Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Today at 14:19 by Vincent Sparks

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Vincent Sparks
 
Judith Moody
 
Sebastian McBridge
 
Isabella Williams
 
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 Welcome baby! (Maisey - Mark)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Vas. Júl. 20 2014, 16:41

Úgy volt, hogy már Júliusban jövök, hogy megismerjem a várost, a közeget és, hogy tudjam mi-merre-hányméter. Meg, hogy ne valami nyomi szobába dugjanak be. Bár az se zavarna különösebben. Papírt szorongatok a kezemben, amire fel van írva az egyetem székhelye. Azt keresem, hogy merre kell tovább mennem. Sorra szólítom le az embereket, de senki sem akar nekem megállni, válaszolni. Mindegy is, nem zavartatom magam tovább, csak haladok, biztos, hogy ki fogok lyukadni valahol.
-Bocsánat!? -Ismét egy újabb próbálkozás. Vékonyka hangon igyekszem érvényesülni, de mindenki siet. Belém jönnek, kissé megpördülök, igyekszem a táskámra vigyázni, de majdnem átesek a saját bőröndömön. Elég nagy, szerencsére csak ráseggelek és nem dőlök tovább a járdára felkenődve.
-Semmi gond, minden oké, odatalálok... -Nyugtatom magam, és igyekszem nem hangosan szóvá tenni a nemtetszésemet. Nyomkodom a telefonomat, mert kaptam valamit, amivel tudom tartani majd a kapcsolatot az otthoniakkal. Nem egy hiperszuperkütyü, de megteszi. Korábban nem igazán volt ilyenem, mert nem volt rá szükség. Egyelőre még nem igazodom ki ezzel sem.
-Most komolyan... menj már vissza az előzőre... -Ja, hogy ez nem ilyen, hogy hangfelismerésre visszavált? Nyomom erősebben a gombokat, de semmi. Kicsit odacsapkodom a bőrönd széléhez, és máris működik! Remek. Megtörlöm a kezemet a farmeromba, megigazgatom magamon a kockás ingemet és rá kell jönnöm, hogy még így is dög meleg van. Árnyékosabb helyre húzom a cuccaim és kicsit legyezgetem magam. Víz! Van nálam víz! Felkutatom a táskámból azt a félliteres palackot, amit hoztam és jól meghúzom. Egy kevés még mellé is folyik... hopsz!
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Vas. Júl. 20 2014, 18:35

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ebben a nyomorult városban, és talán az országban is mindenki egy nyamvadt ingyenélő. Mindenkinek kell valami, rimánkodnak, könyörögnek, aztán elfelejtik megadni azt, ami jár érte ellenszolgáltatás gyanánt. Ígérgetnek, halasztgatnak, fenyegetőznek néhányan, azt hiszik mennek vele valamire. Közben pedig csak félnek. Mint a kutyák, akik ugatnak, de nem harapnak. Kezdem unni, hogy ilyen nehéz az emberekkel. Pedig olyan könnyű lenne. Kérsz, kapsz, fizetsz... Neeem. Kérnek, kapnak, aztán inkább menekülnek és kamatoztatják az árat. Gyökerek...
Éppen egy újabb nehéz ügyet próbálok rövidre zárni egy sikátorban, de ismét nehezen megy.
-Pokolba veled, Dale! Annyira egyszerű a képlet. Kérsz, kapsz, fizetsz. Miért kell az utolsót mindig újra és újra elmagyarázni? Nem tanultad még meg, mi a következmény? - Hallani, ahogy egy vékony férfihang próbálja kivágni magát a sikátor közepén, de nehézkesen.
-Zárjuk rövidre. Az előlegért cserébe két napod van, aztán befejeztük. Tudod hol érsz el, ha mondandód van... - Azzal ott hagyom a srácot és igyekszem a legrövidebb úton távozni. Kiérve a sikátorból, nem nézek szét, csak a hátam mögé sandítok, hogy követ-e, vagy felszívódik. Szerencsétlenségemre pont az orrom elé nem nézek, így egy ott parkoló csajba ütközök.
-Basszameg... - Suttogom a lány láttán.
-Bocs! - Mégis mit mondhatnék? El kéne tűnnöm, de sosem voltam akkora nyomorék, hogy fellökök egy nőt és még ott is hagyom. A kezem nyújtom neki, hogy felsegítsem és bízom benne, hogy nincs nagyobb baja. Úgy legalább hamar elhúzhatok.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Vas. Júl. 20 2014, 20:05

Kihajtogattam egy egész térképet, hogy megkeressem épp hol cövekeltem le és várakozom a megváltásra. Persze ilyen melegben maximum a hőgutára várhatok, és mivel nincs rajtam szalmakalap ezért nem is olyan messzi kívánság a hőguta!
A következő, ami történt velem hirtelen, gyors és fájdalmas volt. Mintha átgázoltak volna rajtam, és egyébként tényleg így történt. Valaki átesett rajtam? Ez most komoly? Sajog a fejem, és szédülök. Apró fekete foltokat látok mindenfelé, most már lilát is és csak úgy süvít valakinek a hangja.
-Hóóó, nyugalom... -Csitítgatom a másikat. Amint kinyitottam a szemem egy kicsit aggodalmas tekintetet kaptam az arcomba. Lehet ez csak amolyan megjátszott aggodalom, de nem is ez a lényeg.
Elkapom a mancsát, hogy felhúzzon, de annyiból segítek, hogy felhúzom saját magam. Nem nagy szám, bár máskor még sose mentek át rajtam két lábbal.
-Minden oké... -Mondom anélkül, hogy kérdezték volna. Gyorsan visszatűröm az ingemet a farmeromba, mert ahogy eldőltünk kicsusszant és túl sok felületet akart szabadon hagyni, megmutatni. Ne lássa mindenki, hogy milyen a hasam! Anyáék arra tanítottak, hogy az már céda dolog...
-Azon kívül, hogy szédülök, minden oké. -Teszem még hozzá, pedig tényleg nem kérdezte ezt tőlem senki. Felállítom a bőröndömet és akkor jut eszembe!
-Auh, figyi! -Állítom meg mielőtt tovább indulna. -Véletlen nem tudod, hogy merre menjek tovább a Frances Egyetemhez? -Mert azt keresem, csak senki nem képes megállni és segíteni is.
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Vas. Júl. 20 2014, 20:23

