Az oldal teljes tartalmát csak regisztrált és elfogadott karakterlappal rendelkező felhasználók tekinthetik meg!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
KARAKTERES HÍREK
2017/2018-as tanév II. félév
Üzenődoboz
USERES JÓSÁGOK
STATISZTIKA
ÖSSZESEN
81 fő - 46 férfi / 35 nő
VIZUÁLIS KOMM.
11 fő - 6 férfi / 5 nő
KLASSZIKUS KOMM.
12 fő - 7 férfi / 5 nő
MŰSORGYÁRTÁS
9 fő - 4 férfi / 5 nő
MARKETING KOMM.
7 fő - 2 férfi / 5 nő
FILMMŰVÉSZET
13 fő - 8 férfi / 5 nő
OKTATÓ
5 fő - 3 férfi / 2 nő
VÁROSLAKÓ
24 fő - 16 férfi / 8 nő
Latest topics
» New Possibility
Kedd Júl. 03 2018, 22:01 by Judith Moody

» Befejeztük! - archiváltató
Szomb. Ápr. 07 2018, 08:20 by Vincent Sparks

» Szalmaszál - Reeve-Eric
Pént. Ápr. 06 2018, 13:20 by Reeven Callagher

» Rosemary Marshall-Gray
Szomb. Márc. 17 2018, 21:56 by Rosemary Marshall-Gray

» Familiar stranger
Hétf. Márc. 05 2018, 07:10 by Judith Moody

» Átalakítás
Vas. Márc. 04 2018, 18:32 by Isabella Williams

» Hurtful love - Reeven*Felix
Vas. Márc. 04 2018, 00:13 by Felix Kaleolani

» Claire és Kouji
Szer. Jan. 03 2018, 10:50 by Claire P. Collins

» The hurt, the blame - SammyEric
Szer. Dec. 27 2017, 22:59 by Eric A. Blake

» Christopher & Kouji - it's your bad luck that you crossed my way
Szer. Dec. 27 2017, 02:32 by Christopher Matthew Hart

Top posting users this month
Design: Izzie & Bree

A jobb megjelenítés érdekében használj Google Chrome böngészőt!

Share | 
 

 A mi világunk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Isabella Williams
avatarAdmin
Életkor : 28
Foglalkozás : Bohóc
Hozzászólások száma : 1326

TémanyitásTárgy: A mi világunk   Hétf. Okt. 10 2011, 13:03


KEDVES JELENTKEZŐ...
-  idézet a felvételi értesítőből -

Frances University of Communication and Film Production

Kedves Hallgatónk, Oktatónk, Vendégünk! Tisztelt Szakmai munkatársunk!
Elsőként is szeretnénk köszönteni Hollywoodban! Bizonyára önnek is vannak álmai és tisztában van vele, hogy ez a város remek lehetőségeket biztosít, hogy mindezeket valóra váltsa. Hisz, ahogy a szóbeszéd tartja: itt minden megtörténhet, ha képesek vagyunk a nyomába eredni elképzeléseinknek!
Városunkat nem kell bemutatnom, mint a filmipar őshazája, bizonyára hallott már róla. Ellenben engedje meg, hogy egyetemünkről pár szót szóljak.
A felsőoktatási intézmény kommunikációval, és médiaismerettel foglalkozik, nagy hangsúlyt fektetve a gyakorlati képzésre. A hallgatók neves szakemberek segítségével sajátíthatják el mindazt a tudást, mely választott szakirányukon és később a munkahelyükön elengedhetetlen a sikerhez. Mi nem elméleti tudósokat képzünk, hanem önálló munkavégzésre képes szakembereket, akik számos gyakorlati hely közül válogathatnak, rengeteg lehetőség áll nyitva előttük egyetemünkön szerzett diploma által!

