikai író könyvét, de a lny mikor elvenné majdnem elejti, Usui maga is nyúl utána, ketten fogják, csak akkor engedi, mikor érzi a lány biztosan tartja.
Lenéz a Follen kötetre, odanyújtja, nézze meg ha ez érdekli.
Az eladó közben aggódva pislog rájuk, mondván a mogorva ázsia fiatalember rontja az üzletét, így inkább odamegy és felajánlja, hogy segít ha kell, mindkettejüknek, úgy megy arrébb. Usui csóválja a fejét hogy neki nem kell, ő tudatos vásárló, ellenben a lány nagyon nem tűnik annak.
-Milyen könyvet keresel egyáltalán? - Veszi el Joyce-t és visszateszi a polcra, szerinte ezért kár pénzt kiadni.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 02:14

-Meg van, csak kicsit combosabb, mint gondoltam. -Elég nehéz igazából. Biztos, hogy nem venném meg már csak a súlya miatt sem. Mindig magammal cipelni, ha utazom. Fú, nem akarnám elolvasni, bármilyen jó is legyen. Vagy keresnék belőle rövidített változatot...
Megvizsgálom a másikat is, ez már szimpatikusabb, de én még mindig a szépirodalmat kedvelem jobban. Az eladó persze feleslegesen sertepertél erre felé. Meg is mondom neki, hogy köszönöm, nincs szükségem segítségre. Egyébként is úgy fest, hogy akad, aki kisegítsen. Megint kicsit úgy érzem magam, hogy kolonc lett belőlem anélkül, hogy szándékosan akaszkodtam volna bárkire is. Mert egyébként nem szokásom zavarni senkit. Tudomásul veszem, ha épp nem kívánatos személy vagyok valakinél.
-Szépirodalmat, vagy esetleg világirodalmat. Nincs konkrét... Szeretem Shakespeare-t, Victor Hugo-t vagy épp Byront. A legtöbbet persze már olvastam. -De valami ehhez hasonlót keresek. Nem mintha lenne rá pénzem, hogy megvegyem, szóval csak nézelődöm, de nincs képem azt mondani, hogy nem akarok semmit venni, hiszen épp segítenek. A segítséget pedig illik elfogadni, ahogy én is teszem.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 02:27

Nem mond semmit a súlyra, ő meg sem érzi.
-Hm. - Mérlegeli a hallottakat, keres az emlékei között hasonlót. Eszébe jut a húga, aki szerette Molieret. - Moliere. Jók a vígjátékai. - Bár ő maga nem olvasta, de mivel a húga szerette, így ő is imádta látatlanban. - Olvastad már? - Bármit tőle igazából, de ezt nem teszi hozzá. - De ha gondolod, olvass Murakamit nem tudom mennyire szép vagy világirodalom, de kortárs és elgondolkodtató. - Jut eszébe a japán író, őt viszont ő olvasta nem is olyan rég.
Mondjuk Moleire olcsóbb, ha válogatást keres a lány, elvégre elég diákbarát árak is vannak az iskolai kötelezők miatt.
-Amúgy azért olvasod mert kötelező vagy mert téged érdekel? - Dönti félre a fejét, ő szeret olvasni ilyeneket, magának, de kevés embert lát maga körül hasonló ingerenciával megáldva.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 02:42

Bólogatni kezdek, igazat is adok neki, mivel olvastam már két művét. Nem sok, de mindent kicsiben lehet elkezdeni, és volt ezernyi másik könyv otthon, amibe belekezdhetett.
-Igen, de szerintem találok olyan kötetet, amit nem ismerek még tőle. -Mármint Moliertől. A következőnek említett szerző nevét már megjegyezni sem sikerült, annyi maradt meg, hogy Mura... valaki. Pedig van eszem hozzá, csak nem arra figyeltem. A figyelmetlenség pedig minden ember gyengéje. Nem tudom, hogy merre találnám meg egyébként, de talán legközelebb utána járok. Jobban leköt az új könyv, amit a kezembe vettem. Egész emberbarát áron adják. Megörülök neki, aztán már nem is annyira, mert bizony eszembe jut, hogy már elfagyiztam a könyv árának a felét.
-Mert szórakoztat. -Nem azért mert kötelező lenne. Tényleg érdekel, talán jobban is hasznát veszem egy-egy szerep miatt, vagy dialógnál, amit elő kell adni. Ha valaki sokat olvas, van beleérző képessége.
-Bár lehet, hogy ezekből kikerül pár majd kötelezőnek, még nem kaptuk meg a listát. -Hintem el, hogy igazából újonc vagyok a suliban, azaz kis gólya. Persze azt nem feltétlen tudja, hogy merre, de akár sejtheti, ha itt él már egy ideje.
Szorongatom a Molier könyvet, nem akarom lerakni. Vajon, ha nagyon a tárcám mélyére nézek, találok még apróból annyit? De ezt biztos nem ő előtte fogom eszközölni, mert az halál ciki lenne. Bocsánat, megígérem elmondok öt miatyánkat amiért ilyen szóösszetételben használtam a halál kifejezést...
-Azt már tapasztaltam, hogy ami kötelező, azt az ember sose szereti elolvasni. Úgyhogy előbb megszerettem és csak utána jött, hogy el kell olvasni a suliba is ezt meg azt... -De ugye már nem a gimiben vagyunk. Itt mindent ajánlott elolvasni, ha át akarok menni az adott tárgyból.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 02:58