Kicsit ijesztő a lány állapota, mikor éppen csak felpillog a földről. Nem gondoltam, hogy ekkora sérülést okoztam volna, de úgy tűnik teljes testsúllyal belerohanni egy törékeny párába nem a legjobb dolgok közé tartozik. A lánynak semmiképpen.
-Szédülsz? Beverted a fejed? - Kérdezem tőle, miközben a szemöldököm húzom össze. Aggodalmasnak hathat a tekintetem, de ez nem feltétlen csak a lány állapota miatt van.
-El kéne vigyelek egy kórházba! - Adom ki az utasítást, miközben felsegítem a csajt a földről, akinek a legnagyobb baja, hogy visszatűrje a pólóját a nadrágjába. Jobban megnézve úgy néz ki, mint egy farmer egy szem leánykája, de ezt biztosan nem fogom felróni neki pont akkor, mikor átléptem rajta, mint egy szakadt papírzacskón.
-De... tudom! Oda járok. - Meglep hirtelen a kérdése. Beverte a fejét és rögtön a suli érdekli? De mit keresne ott egy... ilyen lány? Biztosan valami jelmeztervező szakra jelentkezett, vagy ilyesmi.
-Van a közelben egy kórház. Nézessük meg előbb a fejed, aztán megmutatom a sulit... - Talán ez a leghelyesebb eljárás, ha már átgázoltam szerencsétlenen. Az iskola még bőven megvárja.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Vas. Júl. 20 2014, 20:43

Kicsit értetlenül pillogok lentről felfelé, hogy akkor most mi van. Nem látta, érezte, hogy mi történt? Átzúzott rajtam! Lassan, óvatosan rázom meg a fejem, miközben felsegítenek. Én nem érzem magam rosszul, sem pedig úgy, mint egy használt zacskó, szóval nagy bajom nem lehet. Ellenben mindjárt azt gondolják, hogy ha a fejemre estem, akkor kórházban a helyem. Nem ilyen vékony deszkából faragtak, kemény fatörzs vagyok!
-Nincs semmi bajom. -Kezemet a másik mellkasára teszem, hogy ne támolyogjak, szédüljek amint arrább lépek. De úgy fest tényleg nincs semmi bajom, minden rendben lesz. Inkább jussak el a suliig, kapjak egy kolesz szobát és hadd feküdjek el az ágyon. Bár ha agyrázkódásom van, az nem épp a legszerencsésebb, de hé... nincs semmi bajom. Már nem tudom elégszer ismételgetni magamnak sem.
-Tényleg? -Nem is leplezem a meglepettségem, azt hittem, hogy csak valaki erre járó. Mármint, hogy nem sulis már. Ehhez képest, lám-lám mindig érhet meglepetés!
-Óó, nézd, tényleg nem kell... -Megint arrább lépdelek, de sikerül megszédülten elkapnom a másik karját, hogy ne csapjak seggest a placcon megint. Elég volt egyszer eltanyálnom. Rendesen kiterített! Most már én sem hiszem el, hogy minden rendben van, egy picit biztosan megüthettem magam. Majd kipihenem.
-Ha belemegyek, hogy elvigyél a kórházba, utána elviszel az egyetemre is? -Teszem fel a kérdésem, mert már jó lenne lepakolni, de ha ez a feltétele annak, hogy eljussak odáig, akkor legyen. Bár tény... Anyuka mindig arra intett, hogy idegenekkel ne menjek sehova és ne álljak velük szóba. De ... azt mondta, hogy ő is oda jár. Akkor már nem is olyan idegen. Találkozunk évközben majd, már ha megismer.
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Vas. Júl. 20 2014, 22:16

-Elhiszem, hogy nagyon kemény csaj vagy, de ezt inkább ne most akard bebizonyítani. - Korholom le fintorogva. Minek játsza manapság annyi lány a kőkeményet, ha nem azok? Szánalom. A taperolás nincs ínyemre, de egy szédült nőnek ez esetben elnézem. Mázli, hogy el tudom kapni, mert úgy kóvályog, mint a Chemotoxos légy...
-Fogjunk egy taxit és nézessük meg a fejed. - Talán találnak is benne valamit. Az ígértetős résznél homlok ráncolva bámulok rá. Kisujj esküt ne tegyek?
-Mert mire számítasz, hogy ott hagylak és keresheted utána egyedül? - Persze ez lenne a legjobb választási lehetőség. Talán, ha szépen néz - úgy látszik az megy neki -, még a mentősök is "haza" vinnék. Legrosszabb esetben egy taxi is biztos eltalálna a sulihoz. Vagy nincs rá pénze? Akkor hogy tanul itt? Ösztöndíjas lenne? Kizárt. Bár Tehénfalván is lehet stréber az ember lánya.
-Megígérem... - Sóhajtok fel. Mindig nekem ígérgetnek. Merőben új helyzet.
-Még elrontod a suliban a jó hírem, ha elterjed rólam, hogy átgázolok a csajokon... - Pedig azzal sem teszem meg, aki esetleg megérdemelné.
-Na gyerünk. - Leintek egy taxit, majd bepakolom a lányt, meg a cuccait és a legközelebbi kórházba vitetem.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Vas. Júl. 20 2014, 22:35

Nem játszok meg semmit, persze ezt nem tudja. Maximum úgy jön le, hogy de igenis kemény csajnak állítom be magam, de ennyitől még senkinek se lett semmi baja. A dünnyögése nem lep meg, már Apukától is sokszor megkaptam, hogy nem kéne ennyire félvállról vennem az egészségemet. De nincs bajom... csak ki akar alólam csúszni a járda, de lehet ez már a Hollywood boulevard és itt mozgójárda van!
Taxira nincs pénzem, ezért nem is azzal mentem egyből az egyetemre, de kicsit kínos lenne megmondani. Úgy is ő ajánlotta, akkor biztos ki is fizeti, vagy ha minden kötél szakad, akkor majd kiderül, hogy nincs rá keret.
-Miért érdekel, hogy mi van a fejemmel? -Kérdem inkább, mert hát nem kell neki ezzel foglalkoznia. Hacsak nem anyámék keze idáig is elér... valahogy és találtak valakit, aki havi kevés pénzért de vigyáz rám. Áhh, ilyet biztos nem!
-Nem számítok semmire... -Mire kéne? Arra, hogy tényleg ott fog hagyni? Akkor majd felróvom neki a suliban, mert elvileg egy helyre járunk. Meg fogom találni és majd megmondom neki, hogy nem volt szép amit velem tett. A sóhajra csak bólintok, bár kicsit kellemetlen volt ez az apró biccentés is. Valamennyire megnyugszom, hogy nem hagy majd magamra. Elviszi valami kórházba aztán le is lécel, én meg majd pislogok. Egyáltalán fedezi a társadalombiztosításom a vizsgálatot? Nincs munkám se, amiből fedezné... Bár mivel felvettek, akkor a suli miatt kell, hogy fedezze.
-Miért, nem így van? -Viccesnek találom, hogy ő esetleg másra gondolt azalatt, mint, hogy elesett bennem. -Csak... belém estél! -Ritka béna szóvicceim vannak, de nem baj. Ezt is lehet értékelni, ha valaki vevő rá. Persze vigyorgok, mint a tejbe tök, és lehet rá kéne fognom arra, hogy beütöttem a kobakom. Azért vagyok ilyen vicces.
Beülök a taxiba, hagyom, hogy bepakolja a dolgaim és figyelgetek, hogy merre megyünk. Beissza a szemem a látottakat, és mikor megállunk, majdnem lefejelem az első ülés fejtartóját. Szép lett volna... de nem lett az.
Bemegyünk, kapok egy csomó papírt, amit ki kell tölteni, nincs kártya alapján ellátás. Kár. Leülök, a cuccaimat elfelejtem magam után húzni, és már csak akkor jut eszembe, mikor leültem a székekre és látom, hogy nincs mellettem a méretes bőröndöm. A srác? Ja, meg van, látom... elkezdem kitöltögetni a papírokat.
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 13:24