Örömünkre szolgál, hogy Ön is a tagja lesz kis közösségünknek! Az alábbiakban megismerkedhet a választható szakokkal:
Vizuális Kommunikáció Kar
---Számítógépes grafika
---Webszerkesztés
---Webdesign és animáció
---On-line újságírás

Klasszikus Kommunikáció Kar
---Újságírás
---Fotográfia
---Rádiós műsorvezetés és szerkesztés
---Hangmérnök

Műsorgyártási Kar
---Műsorvezető és szerkesztő
---Operatőr és vágó
---Riporter

Marketing Kommunikáció Kar
---Üzleti marketing
---Reklámkészítés és szervezés
---Környezeti és Nemzetközi Kommunikáció

Filmművészeti Kar
---Filmrendező
---Filmes operatőr és vágó
---Forgatókönyv és szövegíró
---Filmanimáció
---Filmszínész
---Filmes design mester

Általánosan művelő tárgyaink mindenki számára kötelezőek. Ilyenek például a közgazdaságtan, filozófia, politikatudomány és szociológia, hisz nem a szakmában jeleskedő barbárokat, hanem értelmiségi embereket kívánunk képezni.

A Vizuális Kommunikáció elsősorban a számítógépes ismeretekre támaszkodik. (weblapkészítés, tervezés, stb) Ezen a karon magas szinten sajátítják el a programozás, webes animációkészítés, számítógépes grafika minden csínját-bínját a hallgatók.
Természetesen vannak átfedések a karok között, ami azt jelenti, hogy aki például reklámszervezést tanul, ugyanúgy lesznek webszerkesztéssel kapcsolatos tárgyai, csak az alapokon nem lép túl a képzés során az illető e téren.

A Klasszikus Kommunikáció területe látszólag a legegyértelműbb, azonban e kar kínálata nem fogja át mind a három médiumformát; a televíziózásra külön kar van. Tehát elsősorban a hagyományos újságírás, illetve a rádiózás iránt érdeklődők számára ajánlatos ezt választani.

A Műsorgyártás az, ami a televíziózás iránt érdeklődőket összegyűjti. A karon belüli szakok komplexek, így ha valaki Műsorvezetést és szerkesztést tanul, az a háttérmunkák ismeretét is elsajátítja, például, hogy hogyan kell egy szórakoztató műsort felépíteni, nem csupán a kamerák előtti szereplés fortélyait.

A Marketing Kommunikáció az egyik legfiatalabb szakunk. Úgy láttuk, hogy szükség van a média világában a szakképzett emberekre, akik elsősorban az üzleti nyelvezetet ismerik, illetve értenek a reklámozáshoz, PR-hoz, annak pszichológiai oldalához is.

A Filmművészet elnevezésű karunk szintén igen fiatal, s talán a legnagyobb népszerűségnek örvendő egyetemünkön. A Filmek készítésével kapcsolatosan szerezhetnek széles körű jártasságot hallgatóink, ki-ki a maga érdeklődésének, szakjának megfelelően.

* Emlékeztetőül tájékoztatjuk, hogy a 4 éves alapképzés és a diploma átvétele után még folytathatja nálunk tanulmányait 2 éves mesterképzésen. Figyelmeztetjük azonban, hogy a Mesterképzési Szakmai Oklevél átvételének kritikus feltétele az 1 év szakmai gyakorlat, amelyet a helyi cégeknél és szerkesztőségekben is eltöltheti, az iskola sokukkal áll szerződéses kapcsolatban.

* A Frances Alapítvány lehetőséget ad arra, hogy a rászoruló hallgatók ösztöndíjra pályázzanak. A kitöltendő pályázatot jelen tájékoztatónk csatolmányában találhatja meg! Kérjük a csatolandó dokumentumok közül soha ne az eredetit, mindig csak a fénymásolatot küldje el!

// A mi világunkat nem a fantázia szülte, de az alakítja... Az oldal tehát teljes mértékben a valóságra épül. Bizony, se tündék, se vámpírok, se koboldok, se vérfarkasok, csakis a hús-vér emberek.
Ahogy látod, jelentkezhetsz hallgatónak, oktatónak, szakmai vezetőnek vagy a városban élő lakosnak is. Ha karaktered hallgatóként ösztöndíjas lesz, mert nincs elég pénze a tandíjra, akkor akár dolgozhat is emellett. Ez már nem a gimnázium, sokkal kötetlenebbek a lehetőségek, még a korra vonatkozóan is! Az is elképzelhető, hogy karaktered már rendelkezik egy szakmával, vagy népszerű szakmai előélettel kerül az egyetemre.