Bólint, akkor nem mondott hülyeséget, ennek örül.
A kérdésére kapott válasz boldogítja, de jelét nem adja, csak faarccal néz tovább.
-Miért, érettségizel? - Nem nézi nagyon idősnek a lányt, oda kellenek ezek kötelezőnek. De hát ő meg a színészet... Bár Segalnak is legalább annyi arca van mint neki, lehet nyerő lehetne vele, ha kicsit is érdekelné a dolog.
-Már miért ne szeretné elolvasni? Olvasni jó. - Szalad össze a szemöldöke, kezd kiütközni hogy ő nem járt iskolába, nem érti a köz által egyértelműnek minősített dolgokat. Neki minden kötelező ajánlott volt csupán, de amúgy is úgy van vele okkal kötelező, tehát nem szeretet kérdés.
Hirtelen arra lesz figyelmes hogy gyomorkorgást hall. Kis fáziskéséssel leesik neki hogy a sajátja morog. Nem evett az örsön, mert helyzet volt, azóta meg elfelejtett. Kicsit zavartan pislog.
-Azt hiszem ennem kéne valamit. Te nem vagy éhes? - Kérdezi meg reflexből, bár úgy sejti nem kívánnak vele sokáig társalogni, főleg hogy mindketten megtalálták amit kerestek. De Demetria óta kicsit talán jobban nyit a beszélgetésre mint olyanra.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 03:19

-Ahm, nem. Most leszel elsőéves az egyetemen. -Adok rendes választ, és be kell látnom, hogy nem sokat hibázott. Most érettségiztem, úgyhogy csak egy kicsin múlott. De legalább nem nézek ki koravénnek, mint a legtöbb fiatal.
-Nem úgy értettem, hanem, hogy a suliban valamit muszájból kellett elolvasni a kisdiák sose olyan jó szájízzel tette. Én speciel szerettem, anyukával mindig leültünk a kertbe, és felolvastam neki. -Nem azért mert ő nem képes rá, csak így meghittebb volt. Meg is szerettem, és nagy nyomóerő volt az is, hogy a tévét csak akkor lehetett bekapcsolni, amikor a hírek mentek benne. Egyébként meg nem, és túl sok válogatott csatorna se volt benne, hogy élvezhetőbb legyen.
A korgás hallatán először azt hiszem, hogy a sajátom az, és elszégyellem magam. Rágni kezdem a szám szélét, és a kérdést hallva fontolóra veszem, hogy én vagyok éhes vagy ő?
-Hát, tulajdonképpen tudnék enni... -Nem túl nehéz döntést kellett meghoznom, de mindenképp dűlőre kellett jutnom, hogy a könyv árát kaparjam ki a tárcámból, vagy egyek valamit... megint. Enni kell, ezt tudom, ezért arra nem is sajnálom a pénzt. Ezt a Molier könyvet meg lehet, hogy megtalálom a könyvtárban is. Le is teszem a kötetet, még szerencse, hogy itt is minden pár lépésnyire van és csak elég kinyújtani a kezünket érte.
-Óó, egyébként, Maisey vagyok. -Kedvesen mosolygok, még az sem zavar, hogy neki nem sok érzelem vagy mimika üli meg az arcát. Attól még kedvesnek tűnik...
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 03:40

-Óh. Értem. - Majdnem, de igazából nem számít neki. Ő is első éves lesz, bár ő már diplomás is lehetne.
Hallgatja, kicsit még össze van szaladva a szemöldöke de bólint.
-Jobb szereti ha felolvasol neki mintha maga olvas? - Dönti félre a fejét, nem fura neki, csak kérdezi. Ő nem szokott hangosan olvasni, de nincs is kinek.
Korog a gyomra, de a lány is éhes ahogy elnézi, valamint igennek értelmezi a kijelentést. Akkor elmennek enni. Látja hogy leteszi a lány könyvet némi fontolgatás után, ő csak áll és nézi, majd gondol egyet, megcsóválja a fejét és elveszi ő, hozzácsapva a sajátjához, úgy indul el a kassza fele.
-Usui. - Néz a lányra, Maisey... Maisey... reméli megjegyzi, de miért ne tenné? Nem rossz a névmemóriája, csak miután realizálta hogy éhes kissé dekoncentráltabb.
A kasszánál kifizeti mindkét könyvet ha nem ellenkeznek, majd odaadja a lánynak szó nélkül.
-Mit szeretnél enni? - Ha olyan neki is jó lesz, ő nem érzi magát nagyon válogatósnak, bár a gyors éttermeket nem szereti túlzottan. De van erre hot-dogos, kínai, pizza Hut, valami kifőzde, meg egy csirkés. Ha kell el is sorolja hogy ezeket ismeri a közelben, de ha a lány mond egy konkrét ételt, akkor keres vele olyat.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 11:06