-Csak azért érdekel a fejed, mert épp most löktelek fel és verted be. Ha komolyabb bajod lenne, nem kell, hogy a lelkemen száradjon! - Van más elég, ami azon szárad, nem kell, hogy egy csaj elbutulása, vagy bármilyen más gázos következmény is a listámra kerüljön. A Mikulás már így sem csíp és a rossz gyerekek listájára írt. Talán ezzel majd kihúzok egy-két rossz cselekedetet, ha az öregnek van szíve. Persze arról senkinek nem kell tudni, hogy érdekből védek meg valakit. Nem szeretek hősködni, és ha nem terült volna ki ennyire, talán ott is hagyom. Valaki biztos segített volna neki, ha nagyon muszáj. Nem vagyok senki pesztrája.
-Jó hozzáállás. - Ha nem számít semmire, nem érheti semmi olyan, amiben csalódna. Tökéletes csaj. Bár tény, hogy ezt csak mondja. Az összes számít valamire, és legtöbbször nem is tudják, hogy mire. Ha viszont nem kapják meg, akkor hiszti van. Kutya se érti őket.
-Nem, nem így van. És maximum rád, nem beléd. - Zárom rövidre a társalgást. Hűvösnek tűnhetek, és az is vagyok. Bár a mosolya megenyhít. Annyira egyszerű és kedves.
A taxizás persze szintén lezárja a beszélgetésünket, az autóban ugyanis már nem szólalunk meg.
A kórházba terelve viszem a csomagjait, mert úgy néz ki, hogy vagy elfelejtette, vagy még a hordár szerepét is rám osztotta, ha már ilyen csúnyán átgázoltam rajta. Mindegy... Pár óra és leadhatom.
Míg a papírokat tölti, szerzek az egyik automatából egy kis innivalót, majd kezemben két papírpohárnyi teával térek vissza. Átnyújtom neki, és bízom benne, hogy nem önti rá az iratokra, mert akkor aztán kezdhetjük elölről és ítélet napig itt leszünk. Legalább annyit ellesek a papírjáról, hogy hogy hívják. Maisey. Egy kérdéssel kevesebb...
[...]
Mihez képest, de elég gyorsan sorra került a csaj a fontosabb vizsgálatoknál. Én meg persze csak viszem utána a cuccát, tényleg, mint egy hordár...
Az egyik kezelő előtt ülünk egy padon. Már csak az orvossal kell konzultálni az eredményekről és irány az iskola. Mondhatjuk, hogy nem pesztraként képzeltem a napot, de legalább kipróbáltam valami újat is. Yeah...
-És milyen szakra jelentkeztél? - Töröm meg a csendet. Nem mintha annyira érdekelne, de tök kukán sem ülhetek mellette. Ez meg fontos. Úgyis egy suliba járunk, tudni kell, hogy hova fog tartozni a csaj.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 14:23

Hát az nagyon jó. Komolyabb bajom? Kicsit kótyagos vagyok, nem rontott el semmit ezzel az eséssel. De ha ennyire lelkiismeretes, mert hát ez kellőképp meglep... akkor legyen az. Manapság mindenki elnéz a másik mellett, főleg ha segítségre szorul. Érdekesnek találom, hogy ez a srác nem sétált csak úgy tovább egy bocsánatkéréssel egybekötve. Mert az nem lepett volna meg, ellenben azzal, amit most tesz. Kórházba visz.
-Általában másképp vélekednek erről. -Otthon a papunk mindig azt mondta, hogy Maisey drágaságom, számítani mindig kell valamire. Nem lehet anélkül élni, hogy a semmire hagyatkozunk. De lássuk be, ha arra számítok, hogy jól jön ki a lépés, akkor most azonnal feleségül kér és életünk végéig boldogan élünk. Vagy... elvisz egy olyan helyre, ahol kiveszik a szerveimet és magamra hagynak. Akkor már jobb a semmire számítani, nem? Még mindig érhet jó és rossz is egyaránt.
-Jajajajaj, zavarba ne gyere! -Jót derülök ezen a kis heccen. Tudom én, hogy nem így van, de a szóviccemet nem hagyhattam ki, hiszen tényleg belém botlott és emiatt estünk el. Röviden: belém esett! Nem fogom elmesélni ezt senkinek, nincs is kinek elmesélni, hiszen senkit sem ismerek, de na.
Az utazás elég csendesre sikeredik. Lehet azért mert folyamatosan bámulok kifelé nagy szemekkel Hollywood rezdülési végett. Ámulatba ejtő hely!
-Köszi. -Nekem teljesen kiment a fejemből a csomagom. Hiába, már otthonosan mozgok, mintha hetek óta itt lennék és ne lenne velem a kofferom. Töltögetem, írogatom, van, amit kihagyok benne.
Kit értesítsenek ha velem valami történik? Beleírom az otthoni számunkat... bár mire onnan ideérnek meg is halhatok. Nem egy életbiztosítás. Mellé írom még az egyetem titkárságának a számát. Őket lehet értesíteni, előbb lesz valami, mintha anyáméknak kéne Milwaukeeból ideérniük.
-Ha megkérdezted volna, elmondom... -Látom, hogy valamit nagyon les a papíron. A nevem talán, vagy a születési dátumom? Mindegy is. Elvettem tőle a teát is. Megköszönöm, megmosolygom cserébe. Be már egyedül megyek, először azt hitték, hogy a barátom, nem győztem állítani, hogy nem is ismerem és a nevét se tudom. Azt hitték hogy tényleg agyrázkódásom van... vissza a dokival jövök inkább, hogy elmondhassa nekik a srác, hogy tényleg nem a barátom és nem csak poénból mondom, hogy nem ismerem.
-Azt hiszik agyrázkódásom van, mert nem tudom a barátom nevét... -Felhúzom az egyik szemöldököm, hogy hát a barátom ő lenne. Vajon megérti a célzást. -Pedig mondtam nekik, hogy tényleg nem ismerjük egymást. -Csak nem fog poénból jelenetet rendezni...
[...]
Kifelé menet már minden egyszerűbb. Mindenki megértette, hogy ki-kicsoda és mi-miért van.
-Filmművészeti ösztöndíjas vagyok. -Vallom büszkén. Cseppet sem zavar, hogy ettől geeknek fog nézni vagy sem. Strébernek vagy sem. A lényeg, hogy itt vagyok!
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 18:10