Reméljük, felkeltettük az érdeklődésedet és elég segítséget nyújtottunk ahhoz, hogy meg tudd alkotni a karakteredet, de ha mégsem, akkor fordulj bizalommal a Staff tagjaihoz! Sikeres pályázást! Wink //

Vissza az elejére Go down
http://frances.hungarianforum.com
Bridget Sanders
avatarAdmin
Életkor : 27
Foglalkozás : Rádiós műsorvezető
Hozzászólások száma : 562

TémanyitásTárgy: Re: A mi világunk   Szomb. Okt. 18 2014, 09:09


FELSŐOKTATÁS ÉS NAGYKORÚSÁG
-  általános adatok Amerikából -

A felsőoktatás rendszere

Bachelor’s Degree (alapképzés)
Az alapképzést általában 18 évesen kezdik meg az amerikai hallgatók. Maga a tanmenet igencsak rugalmas, a diákokat a tantárgyak mellett tanfolyamok széles választéka várja. A 4 éves képzés ezen a szinten két részre bonható: általánosan művelő tárgyak (lásd fentebb az első posztban) és a választott szakirányba való bevezetés, alapvető ismeretek elsajátítása.
A diplomáját akkor kapja meg a diák, ha kellő számú kreditpontot megszerzett (egy kurzus általában három vagy négy kreditpontot ér) és a szakiránya követelményeit is teljesítette.

// Az oldalon az egyszerűség kedvéért a magyar rendszert alkalmazzuk, hisz azt többen ismerik, így a képzés 4 év helyett 3 évre módosul.//

Master’s Degree (mesterképzés)
A mesterképzésen az oktatás már sokkal specializáltabb és intenzívebb, feltételezi a hallgató alapvető tudását az adott szakirányon. A mesterképzés jellemzően 2 éves.

Külföldről érkező diákok
A külföldi diákoknak egy speciális angol nyelvvizsgát kell letenniük, mielőtt jelentkeznének egy egyetemre vagy főiskolára. Ez a négy részből álló (olvasás, írás, beszédértés és élőbeszéd) teszt teszi lehetővé a felvételi bizottság számára, hogy felmérje, hogy a diákok az angol nyelv „Standard American English” változatát főiskolai szinten beszélik, használják és megértik.

Ösztöndíj
Az amerikai egyetemi diplomák munkaerő-piaci megítélése és elismertsége rendkívül magas, ezért egy neves amerikai egyetemről származó diploma a világ bármely pontján megállja a helyét. Ahogy ezt Amerikában nevezik: "meal ticket for a lifetime", azaz egy életre szóló megélhetés záloga.
Azzal viszont tisztában kell lenni, hogy egy amerikai diploma komoly befektetés. A legolcsóbb amerikai főiskolákon átlagosan évi 3200 dollárba (660 ezer forint) kerül egy diák képzése, míg a magánjellegű intézményeknél a költségek meghaladhatják a 33 ezer dollárt (6,8 millió forint). Mindezt az magyarázza, hogy a tandíj magába foglalja az étkezést és a kifejezetten jó körülmények közötti lakhatást is.

A Frances University alapvetően magánpénzekből fenntartott intézmény, számos támogatóval és a Frances Alapítvánnyal a háta mögött. A kiemelkedő tehetségeket már első éves koruktól támogatja anyagilag, továbbá a hátrányos helyzetű diákok pályázhatnak szociális ösztöndíjra, de nem ritka az sem, hogy valaki munkát vállal tanulmányai mellett, hogy a (közepesen) magas tandíjakat állni tudja.

Doktori képzés (PhD)
A tanulmányok befejeztével lehetőség van doktori címet szerezni, amennyiben valaki előadóként, oktatóként is szeretne profitálni a megszerzett tudásából a nagybetűs életben. A képzés 3 éves, kifejezetten gyakorlat orientált.
Fontos tudni! - A diákok elenyésző száma él csupán ezzel a lehetőséggel, a legtöbben szakmájukban helyezkednek el.

Érdekességként:
Az oldal – és az egyetem - a nevét a valóságban Victoria Francés spanyol illusztrátorról kapta.


Nagykorúság és jogosítvány
A nagykorúság határa államonként változó, az általánosan ismert és elfogadott életkor a 21 év. Ez alatt az embert nem szolgálják ki -  normál esetben – dohányáruval és alkohollal. Minden más azonban, így a büntethetőség és a jogosítvány megszerzése is sokkal korábbi életkorhoz van kötve.
Amerikában hatalmasak a távolságok, az autó szinte minden család életében nélkülözhetetlen, éppen ezért szinte tananyagba építve tanulják a vezetést a középiskolások.