Azt nem tudom, hogy jobban szereti-e, ha én olvastam neki, vagy, mintha saját maga, majd egyszer megkérdem tőle.
-Olyankor tudott közben hímezni, én meg szeretek olvasni. Legalább együtt töltöttük azt az időt is. -Most olyan évek jönnek, hogy nagyon ritkán fogok velük lenni. De... letudtam gyereknek a kötelező szülőkkel töltött időmet. Kár, hogy hiányzanak... lennék még velük nagyon-nagyon sokat.
-Usui. Remélem jól ejtettem ki... -Megismétlem, mert nem mozgok otthonosan az ázsiai nevek világában, de ezzel csak nem lesz baj, mint azzal az íróval, Muracukival... vagy valami hasonló volt csak?
Nem véletlen tettem le a könyvet, egyszerre két dőzsölés nem juthat egy napra. Talán majd a holnapiból kijön az ára, és most lehet enni egy jól megpakolt hotdogot. Arra vágyom leginkább, sok sajttal és csalamádéval!
Na várjunk csak, az nem a Molier kötet, amit Usuinál látok? Miért csak itt a kasszánál veszem észre?
-Te is elolvasod a Molier kötetet? -Nem is azt feltételezem, hogy nekem szánja. Biztos felkeltette az érdeklődését, esetleg majd kölcsön kérem tőle, ha már kiolvasta. De mikor a kezembe nyomja, csak furán nézek rá. Eltelik pár tizedmásodpercbe, hogy megértsem, ez a könyv az enyém. Elkerekednek a szemeim, még csak tiltakozni sem volt alkalmam!
-De nem kellett volna... -Nagyokat nézek, persze nagyon örülök a könyvnek, két kezembe zárom és a mellkasomhoz emelem, nem adom oda senkinek. Kivéve Usuit, ha azt mondja, hogy akkor elviszi magával, ha nekem nem kell... csak lesz valaki otthon, aki örül majd neki. De na... én is örülök. Ráharapok a nyelvemre, nem fájdalmasan, csak úgy jelzésértékűen magamnak, hogy majd meghívom akkor egy hotdogra cserébe. De ha felajánlanám, biztos ellenkezne... ő nem tűnik olyan bambának, mint én.
-Köszönöm. -Nem esik nehezemre kiejteni ezt a szót. Sokszor használom, szerintem építőjellegű és nincs is ennél kedvesebb! Mindenkinek hasznosítania kéne a Kérem-Köszönöm párosítást...
-Reggel óta egy jó hotdogra vágyom... -Vallom be szerényen. Hamburgerest már tudok a környéken, talán lehet ott kapni hotdogot is. Megemlítem, hogy ismerek egy sarki büfést, de ha mást szeretne, csak mondja, én mindent megeszek! Tényleg mindent...
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 19:49

-Értem. Az jó. - Tényleg kellemesnek gondolja, olyan... békésnek.
-Jól. - Közli kedvesebb hangszínnel, nem szoktak erre figyelni.
A kasszánál csóválja tagadólag a fejét a lánynak, hogy ő ugyan nem akar Molieret olvasni, fizetés után adja is neki a könyvet.
-Olvasd ki ha tetszik. - Mondd csak ennyit, bár megenyhülnek a vonásai, hogy látja miként szorongatja a lány a könyvet. Neki nem tétel a könyv, de a lánynak meg örömöt okozott, belül ő is kevésbé érzi üresnek magát ettől a kis semmiségtől. Bár a köszönöm-re nem tud értelmesebbet reagálni, mint egy hanyag vállvonás, kerüli is a lány tekintetét egy fél percig.
-Akkor együnk azt. - Neki mindegy, a hot-dog is jó neki. Csak meleg legyen és lakjon jól. A büfésre bólint, hogy az jó, ő is arra gondolt, szóval el is indul arra.
-Nem is tudtam hogy van erre bölcsész egyetem. - Néz a lányra, mert ő arra saccol angol szakra megy vagy ilyesmi.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 21:14

Büszke vagyok magamra, hogy nem rontottam el, én sem örülnék, ha Mészöjnek hívnának, pusztán azért, mert nem értették elsőre, hogy Mészi... persze nem haragudnék, de nem esne jól, hogy beszélgetünk és a nevemet se tudja, vagy csak épp nem tudja kiejteni. Ha raccsolna, vagy selypítene, persze megérteném, hogy nehezebben mondja ki, de jelen esetben erről szó sincs!
-Biztos tetszeni fog. -Még egy indok, hogy minél előbb elolvassam, hogy ajándékba kaptam. Tényleg nem volt drága sem, de annál nagyobb kincs ez most nekem. Lehet alá kéne íratnom, emlékbe.
-Aláírhatnád nekem... csak úgy emlékbe. -Kifejtem, hogy nem kell bele semmi szellemes dolgot írni, ha nem szeretne, elég annyi, hogy Usuitól Maiseynek... Már ennyi is tök jó lenne.
Mosolygok tovább, erre a nagy köszönömre már amúgy sem vártam semmit. Bőven túlszárnyalta magát azzal, hogy megajándékozott ezzel a remek Molier kötettel.
-Szuper! -Persze én nem vagyok éhes. Én csak mindig képes vagyok arra, hogy egyek. Valószínűleg ezért sem vagyok csont sovány, mint a legtöbb színésznő és színésznő jelöltek... kíváncsi leszek, hogy az évfolyamon hányan lesznek modell alkatúak. Azért nem panaszkodom, én se vagyok nagydarab, de sosem érdekelt az, hogy hány kiló lehetek. Sose diétáztam, vagy ha igen, azt úgy hívták, hogy bacon diéta...
El is indulunk, még mindig szorongatom a könyvet. Nem akarom a táskámba tenni, a végén még szamárfüles lesz, pedig még el sem kezdtem olvasni. Tudom, hogy attól még el kéne pakolni, mert nem lehet úgy enni, véletlen leeszem, és akkor nagyon mérges leszek magamra.
Szerencsére közel van a sarki büfés, úgyhogy néhány méter után már várhatjuk is ki a sorunkat.
-Van, jelentkeztem is az egyikre, de a Frances előbb volt jelölve, és most oda fogok járni. -Nézegettem, hogy ha ne jönne össze a színészet, akkor legyen B tervem is. Természetesen először egy Milwaukeeban lévő egyetemen jelöltem meg a bölcsész kart. Válaszomból nem az jön le, hogy leesett Usui arra célzott, hogy bölcsész szakos lennék... később se nagyon esik le, amíg erre fel nem hívja a figyelmem. Már, ha felhívja rá a figyelmem.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 22:47