Macerás manapság ez az egészségügy... Papírok, várakozás, vizsgálatok. Jó persze, ha az ember hamar akar sorra kerülni, akkor fizessen, de ez így akkor is macerás.
-Én? Zavarba? Dehogy... - Próbálok még kitérni, de jól látható rajtam a zavar szinte minden jele. Nem szokásom pedig az ilyesmi. Úgy látszik a kis vidéki fruskának jó érzéke van ahhoz, hogy kimozdítson az origóból.
-Csak azt néztem meg, hogy kitöltöttél-e mindent. - Magyarázom meg, hogy mit lestem a papírján. Én aztán nem akartam megtudni semmit. Kit érdekel, hogy hogy hívják? Valszeg sokat úgysem találkozunk majd. Keveset lógok a suliban, főleg az oda járókkal.
Míg a lány az orvosnál van/vele beszél, én csenben üldögélek a folyosón és alig várom, hogy megszabaduljak.
-Mi? Nem, dehogy, nem a barátnőm. Csak behoztam! - Nézek először Maisey-re, majd az orvosra, hogy nekünk aztán tényleg semmi közünk nincs egymáshoz, csak a szerencsétlenség hozott össze minket...
[...]
-Szakirány? - Kérdezek rá konkrétan. Ha bejelenti, hogy rendező szakos lesz, akkor tényleg dobok egy hátast a kiscsajtól. Nem hiszek a sorsban, vagy egyéb természetfeletti humbugokban, de akkor ideje lesz elgondolkodnom mégis a felsőbb hatalmakban.
-Na, de a lényeg, hogy nincs nagy bajod, szóval húzzunk innen. - Adom ki az utasítást, és jó hordárhoz híven felkapom a csomagokat és kifelé terelgetem a lányt az utcára. Unom már a kórházszagot...
-Elmehetsz a suliba taxival, vagy el is vihetlek, viszont utóbbihoz kellene a kocsim, ami még a Májszternél van... Pár saroknyira... - Burkoltan próbálom közölni, hogy szükségem van a járművemre, és ha velem jön, ha nem, én azt most biza elhozom a szerelőtől. Valójában tényleg csak nagyjából 10 percnyi sétára van az intézmény, és csak ki kell gurulni vele a parkolóból, hiszen már szóltak, hogy elkészült. Holnapra várta, így még inkább ma akarja, ha már gyorsabbak voltak.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 20:16

Azt azért még felismerem, ha valaki furán érzi magát. Az okát persze nem mindig tudom, de most le merném fogadni, hogy a kis szóviccem az oka. Bár nem értem, hogy miért lenne így, de jól szórakozom a látképen.
Bólogatok, hát persze, el is hiszem, hogy nincs zavarba. Miért lenne? Egy macsó sose jön zavarba. Bár nem tudom, hogy ő mennyire számít annak. Kinézetre mindenképp így képzelem el a macsó pasikat. Milwaukeeban nem sok ilyen srác rohangászik...
-Aha, beikszeltem, hogy lány vagyok és hogy hajadon. -Tovább piszkálódom. Aztán beadom a dolgaim a nővérpultnál. Minden rajta van, aminek kell, és már csak várunk, hogy bejussak. Hamar lezavarjuk a doktorbácsival a vizsgálatot, azon kívül, hogy nem hiszik el, hogy nem a pasim, minden rendben van. Odakint majd megtudja...
Ahogy ő is megerősíti ebben a dokit, meg is kapom a papírosomat, hogy váltsak ki cévitamint és szedjem, mert azon kívül, minden rendben van. Megvonom a vállam, nekem nem kellenek a bogyók, majd eszem több paprikát, és iszom sok-sok limonádét. Már nem regélem el, hogy kösz, amiért hozza a cuccaimat, inkább vágódunk kifelé a fülledt melegbe.
-Filmszínész. Te mire jársz? -Kérdezek vissza, mert érdekel. Nem hiszem, hogy színésznek tanul, akkor már bőven előadta volna magát nekem, hogy lássam micsoda gentleman. De ez elmaradt, úgyhogy lehet mondjuk... operatőrnek tanul, vagy vágónak, esetleg szövegkönyvíró. Hirtelen más csendes elfoglaltság nem jut eszembe, ami hozzáillő lenne.
-Az a baj, hogy a taxizás nem fér bele a keretbe, amit kaptam, hogy amíg nem szerzek munkát elég legyen... -Szóval marad az, hogy bárhonnan is kell elhozni a járgányát, megyek vele, mint valami kolonc. Vagy legalábbis, mint egy kis húg, akire vigyázni kell. Kicsit kellemetlen, de nem sokáig törődöm ezzel. Baktatok utána és húzom a bőröndömet. Húzni én is tudom, nem kell neki... hallani ahogy gördül a műanyagkereke, néha meg-megdobja magát, mert már elég régi és csikorog mellette. Igazán kellemetlen!
-Szóval, kösz a fuvart, majd... hozok valami sütit. -Cserébe... Nem tudom, hogy tudok-e csinálni. De ennyi a minimum. A tiszteletesnek is mindig sütött anyu valami finomat, amit köszönetajándékként adtunk neki oda, ha segített a családnak. Én is valami hasonló gesztusra gondoltam.
-Apropó, te már tudod a nevem, de én nem tudom a tiéd... -Felpislogok rá. Csak nem kell hozzátennem, hogy 'szóval?'; bár a pillantásom ezt bőven kölcsönzi.
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 21:30