A jogosítványnak három szintje létezik, ezek alsó korhatárai Kalifornia államban:
Tanulói engedély – 15 és fél éves kor (Tanuló vezetőknek jár, az iskola/munkahely illetve az otthona között kísérő nélkül vezethet, más távokon felnőtt kísérővel)
Korlátozott engedély – 16 éves kor (Reggel 5 és este 10 között vezethet, rokonain kívül más utast nem szállíthat)
Teljes körű engedély – 17 éves kor (5 évente kell megújítani)A hozzászólást Bridget Sanders összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Júl. 03 2016, 14:27-kor.
Vissza az elejére Go down
Bridget Sanders
avatarAdmin
Életkor : 27
Foglalkozás : Rádiós műsorvezető
Hozzászólások száma : 562

TémanyitásTárgy: Re: A mi világunk   Csüt. Nov. 06 2014, 20:16


A VÁROS, AHOL ÉLÜNK
- apróságok a hollywoodi élethez -

A városrész
Hollywood az „angyalok városának” is becézett Los Angeles egyik városrésze, közel 168 ezer lakossal rendelkezik. (A városrész egyes kerületeiről bővebb információt itt találsz.)

Gazdaságának húzóágazatai a szórakoztató ipar és a média, valamint a turizmus. Több ismert világcég – neves stúdiók a média, zeneipar, filmgyártás minden területéről – székhelye található itt. A film-, tévé-, hang- és technikai stúdiók java szervezetten látogatható is a turisták számára.

Klíma
A város a mediterrán övben helyezkedik el, enyhe nedves telek, illetve forró, száraz nyarak jellemzik. A tengerpart menti területeken, elhagyva Hollywood kerületeit az óceáni szelek végett kiegyenlítettebb időjárás.
A nyári átlagos nappali csúcshőmérséklet 29 °C, a legalacsonyabb éjszakai 18 °C. Télen a nappali csúcs 19 °C és éjszaka sincs hidegebb 8-10 °C-nál. Télen a legvalószínűbb csapadék az eső. Számottevő (megmaradó) hóesés amolyan "egyszer-az-életben" jelenség, eddig mindössze háromszor fordult elő a város történetében, legutoljára 1949-ben.

Közlekedés
A városban a tömegközlekedést választva három opciónk van: busz, metró vagy magasvasutak szállítják utasok millióit naponta. De akad számos reptér is – például a LAX (Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér), mely a világ 5. legforgalmasabb repülőtere.

Közbiztonság
Jónak mondható, a ország egésze nagy hangsúlyt fektet rá. - Nem csak éjjelente, de napközben is jelentős a rendőri jelenlét az utcákon. Az illetékes rendfenntartó szerv a városrészben a Los Angeles megyei seriff hivatala.
Mindezek ellenére minden nagyobb városnak, így Los Angelesnek is megvannak a maga kis utcái, szűk sikátorai, amiket tanácsos elkerülni...

Egészségügy
Az amerikai egészségügyi ellátás igénybevétele rendkívül magas költségekkel jár. Biztosítás és/vagy fizetőképesség hiányában a kórházak csak súlyos - életveszélyes - esetekben kötelesek a sürgősségi ellátást ingyenesen biztosítani.
Mindenképpen megéri tehát biztosítással rendelkezniük a külföldről érkezőknek is! (Viszonyításképpen a gyógyszerek ára biztosítással 2-3 $, míg az nélkül meghaladhatja a 30 $-t is akár.)
Persze lehetőség van az állami intézmények helyett magánorvost is felkeresni, aki a minimum 100-150$-os vizsgálati alapdíjért biztosítás hiányában is tud receptet kiállítani számunkra.

Média
A legfontosabb napilap a Los Angeles Times. Emellett számtalan regionális-, specializálódott lap és magazin jelenik meg, illetve szinte minden jelentősebb nyelvi-etnikai csoport rendelkezik anyanyelvi lappal.
A területen hatalmas a választék helyi tv- és rádiócsatornákból is. A nagy országos tv-hálózatoknak és rádióknak mind van helyi csatornája; a stúdiók is Los Angeles-ben vannak, hatalmas területeken. Itt is található több spanyol és különféle ázsiai nyelvű médium.