-Remélem. - Elvégre ő ajánlotta.
Aztán csak elkerekedettebb szemekkel néz a lányra, pislog párat. Hogy mi? Írja alá? Mi a szöszért? Zavarba is jön, próbálja leplezni, de mivel össze vissza pislog és nézelődik nehéz. Még akkor is ha pókerarca van.
-Pff... nekem mindegy. A tied. - De nem mer a lányra nézni, lehet csak viccelt. Sőt biztos. Minek kéne neki pont az ő keze írása bele?
Hamar összeszedi magát hogy van cél, a hot-dogos. Könnyebb fókuszálni hogy van egy útirány. A sornak nem örül, de kibírja, végre már képes újra a lányra is nézni.
-Hm. És mire? - Nem fejti ki mire gondolt, mert úgy is tárgytalanná vált. Elég sokan jönnek a Frances-ra, meg kell hagynia. De neves iskola, ő is azért választotta.
Közben halad a sor ők jönnek.
-Vedd el a hot-dogokat! - Mondja a lánynak ha elmondták hogyan kérik, Usui mindent kért rá, az a biztos, majd míg a lány elvan ő lazán fizeti amit kell. Igazából fel sem tűnik neki, de nem is zavarja. Láthatóan a lánynak nincs vagy kevés a keresete, neki meg pénze az van, így szívesen költi ha máshogy nem is.
-Gyere, ott egy szabad pad. - Int a fejével, elpakolja a pénzt és elveszi a saját adagját, majd ha a lány nem ellenkezik, le is ül. Az illatokra újra kordul a gyomra, érzi összefutott a nyál a szájában, kínosabban félretekint, jobban oda kéne figyelnie magára, mert ez így eléggé kellemetlen.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Szer. Júl. 23 2014, 23:30

Zavarba jövök a korábbi felajánlásomtól, hogy írja alá. Csak ha már kaptam, egy kedves emléket nem szeretnék elfelejteni, ezért jött az ötlet. De úgy fest, hogy ez itt nem nyerő. Ébredj kislány, ez nem Milwaukee!
-Felejtsd el, nem lényeg... -Mondom a puffogást hallva. Nem erőltetek rá ilyesmit, főleg, mert igaza lehet a reakció végett. Hülye ötlet volt... meg nem is mint aláírás kéne, csak... mindegy. Elfelejtem, inkább haladjunk enni, úgy is idáig hallani az újabb korgást, amit még mindig nem az én gyomrom produkál. Nem baj, ha nem néznek rám, helyette majd én néha felpillantok Usuira.
-Filmszínész leszek... ha minden jól megy. -Lehet első nap azt mondják, hogy ehető kishal vagyok és nincs itt keresnivalóm. De akkor majd bebizonyítom, hogy tévednek és én leszek a legjobb. Legalábbis remélem. Anyukáék persze támogatnak, valamennyire hisznek is bennem, de nem úgy, ahogy azt a szülőktől elvárni. Ők is tudják, hogy én képtelen vagyok mindenki és mindenen átgázolni csak azért, hogy az álmaim valóra váljanak. Én egy igazi tündérmese vagyok, aki várja a csodát. Persze teszek is érte, de nem fogok semmi olyat megtenni, amit esetenként elvárnának. Én jó kislány vagyok...
-Te tanulsz még? -Nem nézem olyan idősnek, de az ázsiaiak egyébként is kortalanok. A genetikájuk varázslatos, hogy nem lehet megmondani mennyi idősek lehetnek valójában, meg amit látunk... nagyon csalóka. Bár nem biztos, hogy örülne, ha ezt így kifejteném neki.
Állunk már a sorba, áttanulmányozom, hogy mit szeretnék a sajátomba kérni, közben már halászom is a kis szütyőmet, hogy kifizessem, de elterelik a figyelmem azzal, hogy el kell vegyem a berendelésünket. Egyszerre a kettőt amúgy se tudom, úgyhogy eleget teszek a kérésnek. Az enyémben is van minden, mert bőségesen szeretem, az sem zavar, hogy a hagymától szagos lesz a leheletem. Usui után sertepertélek, és helyet foglalok a padon. Természetesen úgy ülök, hogy ő is kényelmesen odaférjen, bár amúgy sem foglalok nagy helyet...
-A múltkor itt hamburgereztem, az is nagyon finom, majd egyszer próbáld ki! -Hívom fel rá a figyelmét. Olyan, mintha már régóta idejárnék, pedig még csak pár napja vagyok itt. A gyomorkorgást igyekszem figyelmen kívül hagyni, mindjárt eszünk és el fog múlni úgyis. Nem kezdek bele, hogy nem jó dolog az, ha éhes marad az ember, és csak akkor eszik, mikor eszébe jut. Mert láthatóan és hallhatóan itt valami ilyesmiről lehet szó. Otthon minimum öt alkalommal kellett mindig enni, ha nem hétszer. Nem volt megterhelő, sose voltam éhes és még jól is esett. Nem mindig kell meleget vagy épp nehezet, pár gyümölcsöt is lehet tízóraira vagy uzsonnára... de tényleg nem megyek ebbe bele.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Csüt. Júl. 24 2014, 00:43