Rendkívül szórakoztató humora van a leánynak. Csak ki ne pukkadjak a nevetéstől. Kac-kac... Csak a szemem forgatom néhány megszólalásán és sziporkázó poénjain.
Minden esetre talán a nehezén túl vagyunk, így most nézzünk fuvar után.
-Akkor még egy ideig együtt utazunk. Jelentem ki a költségvetési hiány számbavétele után. Őszintén szólva nem gondoltam arra, hogy a másik fizesse a taxit. Kifizettem volna, ha már elszúrtam a csaj napját. Minden esetre nem fogom a hőst játszani, inkább csak zúzzunk és hozzuk el végre a verdát.
-Ó, egy leendő díva! - Nyugtázom a színész szakot. Bár az is az eszembe jut, hogy ilyen pocsék humorral lehet, hogy nem sokra fogja vinni. Na meg nem annak a fajtának néz ki, aki hajlandó igénybe venni a szereposztó díványt alkalomadtán, hogy feltörhessen, mint a talajvíz. Ki tudja. Mindezek ellenére lehet, hogy baromi tehetséges a kiscsaj. Az előítéleteim viszont erősen élnek iránta.
-Rendező szakos vagyok. - Bököm ki kicsit késve a választ. Még az is megeshet, hogy alkalomadtán együtt kel dolgozniuk. Bármi megtörténhet.
-Alkalomadtán forgatókönyvíró. - Teszem még hozzá halkan. Néha elgondolkodom azon, hogy jobb lett volna forgatókönyvírónak menni, mert remek ötleteim vannak szerintem, ami a rendezés során kevésbé tud érvényesülni, de, ha ezt befejeztem, még biztos letolhatok a mesteri előtt, vagy mellett egy másik szakot is.
-Nem szükséges, de kösz. - Mármint a süti. Baktatás közben kénytelen vagyok megjegyezni, hogy nem tartok igényt ellenszolgáltatásra. Majdnem kárt okoztam benne, így elvittem a kórházba, most elfuvarozom a suliba, és itt be is zár az egymás iránti szívességek tárháza...
Idő közben el is érkezünk a műhelyhez, így leintem Maisey-t, hogy maradjon ott, mindjárt jövök a kocsival
-Hey, Dave! Minden rendben a kicsikével? Szuper, kösz, haver! - Halkan hallatszik, ahogy a szerelővel tárgyalok, majd pár perc múlva kigurul a kicsikeként említett batár nagy Lincoln MKC SUV. Nem éppen kicsi, maradjunk annyiban.
Megállok az úton a lány mellett, elveszem a csomagjait, amit a csomagtartóba pakolok, majd ha a másik helyet foglalt az anyósülésen, már indulunk is.
-Kösdd be magad! - Szólok még rá, ha esetleg nem jutna eszébe. Közben az autó is indulásra kész, így a visszapillantóba tekintve ellenőrzöm a forgalmat, majd megindulok az iskolába vezető úton.
-Ha jól vettem ki, amikor találkoztunk, akkor te konkrétan úgy próbáltál eljutni a suliba, hogy leszólítasz embereket, hátha megmondja valaki? Mégis hogy gondoltad ezt? Nem kellett volna valami akciótervet készítened, hogy ha eljöttél a városba, akkor honnan hova jutsz és milyen eszközzel? - Kétli, hogy a másik ilyen "Élj a pillanatnak!" típus, de ez azért felettébb felelőtlen lépés, hogy csak úgy eljön a vidéki lány a nagy városba és majd lesz valahogy. Fel sem tudja fogni. Azt meg végképp, hogy miért atyáskodik rajta, mintha az apja, vagy a bátyja lenne...Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 21:49

Nekem mindenképp vicces a kialakult ismeretlen helyzet. Nem tudom másképp kezelni, csak úgy, hogy jókat derülök az egészen. Neki is ezt kéne csinálnia. Bólogatok, mint a Jancsi babák, hogy igen, akkor még egy ideig együtt utazunk. Nem akarok a terhére lenni, de ő ajánlotta fel, Anyuka pedig mindig mondta, hogy a kedvességet el kell fogadni, ha biztosak vagyunk abban, hogy nem származhat belőle bajunk. Nos, ebből mi bajom lehet? Eljutok végre az egyetemig...
Felhorkanok. Nem vagyok én díva, csupán csak azt csinálom, vagyis azt fogom csinálni, amit szeretnék.
-A dívák hisztisek... nem szeretnék díva lenni. -Bár nem tudom még, hogy miféle vadságok várnak rám a szakmával kapcsolatban, mert elképzelni sem tudom, mit rejteget, eddig csak jókat tapasztaltam. De ez itt nem a kisváros, nem szabad azt gondolnom, hogy ugyan úgy működik mint Milwaukeeban a színház.
-Komolyan? Inkább néztelek volna valami nagyon háttér munkásnak, mondjuk... -Már be is fejezi, hogy alkalomadtán forgatókönyveket is papírra vet. Erre gondoltam én is! Megmosolygom. Kicsit zavar, hogy visszautasította a sütit. Ez olyan, mintha pipa lenne rám azért, mert ez történt velünk. Pedig nem direkt ültem elé, hogy átessen bennem...
Szóval nem kér a hálasütimből. Ezzel ugyan megbántott, de nem teszem szóvá, nem is látszik rajtam, hogy neheztelnék miatta. Ha nem kér, akkor nem kap. Majd megsütöm... az elsősöknek, az első óránkra, amolyan ismerkedős sütizés gyanánt. Puffogok magamban egy sort, és amikor leállít, akkor gépiesen meg is állok. Ott, minden csomagommal és lesek, hogy merre vagyunk. Bár nem tudom minek, úgysem ismerem a környéket, erre pedig nem valószínű, hogy sokat fogok jönni.
Arrább állok, mert jön valami hatalmas autó, hát örülnék, ha nem csapna el, amíg arra várok, hogy visszatérjen az ismeretlen, névtelen srác. Mert bizony még mindig nem sikerült elárulnia, hogy mi a neve. Jól látnak a szemeim? Ő ül benne? Leesik az állam egy picit... na nem gondoltam, hogy egy ilyen durva járgánnyal fog visszatérni. Megnézem, alig látom a hátulját is, olyan méretes. Elnyeli a csomagokat, és mikor beszállok, muszáj vagyok egy picit felkapaszkodni a fogódzóba, mert olyan magasan van. Nem vagyok törpenövésű, de égimeszelőnek se mondanám magam.
-Ez... über... durva! -Nem, még sose használtam azt a szót, hogy über. Nagyon furán is hat a számból hallani a saját hangomon. Nézelődök, nem az övet is elfelejtem bekapcsolni, de mikor rám szól, már nyúlok is érte, hogy áthúzzam magam előtt. A kattanás is halkan történik, rácsodálkozom. Nagyon lelkes vagyok, nagyon tapogatom a bőrülést meg, amit még lehet. Az első fékezős megállásnál kezdek magamhoz térni. Még sosem ültem ilyen kocsiban.
-Nálunk működik, ott segítőkészek az emberek. -Célzok arra, hogy ez volt a terv. Otthon mindenki, akit leszólítok nagyon segítőkész, csak ebből indultam ki, hogy itt is így lesz. Naiv gondolat, most már tudom.
-De a legvégső esetben odamegyek taxival és egy hétig akkor nem eszem... -Mert nagyjából annyiba került volna, ha eltaxizom az egyetemig. De nem lényeg most már, úton vagyunk oda, száguldunk-suhanunk.
-Szóval, nem árulod el, hogy mi a neved? -Csak mert az előbb szépen elsunnyogta, mintha nem is hallotta volna, hogy erre utaló kérdést tettem fel.
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 22:23