Gasztronómia
Amerika a "népek olvasztótégelye" és ez a konyhaművészet esetében sincs másként. A hamburgeren, hot-dogon és a hálaadáskor asztalokra kerülő pulykán kívül nehéz más tipikusan amerikai ételt mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport képviselteti magát a "konyhában".
A legnépszerűbbek a kínai, olasz és mexikói ételek.

Shopping
Az USA-ban közkedvelt "hobbi" vásárolni. A bevásárlóközpontok kész szórakoztató centrumokká nőttek ki éppen ezért az utóbbi években, ahol a számos kis üzlet mellett mozik, bowling, éttermek és különböző játéktermek várják a kikapcsolódni vágyókat.

Borravaló?  
- Ahol elvárt: kávézók, éttermek és jobb szállodák.
- Ahol nem elvárt, de ha elégedettek vagyunk, adhatunk: taxi, pultos, fodrász.
- Ahol semmiképp ne adjunk: gyorsétterem, önkiszolgáló.

Nyitva-tartások
- Hypermarketek, élelmiszerüzletek: H-V, 0-24.
- Bevásárlóközpontok: H-Szo, 9-22. V: 9-17.
- Kis üzletek: H-Szo, 9:30-17:30.
- Bankok: H-P, 9-15.

Ünnepnapok, neves napok
A három legnagyobb ünnepnap, amikor senki sem dolgozik és a közintézmények zárva tartanak azok a függetlenség napja (júl. 4.), a hálaadás (november negyedik csütörtöke), illetve karácsony első napja (dec.25.).

Vissza az elejére Go down
Bridget Sanders
avatarAdmin
Életkor : 27
Foglalkozás : Rádiós műsorvezető
Hozzászólások száma : 562

TémanyitásTárgy: Re: A mi világunk   Vas. Feb. 22 2015, 12:07


CÉGEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK
- avagy az IC érdekeltségű helyek -

BrainStorm Records
blablabla
Érintett karakterek: James S. McAdam (tulajdonos, zenei producer)

DownTown Cafe
blablabla
Érintett karakterek: Elizabeth Clark

Heavenly Hell
blablabla
Érintett karakterek: Nathanial Sparks (tulajdonos)

Hermes Service
Munkatársaink a hét minden napján fogadják a hívásaikat, ha cégükben bármely műszaki cikk meghibásodik. A legközelebb lévő munkatársunk garantáltan egy órán belül megérkezik és megvizsgálja a problémát. Bátran hívjon minket, ha gyors és minőségi szerelőre van szüksége!
Érintett karakterek: Christopher Matthew Hart (szerelő)

Kreatív pizzaház
Étterem, pizzázó és egyben kávézó a kreativitás jegyében. Különlegessége ugyanis, hogy a szokásos kínálaton (pizzák, saláták, piték, üdítők, sörök, borok, kávékülönlegességek, teák) kívül a vendégeknek lehetőségük van tehetségük megcsillogtatására is.
A pénteki és szombati napokon zenei téren bontakozhatnak ki az étterem közönsége előtt, akinek viszont írni vagy más formában alkotni van kedve/tehetsége, az szintén megteheti! A jól sikerült alkotásokat az étterem falára függesztik ki.
Érintett karakterek: Daryl Brooke (tulajdonos, üzletvezető), Lionel Anderson (társtulajdonos)

Moreau Fashion
blablabla
Érintett karakterek: Cornelia Pearson (designer)

WL Company Translate
Több mint 100 nyelven nyújtunk magas színvonalú, képzett munkatársak által végzett fordításokat. A határidők betartása, a pontosság és precizitás jelszavaink, hogy kedvező áron minőséget és megbízhatóságot nyújthassunk. Fordítóink anyanyelvi beszélők és a szakmában magas referenciával rendelkező személyek, így fordításainkért garanciát vállal cégünk.
Érintett karakterek: Sebastian Drayton (fordító, tolmács)

_________________
classy, sassy & a bit smart assy

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: A mi világunk   

Vissza az elejére Go down
 

A mi világunk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Frances University :: Minden most kezdődik el :: Fontos tudni!-