Kicsit megnyugszik hogy nem kell aláírnia a könyvet, bár fogalma sincs miért frusztrálta. Talán mert az úgy tényleg ajándék lett volna? Nem is ismeri a lányt... furán venné ki magát ha csak úgy eszébe jutna egy lánynak nem? Jó hagyjuk. Valószínű az éhség öli az agysejtjeit és nem bír gondolkodni.
-Van ott filmszínészet is? - Szalad össze a szemöldöke, ez valahogy kimaradt nála.
-Veled kezdem újra az egyetemet ősszel, csak én újságírást fogok tanulni. Amúgy dolgozom. Rendőr vagyok. - Fejti ki mert úgy is rákérdeztek volna, hogy ugyan ki a jó fene adott neki munkát, és mi az.
Szerencsére nem teszi szóvá a másik az anyagiakat, csak jön vele, leülnek és nekiállnak enni. A gyomra hálásan fogadja be az étket, kicsit le is hunyja a szemét, hogy végre ehet.
-Jól van. Bár én nem vagyok oda a gyorséttermi és hasonló ételekért. Nem egészségesek. - Magyarázza el, nem is tudja miért, elvégre senki sem kérdezte. Na mindegy.
Szerencsére ki sem oktatják, mert hát Usui maga elég egészségesen él ami a testét illeti, lehet túlzottan is karban van tartva.
-És miért pont színésznő akarsz lenni? - Lehet ez ostoba kérdés, de mindenki másért. Van aki az álomszerepért, van aki azért hogy elgondolkodtasson, van aki csak azért hoyg címlapon legyen.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Csüt. Júl. 24 2014, 21:46

Tényleg csak emléknek szerettem volna. De látom rajta, hogy zavarja. Lehet engem is zavarna, ha valaki ilyen ötlettel állna elém, de otthon mindenki szívesen odafirkantotta volna. De igazából nem lényeg, holnap már úgy se találkozunk, vagy egy hét múlva, ekkora véletlenek nem lehetnek, mint a múltkor Demivel vagy Markkal...
-Igen, egészen új kar a Filmművészet és akkor azon belül van több szak is, egyik a filmszínészet. -Magyarázom neki teljes figyelemmel, miközben sétálunk a bódés felé.
-Hű! -Elkerekedik a szemem. -Rendőr vagy? -Persze most mondhatnám, hogy nem néztem ki belőle, de így, hogy mondta már... igen. Látszik rajta, hogy rendőr alkat, sőt, inkább... nyomozó! Ez nagyon klassz! Nem akarom elismételni, ami a fejemben már megalkotódott a rendőrségével kapcsolatban, de látszik rajtam, hogy csodával adakozom számára a hivatás végett.
-Na de, miért is jössz újságírásra? Abból van haszna a rendőrségnek? -Aztán eszembe jut valami nagyon durva, valami szupertitkos, valami nagyon filmes. -Vagy beépülsz?! -De azt miért mondta volna el? Nem érdekel, már rákérdeztem és izgatottan várom ki, hogy mondjon erre valamit. Ha nemet int, akkor is nyilván megértem, nem fedheti fel. Ha meg igent, akkor megígérem, hogy hallgatok, mint a sír!
-Egyébként nem olyan gyorséttermi, mint a meki. Rendes húsból van és sok zöldséggel! -Magyarázom meg, hogy miért is nem tartozik azok közé. De persze hülyeség, amit mondok, mert a gyors kiszolgálás miatt hívják gyorséttermi kajának.
Jár a lábam, miközben kajolunk... lógatom, mert ha végig ülök a padon, épp, hogy csak a lábujjhegyem ér le. El vagyok ezzel, szórakoztatom magam. A kérdés kicsit sem ér váratlanul, anyukáék is ezt kérdezték tőlem, amikor elmondtam ebbéli terveim. Csak megvonom a vállam.
-Szeretem a költészetet és gyerek korom óta a milwaukee-i színházcsoportban játszottam. Nagyon szeretem, tudod... más az, amikor olvasol egy drámát, és más az, amikor el is játszod. Nagyon buli az egész, izgalmas. -Meg minden olyan könyv szövegét tudom kívülről, amit eljátszottunk. Vagy legalábbis a saját szerepemét tudom, de a többiekét se lenne nehéz felidéznem. Nagy vonalakban ennyi erre az indokom. Az, hogy gyerekkorom óta színésznő akarok lenni, és mert szeretem.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Pént. Júl. 25 2014, 01:00