-Ki tudja, mit hoz ki belőled a színészet. - Dolgozom velük és sok esetben nincs túl jó tapasztalatom. A legtöbb valami istennek képzeli magát már most. Pedig még csak a cipők sarkáig sem érnek fel egyelőre. Semelyik nem tett le semmit az asztalra. Azért még egy picit dolgozni kell.
-Hát téged sem színésznőnek néz az ember első blikkre. - Megsértődtem volna? Megeshet. Úgy viselkedem az egómmal, mintha baromira látszania kéne rajtam, hogy rendező vagyok/leszek, és mintha érne valamit a nevem. Egyelőre csak egy kisstílű bűnöző vagyok. Ennyit tanultam apámtól. Egy zártabb orosz körön kívül senkinek nem jelentek semmit. Egyelőre.
A hálasüti elutasítása után egy picit megül a levegő és Maisey is csak néz maga elé, mintha morfondírozna. Megbántottam volna? Nem lenne meglepő. Nem vagyok éppen a legkedvesebb. Úgy viselkedem vele, mintha kolonc lenne. Lényegében egy ideig az is volt, de annyira jólelkű csajnak tűnik. Manapság nincs ehhez szokva az ember fia.
-Nem vagyok oda az édességért, ne értsd félre... - Próbálom megmagyarázni. Valahogy karban kell tartanom a testem és abba nem fér bele a nasizás. Jobban bírom az egészséges cuccokat, ha már van lehetőségem azt megvenni, amit csak akarok.
Mikor a kocsit végre birtokba veszem és a lány is rájön, hogy az én verdám állt meg mellette, nagy vigyor terül el a képemen. Főleg a csaj arcát látva. Olyan ez egy férfinak, mintha a legnemesebb szervét magasztolnák.
-Jól nézd meg! Forgalomban még nem is kapható. Majd csak a jövő év folyamán. - Dicsekszik a kis kedvencével. Valóban nem adták még kereskedelmi forgalomba a kis négy kerekű csodáját. Egyelőre néhány teszt verzió készült el, amiket bemutatókra visznek és nagyobb hírű autós teszterek fuvarozhattak velük, de a konkrét gyártás és eladás csak a jövő évben indul meg. Viszont, ha az embernek vannak kapcsolatai, akkor egy jelentősebb összegért idő előtt is hozzájuthat egy ilyenhez. Úgy vigyáz rá, mint a szeme fényére. Most is csak azért volt szervízben, hogy a kötelező ellenőrzések megtörténjenek, és ezt a legjobb szakember kezébe adja. Nem fogja a véletlenre bízni.
-Nézd, kislány! Ez itt Hollywood, nem pedig egy vidéki falu, ahol mindenki ismeri a másikat és segítik egymást. Itt az emberek átgázolnak rajtad legikább, és tovább mennek. Nem érsz nekik annyit sem, mint egy használt rágó. - Fejtem ki a véleményem, mikor megállok az egyik piros lámpánál. Édes, hogy ennyire kedvesen gondolkodik a mai világról, de hol nőtt ez fel? Nem néz tévét? Szerencsétlen. Lesz még mit tanulnia, mire belerázódik ebbe. Bár töretlennek tűnik a lelkesedése, de ez még csak az első napja. Talán még nem szipolyozta ki eléggé az emberek közömbössége.
-Szerencsére azon már nem kell aggódnia senkinek, hogy netalán éhen halsz egy taxizás miatt. -Pillantok a másikra vigyorogva. Itt a hős, aki megmenti a fehér vasparipával. Pont ez az a kaszt, amit soha nem vállalnék magamra. Nem vagyok egy hős típus, és nem is érdekel túlzottan senki nyomora. Most sem tudom, hogy mégis miért léptem erre az útra. Napszúrást kaphattam, minden bizonnyal.
-Mark. - Zárom rövidre a kérdést. Ha megmondom a vezetéknevem, biztosan jön a szokásos, honnan jöttél? Orosz vagy? Beszélj már oroszul! Tök vicces nyeletek van!
Na neeem. Ebbe nem megyünk bele. Amúgy is utálok oroszul beszélni.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 22:51

Én tudom! Csupa jót, szépet, ügyeset. Nem véletlenül nyertem felvételt. Vagy lehet csak túl sokat gondolok ebbe bele, és igazából mindegy nekik, hányan vannak ösztöndíjprogramban, csak legyenek, mert kapnak utánunk pénzt? Nem, nem hiszem én ezt...
-Mert még nem is vagyok az. Azért jöttem ide, hogy azzá váljak! -Ez teljesen egyértelmű, mit gondolt, hogy az emberek annak születnek, aminek akarnak? Mezei emberek vagyunk mind, csak mindenki másban jó. Nem gondoltam, hogy nagyon magyaráznom kéne neki ezt, de úgy fest mégis. Az pedig, hogy megbántottam volna? Ezzel? Ne már... sértett kisfiút játszik. Lassan lehetne színész is.
Tényleg nem foglalkozom azzal, hogy vajon miként éli meg, hogy itt vagyok a nyakán. Majd nemsokára nem lesz rá gondja, ha annyira zavarok. Kirak az egyetemen és ásztálá visztá. Azért köszönni biztos fogunk egymásnak... legalábbis én nem tartom kizártnak.
-Semmi gond! -Hárítom egyből, hogy ugyan már, ezért nem kell magyarázkodnia. Nem történt semmi. Ez csak egy nyamvadt muffin lett volna. Tizenkét darab, mert annyi van egy tepsiformában, de majd megeszik mások! Nagy kaland... nem vagyok ettől úgy oda. De most tényleg. Nem kötelező kérni a hálasütiből. Hálából megeszi majd más is, ha nagyon muszáj.
Az autó tényleg nagyon vagány, és ahogy körbejárom, még csak nem is merek hozzányúlni. Akkor ott lenne rajta az ujjlenyomatom és ki tudja, lehet megszólnak érte. Nem vagyok nagy szakértő, de azért látom, hogy mi az ami szép!
-Akkor neked hogyhogy van? -Ha még csak jövőre gyártják le... nem értem egészen, hogy mégis hogy szerzett belőle egyet. Lehet az apukája a kitaláló vagy a gyártó. Félve ülök be, de még mindig csodálattal adózom a négykerekű óriásnak.
A szavai kicsit erősen és nagyon is ismerősen csengenek. Átgázolnak rajtam? Ahogy ő is tette? Persze, tudom, véletlen volt, de akkor mások is megteszik? Engem nem így neveltek, nem hiszem, hogy fel tudnám venni ezt a stílust.
-Igyekszem magam maradni. -Bólintok megerősítés gyanánt. Belőlem nem lesz átlag hálivúdi némber. Én segíteni fogok másoknak is, ahogy eddig tettem otthon. Nem akarom persze megváltani a világot, de nézzünk szembe a tényekkel... nincs minden kiveszve az emberiségből!
-Így van. -Mosolygok. Megmaradt egy heti koszt pénz, aminek felettébb örülök. Lesz ám habzsidőzsi, de minél előbb találnom kell egy állást magamnak. Nem lóghatok a levegőbe egy napot sem!
A név hallatán bólogatok, nekem már felesleges bemutatkoznom, leleste a nevemet a kórházi papírokról. Némán ülök tovább, figyelem a mellettünk elsuhanó fákat, és elkezdem magamban számolni a villanypóznákat. A szám persze mozog, mert nem tudok csukott szájjal számolni... Diszkalkuliás voltam gyereknek, csak így megy igazából minden matekos, számolós dolog... nem tartom cikinek, mert hát legalább megy.
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 23:24

-Tény, de sokaknál hamar megmutatkozik a tehetség, és lerí róluk, hogy minek is készülnek. - Persze az is előfordulhat, hogy csak folyton megjátszák magukat, és nem is gondol az ember másra, mint színészre. A legtöbb valahogy nem tud ember marafni semmilyen helyzetben és túl kell játszania magát, mert úgy érzi, ettől lesz jó színész. Ha tudnák, hogy ettől csak parasztok és nem jó színészek...
A hála sütiről nem nyitok vitát. Adjon helyette hála puszit... Vagy alkalom adtán behajtom majd rajta egy szívesség keretén belül, ha annyira úgy érzi, hogy hálásnak kell lennie.
A kocsira terelődött beszélgetés jobban ínyemre van.
-Tudod, vannak kapcsolataim. Egy autókiállításon tetszett meg, és nem nyugodtam, míg nem szerzem meg. Nem várhattam rá egy évet. - Magyarázom meg neki. Szerencsére ilyenkor jól jönnek az apám kapcsolatai. Valamire lehessen már használni a maffiózóságot is... Az persze már nem érdekelt, hogy mennyit fizetett érte, vagy kit fenyegetett meg, hogy megkapjam. Megvan és ez számít. Majd a túlvilágon megbűnhődöm érte, ha van. Addig kiélvezem ezt a porhüvelyt.
-Persze. Nem azt mondtam, hogy vedd fel a város arcát. De meg kell tanulnod, hogy ez itt csak cukormáz. - Idővel biztos rájön, hogy attól, hogy ő segít, még nem biztos, hogy viszonzást kap. Sőt. Leginkább nem fog...
Elhagyva a városközpontot, barátságosabb környezet következik. Zöldövezet, kevés lakóház.
-Ott lakom! - Mutatok rá az egyik házra egy közeli dombon, mikor megállok egy piros lámpánál. Szívesen arra kormányoznék, de még a végén megvádolnak valamivel, ami viszont nem írható s bűnlajstromom végére.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Hétf. Júl. 21 2014, 23:47

Megrázom a fejem. Nem abból kéne lejönnie, hogy valaki mennyire tehetséges, hogy milyen a hétköznapi életben. Ennyi erővel színház az egész világ, és színész benne minden ember? Nem értem, hogy miért kéne lerínia rólam, hogy mennyire vagyok jó, játszani még nem is látott!
-Szerintem ez nem így van. -Kötöm azt a bizonyos ebet a buta karóhoz. Továbbra is az a tényállásom, hogy senkinek sincs a homlokára írva, hogy kiféle-miféle. Kivéve, ha valaki ráírja miközben alszik... akkor rajta van.
A hálálkodásnak itt most nincs helye és az autós téma jobban bejön mindenkinek. Túlragoztuk már a süti témát szerintem. Hallgatom, figyelek arra, amit mesél és közben bólogatok. Menő dolog, hogy vannak kapcsolataik... nekünk traktorunk van.
-Ja, milyen lett volna várni rá... -Vagy gyűjteni. Én tudom, mert mindig ez van. Ha valamit szeretnék, akkor ugyan segítenek anyuék, de így is időbe kerül, mire meglesz. Ez a telefon is két hónapnyi melós pénzből lett. Apropó, anyukának még nem is szóltam haza, pedig ezért kaptam ezt a vackot... mindegy, majd a koliban.
Nem szúrja annyira a szemem, hogy neki mindent megadtak a szülei. Engem szeretnek és támogatnak, nem pedig pénzzel nyomnak. Tényleg nem zavar, de azért nem fogok neki gratulálni hozzá. Egyébként sem az én dolgom, úgyhogy csendesen nézelődöm továbbra is kifelé az ablakon.
-Lehet, de ez nem jelenti azt, hogy el is kell fogadni, hogy nincs változás. -Legalábbis, én hiszek benne, hogy minden lehet jobb is a jelenleginél. Ha más nem is, én mindenképp hiszem. Lehet, hogy megtaposnak majd, de vagyok olyan erős, hogy fel tudjak állni és továbbra is mosolyogva nyújtsam a kezem mindenki számára. Egyszer úgy is megváltozik, valami mássá lesz.
Újra figyelem a tájat is, nem csak számolok. Az újabb lámpánál Mark kezének irányát követem.
-Akkor nem kolis vagy. -Vonom le a következtetést. Így még kevesebb az esélye, hogy véletlen belefusson a koloncába. Ez legalább jó hír neki! -Aranyos amúgy. -Már mint a ház, lakás, vagy minek is nevezzük, kégli! Nekem elég lesz a szoba is, remélem jó fej szobatársaim lesznek. Ha nem, akkor majd átkéretem magam valahova.
Azon tűnődöm, vajon van templom valamerre? Nem kell, hogy közvetlenül helyben legyen, csak, ahova eltudok menni vasárnaponként. Nem akarom megkérdezni...
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Kedd Júl. 22 2014, 11:15

Kezdem úgy érezni, hogy a beszélgetésünk nem tart túl jó irányba. Maisey teljesen más világból érkezett, mint amiben én nőttem fel. Neki merőben más dolgok jelentik a természeteset, mint nekem. Talán sosem fogok elgondolkodni azon, hogy milyen lenne, ha nem tennének bármit a fenekem alá, hiszen nincs rá szükségem. Neki viszont valószínűleg eddig és ez után is mindenért meg kell küzdenie, amit el akar érni, vagy elért az életben. Erről persze nem én tehetek és nem is ő, és természetesen el is utasíthatnám az, ami az én világom, de túl nehéz döntés lenne. Megszoktam és amíg lehet, ez már így marad.
-Te tudod! - Hagyom rá végül a színészesdit. Láttam már olyat, akiről rögtön meg lehetett mondani, hogy igen, ő ennek készül és nem is rossz. Másnál nem, de a színpadon jól alakít, megint mások a színpadon sem tudtak teljesíteni és nem is látszott rajtuk, hogy bármi közük is lenne a színészethez. Hogy Maisey-nek mi a véleménye, az teljességgel az ő dolga. Én nem fogok ezen vitatkozni. Majd úgyis meglátja és alakulni fognak benne is a dolgok, ha pedig nem, hát engem aztán nem zaklat fel.
-Pocsék, de szerencsére nem kellett. - Vigyorgok magam elé. Na igen. Tényleg kellemetlen lett volna várni rá. Szerencsém van. Se az apám, se az anyám nem volt mellettem szinte soha, úgy igazán. Legalább a pénzükkel szeretgessenek. Igazából nem is vágyok rájuk, elszoktam az egésztől. Megtaláltam a magam utam, amivel elvagyok. Ők is megtalálták a magukét, hát járják azt. Ha ebbe a gyerekük nem tartozik bele, az az ő felelősségük, de akkor minek kellett? Majd jóvá teszem a hibájukat, ha valaha nekem lesz gyerekem. Addig meg forduljanak fel.
Az megint más kérdés, hogy mindebből semmi nem jön át a külvilágnak, csak hogy egy pénzes hólyag, de addig jó, míg csak ennyi jön le. Tudom a igazságot magamról és az sokkal rosszabb lenne, mint amit az emberek jelenleg beképzelnek rólam magukban. Mindenki boldogabb, ha inkább csak egy pénzes bunkónak tartanak.
-Nem, általában nem. - Vallok a kollégiumi állapotról.
-Leginkább a saját kérómban hesszelek, de néha megesik, hogy a koleszban töltöm az időt valakinél. - Bulik alkalmával leginkább, de ez ritkább. A házibulit minden egyetemista jobban bírja, mint a koleszost.
Egyszer majd Maisey-nek is megmutathatom a kecót, ha új hozza a lépés. Egyelre nem mutat érdeklődést felé, így szépen tovább hajtok, amikor a lámpa zöldre vált. Az iskola nincs túl messze, így tíz perc múlva már egy murvás bekötőúton vezetek befelé, az iskolának toronyiránt. A lány már láthatja is az iskola épületét, és nem sokkal később le is állítom a motort.
-Megjöttünk. - Mosolygok rá, majd kiugrom az autóból, hogy a csomagjait kivegyem a csomagtartóból és átadjam további használatra.
-Gondolom innen már megtalálod a helyed, de bekísérhetlek, ha olthatatlan vágyat érzel rá. - A hangsúlyomból nem az érződik, hogy teher lenne, ami így is van. Valahogy hozzászoktam a nap folyamán a másik jelenlétéhez. Néha nem is olyan rossz dolog másoknak segíteni. Néha.
Vissza az elejére Go down
Maisey Doose
avatarEgyszer volt, hol nem volt...
Életkor : 22
Hozzászólások száma : 66