-Értem. Ezt nem tudtam. - Vajon egy éve is volt? Lehet... de lehet nem, a lényeg hogy ennyivel is okosabb lett.
-Azt mondtam, nem? - Néz a lányra, a csillogó szemekkel nem tud mit kezdeni. Demetriánál sem tudott.
-Nincs. Abból nekem van hasznom. - Mondja csendesen, bár amúgy sem beszél hangosan. Aztán csak felszalad a szemöldöke. - Hova? Az egyetemre? Nem. Tényleg tanulni akarok. - Bár tény, így szemmel tarthatja a diákokat, de nem ez a célja.
-Ez igaz, de nem rendes meleg étel. Nem olyan... vacsoraasztalra való. - Jobb szót nem talált. Egyszerűen ez nem olyan vacsora amit otthon elkészítene főzés címen. Persze nem feltétlen kell melegnek lennie az ételnek hogy rendes legyen, elvégre a maki és a hadaka udon is hideg de laktat.
-Értem. - Ő semmi izgalmasat nem lát benne, de valljuk be, neki és az ő halott mimikájával valóban unalmas lenni bármit is ad elő. - Költő nem akarsz lenni? - Nem cukkolódik, komolyan kérdezi, elvégre ha szereti a költészetet. Bár a hangja elég semmilyen, nehéz megítélni komoly vagy piszkálódó a kérdés. De megszokta, hogy félreértik, kérdés a lány mennyire sértődős, aszerint fogja értelmezni valószínűleg.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Vas. Aug. 03 2014, 10:47

-De, de igen, csak... hű! -Na jó, talán egy kicsit komolyabban kéne kezelni ezt a helyzetet. Egy igazi rendőrrel hotdogozom! Nálunk ilyet nem lehetne otthon.
-Na és nyomozó vagy csak rendőr-rendőr vagy? Nem mintha az utóbbi ne lenne klassz! -Egyből mentegetőzöm, nem akarom, hogy félre értse, szerintem nagyon szuper, amit csinál, meg amit értünk tesznek a... rendőrök, felügyelők, nyomozók és katonák! De ha nyomozó lenne, akkor hiába mondja, hogy nem beépül, persze majd bólogatok, hogy így vagy, nem beépülős rendőr-nyomozó!
-Szóval csak szimplán érdekel. Ez jó. -Elmosolyodom. Persze a következő kérdésem egy kissé fura lehetett, mert nem számítottam ekkora hűhóra, egyből kaptam szemöldök felhúzást, ismét elmosolyodtam miatta. Hagyom is ezt a kérdést, ha tényleg úgy van, akkor se fogja elmondani, ha meg tényleg nincs, akkor felesleges magyarázni, hogy márpedig: de!
Bólogatok, tényleg nem egy olyan étek, amit anyu az ebédre akár tálalna, vagy vacsorára... megvonom a vállam, egy gyors falatnak mindenképp jobb... ha nagyon éhes az emberlánya.
-Jogos. Még meg se néztem, hogy vajon a koliba tudnék-e rendesen főzni... -Mert megtanítottak, remekül elkészíteni a legalapabbakat, meg egy-két furcsább ételt is. A lényeg, hogy nem halna éhen senki, ha rám kéne hagyni a főzést.
-Áá... elég gagyi verseket írok, szóval az nem az én világom. -Otthon is hagytam azt a füzetet, amiben lejegyzeteltem az összes szösszenetet, az kéne még, hogy megtalálják és kinevessenek miatta! A "meg nem értett költők" közé tartoznék halálom után. Megfontolandó...
-Még én se szeretem őket olvasgatni... -Na jó, ez most hülyeség volt, mert a sajátjaim, nekem tetszenek, de egyébként nagyon bénák, és senkinek se mutatnám meg soha őket. Egyébként nem tűnök sértődöttnek a kérdés végett.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Vas. Aug. 03 2014, 16:23

-Miért hű? - Dönti félre a fejét, szerinte semmi különleges nincs se benne se a munkájában. Persze ha a lány örül, ő is boldogabb belül mélyen, a pókerarc alatt.
-Egyelőre csak egyszerű rendőr. Nyomozóvá válni több éves munkatapasztalatot igényel, ahhoz még fiatal vagyok. - Bár vannak ilyen tervei, az odébb van.
-Nem szimplán érdekel, ezt is akarom dolgozni. Második hivatásként, ha nem elsődlegesen. - Magyarázza, nem hobbiból jelentkezett.
-Tudsz. Van konyhahelyiség. - Közli készséggel az információt, mert pár napig már volt koleszos, egy éve, a koreai és a tisztaságmániás fiúkkal.
-Miből gondolod hogy nem jók? A saját alkotást ritkán érezzük elég jónak. Lehet másnak tetszene. - Ő telejsen így van az írásával is. Sokat gyakorolta, hogy azon túl hogy tömör és informatív legyen, legyen benne valami sajátos él, némi keleti szemlélettel.
-Ki a kedvenced? Költőd. - Kérdezi meg, szereti a költészetet, csak az ember meg nem mondaná, mert az olyan... érzelmes dolog, belé meg látszólag ha egy csepp szorult. De lehet az is kicsordult már.
Közben eszegeti az ételt, kellemesen megnyugszik a gyomra.
-És akkor most egyedül boldogulsz itt tanévkezdésig? - Kérdezi meg még, mert tudja milyen rossz egyedül, tanácstalanul belecsöppenni az élet sodrába.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Vas. Aug. 03 2014, 18:53

Megvonom a vállam. Valami egészen jó indokot kéne erre találni, de csak annyit tudnék mondani, hogy mert... mert a rendőrök vigyáznak ránk és ez nagy felelősség. Meg is osztom vele egy kicsit dadogva, mert hát... ezt valami bókfélének fogja biztos gondolni, pedig még sose csináltam ilyen korábban. Filmekben láttam, hogy ha kellemeset, szépet, jót mondunk valakiről, az már flört mert bókolgatás, de nekem eszem ágában sincs ilyesmibe belemenni. Kicsit zavarban is vagyok a magyarázatomtól, de Isten a tanúm, hogy semmi olyan szándékom nem volt vele!
-Szurkolok, hogy sikerüljön... ha az szeretnél majd lenni. -Mert ugye nem tudhatom. De mindenki szeretne feljebb és feljebb jutni, szóval Usui is biztosan nyomozó lesz egyszer. Főleg, ha egy újságíró szimatával rendelkezik, és van hozzá érzéke, akkor nem lesz itt semmi probléma.
-Nagy terveid vannak akkor... -Elmosolyodom, még tömök egy keveset a pofimba, mielőtt újra beszélni kezdenék. Persze nem teli szájjal állok neki.
-De ez jó. Az embernek legyenek céljai, mert anélkül elég üres lenne az élet. -Megvonom a vállam. Az én célom, hogy jó színésznő legyen belőlem. Ez sem kevesebb, mint, hogy Ő meg jó újságíró legyen. Mindenki a saját vonalán a legjobb akar lenni és ez így van rendjén.
Bólogatok, szupernek tartom, hogy majd lehet sütni-főzni. Tőlem lesz illatos az egész koli, mert valami mindig készülni fog.
-Hát... nem tudom. Én azért nem mutogatnám senkinek. -Így érzem és ez nem fog sokban változni, amíg meg nem halok és nem találnak rá a kéziratokra. Már ha még fog látszódni belőle valami. Nem mostanság tervezem feldobni a pacskert...
-Hmm, lássuk csak. -Hirtelen nem is tudom, hogy kit mondjak. Nincs olyan sok, a regényeket, novellákat sokkal jobban szeretem. Lehet ezért se tudok verseket írni, mert nem az a típus vagyok. De nem tudok egyet se mondani, szégyen szemre most is azon kattogok, hogy eszembe jusson. Baldwin, Dickenson... hm.
-Hogy? Hát... muszáj. Talán kicsit felzárkózom, ha most sikerül mindenfelé eligazodnom... mint később. A helyi gyülekezetet már tudom merre találom, nagy baj nem érhet... -Említem meg. A múltkor Demivel megkerestük, vasárnap már megyek is majd, utána járok, hogy mik a fontosabb szabályok, amit nem árt tudni, ha oda szeretnék tartozni, amíg itt tanulok.
-Annyira nem lehet vészes... vidéki, talpraesett leányzó vagyok... -Furán elnevetem magam. Anyuka ezzel vigasztalt, mikor eljöttünk otthonról, hogy ügyes leszek és nincs mitől félnem itt... na igen, de ő még nem járt L.A.-ben.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Vas. Aug. 03 2014, 20:12

Usuiról nehéz megmondani éppen mi jár a fejében már ha az ember feltételez bármi hasonlót és nem gondolja aktív bambulásnak az egész lényét.
-Értem. Örülök. Ha bármi gondod van vagy kérdésed szívesen segítek. - Közli a nagy dadogás végén, nem érti a lány zavarát, de nem is hiszi hogy most flörtölnének vele. Mert hát... vele?! Ki akarna. Elővesz egy noteszt, beleírja a számát és kitépi a lapot, odaadja. - Ha bármi gondod van hívj fel. Szinte mindig szolgálatban vagyok, nem fogsz zavarni. Segítek majd. - Nem tűnik városinak a lány és vidéken jó érzés ha ismer az ember egy rendőrt. Lehet a lánynak is ez a fajta biztonság hiányzik, és ha ezzel hozzájárul hogy nyugodtabban aludjon, akkor miért ne segítene.
Biccent a feljebb jutásra, amolyan igenként és hálaként.
-Mondhatni igen. - Nem kicsinyli le őket szerénységből, nem az a típus, valamint tisztában van vele, hogy nem is lesz könnyű elérni céljait.
-Teljesen igaz. - Mondja némileg több színnel a hangjában, neki csak ez van. Ha nem lenne életcélja, ha anno nem kapaszkodik bele akkor valószínű teljesen összeroppantja a magány. Így még van esélye túlélni, ha életnek nem is nevezhető a dolog, mert így is elég szegényes. - De ez kevés a boldogsághoz, sok minden más is kell még. - Mondja csendesen, jó hogy a lány vidám és kedves alkat. Maradjon ilyen, ne üresedjen ki a karrier útját kitaposva.
-A barátaidnak? - Ő teljesen biztos benne hogy ennek a kedves lánynak sok barátja van.
Hagyja gondolkodni, nem siet sehova, majd válaszol ha rátalált a számára legkedvesebbre.
-Gyülekezet? - Dönti félre a fejét, hirtelen nem tudja hova tenni, az miben segít a lánynak a boldogulásban.
-Látom. - Mondja komolyan, szerinte nincs baj a lány talpraesettségével. - De ha bármi érdekel mit hol találsz szólj. Én már itt lakom úgy három éve. - Ajánlja fel a segítségét, bár nem hiszi a lány rászorul, de ha mégis bizonytalanság gyötörné, van egy neve meg egy száma. Már ha nem dobja ki, mert nem kell neki, természetesen.
-De azért este óvatosan mászkálj. - Teszi hozzá, mert hát vidéken lehet biztonságosabb, itt a nagyvárosban ez nem elmondható.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 21
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Hétf. Aug. 04 2014, 09:53