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Kedd Júl. 22 2014, 12:04

Igazából tényleg nem spilázom túl, de ha egyszer így látom? Nem fogok hirtelen más véleményen lenni, hiába jöttem a nagy Hollywoodba... Ráadásul mióta beültem a kocsiba, nyom a hólyagom. Nem véletlen számolom a villanypóznákat, azon vagyok, hogy eltereljem a gondolataimat arról, hogy már nagyon kell pisilnem. Nem kellett volna meginnom azt a fél literes vizet még, bár nem gondoltam, hogy az rakja fel az i-re a pontot majd.
Beharapom a szám szélét, felnőtt vagyok, kibírom, amíg az egyetemre érünk. Egyébként is gáz lenne, ha bepisilnék... mikor csináltam ilyet utoljára? Négy évesen talán...
-Mennyi pocsék dolog várat akkor még magára! -Teszem hozzá egy kisebb mosollyal. Felfújom mókusba a pofimat és úgy pislogok tovább az ablakon kifelé. De jó lenne, ha megállnánk már!
Na persze nem úgy gondoltam, hogy minden pirosnál... igazán mehetnénk.
-Zöld van! -Fűzök hozzá ennyit a lámpaváltás-indulás lehetőségéhez. Valahogy nem tud érdekelni, hogy merre lakik, egyáltalán minek mutatja? Ez is valami körbevezetéshez szükséges információ?
-A lányok biztos díjazzák az időtöltésed. -Nem vagyok vak, látom, hogy helyes srác. A maga módján még kedves is, bár erről csak elsőre tudok nyilatkozni, mert velem az volt... többnyire. De én mindenkit annak találok, úgyhogy lehet nem ez a legjobb mérce arra, hogy milyen lehet valójában. Lehet, hogy elhúzza a mézesmadzagot aztán paff! Csak pupillázik az emberlánya, hogy mi történt.
Már látom az egyetem épületét. Kellőképpen megörülök ennek a hírnek, mert már rakosgatom a lábam keresztbe-kasul, kicsit sem feltűnő, hogy mennyire izgága lettem az elmúlt fél órában. Kipattintom a biztonsági övet és mint a nyúl úgy ugrok ki a kocsiból. Toporzékolok, egyik lábamról a másikra állok, és ugrásszerű léptekkel ott termek a csomagjaim mellett. Zseniális, már csak meg kell találni a szobámat és bejutni pisilni!
-Jaaa, igen, jaaa! -Dünnyögöm határozottan és rálegyintek, hogy nem szükséges bejönnie velem, innen már minden szuper lesz. Simán megtalálok mindent, talán gyorsabban is, mintha ketten vánszorognánk. Már ez a végstádiumú beszélgetés is csak időpocsékolás. Ha nem indulok el fénysebességgel, akkor be fogok pisilni!
-Nem szükséges! -Emelem tiltakozás szerűen kezemet, előretartott tenyérrel. Nagyokat pislogok, kényelmetlenül elmosolyodom. -Már így is sok időt fecséreltél rám, nem akarom, hogy még ezzel is az idődet vesztegessem. -Résnyire szorítom ajkaim, most már tényleg nagyon menni-menni-menni kell!
-Szóval, kösz mindent, tényleg! -Elkezdek befelé curikkolni az épület irányába. Húzom magam után a kis bőröndömet, és közben még vissza szólok Marknak. -Egy élmény volt! -De, hogy mire is gondolok ez alatt? Nem tudom, furán is érzem magam, hogy ezt mondtam... béna volt nagyon. Beérve a bejelentkezést megelőzően csak hadarva kérdem meg, hogy van-e mosdó az épületben a szobákon kívül, és amint normális választ kapok rá, futólépésben keresem meg, hogy utána egy jóleső sóhajjal elintézzem pisi-ügyeimet.
Vissza az elejére Go down
Mark Demyan Ivanov
avatarVároslakó
Életkor : 28
Foglalkozás : Naplopó
Hozzászólások száma : 447

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   Kedd Júl. 22 2014, 12:12

A kezdeti lendülethez képest merőben más irányt vett a kapcsolatunk. Mire én leszek kedves ő kezd furcsán viselkedni, az elején ez fordítva volt. Innen is látszik, hogy ne legyél kedves és jobban fognak bírni. Naná, a csajoknak mindig a bunkók kellenek. Most is világosan megmutatkozik. Megmutatom, hogy hol lakok és csak azzal jön, hogy zöld a lámpa? Uram bocsá, indulunk is.
Mire az egyetemhez érünk, még ficeregni is kezd, mint aki be van sózva. Hát ennyire látni akarja a sulit, vagy csak kellett az ingyenfuvar a csórónak, mi? Mekkora kis számító, és ez eddig le sem esett. Besz*rás. Képes volt átejteni egy mezei kiscsaj. Marki fiú kezdd el összeszedni magad, vagy annyi lesz neked és a hírnevednek is...
-Nekem is! - Mármint élmény volt. Legyintek utána felhúzott szemöldökkel és úgy pislogok utána, mint nyuszi a reflektorba.
Mégis mi a halál volt ez? Mondtam neki valamit, ami nem tetszett?
Rövidre zárom magamban a történetet, és arra jutok, hogy valószínűleg stikkes a csaj. Kár érte. Pedig egész pofás teremtés. Így aztán némi csodálkozás után visszaülök az autóba és hazafelé veszem az irányt. Bőven ideje lesz hazatérnem...
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Welcome baby! (Maisey - Mark)   

Vissza az elejére Go down
 

Welcome baby! (Maisey - Mark)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Psyco in the school - Elee & Mark

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: A világ legvégén :: This is Hollywood! :: Archívum-