Csak nézek nagy szemekkel a papírosra, és memorizálom a számot. Nem bonyolult, de azért elteszem, mert bármikor kellhet, Usuinak igaza van, sose lehet tudni, hogy épp hol áll lesben a gonosz! Megköszönöm, és a könyv egyik oldalába nyomom, ott biztos meglesz, aztán majd ha visszaértem a koliba bepötyögöm a telefonomba. Nem mindig hozom magammal, még nem szoktam meg, hogy van. Mosolygok a kedvessége miatt, érdekes, hogy mennyire óvtak L.A.-től, most meg sorra találkozom a kedvesebbnél kedvesebb emberekkel... fura.
-Persze kell... de egyszerre csak egy valami teljesíthető. Ha túl tökéletes... akkor ott valami nem stimmel szerintem. -Gondolok arra, hogy boldog család, barátok, akár az, hogy van egy saját ház, vagy épp csak lakás... nem lehet minden tökéletes, mert egyszer csak szertefoszlik majd, vagy elromlik. Szép lassan kell felépíteni, mindenre időt szakítva, ahhoz, hogy működjön. Anyukáék is... van boldog család és van egy ház. De nekik segített a hit és a felekezet... úgy azért egyszerűbb, mint egyedül, teljesen egyedül elindulni...
Kicsit nevetek, ez tök jó, hogy a barátaimnak. De inkább csak megrázom a fejem. Vannak, akikkel régebben tök jó volt minden, de őket beszippantotta a "nagyvárosi nullaság". Inkább nem barátkozom velük, a tesóim meg... áhh, nem fárasztom őket ezzel.
-Igen. Tudod... ha bármi történik, Istenhez mindig fordulhatok. A tiszteletes készséggel ajánlotta segítségét, bármire is lenne szükségem. Ez már egy kicsit több nyugalommal tölt el. -Megvonom a vállam, nem sokaknak mondtam el eddig, hogy ennyire komolyan veszem a vallást, a vallásom. Csak Demi tud róla, mert ő segített elkavarodni a templomig.
-Hát, vicces volt eljutni a templomig, szóval lehet ha előbb találkozunk, egyszerűbb dolgom van! -Felelem kedélyesen. Nem mintha Demi ne lett volna jó idegenvezető, de mire visszataláltunk az egyetemre! A felszólításra csak megrázom a fejem.
-Áhh, én este nem megyek sehova... nem is nagyon vonz, hogy én most úgy... eltekeregjek. -Befejezem a kajálást, megtörölgetem a számat is, biztos hogy szószos a javából, nem is tévedek, mikor megnézem a szalvétát... szép színes, piros meg sárga. Kecsap és mustár.
Vissza az elejére Go down
Usui Kazuki
avatarKlasszikus kommunikáció
Életkor : 27
Foglalkozás : Rendőr
Hozzászólások száma : 649

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   Hétf. Aug. 04 2014, 17:12

-Nem feltétlen, attól függ mi számít neked tökéletesnek. Mert olyan nincs... De nem feltétlenül van gond, ha valaki mégis úgy érzi. Már szerintem. - Teszi hozzá, mert ő is megélte ezt az állapotot és nem volt gond a háttérben. Sőt, az volt a gond hogy nincs, ha nem lett volna olyan tisztességes az apja most is élne... na mindegy, ilyeneken abszolút nincs kedve elmerengeni most, főleg hogy kellemes társasága akadt.
Félredönti a fejét, hogy mi vicceset mondott, habár örül hogy nevet a lány. Szép nevetése van, kicsit sajnálja hogy ő maga nem viccesebb, akkor többet hallhatná.
-Értem. - Ő nem hisz a keresztény Istenben, ő a reinkarnációban hisz. - A tiszteletes kedves ember lehet, bizonyára készséggel segít neked. - Gondolja ő, de a papokat általában ő is tiszteli, mert a többi emberért élnek. Ha hívő lenne ő maga is lehet papnak megy. Bár akkor nem írhatna, megfontolandó lett volna.
-Nem biztos, a templomokat kevésbé ismerem, mivel én nem látogatom őket. - Magyarázza mert hát mindent ő sem tud, a templomokat például nem igazán ismeri.
-Jól van, jól teszed. Bár a part szép este, de ne menj egyedül azért. - Ő is megeszi a maga adagját, bár ő kevésbé szószos, óvatosan ette, akkurátusan, amitől lehet bármely amerikai felsóhajtana.
-És dolgozni is fogsz? Tudod mit szeretnél? Mert újságot tudok ajánlani, ami inkább diákoknak kínál állást. - Ennyit még megtehet a lányért, mást mondjuk nem nagyon.

_________________
A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.
A tudás kényszere azonban megéri a kockázatot.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui   

Vissza az elejére Go down
 

Tudok segíteni? ~ Maisey és Usui

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

 Similar topics

-
» Kerülőúton - Usui, Reev

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: This is Hollywood! :: Archívum-